|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
ja tez ciagle mam faze na slodkie ale walcze, walcze...![]() 14 kg rozlozylo sie rowno po calym cielsku ![]() Gratki 32 tygodnia Cytat:
tak wlasnie jest. Frontem jest gigant a w pasie swoje 100 cos pokazuje ![]() A w ubraniu to wogole wiiielki ![]() Zmykam do domu. Koniec roboty na dzis. Milego popoludnia i wieczora dla Was
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Kardashi, gratki i tu
![]() Araczki, faktycznie równiutko musiało ci sie rozłożyć to 14kg, bo nic po tobie nie widać. Ja mam 93cm w pasie i jutro kończymy 32 tydz.
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laski
![]() Czytalam te listy co jesc a co nie w czasie karmienia i chyba zdam sie na intuicje i maly eksperyment (bedziemy probowac wszystkiego i sie okaze) bo na kazdym forum i w kazdej gazecie te listy sie bardzo roznia ![]() Okaze sie w praniu nie ? A wlasnie odlacznie prania ciuszkow , zrobie to tylko raz teraz jak pojade na swieta(i tak juz pisalam ze musze torbe naszykowac w razie czego jak bede wracac) i nie mam zamiaru wiecej tego robic przed porodem . Moja mama przyznala sie mi ostatnio , ze ona ciuszkow dla mnie nie prala wyszla z zalozenia ze ciuszki byly nowe wiec nie ma potrzeby , prac wstepnie - i jakos nigdy nie mialam alergi ani nic![]() Ruchow nie licze bo nie nadazam Mala szaleje na nonstopie i zadko kiedy ma lenia , czasem jak ja wstaje rano to ona idzie spac tak do poludnia i dalej jazda , cale popoludnie i nocke .Dzis w nocy nie dala mi spac ciagle sie budzilam a mala probowala mi sie przez brzuch nozkami przebic ![]() Sny to chyba wszystkie mialysmy dzis podobne - mi sie snila mala , ze sie juz urodzila , byla sliczna ale nie miala paluszkow u jednej raczki i maz mnie pocieszal ze jeszcze sie rozwina . ![]() araczki - super wyprawka , szkoda ze u nas takich nie daja , tak na zachete i w ramach rekonpensaty za marne rodzinne ![]() Spadam obiadek robic , Gabrysia juz mi wierci dziure w brzuchu normalnie choduje malego pasozytka z ADHD ![]() Wiecie czego sie ostatnio boje - mam wizyte na 1 kwietnia i cykam zeby mi nagle gin nie powiedzial ze to jednak chlopak( to nie ma nic wspolnego z tym ze bedzie prima - aprilis) juz mi sie raz zmienilo a teraz gin juz 2 razy potwierdzil ze corka i w sumie wierze mu bo sama widzialam ale i tak cykam . I juz nie wiem czy kupic meble teraz ( juz mam upatrzone biale ) czy po swietach ![]() A jeszcze mi sie przypomnialo - tez musialam ekstra sobie zrobic badanie krwi z okresleniem grupy i moj gin przypial mi ta orginalna kartke do karty ciazy .Wpis wpisem do karty ale taka ekstra kartka z grupa musi byc.
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-03-16 o 17:08 |
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
witam, troszke niesmialo bo jestem tu nowa...
ale tez czerwcowa mama
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Jamaica, witamy
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
słowko o mnie
![]() mam 26 lat, 26 tydzien ciazy, termin na 25 czerwca.. szukalam aktywnego forum czerwcowych mam i udalo sie !
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja na wysokości pępka mam 87cm ![]() Cytat:
![]() A płeć już znasz ?
|
||
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
niestety maluszek na połówkowym usg nie pokazal plci...mąż mówi do brzuszka >on<
okaze sie czy mial rację ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ![]()
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-03-16 o 17:28 |
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Skąd jesteś i co porabiasz? Troszkę sobie pospałam Teraz wcinam słodkie. Kupuję takiego smacznego kołacza z serem, jest pyyyyyycha.Na wysokości pępka mam 104 cm Chyba już przegoniłam męża
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
warszawianka
smacznego aktualnie mysle o czerwonym barszczu bo slodkiego nie moge.... lekarz zalecil pilnowac wagi.. bo w piatek bylam na wizycie o okazalo sie ze juz mam 11 kg do przodu ... wiec sie pilnuje co ni eprzychodzi latwo bo w ciazy polubilam slooodkie
|
|
|
|
#3941 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1791800 7]dzień dobry ![]() miałam takie parszywe dwa dni, że wolałam tu nawet nie zaglądać, coby Wam humoru nie psuć. no mówię Wam, sama ze soba nie mogę dojść do ładu czasami, ale na szczęście już jest lepiej...[/QUOTE] Oj bidulko, to zupelnie tak jak ja. Tez mialam ostatnio dziwne dni. Ale juz mi przeszlo na szczescie. Cytat:
Witam nowa mamusie na forum. Eh dziewczyny. Mialam dzis glukoze 75. I powiem Wam, ze wypilam bez problemow, pomimo iz nawet herbaty nie slodze. Ale to pewnie tylko dlatego, ze mialam ze soba cytrynke bo bez nie wiem czy dalabym rade. Bylam kluta przed wypiciem i 2 godz po. Mialam tez dzis pierwsze ktg, ale mala jakas nietowarzyska byla i malo sie ruszala, a smialam sie przed ktg z położna ze po tej glukozie to jak dostanie powera to nie zdazy aparat jej ruchow rejestrowac..Niestety, na moja Milenke nawet glukoza nie dziala Ma swoj rytm ruszania (w nocy szczegolnie) i juz. Dziwie sie, bo wydawalo mi sie ze po tej glukozie nie tkne nic slodkiego przez jeszcze dlugo dlugo a tu juz po poludniu naszla mnie ochote na nutelle..Niezbadane sa zachcianki kobiet w ciazy jednak Wczoraj mierzylam obwod brzuszka na wysokosci pepka i jest 93 cm...W 28 tc..niektore maja taki w 32..No nic, nie mozna miec wszytskiego. Bylismy dzis z małżem tez ogladac łóżeczka i wozeczki (czas najwyzszy) i chyba kupimy łóżeczko z funkcja bujania-kolega mezowi polecil. Po miesiacu oczekiwania wkoncu doczekalam sie i serwis naprawil mi pralke. Jakby w tym tyg nie przyjechali to chyba bym poszla do pralni na ich koszt prac.Ah dziewczyny, mam pytanie. Jaki jest najlepszy materac dla dziecka? Na allegro, promuja ten gryczano-kokosowy? Ale nie wiem czy sie sprawdza, jak myslicie? Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-03-16 o 17:54 |
|||
|
|
|
#3942 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
![]() Zaganiana jestem, że szok Wczoraj pierwszy raz mi kostki spuchły - lekko, ale jednak, I dzisiaj też. Za dużo pracuję. A jutro po pracy konferencja, do wieczora siedzę. Tyle, że na 2 lekcji okienka na 3 i 5 oglądamy film TO pójdę do sali rehabilitacyjnej poleżeć na materacu. Wczoraj akurat z koleżanką gadałam o diecie przy karmieniu = nie zamierzam tak schizować... dziewczyna przez 2 miesiące jadła wyłącznie gotowanego kurczaka/indyka, kartofelki i marchewkę, białe pieczywo, gotowane jabłka i plasterek sera i wędliny. Na szczęście wrzuciłyście listę żarełka i nieco się podbudowałam A w ogóle od wczoraj ŻRĘ. Muszę się opanować Materac mamy kokosowo-piankowy. A glukozę też wypiłam bez problemów, myślałąm, że gorsze to będzie
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-03-16 o 17:58 |
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Liliputek, ja mam materac gryczano kokosowy.
Dziewczyny, czy też tak macie, że wam serce tak chwilami wali, że nawet przy leżeniu się nie uspokaja. (I to nie po jakimś wysiłku, tylko tak samo z siebie) bo mnie się to ostatnio zdarza i nie wiem, czy zacząć sie martwić. Dodam, że ciśnienie przy tym mam w miarę niskie/normalne.
|
#3944 |
|
Konto usunięte
|
Puma! mam tak
ciśnienie mam super, a serducho zaczyna czasem walić koszmarnie.
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Szajajaba, a co robisz żeby przestało?. Bo leżenie to po dłuższym czasie mi pomaga, a uczucie okropne. Mnie wali o 30 szybciej niz normalnie, czuję jak mi cała twarz pulsuje.
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie mam tak samo , cisnienie w normie , wrecz idealne a czasem serducho az chce wyskoczyc
Czyli norma ![]() Materac tez mam kokosowo- piankowy Witam nowa mamuske
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam u lekarza...no i zonk..dostałąm duphaston 3 xdziennie i mam lezec..za 2 tyg na kontrole jak nie bedzie lepiej to pewnie mnie położą na oddział
żadnych zachcianek nie mam i wogóle jakos tak dziwnie |
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Dilaya, ja też mam 6 kg na plusie i koniec 32 tygodnia
Tylko ja mam apetyt straszny i na słodkie i na normalne jedzenie też.
|
#3949 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- ale nie wiem na pewno, bo się nie interesowałam tym. Cytat:
ale tak właśnie chyba wygląda poród w wannie- że tylko do jakiegoś momentu w wodzie. ![]() Cytat:
gratki na 33 tydzień. ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1791800 7] w ogóle poproszę o trzymanie kciukasów. małż był rano na rozmowie o pracę, bardzo chciałby się do tej konkretnej firmy dostać. a do piątku każą czekać... [/QUOTE]humor już Ci wrócił? kciukasy za pracę TŻ zaciśnięte. Cytat:
![]() hey, witaj. podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to dopiszę Cię do naszej gromady. ![]() Cytat:
Moje dziecko cosik niewyraźne... jakoś tak charczy, pokaszluje, stan podgorączkowy... - więc dziś siedzieliśmy w domciu, a jutro wieczorem skoczymy chyba do pediatry.
|
|||||
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
witaj
|
#3951 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat dzis w szkole rodzenia byl wyklad o porodzie w wodzie wiec jestem w temacie ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1791800 7] miałam takie parszywe dwa dni, że wolałam tu nawet nie zaglądać, coby Wam humoru nie psuć. no mówię Wam, sama ze soba nie mogę dojść do ładu czasami, ale na szczęście już jest lepiej...w ogóle poproszę o trzymanie kciukasów. małż był rano na rozmowie o pracę, bardzo chciałby się do tej konkretnej firmy dostać. a do piątku każą czekać... ![]() [/QUOTE] kciuki za męża ![]() ![]() i przeganiam parszywy nastrój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i zgrabny brzusio Cytat:
co za sen... mam nadzieję ze teraz juz do konca ciąży będziesz miec same pozytywne sny witaj i zapraszamy ![]() Cytat:
lez i odpoczywaj |
|||||
|
|
|
#3952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17930283] Moje dziecko cosik niewyraźne... jakoś tak charczy, pokaszluje, stan podgorączkowy... - więc dziś siedzieliśmy w domciu, a jutro wieczorem skoczymy chyba do pediatry.[/QUOTE]niedobrze ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17926988]Hej hej ![]() Zaganiana jestem, że szok Wczoraj pierwszy raz mi kostki spuchły - lekko, ale jednak, I dzisiaj też. Za dużo pracuję. A jutro po pracy konferencja, do wieczora siedzę. Tyle, że na 2 lekcji okienka na 3 i 5 oglądamy film TO pójdę do sali rehabilitacyjnej poleżeć na materacu. [/QUOTE]
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
velluto
od kilku miesiecy stawia mi sie macica,luteina nie działa za bardzo wiec dała cos mocniejszego...pozatym nospe 2 x dziennie i magnez tez tak juz od grudnia...hmmm no mam nadzieje ze sie poprawi bo nie widzi mi się kłaść do szpitala...
|
|
|
|
#3954 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe jak sie sprawdzi może szybciej pójdzie.Witamy Cytat:
skąd jesteś?
|
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17930283]
ale tak właśnie chyba wygląda poród w wannie- że tylko do jakiegoś momentu w wodzie. ![]() Moje dziecko cosik niewyraźne... jakoś tak charczy, pokaszluje, stan podgorączkowy... - więc dziś siedzieliśmy w domciu, a jutro wieczorem skoczymy chyba do pediatry.[/QUOTE]to o czym piszesz, to poród z imersją wodną, taka imersja może odbywac się w wannie lub pod prysznicem. U mnie w szpitalu jest bardzo czesto stosowana gdyz łagodzi ból i czesto przyspiesza rozwieranie szyjki. Ale taka imersja trwa nie dłużej niz 30-40 min, z przerwami 2-3 godzinnymi. Sam poród w wannie to poprostu poród w wannie wlasciwa faza porodu odbywa się w wannie a dziecko rodzi sie w wodzie kciuki za Maksia zeby się nie rozchorował ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porządku ![]() Cytat:
bo ja taka wstydliwa jestem ![]() ja będę rodzić w Kielcach na Kościuszki i tam tez chodze do szkoły rodzenia |
||
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczeta!
Wy tu o slodkosciach rozprawiacie a mi az slinka leci Czyli m.in. zadnych slodyczy nad czym straszliwie ubolewam
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście miałam pozaznaczać to z lenistwa stwierdziłam,że przecież zapamiętam i oczywiście nic nie pamiętam co komu miałam odpowiedzieć
![]() ja też mam 6kg na plusie-połowa 28tc na wysokości pępka chyba 88cm glukozę robiłam 75g-ble i fuj-ale jakoś dałam radę,młoda brykała później jak nakręcona a ja odliczalam minuty,bo ja z tych co raczej śledzik jak czekoladka ![]() wyniki wszystkie super,glukoza nisko-ale ja nigdy nie miałam z nia problemów nawet morfologia nieźle,hemoglobina 11,7 -a ostatnio bodajże 11,4 było ![]() młoda waży już 1200g,stópka 5,3cm ![]() ułożona główką w dół,dość nisko,ale na szczęście nie wpłynęło to na większe skrócenie szyjki czego się obawiałam ![]() Araczki-super brzunio,malutki i bardzo fajna wyprawka ![]() pomysleli o wszystkim Liliputku-te Milenki to chyba takie spokojniutkie są ciesz się,ja poobijana strasznie jestemDilayla-no to nie masz wyjścia,musisz się pobyczyć cześć Jamaica co to ja jeszcze miałam...
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-03-16 o 21:33 |
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dilayla leż, odpoczywaj a wszstko będzie dobrze Jamajca witaj ![]() Araczki ale zgrabniutki brzuszek
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
Nie było mnie kilka dni, zaraz sobie doczytam co u Was. Tymczasem spieszę z nowinami po dzisiejszej wizycie. Z Leną wszystko ok )Waży ok. 1600-1700 gram (30 tc+ 6dzień), ale nadal jej główka jest niziutko, tuż przy szyjce. Szyjka się nie skróciła od ostatniej wizyty, jest długa na 26 mm, ale nadal mam się oszczędzać. Jestem trochę zdołowana, bo ginka kazała mi zacząć brać fenoterol - to jest lek na podtrzymanie, który ma ful ubocznych skutków - wywołuje kołatanie serca, trzęsawki, puchnięcie, mroczki przed oczami itd, ale najgorsze, czytałam na necie, że u dziecka może wywołać drgawki kończyn przez jakiś czas po urodzeniu i przedłuża żółtaczkę. Nie wiem co robić, bo ona mi trochę bez sensu ten lek zapisała - przecież nic się nie pogorszyło, nie ma rozwarcia a za 2 tyg.mam znowu wizytę....Czy któraś z Was zażywa fenoterol???Jutro muszę do niej zadzwonić i upewnić się, czy ten lek jest konieczny.---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Puma, Araczki - śliczne macie brzuszki Puma - Amelka wymiata, słodziutka jest Kropko - ja nie liczę ruchów, bo moja mała właściwie cały czas się rusza Jamaica witaj Dilayla - trzymaj się, będzie dobrze Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
czesc Kobitki!!
Ze 2-3 tygodnie do Was nie zagladalam, nie jestem w stanie nadrobic wszystkich postow Pozdrawiam Was cieplutko!!! to po pierwsze.. Jestesmy na chwile w Polsce, przyjechalismy odebrac nasze cuda wyprawkowe dla Stefanka - juz widze, ze przesadzilam z iloscia ![]() Zaczelismy 31 tydzien. Wczoraj byalm z wynikami u rodzinnej i ginka, Wszystko OK! Ogladalam moje malenkie Cudo na USG. Jest dosc spory, wazy 1650 g, ginek mowi, ze chlop jak dab takze czuje, ze te pare ciuszkow na 50 cm moge schowac juz do szafyZmartwil mnie jedna rzecza - Maly ma luzno obwiazana szyjke pepowinka...ginek twierdzi, ze mam sie niczym nie przejmowac, ze duzo dzieci w ten sposob ma...ale ja juz nie moglam wczoraj zasnac spokojnie poza tym i tak spie normalnie po 2-3 godziny, bo sie budze i koniec. Za 1,5 tygodnia spadam juz na ferie i macierzynski (w Norwegii zaczyna sie 3 tygodnie przed rozwiazaniem), wiec wtedy moze wyluzuje sie troche, odpoczne i pozytywne myslenie wroci na miejsce![]() A z reszty spraw to 14 kg na plusie, wygladam jak bombowiec - tak nazwala mnie mama. Dzisiaj wybieram sie do fryzjera i kosmetyczki luzowac sie... ![]() Zycze Wam super dnia babeczki!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

??

co za sen... mam nadzieję ze teraz juz do konca ciąży będziesz miec same pozytywne sny
skąd jesteś?
Czyli m.in. zadnych slodyczy nad czym straszliwie ubolewam