|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Jedyny objaw ciażowy jaki miałam do tej pory to jakieś wybryki smakowe a propos jedzenia,ale to tez juz raczej sie unormowało Teraz tylko puchnące dziąsła mnie trapią,ale to i tak niewielew porównaniu z tym co tu dziewczyny piszą ![]() Wiem tylko jedno.4 miesiąc=kup krem na rozstępy...
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() Cytat:
o czyli trochę inaczej, bo ja liczyłam, że 1 miesiąc to 4 tygodnie. A tym opisie to czasami miesiąc ma 4 tygodnie ,a czasami 5 Aj za dużo różnych podziałów jest, powinien być 1 i już W tym podziale II trymestr zaczyna się od 15 tygodnia, a w innym znalazłam,że od 13, słyszałam też że od 14 i bądź tu mądra
|
||
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o objawy to nie możecie sie sugerować - każda ciąża jest inna. Jedne mają apetyty inne jadłowstręt, jedne tyją inne chudną, jedne wymiotują i maja brzydką cerę inne promienieją. Moja mama i babcia przechodziły ciąże śpiewająco i dlatego ja w sumie nie martwiłam się brakiem objawów - i nadal uważam, że to, że nie miałam mdłości o niczym nie świadczy!!! I wiem że jak w następnej ciąży będę sie dobrze czuła też nie będzie swiadczylo o tym że coś jest nie tak. Dlatego nie bójcie sie że skoro u którejs z Was jest coś jak u mnie to tez może byc źle. Teraz już wszystko będzie dobrze ja byłam ostatnia. Koniec kropka bez dyskusji. Odczekam ile mi każą i zacznę męczyć TŻ od początku. Teraz mam zamiar myśleć o tym że na święta jadę zagranice odpocząć... |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3665 | |
|
Raczkowanie
|
Ry-bcia,
trzymaj się i odpoczywaj !!!! kurcze jaki czasem niesprawiedliwy jest ten świat... Cytat:
Wkurza mnie tylko podejscie lekarzy, ze sobie ot tak odwoluja. A co gdyby to bylo polowkowe wlasnie ? Jeszcze w duzym miescie mozna na szybko cos znalezc ale co ma np. powiedziec dziewczyna w malej miejscowosci ? ... ech... niepowazne
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym mam nadzieję na kolejnego maluszka dość szybko, więc wszystko się przyda![]() ry-bcia, strasznie mi przykro ![]() Ja też brałam leki na wywołanie owulki i udało się w 1 cyklu po lekach. Teraz biorę luteinę, ale jeszcze tylko tydzień, od jutra już najmniejsza dawka. A ty jak długo będziesz brała luteinę??
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że teraz na forum raczej smutny temat ry-bci, a ja pewnie wzbudze wiele kontrowesji... tez mam termin na października, ale narazie tylko wg moich obliczen, jestem w 5tc, dowiedziałam się 10 dni temu... pierwsze dni radośc
) i to wielka... a teraz siedze i zastanawiam się po co mi to? Ciąża była może nie do końca zaplanowana, ale i tak chcieliśmy miec w tym roku dziecko więc była radośc, że jestem w ciązy... a po kilku dniach jak ręką odjął... nie ciesze isę... nic mnie zresztą nie cieszy...powiedzcie, proszę, że to hormony, te durnowate hormony, bo jestem zrozpaczona, że coś ze mna nie tak, że nie będe kochac swojego dziecka, że mogę je krzywdzic przez to, że tak myślę.
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już ostatnio lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę (teraz biorę 2x2, a kazał brać 2x1tabl.), ale spowodowało to bóle podbrzusza. Wystraszyłam się i wróciłam do dawki 2x2 i lekarz kazał tak zostawić. Poza tym Luteinę brałam od maja-czerwca 2009...
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pewnością dla wielu kobiet wiadomość o ciąży jest szokiem,nawet wtedy,gdy jest ona zaplanowana.Dopóki nie zajdziesz w ciążę to niby masz swoje plany i chęci w głowie,ale nie są jeszcze rzeczywistością.Kiedy już zobaczysz na tescie 2 krechy,to pierwsza reakcja zazwyczaj jest taka,że popadasz w wielką radość.Potem jednak emocje opadają i zaczyna do ciebie docierać,to,że twoja ciąża stała sie faktem,że twoje życie od tego momentu już nigdy nie będzie wyglądało tak samo,że rozwija się w tobie nowe życie.Dochodzą do tego obawy,czy sobie poradzę,jak to w ogóle będzie,co z naszą wolnościa i niezaleznością.To normalne. Ja mimo,że bardzo pragnełam dzidziusia,też miewam tego typu obawy.Wiem,że nie będzie łatwo,ale postaram się kochać swoje dziecko najmocniej na świecie.Wiele moich znajonych przeżywało kiepskie dni w ciąży,a teraz jak z nimi rozmawiam,mówią,że nie wiedziały,że własne dziecko można aż tak kochać,tak bezgranicznie. Dlatego uważam,że nie masz się co martwić.Na pewno sobie poradzisz i sama zobaczyc ile szczęścia i radości da ci ta mała kruszynka w brzuszku
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to normalne, że masz wątpliwości.Wiem, jak to jest, gdy ciąża jest niby planowana, ale "jeszcze nie teraz", "jeszcze za wcześnie"... My też chcieliśmy mieć dziecko w tym/przyszłym roku, ale bardzo się ucieszyliśmy z ciąży... I oczywiście mam czasem wrażenie, że to za szybko, że może trzeba było poczekać... i zastanawiam się, jak sobie poradzimy. Ale staram się myśleć pozytywnie - będzie dobrze Życzę, aby wrócił Twój dobry nastrój Zobaczysz, że z czasem wszystko się ułoży. A Twoje czarne myśli to zapewne sprawka hormonów... odgoń je daleko (tzn. te myśli)
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że takie ciążowe wątpliwości są normalne. Ja najpierw nie mogłam uwierzyć, potem się cieszyłam a później zaczęło mnie to przerażać, że teraz się wszystko zmieni w naszym życiu... Ale tak samo miałam przed ślubem - niedowierzanie, radość, strach... (nawet miałam plan uciec sprzed ołtarza
|
#3673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak mi przykro Doskonale wiem, co czujesz, bo trzy tygodnie temu przechodziłam to samo. Wiem, że nie będzie Ci łatwo, ale czas naprawdę leczy rany. Trzymaj się cieplutko
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla Ciebie za taką postawę, dzielna jesteś Cytat:
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc... naprawde, nie macie pojęcia, jak dobrze robi,kiedy powiesz coś, co siedzi ci w głowie juz kilka dni, ale nie ma się przy sobie żadnej bliskiej koleżanki, która mogłaby to zrozumieć, bo te zwyczajnie jeszcze nie spodziewają sie dziecka i mimo szczerych chęci wyobrażenia sobie tego, nie będa zapewne umiały. Czuję się, jakby mi kamień z serca spadł, że nie tylko ja mam te "jazdy" hormonalne, że to nic dziwnego, że zdarza się tak mysleć.
Naprawdę dziewczyny wielkie dzięki ![]() wam wszystkim za te słowa otuchy i za powitanie i gratulacje ![]() Teraz lece przeprosić przyszłego tatę, bo miał ze mną od kilku dni 3 światy |
|
|
|
#3677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przeczekaj to i ciesz się cudem poczęcia Wszystko powoli się unormuje. A tymczasem rozgość się na forum
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się tak na prawdę boję tego co nastąpi po porodzie - czy mi wystarczy siły, energii i cierpliwości do opieki nad maluszkiem. Z drugiej strony rodzicielstwo to jedna z tych dziecin, której nie da się przetestować przed faktem...
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam juz drugi raz "zimno"...lekarz powiedzial ze to przez to ze nasz organizm jest teraz oslabiony....i tak sie broni przed choroba... Ja w 7 tc widzialam juz "cos"....biala plamke...a w 9tc juz widac male dzieciatko...piekne uczucie...
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Umówiłam się na usg dopiero na wtorek- troche za późno ale wcześniej się nie dało. Lepiej późno niż wcale...tak myślę
![]() No i niestety nie do mojej gin (nie było teraz terminu) tylko do jej męża- u tego gościa byłam raz i powiedziałam, że więcej nie pójdę ale cóż- jak mus to mus |
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak przy okazji zapisujecie się do szkoły rodzenia? Ja tak myślę, że chyba bym chciała, wprawdzie nie o rodzenie mi chodzi, ale właśnie o te zajęcia z opieki nad dzieckiem. Powiem szczerze, że nie do końca ufam metodom babć - niektóre wydają mi się dziwaczne i chciałabym jakichś bezstronnych opinii
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
My chcielibysmy sie zapisac, ale u mnie w miescie (ani w okolicach) nie ma szkoly rodzenia...
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
My też chcemy
No przynajmniej ja chcę, ale mój tż upiera się na poród rodzinny więc lepiej żeby był do tego jakoś przygotowany - tak myślę.
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem w domku, chociaż oficjalnie będę dopiero jutro, bo jutro mam jechać po wypis i wszystkie wyniki Ale ubłagałam lekarza, żeby mnie dziś wypuścił, bo już mi się siedzieć w szpitalu nie chciało. Byłam pod kroplówkami, po których byłam nieprzytomna i wiecznie spałam, normalnie nie mogłam powiek podnieść, przesypiałam cały dzień, a potem noc. I nie mogłam sama nawet do toalety chodzić, bo to kroplówki, które bardzo obniżają ciśnienie i mogłabym paść gdzieś po drodze. Do tego szanowne czopki i tak mnie leczyli Rzeczywiście od poniedziałku nie wymiotowałam, ale mdłości jeszcze są, tylko mniejsze - dobre i to W końcu i one miną. W szpitalu świetne położne, naprawdę nie spodziewałam się, że takie miłe będą. Lekarze tez fajni, szczególnie, że zawsze na porannym obchodzie był mój Chciałam zobaczyć porodówkę, ale się nie załapałam, bo najpierw spałam i nie mogłam z miejsca się ruszyć, a potem były na niej rodzące, to zrezygnowałam, chociaż chciały położne mi pokazać porodówkę z tymi rodzącymi Zaraz poczytam, co tam u was
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora
![]() ja do szkoly rodzenia nie chodzilam i nie zapisuje sie wierzcie mi ze bedziecie wiedzialy jak zajac sie dzieckiem, to sie jakos nabywa instynktownie a 2 dni ktore bedziecie w szpitalu pokaza i pomoga wam pielegniarki jak bedziecie mialy problem. Ja tez sie balam jak ubrac dziecko przez glowe co sie okazalo normalnie to zrobilam od razu pieluszke tez zmienilam czlowiek ma to juz tak wbudowane w siebie i sie uaktywnia po porodzie ![]() sily bedziecie mialy, bo przez pierwszy tydzien hormony dzialaja jak oszalale i sie ma tyle nergi ze nawet sobie nie wyborazacie jak byscie jechaly non stop na jakis redbulach po tyg przychodzi zalamanie i zmeczenie ale da sie to przetrwac bedzie dobrze zobaczycie ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- jedynie co jest najsmieszniejsze ( juz po czasie) to to ze prawie kazda ryczy na sali
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
Mam 34 lata, jestem teraz w drugiej ciąży i wg moich prywatnych obliczeń termin powinnam mieć na 15 październik Cztery tygodnie temu potwierdziłam test u ginekologa i na usg ale wtedy jeszcze było widać tylko pęcherzyk ciążowy więc terminu nawet przybliżonego mi nie podali. Może w przyszłym tygodniu wreszcie znajdę czas, żeby umówić się na wizytę i USG i będę wiedzieć coś więcej... Objawy mam oj mam (podobnie jak przy pierwszej ciąży), najpierw opryszczka na ustach (osłabiony organizm więc przyczajony herpes wykorzystał sprzyjające warunki) piersi coraz większe i bolą jak sto diabłów, mdłości głównie wieczorne, a waga, to mi się chyba dopiero po porodzie zatrzyma... :-( (głównie dlatego, ze byłam na diecie /tak jak poprzednim razem/, nie dokończyłam jej i efekt jojo jak ta lala)
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Ry-bciu, strasznie mi przykro
![]() Dziewczyny, śliczne zdjęcia maluszków Piszecie o tym, jakimi będziecie matkami - ja mam tylko na razie nadzieję, ze nie będę okropną matką, bo podobnie jak Mszu mam często myśli... że nie tak wyobrażałam sobie ciążę Ale z drugiej strony jak pomyślę o Tymku, to mi się jednak ciepło robi na serduchu, więc może nie będzie źle ![]() Co do szkoły rodzenia, to ja tam idę ze względu na to, że chcę się poczuć pewniej i chcę jakoś przybliżyć nas do tego momentu, kiedy pojawi się mały. Wiem, że poradziłabym sobie bez tego, ale dla mnie to po prostu będzie frajda i tyle ![]() Poniżej mój brzuch w 15tc - jak tak dalej pójdzie, to będę ogromna! I gdzie tu widać, że nic nie przytyłam Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010 Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010 Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010 Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010 Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010 Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010 Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010 Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 15.09.2010 Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010 Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010 Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010 Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010 TheXanthippe (Ania, 22l.).................tp. 19.09.2010 Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010 Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010 Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010 Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010 Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010 Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010 Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010 Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010 Abz (26l.)................... .......................tp . 30.09.2010 Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ? Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ? Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-03-10 o 18:28 |
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Ja do szkoły rodzenia chcę pójśc nie tyle ze wzgledu na mnie,ile na męża.Uwazam,że ojciec to też matka i powinien wykonywać takie same czynnosci przy dziecku jak kobieta(poza karmieniem piersią),dlatego też chce zabrać do szkoły mojego chłopa,żeby zobaczył jak to wszystko wyglada i oswoił się z tym co go czeka
![]() Wklejam zdjęcie mojego dzidziolka,trochę małe ,ale może coś podpatrzycie: 1. 3D-zakrył twarz raczkami(lekarz się smiał,że mały bokser rosnie) 2.na drugim twarzyczka z profilu Pomidora ale masz boski bębenek
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-03-10 o 18:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Jedyny objaw ciażowy jaki miałam do tej pory to jakieś wybryki smakowe a propos jedzenia,ale to tez juz raczej sie unormowało
Teraz tylko puchnące dziąsła mnie trapią,ale to i tak niewielew porównaniu z tym co tu dziewczyny piszą 

Aj za dużo różnych podziałów jest, powinien być 1 i już 

Byłam w ciąży równiutko 10 tygodni...