Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 10:41   #1171
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Dziewczyny, chce sobie kupic listonoszke i tak sie rozglądam po All.
Moze macie jakiegos dobrego sprzedawce?
Wojtusia, Ty chyba kiedys kupowałaś torebke i nawet wklejałaś linki?

TA mi sie podoba

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:45   #1172
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Rowniez jestem za

Tak piszecie ile Wasze dzieciaczki jedza
moj Danielek nigdy nie jadl za wiele ,ale i tak jestem teraz zadowolona jak je. Bo jak sobie przypomne jak walczylam z nim o kazdy posilek, lyzeczke...

teraz to wyglada mniej wiecej tak:
7:00- 180 mleka
10:00- kaszka z 150 ml wody/mleka zalezy jaka
14:00- obiadek 200 ml
17:00- kaszka z 150 ml
20:30-mleko 150ml-180ml
no i deserek w miedzyczasie , ale czasami juz sie nie miesci .

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Kiedys strasznie sie przejmowalam tym ile je , jak przybiera na wadze itp. Bo to zawsze taka kruszynka byla , urodzil sie z waga 2550 kg. Teraz ma okolo 8 kg , i moze chcialabym zeby byl bardziej okraglutki , no ale coz taka juz jego uroda , malego szczypiorka .
Najważniejsze, zęby zdrowo się rozwijał i przybierała na wadze. Z dziećmi jak z dorosłymi, każdy ma inny apetyt i je różnej wielkości posiłki. Także nie ma się co martwić, jak nie ma innych niepokojących objawów.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Jeszcze nic nie robie po nie pracuje. Zaraz po studiach poszłam na roczny staz, potem urodził sie Kuba i poki co siedze w domu. Ale w koncu bede musiała rozejrzec sie za jakas praca.
O swoim wykształceniu napisze w klubie, nie chce tak publicznie

Dziewczyny dodałam przepis na zupe mandarynkowa.

I wklejam przepisy na sałatki, zeskanowane z gazety (mam nadzieje, ze dacie rade odczytac)
Ja też wolę w klubie.
Widziałam i zanotowałam.
Ja sobie kupiłam ostatnio książkę z przepisami na sałatkę. Trzeba będzie w wolnej chwili przejrzeć

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć czołem

Nie mam dzisiaj mocy Uwaaaga! Mały wstał dzisiaj o 4.40
Tak walczył w łóżeczku, że wygląda jak po jakiejś bitwie. Cały pokiereszowany

angy, ciekawy zawód Płaszczyk mi się podoba

Unholy, fajne te torebki, tylko mamona mi się skończyła
Co do klarowności krupniku, ja płuczę kilkakrotnie kaszę na sitku.
Ja też płuczę, ale zawsze jakis lekki osad zostaje. Zresztą ja czasami dodaję odrobinkę mleka (lubię tak), więc przeźroczysta na pewno nie będzie
Stary 2010-03-17, 10:46   #1173
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje

Wydaje mi sie, ze nie ma. Zwrocił w przeciagu 3 tyg. 6 razy. Zupke, kaszke ryzowa i biszkoptową. Gdyby zwracał tylko te z glutenem to wziełabym pod uwage nietolerancje na gluten. Nie ma reguły kiedy wymiotuje - zdarzyło mi sie rano w południe i pod wieczór.
I zauwazyłam, ze wymioty pojawiły sie jak zrobił sie bardziej ruchliwy i jak zaczeły wychodzic mu zabki. Bo wczesniej miał tylko jednego a teraz wyszły mu na raz dwa i cała góra jest obrzęknieta.

Kropeki są miętowe. TUTAJ jest info o kropelkach.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zaraz linka do aukcji podam Ci na PW

Cytat:
Żebysmy załozyły taki watek - Poznajmy sie lepiej.
Nasz zawod , skonczona szkoła, ewentualnie jakies hobby itp.
Co Wy na to?
Jak na lato
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Tak przeglądam e-torebkę i nie mogę się skusić, a fajne wyprzedaże mają
http://etorebka.pl/s38.php#
Do nowych butów musi być nowa torebka
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Hmmm... ze zwierzątkami to jest tak, że ogólnie żyją swoim życiem, a dokarmianiem ich zimą i kontrolą liczebności zajmują sie koła łowieckie. Nie wiem, czy pod zwierzątka leśne można podciągnąć np. orły bieliki... Jest ich u nas od cholery, a ogólnie są pod ścisłą ochroną, trzeba tworzyć strefy ochronne, nie można tam wchodzić... E ogólnie urwanie głowy z tymi ptaszyskami
Ale jakie piękne
Cytat:
Tru, ja też mam swoje typy w "bucikowie" , ale nie wiem czy tak mozemy. Chociaż z drugiej strony przecież to nasza sprawa. Ew. mozemy na priv się skrzyknąć
Ale dlaczego nie możemy? coś na tej stronie jest, jakieś ograniczenia czy coś się zmieniło na wizażu...? możemy się nawet mailowo zgadać, telefonicznie albo privami jeśli o to chodzi
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:50   #1174
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

