|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
a co to za herbatka? Cytat:
pychaCytat:
sory ale nie dalam rady wybrac sie zobaczyc te wagi w rossmanie. Zagladne jutro, chyba ze ktoras juz obczaiła? |
||||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakas nowosc wiec musialam sprawdzic co to ![]() wiesz jakby mi w brzuchu nie burczalo to bym nie zjadla, ale to byla ociupinka wiec tragedii nie ma chyba. Tz wpadl na pomysl zeby o 8 rano pizze zamowic ![]() a taki pasztet z dukanowskim chlebkiem zjadla jem 6 nalesnika dzis jeszcze jeden mnie wola
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny poradzcie co z tym sernikiem, bo chcialam zrobic na swieta, a tu klops, bo plaski i za mokry, a wam takie ladne rosna
![]() ktsw nie szkodzi ![]() chlopcy sobie karpatke pieka ehh
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-03-14 o 19:32 |
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wieczorkiem. U mnie dziś szczególny dzień. Mija równo 8 tygodni z Dukanem a na wadze równo 10 kg mniej
. W tym czasie nie jadłam niczego niedozwolonego, bo zawzięłam się strasznie. Za to nie żałuję sobie słodkości dukanowych. Korzystam z przepisowni bardzo często, wypiekam ciasta, ciasteczka, uwielbiam budyń i nutellę. Jest mi na tej diecie bardzo dobrze. Każdy ranek zaczynam rozpustnymi kanapkami z serkiem i łososiem. Bardzo mi wszystkie pomagacie. To forum jest naprawdę cudowne. Dziękuję Wam wszystkim
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki chcialam podzielic sie moim spostrzezeniem moze pomoze wam to
-namoczona piers z kurczaczka w mleku po zgrilowaniu jest o wiele smaczniejsza przynajmniej nie tak wysuszona -a chlebek pieknie wyrosl mi upieczony w automacie do chlebkow wiec polecam jesli ktoras posiada. -a grill polecam kompaktowy mysle ze jest lepszy bo szybciej opieka i odrazu z dwoch stron i oczywiscie wszystko zostaje nawilzone.
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nas nie widzialam kokosowych ![]() a w brzuchu mi burczalo takze i pasztet pewnie i tak zjem jak dojde do PWłącze sie w bólu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
hello Wszystkim
![]() Dorota5 --- - tak trzymaj ![]() u mnie bez zmian, w oczekiwaniu na @ nic nie przybieram ponad to co już przybrałam ciekawe ..... byle do środy ![]() A Berlinianka to faktycznie bana wyprosiła??
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie!!
Muszę stwierdzić, że szalone jesteście!! ![]() Tak zdeterminowanych i wygadanych babek to w żadnym wątku nie ma!! Od jutra mam zamiar przejść na tę dietkę! ![]() Moja przyjaciółka na niej jest i przez 2 tyg zrzuciła 4 kg!! Więc jej pozazdrościłam... Sama jestem na diecie, ale takiej zwykłej zdrowego odżywiania... i Przez 2 tygodnie ubyło mi niewiele... Więc od jutra, z poniedziałku biorę się za Dukana! Będę pisać jak mi idzie... Pozdrawiam Szalone Panie Dukanowe ![]()
|
#3219 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maszynę do chleba również posiadam, mam zamiar wypróbować, ale ciągle nie mam czasu i trochę się boję. ![]() Może nadal chora, albo pisanie magisterki pochłonęło ją do reszty. ![]() Ciekawe, czy jej nagroda za przepisy już dotarła. Berlinianko, jesteś gdzieś tam po drugiej stronie??
|
|||
|
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
moje drogie dzisiaj jestem pierwszy dzień na PW 5/5. Na kolację nie mogłam się powtrzymać i zjadłam białko(proszek) o smaku waniliowym rozbełtane w60 ml kefru 0% + 125g chudego sera białego + dwie łyżki otrębów owsianych. Wiecie nawet to było niezłe a napewno zapychające
![]() ![]()
|
#3221 |
|
Przyczajenie
|
Witam, po przeczytaniu lektury do deski do deski melduję się ponownie
![]() Dzisiaj dopiero jest mój pierwszy dzień diety, a pierwszą fazę planuję na 7 dni. Nie było tak źle, ale boję się jutra tzn. tego czy wytrzymam w pracy. Uzbroiłem się w wodę mineralną, mały kefir 0%, mały jogurt naturalny 0% i tu moje pytanie, ile dziennie mogę ich wypić? Owocowych 2 małe lub naturalnych do 1L? Czy to już jest zbyt dużo? Czy mogą być też serki wiejskie do 3% bo nie znalazłem takich 0% tłuszczu chyba, że słabo szukałem i czy są serki homogenizowane bez zawartości tłuszczu? Aha gdzieś natknąłem się na post, że mleko i jogurty należy ograniczyć natomiast serki wiejskie można jeść do oporu. Nabiał traktuję oczywiście jako przekąski, ale od czytania postów mam lekki mętlik w głowie. Przepraszam, że tyle pytań ale wolę się upewnić
|
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
Dorota5 i Emilia25 duże gratulacje, super osiągnięcia
![]() kla ski:. Antares77 super wynik , ja też muszę tyle schudnąć ale chyba nie osiągnę tego wyniku w tak krótkim czasie .
|
|
|
|
#3223 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piekne wyniki, gratuluje ![]() Cytat:
Super Gratuluje ![]() Cytat:
Piekne spadki dziewczyny Gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo Alez mamy zawziete dukanki ![]() Ja dzisiaj moglabym gory przenosic Bylam na zakupach i kupilam sobie kurtke o 2 rozmiary mniejsza niz zazwyczaj I do tego jeszcze na promocji ![]() Kocham ta diete ![]() Ide sobie machnac jakis deserek
|
|
#3224 |
|
Przyczajenie
|
Witam was! ja rowniez tak jak paolineczka chce zaczac od jutra ta dietke i juz jestem ciekawa jak to sie skonczy w moim przypadku
mam zamiar zrzucic 10-13 kg... zobaczymy czy mi sie uda bo jak dotad kazda dieta konczyla sie porazka pozdrawiam!
|
|
|
|
#3225 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Serki wiejskie mogą być (te lekkie 3%) Mleko - najwyżej 1 szklanka dziennie Owocowe jogurty raczej ograniczać, chyba że nie masz zastoju. Powodzenia i witam.
|
|
|
|
|
#3226 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śniadanko 125g chudego serka +parę plasterków chudej wędlinki+kawka II śniadanko 3-4 jajka na twardo III śniadanko 125 serka chudego obiadek mięsko gotowane lub rybka + kefirek owocowy lub nie 0% kolacja jajeczko i czasem troche serka chudego w książce Dukana nie znalazłam nic że można do 3% zajadać serki i narazie sie tego trzymam a co do 0% to fakt nigdzie nie ma ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dukanki
???? Nigdzie nie mam nic napisanego o słoneczniku, ale moża któraś z Was coś wie
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
produkty niewymienione przez Dukana są zabronione
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje zdanie na ten temat jest takie;skoro czegoś niema w produktach dozwolonych to znaczy że niemożna.Po drugie niewolno nic tłustego więc słonecznika tez napewno nie
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Bartosz .. jak na mój gust i oko to troche mało tego jedzenia chcesz do pracy wziąć. Zapakuj może jakieś jajka ...kurze na twardo
... albo kawałek mięcha typu pierść kurczaka .... z jednym kefirkiem i jogurcikiem to sałbo możesz wypaść.
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
pije trzecie pol litra anatola dzis, to juz uzaleznienie, ale lepsze to niz czekolada
ogladam taniec z gwiazdami, ale ma miny ten z detektywowa z kuchni mi pachnie ta karpatka, ale co tam mam serniczek, a i napoleonke sobie zrobie kiedys ![]() kurde chcialabym schudnac jeszcze z ud, ale jakos powoli mi leca, mialam w planach przejsc na swieta na 3 faze, ale zobaczymy. W sumie jeszcze mam ponad 2 tygodnie ![]() wlasnie Bartosz biorac pod uwage, ze ja biore maly jogurt i wiesniaka a Ty facet jestes ![]() wlasciwie jaka jest roznica miedzy Bartosz a Bartlomiej? Czy oba sie zdrabnia Bartek?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-03-14 o 20:38 |
|
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
Czelsi,Emila25,D orota5 ,super gratulacje---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Bardzo przepraszam,nie zauważyłam witam też pana w naszym gronie.
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
Ja już po kabarecie Laskowika i jak mówiłam tak i zrobiłam. Pojechałam kupić wagę ![]() Jak ruszałam 3 dni temu z dietką to ważyłam z rana przed śniadaniem 66,5 kg a dziś wieczorem po całym dniu jest 64 kg!!! Ale wiecie co? Wcale po sobie nie odczuwam tego 2,5kg, że jest mnie mniej ![]() A może być różnica w wagach do ważenia, bo te 66,5kg to ważyłam na elektronicznej u mamy, a kupiłam dziś taką zwykłą łazienkową bo innych nie było. A co u Was?
|
#3235 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam jeszcze pytanie bo nie znalazłem nigdzie czy można pić kefir. Znalazłem taki w Lidlu z Pilosa, który ma do 1,5% tłuszczu. W jakiej ilości mogę spożywać nabiał, przeliczając na jogurty naturalne, kefiry do 1L, a przeliczając na serki wiejskie, serki homogenizowane i twarogi do 1 kg? ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Nic nie szkodzi, ja również witam
|
||
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
mało jedzenia jak na cały dzien praktycznie
chudniesz jeśli jesz i nie inaczej
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam wode przy sobie zawsze
![]() alaniasta obawiam sie ze moze byc roznica, bo sama mam wage zwykla i pokazuje w zasadzie to samo i dlatego nie wiedzialam jak przytylam 3kg, a czasem z dnia na dzien o 5 kg mniej mam
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz chcialam bardzo poprosic o spis przepisow z przepisowni w wordzie
![]() Ide dalej ogladac TzG
|
#3239 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Może faktycznie mało, tylko zawsze śniadania kupowałem gotowe w sklepie, nie robiłem nic w domu. Zastanawiałem się nad większą ilością np serków, jogurtów... takich rzeczy do których mam łatwy dostęp i szybko mogę zjeść. Tylko nie wiem dokładnie jakie ilości mogę zjeść nabiału dziennie. Na pierwszej stronie postu w opisie jest 1kg i chyba tego będę się trzymać, przeliczając mniej więcej 1kg=1L, a mięso zjem już w domu po pracy. |
|
|
|
|
#3240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

pycha

i pasztet pewnie i tak zjem jak dojde do PW

kla ski:. Antares77 super wynik
.
chudniesz jeśli jesz i nie inaczej