Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 11:07   #4051
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
moj fifi tez nie chce smoczka:/ a ja juz nie mam mleka i zanim w nocy podgzreje mleko to jest wieeeeelki krzyk i nie wiem jak mam to robic bez smoczka:/ a najlpeiej to by bylo gdyby chcial tego smoczka ale nie wiem jak mam to zrobic;(
Lenka jak była całkiem malutka to ssała smoka z NUK'a ale zaczela go wypluwać, wiec kupiłam jej AVENT'a , pomyślałam że skoro ma butelki tej firmy to może smoko podejdzie. Nic z tego.
Ja jej smoka do buzi a ona pociumka pociumka i robi tak : tylko bez zawartości hihih

Cytat:
wkleila bym wam kilka zdjec Fifika ale nie moge sie zdecydowac ktore;p poczatkowo wybralam 17 ale za duzo ;p
to ja Ci pomogę, wklej 5 pierwszych
w nastepnym poście 5 kolejnych
w nastepnym 5 kolejnych
a w ostatnim 2

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
xpressja - Lenka jak zwykle bomba, a powiedz mi, po prawej stronie zdjęcia to co to to te zwierzątka na niebieskim tle
to jest własnie to pianinko z fisher price o którym pisałam wczesniej.
jest super!
ma 2 możliwości grania, albo jak wcisniesz klawisz to dzwiek + krótka melodyjka + odgłos zwierzaczka z klawisza,
a drugi to długie melodyjki z odgłosami zwierzątek gra 20 min.
na górze jeszcze mrugają słońce i rybka
ja jestem zadowolona bardzo, małe również

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:16   #4052
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Dwie babeczki dziękują pięknie za życzonka I życzą wszystkim innym babeczkom wszystkiego najlepszego

A ja wam się poskarżę, że mamy jakichś wrednych sąsiadów Wczoraj tz dostał telefon od właściciela domu, bo ponoć ktoś złożył na nas zażalenie, że niby robimy pranie o 5 rano (jakbyśmy nie mieli nic innego do roboty o tej porze ) i że ponoć przez kilka tygodni mieszkało u nas 5 osób. Fakt, że na gwiazdkę byli moi rodzice przez 10 dni, ale halo, nie będę za każdym razem zgłaszać, że będę miała takie czy siakie odwiedziny. Zresztą co komu do tego, ile osób i kiedy mnie odwiedza Ale zła jestem i tak jakoś trochę podejrzewamy, że komuś przeszkadza płacz dziecka od czasu do czasu i wymyśla takie bzdury Dosłownie po takich akcjach chciałabym już wyprowadzić się na swoje i wtedy mogą mi skoczyć...
Stary 2010-03-08, 11:17   #4053
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Od Grzesia z okazji dnia kobiet wielki całus dla wszyskich kobitek wizazowych i tych duzych i tych małych
DZIĘKUJEMY
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:20   #4054
asioczka
Zadomowienie

mialam wpasc tylko na chwilke z zyczeniami, bo otworzyli nam kino po remoncie i lece na avatar. ale jak zobaczylam tylu przystojniakow skladajacych zyczenia, to nie moglam "przejsc obojetnie"))

Wszystkiego naj naj dla Was Mamusie i dla Waszych Córuniek, ktore przeciez tez sa malymi kobietkami. SWIETUJMY!

I DZIEKUJE PRZYSTOJNIAKOM ZA ZYCZENIA!

Pietrusia dobry dowcip
a masz fotke mojej Majki?

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

mała śle kobiecy uśmieszek
CUDO!

A pianinko super! nam dzis przyszedl pomaranczowy ozzie, na razie sie suszy po "kąpanku", ciekawe co Maja powie jak go zobaczy

Cytat:

wkleila bym wam kilka zdjec Fifika ale nie moge sie zdecydowac ktore;p poczatkowo wybralam 17 ale za duzo ;p
Dawaj foty!!!

A Marta: moze napiszeszd do ekipy z allegro i oni cos poradza? przeciez jest regulamin. przedstawisz zdjecia i swoja korespondencje z tym chamem.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-08 o 11:33
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:26   #4055
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Dwie babeczki dziękują pięknie za życzonka I życzą wszystkim innym babeczkom wszystkiego najlepszego

A ja wam się poskarżę, że mamy jakichś wrednych sąsiadów Wczoraj tz dostał telefon od właściciela domu, bo ponoć ktoś złożył na nas zażalenie, że niby robimy pranie o 5 rano (jakbyśmy nie mieli nic innego do roboty o tej porze ) i że ponoć przez kilka tygodni mieszkało u nas 5 osób. Fakt, że na gwiazdkę byli moi rodzice przez 10 dni, ale halo, nie będę za każdym razem zgłaszać, że będę miała takie czy siakie odwiedziny. Zresztą co komu do tego, ile osób i kiedy mnie odwiedza Ale zła jestem i tak jakoś trochę podejrzewamy, że komuś przeszkadza płacz dziecka od czasu do czasu i wymyśla takie bzdury Dosłownie po takich akcjach chciałabym już wyprowadzić się na swoje i wtedy mogą mi skoczyć...
no co za ludzie takich to tylko kurcze nie ma to jak mieszkac ze wlasnym domu... ja nienawidze blokow nigdy w zyciu bym nie chciala w nim mieszkac u mnie kuzynka tak samo mowila ze sasiedzi zaczeli jej w kaloryer stukac jak dziecko plakalo, a przeciez to tylko dziecko musi czasem plakac

Cytat:

a wklej wszystkie chetnie ogladniemy Fifcia

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

a masz fotke mojej Majki?

:
Tak mam skopiowalam z albumiku ale jesli chcesz zebym dala jakies konkretne to mozez tu podac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:27   #4056
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Flower, Magda, Kareninka - sliczne chłopaki dziękować za życzenia
xpressja - Lenka jak zwykle bomba, a powiedz mi, po prawej stronie zdjęcia to co to to te zwierzątka na niebieskim tle

Brombi - mam mały rozstęp, tak na jeden palec - więc na brzuszki jeszcze przyjdzie czas

Aniulka - tak dla porządku - homoseksualizm i pedofilia to ZUPEŁNIE dwie różne odrębne kwestie

A mój syn coś ostatnio śpi więcej o wieele niż wcześniej - aż mnie to dziwi. Właściwie rano ma dwie godziny aktywności (tak od 7.30 do 9.30, a potem śpi z krótkimi przerwami do mniej więcej 15 - co godzinę, półtorej budzi się na pół godziny (w międzyczasie spacer) a potem od 17 do 18.30 i potem zasypia koło 21.30 i śpi do 1.30. W nocy dwie krótkie (tak 20 minut) i jedna dłuższa pobudka nad ranem (koło 5) na ciśnięcie kupki i podwójną porcję mleka. Za dużo śpi?

Wcześniej (jeszcze jakieś półtora tygodnia temu) spał max. 3-4 godziny w ciągu całego dnia, tak że na dobę wychodziło max. 12-14 godzin. I to raczej było za mało. Ech, ja nie umiem sobie pozapisywać dokładnie tych jego godzin, taka jestem nieuporządkowana
wiem ale często jedno i drugie się łączy, szkoda słów
Stary 2010-03-08, 11:33   #4057
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nie mam, bo pisałam go na kompie w bibliotece w szkole

Zresztą, nawet pytałam kadrową, jakie to rozporządzenie, ale mi powiedziała, że nie muszę tego pisać we wniosku, bo to oni muszą je znać, ja nie muszę
Standardowo napisałam jakoś, że proszę o przedłużenie urlopu macierzyńskiego o dwa tygodnie zgodnie z obowiązującymi od 2010 r. przepisami

Kurde, szkoda że lapka nie da się zainstalować na rowerku, miałabym przyjemne z pożytecznym
Dzięki.
A wlasnie miałam pytać - jak tam rowerkowanie? Nie zeby kontrolowac szefową, bo gdziezbym tam śmiała, ale tak z czystej ciekawości...

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
zdaje sobie sprawe owszem, ale nie powiem wystraszylas mnie
tak, narazie mam jedrne, nawet jak sa oproznione to wydaje mi se, ze lepiej wygladaja niz przed ciaza...

zreszta jak pamietacie ciagle mam problem z cycami, wiec stanik mnie oslabia...bo my mnie jeszcze bardziej uciskal a ja musze miec baaardzo luźno...

no nic wystrachalam sie tym slowem: zwisy
Domi jeszcze mi się coś przypomnialo - nie wiem jak było u Was ale jak ja lezałam po porodzie w szpitalu i ktoras z lasek miala nawal pokarmu po 3 dniach, to polozna kategorycznie powiedziała ze trzeba stanik zalożyć.... nie wiem czy to ma jakis wplyw na obieg mleka w środku bo doradcą laktacyjnym nie jestem ale tak pomyślalam o tych Twoich gulach, bo przeciez już nie pierwszy raz Ci się zrobiły...
Mnie wizja zwisów też stresuje, do tego stopnia, że nadal nawet spię w staniku, chociaz juz cycki przeciez dawno nie bolą... Strzeżonego Pan Bóg strzeże

Cytat:
Konspi, jak dobrze pójdzie to nie chcę wracać do starej pracy etatowej (w ogóle nie chcę pracować na etacie, tylko w tym roku założyć firmę - ale oczywiście jak się uda...). Mam jakieś widoki na pracę na zlecenie, która co prawda dałaby mi mniej kasy niż etat, ale po odjęciu kosztów zatrudnienia niańki i dojazdów wyjdzie nawet więcej - oby się tylko udało, co będę wiedziała pewnie w ciągu miesiąca. Jeśli to nie wyjdzie, to będę gwałtownie myślała nad planem B - czyli szybkim założeniem firmy, zdobyciem dotacji i rozkręceniem się w tym. Moje minimum z dzieckiem to rok - też dlatego, że tutaj nie mamy żadnej rodziny, wszyscy są w Gdańsku, więc bylibyśmy skazani na oddanie Bartusia pod opiekę obcym osobom.
Oczywiscie plan C jest taki, ze wracam do mojej starej pracy - ale z różnych względów baardzo bym nie chciała.
Właśnie to oddanie pod opiekę obcym sprawia że mam ochotę

Cytat:
ja napisałąm tak o te dodatkowe dwa tygodnie:

"W związku z urodzeniem w dniu 22 października 2009 r. dziecka oraz wykorzystaniu podstawowego wymiaru urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni tj. od dnia 22 października 2009 r. do dnia 10 marca 2010 r. proszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni tj. od 11 marca 2010 r. do 24 marca 2010 r. – podstawa prawna art. 1821 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity w Dz. U. Nr 24, poz. 141 z 1974 r.), dodanym przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 237, poz. 1654 z 2008 r.)"

ale to u mnie troche zboczenie zawodowae bo ja pracuje na przepisach
O kochana właśnie o takie cosik mi chodziło!:cmo k:

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Raz łapałam... Dwa poranki do kubeczka, bez skutku, stwierdziłam, że moja córcia się przeziębi prędzej z tą gołą pupą niż uda mi się złapać... W trzeci poranek zastosowałam woreczek i tylko niepotrzebnie wydaliśmy kasę na posiew, bo próbka się zanieczyściła... Pediatra powiedziała, że mam sobie na razie dać spokój, bo to badanie i tak było "na wszelki wypadek" z uwagi na kolki, a one już ustępują...

Ja też bym tak chciała... Ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi zawsze o pieniądze... Mój mąż jeszcze nie widzi problemu w zostawieniu małej jego mamie, a ja widzę
A skąd wiadomo było ze to próbka się zanieczyściła?
Ja bym już wolala zostawić małego teściowej, niż jakiejś obcej babie... tak ze nie masz najgorzej... przynajmniej masz gwarancję ze krzywdy babcia nie zrobi.

Cytat:
zaczelam malemu dawac troche zupki i
zaczal robic takie smierdzaaace zielone kupki.. bylam w szpitalu u pediatry i powiedziala ze jezeli nie ma biegunki to jest wszystko ok.. powiedziala ze pewnie przez wprowadzenie nowego jedzenia i dlatego ze zaczelam karmic modyfikowanym ale jak go brzuszek nie boli nie ma biegunki i nie placze to wszystko ok i zeby zupki podawac bo sa bardzo zdrowe dla 4 miesiecznego dziecka i zeby po troszeku podawac do zupek troszeczke mieska.. hmm sama nie wiem boje sie tego miesa mu dac przez on ma 4 miesiace..

Miesko w 4 m-cu??? Widzę że tu same rewelacje ostatnio.........

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:33   #4058
aniulka8204
Wtajemniczenie

MOŻE LEPIEJ TAK

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM PRZYSTOJNIACZKOM ZA ŻYCZONKA

I OD NAS KOBITEK TEŻ ŻYCZONKA DLA WSZYSTKICH KOBITEK
: roza::r oza::ro za::roz a::roza :
Stary 2010-03-08, 11:35   #4059
zebra666
Zakorzenienie

Najlepszego z okajzi naszego święta

Domi ja też miałam B przed ciążą a potem nagle duże D i karmiłam tylko miesiąc, miałam stanik dobry, dobrze trzymał(nie był najtańszy typu targowy) a mam cyce wisielce w roamiarze małe C albo duże B.

Co do wagi nie narzekam warze mniej niż przed ciążą, ale brzuch - ta skóra fuj i piersi blee.

Nienawidze mojego wózka- ciężki moloch... musze wyczaić jakąś niedrogą a fajną spacerówkę..

Mały zrobił kupkę ok 6 rano i znowu przed nią cos postękiwał ale zrobił całkiem przyzwoitą... A i mały złośnik w nocy chciał jeść o 12, 2 i 4 o dziwo potem przetrzymałam go do 7... ale wczesniej nic nie pomogło płakał, herbatka pluł , miał sucho, nie bolał go brzuszek a jak dostał flache to odpłynął i był cicho Jesteśmy po spacerze i słucham szumu suszarki żeby pospał do 13 i może zje ładnie bo po3 ech godzinach i w końcu uda się nam jeść więcej a rzadziej...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:37   #4060
asioczka
Zadomowienie

Pietrusia, mysle, ze z albumiku bedzie ok nie mam konkretnego ulubionego

lece do tego kina, bo sie spoznie! niestety sama, nie mam z kim isc, a TZ musi zostac z Mała, nie ma sie nią kto zająć dzisiaj ((

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 11:43   #4061
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mnie wizja zwisów też stresuje, do tego stopnia, że nadal nawet spię w staniku, chociaz juz cycki przeciez dawno nie bolą... Strzeżonego Pan Bóg strzeże
heh... mam to samo. Też wiszące cycki mnie przerażają, zresztą i teraz są takie flakowate mimo iż noszę staniki jak również śpię w takim staniku miby sportowym. Mam nadzieję, że po karmieniu wróci to jakoś do normy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 11:47   #4062
aniulka8204
Wtajemniczenie

[QUOTE=pietrusia;17714199]Oj przepraszam bardzo Ty tez podaj swojej zdjecie, dlatego cie nie wymienilam bo nie ma cie na liscie na pierwszej stronie nie wiem dlaczego czekam na fotke

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------
PIETRUSIA

moja AGUSIA urodziła się 31.12.2009r ważyła 3300, miała 55cm
tu miała jeden dzionek

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-03-08 o 11:51
Stary 2010-03-08, 11:51   #4063
konspiracja
Zakorzenienie

No to Staś się obudził i prosił, zeby przekazać od niego też najlepsze życzenia dla Córeczek i ich Mamuś oczywiście też...
Zdjecie dla Pietrusi:

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-03-08, 12:03   #4064
brombusia
Zakorzenienie

Chciałam na spacerek iść, ale zanim się wybrałam to Młode mi padło I chyba dzisiaj już nie pójdę, bo wieje i się zachmurzyło.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

hmmm.....zglaszam usterke techniczna w obsludze syna - André absolutnie ale to absolutnie nie chce jesc z butelki czegos innego niz mleko.... Ani woda, ani herbatka, ani woda z soczkiem ani nic....Co robic??????
Mój ma to samo, ja póki co męczę się łyżeczką, ale przemyśliwam powoli sprawę kubka niekapka
I co to za podśmiewajki ze mnie, co

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mały dowcipek

Cytat:

O rany, ale ludzie
Trzymam kciuki, żebyście szybko znaleźli ten idealny domek i nie musieli się użerać z takimi ...

Wszystkie chłopaki i dziewczyny takie piękne , że i my pozazdrościliśmy i Filutek z kwiatkiem tu do Was kobitki i życzeniami też zagląda
Załącznik 2929813

I jeszcze, jako matka zakochana bezgranicznie w swoim synu , chciałam Wam pokazać, jak się ładnie przygotowuje do siadu ( kiedyś tam, w dalekiej przyszłości )
http://www.youtube.com/watch?v=CoknS...eature=channel

Wiem, że jakoś kiepska, ale telefon na dniach wymieniam, więc będę Was zarzucała nowymi filmikami aż do znudzenia

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:05   #4065
malina81
Zadomowienie

A ja mam rewelacyjny Dzień Kobiet- Kuba chory a Tomek też jakis niewyraźny... A miało być tak pięknie
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 12:07   #4066
brombusia
Zakorzenienie

Malinko

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:09   #4067
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam na spacerek iść, ale zanim się wybrałam to Młode mi padło I chyba dzisiaj już nie pójdę, bo wieje i się zachmurzyło.

Mój ma to samo, ja póki co męczę się łyżeczką, ale przemyśliwam powoli sprawę kubka niekapka

O rany, ale ludzie
Trzymam kciuki, żebyście szybko znaleźli ten idealny domek i nie musieli się użerać z takimi ...

Wszystkie chłopaki i dziewczyny takie piękne , że i my pozazdrościliśmy i Filutek z kwiatkiem tu do Was kobitki i życzeniami też zagląda
Załącznik 2929813

I jeszcze, jako matka zakochana bezgranicznie w swoim synu , chciałam Wam pokazać, jak się ładnie przygotowuje do siadu ( kiedyś tam, w dalekiej przyszłości )

Wiem, że jakoś kiepska, ale telefon na dniach wymieniam, więc będę Was zarzucała nowymi filmikami aż do znudzenia
Jestem pod wrażeniem "mamusinej małej Gwiazdy"
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:11   #4068
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
C

mummy's little star

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A ja mam rewelacyjny Dzień Kobiet- Kuba chory a Tomek też jakis niewyraźny... A miało być tak pięknie

a ja lece na spacerek...

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:12   #4069
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Malinko
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 12:34   #4070
domi7ks
Zakorzenienie

eee no nie straszcie mnie juz tak tymi wiesielcami bo zaraz sama sie powiesze
bo apelu Konspi zalozylam stanik, moze faktycznie ma to wplyw na obieg mleka...poza tym jednak cyce "musza miesc cieplo"i to mi ciagle mama powtarza i babcia, wiec od dzis slucham sie bardziej doswiadczonych zobaczymy czy bedzie jakas poprawa, ale wizja cycow- zwisow mnie przeraza...wiem, ze karmienie wplywa na nie przewaznie niekrzystnie (choc spotkalam sie, ze laski pisaly, ze dopiero teraz ich biust nabral wygladu)...ale ja nie chce do pasa

xpreska- Lenka slodka a jak ladnie ubrana

edit:pisalam te wiadomosc z godzine temu i przyszla polozna...posiedziala i mi powiedziala, zebym koniecznie poszla do innego gina (nawet nie prywatnie), bo ten u ktorego teraz bylam lubi straszyc pacjentki chorobami roznymi i zabiegami
czyli wcale moze nie byc tak źle po porodzie tam w srdku i nadzerka taka wielka wcale moze nie jest, tylko po porodzie moze jeszze sie wsyztsko nie zagooli...
i jak tu ufac lekarzom?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:38   #4071
zebra666
Zakorzenienie

Pietrusia to jeśli można prosić o dopisanie na listę Piotruś, syn Izabeli, urodzony 28.12 z wagą 3220 i 54 cm w 36 tygodniu.

a zdjęcie moje ulubione

Brombusia fajnusi Filuś a jaki duży facet z niego

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:46   #4072
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

wow jestem pod wrażeniem

A Sandra trochę mi się chyba rozleniwiła. Na początku tak pięknie i szybko zaczęła trzymać główkę, a teraz nic. Niby podejmuje próby przewrotu na plecki, czy mostka jak leży na pleckach, ale jakoś niespecjalnie się do tego garnie. Jedyne co ostatnio robi, to łapanie leżącej przed nią zabawki. Ale to może tylko taka cisza przed burzą i za kilka dni mnie czymś zaskoczy
Stary 2010-03-08, 12:47   #4073
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
eee no nie straszcie mnie juz tak tymi wiesielcami bo zaraz sama sie powiesze
bo apelu Konspi zalozylam stanik, moze faktycznie ma to wplyw na obieg mleka...poza tym jednak cyce "musza miesc cieplo"i to mi ciagle mama powtarza i babcia, wiec od dzis slucham sie bardziej doswiadczonych zobaczymy czy bedzie jakas poprawa, ale wizja cycow- zwisow mnie przeraza...wiem, ze karmienie wplywa na nie przewaznie niekrzystnie (choc spotkalam sie, ze laski pisaly, ze dopiero teraz ich biust nabral wygladu)...ale ja nie chce do pasa

xpreska- Lenka slodka a jak ladnie ubrana

edit:pisalam te wiadomosc z godzine temu i przyszla polozna...posiedziala i mi powiedziala, zebym koniecznie poszla do innego gina (nawet nie prywatnie), bo ten u ktorego teraz bylam lubi straszyc pacjentki chorobami roznymi i zabiegami
czyli wcale moze nie byc tak źle po porodzie tam w srdku i nadzerka taka wielka wcale moze nie jest, tylko po porodzie moze jeszze sie wsyztsko nie zagooli...
i jak tu ufac lekarzom?
No, grzeczna dzieczynka
A tak naprawde wszyko zalezy od elastyczności skóry i nie wazne ile sie karmi tylko ile cyce "urosły" w ciązy i potem.
Ty to masz przygody z tymi lekarzami... ja bym poszla jeszcze do innego...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-03-08, 12:50   #4074
kamilla123
Rozeznanie

Witam

Kubuś dziękuje za życzenia

Cytat:
Gratulacje
I dużo zdrówka dla Kubusia
Jakieś zdjęcie z tej okazji mogłabyś wrzucić
Proszę bardzo Zdjęcie mojego wczorajszego solenizanta

I dla wszystkich pięknych mam wszystkiego najlepszego

A teraz trochę ponadrabiam, póki mały śpi
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 12:52   #4075
carolans
Zadomowienie

cześc zaraz troszkę was nadrobię

My w domku od kilku dni przeziębione obydwie. Mała miała taki straszny kaszel, na szczęście nie było gorączki i tylko katarek ją męczy i przez wydzielinę tez kaszelek.
dostała syrop pulneo, daję jej jeszcze cebionmulti no i fridą oczuszczam jak pozwoli, bo straszne krzyki są wtedy :/
jest dalej żywotna i uśmiechnięta z tym że więcej śpi

no i ostatnio całkiem oszlałam i siedzę na wątku zamówieniowym i szafa juz mi się nie zamyka, buty ciuchy SZAŁ....
z tego wszystkiego to nawet sama załozylam sobie konto w mbanku i sama zamawiam z asosów, new lookow i innych gadów muszę chyba iśc na leczenie

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:00   #4076
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

Wiesz jak to mowia - sa ludzie i taborety... Na moja kumpele sasiedzi skarzyli sie, ze "u niej w mieszkaniu odbywaja sie kapiele caaaalymi wieczorami" tak, ze slychac bylo jak sie kapia w calym bloku, potem bylo cos, ze dziecko (5 lat) tupie pozno wieczorem (a chodzi spac o 19, zaraz po tych kapielach..)...itd itp...

Takze wiesz co robic - olac i tyle.....

Cytat:
No to Staś się obudził i prosił, zeby przekazać od niego też najlepsze życzenia dla Córeczek i ich Mamuś oczywiście też...
Zdjecie dla Pietrusi:

Cytat:

Hmmm...moze my tez, bo w desperacji jestem...Z lyzeczki juz jadl swietnie, ale sie rozmyslil i teraz lyzeczka to tez wrog nr 1...

Filip A filmik super!! Pokazalam Filipka André to mial taaaakie oczy i co chwile gugal....

Cytat:
i jak tu ufac lekarzom?

Sa sa tacy...lepiej idz do jeszcze innego....kurcze, ty to masz przeboje z tymi ginami...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
a zdjęcie moje ulubione
Sama slodycz.....

Cytat:

A Sandra trochę mi się chyba rozleniwiła. Na początku tak pięknie i szybko zaczęła trzymać główkę, a teraz nic. Niby podejmuje próby przewrotu na plecki, czy mostka jak leży na pleckach, ale jakoś niespecjalnie się do tego garnie. Jedyne co ostatnio robi, to łapanie leżącej przed nią zabawki. Ale to może tylko taka cisza przed burzą i za kilka dni mnie czymś zaskoczy
Oj zaskoczy zaskoczy...

Cytat:
No, grzeczna dzieczynka
A tak naprawde wszyko zalezy od elastyczności skóry i nie wazne ile sie karmi tylko ile cyce "urosły" w ciązy i potem.

Mi w ciazy piersi urosly tylko troche...jeden numer wiecej, takze byc moze nie bedzie
zwisu...

Guciu mialam zakladac sobie spiralke?? Caly czas chcesz?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:01   #4077
elalank
Zadomowienie

Cytat:
ja napisałąm tak o te dodatkowe dwa tygodnie:

"W związku z urodzeniem w dniu 22 października 2009 r. dziecka oraz wykorzystaniu podstawowego wymiaru urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni tj. od dnia 22 października 2009 r. do dnia 10 marca 2010 r. proszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni tj. od 11 marca 2010 r. do 24 marca 2010 r. – podstawa prawna art. 1821 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity w Dz. U. Nr 24, poz. 141 z 1974 r.), dodanym przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 237, poz. 1654 z 2008 r.)"

ale to u mnie troche zboczenie zawodowae bo ja pracuje na przepisach

ooooooooooooo to ja sobię ściągnę od Ciebie! pięknie to napisałaś, full profesjonalnie

Cytat:
Od Grzesia z okazji dnia kobiet wielki całus dla wszyskich kobitek wizazowych i tych duzych i tych małych
Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Z okazji dnia kobiet Adik przesyła wszystkim PIĘKNYM PANIOM I PANNOM na wątku swoje zalotne spojrzenie
jakie super chłopaki

Cytat:
No tak, mama zapomniala, ale juz sie poprawia...

Z okazji Dnia Kobiet André zyczy wszystkim swoim wizazowym Ciociom

Załącznik 2929601

oraz kolezankom

Załącznik 2929602Załącznik 2929604

wszystkiego naaaajlepszego
'

i kolejny przystojniak

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam

I dla wszystkich pięknych mam wszystkiego najlepszego

A teraz trochę ponadrabiam, póki mały śpi
jaki elegancik

Normalnie rozpływam się oglądając te nasze wizazowe pociechy

Brombi- niezły siłacz z Filusia

Co ja jeszcze chciałam napisać

A ze dziś siedzimy w domu bo po wózek jade dopiero wieczorem a jest zimno wiec spacerówka dzis odpada!

i te linki które Domi wkleiła!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOK, aż mnie zmroziło, i wierzyć się nie chce że takie historie są prawdziwe

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 13:16   #4078
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Mi w ciazy piersi urosly tylko troche...jeden numer wiecej, takze byc moze nie bedzie
zwisu...

Guciu mialam zakladac sobie spiralke?? Caly czas chcesz?
szczęściara mi piersi najbardziej się powiększyły nz początku karmienia z C do chyba F bo E był mi wtedy za mały) a teraz starcza mi D

A z tą spiralką to się jednak wstrzymałam. W sumie chcemy starać się o następne dzieciątko za jakiś rok z kawałkiem, więc nie bardzo opłaca się zakładać na tak krótki czas. Zresztą ponoć (nie wiem ile w tym prawdy) po spirali mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę
Stary 2010-03-08, 13:21   #4079
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
szczęściara mi piersi najbardziej się powiększyły nz początku karmienia z C do chyba F bo E był mi wtedy za mały) a teraz starcza mi D

A z tą spiralką to się jednak wstrzymałam. W sumie chcemy starać się o następne dzieciątko za jakiś rok z kawałkiem, więc nie bardzo opłaca się zakładać na tak krótki czas. Zresztą ponoć (nie wiem ile w tym prawdy) po spirali mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę
A jakie problemy??

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:24   #4080
domi7ks
Zakorzenienie

Jakich my mamy przystojniaczkow na watku i jakie DZENTELMENY, WOW moja Polcia wraz z mamusia dziekuje za zyczenia

a ja powyciagalam wszytskie ciuchy z Hameryki i robie przeglad...bo ciocia mi powysylala tyle tych slicznych ciuszkow a wszytskie za duze wczesniej byly...no i te od 3ego miesiaca juz takie w miare beda
ale se laske zaraz wystroje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości