Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 12:20   #3811
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Wlasnie wybieram zaroszenia na slub.. ktore najladniejsze bo ciezko mi sie zdecydowac?:P
1.Załącznik 2921305 (te z biala kokardka)

2.Załącznik 2921306 (te z rozowa kokardka)

3.Załącznik 2921307( te z purpurowa? kokardka):P

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:25   #3812
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Agus mi sie podoba czcionka we wzorze 1, ale kokardke wolalabym czerwona albo fioletowa...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:30   #3813
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

ja tez mam wlasnie taki typ;p czciona jak w 1 a kolor kokardy ostatni;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-03-05, 12:30   #3814
belladonna78
Raczkowanie

Kareninka, Agusia, xpressja - dzieciaczki cudne. Andree super się bawi (mam taką samą żabę Filip - śmiech od ucha do ucha, Lenka - chillout totalny

Agusia - mi się naj nr 3

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie, no to moj jeszcze butow nie sciagnie, a juz w progu biegnie do synka. Zawsze wtedy pytam czy za mna tez tak tesknił
A wiecie co dzis zrobił wychodzi do pracy o 7.30, ja wstaje przed 7 i widze ze cwicza z malym brzuszek na przewijaku. Przewinal go, przebral po akcji wielka kupa, wszystko kosztem swojego sniadania i zeby mnie nie budzic... az mialam wyrzuty sumienia, ale wiem ze to dla tz ogromna frajda.
No to pięknie - i nie miej wyrzutów, a ile razy ty w nocy wstawałaś? Jak się zastanowiłam to mi wyszło, że ja śpię mniej niż TZ, mimo że on wstaje na 8 do pracy...

Gishh - oczywiście, bardzo istotne jest to, ze czas nie jest z gumy i trzeba podzielić go na więcej części, a potrzeby maleństwa są ogromne i potrzeba rodziców do bycia z nim też... Ja po prostu bym też chciała żebyśmy byli My i Bartek a nie tylko Ja i Bartek i On i Bartek, no i żebyśmy też byli My sami czasami. Pewnie to kwestia czasu.
O, mój aniołek się obudził.. w ogóle ostatnio ślicznie śpi w dzień, w nocy nadal 2 pobudki ale i tak nie narzekam wcale a wcale!!
Nawet zaczął sam zasypiać pod karuzelką

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Mam pytanie czy wasze pociechy śpią już na poduszce i pod kołderką ???
Nie na poduszce ale na takim klinie 30stopni podniesionym - żeby mu się nie ulewało, a on tez nie cierpi całkiem płasko. I pod kocykiem

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:32   #3815
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
j
http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=63 oto domek moich marzen i tz'ta tez bo moje marzenia sa jego marzeniami
fajny fajny ale powierzchnia dachu 366 m to jest właśnie "urok" dmów parterowych. tez bym chciała żeby moje marzenia były marzeniami męża
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
No to teraz ja kciuki trzymam...
przydadzą się bo mam zamiar nie brac znieczulenia

i nie napisałam pierw - Guciu - dobrze że jednak nie wyjechaliście do Chile - ta szosa wygląda strasznie

i zapomniałam sie pochwalic że byłam wczoraj na basenie oczywiscie siostrulka mnie wyciagneła - kochana moja. Na nartach wtedy też dzięki niej byłam krejzola moja

a zaproszenie jak dla mnie albo z białą albo z czerwoną kokardą

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-03-05 o 12:33
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:35   #3816
zebra666
Zakorzenienie

Belladonna, Agusia u nas rozmowy jak na razie fige dały- poprawa była chwilowa a za chwile znowu to samo. Jest gorszy czasami niż dziecko! Musze się o wszytsko prosić, bo jakz awiśnie and grą albo komputerem to może się walić i nie usłyszy! A le razy sobie pogadałam a on mnei wogóle nie słuchał? Masakra! Idzie jak mały płacze, nakarmi go pouspokaja ale poza tym jeśli chodzi o rzeczy typu robota która powinna należeć do niego porażka- ścinali u nas drzewa i było to już sporo zcasu temu, nie zrobi z tym porządku na raz tylko co jakis czas po troszku, bo mu się nie chce! Jak mnie to wkurza... Dzisiaj ma wolne i co? Wstał o 9.30, bo siedział wczoraj na kompie do 3 rano! i pojechał na zaupy i pozałatwiać w końcu z papierami, bo becikowe załatwia drugi miesiąc, bo wiecznie zapomina papierów wziąśc albo coś(bo do ostatniej chwili przed wyjściem gra albo gapi się w monitor). Sory musiałam ponarzekać

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-03-05 o 12:36
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:38   #3817
simpatica
Zakorzenienie

ech faceci... ja na swojego narzekała nie będę bo mam wrazenie ze czasem czyta ten wątek ale wiedz mój Tż-cie że też mam czasem ochotę Cię a potem

Stary 2010-03-05, 12:39   #3818
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie wybieram zaroszenia na slub.. ktore najladniejsze bo ciezko mi sie zdecydowac?:P

3.Załącznik 2921307( te z purpurowa? kokardka):P
czcionka pierwsza albo ostatnia,
a kokardka... hmmm a jakie bedziecie mieli dodatki ?
kwiaty itp ?
może w takiej tonacji kokardka ?
całkiem fajna jest też złota i np. pozłacana czcionka lub wzór obrączek...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
ech faceci... ja na swojego narzekała nie będę bo mam wrazenie ze czasem czyta ten wątek ale wiedz mój Tż-cie że też mam czasem ochotę Cię a potem

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:43   #3819
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
ja mu poduszki do lozeczka nie wkladalam ale jak tz wraca to zawsze mu wklada "bo mu wygodniej " i zawsze w nocy wyciagam..

a pod kolderka spi caly czas raczki ma do gory a kolderke ma pod paszkami i rogi wkladam pod materac

dzieki za rade też rogi włoże pod materac.
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

u mnie bez poduszki pod grubszym kocykiem,
zastanawiałam się nad kołderką ale jakaś taka sztywna jest i cos mi w niej nie gra :/
aha...

Mój Dominik cały czas spał pod kocykiem i bez poduszki, ale zauwazyliśmy ze lepiej nam śpi jak jest w pokoju 21 stopni, ale zaczął pokaszliwać no i przy wstawaniu do niego zawsze był odkryty bo starsznie nóżkami wiwija, więc myśle nad kołderką jak powkładam różki pod materac to będzie przykryty-chyba??? No ale sprawdze to dziś w nocy...

Fajnie te wasze pociechy gugają - Lenka
Filipek uroczy...
A Dominik leniwy w dalszym ciągu....

Wchodze na wizaż czytam o postępach waszych dzidziołków i mi smutno jak cholera, więc już nic nie pisze ...
Stary 2010-03-05, 12:47   #3820
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodze na wizaż czytam o postępach waszych dzidziołków i mi smutno jak cholera, więc już nic nie pisze ...
nie smutaj się, kazde dziecko ma swój czas - ale o tym przecież wiesz. Głowa do góry

Stary 2010-03-05, 12:49   #3821
zebra666
Zakorzenienie

Agusia mniesię podoba fioletowa
Aha- i ostatnio miewam pdoobnie do Ciebie- wkurzam się jak Tz jest, jak go nie ma jestem spokojna... Dawniej jak go nei było mega tęskniłam... Mam andzieję, że zmieni swoje zachownaie... wtedy ja swoje bym zmeiniła ale tak nie da rady skoro on tak wszystko w mojej ocenie olewa...Pomógłby nam chyba brak prśdu przez miesiąc, może by przestał gapić się w ekran i znalazłby z nudów czas na wszytsko! Nawet jak na spacer poszedł z nami w niedziele to jęczał po 15 minutach żeby wracać!
Simpatica mój najwyrzej czasem przez ramie mi kuknie ale sam nie zagląda tutaj

Stary 2010-03-05, 12:49   #3822
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

melduje sie, jak mozecie to kliknijcie, prosze

ja jakos humoru nie mam, doła złapałam, wszystkie żale sie we mnie otworzyly i to wczoraj wieczorem...teraz moja mama pojechala do Paryza i moja babcia (ta od strony mamy) podala cala torbe(ja nie oczekuje prezentow oczywiscie, ale we francji maja kase a tam im jeszcze by dokladala) ..moja coreczka sie urodzila, mowilam jej, zeby przyszla do nas, to nie byla jeszcze ani razu a potem mowia, ze ja ich nei zapraszam...
poza tym jak byla w srode u mojej mamy to nawet sie o Polcie nie spytala...taka mam rodzine
ze stronyTz same wiecie...od swieta...
tak jakby moje dziecko bylo jakies gorsze...wkur...mnie to na maksa...
i czsami mam wrazenie, ze tego nie "wyczymie" jak mowi waldus kiepski:/
wlasciwie jestesmy z Tz tylko zdani na siebie, sami musimy dac jak najwiecej milosci kruszynce oczywiscie moja mam przychodzi i sie dosc duzo zajmuje, ale na tym sie konczy
jeszcze jest moja chrzestna, ktora sie interesuje ale na odleglosc;(

nawet kolezanki mnie jakos "opuscily"... jedna ktora sie interesuje tez za granica a reszta to nawet nei spyta:/ ewentulanie jakies dalekie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:51   #3823
elalank
Zadomowienie

karenina,Agsia- filmiki Synusiów o takie
[/QUOTE]

Cytat:
Hej dziewczyny,

bez poduchy i pod kołderką, tyle, ze kołderkę na końcu łózeczka wkładam pod materac, tak ze Olka nie sciągnie sobie jej na głowe

Cytat:
my działki mamy i to nawet dwie i teraz nie mozemy się zdecydowac na której będzie lepiej... ja bym wolała na tej mojej a Tż na swojej i w ogóle ja chcę mały domek on większy... chyba każdy swój dom postawi
pokażesz projekt?

ja wam pomogę rozwiązać problem, i wybuduje sie na jednej z waszych działek

xpressja- jaki boski sweterek mała elegantka

Cytat:
d
za brak wiary we własny Skarbek!!! przecież każdy dziudzis robi postępy w różnym czasie!nie stresuj się Monia

Aguś- mi sie fioletowa podoba

Domi- kliknęłam i nie dołuj sie, w każdej rodzinie tak jest, tylko o tym nie piszemy, bo po co się denerwować, ja tam o tym nie myślę, że wujek czy ciocia się nie interesują sie moją Olką, mam ich po prostu w nosie. Jeszcze co niektórzy znaleźli sobie powód i sie obrazili, że nie zostali na chrzciny zaproszeni. A kij im w oko i tyle

Moja koleżanka dzis urodziła 2 córeczki klask i: Greta i Nina!!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-03-05 o 12:56
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:52   #3824
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Monia, widze ze Lenka i Dominik są z tego samego dnia
moja mała to w ciągu ostatniego tygodnia takiego gadania dostała, wczesniej jakies takie pojedyncze aaa eeee. a teraz z dnia na dzień coraz więcej i więcej.
Widocznie Dominik potrzebuje więcej czasu, wiesz przeciez że dzieci rozwijają się bardzo różnie.
jeszcze cie zaskoczy!

Stary 2010-03-05, 12:57   #3825
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
hehe moj tzcior CHYBA tu nie zaglada.. zreszta nie umial by tu trafic;p a jezeli podczutuje to i tak cie Tz'ciku kocham

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

a ja zamiast sprzatac bo tzcior wraca i bedzie krzyczal ze burdel to siedze na wizazu.. kopijcie mnie w dup.. zebym sie wziela do roboty

Fifi

Stary 2010-03-05, 12:59   #3826
zebra666
Zakorzenienie

Agusia kopne Ciebie jak Ty mnie kopniesz

Domi my też mamy nie rózówo z rodzinka... Babcia jedna wogóle się nie interesuje, druga od święta i na odległoścć... Nawet teraz jak tyle się nidobrego dzieje u maluszka Ale mam to już w tylniej części ciała! Tylko mój tata jeszcze pomoże, zawiezie do szpitala, lekarza...Koleżanka jedna się interesuje tylko, reszta... hmm szkoda słów conajwyżej przez telefon buziak na poprawe chumoru

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-03-05 o 13:02
Stary 2010-03-05, 12:59   #3827
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

melduje sie, jak mozecie to kliknijcie, prosze

ja jakos humoru nie mam, doła złapałam, wszystkie żale sie we mnie otworzyly i to wczoraj wieczorem...teraz moja mama pojechala do Paryza i moja babcia (ta od strony mamy) podala cala torbe(ja nie oczekuje prezentow oczywiscie, ale we francji maja kase a tam im jeszcze by dokladala) ..moja coreczka sie urodzila, mowilam jej, zeby przyszla do nas, to nie byla jeszcze ani razu a potem mowia, ze ja ich nei zapraszam...
poza tym jak byla w srode u mojej mamy to nawet sie o Polcie nie spytala...taka mam rodzine
wlasciwie jestesmy z Tz tylko zdani na siebie, sami musimy dac jak najwiecej milosci kruszynce oczywiscie moja mam przychodzi i sie dosc duzo zajmuje, ale na tym sie konczy

nawet kolezanki mnie jakos "opuscily"... jedna ktora sie interesuje tez za granica a reszta to nawet nei spyta:/ ewentulanie jakies dalekie

Kochana - zapomniałas że masz jeszcze nas !!!!
no a forumowe ciotki wiesz że są jedyne, wyjątkowe, niesamowite...

Stary 2010-03-05, 13:00   #3828
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Belladonna, Agusia u nas rozmowy jak na razie fige dały- poprawa była chwilowa a za chwile znowu to samo. Jest gorszy czasami niż dziecko! Musze się o wszytsko prosić, bo jakz awiśnie and grą albo komputerem to może się walić i nie usłyszy! A le razy sobie pogadałam a on mnei wogóle nie słuchał? Masakra! Idzie jak mały płacze, nakarmi go pouspokaja ale poza tym jeśli chodzi o rzeczy typu robota która powinna należeć do niego porażka- ścinali u nas drzewa i było to już sporo zcasu temu, nie zrobi z tym porządku na raz tylko co jakis czas po troszku, bo mu się nie chce! Jak mnie to wkurza... Dzisiaj ma wolne i co? Wstał o 9.30, bo siedział wczoraj na kompie do 3 rano! i pojechał na zaupy i pozałatwiać w końcu z papierami, bo becikowe załatwia drugi miesiąc, bo wiecznie zapomina papierów wziąśc albo coś(bo do ostatniej chwili przed wyjściem gra albo gapi się w monitor). Sory musiałam ponarzekać

No to rzeczywiście hmmm nie za fajnie - a ja narzekam kurczę!!! Tak to jednak nie jest - jak powiem to robi bez marudzenia. Ale to też nie powinno być tak, że trzeba wszystko mówić... Powiem ci, że przykro, że mimo takich przejsć jakie macie za sobą z Piotrusiem musisz się głównie sama z tym borykać

Cytat:
Ach ja to jestem niemal pewna że czyta! No i niech czyta - może sobie to i owo przemyśli... Kocham go ale czasami to też...

Cytat:
dzieki za rade też rogi włoże pod materac.

A Dominik leniwy w dalszym ciągu....

No ale co, masz wrażenie że się za mało rozwija? a co umie? może za mało go zachęcasz?

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 13:04   #3829
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Kareninka, Agusia, xpressja - dzieciaczki cudne. Andree super się bawi (mam taką samą żabę Filip - śmiech od ucha do ucha, Lenka - chillout totalny

Cytat:
Toz to hardcore.... ja w zyciu nawet na wiertlo nie spojrze bez znieczulenia...

Cytat:

Cytat:

No cos ty....zobaczysz jak twoj maluch zacznie dzialac to nie bedziesz mogla za nim nadazyc...oj jeszcze nie raz cie zadziwi....

Cytat:

Domi nie smutaj sie....kolazanki musza przyzwyczaic sie do nowej sytuacji
A rodzina jak to rodzina....dla mnie najwazniejsza rodzina to moj malz, synek i mama, koniec. Innymi sie nie przejume i niewiele od nich wymagam.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Ulalalaaaaaaaa...gratki wielkie..!!!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 13:10   #3830
zebra666
Zakorzenienie

Belladonna typowy blokers. Iśc do pracy, wrócić i nic nie robić... Miewa sam zrywy ale rzadko. Przeważnei jęczy, ze zmęczony, bo po pracy... Że nie wyspany(ale siedzi do późna zamiast się połorzyć), ale w weekendy to samo jest. Robi coś raczej żeby mój tata nie czepiał sią a nie z tego, że wie, że trzeba- powinien... Nie chce mi się gadac nawet mu znowu o tym... Przestaje się odzywać albo warcze na niego, bo mam dosyć.

Stary 2010-03-05, 14:12   #3831
angelusia194
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki kochana za wsparcie i miłe słowa... u nas to jeszcze inaczej jest chyba - bo doszłam do tego, o co najprawdopodobniej chodzi... TZ jest niesamowicie zaangażowany w synka, uwielbia go tak jak ja - i nie do końca potrafi sobie poradzić z faktem, że w sposób naturalny przez pierwsze miesiące Bartek jest bliżej mnie, emocjonalnie i fizycznie, że to ze mną spędza gros czasu i że do mnie najmocniej się uśmiecha, że on go nie może nakarmić itd. Niby wie, że tak po prostu jest, ale... Trochę to rozumiem, z drugiej strony co mogę na to poradzić? być gorszą mamą? no przecież nie! A ja też potrzebuję miłości od niego i wsparcia, bo nie zawsze jest łatwo... Tak więc on raczej więcej synka by chciał niż mnie, bo ja go nie odsunęłam i nie staram się zawłaszczać tej relacji dla siebie, tak czasami wychodzi. Ech pożaliłam się - sorki...

O ja cie - no to naprawdę masz kiepsko to znaczy, że ojciec twojej córci widzi ją raz na tydzień? ale czemu? daleko mieszkacie? Może nie powinnam, ale zapytam to po co braliście ślub w takiej sytuacji? kurczę, naprawę trudna sytuacja
nie,mieszkamy od siebie jakies 3 km... zanim urodziłam było inaczej... było wszystko dobrze. nie wiem czy przez to że był przy porodzie i może go jakoś to przeraziło i już nie ma uczucia do mnie jak wcześniej... nie mam pojęcia...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc mamusie

po pierwsze wstrzasnelo mna to co napisala Ela. ja nie rozumiem jak mozna ukrasc komus wozek. poprostu nie rozumiem az takiego chamstwa. widzac wozek od razu czlowiek mysli: o niemowlak czy noworodek! do glowy by mi nie przyszlo aby komus cokolwiek ukrasc a tym bardziej malemu dziecku..
z drugiej strony moze faktycznie jakis budowlaniec ukradl myslac: na mieszkanie ich stac to i na wozek tez bedzie
Elus zgloscie koniecznie kradzierz na policje.

po drugie.. Belladonno ty moja kochana z tz tez podobnie przechodzilismy pojawienie sie na swiecie pierwszego syna.. rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa.. tylko u nas nie bylo fochow ale obydwoje chcielismy poprawic relacje
wam tez sie uda napewno. Bartus dopiero niedawno sie urodzil i byc moze obydwoje potrzebujecie wiecej czasu i wiecej zrozumienia.. ja trzymam kciuki bo widac ze jestes fajna, kochajaca mama i zona

Angelusiu dlaczego ze soba nie mieszkacie?? bo on nie chce u ciebie a ty u niego?? jesli tak to wynajmijcie cos i zamieszkajcie na swoim.
nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy tz nie uczestniczylby w zyciu synow no ale zycie rozne scenariusze pisze.. natomiast ty jako matka powinnas dac dziecku to co najlepsze nawet jesli to trudne.
chciałabym z nim mieszkać ale nie u niego z teściową bo wiem jaka ona jest już dwa małżeństwa swoich synów rozwaliła i boje się że z nami będzie tak samo...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
super gadułka!

zziewczynki pochwalcie się zabawkami ktore kupiłyście dzieciakom. Co się u was sprawdziło ? Ja chce cos wreszcie wybrac ale nie mogę się zdecydować
ja mam taką pluszową biedronke która na każdej nóżce coś ma albo grzechotke albo gryzaczek... świetna zabawa jest z tym jak mała widzi tą biedronke to zaraz jest uśmiech i rusza nóżkami i rączkami...

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny,

kamilka już od urodzenia śpi na poduszce i pod kołderką...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agusia_a9 Pokaż wiadomość
wlasnie wybieram zaroszenia na slub.. Ktore najladniejsze bo ciezko mi sie zdecydowac?:p

3.Załącznik 2921307( te z purpurowa? Kokardka):p
3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paulo Coelho — Czarownica z Portobello

Kamila Magdalena 20.11.2009r
angelusia194 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 14:13   #3832
aniulka8204
Wtajemniczenie

WITAJCIE MAMUSKI

ZEBRA666 niewiem czy ci odpowiedziałam na te czopki? lekarka powiedziała że możemy używać czopków glicerynowych bo do nich dziecko podobno się nieprzyzwyczaja ale jak widać że jakoś zrobi tą kupkę to oczywiście niedawać a kupki może nierobić 3dni, a termometru nieużywać bo to można uszkodzić tam mechanicznie bo to jest wszystko delikatne,

MADZIU wy macie powroty z oskrzelkami i kaszelkiem mam nadzieje że to się wkoncu skonczy a my kurcze naokrągło z ta wysypką
ja juz też mam normalnie dość wiecznie coś się jej przykleja, było dobrze to znów wysypka coraz większa i w poniedziałek znów zasówam do lekarza z tym, jestem juz załamana co też robię wkoncu źle? ciuszki jak piore to już włączam super płukanie, zmieniam oliwke a chyba odstawie ją całkiem, przeciez niejest brudna dbam o tego mojego cukiereczka i ciągle coś się przyplątuje

I BYŁAM U LEKARZA EWIDENTNA PRZEPUKLINA BRZUSZNA

26kwietnia zasówam do chirurga i prawdopodobnie doktorka już mi mówiła że bedą chcieli wszyć jakąś siatke

a tak sie cieszyłam że urodziłam naturalnie fakt że z wielkim bólem ale niepocharatali mi brzucha a tu i tak chyba beda mi go nacinac
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 14:24   #3833
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
gucia- zdjęcia okropne, ale najwżniejsze że Twoja rodzinka jest cała!!! to musiało być straszne przeżycie, i dobrze, ze jednak Was tam nie było w tym czasie!
najgorsze jest to, że tam się cały czas jeszcze trzęsie, ale mam nadzieję, że do grudnia (bo chcemy lecieć do Chile) się wytrzęsie na tyle, że w razie czego nie będzie tak źle I mimo iż wiem z czym się je mniejsze trzęsienia ziemi, to jednak nie jest to przyjemne uczucie, zwłaszcza w momencie kiedy w nocy trzęsie się łóżko, a tz spi w najlepsze

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Grześ wczoraj goraczkował i byłam rano w osrodku - i ma zmiany w oskrzelach
pojade jeszcze do naszej prywatnie - zobacze jaki ona da lek
wnerwia mnie to wszystko delikatnie piszac - kaszle niby mniej ale inaczej
co robie zle no co??????????????????????? ????????????????????????? ???????
mam doła
kochana, ty na pewno nie robisz nic źle. Możliwe, że Grześ ma tendencję do alergii lub astmy (oby nie )

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Pisałyście o swoich TŻ-tach... No cóż, u nas też zdarzają się zgrzyty... TŻ kompletnie zwariował na punkcie córeczki i jak jest w domu to rzeczywiście spędza z nią czas, bawi się, przewinie, wykąpie, jak trzeba dać butelkę to nakarmi... Ale generalnie i tak większość czasu w ciągu dnia spędzam z nią ja no bo on pracuje i wraca do domu koło 18 dopiero - więc niewiele tego czasu zostaje bo o 20 zwykle Dominika juz śpi. No i wstawanie w nocy też na mojej głowie jako że ja nie muszę wstawać rano do pracy... Niby to rozumiem, zresztą przecież i tak TŻ cycka jej nie da, ale czasami trochę mnie to wszystko wkurza... Bo w końcu ja też potrzebuję trochę się wyspać i odpocząć żeby mieć siłę na cały dzień zajmowania się dzieckiem. A czasami mam wrazenie, że jemu to się wydaje że ja to mam super bo przez cały dzień przecież nic nie muszę robić tylko "bawię się z dzieckiem"... Nie wiem, może się czepiam, ale miewam takie odczucia...
Generalnie to myslę, że oboje jesteśmy przemęczeni i tak bardzo zaabsorbowani córką że czasami naprawdę nie mamy już ani czasu ani tym bardziej siły na to żeby pobyć razem jak jak dawniej... I to nas oboje chyba trochę frustruje. Bardzo się kochamy - to się nie zmieniło - ale w związku z natłokiem obowiazków i tymi naszymi nowymi rolami życiowymi trudno nam czasem być tylko dla siebie...
Ale tak jak piszecie - najważniejsze to ze sobą rozmawiać i mimo wszystko nie dopuścić do sytuacji kiedy to dwoje kochających się ludzi zaczyna się nagle od siebie oddalać

Oj, muszę kończyć bo dziecię mi się budzi i wzywa
Pozdrawiam
my mamy z tztem taką małą umowę, że w ciągu tygodnia w nocy ja wstaję do małej a w weekendy jest jego zmiana
A jeśli twój tz uważa, że w ciągu dnia tylko "bawisz się z dzieckiem", to zostaw go na kilka godzin z małą (ja wiem, idź z koleżankami do miasta) i niech przy tej tylko "zabawie" ugotuje obiad, posprząta, wyprasuje i zajmie się tym czym chce.

Cytat:
Brombi, to nie tak, że ja myślę że on jest zazdrosny - on sam do tego się przyznaje! W gruncie rzeczy to pół biedy, że zdaje sobie z tego sprawę i z tego, że to jest irracjonalne - ale jego recepta jest taka, że nie to że mu przejdzie i sobie poukłada to w głowie, tylko że Bartuś dorośnie i tata zacznie być równie ważny. A jeśi chodzi o pomoc, to ja mu mówię i on wtedy robi - a ja bym chciała żeby sam coś pomyślał, zobaczył, co trzeba kupić, że coś trzeba zrobić -a nie że jak dziecku mu trzeba palcem pokazywać.
A co do tego, żeby "uczyniac" tatę ważniejszym to masz rację - jak np. wczoraj Bart płakał to ja go zabrałam od TZta i rzczywiscie to był pewnie błąd. Muszę to przemyśleć
Bella, a pomyśl, że jakbyś musiała koniecznie gdzieś wyjść, to tz musiałby jakoś poradzić sobie z małym i z pewnością by się z tym zadaniem uporał. Zaufaj jego umiejętnościom, mimo iż on może zrobić to w inny sposób.

A co do wskazywania mężczyźnie, co ma zrobić, to niestety te modele tak mają

Cytat:
http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=63 oto domek moich marzen i tz'ta tez bo moje marzenia sa jego marzeniami
boski Wszystkiego ma tak akurat

Cytat:
ogromne gratulacje

A my dziś z samego rana byliśmy oglądać kolejny dom. I mam co do niego mieszane uczucia. Jest wystarczająco duży, dość dobrze odremontowany - trzeba by tylko podłogi i izolację dachu położyć, no i w jednym miejscu w piwnicy ma grzyba - ale osuszenie tego nie byłoby zbyt skomplikowane. Rzecz w tym, że dom jest z 1902 roku, co mnie trochę przeraża, mimo iż był gruntownie remontowany w 1993 (dach, okna, wszelkie instalacje elektryczne i wodne, ogrzewanie, łazienki). Ehhh... już nic nie wiem

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez angelusia194 Pokaż wiadomość
nie,mieszkamy od siebie jakies 3 km... zanim urodziłam było inaczej... było wszystko dobrze. nie wiem czy przez to że był przy porodzie i może go jakoś to przeraziło i już nie ma uczucia do mnie jak wcześniej... nie mam pojęcia...
może powinniście o tym porozmawiać
Stary 2010-03-05, 14:51   #3834
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

a zapomnialam napisac: mam do oddania sudocrem 250gram prawie w ogole nie uzywany bo Fifi ma na niego uczulenie.. i mleko bebiko tylko raz zrobilam z niego butle ale fifi go nie chc eic i uzywamy bebilonu jak ktos chce to pisac

Fifi

Stary 2010-03-05, 15:02   #3835
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
WITAJCIE MAMUSKI

26kwietnia zasówam do chirurga i prawdopodobnie doktorka już mi mówiła że bedą chcieli wszyć jakąś siatke

a tak sie cieszyłam że urodziłam naturalnie fakt że z wielkim bólem ale niepocharatali mi brzucha a tu i tak chyba beda mi go nacinac
może nie będą

magdawikp - trzymaj się

Może faktycznie Dominik potrzebuje czasu, bo wygląda na zdrowego pełnego radości brzdąca.
Stary 2010-03-05, 15:19   #3836
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieWpadam tylko się przywitać bo nawet nie mam szans ani czasu na przelecenie. Jutro rano na uczelnie potem na urodziny teścia We wtorek mam trudny egzamin i siedze i zakuwam. I do tego przed egzaminem jeszcze do neurologa jedziemy więc stres podwójny. Jak ja Wam zazdraszczam tego wolnego czasu Jak ja skończę to szkołę to chyba na msze dam No nic uciekam bo góra prasowania i nauki czeka a za chwile się Wiki obudzi i będzie po nauce Oczywiśćie plis o kciukole ze egzam i neurologa. I nie produkucie tak dużo bo cały następny tydzień będę siedzieć i nadrabiać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 15:23   #3837
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieWpadam tylko się przywitać bo nawet nie mam szans ani czasu na przelecenie. Jutro rano na uczelnie potem na urodziny teścia We wtorek mam trudny egzamin i siedze i zakuwam. I do tego przed egzaminem jeszcze do neurologa jedziemy więc stres podwójny. Jak ja Wam zazdraszczam tego wolnego czasu Jak ja skończę to szkołę to chyba na msze dam No nic uciekam bo góra prasowania i nauki czeka a za chwile się Wiki obudzi i będzie po nauce Oczywiśćie plis o kciukole ze egzam i neurologa. I nie produkucie tak dużo bo cały następny tydzień będę siedzieć i nadrabiać

skad ja to znam, jutro wolne od uczelni (dobrze ze sesja zakończona), ale jede na imieniny teścia.
Ide obiad robić
Stary 2010-03-05, 15:24   #3838
elalank
Zadomowienie

Cytat:
a zapomnialam napisac: mam do oddania sudocrem 250gram prawie w ogole nie uzywany bo Fifi ma na niego uczulenie.. i mleko bebiko tylko raz zrobilam z niego butle ale fifi go nie chc eic i uzywamy bebilonu jak ktos chce to pisac

to ja chętnie jeśli przede mną sie nikt nie zgłosił

a to ja w takim razie mam do oddania NAN 1

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-03-05 o 15:25
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 15:26   #3839
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Dzięki Dziewczyny
wybaczcie, ze sie nie odniosę do wszystkiego co przeczytałąm ale nie mam czasu
właśnie wrociąłm od naszej pediatry i owszem mały ma coś tam w oskrzelach ale i ma gardło czerwone i gluta na tylnej scianie, jest bez antybiotyyku - a ta ma... w przechodni z grubej rury mu dała antybiotyk - odpowiednik zinatu
i jak ja mam ufac lwkazrom z przechodni - małe dziecko i ma... wie ze był w szpitalu i jest na wziewkach
ale ciesze sie ze zmiany sa ledwo ledwo w oskrzelach - Dziewczyny słuchajcie malców i waszego instynktu - ja jak go słucham to zawsze sie sprawdza, choc miałam nadzieje ze to od zebów bo koszmarne ma dziasełka
no coz znowu jestem biedniejsza o kilkadziesiat zł za wizyte ale i duuuuuuuuuuuuzo spokojniejsza
Grzes ma alergie prawdopodobnie na roztocza ale te na dworze z pyłków i wilgoci - ale mamy wykluczyc wszystko co moze alergizowac w domu - TZ jest umowiony jutro z weterynarzem aby uspic psa - normalnie czuje sie jak potwor tyle lat z nami a teraz, ale Grzes jest najwazniejszy w tym temacie, no i fakt jest taki ze odziedziczył geny po dziadkach i TZ w kierunku astmy wiec nie ma sie co oszukiwac bedziemy sie bujac troche z tym
wczoraj zaszalałam - bo mam chodzic na areobik i nie miałam spodni dresowych - wydałam tyle kasy na spodnie, ze musze chodzic na cwiczenia i schudnac
w jednym sklepie - Sympatica nie polecam sportowy w galrii na dole przy tesco w lub - bo nie umieja doradzic - normalnie (nie napisze epitetów bo moze czytac) sprzedawczyni zaproponowałą mi meskie - bo gruba jestem - sklep z firmowkami a ona nie umie dobrac,
poszlismy z TZ do innego w tescko tez firmowka i tam gosc - mlody szczyl umiał znalezc i doradzic - nawet bluzke mi znalazł i ta sama rozmiarówka, okazało sie, ze jak sie chce to mozna

Cytat:
ja tez mam wlasnie taki typ;p czciona jak w 1 a kolor kokardy ostatni;p
mnie sie podoba ta kabinacja ale nie rozumiem dlaczego 2 rodzaje trzcionki - data taka sam a jak imiona
Cytat:
tak jakby moje dziecko bylo jakies
nigdy tak nie mysl - dziecko jest owocem miłosci i tak je traktujecie - Wasza rodzina i miłość w Was jest najwazniejsza a inni nich sie gonia
wiem ze to przykre ale to swiadczy tylko o tych ludziach - ludziskach

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
ja juz też mam normalnie dość wiecznie coś się jej przykleja, było dobrze to znów wysypka coraz większa i w poniedziałek znów zasówam do lekarza z tym, jestem juz załamana co też robię wkoncu źle? ciuszki jak piore to już włączam super płukanie, zmieniam oliwke a chyba odstawie ją całkiem, przeciez niejest brudna dbam o tego mojego cukiereczka i ciągle coś się przyplątuje

wierze ze masz dosc bo tak naprawde nie ma nic gorszego jak dziecko choruje - i czy to sa katarki czy cos powazniejszego to mamę zawsze boli
i bedzie dobrze - musi byc

Guciu miałam Tobie tez cos napisac ale zapomniałam
dzis mamy jeszcze nadzwyczajn sesje w sprawie przedszkola bo jest tu kabaret z radnymi naszymi i myslami gdzies błądze
a jeszcze cos mi zawaliło uszy znowu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu
a co do TZtów to Wam powiem - facetowi trzeba czesciej niz nam sie zdaje jak chłop krowie na miedzy - jedni szybciej sie odnajduja w nowych sytuacjach a inni potrzebuja nawet przytulenia i poprowadzenia za raczke - ale rozmowa i tylko rozmowa moze to wyjasnic i rozwiazac - to tak w pigułce
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 15:39   #3840
brombusia
Zakorzenienie

Właśnie rozszalała się u mnie śnieżyca, dobrze że zdążyliśmy pospacerkować

Cytat:
pokazzz
U mnie to specyficzny projekt, bo chcemy dom dwupokoleniowy
O taki, chociaż i tak musiałabym wprowadzić kilka zmian.
Ale to jeszcze długa droga przed nami i wcale nie wiadomo czy taki domek w końcu będzie.
http://pprojekt.pl/projekt376-amelia_iii.html

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A tutaj cosik dla was jeszcze:

http://www.youtube.com/watch?v=A9wlTt9eGcQ

Słodziak

Cytat:

Filipek

http://www.youtube.com/watch?v=rt-AnOVVoHk

http://www.youtube.com/watch?v=14qCmXSGhNU
(wybaczcie za mojje wyglupy i odglosy ale on tylko wtedy sie tak ladnie usmiecha:P)

http://www.youtube.com/watch?v=gxpDGJ5PhzU tutaj tez wybaczcie mojej glupocie:P
Jakie on ma duże i piękne oczka
A Ty masz bardzo przyjemny dla ucha głos, mogłabyś w radiu pracować

Cytat:
Hej dziewczyny,

Bez poduszki i pod kołderką, tak jak Agusia zakładam ją za materac i oczywiście łapki na kołderce

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
po powrocie do domu... małe padło.
Śliczne małe
A jakie trendy

Cytat:

Ale z Ciebie twardziel

Cytat:
Ty mi tu dziołcha nie fandzol
Dominik jest zdrowym, wesołym chłopcem i jak przyjdzie jego czas to Cię jeszcze zadziwi

Cytat:
Gratulacje

Domi

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości