|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
no właśnie
![]() taki pic na wodę ale może w innych szpitalach jest inaczej nie ma przeszkolonej załogi w tym temacie widocznie
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Długo mnie nie było i spróbuję później nadrobić zaległości ![]() Złapało mnie porządne przeziębienie więc leżałam w wyrku i do tego zaczęło mnie kaszleć, ale już prawie po choróbsku. Wyprawka do końca skompletowana, rzeczy do szpitala kupione Został zakup fotelika dla małej![]() Byłyśmy na USG genetycznym już ostatnim i wszystko super a nasza córcia nadal jest córcią ![]() Kropeczko moja mała też rusza się najwięcej wieczorem, a i każdego dnia inaczej raz szaleje cały dzień raz nie, ale wszystko jest ok. Generalnie to myślę że chodzi o to że gdyby się dzidzia dłuugo nie ruszała albo zachowywała inaczej niż zwykle warto sprawdzić, a tak chyba nie ma co panikować. Ja w każdym razie nie liczę ruchów- wszystko jest ok - sprawdzone na wizycie i tej wersji się trzymam, bo inaczej znów zacznę sobie przybierać do głowy ![]() Ok spadam śniadanko robić. Od jakiegoś czasu jak postoję chwilkę to mnie stopy swędzą i tu nad kostkami też, to chyba ma związek z krążeniem u nas to rodzinne. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Wiecie co już tak niedużo zostało że zaczynam się bać coraz bardziej. |
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17910526]
a ja wciąż nie wiem... wdychasz powietrze nosem tak żeby rósł ci brzuch,a wydech ustami tak żeby brzuszek malał.położna mówiła żeby najlepiej poobserwować swojego faceta-oni tak oddychają zawsze, bez zastanowienia i skupiania sie na tym.poprostu tak mają-najlepiej położyć ręke na jego brzuchu i poobserwować faceci wykonywali ćwiczenia razem z nami więc było kupe smiechu..niektórych ćwiczeń nie byli w stanie wykonać..nawet mój tż awf-ista ![]() ojej..dziś zaczynam 33 tydzień Darianna-co do pościeli-ja na szczęście przez all zamówilam tylko jeden komplet,potem jak weszłam do Glucka to mi sie rozjaśniło co znaczy bawełna a bawełna. była promocja wiec sie zaopatrzylam w delikatną biało-niebieską .
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-16 o 10:36 |
|
|
|
#3904 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja od wczoraj mam takiego lenia - nic mi się nie chcę i zaczęłam mieć humorki, ostatnio dwie godziny przepłakałam bez powodu właściwie. Pewnie dla tego że TŻ -ta ciągle nie ma. Mimo że ma przymusowy urlop to dorabia sobie u ojca w warsztacie. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- A co do karmienia to ja będę próbować tak jak siostry TŻta wyjdę od takiej bezpiecznej bazy - rosołki itp. i co trzy dni będę wprowadzać nowy produkt obserwując dziecko.
|
|
#3905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak móiłam :P a teraz widzisz musze troche poleniuchować co do coli nie pije jej litrami tylko mała literatka po jedzeniu nawet onkolog mojej mamie po chemioterapi kazał kupić małą cole troche wygazować i małymi łyczkami pić kiedy w zołądku bedzie ją paliło i pomagało wiec cos chyba w coli musi byc ![]() mnie pomaga a to najważniejsze ![]() hehe ja kocham moj ogródek bo rosnie tam tyle pysznosci ![]() ja po ciastach mam zgage chyba tak proszek do pieczenia na mnie działa ![]() a ty mnie tu kusisz takimi specjałami :P ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- [QUOTE=Puma13;17902598]Edzia, moja to strasznie cwany, kochany łobuz . Ale mamusi słucha![]() no moja tez bedzie łobuzica z racji tego co wyrabia w brzuchu i dobrze ze mamusi słucha w razie czego bede wiedziała do kogo sie udać w utemperowaniu Zbuntowanej Amelki ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
ja nawet jak bede spakowana to czegos zapomne ![]() kiedys jak pojechałam mame odebrać ze szpitala zapomniałam dla niej ubrań i mam musiała w lutym w kapciach i pizamie jechać do domu facet o mało by sobie głowy o dystrybutor nie rozwalił ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
co do truskawek to kiedy ja sie ich najem musze biec do wc no i mi niezle jelitami rusza moze to o to chodzi ze po takich truskawach dziecko moze miec kolki ?? ![]() no powiem ci ze ze dla mnie było by to wielkim ułatwieniem zreszta mialam tego przykład na 2 miesiace przed zajsciem w ciaze kiedy pilnowałam 6 miesieczne dziecko kuzynki i klnełam jak mi zasnął w spacerówce a ja musiałam non stop odwracać wózek bo mu słonce swieciło tak bym tylko przełozyła rączke i po krzyku co do głebokiego to nie ma znaczenia a u mnie niestety taki teren ze trzeba z wózkeim lawirować
|
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam takie cos Owoce dla karmiącej: Przez pierwsze miesiące należy jeść owoce tylko gotowane, a już na pewno gdy wprowadzamy nowy owoc w dietę karmiącej. Nie wolno jeść: cytrusów w tym banany, przez pierwsze miesiące owoce pestkowe (czereśni, śliwek wiśni…) mogą powodować wzdęcia u dziecka, morele można spróbować ale ostrożnie, truskawki i poziomki mogą alergizować, Zalecane owoce: jabłka, gruszki, jagody, maliny, żurawina, i kolejno: agrest, porzeczki, suszone na słońcu owoce- daktyle, morele (zwierają dużo wapnia), rodzynki, figi… Warzywa Najlepiej jeść gotowane są wówczas lekko strawne. Ostrożnie z warzywami: kapusta, kalafior, brokuły (mogą wzdymać, przez pierwsze trzy miesiące karmienia nie polecane) podobnie wszystkie strączkowe warzywa. Jako pierwszy groch zaleca się soczewicę, a potem zielony groszek, seler i pomidory mogą uczulać, Zalecane warzywa: marchewka, dynia, cukinia, ziemniaki, pietruszka korzeń, wszystkie natki, botwinka, buraki, cebula i czosnek tylko gotowane, kalarepka, koper włoski (jest też mlekopędny), sałaty, kiszone ogórki, ogórki świeże, rzodkiewka, rzepa, kukurydza ale nie z puszki, świeże zioła….. Wprowadzając warzywa do swojej diety np. brokuły należy dodawać do gotowania, kminek, majeranek świeży. Zioła poprawiają trawienie potrawy i znoszą efekt wzdęć. Bardzo wartościowym pokarmem dla karmiących są kasze: jaglana, jęczmienna, gryczana, owies, ziarno orkiszu, płatki z kasz ( np. płatki owsiane), zarodki pszenne, brązowy ryż różne rodzaje. Zawierają bardzo dużo pierwiastków potrzebnych matce i dziecku takich jak magnez Mg który kobieta karmiąca powinna przyjmować 380mg dziennie, żelazo Fe 20 mg na dzień , czy Ca … Wszystkie kasze powinny być dobrze ugotowane i przeżute podczas jedzenia dopiero wówczas są one dobrze przyswajalne i są o odczynie alkalicznym (zasadowy). Jedynie kasza jaglana jest lekką kaszą i zawsze łatwo przyswajalną dzięki swemu odczynowi alkalicznemu. Szczególnie polecany jest amarantus, zboże bardzo bogate w mikroelementy, dostępne w sklepach ze zdrową żywnością. Jeśli dziecko jest alergikiem należy ograniczyć produkty zawierające gluten, czyli pszenicę, jęczmień, owies oraz produkty spożywcze zawierające mąki z tych zbóż. Nie każdy mały alergik jest uczulony na gluten. Matka karmiąca powinna w swojej diecie mieć uwzględnione w dużym stopniu: migdały są one najbardziej wartościowe w dobrze przyswajalny wapń Ca i inne mikroelementy, podobnie jak sezam i to najlepiej czarny (wzmocni osłabioną energię nerek). Należy uważać z orzechami, szczególnie włoskie lubią uczulać. Mięso w okresie laktacji ogrywa dużą rolę gdyż jest źródłem białka, Ca wapnia. Jednak należy pamiętać, że mięso nie jest jedynym jego źródłem. Jeśli jest dziecko alergiczne, należy mięso wprowadzać stopniowo obserwując tolerancję dziecka. Mięso powinno się jeść raz, dwa razy na tydzień w postaci gotowanej lub pieczonej. Nie powinno być jadłospisie żadnych wędlin, zawierają one dużo soli i konserwantów. Co do drobiu, powinien być z pewnego źródła, najlepiej wiejski. Niestety w sklepach drób jest z hodowli na bazie hormonów – które mają duży wpływ na rozwijające się maleństwo a i później kilkuletnie dziewczynki wychowywane na kurczakach mają krwawienia… Jak już zostało napisane powyżej, rosół z kury do picia dla matki jest bardzo wskazany. Mięso najlepiej zamienić na świeże ryby i wędzone zawierają Ca i co jeszcze ważne omega 3 nienasycone kwasy tłuszczowe potrzebne do rozwoju układu nerwowego dziecka. Jeśli jest dziecko alergiczne należy ryby wprowadzać stopniowo obserwując tolerancję dziecka. W diecie karmiącej matki zaleca się, by główną rolę odgrywały potrawy gotowane, ciepłe. Należy ograniczyć spożycie chleba, głównie z mąki pszennej, a zastąpić go chlebem z mąk pełnoziarnistych razowych. Podobnie potrawy mączne powinny być przygotowane z mąk razowych, są bardziej wartościowe i bogate w błonnik oraz mikroelementy. Do przygotowania potraw powinno się stosować tłuszcze naturalne: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwa z pestek dyni, masło pełne gdy nie ma objawów alergicznych. Bardzo ważną rolę w okresie laktacji jest przyjmowanie dużo płynów. Kobieta powinna wypijać ok. 2- 2,5 litrów dziennie. Zalecane płyny to: woda niskozmineralizowana, kompoty z gotowanych owoców, herbatki ziołowe (rumianek, pokrzywę, z kopru włoskiego- wpływa na laktację), dziką różę, herbatkę anyżkową, w okresie jesieni i zimy imbirową, cynamonową, tymiankową. Nie wolno pić: kawy, mocnej herbaty czarnej, napojów gazowanych, alkoholi. Herbatka dla karmiących matek by jak najdłużej karmiły swoje pociechy. Na pół litra wrzącej wody wrzucić po małej łyżeczce kopru włoskiego, anyżku, kminku, lukrecji. Gotować 5-15 minut. Pić nie więcej niż jedną filiżankę dziennie, gdyż wzmacnia laktację i jest rozgrzewająca. Nadmiar może spowodować zapalenie piersi. ( przepis z „ Chiny, kuchnia…tajemnice medycyny��? C. Diolosy) cukinia jest bardzo dobra i mozna ja wprowadzac jako 1 z dan dla malenstwa razem z ziemniakiem i marchewka sama próbowałam i robiłam wsio miałąm z ogródka pycha normalnie małemu wtedy tez smakowało ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
nie licze bo ciagle mała czuje tzn nie ma pustej godz co by mi czyms kuku nie zrobiła :P ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17910526]no, tak to w większości przypadków jest. w razie czego pozostaje jedynie wózek odwrócić i ciągnąć. ![]() A jaki jest Twój obecny number 1? ![]() nie mam numero uno ale z tych które mi wpadły w oko i niekoniecznie sa z przekładana raczka to http://allegro.pl/item925152085.html#gallery http://www.allegro.pl/item961997336_...wosc_2010.html http://www.allegro.pl/item958730965_...s_wysylka.html http://www.allegro.pl/item944192813_...3w1_hilux.html ale najpiewrw musze je pomacać i dotknąć z jakich sa materiałow a jak co to kupie tylko głeboki a z przekładana rączka kupie osobno spacerówke ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
trzymamy cie za słowo i czekamy ![]() :P
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas poród w wodzie jest za darmo, w wodzie można być max pół godziny i trzeba zrobić przerwę... Woda łagodzi ból ale też spowalnia rozwieranie, dlatego pewnie trzeba zrobić tę przerwę. Rodzić można w wodzie, są na to przygotowani... Decyzja należy do kobiety... W każdej chwili może zrezygnować i urodzić na łóżku...
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anna_paw;17913648]Kicia lepiej dzisiaj? Straszny konował z tego lekarza do którego trafiłaś. A pytałaś czy możesz donieść książeczkę? Ja kiedyś trafiłam na pogotowie bez książeczki, to tylko spisali moje dane i kazali dowieść w ciągu dwóch tygodni. Gdybym nie dowiozła dopiero wtedy wystawiliby rachunek.
Nie jestem do końca o tym przekonana, no bo dlaczego w takim razie każą nam taszczyć zaświadczenie o ubezpieczeniu na porodówkę? Ale głowy nie dam... Co do zgagi - Edzia to może przestań pic tą Colę, ja zauważyłam, że po niej mam zgagę murowaną Śliczna ta Twoja Amelka brzunio też niczego sobie ![]() Ej, a tak z innej bajki - ciekawe czy jakby się najeść czekolady to czy zaczęłybyśmy produkować mleko czekoladowe ![]() ![]() ![]() nie wiem jak sie to robi zeby skopiować kawałek wypowiedzi z innego forum ale przepraszam autorke jesli naduzyłam jej praw sadze jednak ze to jest bardzo pomocne i w zadnym wypadku nie łamie zasad to jest z wateczku mamusie marcowo kwietniowe [QUOTE=Gmyrelka;17808732]a przeczytałaś to co Ci podesłałam?? Nikt nie ma prawa żądać od Ciebie dowodu ubezpieczenia bo w Polsce kobieta w ciąży, podczas porodu i połogu ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej BEZ WZGLĘDU NA TO CZY JEST UBEZPIECZONA CZY NIE. W razie czego dzwoń od razu to rzecznika praw pacjenta. Biuro Rzecznika Praw Pacjenta www.bpp.gov.pl Kierujący Pracami Biura: Krystyna Barbara Kozłowska adres: ul. Długa 38/40 Warszawa 00-238 tel./faks: (0-22) 635-75-78 e-mail: sekretariat@bpp.gov.pl Bezpłatna infolinia: 0-800-190-590 (pn. - pt. w godz. 9.00 - 21.00) Biuro czynne: pn. - pt. w godz. 8.15 - 16.15 Przyjmowanie petentów: pn. - pt. w godz. 9.00 - 15.00 Prawnik biura przyjmuje: pn. - pt. w godz. 9.00 - 15.00 http://forum.prawnikow.pl/lofiversio...hp/t55143.html z tym czekoladowym mlekiem to by nawet fajnie było tez bym sie podpieła no własnie a mi tylko ona pomaga ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
ciesze sie ze juz wszystko wiadomo i ze macie sie dobrze ciebie swedza a mnie stawy bola ja etz sie zaczynam bać cosraz bardziej wiec nie jestes sama jeszcze miałam straszny sen no nie az tak straszny ale sniło mi sie ze rodziłam odczuwałam bol (tak realistyczny był ten sen ) przy pierwszych skórczach nawet mocny był ale jak mi połozna kazała przeć nie czułam nic nawet mi powiedziała ze mało sie rozprułam wiec szycie pojdzie raz dwa najgorsze bylo przedemna nie dali mi dziecka widziałam tylko czarną czuprynke dopiero po 3 godz przyszła do mnie pielegniarka i mówi przepraszam bardzo ale lekarz sie pomylił ma pani jednak chłopaka i pokazała mi siusiorka ![]() normalnie mnie az zatkało zadzwoniłam z płaczem do mojego i go opieprzyam ze to przez niego bo u nich w rodzinie zawsze tak musi być i ze taki mądry był i co teraz z tym rózowym wózkiem i tyloma ubrankami
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-03-16 o 11:16 |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Anna_Paw, Bydgoszczanka, dziękujemy z Amelką
Edzia, moja Amelka w brzuchu była grzeczniutka, a teraz jest aż za bardzo ciekawa świata. Twoja też będzi mamusi słuchała![]() Ja ruchów też nie liczę, mój gin mówił, że powinno być 10 przez cały dzień i liczy się każdy ruch, (kopnięcie, wypchnięcie, przekręcenie się) więc jak Amelka mnie rano budzi na siku, to te 10 ruchów mam podczas jednej sesji nocnikowej ![]() A z karmieniem, ja robiłam tak jak Myszka pisała, najpierw rosołki, kanapki z chudą szyneczką i co dwa -trzy dni coś nowego. Ja np. jadłam majonez, żólty ser, kosteczkę czekolady i małej nic nie było. Każde dziecko reaguje inaczej.
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czytałam w jednej książce, żeby wybrac jedną porę dużej aktywności dziecka i w ciągu 1 godziny takiej pory aktywności powinno byc 10 ruchów, z tym , że liczymy każdy ruch, każde poruszenie ręką, nogą czy inne "smernięcie" nas przez malucha |
|
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie Mamusie...nie wiem co się ze mną dziś dzieje- zajadam się słodkim na okrągło bo po innym brzuch mnie boli. Miałam 3 kinderowe kanapki i już poszły do brzuszka- od 8 rano. 2 fantazje z truskawami też już zdążyłam wsunąć...Spróbowałam zjeść kanapkę z serem żółtym i wędlinką- jakoś weszła ale brzuch mnie rozbolał, przestał po fantazji. Kubeczek się cieszy bo słodkie lubi ale mamusi doopsko rośnie i kilosów przybywa.
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przy zzo trzeba na własną rekę załatwić anestezjologa
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() miałam takie parszywe dwa dni, że wolałam tu nawet nie zaglądać, coby Wam humoru nie psuć. no mówię Wam, sama ze soba nie mogę dojść do ładu czasami, ale na szczęście już jest lepiej...w ogóle poproszę o trzymanie kciukasów. małż był rano na rozmowie o pracę, bardzo chciałby się do tej konkretnej firmy dostać. a do piątku każą czekać... ![]() a teraz sobie poczytam zaległości
|
|
|
|
#3915 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Nie każdej podobno wypycha, ja tez nie mam wypchniętego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=lindsley;17912248]Witam znów po dłuższej przerwie... Mój synuś w zeszły czwartek - 31tc ważył 2250g a ja przytyłam 10kg i rozstępów nie zanotowałam na szczęście QUOTE] Ja bym powiedziała, że to średniaczek super Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
juz skompletowana wyprawka ? ![]() Rzeczywiscie mało czasu ale nie bój się, wesprzmey sie nawzajem, jatez do odwaznych nie należe ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3916 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, ze tylko foto ale wyglada apetycznie i fajnie sie nazywa....![]() Bede robic Cytat:
czasami go zaczepie jak dlugo jest spokoj to odpowie. Ale nie licze. Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1791800 7]dzień dobry ![]() miałam takie parszywe dwa dni, że wolałam tu nawet nie zaglądać, coby Wam humoru nie psuć. no mówię Wam, sama ze soba nie mogę dojść do ładu czasami, ale na szczęście już jest lepiej...w ogóle poproszę o trzymanie kciukasów. małż był rano na rozmowie o pracę, bardzo chciałby się do tej konkretnej firmy dostać. a do piątku każą czekać... ![]() a teraz sobie poczytam zaległości [/QUOTE]Kicuki za meza zacisniete ![]() Dobrze, ze nastroj masz lepszy Marta, gratulacje 33 tc Puma, sliczne zdjecie Amelki i brzuszka Twego ![]() _____________ Padam na twarz dzisiaj. Tyle roboty od rana juz dawno nie mialam. Swieta sie zblizaja i wszyscy chyba chca gdzies wyjechac a ja juz sie spalilam na dzisiaj. Wczoraj dostalam wyprawke (kiedys chyba pisalam, ze panstwo finskie zaopatruje kazda ciezarna w takie cudo). Jest tam koldra, poszewka, przescieradlo, podklady pod przescieradlo, ksiazeczki dla dzieci i dla rodzicow, pieluchy tetrowe, ochraniacze na te pieluchy, pieluchy z materialu (nie wiem po co i do czego, wygladaja jak pampersy ale z materialu ????) i bodziaki, kombinezon, prezerwatywy i zel nawilzajacy dla rodzicow na potem ![]() Wstawie troche fotek: 1. pudlo ![]() 2. nie wiem co to jest to cos w serca...ma suwak.. 3.kombinezon 4.takie tam rozne... 5.bodziaki i inne
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-16 o 12:30 |
|||
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
jak juz sie rozpedzilam to dodam:
1.bodziaki i inne cd. 2.- II - 3. bonus koncowka 33 tc
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a brzunio cudny i malutki ja mam o wiele wiele większy a dziś zaczynam 33 tydzień
|
|
#3919 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a najdziwniejsze jest to, że dopiero w ciąży mi się to porobiło. wcześniej miałam normalne. ale kontroluję w domu i zawsze jest dobre...tak to nazwała moja ginka... w dodatku "ciążowy syndrom białego fartucha" Cytat:
a wyprawka fajna, bardzo ładny kombinezonik ![]() (ale żeby tak z grubej rury prezerwatywy? czyżby sugestia drobna że obywateli już mają pod dostatkiem? )
|
||
|
|
|
#3920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Czasem dzidzia nie ma chumoru.....tak jak my i woli sobie posiedzieć w ciszy![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
zgrabniutki brzusio ![]() Ja mam dużo wiekszy....czuję się jak wieloryb ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień.
Juz zrobiłam 2 prania dzidkowe, rosół i umyłam piekarnik. W domu pachnie dzidkowym płynem do płukania. A tak poza tym to leniuchuje. Juz nie mogę się doczekać kiedy beda gotowe meble dla małej. Ja mam faze na lody snicersy.Uwielbiam te orzeszki. Ważyc sie ostatnio nie ważyłam ale już majtki mi się opinają wiec trzeba zakupić większy rozmiar.A brzuch codziennie mam większy. U mnie słoneczko wyszło. Super ciepło i miło na dworze. Cytat:
I ciuszki super.Prezerwatywy:confus ed: |
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1791899 7]a wyprawka fajna, bardzo ładny kombinezonik ![]() (ale żeby tak z grubej rury prezerwatywy? czyżby sugestia drobna że obywateli już mają pod dostatkiem? )[/QUOTE]Kombinezon jest fajny, cieplutki i milutki dodatkowo jest czapeczka i rekawiczki i buciki ![]() A prezerwatywy no coz....maja cale 5 milionow ludzi wiec moze to juz tlok Cytat:
fajnie, ze wyprawka sie podoba. Brzuch wcale nie maly ale ja sie sprytnie ustawilam do zdjecia Jest wielki i ciezki ![]() co do ruchow dzidzi to sie zgadzam. Moje dziecko poki w brzuchu siedzi to spokojne jest calkiem ![]() cale 15 sztuk
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Kasiaa, Amelka dziękuje
Araczki, dzięki Wyprawkę dostajecie tam świetną
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
To się nazywa "prorodzinne" podejście
Powiem Ci, że jesteśmy w tym samym momencie ciąży, ale mój brzuch przy Twoim zgrabnym brzuniu to prawdziwe brzuszysko
|
#3925 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Edzia400;17917169]
Cytat:
ten lekarz to mnie tylko jeszcze bardziej zdenerwował a potem się jeszcze męczyłam z bólem brzucha bo mnie z nerwów rozbolał Cytat:
|
||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz mówił że większy średniaczek ale wg tego co tu podajecie i na innych forach to jest spory.... Biorąc pod uwagę, że rośnie ok 200g na tydzień to będzie miał ponad 4kg
![]() Przymierzam się do porodu na kole porodowym - pisałam kiedyś o tym... Ale jak nie będzie akurat wolne to może się zdecyduję na poród w wodzie... Na SR tez u nas podkreślają, żeby zabrać oryginał. Ja mam legitymację honorowego dawcy krwi i to wystarczy - zresztą mam swój kod kreskowy i jestem w systemie więc nie powinno być problemu...
|
#3927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochane jestescie babki ![]() Cytat:
|
|
#3928 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Damy radę ![]() Czasami sobie sama oddycham przeponą Cytat:
Ja miałam dzisiaj gorszy. Obudziłam się zalana łzami. Urodziłam Luizkę, a ona nie miała jednej nóżki, jedna rączka była krótka, a druga zrośnięta z brzuszkiem [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1791800 7] w ogóle poproszę o trzymanie kciukasów. małż był rano na rozmowie o pracę, bardzo chciałby się do tej konkretnej firmy dostać. a do piątku każą czekać... [/QUOTE] ![]() Cytat:
....a na plusie tylko 8,5 kgWyprawka super Brzuszek masz bardzo zgrabny ![]() Witajcie. Dzisiaj moje nogi wyglądają dużo lepiej. Może trochę ostatnio przesadziłam z aktywnością? Muszę przystopować, bo nie wyobrażam sobie leżenia całymi dniami Moje psisko się starzeje ( w maju kończy 9 lat ). Jelita już nie pracują jak trzeba. Musimy mu kupić specjalną karmę. Byłam dzisiaj u sąsiadki na kawce ( to mama mojej koleżanki ) i przywiozła mnie z Anglii fajne woreczki pachnące do zużytych pieluch i jednorazowe śliniaki. Podobne do tych http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=598259
|
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja faze na słodkie mam caaały czas Cytat:
Cytat:
??A my dziś zaczynamy 32 tydzien ![]() zostałam obdarowana 50 egzemplarzami 'mamo to ja' 'mam dziecko' itp itd.. Więc bede sobie czytała ![]() W jednej było własnie coś o karmieniu piersia, jeżeli dziecko ma skazę białkową.. Mam nadzieje że moja nie bedzie miała, bo nie można nic czego ja lubie
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-16 o 15:06 |
|||
|
|
|
#3930 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jak stanę bokiem z gołym brzuchem to też wygląda na mniejszy, a jak stanę frontem to sama w szoku jestem. A wymiary podobne chyba mamy, bo jak mierzyłam wczoraj to 105 cm było w obwodzie Cytat:
Dziewczynki, ale macie sny Mnie jakoś koszmary na szczęście opuściły, już nawet nie pamiętam kiedy coś złego mi się śniło... Współczuję!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

( nie moje bo moje juz prawie zjedzone , to bylo urodzinowe ciasto dla malza
. Ciasta na mnie dzialaja dobroczynnie 
:P 

a ja przytyłam 10kg i rozstępów nie zanotowałam na szczęście
juz skompletowana wyprawka ?