Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-07, 20:40   #2611
Funiak
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

tego by brakowalo, zeby test na krew robic w domu chyba, ze przechowujesz w domu odpowiedni sprzet do takowego "doswiadczenia"

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 21:57   #2612
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Czy jest ciązy ;(?!

najprawdopodobniej to będzie przyczyna stresu, ja nieraz miałam tak że mi okres się spozniał ponad tydzień i to właśnie przez stres ale szybciej i łatwiej było by kupić poprostu test za 15 zł i go zrobić i będziecie pewni co jest grane!!!!
Stary 2010-03-07, 22:01   #2613
miotka
Przyczajenie

Czesc dziewczynymam takie troche glupie i moze dziecinne pytanie ale strasznie mnie meczy:czy mozna byc dziewica i byc w ciazy?
moze latwiej bedzie jak opisze sytucje: moj chlopak po milosnych igraszkach(coz za trywialne slowo)ale na milion % jestem dziewica doszedl i skonczyl na moim brzuchu i teraz najgorsze jest to ze nie pamietam ci dzialo sie potem, czy mozliwe jest to gdybym np miala sperme na rekach a potem kozystala z toalety bez wczesniejszego mycia rak czy jest jakies prawdobodobienstwo przeniesienia plemnikow?dodam ze to bylo po ok 15min nie wiem jak dlugo zyja plemniki poza organizmem.prosze o odpowiedz bo narazie wstrzymuje sie z pojsciem do ginekologa i zrobienia z siebie idiotki
miotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:11   #2614
Madelaine87
Zadomowienie

plemniki mają super moc i wypasione treki, mają takiego kopa że same przejdą drogę z brzucha do pochwy gdzie jest środowisko niezbyt korzystne a potem do macicy gdzie jest korzystne. Pamiętasz skąd się biorą dzieci?
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:13   #2615
kik
Raczkowanie

hej dziewczyny. To jak, uważacie, że nie mam się czym przejmować?

Nadal krwawienia ani widu ani słychu.

Na dodatek cały czas bolą mnie piersi...
Co prawda bolały już bardzo bardzo długo. Byłam na badaniach no i coś tam lekarz stwierdził... To już spory czas temu...
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:14   #2616
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miotka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynymam takie troche glupie i moze dziecinne pytanie ale strasznie mnie meczy:czy mozna byc dziewica i byc w ciazy?
moze latwiej bedzie jak opisze sytucje: moj chlopak po milosnych igraszkach(coz za trywialne slowo)ale na milion % jestem dziewica doszedl i skonczyl na moim brzuchu i teraz najgorsze jest to ze nie pamietam ci dzialo sie potem, czy mozliwe jest to gdybym np miala sperme na rekach a potem kozystala z toalety bez wczesniejszego mycia rak czy jest jakies prawdobodobienstwo przeniesienia plemnikow?dodam ze to bylo po ok 15min nie wiem jak dlugo zyja plemniki poza organizmem.prosze o odpowiedz bo narazie wstrzymuje sie z pojsciem do ginekologa i zrobienia z siebie idiotki
rozumiem, ze jestes jeszcze mloda osoba i jak najbardziej masz prawo pytac o takie sprawy.

owszem istnieje taka mozliwosc, aby byc dziewica i byc w ciazy, blona dziewicza nie zatrzymuje spermy i plemnikow poza Twoim organizmem, wiec nie mozna traktowac jej jako jakies bariery ochronnej.

jednak w Twoim wypadku raczej bym sie nie martwila czyms takim, Twoj chlopak doszedl poza Toba i sprawa jest jasna, chyba nie wzielas tego nasienia i nie wlozylas w siebie, ze sie tak wyraze.

mimo wszystko jesli planujesz rozpoczac wspolzycie i nie planujesz dziecka radzilabym Ci udac sie do ginekologa i wybrac jakas skuteczna metode antykoncepcji

Stary 2010-03-07, 22:28   #2617
miotka
Przyczajenie

dziekuje strasznie za odpowiedzdodam ze to stalo sie w piatek i ja od tego czasu nie mysle o niczym innym jak o ewentualnej ciazy:P moja przyjaciolka mowi zeby lepiej isc do lakarza zeby potwierdzic to co mowisz,i z jednej strony co za problem isc do ginekologa a z drugiej pojde i co mo powiem?bede sie chyba glupio czula pytac o to,a czy ginekolog moze przez badanie stwierdzic ciaze...lub jej brak czy do tego potrzebne jest USG?
raz jeszcze dziekuje za odpowiedz
miotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 22:34   #2618
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miotka Pokaż wiadomość
dziekuje strasznie za odpowiedzdodam ze to stalo sie w piatek i ja od tego czasu nie mysle o niczym innym jak o ewentualnej ciazy:P moja przyjaciolka mowi zeby lepiej isc do lakarza zeby potwierdzic to co mowisz,i z jednej strony co za problem isc do ginekologa a z drugiej pojde i co mo powiem?bede sie chyba glupio czula pytac o to,a czy ginekolog moze przez badanie stwierdzic ciaze...lub jej brak czy do tego potrzebne jest USG?
raz jeszcze dziekuje za odpowiedz
zacznijmy od tego, ze zaden ginekolog nie potwierdzi ew. ciazy kilka dni po jakiejkolwiek "wpadce"

poprostu dziewczyno nie panikuj bo nie masz czym.

Stary 2010-03-07, 22:58   #2619
Jeanne90
Zakorzenienie

Miotka, musiałabyś włożyć palce do wnętrza pochwy, żeby przenieść plemniki.
Stary 2010-03-07, 23:00   #2620
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Niech kupi test i po sprawie.
A dla pewności i nawet 2 różnych firm i nie będzie pomyłki
ale jemu chyba bardziej chodzi o to, że badanie krwi będzie bezpłątne a na 2 testy to aż 30 zł trzeba wydać

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 23:48   #2621
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ale jemu chyba bardziej chodzi o to, że badanie krwi będzie bezpłątne a na 2 testy to aż 30 zł trzeba wydać
Dokładnie tyle samo zapłaci za badanie krwi. Badanie betaHcg nie jest bezpłatne.
Stary 2010-03-08, 08:21   #2622
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kik Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. To jak, uważacie, że nie mam się czym przejmować?

Nadal krwawienia ani widu ani słychu.

Na dodatek cały czas bolą mnie piersi...
Co prawda bolały już bardzo bardzo długo. Byłam na badaniach no i coś tam lekarz stwierdził... To już spory czas temu...
Co to znaczy coś tam lekarz stwierdził? krwawienie może się przesunąć np jeśli brałaś jakieś antybiotyki - w zasadzie to u mnie z czasem przesuwało się o jeden dzień do przodu , czyli z miesiąca na miesiąc było później - z drugiej strony krwawienie w ogóle może się nie pojawić i nie będzie to oznaczać ciąży. Jeśli w wyznaczonym terminie go nie będzie, zrób dla świętego spokoju test i przy wyniku ujemnym zacznij nowe opakowanie - jeśli sytuacja powtórzy się dwa razy pod rząd wtedy idż do lekarza.Czekaj cierpliwie - masz przecież całe 4 dni.

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2010-03-08 o 08:22
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:22   #2623
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A coście się tak na te 15zł za test uparły? Mój niecałą dychę kosztował
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:57   #2624
agucha24
Raczkowanie

hej dziewczyny moja temperatura skacze wieczorem wczoraj pod pachą miałam 37 st to oznacza stan podgorączkowy , dziś z rana dla sprawdzenia pod pachą miałam 35.4 a w pochwie 37.1 co to oznacza , okres mi się spóźnia 5 dzień, mdli mnie strasznie i mam zaparcia , dziś jadę po testa a jutro rano będę testować tak się boje ze hejjjjjjj................ .....
agucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:00   #2625
azakowana
Zakorzenienie

Szajabaja może policzyły najdroższy Z tego co się orientuję to pre-test tyle kosztuje.
Stary 2010-03-08, 09:00   #2626
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agucha24 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny moja temperatura skacze wieczorem wczoraj pod pachą miałam 37 st to oznacza stan podgorączkowy , dziś z rana dla sprawdzenia pod pachą miałam 35.4 a w pochwie 37.1 co to oznacza , okres mi się spóźnia 5 dzień, mdli mnie strasznie i mam zaparcia , dziś jadę po testa a jutro rano będę testować tak się boje ze hejjjjjjj................ .....
Jesli okres Ci sie spoznia to mozesz zrobic test o kazdej porze, dzisiaj tez. I nie panikuj
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:10   #2627
agusiamyszka
BAN stały

ja kupilam ost za 5,99 w superpharm (przeceniony z 16). w rossmanie tez sa czasami tanie testy
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:16   #2628
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

to zależy od apteki
Chłopie !!! leć z dziewczyną po test, zróbcie i po kłopocie... a tak może przez to, że się tak stresuje spóźnia jej się okres... Powodzenia
Stary 2010-03-08, 09:38   #2629
monique86
Raczkowanie

Witam Was serdecznie...piszę bo mam nie lada problem...pierwszy raz w życiu pękła nam prezerwatywa, niestety zauważyliśmy to już "po" i mój narzeczony skończył we mnie...to miało miejsce w sobotę 6 marca ok. godziny 21, natomiast wczoraj tj. 7 marca ok. 17 dostałam okres...wiem że to są hipotetycznie dni niepłodne ale stres i moje miesiączki wahające się nieraz o 2-3 dni prowadzą do różnych myśli...powinnam iść dzisiaj po tabletkę po?...a jakie jest wasze zdanie? Powinnam panikować?
Stary 2010-03-08, 09:44   #2630
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie...piszę bo mam nie lada problem...pierwszy raz w życiu pękła nam prezerwatywa, niestety zauważyliśmy to już "po" i mój narzeczony skończył we mnie...to miało miejsce w sobotę 6 marca ok. godziny 21, natomiast wczoraj tj. 7 marca ok. 17 dostałam okres...wiem że to są hipotetycznie dni niepłodne ale stres i moje miesiączki wahające się nieraz o 2-3 dni prowadzą do różnych myśli...powinnam iść dzisiaj po tabletkę po?...a jakie jest wasze zdanie? Powinnam panikować?
Na tabletke juz za pozno. Dostalas okres, wiec wszystko jest ok. Nie widze powodow do zmartwien.
Stary 2010-03-08, 11:06   #2631
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość

Tabletka po w tej sytuacji to bezsens.Jw jest okres - nie ma problemu.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:43   #2632
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackcat1988 Pokaż wiadomość
Ja jestem przekonana że to nie jest ciąża, mój TŻ chyba chciał widzieć tę drugą krechę, której nie było
Dziś trochę zaczęły boleć mnie z boku piersi więc chyba to oznaki nadchodzącej @... jak nie przyjdzie do kilku dni to żeby uspokoić mojego ukochanego zrobię ten test. A później do gina bo w takim razie cos nie tak ze mną
Dziś już 25 dzień jak powinnam dostać @:con fused:

Powtórzyłam dzisiaj test, nie robiłam go znów z porannego pierwszego moczu , zrobiłam go około południa. Po 4 minutach zaczęła się pojawiać druga krecha co prawda nie była ona aż tak widoczna jak ta pierwsza która jest na teście,ale była dość widoczna.
Czy to możliwe że @ spóźnia się już około 26 dni( moje cykle są dość długie i nieregularne więc dokładnie nie wiem ile się opóźnia) i krecha jest taka słaba? Może dlatego ze nie robię testu z porannego moczu i nie jest wtedy duże stężenie hcg? Piersi od wczoraj mnie bolą po bokach, brzuch mnie też coś w dole boli... Chyba jutro kupię jeszcze jeden test i w środę rano go zrobię z porannego moczu
blackcat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:48   #2633
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackcat1988 Pokaż wiadomość
Powtórzyłam dzisiaj test, nie robiłam go znów z porannego pierwszego moczu , zrobiłam go około południa. Po 4 minutach zaczęła się pojawiać druga krecha co prawda nie była ona aż tak widoczna jak ta pierwsza która jest na teście,ale była dość widoczna.
Czy to możliwe że @ spóźnia się już około 26 dni( moje cykle są dość długie i nieregularne więc dokładnie nie wiem ile się opóźnia) i krecha jest taka słaba? Może dlatego ze nie robię testu z porannego moczu i nie jest wtedy duże stężenie hcg? Piersi od wczoraj mnie bolą po bokach, brzuch mnie też coś w dole boli... Chyba jutro kupię jeszcze jeden test i w środę rano go zrobię z porannego moczu
Idz do lekarza i zrob test z krwi.
Stary 2010-03-08, 13:50   #2634
czarownica iga
Raczkowanie

to daj znac czy zostales tatusiem ;]
Stary 2010-03-08, 14:22   #2635
kik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Co to znaczy coś tam lekarz stwierdził? krwawienie może się przesunąć np jeśli brałaś jakieś antybiotyki - w zasadzie to u mnie z czasem przesuwało się o jeden dzień do przodu , czyli z miesiąca na miesiąc było później - z drugiej strony krwawienie w ogóle może się nie pojawić i nie będzie to oznaczać ciąży. Jeśli w wyznaczonym terminie go nie będzie, zrób dla świętego spokoju test i przy wyniku ujemnym zacznij nowe opakowanie - jeśli sytuacja powtórzy się dwa razy pod rząd wtedy idż do lekarza.Czekaj cierpliwie - masz przecież całe 4 dni.
Stwierdził stan zapalny.
Nie brałam żadnych antybiotyków.
Kurcze... czyli sądzicie, że coś może być? Nie mogę być w ciąży. Nie po to biore tabletki...
Brzuch co jakiś czas bardzo delikatnie pobolewa.
Eh... Umieram ze stresu...
Stary 2010-03-08, 17:03   #2636
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Stwierdził stan zapalny.
Nie brałam żadnych antybiotyków.
Kurcze... czyli sądzicie, że coś może być? Nie mogę być w ciąży. Nie po to biore tabletki...
Brzuch co jakiś czas bardzo delikatnie pobolewa.
Eh... Umieram ze stresu...
Spokojnie - masz jeszcze czas - kiedy ja zaczęłam brać yaz, w pierwszym miesiącu krwawienie pojawiło się 2 dni a po jakimś czasie 2 a w efekcie stanęło na 1 dniu nowego opakowania. Spokojnie poczekaj do dnia przyjmowania nowego blistra- rano zrób sobie test dla świętego spokoju i bierz tabletki dalej.
Stary 2010-03-08, 17:19   #2637
aga1210a
Przyczajenie

Witam jestem nowa!!! mam pytanko co myslicie o tym: a mianowicie niemam okresu od 3 miesiecy bralam tabletki anty novonette 4 lata przestalam brac i bylam u ginekologa powiedziala ze wszystko jest ok cytologia takze a okresu jak niemialam to niemam.... raz na jakis czas pojawiaja sie brazowe plamienia ale trwaja gora dzien i bardzo slabo... robilam 3 testy ciazowe i wynik negatywny... co o tym sadzicie?? pomozcie
aga1210a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:21   #2638
kik
Raczkowanie

Czyli bierzesz Yaz i dostajesz krwawienia na pierwszej różowej nowego opakowania?
Ja zwykle dostaje na trzeciej białej... Ale zawsze tabletki brałam rano, a ostatnio przestawiłam sobie na wieczór i teraz niby dopiero wieczorem mam "wziąć" (bo tych białych tabletek nie biore, odpuszczam je sobie, bo wiem, że to w niczym nie przeszkadza, ponieważ nie maja one żadnych substancji czynnych) tę trzecią. Ale nadal się boję, bo zwykle po prostu coś przeczuwałam, że będzie a teraz nic. Kompletnie.
Żadnych innych objawów na ciążę nie mam, jak mdłości czy jakieś inne.
Tylko piersi, które "w połowie" są wyjaśnione no i brak krwawienia.

Boję się zrobić ten test.
Ale od preejakulatu to nawet chyba bez tabletek trudno jest zajść, prawda?
Stary 2010-03-08, 18:15   #2639
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Czyli bierzesz Yaz i dostajesz krwawienia na pierwszej różowej nowego opakowania?
Ja zwykle dostaje na trzeciej białej... Ale zawsze tabletki brałam rano, a ostatnio przestawiłam sobie na wieczór i teraz niby dopiero wieczorem mam "wziąć" (bo tych białych tabletek nie biore, odpuszczam je sobie, bo wiem, że to w niczym nie przeszkadza, ponieważ nie maja one żadnych substancji czynnych) tę trzecią. Ale nadal się boję, bo zwykle po prostu coś przeczuwałam, że będzie a teraz nic. Kompletnie.
Żadnych innych objawów na ciążę nie mam, jak mdłości czy jakieś inne.
Tylko piersi, które "w połowie" są wyjaśnione no i brak krwawienia.

Boję się zrobić ten test.
Ale od preejakulatu to nawet chyba bez tabletek trudno jest zajść, prawda?
W twoim przypadku to niemożliwe żeby zajść w ciąże przy "użyciu" preejakulatu - generalnie jest tak że jego plemniki są upośledzone i słabsze - nie nadają się do zapłodnienia ale zdaża się że mogą się w nim znajdować dodatkowo plemniki z poprzednich stosunków i wtedy może się coś tam ewentualnie ale ewentualanie Ja też zmieniałam godzinę z rannej na popołudniową i też miałam stresa bo moje krwawienie również wtedy się przesunęło o jeden dzień - także na razie nie masz się czym martwićczekamy dalej
Stary 2010-03-08, 18:19   #2640
kik
Raczkowanie

no to czekamy Dziękuję za wsparcie. Eeeeh. Czasami mam zupełnie ochotę zrezygnować z seksu (A to takie fajne jest ;( )
Chyba nie do konca jestem jeszcze gotowa. Ciąża to byłaby dla mnie tragedia, dlatego jestem taka drobiazgowa i przewrażliwiona.

Obyś miała rację mam ochotę jutro kupić test, ale nie wiem czy jest sens...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości