|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z dobrych rad cioci magi - jak będziesz wybierała ubranko do chrztu dla Tymka, to weź jakieś wygodne, które się nie ściąga, nie uwiera, nie coś tam Starsze dzieci strasznie się wiercą i im nie wygodnie ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, uroczyście U nas też tylko Maciej był chrzczony.
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Morska, Ty masz swoje argumenty a ja swoje. Nie bede z Toba wchodziła w dyskusje bo nie chce psuc atmosfery na wątku.
Te Twoje umoralnianie każdego (moze naprawde jestes paranoiczką) działa mi juz na nerwy.... to tyle w tym temacie.
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - można zauważać pewne fakty i wypowiadac się na ich temat, ale Twoje reakcje są chyba trochę za ostre...przecież nie chcemy nikogo obrażać, wychowywać ani tym bardziej brać odpowiedzialności na dzieci innych bardzo cenię Twoje spostrzeżenia i wnikliwe zgłębianie tematów i chciałabym zebyś dzieliła się z nami swoimi wnioskami, ale i tak każda z nas zrobi jak uważa i musimy się z tym pogodzić jeśli chodzi o kuchnię dla dorosłych to uważam, ze trzeba dziecku dawać to co my jemy, chociażby dlatego, ze ono będzie się tego domagać, ale jak zawsze wszystko z umiarem trzeba odrobinę przeorganizować naszą kuchnię, zeby dawać to samo dziecku - nie damy mu przecież schabowego tylko ugotujemy to mięsko, warzywka też gotowane, a nie od razu surowiznę i nie od razu fasole z sosem tylko bez przypraw i coś lżejszego ,itd... między innymi po to prosiłam małża o parowar, zeby Tomuś mógł w swoim czasie jeść to co my - trochę trzeba się zapoznać z kalendarzem diety dziecka i jakoś to wszystko zgrać
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje mamusie za glosy
![]() mierzylam Werci temp. bo jakas ciepla mi sie zdaje i poliki rozpalone ma ale ma 36,6 wiec ok.
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie dziecko powinno juz probowac dorosłego jedzenia (z głową i umiarem), nie mam tu na mysli pierogów, tłustych sosów, schbowego czy golonki. tylko jakies sdrowe lekkostrawne potrawy.
|
|
|
#906 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co się przydało z pozostałych akcesoriów? Cytat:
![]() Cytat:
Ale wypowiadać się moim zdaniem mogę - jak każdy
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałaś, że argument Cass, że inni rodzice dają dzieciom gorsze rzeczy jest prymitywny mi się też nie podobał ten argument, a w zasadzie skomentowałam, ze to nie jest żaden argument, ale moim skromnym zdaniem Twój komentarz był za ostry sama się obrażasz jak ktoś Cię potraktuje nie tak jak byś sobie tego życzyła na forum, a z innymi robisz to samo
|
|
|
#908 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O jej,a co to może być?Może Bartoszek zjadł coś nowego? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-15 o 12:56 |
||||
|
|
|
#909 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
Cytat:
dziekuje dziewczyny za troske ![]() kochane jestescie ![]() Wasze kciuki sie przydaly bo z Eryczkiem znacznie lepiej ![]() tak jak wczoraj pisalam, ze przestal wymiotowac tak od tamtej pory jest cisza Eryk jeszcze jest oslabiony i lezy w lozku ale nie wymiotuje i nie ma nawet stanu podgoraczkowego chyba jednak to zatrucie bylo jeszcze dzis nic nie jadl i nie chce ale nie bede go zmuszac, moze niech sie przeglodzi bo znowu go dopadnie, daje mu smecte i duzo wody Cytat:
zobacz, ze np dzieci plywaja na besenie majac 3 miesiace, nurkuja i mocza uszy ![]() sto lat dla Bartusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cass śliczny avatarek Ja sie już zbieram na rehabilitację,mąż już zajmuje się Bartoszem i śmieje się,że z komputerem nie mogę się rozstać. Ciekawe co z Erykiem?Svi sie nie odzywa ![]() Bedę później Miłego popołudnia |
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam pytać - chodzicie jeszcze z Marcelkiem na basen? Jak mu dzie pływanie? ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dziekuje
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Super
Dobra.Spadam
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Miramejek? Moze niebawem sie odezwie
![]() A Eleeri to juz wielki nie było
|
|
#914 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
STO LATEK DLA BARTUSIA …………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* 100 LAT;;; *~*~*~*} …{ *~*~ * 100 LAT 100 LAT ~*~* } …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________\ *”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.•*” ˜˜”*°•. |
|||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Svi jeszcze nie ma kompletu na wężowe koturny? |
|
|
|
|
#916 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale TZ chce go zapisac znowu
|
|
|
#917 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla Was to to samo? ![]() Każdy ma jakiś styl pisania - a to grzeczny, a to chamski, a ja mam moralizatorski i tego raczej nie zmienię. Zamiast czepiać się słówek lepiej wybrać samą esencję wypowiedzi i tyle. Poza tym czy w pięknym, czy mniej pięknym stylu to robię, to w większości przypadków należy docenić, że chcę się dzielić spostrzeżeniami, i to właśnie robię, a nie trzymam ich w tajemnicy, bo obojętność jest wg mnie gorsza Wg Cassandry np. nie powinnam wtrącać się w wodę Magi - czyli wiedząc, że istnieje lepsza dla nerek, miałam milczeć? No to ja tak nie potrafię. I mam czyste sumienie, że powiedziałam, a nie przemilczałam. A co do traktowania mnie, to uważam, że komentarz Cassandry o jakiejś morskiej, był bardziej obraźliwy, bo określał osobę, czego ja nigdy nie robię.
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
- wózek (na dłuższą imprezkę miejsce do spania po wielkiej ilości wrażeń),
- podgrzewacz, - ulubione zabawki, - leżaczek-bujaczek, - koc (jeżeli Maluszek raczkuje, to można rozłożyć na wykładzinie, - wygodne, przewiewne ubranko na zmianę, - wygodne ubranie dla siebie
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-03-15 o 14:11 |
|
|
|
#919 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz czy długo trwało Wasze przyjęcie?
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
poczytam, w międzyczasie zjadlam, wstawilam obiad, mala spi.Obiad dla niej mam dzis od mojej mamy.Gotowala zupke warzywna i nim podorzucala wszystkiego innego dala mi wywar
Mala spi,a jak wstanie i zje, to wioze siorke do dentysty, bo chodzi z bolu po scianach... Co do dyskusji, uważam że obie kobietki mają racje. Swoją drogę lubie twoje wypowiedzi-Morska bo zawsze sa podparte solidnym argumentem U Cass lubie "zdrowe" podejscie Tylko nie zrozumcie ze "slowo" to oznacza ze jest to cos niezdrowego i zlego tylko mialam na mysli rozsądne dozowanie takich rzeczy ktore niekoniecznie mogloby juz zjesc, ale sprobowac dlaczego nie. Wcz rozmawialam z kolezanka-urodzila synka w 35tygodniu(chyba) i jej maly jej danonki, bakusia,pije krowie mleko budyn z torebki... owoce od samego poczatku wszystkie i surowe a jest mlodszy od mojej niuni o 2 dni zagotowalam sie jak to uslyszalam.Ona nie widzi w tym nic zlego...\a szkoda acha, jeszcze w temacie uszek, od zawsze mocze i to na maxa, bo wody zawsze duzo jej leje i ma pianke, a jak wierzga to juz w ogole uszka zatopione, jakos extra nie susze.Reczniczkiem, patyczkiem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-03-15 o 14:31 |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, Wojtusia, Svi - zaglosowałam na Was. Mam nadzieje, ze cos wygracie
Kasiu
|
|
#923 |
|
BAN stały
|
my po spacerku, trochę mroźno i wiatr wieje ale znośnie...
Amelka też ma najczęsciej zamoczone uszka potem patyczkiem dzieciowym trochę wytrę i do tej pory ok która to z was pisała że dziecko staje na paluszkach?? Amelka to samo, staje non stop na nóżki a nie opiera się na całej stopie a na paluszki i jeszcze jak wreszcie trochę stanie porządniej to paluszku podkurcza ![]() jeszcze muszę wykombinować coś na święta na prezent dla chrześnicy a nie wiem co i dla Bartusia |
|
|
|
#924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zięciuniu dziękuje Cytat:
![]() a mój to się ucieszył jak dziecko jak mu powiedziałam, ze moze mieć taki urlop ![]() dzieki za info Cytat:
no właśnie niby nie jutro ide do lekarza, bo ma tego coraz więcej ...Cytat:
dziekujemy Cytat:
Cytat:
![]() co do uszek - to ja tez przesadnie nie uwazam ... jak się zamoczy to wytrę a jak się nie zamoczy to też wytrę ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() Bartus dziękuje |
|||||||
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba staje na paluszkach. Chociaz ostatnio stara sie na całej stopie bo chyba zauważył, ze w ten sposób nie traci szybko rownowagi Ja tez mam problem bo moja chrzesnica w tym roku ma komunie sw. i zupełnie nie wiem co jej kupic. Cos obiło mi sie o uszy, ze chciałaby aparat cyfrowy ![]() Kasiu, podsun jakas propozycje deserku dla Kuby? Ty masz ciekawe pomysły ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Svi, przepraszam, ze tak cały czas zawracam Ci głowe tymi butami. Mam wielka ochote jakies zamowic ale boje sie, ze nie trafie z rozmiarem. Jaki Ty masz rozmiar stopy? Szeroka czy raczej wąską? Mogłabys zmierzyc? ![]() Unholy, Ty tez masz te buty z zamowien - jaki masz rozmiar stopy? I jakie nr butow kupujesz?
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-15 o 15:12 |
|
|
|
|
#926 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja nie kasia ale moge podsunac
![]() mozesz ugotowac jakies owocki np jablka czy gruszki i dodac do tego kasze manne ja ostatnio kupilam zwykla manne blyskawiczna, dodaje do ugotowanych owocow i w minute jest dobra albo zrobic kisielek z bobofruta i do goracego wkruszyc biszkopty Marci jedno i drugie uwielbia mozesz tez dodac owoce do budyniu na mleku mod albo biszkopyt ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
stope mam ok 23.2-23.5cm - ale ja mam dziwne stopy i najwiekszego palucha najdluzszego wiec u mnie roznie z rozmiarami w danych modelach ![]() stope mam bardzo szczupla z niskim podbiciem i buciki czesto rozne mi odstaja ale to Ci nie wiele pomoze bo buty z sigmy i tandemu sa roznych firm a co za tym idzie maja rozna rozmiarowke
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zawsze daje z pokruszonym biszkopnem ale chce cos urozmaicic ![]() Dziekuje za odp. Bydyn bym zdobiła ale nie mam mąki.
|
|
|
#928 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a tak do gotujacych sie owocow dodajesz kaszy i zaraz gotowe mozesz tez zrobic deserek z bananow i mleka mod - banany sa bardzo geste wiec mleko je rozrzedzi, mozna tez dodac manne lub biszkopty
|
|
|
#929 |
|
Ola-Unhola
|
Sylko, wklejam linki do aukcji moich kilku zaufanych sprzedających
![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1174013 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1827010 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2911908 http://www.allegro.pl/show_user_auct...96&gr_id=11763 http://www.allegro.pl/show_user_auct...67&gr_id=11763 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3680582 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4473280 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2170754 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6464634 http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5952357 Ja nie kupiłam, ale Svi kupiła. Nie wiem czy beda jeszcze wieksze rozmiary, ale to 6m i tak jest dużo większy niż na 6m. http://www.allegro.pl/item948832817_...disney_6_m.htm Cass, ja noszę 37 (24cm) i w 99% takie buty w domu mam Z tej hurtowni jeszcze do mnie żadne nie dotarły, także trudno mi coś napisać, ale tam są butki różnych firm, więc zdarza sie, że i rozmiarówka różna. Jest wątek z real fotkami i opisami mozesz pooglądać. Pewne jest to, że standard jest w bucikach firmy ideal, a reszty nie patrzyłam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=409585 ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Właśnie Antoś zjadł kolejną zupkę mojego wyrobu. Ale mu smakowało ![]() Podzielę się z Wami przepisem, jeśli mogę ![]() Bukiet warzyw (oj tak lubię )kawałek ligawy makaron świderki Gotujemy mięsko na wodzie, dodajemy bukiet warzyw i na końcu dodajemy makaron, Troszkę solimy i dodajemy liśc laur. Potem miksowanko, odrobina masełka i voila. Pychotka ![]() Wczoraj próbowałam też deserku gruszki+biszkopt wg Kasi przepisu. Bardzo A. smakował
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie nic. Z jakimś kiepskim nastrojem wstałam chyba. Już mi lepiej
![]() Cytat:
Już mi lepiej ![]() Sto lat dla Bartoszka! ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Miałam zapytać. Svi co z wężowymi? Do kiedy czekasz na komplet? Jeśli się nie uzbiera bierzesz inne? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Bartus dostał jakiejś wysypki
... to są takie czerowne, suche placki, czasem krostki 

zeby to nic groznego

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)