|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Svi dużżżżżżżżżżżżżżżżzo zdrówka dla Eryczka a u mnie bez zmian, dlatego sie nie odzywam, ucho boli jak cholera, nie mam juz sił padam ze zmęczenia bo w nocy nie moge spac z bólu, a dzis musiałam do szkoły na egz jechac, za kciuki bardzo dziekuje były mi potrzebne bo tylko wzoraj przeczytalam raz notatki i szłam na zywioł ale chyba jako tako poszlo na wszystko odpowiedziałam, spadam dalej leżec bo juz nie mam pojecia co robic na to ucho a zwariowac idzie.... ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- o te butki sliczniutkie, ja sie nie moge doczekac tych moich róóóóóóóóóziowych |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() oj, aby synek szybko wyzdrowiał |
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
Bede nadrabiala zaleglosci pozniej. Zostawiam wam tylko usmiech, troche slonca i fotki z dzisiejszego spaceru w albumie
|
#814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomodorówka była pyszna, Tz sie zajadał ale mały nie. On nie lubi grudek w zupie, a nawet jak zmiksowałam to wszystko, to ryz nie dał sie zmiksowac na papke. Połknał 4 łyzeczki juz juz go brało na wymioty. Musiałam dac indyka z Bobovity ktorego chetnie zjadł. ![]() Czy Wasz maluchy tez musza miec idelanie zmiksowane obiadki? Moj jeszcze zje danie Gerbera z kluseczkami po 8mc ale juz danie z ryzem go dławi. Nawet drobno posiekany makaronik w rosołku go dlawił. Cytat:
Ale Twój TŻ-cik na pomysły Juz to sobie wyobraziłam...Ty i te pająki na suficie Pewnie jeden pająk czai sie pod Twoim łózkiem albo juz wlazł pod poduszkę Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Zapomniałam sie pochwalić...kolejny kilogram w dół
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-14 o 20:32 |
||||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola fotki cudności
Cass ![]() Pusto tu i cicho strasznie
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-03-14 o 20:44 |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
o matko zdjęcia z tego linku z dzieciakami jakaś masakra !!!!
ktos wklejał kojec piracki z piłkami my mamy taki http://www.generato.gemsnet.pl/go.ph...1&aid=2&sort=0 powiem ze jest fajny bo piłki sie nie walają po pokoju, ma dmuchane dno mogę małego wsadzić na jakieś 10-15 minut jak biorę prysznic czy cos żeby mały nie poszedł za daleko ! minut taki ze strasznie duży jak na nasze małe mieszkanko - ale nie można miec wszystkiego !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#817 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Aniu, Gizmo fajne takie dmuchacze! musze rozważyć takie coś Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratula cje z okazji kolejnego zgubionego kilograma!! Ty stosujesz jakąś konkretną dietę?Adaś pierwszą łyżeczkę takiego jedzonka z grudkami zawsze się zakrztusi, musi skumać, że to nie papka, ale dalej je ładnie, międli dziąsełkami ![]() A my byliśmy dziś z małym w filharmonii na zajęciach Baby Boom Bum było wesoło, Adasiowi spodobała się jedna dziewczynka, łapał ją za rączkę cały czas |
||||||||
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Svi - nawet se nie wyobrazam tych pajakow bo sie boje strasznie
![]() Cytat:
gratuluje spadku kolejnych kg ![]() ja mam dzien obzarstwa ale mam@ wiec nie dziwota od jutra zaczynam swoje dietke znowu
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiadki z grudkami i makaronem nie stanowią dla niego problemu
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
casss - no my juz od jakies 3 miesiecy dokladnie nie miksujemy, Nataniel nie miał jeszcze zabkow a umiał juz "gryśc" teraz jest tak ze sam sobie ugryzie bułke, nie sprawia mu probelemu gryzienie czego kolwiek. w ogole u nas butla jest tylko na noc, w dzien jemy wszytsko łyzka lub łapkami - jakos tak szybciej idzie no i w gosci jak idziemy to nie musz ebrac osprzetu całego tylko pieluche ;]a piejmy przez słomke i to od niedawna ! - bo teraz dopiero uczymy sie pic !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tylko moje nie lubi jedzenia z grudkami? Chciałabym zeby juz uczył sie jesc nieco wieksze kawałeczki. Ale np. jak dam mu kawałek biszkopta, ładnie obraca nim w buzi az sie całkowicie rozpusci a potem dopiero połyka. Obiadki z grudkami go dławią. Mam nadzieje, ze sie szybko nauczy bo zaraz sie bede zamartwiac, ze cos jest nie tak
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#823 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehh biedne to moje dziecko
glodny byl ale co zjadl to wymiotowal, wzial kilka lyzek zupy i zaraz je zwracaltroche go przetrzymalam w ogole bez jedzenia bo ciagle wymiotowal ale pod wieczor dalam mu po prostu same sucharki zeby powoli zjadl i nie zwymiotowal ich modlcie sie zeby to bylo zatrucie i zeby jutro juz nic mu nie bylo bo jak to bedzie grypa zoladkowa to sie zalamie
|
|
#824 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech już nie boliCytat:
Cytat:
Cass gratki za ten kolejny kilogram ![]() Svi i jak Eryczek? Dobry wieczór laseczki ![]() Jak się położyłam o 17 tak spałam do 19,dziwne to do mnie nie podobne ![]() a później wszystko na gwałt:kąpanie i kolacja. Unholy-nasza allegrowa skarbnico wiedzy ![]() Dobrej nocki ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
doczytałam aby to nie było nic poważnego i jutro po chorobie,nie było już śladu |
||||
|
|
|
#825 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje Wam wszystkim za dobre slowa
![]() dzis juz sie oddalam bo jestem potwornie zmeczona
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Svi-zdrowka dla Eryczka
i zeby Marciego nie sięgło Kciuki zaciskam, zebys jutro napisala ze jest o niebo lepiej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#827 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wraz z Tymkiem dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() Zdrówka dla Eryka ![]() Dziękujemy
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
i co mam z dlugiego siedzenia z wami? 1, jedyny post Morskiej ![]() A ja zasiadlam z kubeczkiem herbatki z cytrynka do lektury Ile to bylo pobudek od kąpieli...hmmm kto to zliczy... moze z 10, ale jak juz ja sie polozylam to sie nie obudzila do 5 Apropos -Kiedy zmiana czasu? ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- nikt sie nie pojawil hmmm to ja ide, moze czas na drzemke nadszedl i jeszcze na chwile zamkne oko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#829 |
|
BAN stały
|
hej mamcie
poza tym nocka ok. chociaż policzki czerwone a nie mam pojecia od czego ja się z jedzeniem bardzo pilnuję i jej tym bardziej nic nie daję. ale już powoli bledną to moze niedługo dam jej ten preparat mlekozastępczy co dostałam od lekarza recepte i wreszczie sprawdze jak zareagujecass, Amelka je np chleb, ładnie w buźce gryzie ale na te zupki tak jak Twój Kubuś ma odruch wymiotny. ja próbuję cały czas dam kilka łyzeczek i jak znowu sie dławi to blender i na papkę. nauczą sie |
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
My po chrzcinach. Moje dziecko jak anioł siedziało w kościele i nawet nie zastękał. Trochę nas w trąbę zrobili, ale nie będę się już denerwować. Później w restauracji też był grzeczny, tylko po drzemce tak się rozpłakał, że Go 1,5. godziny uspokajałam. Podejrzewam, że doznał szoku, tyle ludzi i wielki gwar. Potem już był grzeczniutki. Poszedł spać dopiero o 21., choć zawsze o 19. już śpi. U fotografa nie chciał pozować ani uśmiechać się, bo to czas drzemki był, a wszyscy coś chcieli ![]() Jestem zmęczona, a nie robiłam chrzcin w domu. To tyle. A i pogoda była nienajgorsza
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie w ten piękny zimowy poranek
![]() Śniegu u nas od pierona ![]() Kiedy ta zima się wreszcie skończy Siedzę z kawką i myślę, że czas zabrać się za jakąś robotę. Dziewczyny załamałam się. Ja nie chcę, żeby teściowa pilnowała mi dziecia ale nie mam wyjścia Myślałam wczoraj że ja uduszę własnymi rękami. Prosiłam tłumaczyłam - nie noście mi jej cały czas na rękach, nie siedźcie przy niej, niech ona sama się zabawi a wy róbcie swoje. Oni dobrze dobrze przecież robimy jak chcesz. I co się okazało w weekend???? Że mała nie umie się już sama bawić tylko trzeba cały czas przy niej być, zabawiać nosić!!!!!!!!! Nie mogłam nic w domu zrobić bo jak tylko odeszłam to taka syrena się włączała ze szok. Pokłóciłam się o to z TŻ teściowej też powiem co o tym myślę i jak się wk.... to znajde niańkę choćbym całą pensję miała na nią wydać. A miało byc tak pięknie
|
#832 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() fajnie że sie udały chrzciny. zdjecia wstawisz jakieś ![]() Cytat:
współczuję i pocieszam Kasiu czas zmieniamy w weekend 28 Kasiuulka co u Ciebie ??? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-03-15 o 08:16 |
||
|
|
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
U nas też...z jednej strony mnie to denerwuje, ale z drugiej wyjątkowo ładnie wygląda ![]() Ja się dziś nawet wyspałam, bo syn oszczędził nam pobudek, ale dostałam rano owulację i tak jakoś wyjątkowo boli, kłuje, że szok :-( Unholy zamówiłam małemu rajtki z tego linka co podałaś, mam nadzieję, że szybko przyjdą |
||
|
|
|
#834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie proszę o głosy bo dzisiaj koniec konkursu
![]() Cytat:
![]() ostatnia sobota marca chyba Cytat:
dla grzecznego Maciusiasuper ze impreza sie udala Cytat:
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Czekoladko kliknęłam
|
||
|
|
|
#836 |
|
BAN stały
|
czeko ja też
chyba nstp Wojtusia ja jak pomyślę że na świeta musimy to teściów jechać to bym ich tylko płacze jak ktoś obcy bierze... także sobota wyjazd, niedziela do popołudnia u nich, potem do mojej mamy a w poniedziałek nie dość ze powrót to jeszcze po drodze musimy zajechać do mojej chrześnicy przedszkolanki... i tak w biegu
|
|
|
|
#837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że też nie będę musiała Maciulka z teściową zostawić Na szczęście Małż stoi po mojej stronie Jak będę miała, to wstawię. Nam się aparat popsuł (na marginesie - kolejny wydatek). Muszę pozbierać zdjęcia od innych. ![]() Cytat:
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby to nic groznegokliknelam ci w klubie i mi i mi kliknijcie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-15 o 08:43 |
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry dzień
![]() No i znowu praca... Ale dzisiaj już jestem spokojna Mąż już na dobre wszedł w dobry okres... Zadzwonił uhahany żebym posłuchała jak mały sobie pokrzykuje do ulubionej bajki na mini mini Tak czytam i czytam o postępach Waszych pociech... a mój leniuch to nic... Nawet jeszcze nie potrafi sam stabilnie siedzieć... tylko zaraz się przewraca... już nie mówiąc o przewracaniu się z pleców na brzuch (do tej pory udało mu się to kilka razy... chyba go to jeszcze nie jara ) czy z brzucha na plecy...Próbuje go uczyć pić z niekapka ale jeszcze nie kuma o co chodzi... póki co gryzie ustnik... Na szczęście już ładnie mi je z łyżeczki (chociaz tyle) Mam pytanie... -> jakie mięsko kupujecie i dodajecie do zupek/obiadków dla Waszych maluchów?? Cytat:
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-03-15 o 08:43 |
|
|
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() pocieszę was- u nas też śnieg do tego wieje zimny wiatr, nie wiem co ze spacerem bo moje zatoki dopiero dochodzą do siebie... Za to Martynia ma już minimalny tylko katarek marysiu bardzo współczuje, ja nie znoszę takich sytuacji, kiedy o coś proszę a czuję jak bym do ściany mówiła, agresja wtedy we mnie wstępuje a spokojnym człowiekiem jestem zazwyczaj i to bardzoadaikaka, ja na razie bardzo rzadko gotuję małej a to własnie z tego względu ze nie mam skąd wziąć mięska pewnego pochodzenia...jak pomyśle o tych nafaszerowanych nie wiadomo czym zwierzętach to mi się odechciewa kupowania w normalnym sklepie... svinecko, mam nadzieję że Eryczek ma się już lepiej magi, cieszę się że chrzciny udane cass, Martnka bardzo fajnie sobie radzi z większymi kawałkami (no w końcu ma już dwa zęby )Czeka nas chyba cięższy dzień dzisiaj...mała jęczy od rana, zmęczona a spać niet...standard znaczy się
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

wszystko jest dobrze,Tomuś zachowuje sie tak jak zwykle ,przebadałam go Całego i nie ma nigdzie guza ani siniakow.Ale dalej mam przed oczami Jego takiego biednego płaczącego i tak się wtulał we Mnie i zawodził

za refleks - macie buty 

bo nie wierze, ze wszystkie wciagnelismy, tymbardziej, ze jeden zawedrowal juz do przedpokoju
Miała spuchnięte górne dziąsełka i ewidentnie górną wargę też, aż jej tak odstawała
Tak mi jej było szkoda... tak się wtulała przy tym bólu...
Szok. No i teraz dziąsła znowu normalne i zero zębów

gratula cje z okazji kolejnego zgubionego kilograma!! Ty stosujesz jakąś konkretną dietę?

niech już nie boli![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
/taka mała kara/ 

ja się z jedzeniem bardzo pilnuję i jej tym bardziej nic nie daję. ale już powoli bledną to moze niedługo dam jej ten preparat mlekozastępczy co dostałam od lekarza recepte i wreszczie sprawdze jak zareaguje