|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Idę na spacer z moim dzieciołkiem , łądnie u nas słoneczko świeci ,może mi się trochę humor poprawi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stłukłam swój ulubiony kubek. Kiedyś próbowałam nawlec igłę i coś zszyć, ale też się nie dało. Nie martw się, 3maj się, napewno za kilka dni Gin odstawi Ci te leki.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi widzę, że nie jestem sama w cierpieniach
![]() ![]() ![]()
#4985 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja gdy powiedziałam matce TZ że dziecko będzie miało na imię Oliwia to stwierdziła że to okropne imię. Ale gdy powiedziałam że to imię nie ja wybrałam tylko jej syn o to wtedy od razu jej się spodobało. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też nie mogę schudnąć mam 64kg czyli około 8 na plisie. Ale od wczoraj zaczęłam ćwiczyć i chodzić na bieżni. Mam czas do świąt Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sismuerte - ja mam nianię elektroniczną. I mogę stwierdzić że w praktyce mi się sprawdza. Ale my mieszkamy w domu więc niania to konieczność szczególnie gdy Oliwka śpi na górze a my jesteśmy na dole. Ponadto my zakupiliśmy nianię wraz z matami kontrolującymi oddech bo małej czasem się zdarza zapominać o oddechu. Co prawda już coraz rzadziej. Izumi- śliczne łóżeczko. A mina twojego TZ nad tymi Ciszkami BEZCENNA. Ja też chętnie zobaczę ten poród. Mój był taki niespodziewany i właściwie nic nie pamiętam bo ta bardziej operacja. Więc Izumi zostań gwiazdę forum i pokaż swój poród. Opcja z koszulą też niezła. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Męzatka07 – u Ciebie także ślicznie wszystko przygotowanie A na koniec mój dzisiejszy sen. Stoję nad wózkiem w którym jest moja mała córka (taka jak teraz nie starsza) a ona patrzy na mnie i mówi swoje pierwsze słowo: „buzi?”. JA na to wielkie oczy bo takie maluchy nie mówią a ona mówi: „cmok?”. No ja dalej głupia a ona wtedy: „Kiss?”. Ciekawe czy to faktycznie będzie pierwsze słowo mojej córki ![]()
![]() |
#4986 |
Raczkowanie
|
Właśnie zauważyłam pod Twoim avatarem i zazdraszczam
![]() ![]() libra777 - Mojej przyjaciółki faceta szwagierka - dokładnie to samo. Pod byle pretekstem zwiała z Irlandii i już nie wróciła, on tam tylko siedzi i zapiernicza. A ona się tu nawet na zaoczne wybrała żeby jej nikt nie truł że powinna do niego jechać. Laska nic nie robi,w domu syf, tylko po rodzinie i znajomych się wprasza dosłownie na kawę czy obiad (oszczędność czasu i kasy, nie ![]() Do Irlandii lata tylko po kasę co jej się na dziecko "należy". Jak dostali jednorazowo kilka tyś zł to pierwsze co to poleciała do sklepu po aparat, laptopa i coś tam jeszcze. Kasa się rozeszła w tydzień. Chyba tylko po to żeby z mężem na wspólne wakacje nie pojechać bo pewnie by go nie zniosła przez tydzień czy dwa. A tego chłopaka to mi żal bo znam go i jest cielak i sobie pozwala. Z resztą dziewczyny długo bym mogła opowiadać bo ja się zawsze o nich nasłucham od przyjaciółki ![]()
![]() |
#4987 |
Rozeznanie
|
Ciekawy sen Pop
![]()
#4988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Wtajemniczenie
|
mezatka piękne łóżeczko, piękna pościel i w ogóle najbardziej zazdraszczam Ci tego fotela!! Bez wątpienia będzie Ci na nim super wygodnie karmić
![]() ![]() IZU to podpisz może z tvn kontrakt na reality show?? Kasa się przyda a jak już masz udostępniać poród na żywo to chociaż wszystkim ![]() libra naprawdę Cię podziwiam ![]() ![]() ![]() Aniup dla babci to podstawa by był taki święty ![]() ![]() POP a dzisiaj teściowa znowu dzwoniła i tym razem było "Marcel??" Cieszę się że imię Ci się podoba bo nie wielu takich ![]() ![]()
#4991 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze... flustracja mnie na ten wątek bierze - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...7#post17743687 - według opinii niektórych lasek wynika, że przez to, że mam mały pokoik i mało kasy to moje dziecko na pewno będzie nieszczęśliwe, niemodnie ubrane, będzie jadło syfskie rzeczy i w ogóle lepiej żebym w ciąży nie była ... bożesz.....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wole, zeby mala przynajmniej z 6 pierwszych miesiecy byla z nami w pokoju ![]() ![]()
![]() |
#4993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sen niezły - Oliwka w sumie wygląda trochę na taką cwaniarę małą ;D Niby słodziutka, niby taki pysiaczek mały, ale w spojrzeniu coś takiego, że sprawia wrażenie że ona wszystko rozumie i knuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
no już mmyślałam że nikt na mnie nie zaczeka i same pójdziecie na następny wątek
![]() ![]() ![]() ![]()
#4995 |
Rozeznanie
|
Baobabku - Ja go dostałam po akcji, o której Wam kiedys pisałam. Podczas mycia się z pochwy wyszła mi duża ilość jakby galarety brunatnobrązowej. Wylądowałam na badaniach w szpitalu, na szczęście nie musiałam tam zostać. Mała się odwróciła w dół i wypchnęła takie cuś. Fenoterol z Isoptinem miałam brać do 36 tygodnia. Czasem słyszę, że lekarze zalecają i do 37 tyg, ale to przecież sprawa indywidualna. Na ostatniej wizycie moja Gin (skończone 35 tygodni) powiedziała, że Mała "w razie czego" już sobie poradzi. Chodzi o to, że czasami jest tak, że po odstawieniu leku w ciągu kilku dni i zaczyna się poród. Dlatego niektórzy lekarze nie odstawiają gwałtownie tylko stopniowo zmniejszają dawkę. Może Ty też tak masz? Lekarz nie zmniejszył Ci dawki? A może w Twoim przypadku ważniejsze jest jednak podtrzymanie ciąży dłużej. Lekarz wie lepiej, nie martw się.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Ja czytalam, że do 37 tygodnia. Bo ten lek ma chyba wpływ na to, żeby macica nie miała skurczy. Przynajmniej ten mój lek który biorę ma takie właściwości. Może odwlekać poród (po to ja go biorę).
#4997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też dużo znajomych którzy mają spore pieniądze i dzieci. Ale tymi dziećmi to zajmują się niańki a nie rodzice. Nawet na wakacje wyjeżdżają z niańkami. Czy te dzieci są szczęsliwe? chyba nie do końca, pomimo tych markowych ubrań. A te dziewczyny które tam pisały to są naprawdę nieszczęśliwe i chyba nigdy nie będą szczęśliwe. A życie to nie pieniądze ale wspaniałe chwile, które należy wyłapać. Czasami może to być tylko patrzenie na spadający liść w promieniach sonecznych.
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4999 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana, to ja nie miałam pojęcia że Ty taka przedsiębiorcza babka! To już w ogóle PEŁEN SZACUN!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- (...) BRAKUJE JEDNEGO POSTA do 5000!!!! KTÓRA CHĘTNA?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
dusiaka no właśnie nie zmniejszył mi, ale na wizycie byłam 24 lutego, a potem w szpitalu i tam też nic nie mówili, chyba sobie od jutra sama zmniejszę do 2 razy dziennie rano i wieczorem
![]() ![]() asiulek, ale ty bierzesz isoptin pół godziny przed tym drugim lekiem???bo tylko wtedy on działa
#5001 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 | |||
Zakorzenienie
|
Takie przepowiadające znaczy się? ..... Brrrrr ...... i jak wrażenia że tak zapytam?
![]() No chyba przepowiadajace, nie byly bardzo bolesne, to jeszcze zalezy od progu bolu najpierw mnie podbrzusze strasznie bolalo i p0zniej taki ucisk przerwa ucisk ale udalo mi sie usnac i przeszlo z tym ze zostal bol podbrzusza i nadal go mam ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- dokladnie, tak na prawde prowdzi sie podwojne zycie, wiem jak u nas bylo, tata tam my tu i tam trzeba mieszkanie oplacic tu dom, tam musial jesc dojezdzac do pracy my tu....ale nie bo przeciez gornik to nie wiadomo ile kasy..... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Ludzie nie rozumieja ze nie kazdemu do szczescia jest potrzebna willa i na maxa wypchany portfel. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
jakby ludzie mysleli jak co po niektore panny na tym watku to by Polski nie bylo bo nikogo nie bylo by stac na dziecko! wrrr...
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak z waszymi łożyskami?? Bo moje ma już III stopień i małe zwapnienia. I do tego niezbyt dużo wód płodowych. Tzn są w normie bo 10mm ale na granicy. Mnie to sie na koniec juz chyba wszystko przyczepia... ![]()
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
lalunia przenosimy sie na watek wiosenne maluchy opuszczaja brzuchy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.