TA mi sie podoba
Fajna, choc listonoszki nie w moim stylu

Ale podoba mi się

Tru, nie wiem dlaczego. Tylko jestem ostrożna, żeby jakiegoś bana nie dostac za próby handlu na wizażu
Stary 2010-03-17, 10:54   #1175
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

TA mi sie podoba
Ja już długo szukam listonoszki i nadal szukam. Jakaś fisiowata jestem, bo zdecydowana to na 100% nie

A ta nawet, nawet

Cytat:
...
Ja też płuczę, ale zawsze jakis lekki osad zostaje. Zresztą ja czasami dodaję odrobinkę mleka (lubię tak), więc przeźroczysta na pewno nie będzie
Wow mleka

---

Tru, dzięki za odp. w sprawie fotelika

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:55   #1176
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, ogólnie można tak powiedzieć
Podoba mi sie taka praca

Cytat:
Ja taz staram sie od razu nie dawac zabawek ale jak juz zje 5 łyzeczek zaczyna sie niesamowicie wiercic, chce wyskoczyc niemal z krzesełka wiec jestm zmuszona dac mu cos aby sie zajął.

Zaraz zrobie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dziekuje za przepis
prosze

Cytat:
Wydaje mi sie, ze nie ma. Zwrocił w przeciagu 3 tyg. 6 razy. Zupke, kaszke ryzowa i biszkoptową. Gdyby zwracał tylko te z glutenem to wziełabym pod uwage nietolerancje na gluten. Nie ma reguły kiedy wymiotuje - zdarzyło mi sie rano w południe i pod wieczór.
I zauwazyłam, ze wymioty pojawiły sie jak zrobił sie bardziej ruchliwy i jak zaczeły wychodzic mu zabki. Bo wczesniej miał tylko jednego a teraz wyszły mu na raz dwa i cała góra jest obrzęknieta.
Cass,a czy Kubcio się nie przejada?Jakie ma odstępy między posiłkami?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
I dla nas tez ugotoję krupnik. A powiedzcie mi, jak zrobić, zeby był w miarę klarowny, bo mi zawsz taki dziwny wychodzi....A lubię ładne klarowne zupki moze tą kaszę oddzielnie ugotować? czy to juz smaku nie bedzie miała zupa wtedy takiego.....

Oo znalazłam wlasnie, zeby wypłukać kasze kilka razy to wtedy klarowna zupa bedzie

Dziewczyny, a może napiszemy w klubie kto jaki ma zawód, albo czym się zajmuje... ciekawska jestem, a tu może nie wszystkie chcą pisać.
Ja płukam 3-4 razy w wodzie i zupka super

Pomysł fajny

Cytat:

A wiesz, ze myslałam ostatnio o tym samym.
Co Wy na to?
A ja na to,jak na lato

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja robie kluseczki bezposrednio w zupie

moim zdaniem szkopul tkwi w dobrym wyszumowaniu miesa, dokladnym wyplukaniu go i umyciu garnka przed własciwym gotowaniem wywaru/zupy, no i dlugo na malym ogniu.Inaczej wszystko zmętnieje

Tak jeżeli kluseczki do zupki,to na tym rosołkuale chodziło mi,że jeżeli do mleka-to lepiej ugotować na wodzie i połączyć z mlekiem.Modyfikowanego lepiej nie gotować i nie podgrzewać,bo traci wartości odżywcze.Pisze na opakowaniu,że temp.wody wystudzona do 40 stopni,być może,że ta temp,jest podana taka,żeby dzidzi nie sparzyćAle w gruncie rzeczy czytałam kiedyś,że mleka modyfikowanego się nie gotuje i tak samo mówił mój lekarz

Racja,mięsko też na pewno trzeba dobrze wypłukaćno i z tym ogniem też prawda.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:00   #1177
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Rowniez jestem za

Tak piszecie ile Wasze dzieciaczki jedza
moj Danielek nigdy nie jadl za wiele ,ale i tak jestem teraz zadowolona jak je. Bo jak sobie przypomne jak walczylam z nim o kazdy posilek, lyzeczke...

teraz to wyglada mniej wiecej tak:
7:00- 180 mleka
10:00- kaszka z 150 ml wody/mleka zalezy jaka
14:00- obiadek 200 ml
17:00- kaszka z 150 ml
20:30-mleko 150ml-180ml
no i deserek w miedzyczasie , ale czasami juz sie nie miesci .

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Kiedys strasznie sie przejmowalam tym ile je , jak przybiera na wadze itp. Bo to zawsze taka kruszynka byla , urodzil sie z waga 2550 kg. Teraz ma okolo 8 kg , i moze chcialabym zeby byl bardziej okraglutki , no ale coz taka juz jego uroda , malego szczypiorka .
Moim zdaniem wcale nie je tak mało

Cytat:
Jeszcze nic nie robie po nie pracuje. Zaraz po studiach poszłam na roczny staz, potem urodził sie Kuba i poki co siedze w domu. Ale w koncu bede musiała rozejrzec sie za jakas praca.
O swoim wykształceniu napisze w klubie, nie chce tak publicznie
Zapomniałam, że Ty taka młodziutka

Cytat:
Cześć czołem

O matko to co on wyczyniał?
Współczuje nocki

Cytat:

TA mi sie podoba
Zdjęcia mi się nie chcą otworzyć

Czy mogę prosić o zaproszenie do klubu...?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:01   #1178
truheart
Zakorzenienie

Cass zadzwoniłam do teścia tak więc do roku życia "zawory mogą być trochę nieszczelne" jak to określił szczególnie jeśli dziecko podczas jedzenia wierci się, połyka powietrze razem z jedzeniem na łyżeczce i u dzieci, które cierpiały na kolki (podobno u nich ukł. pokarmowy dojrzewa ciutkę wolniej). Jeśli Kuba jest żywy, rozwija się prawidłowo, przybiera na wadze to nie ma powodów do niepokoju, ewentualnie jeśli coś zacznie być nie tak to skierowanie do poradni gastrologicznej, ale to w ostateczności.
Mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiłam

Skorzystałam, że mały śpi i wykąpałam się. Wczoraj tz przyniósł mi nowy balsam do ciała Vichy Essentielles, dziś premierowo się nim posmarowałam i po chwili miałam piekący, czerwony dekolt, plecy i ramiona... po czym jak po czy, ale po aptecznym balsamie bez parabenów, z wodą termalną bym się nie spodziewała takiej szopki poratowałam się wapanem doraźnie...kurza twarz, a taki przyjemny jest w aplikacji i zapachu
Stary 2010-03-17, 11:08   #1179
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
Cytat:
Laski powiedzcie mi szczerze co myślicie na temat tego płaszcza, bo mam mieszane uczucia... Jeszcze mogę go oddać, a im dłużej na niego patrzę to coraz bardziej kojarzy mi się z fartuchem roboczym...
mnie sie nie podoba
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hejuszka
Siedzę w pracy nic mi się nie chce, chyba dopadło mnie przesilenie wiosenne a do tego od niedzieli mam ciche dni z TŻ ;(
Jutro mam mieć lekarkę do Majeczki. Sprawdzi czy wszystko jest oki no i rozszerzy mi dietę.
A i zapomniałam mamy drugiego ząbka
Dobra spadam popracować.

gratuluje zabka
Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Dziękujemy

--------------
Wybaczcie proszę, że tak wpadam. Kiedyś przez chwilę się udzielałam, Chciałabym znów do was dołączyć. Zamierzam się z tym już od jakiegoś czasu, ale trudno się przemóc w tak dobranym i uzupełniającym się towarzystwie. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
witaj
wpadaj czesciej
Cytat:
może to od pogody zależy? dzisiaj już dobrze sie czuje na szczescie, wczoraj położyłam sie o 20, bo czekałam na TZ zeby pomógł mi oliwke wykąpać i padłam. nienawidze migreny, na szczescie wczoraj obyło sie bez wymiotów, bo normalnie to wymiotuje strasznie przy migrenach...
nie wiem ale jestem w szoku bo mi tez przeszlo - a zawsze ze dwa dni trzyma
Cytat:
Myślicie, że same prywatnie mogłybyśmy sobie zrobić zakupy hurtowe w tym sklepiku z bucikami dla dzieci
Tak tutaj między sobą?
Svi, wypowiedz się. Można tak?
nic mi na ten temat nie wiadomo
Cytat:
kupiłam sobie taki sweterek
kupilas z allegro?? ile przeplacilas?
a wczoraj waaampirek pisala, ze robi zamowienie z HCo

a co do sweterka - fajny, mam kamizelke z takim krojem, tylko trzeba umiec to nosic, bo on guzikow zadnych nie ma ani nic a ten przod tak wisi sobie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:10   #1180
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Cass zadzwoniłam do teścia tak więc do roku życia "zawory mogą być trochę nieszczelne" jak to określił szczególnie jeśli dziecko podczas jedzenia wierci się, połyka powietrze razem z jedzeniem na łyżeczce i u dzieci, które cierpiały na kolki (podobno u nich ukł. pokarmowy dojrzewa ciutkę wolniej). Jeśli Kuba jest żywy, rozwija się prawidłowo, przybiera na wadze to nie ma powodów do niepokoju, ewentualnie jeśli coś zacznie być nie tak to skierowanie do poradni gastrologicznej, ale to w ostateczności.
Mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiłam

Skorzystałam, że mały śpi i wykąpałam się. Wczoraj tz przyniósł mi nowy balsam do ciała Vichy Essentielles, dziś premierowo się nim posmarowałam i po chwili miałam piekący, czerwony dekolt, plecy i ramiona... po czym jak po czy, ale po aptecznym balsamie bez parabenów, z wodą termalną bym się nie spodziewała takiej szopki poratowałam się wapanem doraźnie...kurza twarz, a taki przyjemny jest w aplikacji i zapachu
Ciekawe dlaczego Cię uczulił...

Tak jeszcze apropos parabenów, to miałam ostatnio o nich pisać. Mam taka fają stronkę, ona jest raz na jakiś czas jest aktualizowana. Pewnie ją znacie, ale dla niewtajemniczonych wklejam:
KLIK
Stary 2010-03-17, 11:12   #1181
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Tru, nie wiem dlaczego. Tylko jestem ostrożna, żeby jakiegoś bana nie dostac za próby handlu na wizażu
No to jak ustalimy ile jest chętnych to przejdziemy na inne ścieżki kontaktu dla bezpieczeństwa
To my dwie, wydaje mi się, że Ani tez się spodobał pomysł, ale to musimy poczekać aż się pojawi. Kto jeszcze?
Cytat:
Tru, dzięki za odp. w sprawie fotelika
Niezamaco
Cytat:
Ja kupowałam u tego:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=26496
Raz odbierałam osobiście, raz przyszło kurierm, polecam
Cytat:
I nie chciał spać już? to ci urwis rośnie
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Scinam. Zawsze mialam dlugie, zdecydowalam, ze zaszaleje. Mam nadzieje, ze nie bede potem zalowac
Pochwale sie potem fotka, jesli bedzie czym

Idziemy na spacer, pogoda piekna, wiosna wiosna kochane!
Wiosna jak gdzie, u nas śnieg pada ale też się wygrzebiemy na spacer jak mały wstanie, pójdę na pocztę odebrać paczkę z rajtkami

Zaszalej! na pewno będzie ładnie, a jak nie będziesz zadowolona to wiesz...odrosną
Stary 2010-03-17, 11:18   #1182
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Kurcze niby dziwne to trochę,bo mówią,że mleko krowie po 3 roku życia a tu że można jogurty
Ale to chodzi o takie "żywe" - świeże mleko krowie, a takie przetworzone jest bezpieczniejsze dlatego wcześniej

Sylka fajne rady odnośnie jedzenia dałaś (budyń i kluseczki) może i mi się przydadzą kiedyś

Cytat:
chyba tym makijażem sobie odbijam utratę kobiecości, bo ubierać też mi się nie chce bo po co jak zaraz się przebiorę w fartuch - zależy mi tylko na tym, żeby szybko się przebrać i żeby się nie gniotło, bo wrzucam wszystko do szafki

Mi też się nie chce ubierać do pracy, bo zaraz mam wszystko obsypane kredą lub zaciągnięte od trochę poszarpanych kantów ławek - no ale coś ubierać trzeba Z dwojga złego wolałabym mieć fartuch w pracy

A tak w ogóle to chciałam napisać, że sweterek śliczny, bardzo mi się podoba
Stary 2010-03-17, 11:21   #1183
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe dlaczego Cię uczulił...

Tak jeszcze apropos parabenów, to miałam ostatnio o nich pisać. Mam taka fają stronkę, ona jest raz na jakiś czas jest aktualizowana. Pewnie ją znacie, ale dla niewtajemniczonych wklejam:
KLIK
No właśnie się zastanawiam, już dawno mi się nie zdarzyło..
Fajna stronka, nie znałam jej, ale nie mogę pokaz małżowi, on i tak juz ma schiza na pukcie chemii w kosmetykach, całą ciąże mnie męczył, że dziecko truję i żebym używała eko kosmetyków. Podesłał mi listę z jakiejś strony gdzie głównie były firmy amerykańskie lub niedostępne w Polsce. Znalazłam na liście L'Occitane więc poszłam do ich sklepu kupiłam balsam do ciała, krem do twarzy, tonik i żel do mycia buzi...a potem pokazałam rachunek małżowi ...jego mina była bezcenna, od tej pory już ani razu się nie zająknął o moich kosmetykach
Próbowałam dr hauschki czy weledy, ale one dla mnie śmierdzą... jeszcze lavera jest jako taka i nie tak bardzo droga
Stary 2010-03-17, 11:22   #1184
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj robie zupke wg przepisu Unholy, bukiet jarzyn + makaron swiderki

A wiesz, ze myslałam ostatnio o tym samym.
Co Wy na to?
już się wypowiedziałam

Cytat:
Wojtusiu, mój Tata gotuje kasze osobno a potem uciera ją z masłem i czosnkiem

Co do klarowności, ja zawsze robię "mętną" i takie lubię, ale myślę, że przy kaszy to w ogóle trudniej o przejrzystośc
ale taką kaszę dodaje do zupy?

Cytat:
ojej, ale się męczysz

ja tez sie tego wcz.dowiedzialam.Milo ze moglam i wam pomoc

moim zdaniem szkopul tkwi w dobrym wyszumowaniu miesa, dokladnym wyplukaniu go i umyciu garnka przed własciwym gotowaniem wywaru/zupy, no i dlugo na malym ogniu.Inaczej wszystko zmętnieje
dziękuję za rady

Cytat:

TA mi sie podoba
ja? nie pamiętam ale ja to mam bardzo krótką pamięć, poważnie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja płukam 3-4 razy w wodzie i zupka super

Racja,mięsko też na pewno trzeba dobrze wypłukaćno i z tym ogniem też prawda.
zaraz biore sie za gotowanie i dam znać co wyszło
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:26   #1185
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Mi też się nie chce ubierać do pracy, bo zaraz mam wszystko obsypane kredą lub zaciągnięte od trochę poszarpanych kantów ławek - no ale coś ubierać trzeba Z dwojga złego wolałabym mieć fartuch w pracy
No to juz teraz wiem skąd u Ciebie czasem taki moralizatorski ton I nie odbieraj tego złośliwie

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Fajna stronka, nie znałam jej, ale nie mogę pokaz małżowi, on i tak juz ma schiza na pukcie chemii w kosmetykach, całą ciąże mnie męczył, że dziecko truję i żebym używała eko kosmetyków. Podesłał mi listę z jakiejś strony gdzie głównie były firmy amerykańskie lub niedostępne w Polsce. Znalazłam na liście L'Occitane więc poszłam do ich sklepu kupiłam balsam do ciała, krem do twarzy, tonik i żel do mycia buzi...a potem pokazałam rachunek małżowi ...jego mina była bezcenna, od tej pory już ani razu się nie zająknął o moich kosmetykach
Próbowałam dr hauschki czy weledy, ale one dla mnie śmierdzą... jeszcze lavera jest jako taka i nie tak bardzo droga

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-17, 11:28   #1186
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...O matko to co on wyczyniał?
Współczuje nocki
...
Czy mogę prosić o zaproszenie do klubu...?
Wszystko co się dało

Svinecka je rozdaje

Cytat:
...
Niezamaco

Ja kupowałam u tego:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=26496
Raz odbierałam osobiście, raz przyszło kurierm, polecam

I nie chciał spać już? to ci urwis rośnie

Wiosna jak gdzie, u nas śnieg pada ale też się wygrzebiemy na spacer jak mały wstanie, pójdę na pocztę odebrać paczkę z rajtkami

Zaszalej! na pewno będzie ładnie, a jak nie będziesz zadowolona to wiesz...odrosną

Zapiszę, może kiedyś się przyda

Oj rośnie, rośnie. Wczoraj wieczorem poszłam do Kauf. i tam przy drzwiach stoi samochód, taki do bujania, na monety. Już sobie wyobraziłam jak za niedługo mój synek wydziera się w celu wymuszenia bujania

U nas też zimowa wiosna

Cytat:
Dzień dobry
...

A ja zawsze musiałam ubierać się, powiedzmy, elegancko Był czas, że buty miałam tylko na wysokim obcasie. Odbijam teraz

Sweterek też mi przypadł do gustu

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:30   #1187
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Super wieści!! Mam nadzieję, że Amelka ma na razie już wszystkie choroby za sobą

Moje wczorajsze zakupy:
Pierscionki cudne. z plaszczem juz przesadzone wiec sie nie wypowiem

Cytat:
u mnie tez tak jest\
daje jej komorke, bo to ja na chwile zainteresuje i na szybcika zakladam pampka

ale fajna babcia

chyba za wczesnie co?
dziecko nie ma jeszcze kontroli nad zwieraczami a jesli sie uda to nieswiadomie

to moze dlatego nie chce pic ze smoczka bo dziaselka rażą hm?
tak podaja w gazetach dzieciecych

jak to wyglada?

dzis w mamo to ja w poczekalni wyczytalam ze na zabki czesto dzieci chwytaja sie za uszka, bo przy bolesnym zabkowaniu bol tak promieniuje.
Moja sie chwyta od kilku dni i doopka

Wyjącą syrene załączala kilka razy, przed snem dalam jej nurofen a mimo to kwili
Mam nadzieje ze pamietasz o dokladnym myciu komorki. Ogladalam program w ktorym mowili ze na tlf komorkowym i spluczce jest najwiecej bakterii

Lena drapie sie po uszach jak chce isc spac, pozniej dochodzi tarcie oczu ale od uszu sie zaczyna

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
padnieta jestem ale jakos nie umiem sie klasc bez TZ
jestem od niego uzalezniona

a Marci pewnie znow wstanie o 5.30

dlaczego on juz nie sypia do 11?
O 11ej mozemy pomarzyc ale ostatnio Lena znowu zaczela spac do 8ej a juz miala pobudki o 5.30-6tej.

Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Dziękujemy

--------------
Wybaczcie proszę, że tak wpadam. Kiedyś przez chwilę się udzielałam, Chciałabym znów do was dołączyć. Zamierzam się z tym już od jakiegoś czasu, ale trudno się przemóc w tak dobranym i uzupełniającym się towarzystwie. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
Witam ponownie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam się martwić. Moje dziecko bardzo mało je
Jak wasze maleństwa na kolację jedzą po 210 lub więcej kaszki to Mai ledwo wcisnę 120. 150 to jest święto Dobrze, że ten leakrz jutro przyjdzie.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA GABRYSI I GABRYSIA
Lena tez je tyle kaszki ja sie nie martwie, podaje jej wiecej czegos w miedzyczasie. Owoc, jakis deserek, flipsy...

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Sylko pewnie masz rację. Dzięki za kolejną radę

Kurcze tak czytam to pismo i sama nie wiem czy je dobrze napisałam. A jakiego odszkodowania zażyczyłam sobie Wiem, że nie dostanę tyle ale nie będę już zmieniała

Jakiegoś stracha mam, nie wiem dlaczego Może mnie nie zaskarżą za taką kwotę

Lecę dalej się szykować
Oho ho, niezla musi byc ta kwota. i dobrze bo i tak z reguly zmniejszaja wiec w razie czego i tak zostanie ci pokazna sumka.
Trzymam kcuki za pozytywne rozwiazanie sytuacji

Cytat:
Ladny sweterk Drogi

Pisze do was od 9tej rano i ciagle cos.
Moja corcia ladnie juz pelza co prawda wciaz nie tak jak Marci ale zawsze cos. I dzisiaj ladnie przespala nocke tylko z jedna pobudka na karmienie Mogloby juz tak zostac

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:34   #1188
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Svinecka je rozdaje
No właśnie wiem tylko nie wiem, czy mnie przeoczyła, czy nie mam wstępu...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-17, 11:34   #1189
morska
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz jaki masz dar przekonywania

Cytat:
No to juz teraz wiem skąd u Ciebie czasem taki moralizatorski ton I nie odbieraj tego złośliwie
Hehe Nie odbieram złośliwie, bo wiem o tym Pisałam tu już kiedyś, że to pewnie wynik kilkunastoletnich naleciałości zawodowych - ale wierz mi, że to tylko ton, ale żeby to stwierdzić trzeba byłoby poznać mnie lepiej <i po reklamie>
Stary 2010-03-17, 11:38   #1190
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

No właśnie cena większości tych kosmetyków jest spora
Ale można się choć trochę ratować naturalnym za mniejsze pieniądze
www.biochemiaurody.com

Co do Bucików, ZBIERAMY ZAINTERESOWANE

Cytat:
już się wypowiedziałam

ale taką kaszę dodaje do zupy?

dziękuję za rady

zaraz biore sie za gotowanie i dam znać co wyszło
Tak gotuje osobno, uciera z tymi składnikami i dodaje do zupy pod sam koniec gotowania

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Pierscionki cudne. z plaszczem juz przesadzone wiec sie nie wypowiem

Mam nadzieje ze pamietasz o dokladnym myciu komorki. Ogladalam program w ktorym mowili ze na tlf komorkowym i spluczce jest najwiecej bakterii
Tak, komórki to siedlisko mega wielu bakterii. W Japonii chyba mają specjalne automaty do odkażania właśnie komórek w miejscach publicznych poustawiane

Antek po krupniku, lecimy na spacerek, po Bartusia i do sklepu (ale nie po słodycze - trzymam się )

Do później

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-03-17 o 11:40
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:38   #1191
morska
Zadomowienie

Cytat:
Oj rośnie, rośnie. Wczoraj wieczorem poszłam do Kauf. i tam przy drzwiach stoi samochód, taki do bujania, na monety. Już sobie wyobraziłam jak za niedługo mój synek wydziera się w celu wymuszenia bujania
Ja też o tym myślę, gdy widzę te urządzenia W wyobraźni już widzę, jak sterczę tam przed zakupami, po zakupach... Dobrze, że nie ma tego w części zakupowej
Stary 2010-03-17, 11:39   #1192
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Od zawsze czy po ciazy? Pytam powaznie Bo mi po ciazy cos sie poprzestawialo. Mam tak slaba pamiec ze nie potrafie powiedziec mezowi skad mam siniaka i o co sie walnelam dzien wczesniej. Siniak potezny wiec musialam poczuc. To tylko jeden z ostatnich przykladow. Wczesniej tak sie walnelam ze paznokiec pekl mi na pol, do dzisiaj nie wiem w co przyrabalamWiecej przykladow w tej chwili nie pamietam

Stary 2010-03-17, 11:41   #1193
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Dziekuje Wam kochane ciotki za mile słowa o Martyni Myszka również przesyła buziaki

Kurcze ja Was naprawde podziwiam, że anajdujecie czas, na wizaz ja tak bardzo chce być z wami na bierząco ale to moje szkrabostwo na nic mi nie pozwala ciagle trzeba na nią patrzec bo teraz za wszystko lapie i wstaje, dzis na popołudniu do pracy to mam chwile bo mala śpi ale kurde to powinnam sprzatac albo sie uczyć, nawwet czasu kawy wypić nie mam, o dopiero pije ale zimna juz a za 2 godz do pracy trzeba iść, kurcze dziewczyny naprawde was podziwiam....

Jak bedziecie robilo zamówionko na te buciki dziecięce to plis pamiętajcie o mnie

p4w sweterek śliczny

Svi ja tez nie lubie jak mojego tz nie ma na noc, wtedy buszuje po necie albo ogladam tv aż odlece a to zazwyczaj dop nad ranem :P
Stary 2010-03-17, 11:43   #1194
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, komórki to siedlisko mega wielu bakterii. W Japonii chyba mają specjalne automaty do odkażania właśnie komórek w miejscach publicznych poustawiane
Ja przecieram moja wacikiem nasaczonym plynem do odkazania rak To samo robie z pilotami od tv. A podlogi od kiedy Lena po nich "smiga" traktuje woda z octem. Czy ja czasem nie przesadzam:br zydal:

Stary 2010-03-17, 11:44   #1195
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

A polecam wam książki siostry Anastazji, przede wszystkim ciasta, sa bardzo ciekawe i pychotka jakby była jakas chetna na scany to moge przesłać
Stary 2010-03-17, 11:44   #1196
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja generalnie nie lubię Vichy, bo zdarzały mi się po ich kosmetykach różne historie swędzące

Cytat:

kupilas z allegro?? ile przeplacilas?
a wczoraj waaampirek pisala, ze robi zamowienie z HCo

a co do sweterka - fajny, mam kamizelke z takim krojem, tylko trzeba umiec to nosic, bo on guzikow zadnych nie ma ani nic a ten przod tak wisi sobie
na allegro
ale takiego nie ma na stronie Hollistera, więc nawet bym ni mogła kupić
zaraz polecę oblukać to zamówienie...

Cytat:

ale na Ciebie patrzą ludzie w prywatnym ubraniu, więc jak się postrasz to jest szansa, ze ktoś to doceni

Cytat:

Ladny sweterk Drogi
trochę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:47   #1197
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w zamowienie juz zlozone, tez sie nie zalapalam
ale na strone codziennie wrzucaja ciuszki i w przeciagu godziny je wykupuja, tak jest caly czas wiec trzeba czatowac, normalnie jak wchodzisz to jest bardzo malo rzeczy, trzeba trafic na ten moment jak wrzucaja i szybko zamawiac zanim wykupia

Unholy idzcie do klubu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:48   #1198
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Od zawsze czy po ciazy? Pytam powaznie Bo mi po ciazy cos sie poprzestawialo. Mam tak slaba pamiec ze nie potrafie powiedziec mezowi skad mam siniaka i o co sie walnelam dzien wczesniej. Siniak potezny wiec musialam poczuc. To tylko jeden z ostatnich przykladow. Wczesniej tak sie walnelam ze paznokiec pekl mi na pol, do dzisiaj nie wiem w co przyrabalamWiecej przykladow w tej chwili nie pamietam

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-17, 11:51   #1199
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w zamowienie juz zlozone, tez sie nie zalapalam
ale na strone codziennie wrzucaja ciuszki i w przeciagu godziny je wykupuja, tak jest caly czas wiec trzeba czatowac, normalnie jak wchodzisz to jest bardzo malo rzeczy, trzeba trafic na ten moment jak wrzucaja i szybko zamawiac zanim wykupia

Unholy idzcie do klubu
kurcze, ja zapominam tam wchodzić
czyli teraz nie ma jakby wszystkiego?
czy jest w ofercie tylko w normalnej cenie...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

ja nie widzę nic nowego w klubie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:52   #1200
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajny
Ja dla odmiany jestem zakupoholiczką jak czegoś nie kupię w danym miesiącu to jestem chora. A do orsay-a lepiej mnie nie wpuszczać. Ostatnio kupiłam dwie koszulę i spodnie, jeszcze miałam na oku płaszczyk wiosenny bluzkę i spódnicę. Mąż mnie jednak powstrzymał O kosmetykach już nie wspomnę

Cytat:

A ile zjada w ciagu całej doby? Jak z przybieraniem na wadze?
Rano przed wyjazdem do babci je cyca, tak koło 9 je 100ml kaszki ryżowej smakowej, o 10- 11 deserek cały lub pól słoiczka zależy od humoru, o 13-13.30 obiadek ten mniejszy słoiczek, 15-16 cycuś o 17 deserek albo kisielek no i 19 znów kasza 120- 150ml . między posiłkami pije herbatkę i wcina chrupki kukurydziane. Przybiera słabo teraz ma 7 mcy i waży około 7kg. Miała robione badania, lekarka z przychodni szukała przyczyny, ale nic nie znalazła. Zobaczymy co jutro ta prywatnie powie.

Cytat:

napisz nam co powiedzial, sama jestem ciekawa, ale sluszna uwaga, ze na zeby dzieci maja mniejszy apetyt.
Dzis np z polowe porcji tylko zjadla i poszla spac
Na pewno napiszę

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Scinam. Zawsze mialam dlugie, zdecydowalam, ze zaszaleje. Mam nadzieje, ze nie bede potem zalowac
Pochwale sie potem fotka, jesli bedzie czym
Zdjęcie musisz wstawić koniecznie
Cytat:

gratuluje zabka
Dziękujemy bardzo

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości