Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 11:29   #3661
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Tak, ciezko mi uwierzyc, ze to juz II trymestr sie zacznie. Wydaje mi sie, ze dopiero wczoraj zobaczylam 2 kreseczki na tescie
Masz jeszcze mdlosci?
U mnie sprawa wygląda tak,że od początku ciąży nie miałam żadnych mdłości,nic Jedyny objaw ciażowy jaki miałam do tej pory to jakieś wybryki smakowe a propos jedzenia,ale to tez juz raczej sie unormowało Teraz tylko puchnące dziąsła mnie trapią,ale to i tak niewielew porównaniu z tym co tu dziewczyny piszą

Wiem tylko jedno.4 miesiąc=kup krem na rozstępy...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:31   #3662
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
też tak właśnie myślę. Ja tam chcę "tylko" zobaczyć rączki, nóżki, bijące serduszko a ta przezierność karkowa, bo to, że np wyjdzie, że jest coś nie tak i jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia niektórych chorób genetycznych to i tak nic mi nie da oprócz niepewności i strachu- no bo co z tym zrobić- nic
racja, teraz i tak nie ma się już co zastanwiać. I tka najważniejsze badanie jest w 20 tyg. więc jeszcze wszystko przed tobą

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam kiedyś taki opis
Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
Dziękuję
o czyli trochę inaczej, bo ja liczyłam, że 1 miesiąc to 4 tygodnie. A tym opisie to czasami miesiąc ma 4 tygodnie ,a czasami 5 Aj za dużo różnych podziałów jest, powinien być 1 i już W tym podziale II trymestr zaczyna się od 15 tygodnia, a w innym znalazłam,że od 13, słyszałam też że od 14 i bądź tu mądra

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:41   #3663
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Przepraszam, że pytam ale jeśli masz siły to napisz proszę, czy miałaś jakieś objawy przepowiadające to co się stało? Jakieś plamienia? Miałaś mdłości?
Kochane wszystkim Wam dziękuje za ciepłe słowa, o dziwo trzymam się dobrze. Poza pierwszym dniem który przeryczałam, dotknęła mnie jakaś znieczulica. Pani psycholog powiedziała ze to normalne i wcale nie oznacza że jestem jakaś nieczuła

Jeśli chodzi o objawy to nie możecie sie sugerować - każda ciąża jest inna. Jedne mają apetyty inne jadłowstręt, jedne tyją inne chudną, jedne wymiotują i maja brzydką cerę inne promienieją. Moja mama i babcia przechodziły ciąże śpiewająco i dlatego ja w sumie nie martwiłam się brakiem objawów - i nadal uważam, że to, że nie miałam mdłości o niczym nie świadczy!!! I wiem że jak w następnej ciąży będę sie dobrze czuła też nie będzie swiadczylo o tym że coś jest nie tak.

Dlatego nie bójcie sie że skoro u którejs z Was jest coś jak u mnie to tez może byc źle. Teraz już wszystko będzie dobrze ja byłam ostatnia. Koniec kropka bez dyskusji.

Odczekam ile mi każą i zacznę męczyć TŻ od początku.
Teraz mam zamiar myśleć o tym że na święta jadę zagranice odpocząć...
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:45   #3664
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
Kochane wszystkim Wam dziękuje za ciepłe słowa, o dziwo trzymam się dobrze. Poza pierwszym dniem który przeryczałam, dotknęła mnie jakaś znieczulica. Pani psycholog powiedziała ze to normalne i wcale nie oznacza że jestem jakaś nieczuła

Jeśli chodzi o objawy to nie możecie sie sugerować - każda ciąża jest inna. Jedne mają apetyty inne jadłowstręt, jedne tyją inne chudną, jedne wymiotują i maja brzydką cerę inne promienieją. Moja mama i babcia przechodziły ciąże śpiewająco i dlatego ja w sumie nie martwiłam się brakiem objawów - i nadal uważam, że to, że nie miałam mdłości o niczym nie świadczy!!! I wiem że jak w następnej ciąży będę sie dobrze czuła też nie będzie swiadczylo o tym że coś jest nie tak.

Dlatego nie bójcie sie że skoro u którejs z Was jest coś jak u mnie to tez może byc źle. Teraz już wszystko będzie dobrze ja byłam ostatnia. Koniec kropka bez dyskusji.

Odczekam ile mi każą i zacznę męczyć TŻ od początku.
Teraz mam zamiar myśleć o tym że na święta jadę zagranice odpocząć...
Bardzo dobre masz podejście.Zamartwianie sie nic nie da,teraz musisz sie odstresowac,odpocząć,wyja zd dobrze Ci zrobi.Trzymam kciuki,żeby udało wam się z Tztem bardzo szybko znowu zasiać fasolkę

Stary 2010-03-10, 12:24   #3665
Bluex
Raczkowanie

Ry-bcia,
trzymaj się i odpoczywaj !!!!
kurcze jaki czasem niesprawiedliwy jest ten świat...

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
też tak właśnie myślę. Ja tam chcę "tylko" zobaczyć rączki, nóżki, bijące serduszko a ta przezierność karkowa, bo to, że np wyjdzie, że jest coś nie tak i jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia niektórych chorób genetycznych to i tak nic mi nie da oprócz niepewności i strachu- no bo co z tym zrobić- nic
Pewnie, ze nie ma co sie teraz martwic. Na spokojnie zobaczysz maleństwo jak wrócisz.
Wkurza mnie tylko podejscie lekarzy, ze sobie ot tak odwoluja. A co gdyby to bylo polowkowe wlasnie ?
Jeszcze w duzym miescie mozna na szybko cos znalezc ale co ma np. powiedziec dziewczyna w malej miejscowosci ? ... ech... niepowazne
Stary 2010-03-10, 12:29   #3666
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam kiedyś taki opis
Miesiące i tygodnie ciąży

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
tak sama widziaalm ten podzial i wg niego jestem w 5 miesiacu
Stary 2010-03-10, 12:31   #3667
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
lenka bardzo mi się podoba to,że chodzisz ze swoim Tżtem na wszystkie wizyty do gina.Dziś i ze swoim muszę o tym porozmawiać,chociaż tak naprawdę to on nawet jest chętny.To raczej ja taka dzikuska jestem
Nie musiałam go namawiać, ciekawski jest i tyle

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Jadę zaraz odebrać kilka ciuszków dla Małego, które wylicytowałam na allegro
Czy Wy też kupujecie (będziecie kupować) używane ciuszki, czy tylko nowe? Ja nie mam po kim dostać nic a nic, więc stwierdziłam, że te najmniejsze kupię używane w dobrym stanie, bo z nich pewnie Mały najszybciej wyrośnie
Ja dostanę trochę używanych od mamy, a resztę będę kupować nowe. Nie mogę się przemóc do lumpków czy allegro, najwyżej troszkę więcej kaski wydam, trudno Poza tym mam nadzieję na kolejnego maluszka dość szybko, więc wszystko się przyda

ry-bcia, strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Cieszę się, że dołączyłaś Kasiu
ja też miałam problemy (z bardzo nieregularnymi miesiączkami, przez które miałam problem z zajściem w ciążę) i lekarz (S) pomógł mi lekami Nadal biorę Luteinę na podtrzymanie i od 7tc siedzę w domu na zwolnieniu.
Ja też brałam leki na wywołanie owulki i udało się w 1 cyklu po lekach. Teraz biorę luteinę, ale jeszcze tylko tydzień, od jutra już najmniejsza dawka. A ty jak długo będziesz brała luteinę??
Stary 2010-03-10, 12:52   #3668
KarolinaB
Raczkowanie

Wiem, że teraz na forum raczej smutny temat ry-bci, a ja pewnie wzbudze wiele kontrowesji... tez mam termin na października, ale narazie tylko wg moich obliczen, jestem w 5tc, dowiedziałam się 10 dni temu... pierwsze dni radośc ) i to wielka... a teraz siedze i zastanawiam się po co mi to? Ciąża była może nie do końca zaplanowana, ale i tak chcieliśmy miec w tym roku dziecko więc była radośc, że jestem w ciązy... a po kilku dniach jak ręką odjął... nie ciesze isę... nic mnie zresztą nie cieszy...powiedzcie, proszę, że to hormony, te durnowate hormony, bo jestem zrozpaczona, że coś ze mna nie tak, że nie będe kochac swojego dziecka, że mogę je krzywdzic przez to, że tak myślę.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:15   #3669
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja też brałam leki na wywołanie owulki i udało się w 1 cyklu po lekach. Teraz biorę luteinę, ale jeszcze tylko tydzień, od jutra już najmniejsza dawka. A ty jak długo będziesz brała luteinę??
Lenka*, nie wiem, być może do najbliższego wtorku, bo mam wtedy kolejną wizytę.
Ale już ostatnio lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę (teraz biorę 2x2, a kazał brać 2x1tabl.), ale spowodowało to bóle podbrzusza. Wystraszyłam się i wróciłam do dawki 2x2 i lekarz kazał tak zostawić. Poza tym Luteinę brałam od maja-czerwca 2009...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:18   #3670
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Wiem, że teraz na forum raczej smutny temat ry-bci, a ja pewnie wzbudze wiele kontrowesji... tez mam termin na października, ale narazie tylko wg moich obliczen, jestem w 5tc, dowiedziałam się 10 dni temu... pierwsze dni radośc ) i to wielka... a teraz siedze i zastanawiam się po co mi to? Ciąża była może nie do końca zaplanowana, ale i tak chcieliśmy miec w tym roku dziecko więc była radośc, że jestem w ciązy... a po kilku dniach jak ręką odjął... nie ciesze isę... nic mnie zresztą nie cieszy...powiedzcie, proszę, że to hormony, te durnowate hormony, bo jestem zrozpaczona, że coś ze mna nie tak, że nie będe kochac swojego dziecka, że mogę je krzywdzic przez to, że tak myślę.
Niestety tak to się już utarło,że w ciąży to hormony nami rządzą...
Z pewnością dla wielu kobiet wiadomość o ciąży jest szokiem,nawet wtedy,gdy jest ona zaplanowana.Dopóki nie zajdziesz w ciążę to niby masz swoje plany i chęci w głowie,ale nie są jeszcze rzeczywistością.Kiedy już zobaczysz na tescie 2 krechy,to pierwsza reakcja zazwyczaj jest taka,że popadasz w wielką radość.Potem jednak emocje opadają i zaczyna do ciebie docierać,to,że twoja ciąża stała sie faktem,że twoje życie od tego momentu już nigdy nie będzie wyglądało tak samo,że rozwija się w tobie nowe życie.Dochodzą do tego obawy,czy sobie poradzę,jak to w ogóle będzie,co z naszą wolnościa i niezaleznością.To normalne.
Ja mimo,że bardzo pragnełam dzidziusia,też miewam tego typu obawy.Wiem,że nie będzie łatwo,ale postaram się kochać swoje dziecko najmocniej na świecie.Wiele moich znajonych przeżywało kiepskie dni w ciąży,a teraz jak z nimi rozmawiam,mówią,że nie wiedziały,że własne dziecko można aż tak kochać,tak bezgranicznie.
Dlatego uważam,że nie masz się co martwić.Na pewno sobie poradzisz i sama zobaczyc ile szczęścia i radości da ci ta mała kruszynka w brzuszku

Stary 2010-03-10, 13:28   #3671
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
KarolinaB, po pierwsze gratulacje I to normalne, że masz wątpliwości.
Wiem, jak to jest, gdy ciąża jest niby planowana, ale "jeszcze nie teraz", "jeszcze za wcześnie"... My też chcieliśmy mieć dziecko w tym/przyszłym roku, ale bardzo się ucieszyliśmy z ciąży... I oczywiście mam czasem wrażenie, że to za szybko, że może trzeba było poczekać... i zastanawiam się, jak sobie poradzimy. Ale staram się myśleć pozytywnie - będzie dobrze

Życzę, aby wrócił Twój dobry nastrój Zobaczysz, że z czasem wszystko się ułoży. A Twoje czarne myśli to zapewne sprawka hormonów... odgoń je daleko (tzn. te myśli)
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:33   #3672
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Mnie się wydaje, że takie ciążowe wątpliwości są normalne. Ja najpierw nie mogłam uwierzyć, potem się cieszyłam a później zaczęło mnie to przerażać, że teraz się wszystko zmieni w naszym życiu... Ale tak samo miałam przed ślubem - niedowierzanie, radość, strach... (nawet miałam plan uciec sprzed ołtarza ). Myślę, że to normalne - każdy człowiek boi się nieznanego
Stary 2010-03-10, 14:11   #3673
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Jestem nowa na tym forum, i choć kierowane jest do mamuci wrześniowo-październikowych - to ja się jednak dopiszę.

Jutro zacznie się u mnie 17 tydzień mojej upragnionej, wyczekanej i wywalczonej ciąży. Staraliśmy się z mężem 2 lata, jednak była potrzebna pomoc ginekologa - farmakologiczna.
I udało się.
28 grudnia zobaczyłam swoją fasolkę pierwszy raz na USG
Nie dość że zrobiłam prezent mojemu Mężowi na Sylwestra i Nowy Rok, to dodakowo nasza fasolka jest prezentem na Naszą I rocznić Ślubu, która była w Św.Bożego Narodzenia

Termin porodu wypada na 26-08-2010, a więc na 2 dni przed naszą 9 rocznicą od kąd jesteśmy razem.

To dzieciątko naprawdę jest naszym prezentem (prawdopodobnie zostało poczęte w Mikołaja)

Mam nadzieję że was nie zanudziłam...

PS: [*] Bardzo mi przykro ry-bcia .
Dlaczego tak jest, że jak się chce to nie można, a jak się nie chce to ma się kilka dzieci ... [*]
Cytat:
Witamy Was dziewczyny i gratulacje

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 14:30   #3674
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety z przykrością muszę sie z Wami pożegnać... myślę że na długo zapamiętam tegoroczny Dzień Kobiet...
Pomidorko proszę przenieś mnie na białą listę...
Cytat:
poszłam na badania, a spędziłam 2 dni w szpitalu... pierwszy rzut oka na usg i juz wiedziałam... nie było serduszka, lekarz powiedział że ciąża przestała się rozwijać..Byłam w ciąży równiutko 10 tygodni...

Tak mi przykro
Doskonale wiem, co czujesz, bo trzy tygodnie temu przechodziłam to samo. Wiem, że nie będzie Ci łatwo, ale czas naprawdę leczy rany. Trzymaj się cieplutko

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 14:30   #3675
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Toba w 100%, juz nie raz dziewczyny tu pisały, mijają mi mdłosci, moja mi coś tam czy to dobrze? Pewnie, ze dobrze, bo nie ma reguły i każda ciąża jest inna. Dlatego takie wątki mają tez gorszą strone, bo strasznie sie do siebie porównujemy a tak naprawdę nie ma tu co porównywać.
i dla Ciebie za taką postawę, dzielna jesteś

Cytat:
Pewnie, ze to mogą być hormony, może być to też zwyczajnie strach przed nowa sytuacją i rolą w życiu. Dziecka takim myśleniem nie skrzywdzisz, bo do jego narodzin pokochasz je najbardziej na świecie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 14:41   #3676
KarolinaB
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za pomoc... naprawde, nie macie pojęcia, jak dobrze robi,kiedy powiesz coś, co siedzi ci w głowie juz kilka dni, ale nie ma się przy sobie żadnej bliskiej koleżanki, która mogłaby to zrozumieć, bo te zwyczajnie jeszcze nie spodziewają sie dziecka i mimo szczerych chęci wyobrażenia sobie tego, nie będa zapewne umiały. Czuję się, jakby mi kamień z serca spadł, że nie tylko ja mam te "jazdy" hormonalne, że to nic dziwnego, że zdarza się tak mysleć.

Naprawdę dziewczyny wielkie dzięki wam wszystkim za te słowa otuchy i za powitanie i gratulacje
Teraz lece przeprosić przyszłego tatę, bo miał ze mną od kilku dni 3 światy
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 15:05   #3677
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że sobie radzisz. Trzeba patrzeć w przyszłość, rozpamiętywanie nic nie daje. Ja poroniłam w październiku, i też zrobiliśmy wszystko żeby się tego szybko otrząsnąć. Trzeba się pogodzić ze stratą i zacząć patrzeć do przodu. W kolejną ciąże udało nam się z drugim cyklu po poronieniu. I za Was też trzymam kciuki.

Cytat:
Wiem, że teraz na forum raczej smutny temat ry-bci, a ja pewnie wzbudze wiele kontrowesji... tez mam termin na października, ale narazie tylko wg moich obliczen, jestem w 5tc, dowiedziałam się 10 dni temu... pierwsze dni radośc ) i to wielka... a teraz siedze i zastanawiam się po co mi to?
Witaj, pewnie to tylko hormony Przeczekaj to i ciesz się cudem poczęcia Wszystko powoli się unormuje. A tymczasem rozgość się na forum

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 15:14   #3678
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Ja to się tak na prawdę boję tego co nastąpi po porodzie - czy mi wystarczy siły, energii i cierpliwości do opieki nad maluszkiem. Z drugiej strony rodzicielstwo to jedna z tych dziecin, której nie da się przetestować przed faktem...
Stary 2010-03-10, 15:27   #3679
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja to się tak na prawdę boję tego co nastąpi po porodzie - czy mi wystarczy siły, energii i cierpliwości do opieki nad maluszkiem. Z drugiej strony rodzicielstwo to jedna z tych dziecin, której nie da się przetestować przed faktem...
No ja też tego własnie się najbardziej obawiam.Czasem podczytuję wątki świeżych mamuś i jak piszą o tych wszystkich kolkach,popekanych sutkach,wysypkach i nieprzespanych nocach,to strach mnie ogarnia.Staram się jednak w takich chwilach myśleć też o tych wspaniałych chwilach,o pierwszym usmiechu,gaworzeniu,space rkach i tych malutkich łepeczkach,które będą tylko moje i bedę mogła sobie je całowac do woli

Stary 2010-03-10, 15:30   #3680
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki
Ja jutro z moim "bejbikiem" wybieramy się do lekarza na rutynową wizytę. Mam nadzieję, że krwiaczek, który był 2 tygodnie temu, to już tylko wspomnienie.
Zaczęłam 7tc. Ciekawe, co będzie widać na usg, bo 2 tygodnie temu pęcherzyk płodowy udało się zobaczyć dopiero na dowcipnym USG.

Mam do Was pytanie kobietki, czy Was też tak męczy opryszczka wargowa?? Mnie właśnie wykluwa się trzecia już, w czasie ciąży. Samruję ją ząbkiem czosnku, może tym razem uda się ją zniszczyć w zarodku, ale tak czy owak męczą mnie te opryszczki. Wiem, że muszę uważać, aby nie przenieść jej na narządy płciowe, bo to bardzo groźne dla dziecka.

Jak jutrzejsza wizyta będzie ok, oficjalnie wpiszę się na Waszą listę z terminem 25.10.2010 ( tak przynajmniej sama obliczyłam ).

Swojego TŻ zabiorę ze sobą na następną wizytę, żeby zobaczył, to co "zmajstrował".

Pozdrawiam ze słonecznego Podbeskidzia.
opryszczka wargowa a plciowa to calkiem dwie inne sprawy..takze nic sie nie martw..nie masz jak sie zarazic...opryszczke plciowa mozna dostac poprzez stosunek z zakazona osoba....
ja tez mam juz drugi raz "zimno"...lekarz powiedzial ze to przez to ze nasz organizm jest teraz oslabiony....i tak sie broni przed choroba...
Ja w 7 tc widzialam juz "cos"....biala plamke...a w 9tc juz widac male dzieciatko...piekne uczucie...
Stary 2010-03-10, 15:33   #3681
ninaad
Wtajemniczenie

Umówiłam się na usg dopiero na wtorek- troche za późno ale wcześniej się nie dało. Lepiej późno niż wcale...tak myślę
No i niestety nie do mojej gin (nie było teraz terminu) tylko do jej męża- u tego gościa byłam raz i powiedziałam, że więcej nie pójdę ale cóż- jak mus to mus
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 16:03   #3682
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też tego własnie się najbardziej obawiam.Czasem podczytuję wątki świeżych mamuś i jak piszą o tych wszystkich kolkach,popekanych sutkach,wysypkach i nieprzespanych nocach,to strach mnie ogarnia.Staram się jednak w takich chwilach myśleć też o tych wspaniałych chwilach,o pierwszym usmiechu,gaworzeniu,space rkach i tych malutkich łepeczkach,które będą tylko moje i bedę mogła sobie je całowac do woli
Ja to jestem przerażona jak sobie pomyślę ilu rzeczy o małym dziecku ja nie wiem... I nawet nie wiem skąd mam się ich dowiedzieć. Oczywiście mój mąż uważa, że ja panikuję bo każda mama sobie radzi - ale przecież gdzieś się tego musiały nauczyć...

Tak przy okazji zapisujecie się do szkoły rodzenia? Ja tak myślę, że chyba bym chciała, wprawdzie nie o rodzenie mi chodzi, ale właśnie o te zajęcia z opieki nad dzieckiem. Powiem szczerze, że nie do końca ufam metodom babć - niektóre wydają mi się dziwaczne i chciałabym jakichś bezstronnych opinii
Stary 2010-03-10, 16:12   #3683
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Tak przy okazji zapisujecie się do szkoły rodzenia? Ja tak myślę, że chyba bym chciała, wprawdzie nie o rodzenie mi chodzi, ale właśnie o te zajęcia z opieki nad dzieckiem. Powiem szczerze, że nie do końca ufam metodom babć - niektóre wydają mi się dziwaczne i chciałabym jakichś bezstronnych opinii
My z mężem na pewno się zapiszemy

Stary 2010-03-10, 16:53   #3684
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

My chcielibysmy sie zapisac, ale u mnie w miescie (ani w okolicach) nie ma szkoly rodzenia...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:01   #3685
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
My z mężem na pewno się zapiszemy
My też chcemy No przynajmniej ja chcę, ale mój tż upiera się na poród rodzinny więc lepiej żeby był do tego jakoś przygotowany - tak myślę.
Stary 2010-03-10, 17:03   #3686
Pomidora
Zakorzenienie

Już jestem w domku, chociaż oficjalnie będę dopiero jutro, bo jutro mam jechać po wypis i wszystkie wyniki Ale ubłagałam lekarza, żeby mnie dziś wypuścił, bo już mi się siedzieć w szpitalu nie chciało. Byłam pod kroplówkami, po których byłam nieprzytomna i wiecznie spałam, normalnie nie mogłam powiek podnieść, przesypiałam cały dzień, a potem noc. I nie mogłam sama nawet do toalety chodzić, bo to kroplówki, które bardzo obniżają ciśnienie i mogłabym paść gdzieś po drodze. Do tego szanowne czopki i tak mnie leczyli Rzeczywiście od poniedziałku nie wymiotowałam, ale mdłości jeszcze są, tylko mniejsze - dobre i to W końcu i one miną. W szpitalu świetne położne, naprawdę nie spodziewałam się, że takie miłe będą. Lekarze tez fajni, szczególnie, że zawsze na porannym obchodzie był mój Chciałam zobaczyć porodówkę, ale się nie załapałam, bo najpierw spałam i nie mogłam z miejsca się ruszyć, a potem były na niej rodzące, to zrezygnowałam, chociaż chciały położne mi pokazać porodówkę z tymi rodzącymi

Zaraz poczytam, co tam u was

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:28   #3687
Ray
Zakorzenienie

Pomidora

ja do szkoly rodzenia nie chodzilam i nie zapisuje sie

wierzcie mi ze bedziecie wiedzialy jak zajac sie dzieckiem, to sie jakos nabywa instynktownie a 2 dni ktore bedziecie w szpitalu pokaza i pomoga wam pielegniarki jak bedziecie mialy problem. Ja tez sie balam jak ubrac dziecko przez glowe co sie okazalo normalnie to zrobilam od razu pieluszke tez zmienilam czlowiek ma to juz tak wbudowane w siebie i sie uaktywnia po porodzie

sily bedziecie mialy, bo przez pierwszy tydzien hormony dzialaja jak oszalale i sie ma tyle nergi ze nawet sobie nie wyborazacie jak byscie jechaly non stop na jakis redbulach po tyg przychodzi zalamanie i zmeczenie ale da sie to przetrwac

bedzie dobrze zobaczycie

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

jedynie co jest najsmieszniejsze ( juz po czasie) to to ze prawie kazda ryczy na sali i nie wie czemu na prawde to az smiesznie wyglada hormony szaleja
Stary 2010-03-10, 17:42   #3688
BeataMi
Raczkowanie

Witajcie! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie Mam 34 lata, jestem teraz w drugiej ciąży i wg moich prywatnych obliczeń termin powinnam mieć na 15 październik Cztery tygodnie temu potwierdziłam test u ginekologa i na usg ale wtedy jeszcze było widać tylko pęcherzyk ciążowy więc terminu nawet przybliżonego mi nie podali. Może w przyszłym tygodniu wreszcie znajdę czas, żeby umówić się na wizytę i USG i będę wiedzieć coś więcej... Objawy mam oj mam (podobnie jak przy pierwszej ciąży), najpierw opryszczka na ustach (osłabiony organizm więc przyczajony herpes wykorzystał sprzyjające warunki) piersi coraz większe i bolą jak sto diabłów, mdłości głównie wieczorne, a waga, to mi się chyba dopiero po porodzie zatrzyma... :-( (głównie dlatego, ze byłam na diecie /tak jak poprzednim razem/, nie dokończyłam jej i efekt jojo jak ta lala)
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:44   #3689
Pomidora
Zakorzenienie

Ry-bciu, strasznie mi przykro

Dziewczyny, śliczne zdjęcia maluszków

Piszecie o tym, jakimi będziecie matkami - ja mam tylko na razie nadzieję, ze nie będę okropną matką, bo podobnie jak Mszu mam często myśli... że nie tak wyobrażałam sobie ciążę Ale z drugiej strony jak pomyślę o Tymku, to mi się jednak ciepło robi na serduchu, więc może nie będzie źle

Co do szkoły rodzenia, to ja tam idę ze względu na to, że chcę się poczuć pewniej i chcę jakoś przybliżyć nas do tego momentu, kiedy pojawi się mały. Wiem, że poradziłabym sobie bez tego, ale dla mnie to po prostu będzie frajda i tyle

Poniżej mój brzuch w 15tc - jak tak dalej pójdzie, to będę ogromna! I gdzie tu widać, że nic nie przytyłam

Mamusie wrześniowe - jest już 45

Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech
Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 15.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010
TheXanthippe (Ania, 22l.).................tp. 19.09.2010
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010
Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010
Abz (26l.)................... .......................tp . 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 22

Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-03-10 o 18:28
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 18:33   #3690
kasienka1701
Zadomowienie

Ja do szkoły rodzenia chcę pójśc nie tyle ze wzgledu na mnie,ile na męża.Uwazam,że ojciec to też matka i powinien wykonywać takie same czynnosci przy dziecku jak kobieta(poza karmieniem piersią),dlatego też chce zabrać do szkoły mojego chłopa,żeby zobaczył jak to wszystko wyglada i oswoił się z tym co go czeka

Wklejam zdjęcie mojego dzidziolka,trochę małe ,ale może coś podpatrzycie:
1. 3D-zakrył twarz raczkami(lekarz się smiał,że mały bokser rosnie)
2.na drugim twarzyczka z profilu

Pomidora ale masz boski bębenek

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-03-10 o 18:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości