|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
No moja Polcia wazyla przy urodzeniu 2850g, przy wypisie spadla do 2780g, wiec malutka roznica. 1400g przez 6 tyg to nie jest wcale malo, bo dolna granica to 700 gramow na miesiac ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
brawo dla tej pani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boski ![]() Cytat:
![]() Tylko, że nie daje rady tyle na raz, na razie ![]() Więc robię w kilku sesjach, żeby trochę wydolność poprawić i będę dążyła do tego żeby 15-20 km za jednym razem przepedałować ![]() Cytat:
Dziwne ![]() Bo to wydawałoby się logicznym krokiem, skoro Zosieńka za mało przybiera. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oleńka śliczna i Mamuśka też całkiem do rzeczy ![]()
Bo mi się bardzo podoba, to co tam widać za Wami ![]() Cytat:
![]() Mój ostatnio chciał mi poprawić humor i przyniósł mi bajaderkę, zapomniał, że ja teraz muszę dietę trzymać i nie mogę jeść takich smakołyków ![]() Pietrusiu Kamilka ![]() Domi, jak tam pomidorówka? ![]() Xpresja jaki piękny avek ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-09 o 20:24 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ![]() xpresja avatarek sliczny ![]() Malinka Tomeczek ![]() edit:wyszlo mi:P |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też zgłaszam chęć podglądnięcia mieszkanka eli !!!! Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------
no i pokazać coś nowego ... [QUOTE=domi7ks;17757473] xpresja avatarek sliczny ![]() tenkju ![]() eeee coś sie popsuło cytowanie bu! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-09 o 20:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Brombi staram się wpatrywać i wsłuchiwać... Mam nadzieję, że to pomorze nam nieco w planie dnia
![]() Wydaje mi się, że jak zmęczony to jojczy albo takie aaa aaa aaa, a jak głodny to popłakiwanie coraz głośniejsze jak nie dostanie butli. Ale to się okarze czy dobrze to rozumiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Zeberko na pewno wiesz jaki płacz co oznacza, tylko za dużo nad tym myślisz
![]() Mój np. jak płacze z głodu, chociaż rzadko mu się to już teraz zdarza, to tak pokasłuje na początku, a potem dopiero wrzeszczy ![]() O, nowy avatar. Śliczny ![]()
#4239 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak to Sandra w 2 miesiące przybrała jakieś 2 kg od wyjścia ze szpitala, ale teraz przybiera już wolniej. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4240 | ||||
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko teraz się martwię trochę jak piszecie o tym śluzie w kupkach, bo mój miał nie raz, a ja nigdy jakoś się tym nie przejmowałam, bo myślałam że to normalne. Ach... trzeba było Was zapytać to może bym była mądrzejsza ![]() ![]() A jeszcze tak w temacie rozszerzania diety to rozmawiałam dziś z koleżanką na gadu, też młodą mamą. Ma synka z sierpnia czyli ma skończone 7 miesięcy i ma problem z karmieniem, bo on chce tylko cyca i nic więcej. Ona na głowie staje żeby zjadł coś innego niż mleko, a on nic ![]() ![]() Ela piękna mama, piękna córeczka i piękne mieszkanie! Też chcę więcej zdjęć! Mogłabym mieć taką pracę, żeby chodzić po domach i przy okazji oglądać jak kto ma urządzone ![]() A na jakim osiedlu teraz mieszkasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Ja się nad tabliczkami głowiłam dobre pół godziny a Wy tak hop, siup
![]()
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Brombi właśnie słyszałam, że pokasłuje dziecko najpierw a u swojego zawsze to przeocze :P więc muszę się skupić jednak jak teraz wstanie, bo na bank będzie wył z głodu
![]() Dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-09 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4246 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie, to jak do tego doszłaś? ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyraźniej ![]() Dobrze, że w pracy mi to nie grozi ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Widziałam na jakimś wątku i mi się spodobało ![]() Pogrzebałam na forum i znalazłam jako to się robi ![]() A Ty ?
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Brombi nie to z lodówką to jest pikus i przyzwoite... To przerobione jest z burdelem w pokoju siostry w tle... Wierz mi masakra
![]() ![]() a tu jest przerysowane |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki!
Wpadam tylko na chwilkę powiedzieć, że żyjemy ale niestety tyły w czytaniu mam straszne. Jesteśmy u moich rodziców i staram się złatwić chrzciny więc jest troszkę załatwiania....do tego utrudniony dostęp do neta i jakoś tak wychodzi....Korzystamy z pięknego lasu i słoneczka w oczekiwaniu na wiosnę. Wracam do domku z tydzień więc może wtedy będę częściej do was wpadaćPozdrowionka dla wszystkich!
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Tyś jest mondro dziołcha jednak
![]() Ni ma to jak ścisły umysł, ja na to nie wpadłam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4252 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też był spory przyrost ok 2 kg ale kazdy dzidź rośnie inaczej. Wiesz co jeszcze pomyślalam? Bart Ci dlugo je? Bo pamietam Że Ty bylaś przeciwniczką karmienia co 3 godz i przystawiasz malego kiedy chce, dalej tak robisz? Bo może on je częsciej ale tylko to początkowe, mało kaloryczne mleko i nie dochodzi do tego bardziej treściwego? Tak sobie tylko nieśmiało gdybam... ![]() Badanie na pewno wiele wyjasni, nie denerwuj się na razie ![]() Cytat:
Mieszkanie piekne ( duże? ), pokaz więcej, Olke widzialysmy juz ze śliczna, noo ale Ty mamuska mnie zaskoczyłaś, śliczna jesteś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie stresuj się, bo to najgorsze co mozesz teraz zrobić. Luzik, strzel sobie karmi, albo herbatke na latacje, a rano kawę zbozową, przystawiaj Barta i dacie radę ![]() Cytat:
![]() Ja jakos nie mogę wiecej czasu znaleźć niż poł godzinki i tego staram się trzymać.
Cytat:
![]()
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Właśnie a propos cyca, to ostatnio mówiłam pediatrze, że Filuś nie chce pić niczego innego niż mleko ( no smecta mu posmakowała
![]() ![]() Dobra, zawijam kiece i spać lecę ![]()
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Hihihi ale mój tz o tym nie wie i już się zgodził na zakup
![]() ![]() Mieliśmy dziś wizytę u pediatry. Olivier w niedziele skończył 3 miesiące i waży 7 kg i ma prawie 65cm, ciężki jest, ale nie wygląda jakoś bardzo pulchnie. Lekarz powiedział, że za miesiąc zaczynamy warzywa i kaszki! Jestem w szoku, bo planowałam wprowadzanie pokarmów w polowie 5. miesiąca. No i teraz sama nie wiem, czy mu zaufać? Do tej pory zwykle miał racje, ale mnie jakoś się nie spieszy z wprowadzaniem pokarmów stałych. A z drugiej strony zamiast dawać mu witaminki w kropelkach, dawałabym witaminki w warzywkach...Trudna decyzja. Po drodze wstąpiliśmy do mojego gina, akurat go nie było, wiec zapytałam pielęgniarki kiedy po cc moge zaczac ćwiczyć. Powiedziała, że po 8 tygodniach można już ćwiczyć! Zdziwiłam się, bo wszędzie jest napisane, że po cc nie można ćwiczyć przez 6 miesięcy. A jak u Was dziewczyny? Czy któraś po cc ćwiczy? Jogging, rower, basen?
#4255 | ||||||||||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() pierwsza?? no i przechwaliłam moje dziecko!dziś była pobudka o 3 i o 6 już nie chciała dalej spać, dopiero teraz padła ![]() mam dziś misję- muszę kupić kaczki do kąpieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja szczypiorek? ![]() ![]()
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kamila zatrudnij sie jako ten który odczytuje liczniki na kaloryferach, wtedy zwiedzisz każde pomieszczenie ![]() ale tak serio to tez lubie podglądać mieszkania ![]() mieszkam teraz w Złotych Ogrodach- piękna nazwa a 2 bloki stoją ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mieszkanie ma 56 m - 2 pokoje, więc raczej średnie, no ale własne (za 30 lat hehe ![]() Konspi myślałaś że jestem paszczur? taki? ![]() ![]() dzięki Mamuśki, normalnie zaraz w samozachwyt wpadnę i mordka sama teraz mi sie uśmiecha ![]() a rower to świetna rzecz ![]() Olka sie budzi,to wpadnę póxniej paaa miłego dnia ![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dolna granica przybierania na wadze to 450g według WHO, ale polscy pediatrzy często podaja min 600g. Dla mojej pediatry idelane jest 800g ![]() Cytat:
U nas było tak, że przez 2 tyg od momentu kiedy odstawiłm wędliny waga ruszyła i było 210g i 220g do przodu ![]() Zastanawiałam sie nad podawaniem kaszki na moim mleku ale nie znalazłam takiej która by była bez dodatku mleka modyfikowanego (bo ono jest w nich na bazie mleka krowiego a to odpada). A może któraś z Was się z taką spotkała?? Bella a dostałaś skierowania na moczn i badanie krwi z pełną morfologią? Przyznam się, że dopiero wczoraj spróbowałam swojego mleczka ![]()
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nestle i bobovita napewno maja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
hej mamusie,
u mnie od samego rane piękne słoneczko !!! ( tylko temp. -6 ) dzisiaj mam dzień odwiedzin, także zaraz uciekam do sprzątania! chciałam tylko wkleić do poczytania i pooglądania - ku pokrzepieniu dla tych, które twierdzą że nie wróciły do formy po ciąży! Zapożyczone z innego wątku. Ja osobiście uważam że zrobiłyśmy kawał dobrej roboty sprawiając że na świecie pojawiły się tak cudne dzieciaczki jak nasze robaczki! Ciało... wiadomo chciałoby się nosić rozmiar 36 całe życie, mieć jędrne cycuszki i zgrabne pośladki - ale czy teraz to jest najważniejsze.... ? ( do przemyślenia ) http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_dziecko.html http://theshapeofamother.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Młody wreszcie śpi, chyba ząbkowanie jednak w toku, bo czasami tak nagle zaczyna przeraźliwie płakać i uspokaja się dopiero jak mu żelem dziąsełka posmaruję ![]() Cytat:
![]() A co do ćwiczeń, to po 3 miesiącach już chyba coś tam możesz, tylko z brzuchem ostrożnie ![]() W Photoshopie można zrobić ![]() Cytat:
![]() A co do mleka, to ja swojego nie próbowałam, jakoś się krępuję ![]() Małża próbowałam namówić, żeby mi potem powiedział, ale on nie chce ![]() Xpressja ja też polazłam na ten wątek a potem na stronę i pocieszyłam się, że nie jest ze mną tak najgorzej ![]() To idę popedałować ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=0lYUrZdHx10 ( co prawda z politycznym tłem, ale bądź co bądź o rowerowaniu ![]()
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Elalank koleżanka obrysowała zdjęcie w photo shopie ( jak kolwiek się to piszę) i przyciemniła tło
A ja padam na twarz... znowu jak obudził się o 4.45 (wczoraj była to 5) to maruda, nie chciał spać, pchał łapki do buzinki to dałam herbatki, którą wypił ale pluł przy tym odrywał się... w końcu wywalczył mleko ale tylko 10 ml pociagnął i się uspokoił... Ja nie wiem czemu się budzi o tej porze i tak się zachowuje ![]() Jak myślicie chodzi o to, że on już nie chce aktywność o tej porze? co do odchudzania i wagi nie mam siły na ćwiczenia... Młody tak mnie wyczerpuje, że naparwdę jakoś nie myślę nawet o tym... Chyba, ze macie an myśli machanie odkurzaczem itp:P a waga jak pisałam kiedyś mniejsza niż przed ciążą choć nie akrmię piersią... Poprostu nie mam kiedy jeść. Najlepiej mi się je wieczorem dopiero jak małego uśpie... Przez dzień coś wmusze w siebie, bo nie mam ochoty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.