Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 09:44   #1591
justynao
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

no tak na poczatku myslalm o innej ale jak zalozylam ta to juz wiedzialam ze to bedzie ta ktora kupie. jest bardzo "komfortowa" tzn wydaje mi sie ze bez problemu bede mogla w niej sie poruszac no i tanczyc
wiec dziewczyny mierzcie mierzcie i jeszcze raz mierzcie
a zaproszenia po rozlozeniu sa jak kartka a4 to dosc duze ale co tam...
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:13   #1592
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
no to sie chwale to moja suknia i takie zaproszenia bedziemy miec
Pięknie wyglądasz w tej sukieneczce
Stary 2010-03-10, 10:31   #1593
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

dziewczynki a jak się zapatrujecie w kwestii starszych czy zapraszacie ich z osobami towarzyszącymi czy bez?? Chodzi mi o to, że jak prosiliśmy naszych starszych na starszych to obydwoje byli bez partnerów no i miało być ok, on sam i ona sama i mieli tworzyć parę a teraz ona ma kogoś co prawda od miesiąca i chyba przyjdzie z nim i nie wiem co w takiej sytuacji zrobić bo mieli być bez partnerów, jak się będzie czuł starszy w takiej sytuacji?

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:09
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:47   #1594
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Syrwia ja mam taki problem że strasznie nie lubię narzeczonego mojej starszej...no ale to moja przyjaciółka więc jak go będzie chciała to ok i wtedy starszy też niech sobie weźmie osobę towarzyszącą żeby sam nie siedział. Ale jak A. zrezygnuje z chłopaka to T. też będzie sam żeby się starsi razem bawili mam nadzieję że ok wytłumaczyłam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:51   #1595
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Elunka zrozumialam o co chodzi ale u twojej kolezanki to jest juz narzeczony no ale zobaczymy, jak zrobi tak zrobi

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:11
Stary 2010-03-10, 10:52   #1596
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
dziewczynki a jak się zapatrujecie w kwestii starszych czy zapraszacie ich z osobami towarzyszącymi czy bez?? Chodzi mi o to, że jak prosiliśmy naszych starszych na starszych to obydwoje byli bez partnerów no i miało być ok, on sam i ona sama i mieli tworzyć parę a teraz ona ma kogoś co prawda od miesiąca i coś pobąkuje że przyjdzie z nim i nie wiem co w takiej sytuacji zrobić bo mieli być bez partnerów, jak się będzie czuł starszy w takiej sytuacji?
Jeśli starsza przyjdzie z osobą towarzyszącą, to starszego też powinnaś zaprosić z kimś Najwyżej jeśli nie będzie miał odpowiedniej kandydatki to przyjdzie sam.
Stary 2010-03-10, 10:59   #1597
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Jeśli starsza przyjdzie z osobą towarzyszącą, to starszego też powinnaś zaprosić z kimś Najwyżej jeśli nie będzie miał odpowiedniej kandydatki to przyjdzie sam.
No będę musiała tak zrobić ale jak już będę wiedziała na 100% czy przyjdzie z kimś czy sama.

NIKOLA - 05-03-2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 11:11   #1598
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Ślicznie wyglądasz w te sukni Gratuluję wyboru

Cytat:
no tak na poczatku myslalm o innej ale jak zalozylam ta to juz wiedzialam ze to bedzie ta ktora kupie. jest bardzo "komfortowa" tzn wydaje mi sie ze bez problemu bede mogla w niej sie poruszac no i tanczyc
wiec dziewczyny mierzcie mierzcie i jeszcze raz mierzcie
a zaproszenia po rozlozeniu sa jak kartka a4 to dosc duze ale co tam...
Ja też mam zamiar zrobić zaproszenia w formacie A4 złożone na 3 i wcale nie są takie duże

Cytat:
dziewczynki a jak się zapatrujecie w kwestii starszych czy zapraszacie ich z osobami towarzyszącymi czy bez?? Chodzi mi o to, że jak prosiliśmy naszych starszych na starszych to obydwoje byli bez partnerów no i miało być ok, on sam i ona sama i mieli tworzyć parę a teraz ona ma kogoś co prawda od miesiąca i coś pobąkuje że przyjdzie z nim i nie wiem co w takiej sytuacji zrobić bo mieli być bez partnerów, jak się będzie czuł starszy w takiej sytuacji?
Hmm.. uważam, że to nic złego jeśli starsi przyjdą z osobami. Oczywiście najlepiej jak oboje będą mieć partnerów. Byłam na weselu, gdzie mój były był starszym a ja byłam z nim. Zaś starsza partnera nie miała i powiem Wam, że było to trochę nie bardzo. Zwłaszcza jak siedzieliśmy przy stole. Był osobny stół dla Państwa młodych ze świadkami. No i państwo mlodzi siedzieli na srodku, po prawej starszy ze mna, a po lewej sama starsza Dopiero później ktoś zawołał brata Pani Młodej, żeby usiadł koło tej starszej.
Ja też mam problem ze świadkami. Troszkę inny... Czy widzicie jakieś przeciwwskazania do tego, żeby świadkową była osoba zamężna? Mam bliską koleżankę, którą chciałabym wziąć za starszą jednak jest ona już po ślubie. Wiem, że są tam jakieś przesądy z tym związane... No i na pewno świadek Tż-a musiałby przyjść z jakąś osobą, bo świadkowa przyszłaby z mężem... Sama nie wiem.
Stary 2010-03-10, 11:32   #1599
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeżeli mowa o świadkach to chciałam się Was zapytać ile wcześniej Waszym zdaniem mój TŻ powinien zapytać się starszego czy będzie starszym?? ślub mamy we wrześniu, ja już mu piłuje żeby pomału zaczął się decydować a on nadal nic. wydaje mi sie że już chyba czas najwyższy. Jak myślicie??
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:36   #1600
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeżeli mowa o świadkach to chciałam się Was zapytać ile wcześniej Waszym zdaniem mój TŻ powinien zapytać się starszego czy będzie starszym?? ślub mamy we wrześniu, ja już mu piłuje żeby pomału zaczął się decydować a on nadal nic. wydaje mi sie że już chyba czas najwyższy. Jak myślicie??
Myślę, że już mu powinien powiedzieć. Świadek też się musi przygotować do swej roli
Stary 2010-03-10, 11:37   #1601
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Hmm.. uważam, że to nic złego jeśli starsi przyjdą z osobami. Oczywiście najlepiej jak oboje będą mieć partnerów. Byłam na weselu, gdzie mój były był starszym a ja byłam z nim. Zaś starsza partnera nie miała i powiem Wam, że było to trochę nie bardzo. Zwłaszcza jak siedzieliśmy przy stole. Był osobny stół dla Państwa młodych ze świadkami. No i państwo mlodzi siedzieli na srodku, po prawej starszy ze mna, a po lewej sama starsza Dopiero później ktoś zawołał brata Pani Młodej, żeby usiadł koło tej starszej.
Ja też mam problem ze świadkami. Troszkę inny... Czy widzicie jakieś przeciwwskazania do tego, żeby świadkową była osoba zamężna? Mam bliską koleżankę, którą chciałabym wziąć za starszą jednak jest ona już po ślubie. Wiem, że są tam jakieś przesądy z tym związane... No i na pewno świadek Tż-a musiałby przyjść z jakąś osobą, bo świadkowa przyszłaby z mężem... Sama nie wiem.
No właśnie chodzi o to, że jeszcze miesiąc temu obydwoje nie mieli partnerów i było ok a teraz ona ma a on nie a na siłę jak to stwierdził nie chce nikogo ciągnąć i wtedy byłoby trochę nie tak jakby on siedział sam a z drugiej strony nie chcę żeby moja starsza była przez to pokrzywdzona ech mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłam
a tak swoją drogą beaciunia uważam, że te zabobony to są tylko zabobony, moja starsza jest wdową, jej mąż zginął w wypadku 2 lata po ślubie ale guzik mnie obchodzi co inni powiedzą, to moja przyjaciółka i nie ważne czy mężatka czy wdowa czy panna i to ona jest moją starszą

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:08
Stary 2010-03-10, 11:38   #1602
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Beaciunia przesądy przesądami ale ogólnie to chyba nie ma zakazu żeby starsza była zamężna.

Magolia
myślę że już powinien mu powiedzieć

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:50   #1603
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
moja starsza jest wdową, jej mąż zginął w wypadku 2 lata po ślubie
Boże, ale tragedia Nawet sobie nie wyobrażam co ona musiała przeżywać...
Stary 2010-03-10, 11:58   #1604
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

a co do zaproszeń to czy kupowała może któraś z was takie zaproszenia?? http://allegro.pl/item952907950_0310...ciem_prom.html co o nich sądzicie? nie chcę wydawać dużo kasy na zaproszenia a te są można powiedzieć prawie darmo

NIKOLA - 05-03-2012

Edytowane przez syrwia81
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:06
Stary 2010-03-10, 12:13   #1605
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
no i to jeszcze to było w wigilie rano, kilka lat temu, jechał jako pasażer a kierowca wyszedł bez szwanku, teraz już jest ok z nią ale tego co przeszła to najgorszemu wrogowi nie życzę

a co do zaproszeń to czy kupowała może któraś z was takie zaproszenia?? http://allegro.pl/item952907950_0310...ciem_prom.html co o nich sądzicie? nie chcę wydawać dużo kasy na zaproszenia a te są można powiedzieć prawie darmo
Straszne...

Co do zaproszeń, to bardzo ładne i na prawdę taniutkie. Może zamów próbki, to zobaczysz jak w rzeczywistości wyglądają
Stary 2010-03-10, 12:17   #1606
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość

Przepraszam że sie smieję ale ten zabobon zawsze wywołuje we mnie salwę smiechu
To akurat jeden z głupszych zabobonów. Znam szczesliwe małzeństwo gdzie swiadkami po obu stronach były juz osoby po ślubie . Nawet sobie nie wyobrazacie jakim cudownym małzeństwem są! Normalnie wzór a znam ich dobrze.
U mnie świadek mojego TŻ jest już po ślubie i jakoś nie przykładam wagi do tego

sama będę swiadkiem u mojej siostry kiedy już będe zamężna także powiem Ci że ten zabobon jest poprostu głupi i ...... dyskryminujący
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 12:21   #1607
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
To akurat jeden z głupszych zabobonów. Znam szczesliwe małzeństwo gdzie swiadkami po obu stronach były juz osoby po ślubie . Nawet sobie nie wyobrazacie jakim cudownym małzeństwem są! Normalnie wzór a znam ich dobrze.

sama będę swiadkiem u mojej siostry kiedy już będe zamężna także powiem Ci że ten zabobon jest poprostu głupi i ...... dyskryminujący
Świadek mojego TŻ też jest żonaty i jakoś nikomu to nie przeszkadza i nikt w te zabobony nie wierzy
Stary 2010-03-10, 12:27   #1608
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Ci w niej do twarzy, mimo że nie jest to mój gust

Cytat:
Ja bym zaprosiła świadkową i świadka z osobami towarzyszącymi, ale faktycznie wstrzymaj się na razie z zaproszeniem oficjalnym. Bo może koleżanka jednak będzie sama

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Magduś myśle że już najwyższy czas. A co jeśli np nie może, ciężko i nie wypada w ostatniej chwili kogoś innego prosić na świadka (z łapanki)

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Beaciunia przesądy przesądami ale ogólnie to chyba nie ma zakazu żeby starsza była zamężna.
beaciunia kto to słyszał takich głupot słuchać Moją świadkowa też jest już parę lat po ślubie i dziecko mają A świadek do wielu lat ma tą samą kobietę. I nie wyobrażam sobie innego ustawienia niż moja świadkowa siedzi obok mnie z mężem a obok mojego TŻ jego świadek/brat z dziewczyną A i żadnych prawnych zakazów też nie ma.
Stary 2010-03-10, 12:43   #1609
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Świadek mojego TŻ też jest żonaty i jakoś nikomu to nie przeszkadza i nikt w te zabobony nie wierzy
Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
beaciunia kto to słyszał takich głupot słuchać Moją świadkowa też jest już parę lat po ślubie i dziecko mają A świadek do wielu lat ma tą samą kobietę. I nie wyobrażam sobie innego ustawienia niż moja świadkowa siedzi obok mnie z mężem a obok mojego TŻ jego świadek/brat z dziewczyną A i żadnych prawnych zakazów też nie ma.
Ciii nie śmiać się ze mnie
W takim bądz razie już się nie przejmuję niczym. Wiem, że zabobony to jedna wielka bzdura, no ale wiecie, czasem się człowiek zastanawia nad niektórymi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 12:46   #1610
srubka87
Zadomowienie

My zaprszamy i świadkowa i świadka z osobami, fakt mają kogoś,ale to nic poważanegi(przynajmniej u jednej z par). Ja nie będe dycydowała za nich czy mają przyjaść sami czy z osobą. Dostaną zaproszenie z osobą, a czy ją zabiorą to ich sprawa. NIe obchodzi mnie jak to będzie wyglądało przy stole...nie biorę ich po to żeby to ładnie wyglądało...Teraz osoba żonata/zamężna jako świadek jest normą. My świadków poprosiliśmy w listopadzie a ślub mamy w sierpniu, uważamy, że o takiej funkcji warto wiedzieć wcześniej, bo nie jest się zwykłym gościem. Gości się prosi na 3-2 miesiące wcześniej i świadka też..moim zdaniem nie ładne, ja pomyślałabym sobie, ze ktoś zrezygnował i jestem kołem awaryjnym.
justyna-suknia śliczna choć nie w moim stylu, nie lubię falbanek, ale ty wyglądasz w niej zjawiskowo
Stary 2010-03-10, 12:55   #1611
magolina
Wtajemniczenie

Ja tez dziewczyny wychodzę z założenia że świadków trzeba informować dużo wcześniej i pytać sie czy podejmą się tej funkcji. Ja moja przyjaciółkę poprosiłam zaraz po tym jak tylko uzgodniliśmy że sie pobieramy. Fakt, że ja od zawsze wiedziałam że ona będzie moja starszą bo znamy sie od dzieciństwa i już jak byłyśmy małe to sobie obiecałyśmy świadkowanie natomiast mój TŻ waha sie chyba pomiędzy dwoma kolegami - jeden z nich to narzeczony tej mojej przyjaciółki (bardzo dobrze sie wszyscy kumplujemy) a drugi to też dobry nasz kolega i jednocześnie z moim TŻ pracuje. Nie chce wywierać zbytniej presji na nim ale cisne Go żeby cos juz zdecydował.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:06   #1612
frogutka
Zadomowienie

nasi starsi też mają żonę/męża i nie widzę w tym problemu wg. mnie jeśli np. starsza przyjdzie z kimś to i starszego wypada uprzedzić, żeby nie czuł się dziwnie, jeśli zaś nie mają par i przychodzą sami oboje to ok.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

starszych należy poinformować o ich roli zecydowanie wcześniej niż resztę gości, szczególnie facetów, bo kobiety mają większą intuicję i większośc się spodziewa, kumu będą świadować poza tym jeśli to jakieś miesiące letnie to lepiej wczesniej uprzedzić na wypadek jakichś planów urlopowych.
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:08   #1613
eninka84
Zadomowienie

Spełniając prośbę babci Irenki, kończymy z życiem na kocią łapę!

tak zaczyna się wstęp na naszym zaproszeniu....a dalej

Pełna szczerych chęci i ochoty
......................... .......

oraz Bogu ducha winien

......................... .............
ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego
oraz gwoli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa
postanowili zawrzeć Sakrament Małżeństwa
Na tę uroczystość serdecznie zapraszają nie zdający sobie sprawy z powagi chwili
narzeczeni , oraz Rodzice

A tuż zaraz po kościele
zapraszamy na wesele:
......................... ............

I tak to ma wyglądac Po zaproszenia ide jutro, zaczynamy zapraszać od soboty juz, bo czsu baaardzo mało. Po obrączki też jutro. Tylko mam jeden dylemat bo strasznie podoba mi się w Skorpionie obrączka ze złota matowego.....ale nie wiem jak ona bedzie wygladac za jakis czas....
Poza tym moją starszą jest moja siostra - mężatka
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 13:09   #1614
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
najważniejsze właśnie dobrze się czuć w sukni

Cytat:
Moja starsza nie ma nikogo i nie wiem czy będzie kogoś miała czy nie ale bez względu na to zapraszam ją z osobą towarzyszącą Może przyjdzie z jakimś dobrym znajomym może z kolegą z pracy w sumie mi to wszystko jedno ale tak sobie myślę że jakby była sama to tak jakoś by jej głupio było...bo czasem w tańcu wszyscy parami a ona co wtedy?

beaciunia nasz starszy będzie już żonaty na naszym ślubie i mimo tego że mama mojego tż- ta miała coś przeciwko to i tak właśnie jego bierzemy na starszego Ja w ogóle nie wierzę w żadne przesądy
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:21   #1615
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Po obrączki też jutro. Tylko mam jeden dylemat bo strasznie podoba mi się w Skorpionie obrączka ze złota matowego.....ale nie wiem jak ona bedzie wygladac za jakis czas....
wiesz co ja bede mieć obrączke z satynowanego złota i też sie zatsanawialam jak ona bedzie wyglądać po latach. Jubiler powiedział nam, że jakby cokolwiek sie dzialo mozna ja oddać zawsze do odnowienia i po sprawie, choć jak sam stwierdził dopiero za dłuuuuugi czas. Moja znajoma ma obrączki własnie z takiego złota i jej mąż robi w nich wszystko (remont, gmeranie przy samochodzie etc) i nic sie z obraczka nie dzieje. A są już po ślubie 6 lat
Stary 2010-03-10, 13:24   #1616
AniaR85
Przyczajenie

Hej! Czy któraś z Was może mi polecić kogoś kto nagrywa fajne płyty z wesela i robi zdjęcia? Chodzi mi o kogoś kto umawia się z parami na plener po weselu a nie w trakcie. Mam z tym straszny problem((( Z góry Wam dziękuję
AniaR85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 13:55   #1617
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AniaR85 Pokaż wiadomość
Hej! Czy któraś z Was może mi polecić kogoś kto nagrywa fajne płyty z wesela i robi zdjęcia? Chodzi mi o kogoś kto umawia się z parami na plener po weselu a nie w trakcie. Mam z tym straszny problem((( Z góry Wam dziękuję
SpaceMark robi całkiem fajne filmy, my ich mamy a co do fotografów to jest ich sporo i większośc ma w swojej ofercie plener w innym dniu np. Marcin Kowalczyk, Sebastian Zimmer, państwo Styczeń, i wielu wielu innych-przejrzyj wątek kilka stron wcześniej było wymienianych sporo fotografów i opinie o nich

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
całkiem fajne zaproszenia, tylko ja bym wolała jakiś inny kolor nie bordo ale fakt prawie darmo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
kochane niezastąpione gdzie można zrobiś poradnię rodzinną równie łatwo i przyjemnie jak nauki na Karczówce??i co jeszcze powinnam mieć załatwione oprócz tych dwóch rzeczy??
ponawiam pytanie może jest coś weekendowego? mało czasowa jestem
Stary 2010-03-10, 14:07   #1618
AniaR85
Przyczajenie

Wielkie dzięki
AniaR85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 14:26   #1619
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co ja bede mieć obrączke z satynowanego złota i też sie zatsanawialam jak ona bedzie wyglądać po latach. Jubiler powiedział nam, że jakby cokolwiek sie dzialo mozna ja oddać zawsze do odnowienia i po sprawie, choć jak sam stwierdził dopiero za dłuuuuugi czas. Moja znajoma ma obrączki własnie z takiego złota i jej mąż robi w nich wszystko (remont, gmeranie przy samochodzie etc) i nic sie z obraczka nie dzieje. A są już po ślubie 6 lat
a propo obrączek co myślicie o takich? bardzo wpadły nam z TŻ w oko, choć nie wiem jak się prezentują na żywo
Stary 2010-03-10, 14:29   #1620
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
a propo obrączek co myślicie o takich? bardzo wpadły nam z TŻ w oko, choć nie wiem jak się prezentują na żywo
mnie się podobają, są zaraz tradycyjne ale mają w sobie nutkę oryginalności co jest bardzo fajne dobrze by było abyś "na żywca" je zobaczyłam na na moje w necie w ogóle nie zwróciłam uwagi a nażywo się zakochałam w nich mój TŻ też :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości