|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
Bo godziny otwarcia są jak z księżyca. W większość dni tygodnia do 13!!!! Ciekawe gdzie jeszcze takie obyczaje panują. Ja będę załatwiać odpis na druku międzynarodowym - to dopiero będzie cyrk. Jak byłam kiedyś się dowiedzieć i pani pojechała tekstem ze przynoszą jej do biura z różnych krajów druki w różnych obcych językach a ona przecież nie musi się na tym znać! No bo gdzie to języki znać w biurze USC, kto to widział? Wystarczy że ma ciepłą posadkę od 100 lat Pytanie - jak urodziłam się w innym mieście ale od XX lat mieszkam w Jędrzejowie to po odpis aktu urodzenia mam się udać do 1-tego miasta gdzie się urodziłam czy 2- tego gdzie mieszkam od zawsze, gdzie wyrabiałam dowód i jestem zameldowana?
|
|
#1832 |
|
BAN stały
|
dzastaj.************.pl
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
Akt urodzenia odbierzesz w miejscowości, w której się urodziłaś.
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim!!!
Oczywiście Emirkowi ścickam grabe serdecznie. Żeby sobie coś zonka nie pomyślała To chyba nawet lepiej że w tam gdzie się urodziłam. Może tam normalniejsi ludzie pracują? Nie orjentuje sie ktos z was jak tam USC w Busku pracuje?
|
#1837 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dorwałam kamerzystę
![]() Ze stron mojego TŻ. Chciałam bardzo podziękować Emir1994 ![]() Uff... Została sukienka... Kiedyś juz zadałam to pytanie... ale jakie planujecie menu na przyjęcie? Niedługo mamy spotkanie z kucharzami i zastanawiam się co kazać mi przygotować? |
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
zeby sobie Twój Tż czegoś nie pomyślał hahahaha
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
Czarna Kawa ile wcześniej trzeba się do ciebie umawiać? Chciałam makijaż wieczorowy, idę na wesele w maju
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czyta wizażu - bo nie zna polskiego
Ale jak mu ktoś doniesie , to ...
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy jaki termin (maj mam już bardzo obsadzony) zapraszam na priv
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lowczyni jak dla mnie to najbardziej pasuja te 3. Sa super ogolnie wszystkie az sie boje zapytac o cene |
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Co do obrączek Lowczyni najbardziej podobają mi się te drugie, ale cena pewnie też taka ładna jak i one
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia2417 to tylko pozazdroscic
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie na temat obrączek, zawsze to miło jest usłyszeć potwierdzenie z innych ust niż swoje że są ładne
A tak cena też jest ładna, te pierwsze damska kosztuje 13 tysięcy męska 6,5 te drugie które się większości podobają damska 14, a męska 7 tys. Trzeciej dlatego nie zmierzyliśmy bo Pani powiedziała że były jeszcze droższe i nie sprowadzała do Polski Ale jak rozmawiałam wstępnie ze złotnikim który je widział to jak usłyszał ceną to nieźle się uśmiał i powiedział że z księżyca wzięte. My na szczęście mamy dużo swojego złota więc tak na prawdę tylko koszt robocizny i kamienie (a wcale nie były duże tylko malutkie i było ich dużo i tylko do połowy obrączki). No zobaczymy co powie mój znajomy złotnik i czy podejmie się ich zrobienia.
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lowczyni a ja Ci powiem że mi najbardziej w oko wpadły te 3. szkoda że nie mogliście ich przymierzyć. Generalnie gratuluje oryginalności Cytat:
![]() A nam udało się dzisiaj zaklepać samochód jakim pojedziemy do ślubu Poniżej fotke tego modelu Mercedes z 1966 r. tylko nasz będzie czerwono-biały
Edytowane przez trooskava Czas edycji: 2010-03-14 o 21:10 |
|||
|
|
|
#1849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() , swoje złoto to chyba jedyna nadzieja na takie cudeńko
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Kasienka czy ja też mogę poprosić o numer tel. do przewoźnika?
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Slicznie dziekuje za widomosc
|
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Właśnie nadrobiłam to, co pisałyście od piątku. No to z takich rzeczy aktualniejszych, które udało mi się zapamiętać ![]() Lowczyni- te obrączki naprawdę świetne i oryginalna nie będę, bo podoba mi się to, co reszcie dziewczyn czyli nr 2 ![]() trooskava- świetne to autko Powiem Wam, że jestem padnięta po weekendzie a koszmar weekendowy zaczął się już w piątek TŻ miał ze mną jechać do Sosnowca, ale okazało się, że nie będzie mógł wcześniej z pracy wyjść a ja na 17:30 musiałam być już na uczelni. Kazał mi wziąć samochód i jechać. No to pojechałam. Cała droga- super. Pojechałam do Katowic na uczelnie i wracam do domu... (do Sosnowca). No i po drodze światła. Zapaliło się czerwone.. Auta przede mną hamują, ja również a jakiś debil rozpędzony za mną i nie wyhamował ![]() TŻ oczywiście "Nie martw się", ale wiem jak on to swoje cacko pielęgnował więc czuję się beznadziejnie. Jutro wracam i jak to zobaczy na żywo to chyba mnie ![]() Ale to jeszcze nic. W sobotę postanowiłam, że pojadę na uczelnię tramwajem, bo miałam dosyć. No i co, tym tramwajem potrąciliśmy jakiegoś gościa... No i karetka, policja, jakieś zdjęcia, mierzenia i godzina nie moja, bo wstrzymali ruch tramwajów I to wszystko to jakiś pech. Znalazłam się w złym miejscu, o złej porze.... Chyba coś mnie prześladuje. Aż się zastanawiam jak ja jutro mam jechać ![]() Dobrze, że ten weekend się już kończy, bo kto wie, co by mnie jeszcze spotkało
Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2010-03-14 o 22:37 |
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj aż się pochorowałam, chyba z wrażenia, bo w sobotę zamówiłam suknię
|
|
|
|
#1856 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PROPOZYCJA WESELNA 2010 Przystawki – do wyboru 7 - np.; ser żółty nadziewany masą jogurtową,śledź po węgiersku,śledź po japońsku,śledz firmowy,śledź w oleju,ozorek w galarecie,galaretka wieprzowa,sałatka ,,grecka’’,sałatka z selera,sałatka „gyros”,schab po „warszawsku”,pomidor z potrawką czosnkową/lub z mozarellą,ryba po ,, grecku’’,jajko w majonezie,w sosie tatarskim,jajko w szynce ze szparagami,jajka faszerowane,półmisek wędlin - pieczonych,szynka carska,pikle świeże/konserwowe np.papryka. sałatka królewska, rosół z makaronem/kołdunami;zupa cebulowa krem z groszkiem ptysiowym,grzankami;zupa gulaszowa;zupa węgierska;flaki wołowe;zupa grzybowa II-DANIE GORĄCE OBIADOWEsznycel wieprzowy,ziem. zapiekane, zestaw surówek, filet po ,,parysku’’, ziem. zap., zestaw surówek karczek w sosie własnym ,ziem. gotowane ,kap. zasmażana kotlet soute z pieczarkami, ziem. zapiekane, dip czosnkowy, surówki kotlet ,,hawajski’’, ziem. zapiekane, surówki polędwiczki ,,stangret’ ’w sosie żurawinowym, ziem. gotow., surówki bitki wieprzowe w sosie własnym, ziem. gotowane, surówki, zraz wieprzowy w sosie własnym, ziemniaki gotowane, zestaw surówek PROPOZYCJA DAŃ GORĄCYCH / do wyboru 3: UDKO PIECZONE Z KURCZAKA Z WARZYWAMI; UDZIEC WIEPRZOWY Z KASZĄ KUSKUS; FILET Z KURCZAKA w SOSIE POMARAŃCZOWYM z ryżem STROGONOW; BAKŁAŻANY Z MOZARELLĄ I Z FILETEM Z MINTAJA; GULASZ WĘGIERSKI z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI;PASZTECIKI Z BARSZCZEM CZERWONYM; PIEROGI OPIEKANE Z BAR. CZERW.; BIGOS; PLACKI PO „WĘGIERSKU ”
...Jeszcze jeden raz plaża pusta, jeszcze jeden raz niech zapłoną usta jak w tamten dzień i noc co nam zabrała sen... Edytowane przez madziastanczyk Czas edycji: 2010-03-14 o 22:58 |
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kolejna rzecz która mi w niej przeszkadza to że jest za suwak, a ja zawsze chciałam wiązaną - bo do filigranowych kobietek nie należę . Ma dobrą cenę z tego co pamiętam to nie wywaloną w kosmos, no i halka gratis i coś tam o butach mówili. Uważam że zrobiłaś dobry zakup Nadal baaardzo podoba się mojej mamie, ale ja raczej obstaje ze suknią z Krakowa (mojemu TZ też się bardziej podoba). Jak już ją zamówię to wstawię w niej zdjęcia bo ja jeszcze 100 razy zdanie mogę zmienić
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-03-15 o 07:57 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Flawes-suknia śliczna
Beaciunia-miałaś strasznego pecha...ale to pewnie "na szczęście" ![]() Miłego dnia Dziewczynki ps. Ile wcześniej zamawiacie kwiaty?
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-15 o 08:13 |
|
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Beaciunia faktycznie trochę pechowy miałaś weekend. Lowczyni nie mierzyłaś żadnych sukienek w Warszawie? A co do teściów to moi są bardzo w porządku, choć już na początku planowania ślubu trochę się wkurzyłam na nich jak stwierdzili że chcemy zaprosić za dużo młodych i musimy zrobić selekcje ![]() ![]() Miłego dnia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

po rozmowie z babka z Jowa wysłaąlm mojego ojca z tym odpisem do urzedu. I co?? twardo upierała się że jest nieważny, ojciec wydarł sie na nią że jest niekomptetenta itepe i co? stwierdziła że papier jest pżółniety (choc wszystko jest maksymalnie czytelne!!!) wiec pżółkniętego appaieru nie przyjmie.
wyżyje się za wszęsytkie czasy 

a wolałam juz zamówić bo mój tata nie mógł spać o ten niezałatwiony autokar...

16.10.2010 g.15.00

, swoje złoto to chyba jedyna nadzieja na takie cudeńko