Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 12:17   #4741
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Daria jak sama a my to co ?? ja tez dzien kobiet spedze w domku z drugiej strony nie chce mi sie nigdzie wychodzic psychicznie bede wiec przygotowywala sie do jutrzejszego dnia a zapowiada sie stresujaco juz od 8 rano potem mily akcent bo wizyta na 15,40 u mojego gina ) moze cos dokladniej ustalimy co do porodu moze uda mi sie go wkoncu przekonac bysmy nie czekali tak dlugo i bysmy wywolali ale wszystko zalezy od wielkosci naszej niuni no i co najwazniejsze sprawdze czy nadal jest niunia
artykul dla mam ktore jeszcze nie zdecydowaly sie na imie dla swojego dziecka
http://www.ciazowy.pl/artykul,imie-r...ku,1216,1.html
a mi od kilku tygodni chodzi po glowie imie JULIA w sumie NADIA bardzo mi sie podoba ale sasiadka < juz druga > mieszkajaca w bramie u mojej mamy tak dala dziecku na imie i co jak bedzie nasze dziecko bawilo sie na podworku u babci i jak ktos zawola Nadia to wszystkie trzy beda biegly a jak ostatnio u znajomych powiedzialam ze chcemy dac Julia to oni sie obrazili < tez spodziewaja sie corci ale w lipcu > ale nie mowili wczesniej ze chca dac Julka tylko jak ja to powiedzialam to dwa dni pozniej na imprezie oni powiedzieli ze chcieli dac tak samo a teraz nie moga bo my im imie ukradlismy no ale mogli przeciez wczesniej powiedziec a jak ich pytalam to mowili ze jeszcze nie maja imienia wybranego wiec teraz to nie nasza wina ze im imie sprzatnelismy z pod nosa
a wam jak sie podoba JULIA DANUTA ?? czy bardziej NADIA DANUTA ?? bo ja juz sama nie wiem ktore lepsze
mnie osobiście Julcia się bardziej podoba, mimo że Julek jest sporo ale Kubusiów też i mój będzie kolejny ja tam nie patrzę, że ktoś tam gdzieś tam dał lub zamierza dać tak jak ja....jeśli Ci się podoba Nadia to daj i nie patrz na ludzi, a jak chcesz Julkę to olej znajomych Twoje dziecko i daj tak jak ty chcesz a nie patrz ze ktoś nosem kręci...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:20   #4742
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

kochana sama w sensie ze w pokoju bez nikogo
ale coz , takie zycie
ostatnio srednio nam sie uklada przez te moje humory, musze cos z tym zrobic chyba bo sama ze soba pierd**ca dostane..:P
a on i tak kochany jest, ja chyba bym z takim kims jak ja nie wytrzymala:P tak mi sie wydaje a on podejscia do mnie po 100 razy robi przytula, przeprasza mimo ze moja wina i tak dalej, zloty czlowiek

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

zachowanie jak w podstawowce" obrazili sie bo im imie ukradlismy" noooo szokkkk
nam tez sie strasznie Julka podobalo ale jednak w razie dziewczynki stanelo na Oliwce
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:20   #4743
drcron
Zakorzenienie

AniaP tez mi sie wydaje ze to troszke zawczesnie no ale jak dziec skonczy te 6 miesiecy to mozna by sprobowac takich rzeczy a to co ma na nogach to nakolanniki stosowane przy pieluchach wielorazowych czytalam o tym ale dziwnie wyglada zupelnie jak moje getry na lyzwy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:40   #4744
mrowak
Zakorzenienie

CATRO, GRATULACJE!!!!

MARTUKO, BRAWO BRAWO DLA DZIECIACZKÓW!!!!

Izumi, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. A biorąc pod uwagę ciążę, nie dziwię się też że się poryczałaś. Ja bym pewnie rzuciła jeszcze jakąś uwagę znając siebie.

Nic się u mnie nie dzieje... od jakiś 3-4 dni jak budzę się rano, to jest mi tak lekko jakbym była w jakimś 6 miesiącu: brzuch dużo mniejszy niż wieczorami, kiedy to młoda strasznie wariuje- wczoraj to myślałam, że mi między żebrami wyjdzie. W nocy czasem budzi mnie moja dziwna zgaga, co jest nieprzyjemne, ale nie bolą mnie biodra, nie mam skurczy łydek, o prawdziwych skurczach nie wspominając. Ja chyba będę miała bezobjawowy poród To może jeszcze zdarzy się taki cud, że się pewnego ranka obudzę, a mała już będzie w łóżeczku

Baobabku, a ja nadal nie wiem co to skurcz (chyba) TZ, znajomy który ma nas zawieźć do szpitala i ja też lobbujemy, żeby młoda zechciała wyjść dziś w nocy/jutro, ale przy takim braku symptomów to mnie tu lato zastanie:pr osi: Jedynie wczoraj po łażeniu po sklepach z TZ złapał mnie nieprzyjemny bół w pachwinie, tak, od którego się człowiek zwija, ale potem sobie przeszedł.

Chyba wyjdę na jakiś spacer, ale jak patrzę na mój płaszczyk to mi się odechciewa. Czuję się w nim jak wielka beza

Pop, jak kotuch zareagował na małą? Ja się zastanawiam co moje oszołomy zrobią. Mam tylko nadzieję, że nie pojawi się alergia bo będzie problem bardzo duży.

Drcron, a po co dałaś psu klapsa?? Przecież on nie kuma, że to za ucieczkę, która miała miejsce jakiś czas temu? I kara jeszcze? A jak mu wytłumaczysz?

Jak mnie jutro lekarz na wizycie zobaczy to znowu się będzie śmiał, że chyba muszę go naprawdę bardzo lubić. Ha ha ha very funny

P.S. Sprawdźcie mój suwaczek!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:41   #4745
anulka1990h
Przyczajenie

hejka wczoraj zaczęłam 37 tydzien.Nie mogę się doczekać kiedy będę miała malutką na rękach (zuzie)ale też nie chce zbytnio szybko rodzić bo mam zapalenie grzybicze i wole sie pierw wyleczyć dowiedziałam sie o tym 4 dni temu jak u lekarza byłam zapisał mi nystatyne vp raz na 3 dni takze musze czekac a tez macie objawy juz do porodu?jak np parcie dziecka w dół,skurcze kilka razy dziennie, częste oddawanie moczu i zmęczenie?
anulka1990h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:44   #4746
anakazar
Zakorzenienie

drcron ja mam znajomych co dali na imię Nadia Valentina
Nadia mi się podoba,bo tych Julek to teraz pełno.

A znajomi to niech się w głowe porządnie pukną-obrażac się o imię-zreszta Ty i tak jesteś pierwsza,wiec niech Cię w nos pocałują;d -pewnie znając mnie dałabym swojej na imię Julka byleby tylko im dopiec za takie zachowanie...

Ja poprasowałam,poukładałam, tylko torby dalej nie spakowałam,bo kurka kot mi leżał na niej i jest cała w sierści-poczekam na tż niech ją czyści-w końcu bardziej kot kocha jego;D

No zaraz ma kurier przyjechac-tym razem z łaszkami dla mnie i się cieszę,bo ja już dawno nic sobie nie kupiłam-tylko dzidzia i dzidzia

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:45   #4747
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mnie osobiście Julcia się bardziej podoba, mimo że Julek jest sporo ale Kubusiów też i mój będzie kolejny ja tam nie patrzę, że ktoś tam gdzieś tam dał lub zamierza dać tak jak ja....jeśli Ci się podoba Nadia to daj i nie patrz na ludzi, a jak chcesz Julkę to olej znajomych Twoje dziecko i daj tak jak ty chcesz a nie patrz ze ktoś nosem kręci...
Mi też się Julka podoba i uważm jak Ty że nie ma co patrzeć na kogoś . Moja bliska koleżanka też ma Olcie i mam to w nosie , bo mi się zawsze to imie podobało . A ona mi wręcz powiedziała że jej miło że też mi się tak bardzo Ola podoba i tyle . tak już to jest że przychodzi moda na jakieś tam imiona tak jak z tymi Stasiami , Antkami itp. Kiedyś się tak nie dawało a teraz pełno jest Antosiów . Ja np w klasie miałam 4 Anki

Cytat:
AniaP tez mi sie wydaje ze to troszke zawczesnie no ale jak dziec skonczy te 6 miesiecy to mozna by sprobowac takich rzeczy a to co ma na nogach to nakolanniki stosowane przy pieluchach wielorazowych czytalam o tym ale dziwnie wyglada zupelnie jak moje getry na lyzwy
Kiedyś wyczytałam madrą rzecz na temat pieluch . Nie jak piszą od wieku żeby uczyć jedni że od roczku , inni od 1.5 itp , że nalezy zacząc uczyć jak widzimy że dziecko po drzemce budzi się z sucha pieluszką . czyli przez sen nic nie popuszcza i potrafi jakos to kontrolować . Dla mnie to madre stwierdzenie i tak zrobiłam z Szykiem on potrafił się po nocy obudzić z suchą i zrobić na nocnik dopiero .
Stary 2010-03-08, 13:08   #4748
aixa
Rozeznanie

Witam babeczki Pozwólcie, że zacznę słynnym u nas powiedzeniem Ło Matko!!!!! Co się tutaj porobiło!!!
Serdeczne GRATULACJE dla nowych mamuś
Swoją drogą brawo dla Izumi, która w nocy stanęła na wysokości zadania i służyła radą dla róży26. Ciekawe czy róża urodziła.
Cieszę się że w końcu przełamałyśmy złą passę CC i dziewczyny dzielnie rodzą SN.
Bardzo podoba mi się imię Julka ale wśród mieszkańców mojego miasta nastała jakaś paranoja na punkcie tego imienia i wszędzie chodzą małe Julki, Juleczki, Julcie . Bardzo ładne imię Hania(od zawsze mi się podoba) ale bliscy znajomi mają córcię Hanię i klops. POzostanę więc przy imieniu Lena .
Pop piękna twoja córcia, syn szalenie przystojny
Mrowak ty dziś powinnaś rodzić wg suwaczka się więc zbieraj. Tak samo Megi(chyba że już wyszedł Igor a my nic nie wiemy) Machaj, Claire.
Drcron ty na nic nie masz siły no nie wierzę
Anakazar pakuj tą torbę kochana, nie ociągaj się. Lepiej być przygotowanym.
Asiulek trzymam kciuki za USG, z pewnością wszystko będzie dobrze.

No i oczywiście WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:11   #4749
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

wyobraźcie sobie że właśnie zjadłam 2 kotlety schabowe i cały rondelek buraczków zasmażanych tartych i 5 kromek chleba (bo mi się ziemniaków nie chciało skrobać) gdzie mi to weszło...buraki miały być na obiad dla wszystkich hehehehe cóż dostaną ogórki kiszone
A ja nadal się nie zabrałam do przesadzania kwiatków i już się dziś nie zabiorę, pościeli nie oblekę i wogóle jestem mega zła na siebie że tak mi się nic nie chce i że siły nie mam...a Ty mrowak o spacerze piszesz ja ledwo parę kroków zrobię i sapię jak parowóz i brzuch od razu twardy jak skała a na dodatek mam tak spuchnięte nogi i dłonie, że aż mi się płakać chce - ręce bolą jak chcę je w piąstki zacisnąć, kostek na stopach to nie widziałam od paru dni - kolana mam jak jakaś 150-kilowa baba a łydki jak dobrze umięśniony facet - od pasa w dół wyglądam masakrycznie-jak potwór

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:16   #4750
aixa
Rozeznanie

Baobabku współczuję samopoczucia i dolegliwości. Co prawda mnie większość tych dolegliwości ominęła ale łączę się z tobą w bólu jeśli chodzi o twardnienie brzucha przy najmniejszym spacerze.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-03-08, 13:16   #4751
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Witam babeczki Pozwólcie, że zacznę słynnym u nas powiedzeniem Ło Matko!!!!! Co się tutaj porobiło!!!
Serdeczne GRATULACJE dla nowych mamuś
Swoją drogą brawo dla Izumi, która w nocy stanęła na wysokości zadania i służyła radą dla róży26. Ciekawe czy róża urodziła.
Cieszę się że w końcu przełamałyśmy złą passę CC i dziewczyny dzielnie rodzą SN.
Bardzo podoba mi się imię Julka ale wśród mieszkańców mojego miasta nastała jakaś paranoja na punkcie tego imienia i wszędzie chodzą małe Julki, Juleczki, Julcie . Bardzo ładne imię Hania(od zawsze mi się podoba) ale bliscy znajomi mają córcię Hanię i klops. POzostanę więc przy imieniu Lena .
Pop piękna twoja córcia, syn szalenie przystojny
Mrowak ty dziś powinnaś rodzić wg suwaczka się więc zbieraj. Tak samo Megi(chyba że już wyszedł Igor a my nic nie wiemy) Machaj, Claire.
Drcron ty na nic nie masz siły no nie wierzę
Anakazar pakuj tą torbę kochana, nie ociągaj się. Lepiej być przygotowanym.
Asiulek trzymam kciuki za USG, z pewnością wszystko będzie dobrze.

No i oczywiście WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET
Mi też się bardzo Hania podoba,ale znajoma z którą się nie lubimy tak dała tak na imię,więc od razu odpada,hmm i tak bym mojej Niny nie zamieniła na żadno inne imię

Rany codziennie kurier do mnie przyjezdza i dobrze,że oni zaraz wsiadaja i odjezdzają,bo sąsiedzi to wcale się nie krępują tylko gapią się jakbym kochanka za kochankiem wpuszczała i wypuszczała-ehh uroki wsi i ludzi którzy nie mają co robic

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-08, 13:19   #4752
anulka1990h
Przyczajenie

ja tez jestem spuchnieta i tez non stop sapie obojetnie co zrobie lub gdzie pojde.brzuszek mam opadniety od 2 tyg a jestem w 37 takze moze za tydzien wyjdzie???albo za dwa
anulka1990h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:21   #4753
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
CATRO, GRATULACJE!!!!

MARTUKO, BRAWO BRAWO DLA DZIECIACZKÓW!!!!

Izumi, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. A biorąc pod uwagę ciążę, nie dziwię się też że się poryczałaś. Ja bym pewnie rzuciła jeszcze jakąś uwagę znając siebie.

Nic się u mnie nie dzieje... od jakiś 3-4 dni jak budzę się rano, to jest mi tak lekko jakbym była w jakimś 6 miesiącu: brzuch dużo mniejszy niż wieczorami, kiedy to młoda strasznie wariuje- wczoraj to myślałam, że mi między żebrami wyjdzie. W nocy czasem budzi mnie moja dziwna zgaga, co jest nieprzyjemne, ale nie bolą mnie biodra, nie mam skurczy łydek, o prawdziwych skurczach nie wspominając. Ja chyba będę miała bezobjawowy poród To może jeszcze zdarzy się taki cud, że się pewnego ranka obudzę, a mała już będzie w łóżeczku

Baobabku, a ja nadal nie wiem co to skurcz (chyba) TZ, znajomy który ma nas zawieźć do szpitala i ja też lobbujemy, żeby młoda zechciała wyjść dziś w nocy/jutro, ale przy takim braku symptomów to mnie tu lato zastanie:pr osi: Jedynie wczoraj po łażeniu po sklepach z TZ złapał mnie nieprzyjemny bół w pachwinie, tak, od którego się człowiek zwija, ale potem sobie przeszedł.

Chyba wyjdę na jakiś spacer, ale jak patrzę na mój płaszczyk to mi się odechciewa. Czuję się w nim jak wielka beza

Pop, jak kotuch zareagował na małą? Ja się zastanawiam co moje oszołomy zrobią. Mam tylko nadzieję, że nie pojawi się alergia bo będzie problem bardzo duży.

Drcron, a po co dałaś psu klapsa?? Przecież on nie kuma, że to za ucieczkę, która miała miejsce jakiś czas temu? I kara jeszcze? A jak mu wytłumaczysz?

Jak mnie jutro lekarz na wizycie zobaczy to znowu się będzie śmiał, że chyba muszę go naprawdę bardzo lubić. Ha ha ha very funny

P.S. Sprawdźcie mój suwaczek!!
on juz wiedzial za co ten klaps zawsze jak ucieknie na wioske to jak go sie zlapie to staje spuszcza glowe i ogon i taki zmizernialy idzie do domu zero entuzjazmu wtedy w nim a kare hmmmm ja juz zapomnialam zreszta dla niego najwieksza kara to jak ja cos jem i tylko na niego popatrze i mu nie dam wtedy robi smutna mine i chowa ogon pod siebie ale i tak po chwili daje mu kawalek
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
drcron ja mam znajomych co dali na imię Nadia Valentina
Nadia mi się podoba,bo tych Julek to teraz pełno.

A znajomi to niech się w głowe porządnie pukną-obrażac się o imię-zreszta Ty i tak jesteś pierwsza,wiec niech Cię w nos pocałują;d -pewnie znając mnie dałabym swojej na imię Julka byleby tylko im dopiec za takie zachowanie...

Ja poprasowałam,poukładałam, tylko torby dalej nie spakowałam,bo kurka kot mi leżał na niej i jest cała w sierści-poczekam na tż niech ją czyści-w końcu bardziej kot kocha jego;D

No zaraz ma kurier przyjechac-tym razem z łaszkami dla mnie i się cieszę,bo ja już dawno nic sobie nie kupiłam-tylko dzidzia i dzidzia
hehe ja tez tak zrobie zreszta Jula bardziej mi sie podoba niz Nadia
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mi też się Julka podoba i uważm jak Ty że nie ma co patrzeć na kogoś . Moja bliska koleżanka też ma Olcie i mam to w nosie , bo mi się zawsze to imie podobało . A ona mi wręcz powiedziała że jej miło że też mi się tak bardzo Ola podoba i tyle . tak już to jest że przychodzi moda na jakieś tam imiona tak jak z tymi Stasiami , Antkami itp. Kiedyś się tak nie dawało a teraz pełno jest Antosiów . Ja np w klasie miałam 4 Anki

Kiedyś wyczytałam madrą rzecz na temat pieluch . Nie jak piszą od wieku żeby uczyć jedni że od roczku , inni od 1.5 itp , że nalezy zacząc uczyć jak widzimy że dziecko po drzemce budzi się z sucha pieluszką . czyli przez sen nic nie popuszcza i potrafi jakos to kontrolować . Dla mnie to madre stwierdzenie i tak zrobiłam z Szykiem on potrafił się po nocy obudzić z suchą i zrobić na nocnik dopiero .
madre to cos napisala z tymi pieluchami

hehe ja i tak mam niezly zapas hugisow mam 4 paczki newborn te po 28 sztuk i 3 paczki 5-9 kg do tego 2 paczki husteczek bubchena 1 paczke hippa 2 paczki huggis tych z lapkami zapachowych i jedna paczke higgis bezzapachowych tych niebiesko czerwonych wiec trzeba bedzie to zuzyc
zmienilam pol poscieli i jestem jak detka w dodatku upocilam sie jak prosiak

a do mnie tez teraz listonosz przyjechal ale z sukieneczka dla niuni czarna w biale cekinki slicznusia ale na 6 miesiecy

Stary 2010-03-08, 13:24   #4754
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Mi też się bardzo Hania podoba,ale znajoma z którą się nie lubimy tak dała tak na imię,więc od razu odpada,hmm i tak bym mojej Niny nie zamieniła na żadno inne imię

Rany codziennie kurier do mnie przyjezdza i dobrze,że oni zaraz wsiadaja i odjezdzają,bo sąsiedzi to wcale się nie krępują tylko gapią się jakbym kochanka za kochankiem wpuszczała i wypuszczała-ehh uroki wsi i ludzi którzy nie mają co robic
ha ha ha zaraz będą plotki, że casting na tatusia zrobiłaś. Ja mieszkam w bloku ale moi sąsiedzi to same starsze osoby i jak ja mam gości to zawsze drzwi otwierają i zerkają kto mnie odwiedza .

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-03-08, 13:26   #4755
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

[QUOTE=JoannM;17712174
A tak w ogole juz w tym roku bedziemy obchodzily pierwszy raz dzien mamy poza kobitkami ktore maja juz dzieci, dla nich to juz nie nowosc :P
[/QUOTE]

W Anglii i Irlandii Dzień Matki obchodzi się w 4 niedzielę Wielkiego Postu. To już za tydzień, 14 III.

39 tydz. jest zarąbisty, problem mam tylko z przymierzaniem butów. Chodzę szybciej niż winda.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:08
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:27   #4756
drcron
Zakorzenienie

Cytat:

hehe znam to dobrze u mnie kiedys sasiadka zapytala tescia co ten listonosz tak codziennie do nas zachodzi z paczkami a on do niej ze to moje zakupy przywozi poczta to ta byla zdziwiona ze to juz do sklepu pojechac nie mozna na zakupy tylko poczta musi nosic

oj nie mam sily nie mam jestem glodna jak pierun a miecho sie nie chce jak na zlosc rozmrozic :9 podsmazylam pieczarki do sosiku i zjadlam je z chlebkiem
Baobabku mniam jak ja lubie takie buraczki ale dzisiaj mam amrchewke na gesto

Stary 2010-03-08, 13:44   #4757
machaj
Raczkowanie

mrowka ja mam tak samo... dziecko zamiast pchać sie w dół między żebra mi wchodzi... skurczy też żadnych nie mam...(wydawało mi się że mam ale to po prostu musiały być jakieś bóle spowodowane pozycja w której spałam) ja nawet zgagi nie miałam przez całą ciąże... tylko od piątku ten mój brzusio jakiś strasznie ciężki się zrobił.. już małej powiedziałam że za każdy dzień przedłużonego pobytu w moim brzuszku będzie musiała zapłacić
drcron... a co do Julki... to alternatywą może być Julita... na którą też można wołać Julka... i znajomi (którzy faktycznie zachowali się dziecinnie obrazając się za takie coś i to 2 dni później) będą zadowoleni
w zasadzie to ja też jeszcze waham się nad imieniem... mi sie bardzo podoba Kalina, ale reszta rodziny jakoś kręci nosem... na początku chciałam mieć Klementyne (na to juz nie tylko nosami krecili) ale za długie imie i nazwisko by miała więc odpadło... a od kilku dni nad ta Julitą się zastanawiam...
hmm może zdecyduje się dopiero jak popatrze małej w oczka... bo teraz cięzko zdecydować
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:44   #4758
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
hehe znam to dobrze u mnie kiedys sasiadka zapytala tescia co ten listonosz tak codziennie do nas zachodzi z paczkami a on do niej ze to moje zakupy przywozi poczta to ta byla zdziwiona ze to juz do sklepu pojechac nie mozna na zakupy tylko poczta musi nosic

oj nie mam sily nie mam jestem glodna jak pierun a miecho sie nie chce jak na zlosc rozmrozic :9 podsmazylam pieczarki do sosiku i zjadlam je z chlebkiem
Baobabku mniam jak ja lubie takie buraczki ale dzisiaj mam amrchewke na gesto
mniam marchewa na gęsto-uwielbiam.

Ja też czekam aż mi się mięcho odmrozi,bo ja spagetti dzisiaj robię-tak za mną chodziło od paru dni,ale dopiero wczoraj kupiłam zapas sosów do spagetti

A wczoraj teściowa dała mi ciasto krówke i chodzę dziś po kwałku podjadam,a tata przywiózł mi szwedzkie czekolady wczoraj MARABOU-może wiecie co to za niebo w gębie,ja to bym się kroic za nią dała i co?niedosyc,że ona jest 200g to już prawie jednej nie ma

Jutro ważenie i ciekawe pewnie już do 9 albo 10 dobiłam

Stary 2010-03-08, 13:45   #4759
aixa
Rozeznanie

Idę zaraz do fryzjera . Muszę być piękna na spotkanie z córcią. Zwłaszcza, że być może już w tym tygodniu się zobaczymy . Jutro idę na KTG i będę się umawiać na termin CC.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-03-08, 13:47   #4760
sismuerte
Rozeznanie

Ania P ale mnie zasmuciłaś i znowu się popłakałam, a weszłam na forum w wyśmienitym humorze, bo ramki z glinką przyszły i obiadek robię i wogóle mam więcej sił dziś, a tu bach Teraz się głowie czy u mnie wszystko w porządku będzie

Tak swoją drogą to mnie dziś listonosz z przesyłką z wanny wyciągnął Woda ze mnie ciekła, włosy mokre i ledwo się w ręcznik owinęłam, bo ciut za mały biorąc pod uwagę brzuszek, ale miał facet oczy wielkie, jak złotówki na szczęście mój piesek szybko go sprowadził na ziemie

A co do dnia matki to ja mam akurat w ten dzień imieniny, więc od tego roku podwójne święto
A z dolegliwości to mi strasznie dokuczają żebra, a dziwne, bo dziecko mam obrócone pupą w dół, więc nogami o żeberka mi nie stuka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

A ja na obiadek dziś rybkę z ryżem i warzywami A co będzie zdrowo
Stary 2010-03-08, 13:58   #4761
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
mrowka ja mam tak samo... dziecko zamiast pchać sie w dół między żebra mi wchodzi... skurczy też żadnych nie mam...(wydawało mi się że mam ale to po prostu musiały być jakieś bóle spowodowane pozycja w której spałam) ja nawet zgagi nie miałam przez całą ciąże... tylko od piątku ten mój brzusio jakiś strasznie ciężki się zrobił.. już małej powiedziałam że za każdy dzień przedłużonego pobytu w moim brzuszku będzie musiała zapłacić
drcron... a co do Julki... to alternatywą może być Julita... na którą też można wołać Julka... i znajomi (którzy faktycznie zachowali się dziecinnie obrazając się za takie coś i to 2 dni później) będą zadowoleni
w zasadzie to ja też jeszcze waham się nad imieniem... mi sie bardzo podoba Kalina, ale reszta rodziny jakoś kręci nosem... na początku chciałam mieć Klementyne (na to juz nie tylko nosami krecili) ale za długie imie i nazwisko by miała więc odpadło... a od kilku dni nad ta Julitą się zastanawiam...
hmm może zdecyduje się dopiero jak popatrze małej w oczka... bo teraz cięzko zdecydować
Kalina bardzo mi się podobaa rodziną się nie przejmuj-u mnie jak usłyszeli,że będzie Nina to też nikt poza teściem,który powiedział,że "no w końcu jakieś normalne,ładne imię w tej rodzinie będzie"nie był zadowolony-nawet tż,ale wszyscy się już przyzwyczaili i wiedzą,że absolutnie zdania nie zmienie,tż mówi"przynajmniej będzie jedna jedyna,bo nikt Niny nie ma kogo znamy"-tylko babacia przy każdym telefonie pyta"dalej jest Nina?"

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Ania P ale mnie zasmuciłaś i znowu się popłakałam, a weszłam na forum w wyśmienitym humorze, bo ramki z glinką przyszły i obiadek robię i wogóle mam więcej sił dziś, a tu bach Teraz się głowie czy u mnie wszystko w porządku będzie

Tak swoją drogą to mnie dziś listonosz z przesyłką z wanny wyciągnął Woda ze mnie ciekła, włosy mokre i ledwo się w ręcznik owinęłam, bo ciut za mały biorąc pod uwagę brzuszek, ale miał facet oczy wielkie, jak złotówki na szczęście mój piesek szybko go sprowadził na ziemie

A co do dnia matki to ja mam akurat w ten dzień imieniny, więc od tego roku podwójne święto
A z dolegliwości to mi strasznie dokuczają żebra, a dziwne, bo dziecko mam obrócone pupą w dół, więc nogami o żeberka mi nie stuka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

A ja na obiadek dziś rybkę z ryżem i warzywami A co będzie zdrowo
hehe mi też dzisiaj przyszły ramki z glinką

Stary 2010-03-08, 14:01   #4762
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja dziś wcinam czerwony barszczyk z soboty a małżowi upiekłam kurczaka w całości.

Teraz lecę się szykować bo na 15-ta lekarz. Boję się... grrr...
Do wieczorka...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:05   #4763
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my o imionach decydowalismy absolutnie sami, bez ingerencji rodzicow tesciow czy rodziny, nie bylo opcji zeby nam ktos cos narzucal
zdecydowalismy powiedzielismy i juz

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

ja tez sie nie moge wizyty w sobote doczekac ale z drugiej strony jest mi szkoda bo to w ciazy ostatania juz wizyta w gabinecie u mojej gin a ja tak bardzo lubie tam do niej chodzic
A.Camus
Stary 2010-03-08, 14:08   #4764
megi-megi
Zakorzenienie

Hej,
zaraz się wezmę za nadrabianie zaległości, ale tak na szybko: byliśmy właśnie na ktg - obiecujący zapis, ale skurcze jeszcze nieregularne, rozwarcie na dwa palce, pani wymacała moje dziecię po główce być może zaczął się poród, ale... wróciłam do domu i jakby co to wracam dzisiaj (byłby piękny prezent na dzień kobiet), a jakby nic, to w środę o 7 stawiam się do szpitala na wywołanie. Skurcze czuję niestety głównie w dole pleców. Więc nie będzie zbyt różowo Ale ... ważne, żeby było.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:10   #4765
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to megi trzymamy kciuki super ze juz ci sie zaczelo a nawet jesli nie to juz pojutrze wezma sie za was lekarze
trzymam kciuki za igorka i ciebie oby sie zaczelo
A.Camus
Stary 2010-03-08, 14:13   #4766
machaj
Raczkowanie

Megi a tu już wszystkie myślały że urodziłaś a Ty dalej nic;/
anakazar mojemu mężowi też podoba się Nina... ale jakoś na razie zostaliśmy przy Kalinie... hmm z resztą to do męża należy decyzja bo to on pójdzie do USC zapisać mała... ale mam nadzieje że niespodzianki mi żadnej nie zrobi
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:19   #4767
anakazar
Zakorzenienie

Megi no nareszcie się ruszyło.Fajnie by było jakby Igorek dzisiaj w dzień kobiet wyszedł do mamusi

Stary 2010-03-08, 14:21   #4768
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Mrowak ty dziś powinnaś rodzić wg suwaczka się więc zbieraj.
Termin na jutro i dlatego dziś dzień 0. A zbierać to ja się mogę- do sklepu po ziemniary na zapiekankę

Baobabek, powinnam sprecyzować: spacerusiek. Ja też się szybko męczę i marzy mi się taki porząąąąąądny, dwugodzinny spacer! Jakoś specjalnie nie puchnę. Kup sobie jakiś chłodzący krem na tę opuchliznę, chłodne prysznice rób czy coś. Ja np.jak wstaję w nocy do wc to bardzo często myję ręce w zimnej wodzie i twarz-jakoś tak lepiej się wtedy czuję. A rano koniecznie stopy choć na chwilę pod zimną wodę. Generalnie więcej używam teraz zimnej niż ciepłej wody.

My też bardzo długo rozważaliśmy imię Lena. Potem wypisałam na 2 kartkach imiona, które pojawiały się najczęściej i każde osobno je uszeregowało i tak pojawiła się pierwsza trójka, z której potem wybraliśmy Gabrysię.

Machaj, a co CIę obchodzi, że rodzina kręci nosem na Kalinę? Twoje dziecko czy ich? No i po sprawie! U nas Gabrysia jest u siostry mojej bratowej i wcale nie zamierzam z tego powodu rezygnować z naszego wyboru.

Marchewka na gęsto- a preeeeeeecz! Ja marchewki pod inną postacią niż na surowo "nie zdzierżam".

A propos ciast-wczoraj byliśmy na obiedzie z TZ w knajpie i z okazji dnia kobiet dostałam kawałek ciacha- kurrrrrde jakie pyszne- baklawa się nazywało. Słodkie okropnie i więcej się tego zjeść nie da, ale miód w gębie normalnie.

Mnie też przeraziło to, co Ania wkleiła....

Asiulek, będzie dobrze!!!!!

Megi, no idź Ty już stąd!! I weź mnie ze sobą!

Dziewczyny, bierze któraś tego wiesiołka, bo zastanawiam się czy kupować?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:24
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:21   #4769
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A ja przed wyłączeniem się na dobranoc mam jeszcze głupie pytanie: co w sytuacji gdy w nocy dziecko budzi się na karmienie, a my zauważamy, że przy okazji należy się zmiana pieluchy- co najpierw? Nakarmić, odczekać trochę i potem przewijać licząc na to, że najedzone dziecko się nie rozbudzi i nie zacznie marudzić czy najpierw przewinąć, a potem nakarmić licząc z kolei na to, że się zaraz nie zajmie tą świeżą pieluchą?

Im bliżej terminu, tym durniejsze mam pytania...

A co z Claire???
Ja najpierw daję małemu trochę jeść żeby się nie darł , później przewijam i znowu jedzenie ,ale czasem w trakcie jedzenia znowu sie coś wydarzy i tak przy jednym obudzeniu idą nieraz trzy pampki, tak z dzisiejszej nocy wyrzuciłam 8.
A jedno karmienie w nocy zanim mały się naje i uśnike zajmuje 1,5 h , do tej pory dawałam radę , czekałam aż uśnie i odkładałam go do łóżeczka, ale przedwczoraj o 4 rano się poddałam i Mikołaj wylądował na naszym łóżku

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:28
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:27   #4770
aneczkkaa
Zakorzenienie

Megi megi ale byłoby super jakbyś dziś urodziła życzę Ci tego z całego serca Trzymam kciuki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości