|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
tego by brakowalo, zeby test na krew robic w domu
chyba, ze przechowujesz w domu odpowiedni sprzet do takowego "doswiadczenia"
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy jest ciązy ;(?!
najprawdopodobniej to będzie przyczyna stresu, ja nieraz miałam tak że mi okres się spozniał ponad tydzień i to właśnie przez stres ale szybciej i łatwiej było by kupić poprostu test za 15 zł i go zrobić i będziecie pewni co jest grane!!!!
|
#2613 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
mam takie troche glupie i moze dziecinne pytanie ale strasznie mnie meczy:czy mozna byc dziewica i byc w ciazy?moze latwiej bedzie jak opisze sytucje: moj chlopak po milosnych igraszkach(coz za trywialne slowo)ale na milion % jestem dziewica doszedl i skonczyl na moim brzuchu i teraz najgorsze jest to ze nie pamietam ci dzialo sie potem, czy mozliwe jest to gdybym np miala sperme na rekach a potem kozystala z toalety bez wczesniejszego mycia rak czy jest jakies prawdobodobienstwo przeniesienia plemnikow?dodam ze to bylo po ok 15min nie wiem jak dlugo zyja plemniki poza organizmem.prosze o odpowiedz bo narazie wstrzymuje sie z pojsciem do ginekologa i zrobienia z siebie idiotki |
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
plemniki mają super moc i wypasione treki, mają takiego kopa że same przejdą drogę z brzucha do pochwy gdzie jest środowisko niezbyt korzystne a potem do macicy gdzie jest korzystne. Pamiętasz skąd się biorą dzieci?
|
|
|
|
#2615 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. To jak, uważacie, że nie mam się czym przejmować?
Nadal krwawienia ani widu ani słychu. Na dodatek cały czas bolą mnie piersi... Co prawda bolały już bardzo bardzo długo. Byłam na badaniach no i coś tam lekarz stwierdził... To już spory czas temu... |
|
|
|
#2616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
owszem istnieje taka mozliwosc, aby byc dziewica i byc w ciazy, blona dziewicza nie zatrzymuje spermy i plemnikow poza Twoim organizmem, wiec nie mozna traktowac jej jako jakies bariery ochronnej. jednak w Twoim wypadku raczej bym sie nie martwila czyms takim, Twoj chlopak doszedl poza Toba i sprawa jest jasna, chyba nie wzielas tego nasienia i nie wlozylas w siebie, ze sie tak wyraze. mimo wszystko jesli planujesz rozpoczac wspolzycie i nie planujesz dziecka radzilabym Ci udac sie do ginekologa i wybrac jakas skuteczna metode antykoncepcji
|
|
|
#2617 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje strasznie za odpowiedz
dodam ze to stalo sie w piatek i ja od tego czasu nie mysle o niczym innym jak o ewentualnej ciazy:P moja przyjaciolka mowi zeby lepiej isc do lakarza zeby potwierdzic to co mowisz,i z jednej strony co za problem isc do ginekologa a z drugiej pojde i co mo powiem?bede sie chyba glupio czula pytac o to,a czy ginekolog moze przez badanie stwierdzic ciaze...lub jej brak czy do tego potrzebne jest USG?raz jeszcze dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#2618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poprostu dziewczyno nie panikuj bo nie masz czym.
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Miotka, musiałabyś włożyć palce do wnętrza pochwy, żeby przenieść plemniki.
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tyle samo zapłaci za badanie krwi. Badanie betaHcg nie jest bezpłatne.
|
#2622 |
|
Raczkowanie
|
Co to znaczy coś tam lekarz stwierdził? krwawienie może się przesunąć np jeśli brałaś jakieś antybiotyki - w zasadzie to u mnie z czasem przesuwało się o jeden dzień do przodu , czyli z miesiąca na miesiąc było później - z drugiej strony krwawienie w ogóle może się nie pojawić i nie będzie to oznaczać ciąży. Jeśli w wyznaczonym terminie go nie będzie, zrób dla świętego spokoju test i przy wyniku ujemnym zacznij nowe opakowanie - jeśli sytuacja powtórzy się dwa razy pod rząd wtedy idż do lekarza.Czekaj cierpliwie - masz przecież całe 4 dni.
Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2010-03-08 o 08:22 |
|
|
|
#2623 |
|
Konto usunięte
|
A coście się tak na te 15zł za test uparły?
Mój niecałą dychę kosztował
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny moja temperatura skacze wieczorem wczoraj pod pachą miałam 37 st to oznacza stan podgorączkowy , dziś z rana dla sprawdzenia pod pachą miałam 35.4 a w pochwie 37.1 co to oznacza , okres mi się spóźnia 5 dzień, mdli mnie strasznie i mam zaparcia , dziś jadę po testa a jutro rano będę testować tak się boje ze hejjjjjjj................ .....
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Szajabaja może policzyły najdroższy
Z tego co się orientuję to pre-test tyle kosztuje.
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
BAN stały
|
ja kupilam ost za 5,99 w superpharm
(przeceniony z 16). w rossmanie tez sa czasami tanie testy
|
|
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
to zależy od apteki
Chłopie !!! leć z dziewczyną po test, zróbcie i po kłopocie... a tak może przez to, że się tak stresuje spóźnia jej się okres... Powodzenia
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie...piszę bo mam nie lada problem...pierwszy raz w życiu pękła nam prezerwatywa, niestety zauważyliśmy to już "po" i mój narzeczony skończył we mnie...to miało miejsce w sobotę 6 marca ok. godziny 21, natomiast wczoraj tj. 7 marca ok. 17 dostałam okres...wiem że to są hipotetycznie dni niepłodne ale stres i moje miesiączki wahające się nieraz o 2-3 dni prowadzą do różnych myśli...powinnam iść dzisiaj po tabletkę po?...a jakie jest wasze zdanie? Powinnam panikować?
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tabletka po w tej sytuacji to bezsens.Jw jest okres - nie ma problemu. |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powtórzyłam dzisiaj test, nie robiłam go znów z porannego pierwszego moczu , zrobiłam go około południa. Po 4 minutach zaczęła się pojawiać druga krecha co prawda nie była ona aż tak widoczna jak ta pierwsza która jest na teście,ale była dość widoczna.Czy to możliwe że @ spóźnia się już około 26 dni( moje cykle są dość długie i nieregularne więc dokładnie nie wiem ile się opóźnia) i krecha jest taka słaba? Może dlatego ze nie robię testu z porannego moczu i nie jest wtedy duże stężenie hcg? Piersi od wczoraj mnie bolą po bokach, brzuch mnie też coś w dole boli... Chyba jutro kupię jeszcze jeden test i w środę rano go zrobię z porannego moczu |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
to daj znac czy zostales tatusiem ;]
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie brałam żadnych antybiotyków. Kurcze... czyli sądzicie, że coś może być? Nie mogę być w ciąży. Nie po to biore tabletki...Brzuch co jakiś czas bardzo delikatnie pobolewa. Eh... Umieram ze stresu...
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie - masz jeszcze czas - kiedy ja zaczęłam brać yaz, w pierwszym miesiącu krwawienie pojawiło się 2 dni a po jakimś czasie 2 a w efekcie stanęło na 1 dniu nowego opakowania. Spokojnie poczekaj do dnia przyjmowania nowego blistra- rano zrób sobie test dla świętego spokoju i bierz tabletki dalej.
|
|
|
|
#2637 |
|
Przyczajenie
|
Witam jestem nowa!!! mam pytanko co myslicie o tym: a mianowicie niemam okresu od 3 miesiecy bralam tabletki anty novonette 4 lata przestalam brac i bylam u ginekologa powiedziala ze wszystko jest ok cytologia takze a okresu jak niemialam to niemam.... raz na jakis czas pojawiaja sie brazowe plamienia ale trwaja gora dzien i bardzo slabo... robilam 3 testy ciazowe i wynik negatywny... co o tym sadzicie?? pomozcie
|
|
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
Czyli bierzesz Yaz i dostajesz krwawienia na pierwszej różowej nowego opakowania?
Ja zwykle dostaje na trzeciej białej... Ale zawsze tabletki brałam rano, a ostatnio przestawiłam sobie na wieczór i teraz niby dopiero wieczorem mam "wziąć" (bo tych białych tabletek nie biore, odpuszczam je sobie, bo wiem, że to w niczym nie przeszkadza, ponieważ nie maja one żadnych substancji czynnych) tę trzecią. Ale nadal się boję, bo zwykle po prostu coś przeczuwałam, że będzie a teraz nic. Kompletnie. Żadnych innych objawów na ciążę nie mam, jak mdłości czy jakieś inne. Tylko piersi, które "w połowie" są wyjaśnione no i brak krwawienia. Boję się zrobić ten test. Ale od preejakulatu to nawet chyba bez tabletek trudno jest zajść, prawda? |
|
|
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też zmieniałam godzinę z rannej na popołudniową i też miałam stresa bo moje krwawienie również wtedy się przesunęło o jeden dzień - także na razie nie masz się czym martwić czekamy dalej
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
no to czekamy
Dziękuję za wsparcie. Eeeeh. Czasami mam zupełnie ochotę zrezygnować z seksu (A to takie fajne jest ;( )Chyba nie do konca jestem jeszcze gotowa. Ciąża to byłaby dla mnie tragedia, dlatego jestem taka drobiazgowa i przewrażliwiona. Obyś miała rację mam ochotę jutro kupić test, ale nie wiem czy jest sens...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

chyba, ze przechowujesz w domu odpowiedni sprzet do takowego "doswiadczenia"
)-46-45 kg 

mam takie troche glupie i moze dziecinne pytanie ale strasznie mnie meczy:czy mozna byc dziewica i byc w ciazy?

Nie mogę być w ciąży. Nie po to biore tabletki...