|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
ale Kubusiów też i mój będzie kolejny
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
kochana sama w sensie ze w pokoju bez nikogo
ale coz , takie zycie ostatnio srednio nam sie uklada przez te moje humory, musze cos z tym zrobic chyba bo sama ze soba pierd**ca dostane..:P a on i tak kochany jest, ja chyba bym z takim kims jak ja nie wytrzymala:P tak mi sie wydaje a on podejscia do mnie po 100 razy robi przytula, przeprasza mimo ze moja wina i tak dalej, zloty czlowiek ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- zachowanie jak w podstawowce" obrazili sie bo im imie ukradlismy" noooo szokkkk nam tez sie strasznie Julka podobalo ale jednak w razie dziewczynki stanelo na Oliwce
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP tez mi sie wydaje ze to troszke zawczesnie no ale jak dziec skonczy te 6 miesiecy to mozna by sprobowac takich rzeczy
a to co ma na nogach to nakolanniki stosowane przy pieluchach wielorazowych czytalam o tym ale dziwnie wyglada zupelnie jak moje getry na lyzwy
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
CATRO, GRATULACJE!!!!
MARTUKO, BRAWO BRAWO DLA DZIECIACZKÓW!!!! Izumi, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. A biorąc pod uwagę ciążę, nie dziwię się też że się poryczałaś. Ja bym pewnie rzuciła jeszcze jakąś uwagę znając siebie. Nic się u mnie nie dzieje... od jakiś 3-4 dni jak budzę się rano, to jest mi tak lekko jakbym była w jakimś 6 miesiącu: brzuch dużo mniejszy niż wieczorami, kiedy to młoda strasznie wariuje- wczoraj to myślałam, że mi między żebrami wyjdzie. W nocy czasem budzi mnie moja dziwna zgaga, co jest nieprzyjemne, ale nie bolą mnie biodra, nie mam skurczy łydek, o prawdziwych skurczach nie wspominając. ![]() ![]() Baobabku, a ja nadal nie wiem co to skurcz (chyba) TZ, znajomy który ma nas zawieźć do szpitala i ja też lobbujemy, żeby młoda zechciała wyjść dziś w nocy/jutro, ale przy takim braku symptomów to mnie tu lato zastanie![]() :pr osi: Jedynie wczoraj po łażeniu po sklepach z TZ złapał mnie nieprzyjemny bół w pachwinie, tak, od którego się człowiek zwija, ale potem sobie przeszedł.Chyba wyjdę na jakiś spacer, ale jak patrzę na mój płaszczyk to mi się odechciewa. Czuję się w nim jak wielka beza ![]() Pop, jak kotuch zareagował na małą? Ja się zastanawiam co moje oszołomy zrobią. Mam tylko nadzieję, że nie pojawi się alergia bo będzie problem bardzo duży. Drcron, a po co dałaś psu klapsa?? Przecież on nie kuma, że to za ucieczkę, która miała miejsce jakiś czas temu? I kara jeszcze? A jak mu wytłumaczysz? Jak mnie jutro lekarz na wizycie zobaczy to znowu się będzie śmiał, że chyba muszę go naprawdę bardzo lubić. Ha ha ha very funny ![]() P.S. Sprawdźcie mój suwaczek!!
|
#4745 |
|
Przyczajenie
|
hejka wczoraj zaczęłam 37 tydzien.Nie mogę się doczekać kiedy będę miała malutką na rękach (zuzie)ale też nie chce zbytnio szybko rodzić bo mam zapalenie grzybicze i wole sie pierw wyleczyć
dowiedziałam sie o tym 4 dni temu jak u lekarza byłam zapisał mi nystatyne vp raz na 3 dni takze musze czekac a tez macie objawy juz do porodu?jak np parcie dziecka w dół,skurcze kilka razy dziennie, częste oddawanie moczu i zmęczenie?
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ja mam znajomych co dali na imię Nadia Valentina
![]() Nadia mi się podoba,bo tych Julek to teraz pełno. A znajomi to niech się w głowe porządnie pukną-obrażac się o imię-zreszta Ty i tak jesteś pierwsza,wiec niech Cię w nos pocałują;d -pewnie znając mnie dałabym swojej na imię Julka byleby tylko im dopiec za takie zachowanie... Ja poprasowałam,poukładałam, tylko torby dalej nie spakowałam,bo kurka kot mi leżał na niej i jest cała w sierści-poczekam na tż niech ją czyści-w końcu bardziej kot kocha jego;D No zaraz ma kurier przyjechac-tym razem z łaszkami dla mnie i się cieszę,bo ja już dawno nic sobie nie kupiłam-tylko dzidzia i dzidzia
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś wyczytałam madrą rzecz na temat pieluch . Nie jak piszą od wieku żeby uczyć jedni że od roczku , inni od 1.5 itp , że nalezy zacząc uczyć jak widzimy że dziecko po drzemce budzi się z sucha pieluszką . czyli przez sen nic nie popuszcza i potrafi jakos to kontrolować . Dla mnie to madre stwierdzenie i tak zrobiłam z Szykiem on potrafił się po nocy obudzić z suchą i zrobić na nocnik dopiero .
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
Witam babeczki
Serdeczne GRATULACJE dla nowych mamuś
![]() Swoją drogą brawo dla Izumi, która w nocy stanęła na wysokości zadania i służyła radą dla róży26. Ciekawe czy róża urodziła.Cieszę się że w końcu przełamałyśmy złą passę CC i dziewczyny dzielnie rodzą SN. ![]() Bardzo podoba mi się imię Julka ale wśród mieszkańców mojego miasta nastała jakaś paranoja na punkcie tego imienia i wszędzie chodzą małe Julki, Juleczki, Julcie Pop piękna twoja córcia, syn szalenie przystojny ![]() Mrowak ty dziś powinnaś rodzić wg suwaczka się więc zbieraj. Tak samo Megi(chyba że już wyszedł Igor a my nic nie wiemy) Machaj, Claire.Drcron ty na nic nie masz siły no nie wierzę Anakazar pakuj tą torbę kochana, nie ociągaj się. Lepiej być przygotowanym. Asiulek trzymam kciuki za USG, z pewnością wszystko będzie dobrze. No i oczywiście WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraźcie sobie że właśnie zjadłam 2 kotlety schabowe i cały rondelek buraczków zasmażanych tartych i 5 kromek chleba (bo mi się ziemniaków nie chciało skrobać)
gdzie mi to weszło...buraki miały być na obiad dla wszystkich hehehehe cóż dostaną ogórki kiszone A ja nadal się nie zabrałam do przesadzania kwiatków i już się dziś nie zabiorę, pościeli nie oblekę i wogóle jestem mega zła na siebie że tak mi się nic nie chce i że siły nie mam...a Ty mrowak o spacerze piszesz ja ledwo parę kroków zrobię i sapię jak parowóz i brzuch od razu twardy jak skała a na dodatek mam tak spuchnięte nogi i dłonie, że aż mi się płakać chce - ręce bolą jak chcę je w piąstki zacisnąć, kostek na stopach to nie widziałam od paru dni - kolana mam jak jakaś 150-kilowa baba a łydki jak dobrze umięśniony facet - od pasa w dół wyglądam masakrycznie-jak potwór
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Baobabku współczuję samopoczucia i dolegliwości. Co prawda mnie większość tych dolegliwości ominęła ale łączę się z tobą w bólu jeśli chodzi o twardnienie brzucha przy najmniejszym spacerze
.
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany codziennie kurier do mnie przyjezdza i dobrze,że oni zaraz wsiadaja i odjezdzają,bo sąsiedzi to wcale się nie krępują tylko gapią się jakbym kochanka za kochankiem wpuszczała i wypuszczała-ehh uroki wsi i ludzi którzy nie mają co robic
|
|
#4752 |
|
Przyczajenie
|
ja tez jestem spuchnieta i tez non stop sapie obojetnie co zrobie lub gdzie pojde.brzuszek mam opadniety od 2 tyg a jestem w 37 takze moze za tydzien wyjdzie???albo za dwa
|
|
|
|
#4753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kare hmmmm ja juz zapomnialam zreszta dla niego najwieksza kara to jak ja cos jem i tylko na niego popatrze i mu nie dam wtedy robi smutna mine i chowa ogon pod siebie ale i tak po chwili daje mu kawalek Cytat:
zreszta Jula bardziej mi sie podoba niz Nadia Cytat:
![]() hehe ja i tak mam niezly zapas hugisow mam 4 paczki newborn te po 28 sztuk i 3 paczki 5-9 kg do tego 2 paczki husteczek bubchena 1 paczke hippa 2 paczki huggis tych z lapkami zapachowych i jedna paczke higgis bezzapachowych tych niebiesko czerwonych wiec trzeba bedzie to zuzyc ![]() zmienilam pol poscieli i jestem jak detka w dodatku upocilam sie jak prosiak a do mnie tez teraz listonosz przyjechal ale z sukieneczka dla niuni czarna w biale cekinki slicznusia ale na 6 miesiecy
|
|
#4754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4755 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=JoannM;17712174
A tak w ogole juz w tym roku bedziemy obchodzily pierwszy raz dzien mamy poza kobitkami ktore maja juz dzieci, dla nich to juz nie nowosc :P[/QUOTE] W Anglii i Irlandii Dzień Matki obchodzi się w 4 niedzielę Wielkiego Postu. To już za tydzień, 14 III. 39 tydz. jest zarąbisty, problem mam tylko z przymierzaniem butów. Chodzę szybciej niż winda. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-03-08 o 14:08 |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kiedys sasiadka zapytala tescia co ten listonosz tak codziennie do nas zachodzi z paczkami a on do niej ze to moje zakupy przywozi poczta to ta byla zdziwiona ze to juz do sklepu pojechac nie mozna na zakupy tylko poczta musi nosic ![]() oj nie mam sily nie mam jestem glodna jak pierun a miecho sie nie chce jak na zlosc rozmrozic :9 podsmazylam pieczarki do sosiku i zjadlam je z chlebkiem Baobabku mniam jak ja lubie takie buraczki
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
mrowka ja mam tak samo... dziecko zamiast pchać sie w dół między żebra mi wchodzi... skurczy też żadnych nie mam...(wydawało mi się że mam ale to po prostu musiały być jakieś bóle spowodowane pozycja w której spałam) ja nawet zgagi nie miałam przez całą ciąże... tylko od piątku ten mój brzusio jakiś strasznie ciężki się zrobił.. już małej powiedziałam że za każdy dzień przedłużonego pobytu w moim brzuszku będzie musiała zapłacić
drcron... a co do Julki... to alternatywą może być Julita... na którą też można wołać Julka... i znajomi (którzy faktycznie zachowali się dziecinnie obrazając się za takie coś i to 2 dni później) będą zadowoleni w zasadzie to ja też jeszcze waham się nad imieniem... mi sie bardzo podoba Kalina, ale reszta rodziny jakoś kręci nosem... na początku chciałam mieć Klementyne (na to juz nie tylko nosami krecili) ale za długie imie i nazwisko by miała więc odpadło... a od kilku dni nad ta Julitą się zastanawiam... hmm może zdecyduje się dopiero jak popatrze małej w oczka... bo teraz cięzko zdecydować
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czekam aż mi się mięcho odmrozi,bo ja spagetti dzisiaj robię-tak za mną chodziło od paru dni,ale dopiero wczoraj kupiłam zapas sosów do spagetti ![]() A wczoraj teściowa dała mi ciasto krówke i chodzę dziś po kwałku podjadam,a tata przywiózł mi szwedzkie czekolady wczoraj MARABOU-może wiecie co to za niebo w gębie,ja to bym się kroic za nią dała i co?niedosyc,że ona jest 200g to już prawie jednej nie ma ![]() Jutro ważenie i ciekawe pewnie już do 9 albo 10 dobiłam
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
Idę zaraz do fryzjera
. Muszę być piękna na spotkanie z córcią. Zwłaszcza, że być może już w tym tygodniu się zobaczymy
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Ania P ale mnie zasmuciłaś i znowu się popłakałam, a weszłam na forum w wyśmienitym humorze, bo ramki z glinką przyszły i obiadek robię i wogóle mam więcej sił dziś, a tu bach
Teraz się głowie czy u mnie wszystko w porządku będzieTak swoją drogą to mnie dziś listonosz z przesyłką z wanny wyciągnął Woda ze mnie ciekła, włosy mokre i ledwo się w ręcznik owinęłam, bo ciut za mały biorąc pod uwagę brzuszek, ale miał facet oczy wielkie, jak złotówki na szczęście mój piesek szybko go sprowadził na ziemie![]() A co do dnia matki to ja mam akurat w ten dzień imieniny, więc od tego roku podwójne święto ![]() A z dolegliwości to mi strasznie dokuczają żebra, a dziwne, bo dziecko mam obrócone pupą w dół, więc nogami o żeberka mi nie stuka ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- A ja na obiadek dziś rybkę z ryżem i warzywami A co będzie zdrowo
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rodziną się nie przejmuj-u mnie jak usłyszeli,że będzie Nina to też nikt poza teściem,który powiedział,że "no w końcu jakieś normalne,ładne imię w tej rodzinie będzie"nie był zadowolony-nawet tż,ale wszyscy się już przyzwyczaili i wiedzą,że absolutnie zdania nie zmienie,tż mówi"przynajmniej będzie jedna jedyna,bo nikt Niny nie ma kogo znamy"-tylko babacia przy każdym telefonie pyta"dalej jest Nina?"![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś wcinam czerwony barszczyk z soboty
a małżowi upiekłam kurczaka w całości.Teraz lecę się szykować bo na 15-ta lekarz. Boję się... grrr... ![]() Do wieczorka...
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
my o imionach decydowalismy absolutnie sami, bez ingerencji rodzicow tesciow czy rodziny, nie bylo opcji zeby nam ktos cos narzucal
zdecydowalismy powiedzielismy i juz ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ja tez sie nie moge wizyty w sobote doczekac ale z drugiej strony jest mi szkoda bo to w ciazy ostatania juz wizyta w gabinecie u mojej gin a ja tak bardzo lubie tam do niej chodzic
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
zaraz się wezmę za nadrabianie zaległości, ale tak na szybko: byliśmy właśnie na ktg - obiecujący zapis, ale skurcze jeszcze nieregularne, rozwarcie na dwa palce, pani wymacała moje dziecię po główce być może zaczął się poród, ale... wróciłam do domu i jakby co to wracam dzisiaj (byłby piękny prezent na dzień kobiet), a jakby nic, to w środę o 7 stawiam się do szpitala na wywołanie. Skurcze czuję niestety głównie w dole pleców. Więc nie będzie zbyt różowo Ale ... ważne, żeby było.
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
no to megi trzymamy kciuki
super ze juz ci sie zaczelo a nawet jesli nie to juz pojutrze wezma sie za was lekarze trzymam kciuki za igorka i ciebie oby sie zaczelo
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
Megi a tu już wszystkie myślały że urodziłaś a Ty dalej nic;/
anakazar mojemu mężowi też podoba się Nina... ale jakoś na razie zostaliśmy przy Kalinie... hmm z resztą to do męża należy decyzja bo to on pójdzie do USC zapisać mała... ale mam nadzieje że niespodzianki mi żadnej nie zrobi
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Megi no nareszcie się ruszyło.Fajnie by było jakby Igorek dzisiaj w dzień kobiet wyszedł do mamusi
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Termin na jutro i dlatego dziś dzień 0. A zbierać to ja się mogę- do sklepu po ziemniary na zapiekankę
![]() Baobabek, powinnam sprecyzować: spacerusiek. Ja też się szybko męczę i marzy mi się taki porząąąąąądny, dwugodzinny spacer! Jakoś specjalnie nie puchnę. Kup sobie jakiś chłodzący krem na tę opuchliznę, chłodne prysznice rób czy coś. Ja np.jak wstaję w nocy do wc to bardzo często myję ręce w zimnej wodzie i twarz-jakoś tak lepiej się wtedy czuję. A rano koniecznie stopy choć na chwilę pod zimną wodę. Generalnie więcej używam teraz zimnej niż ciepłej wody. My też bardzo długo rozważaliśmy imię Lena. Potem wypisałam na 2 kartkach imiona, które pojawiały się najczęściej i każde osobno je uszeregowało i tak pojawiła się pierwsza trójka, z której potem wybraliśmy Gabrysię. Machaj, a co CIę obchodzi, że rodzina kręci nosem na Kalinę? Twoje dziecko czy ich? No i po sprawie! Marchewka na gęsto- a preeeeeeecz! Ja marchewki pod inną postacią niż na surowo "nie zdzierżam". A propos ciast-wczoraj byliśmy na obiedzie z TZ w knajpie i z okazji dnia kobiet dostałam kawałek ciacha- kurrrrrde jakie pyszne- baklawa się nazywało. Słodkie okropnie i więcej się tego zjeść nie da, ale miód w gębie normalnie. Mnie też przeraziło to, co Ania wkleiła.... Asiulek, będzie dobrze!!!!! Megi, no idź Ty już stąd!! I weź mnie ze sobą! Dziewczyny, bierze któraś tego wiesiołka, bo zastanawiam się czy kupować?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-03-08 o 14:24 |
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tak z dzisiejszej nocy wyrzuciłam 8. A jedno karmienie w nocy zanim mały się naje i uśnike zajmuje 1,5 h , do tej pory dawałam radę , czekałam aż uśnie i odkładałam go do łóżeczka, ale przedwczoraj o 4 rano się poddałam i Mikołaj wylądował na naszym łóżku Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-03-08 o 14:28 |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Megi megi ale byłoby super jakbyś dziś urodziła życzę Ci tego z całego serca
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

potem mily akcent bo wizyta na 15,40 u mojego gina ) moze cos dokladniej ustalimy co do porodu
moze uda mi sie go wkoncu przekonac bysmy nie czekali tak dlugo i bysmy wywolali

TZ, znajomy który ma nas zawieźć do szpitala i ja też lobbujemy, żeby młoda zechciała wyjść dziś w nocy/jutro, ale przy takim braku symptomów to mnie tu lato zastanie

ja ledwo parę kroków zrobię i sapię jak parowóz i brzuch od razu twardy jak skała

Antoni Stanisław 30.03.2010