|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Wlasnie wybieram zaroszenia na slub.. ktore najladniejsze bo ciezko mi sie zdecydowac?:P
1.Załącznik 2921305 (te z biala kokardka) 2.Załącznik 2921306 (te z rozowa kokardka) 3.Załącznik 2921307( te z purpurowa? kokardka):P
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Agus mi sie podoba czcionka we wzorze 1, ale kokardke wolalabym czerwona albo fioletowa...
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mam wlasnie taki typ;p czciona jak w 1 a kolor kokardy ostatni;p
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Kareninka, Agusia, xpressja - dzieciaczki cudne. Andree super się bawi (mam taką samą żabę
Filip - śmiech od ucha do ucha, Lenka - chillout totalny Agusia - mi się naj nr 3 ![]() Cytat:
Gishh - oczywiście, bardzo istotne jest to, ze czas nie jest z gumy i trzeba podzielić go na więcej części, a potrzeby maleństwa są ogromne i potrzeba rodziców do bycia z nim też... Ja po prostu bym też chciała żebyśmy byli My i Bartek a nie tylko Ja i Bartek i On i Bartek, no i żebyśmy też byli My sami czasami. Pewnie to kwestia czasu. O, mój aniołek się obudził.. w ogóle ostatnio ślicznie śpi w dzień, w nocy nadal 2 pobudki ale i tak nie narzekam wcale a wcale!! Nawet zaczął sam zasypiać pod karuzelką Nie na poduszce ale na takim klinie 30stopni podniesionym - żeby mu się nie ulewało, a on tez nie cierpi całkiem płasko. I pod kocykiem
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest właśnie "urok" dmów parterowych. tez bym chciała żeby moje marzenia były marzeniami męża ![]() i nie napisałam pierw - Guciu - dobrze że jednak nie wyjechaliście do Chile - ta szosa wygląda strasznie i zapomniałam sie pochwalic że byłam wczoraj na basenie krejzola moja ![]() a zaproszenie jak dla mnie albo z białą albo z czerwoną kokardą
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-03-05 o 12:33 |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Belladonna, Agusia u nas rozmowy jak na razie fige dały- poprawa była chwilowa a za chwile znowu to samo. Jest gorszy czasami niż dziecko! Musze się o wszytsko prosić, bo jakz awiśnie and grą albo komputerem to może się walić i nie usłyszy! A le razy sobie pogadałam a on mnei wogóle nie słuchał? Masakra! Idzie jak mały płacze, nakarmi go pouspokaja ale poza tym jeśli chodzi o rzeczy typu robota która powinna należeć do niego porażka- ścinali u nas drzewa i było to już sporo zcasu temu, nie zrobi z tym porządku na raz tylko co jakis czas po troszku, bo mu się nie chce! Jak mnie to wkurza... Dzisiaj ma wolne i co? Wstał o 9.30, bo siedział wczoraj na kompie do 3 rano! i pojechał na zaupy i pozałatwiać w końcu z papierami, bo becikowe załatwia drugi miesiąc, bo wiecznie zapomina papierów wziąśc albo coś(bo do ostatniej chwili przed wyjściem gra albo gapi się w monitor). Sory musiałam ponarzekać
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-05 o 12:36 |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
ech faceci... ja na swojego narzekała nie będę bo mam wrazenie ze czasem czyta ten wątek
ale wiedz mój Tż-cie że też mam czasem ochotę Cię a potem |
|
|
|
#3818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kokardka... hmmm a jakie bedziecie mieli dodatki ? kwiaty itp ? może w takiej tonacji kokardka ? całkiem fajna jest też złota i np. pozłacana czcionka lub wzór obrączek... ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3819 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za rade też rogi włoże pod materac. Cytat:
Mój Dominik cały czas spał pod kocykiem i bez poduszki, ale zauwazyliśmy ze lepiej nam śpi jak jest w pokoju 21 stopni, ale zaczął pokaszliwać no i przy wstawaniu do niego zawsze był odkryty bo starsznie nóżkami wiwija, więc myśle nad kołderką jak powkładam różki pod materac to będzie przykryty-chyba??? No ale sprawdze to dziś w nocy... Fajnie te wasze pociechy gugają - Lenka ![]() Filipek uroczy... A Dominik leniwy w dalszym ciągu.... Wchodze na wizaż czytam o postępach waszych dzidziołków i mi smutno jak cholera, więc już nic nie pisze ... |
||
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia mniesię podoba fioletowa
Aha- i ostatnio miewam pdoobnie do Ciebie- wkurzam się jak Tz jest, jak go nie ma jestem spokojna... Dawniej jak go nei było mega tęskniłam... Mam andzieję, że zmieni swoje zachownaie... wtedy ja swoje bym zmeiniła ale tak nie da rady skoro on tak wszystko w mojej ocenie olewa...Pomógłby nam chyba brak prśdu przez miesiąc, może by przestał gapić się w ekran i znalazłby z nudów czas na wszytsko! Nawet jak na spacer poszedł z nami w niedziele to jęczał po 15 minutach żeby wracać! Simpatica |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() melduje sie, jak mozecie to kliknijcie, prosze ![]() ja jakos humoru nie mam, doła złapałam, wszystkie żale sie we mnie otworzyly i to wczoraj wieczorem...teraz moja mama pojechala do Paryza i moja babcia (ta od strony mamy) podala cala torbe(ja nie oczekuje prezentow oczywiscie, ale we francji maja kase a tam im jeszcze by dokladala) ..moja coreczka sie urodzila, mowilam jej, zeby przyszla do nas, to nie byla jeszcze ani razu a potem mowia, ze ja ich nei zapraszam... poza tym jak byla w srode u mojej mamy to nawet sie o Polcie nie spytala...taka mam rodzine ![]() ze stronyTz same wiecie...od swieta... tak jakby moje dziecko bylo jakies gorsze...wkur...mnie to na maksa... i czsami mam wrazenie, ze tego nie "wyczymie" jak mowi waldus kiepski:/ wlasciwie jestesmy z Tz tylko zdani na siebie, sami musimy dac jak najwiecej milosci kruszynce oczywiscie moja mam przychodzi i sie dosc duzo zajmuje, ale na tym sie konczy![]() jeszcze jest moja chrzestna, ktora sie interesuje ale na odleglosc;( nawet kolezanki mnie jakos "opuscily"... jedna ktora sie interesuje tez za granica a reszta to nawet nei spyta:/ ewentulanie jakies dalekie
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Zadomowienie
|
karenina,Agsia- filmiki Synusiów o takie
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
ja wam pomogę rozwiązać problem, i wybuduje sie na jednej z waszych działek xpressja- jaki boski sweterek mała elegantka Cytat:
Aguś- mi sie fioletowa podoba Domi- kliknęłam i nie dołuj sie, w każdej rodzinie tak jest, tylko o tym nie piszemy, bo po co się denerwować, ja tam o tym nie myślę, że wujek czy ciocia się nie interesują sie moją Olką, mam ich po prostu w nosie. Jeszcze co niektórzy znaleźli sobie powód i sie obrazili, że nie zostali na chrzciny zaproszeni. A kij im w oko i tyle Moja koleżanka dzis urodziła 2 córeczki ![]() ![]() klask i: Greta i Nina!!!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-05 o 12:56 |
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja mała to w ciągu ostatniego tygodnia takiego gadania dostała, wczesniej jakies takie pojedyncze aaa eeee. a teraz z dnia na dzień coraz więcej i więcej. Widocznie Dominik potrzebuje więcej czasu, wiesz przeciez że dzieci rozwijają się bardzo różnie. jeszcze cie zaskoczy! |
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- a ja zamiast sprzatac bo tzcior wraca i bedzie krzyczal ze burdel to siedze na wizazu.. kopijcie mnie w dup.. zebym sie wziela do roboty
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia kopne Ciebie jak Ty mnie kopniesz
![]() Domi my też mamy nie rózówo z rodzinka... Babcia jedna wogóle się nie interesuje, druga od święta i na odległoścć... Nawet teraz jak tyle się nidobrego dzieje u maluszka Ale mam to już w tylniej części ciała! Tylko mój tata jeszcze pomoże, zawiezie do szpitala, lekarza...Koleżanka jedna się interesuje tylko, reszta... hmm szkoda słów conajwyżej przez telefon buziak na poprawe chumoru
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-05 o 13:02 |
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana - zapomniałas że masz jeszcze nas !!!! no a forumowe ciotki wiesz że są jedyne, wyjątkowe, niesamowite...
|
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to rzeczywiście hmmm nie za fajnie - a ja narzekam kurczę!!! Tak to jednak nie jest - jak powiem to robi bez marudzenia. Ale to też nie powinno być tak, że trzeba wszystko mówić... Powiem ci, że przykro, że mimo takich przejsć jakie macie za sobą z Piotrusiem musisz się głównie sama z tym borykać![]() Cytat:
No ale co, masz wrażenie że się za mało rozwija? a co umie? może za mało go zachęcasz?
|
|
#3829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toz to hardcore.... ja w zyciu nawet na wiertlo nie spojrze bez znieczulenia... Cytat:
Cytat:
No cos ty....zobaczysz jak twoj maluch zacznie dzialac to nie bedziesz mogla za nim nadazyc...oj jeszcze nie raz cie zadziwi.... Cytat:
Domi A rodzina jak to rodzina....dla mnie najwazniejsza rodzina to moj malz, synek i mama, koniec. Innymi sie nie przejume i niewiele od nich wymagam. ![]() Ulalalaaaaaaaa...gratki wielkie..!!! ![]()
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Belladonna typowy blokers. Iśc do pracy, wrócić i nic nie robić... Miewa sam zrywy ale rzadko. Przeważnei jęczy, ze zmęczony, bo po pracy... Że nie wyspany(ale siedzi do późna zamiast się połorzyć), ale w weekendy to samo jest. Robi coś raczej żeby mój tata nie czepiał sią a nie z tego, że wie, że trzeba- powinien... Nie chce mi się gadac nawet mu znowu o tym... Przestaje się odzywać albo warcze na niego, bo mam dosyć.
|
|
|
|
#3831 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAJCIE MAMUSKI
![]() ZEBRA666 niewiem czy ci odpowiedziałam na te czopki? lekarka powiedziała że możemy używać czopków glicerynowych bo do nich dziecko podobno się nieprzyzwyczaja ale jak widać że jakoś zrobi tą kupkę to oczywiście niedawać a kupki może nierobić 3dni, a termometru nieużywać bo to można uszkodzić tam mechanicznie bo to jest wszystko delikatne, MADZIU wy macie powroty z oskrzelkami i kaszelkiem mam nadzieje że to się wkoncu skonczy a my kurcze naokrągło z ta wysypką ja juz też mam normalnie dość wiecznie coś się jej przykleja, było dobrze to znów wysypka coraz większa i w poniedziałek znów zasówam do lekarza z tym, jestem juz załamana co też robię wkoncu źle? ciuszki jak piore to już włączam super płukanie, zmieniam oliwke a chyba odstawie ją całkiem, przeciez niejest brudna dbam o tego mojego cukiereczka i ciągle coś się przyplątuje ![]() I BYŁAM U LEKARZA 26kwietnia zasówam do chirurga i prawdopodobnie doktorka już mi mówiła że bedą chcieli wszyć jakąś siatke a tak sie cieszyłam że urodziłam naturalnie fakt że z wielkim bólem ale niepocharatali mi brzucha a tu i tak chyba beda mi go nacinac
|
|
#3833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mimo iż wiem z czym się je mniejsze trzęsienia ziemi, to jednak nie jest to przyjemne uczucie, zwłaszcza w momencie kiedy w nocy trzęsie się łóżko, a tz spi w najlepsze ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() A jeśli twój tz uważa, że w ciągu dnia tylko "bawisz się z dzieckiem", to zostaw go na kilka godzin z małą (ja wiem, idź z koleżankami do miasta) i niech przy tej tylko "zabawie" ugotuje obiad, posprząta, wyprasuje i zajmie się tym czym chce. Cytat:
A co do wskazywania mężczyźnie, co ma zrobić, to niestety te modele tak mają ![]() Cytat:
ogromne gratulacje ![]() A my dziś z samego rana byliśmy oglądać kolejny dom. I mam co do niego mieszane uczucia. Jest wystarczająco duży, dość dobrze odremontowany - trzeba by tylko podłogi i izolację dachu położyć, no i w jednym miejscu w piwnicy ma grzyba - ale osuszenie tego nie byłoby zbyt skomplikowane. Rzecz w tym, że dom jest z 1902 roku, co mnie trochę przeraża, mimo iż był gruntownie remontowany w 1993 (dach, okna, wszelkie instalacje elektryczne i wodne, ogrzewanie, łazienki). Ehhh... już nic nie wiem ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- może powinniście o tym porozmawiać
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
a zapomnialam napisac: mam do oddania sudocrem 250gram prawie w ogole nie uzywany bo Fifi ma na niego uczulenie.. i mleko bebiko tylko raz zrobilam z niego butle ale fifi go nie chc eic i uzywamy bebilonu
jak ktos chce to pisac
|
#3835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
magdawikp - Może faktycznie Dominik potrzebuje czasu, bo wygląda na zdrowego pełnego radości brzdąca. |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
We wtorek mam trudny egzamin i siedze i zakuwam. I do tego przed egzaminem jeszcze do neurologa jedziemy więc stres podwójny. Jak ja Wam zazdraszczam tego wolnego czasu Jak ja skończę to szkołę to chyba na msze dam Oczywiśćie plis o kciukole ze egzam i neurologa. I nie produkucie tak dużo bo cały następny tydzień będę siedzieć i nadrabiać
|
|
|
|
#3837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skad ja to znam, jutro wolne od uczelni (dobrze ze sesja zakończona), ale jede na imieniny teścia. Ide obiad robić |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja chętnie a to ja w takim razie mam do oddania NAN 1 Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-05 o 15:25 |
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
wybaczcie, ze sie nie odniosę do wszystkiego co przeczytałąm ale nie mam czasu właśnie wrociąłm od naszej pediatry i owszem mały ma coś tam w oskrzelach ale i ma gardło czerwone i gluta na tylnej scianie, jest bez antybiotyyku - a ta ma... w przechodni z grubej rury mu dała antybiotyk - odpowiednik zinatu i jak ja mam ufac lwkazrom z przechodni - małe dziecko i ma... wie ze był w szpitalu i jest na wziewkach ale ciesze sie ze zmiany sa ledwo ledwo w oskrzelach - Dziewczyny słuchajcie malców i waszego instynktu - ja jak go słucham to zawsze sie sprawdza, choc miałam nadzieje ze to od zebów bo koszmarne ma dziasełka no coz znowu jestem biedniejsza o kilkadziesiat zł za wizyte ale i duuuuuuuuuuuuzo spokojniejsza Grzes ma alergie prawdopodobnie na roztocza ale te na dworze z pyłków i wilgoci - ale mamy wykluczyc wszystko co moze alergizowac w domu - TZ jest umowiony jutro z weterynarzem aby uspic psa - normalnie czuje sie jak potwor tyle lat z nami a teraz, ale Grzes jest najwazniejszy w tym temacie, no i fakt jest taki ze odziedziczył geny po dziadkach i TZ w kierunku astmy wiec nie ma sie co oszukiwac bedziemy sie bujac troche z tym wczoraj zaszalałam - bo mam chodzic na areobik i nie miałam spodni dresowych - wydałam tyle kasy na spodnie, ze musze chodzic na cwiczenia i schudnac w jednym sklepie - Sympatica nie polecam sportowy w galrii na dole przy tesco w lub - bo nie umieja doradzic - normalnie (nie napisze epitetów bo moze czytac) sprzedawczyni zaproponowałą mi meskie - bo gruba jestem - sklep z firmowkami a ona nie umie dobrac, poszlismy z TZ do innego w tescko tez firmowka i tam gosc - mlody szczyl umiał znalezc i doradzic - nawet bluzke mi znalazł i ta sama rozmiarówka, okazało sie, ze jak sie chce to mozna Cytat:
nigdy tak nie mysl - dziecko jest owocem miłosci i tak je traktujecie wiem ze to przykre ale to swiadczy tylko o tych ludziach - ludziskach Cytat:
i bedzie dobrze - musi byc Guciu miałam Tobie tez cos napisac ale zapomniałam dzis mamy jeszcze nadzwyczajn sesje w sprawie przedszkola bo jest tu kabaret z radnymi naszymi i myslami gdzies błądze a jeszcze cos mi zawaliło uszy znowu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu a co do TZtów to Wam powiem - facetowi trzeba czesciej niz nam sie zdaje jak chłop krowie na miedzy - jedni szybciej sie odnajduja w nowych sytuacjach a inni potrzebuja nawet przytulenia i poprowadzenia za raczke - ale rozmowa i tylko rozmowa moze to wyjasnic i rozwiazac - to tak w pigułce
|
||
|
|
|
#3840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie rozszalała się u mnie śnieżyca, dobrze że zdążyliśmy pospacerkować
![]() U mnie to specyficzny projekt, bo chcemy dom dwupokoleniowy O taki, chociaż i tak musiałabym wprowadzić kilka zmian. Ale to jeszcze długa droga przed nami i wcale nie wiadomo czy taki domek w końcu będzie. http://pprojekt.pl/projekt376-amelia_iii.html Cytat:
Cytat:
A Ty masz bardzo przyjemny dla ucha głos, mogłabyś w radiu pracować Cytat:
![]() Śliczne małe A jakie trendy ![]() Ale z Ciebie twardziel ![]() Cytat:
![]() Dominik jest zdrowym, wesołym chłopcem i jak przyjdzie jego czas to Cię jeszcze zadziwi Gratulacje Domi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Filip - śmiech od ucha do ucha, Lenka - chillout totalny

to jest właśnie "urok" dmów parterowych. tez bym chciała żeby moje marzenia były marzeniami męża

a potem 

klask i: Greta i Nina!!! 

)