|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Każda z nas musi przez to przejść i tyle ale będzie coraz lepiej przynajmniej do 3 trymestru
|
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Ja coś czuję, ze na kolację sobie coś wykombinuję dobrego ![]() Spodnie kupuj wtedy, kiedy ci potrzebne będą, nie patrz na tc Nigdy się z czymś takim nie spotkałam.Cytat:
) na ryneczki i są super, w ogóle brzuch nie uciskają, bawełna dobra i nie żal kasy Coś trzeba będzie wykombinować
|
||
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz tez je nosze tylko zakladam 3/4 lub dlugi rekaw pod to i juz Ilonka, wogole to Ty chyba wrzucilas ostatnio link do tego sklepu w k-kowie nie? bardzo mi sie tam jedna sukienka podoba ja tez tak od 8tc nie zapinam spodni-stosuje system gumkowy czyli rozpiety rozporek i gumka miedzy guzikiem a dziurka i dluzszy sweterek of course
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
ja tez ostatnio zaszłam do H&M na dział ciążowy i mam podobne odczucia.Spodnie średnie i drogie jak dla mnie.Ja swoje dżinsy kupiłam w sklepie ciazowym za 90 zł i jak dla mnie sa świetne,podobnie drugie,materiałowe(jedyną ich wadą jest to,że są czarne i materiał obłazi mi w różne meszki...
Całe szczęscie,że tylko spodnie trzeba kupować na specjalnych działach dla ciężarnych,bo jeśli chodzi obluzki,to teraz moda na tuniki i kimona i inne tego typu,więc w większości sklepów mozna się ubrać ![]() Jenyy znowu snieg pada,a miało być jutro +14 stopni...ja chcę LATO!!!!!!
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten lekarz (nie jest to moj prowadzacy) powiedzial mi to jak zobaczyl na jakiej wysokosci mam spodnie (nie biodrowki) i te jeansy maja taki jakby podwojnie gruby pas i jak stoje albo ide to jest spoko, gorzej jak siade to mnie cisnie lekko a moj brzuszek ma do konca I trymestru byc "ubrany" w luzne spodnie najlepiej biodrowki. A ze ja biodrowek nie trawie to chyba te z gumka bylyby najlepsze noo nie wiem czy to dobrze wytlumaczylam hihihiMisqa a w ktorym tygodniu teraz jestes jesli moge wiedziec ? |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O losie słodki! To juz naprawde barbarzyństwo. Współczuję Ci. Jesli juz się okaże, że będę miała mieć cc, to postaram sie pozałatwiać jak najwięcej papierów i dokumentacji... |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Napisze wam jak to u mnie w rodzinnym mieście się ostatnio porobiło. # ginekologów jest zawieszonych i mają sprawy w prokuraturze bo dziewczyny przynosiły zaświadczenia że muszą mieć cesarki a oni nie chcieli ich robić i brali za nie kasę (łapówki) kilka dziewczyn się zgadało i donieśli na nich. PRAWIDŁOWO takich konowałów według mnie trzeba pozbawiać zawodu
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
mnie tez nie było ze 2 dni ale odchorowywalam po imieninowym obiedzie u mojej mamy![]() Pomidorko ja tez strasznie wymiotuje mimo ze jestem w 12 tyg, myslalam ze mi bedzie coraz lepiej i do swiat przejdzie bo mam wesele szwagra, jescze 200 km od domku, takze wtedy właśnie będę w 15 tyg nie wiem jak będzie jak mi to nie przejdzie i bede tam musiala jechac i wysiedziec co do ginekologów to okropni są, same łapówki tak jak i położne ja zmieniam mojego ( tego co mi okreslił płeć w 10 tyg i 2 dniu) bo kazał mi przyjsc dopiero w połowie kwietnia a wtedy bedzie za pozno na pomiary dziecka, zadzwoniłam do innego i powiedzial e mam pryjsc do konca marca koniecnie bo te badania trzeba najpozniej wykonac w 13 tyg ciuszków ciążowych jescze nie kupuje mam takie portki z "grubszych "czasów takze narazie wystarcza a pozniej to wiosna legginsy z tunikami pojda w obrotyco więcej... nic mi sie nie chce i jakos coraz bardziej sie przerazam zamiast cieszyc, moze poprostu mam gorsze dni...
|
#4211 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaga1111, gratulacje ![]() Cytat:
No i cierpię na straszną bezsenność... a rano wstaję nieprzytomna na zajęcia. A mam problem z wizytą, bo miałam mieć 31.03 (wtedy mi się kończy zwolnienie) i mogę się zapisać dopiero na 7.04. Czy ginka może mi wypisać L4 wstecz, żeby była ciągłość?? Bo nie wiem, czy iść 31.03 do innego lekarza po samo L4 (o ile mi ktoś da), a potem do swojej ginki tylko na wizytę, ale tyle kombinowania... PS Co do spodni.. na allegro znalazłam takie http://www.allegro.pl/item943879645_...owe_roz_m.html ale nigdy nie kupowałam spodni na all i boję się ryzykować :/
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-03-17 o 16:43 |
|||
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie ja mam takie : http://www.allegro.pl/item908687592_..._roz_27_s.html
Też mam wrażenie że te ciążowe ciuchy to takie namioty, dobrze że my najwieksze brzuszki mamy latem wie smialo mozna kupić zwykła nieciążową tunikę taką luźniejszą, sukienki itp. Pomi strasznie długo Cię te mdłości męczą, może bierz te leki częściej? u mnie zaczeły w 6tyg. a skończyły w 12 czyli książkowo
|
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze dresowe takie, ale te kupię na pewno:
http://www.allegro.pl/item953024589_...rozmiar_m.html
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wymioty powinno sie zglaszac do lekarza zeby przepisal na nie czopki. One nie powinny wystepowac.
|
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mi też już jedne spodnie zostały w które się mieszczę, ale lubiłam je już wcześniej i są tak wyciuchane, że już niedługo przejdą do archiwum... A tak poza tym to odebrałam dziś wynik grupy krwi i jakież było moje zdziwienie kiedy pani oznajmiła mi że mam A Rh-, a przez całe życie przekonana byłam, że A Rh+. Podobno to przez ten słaby antygen D i Panie w laboratorium powiedziały że kiedyś były inne wytyczne do interpretacji wyników i dlatego był Rh+, a teraz jest Rh-. Trochę to dla mnie mało zrozumiałe, no ale chyba wiedza co mówią.....mam nadzieję....
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te dżinsy ciążowe i niedrogie, tyle, że ja bez mierzenia żadnych spodni kupić nie mogę
|
#4217 |
|
BAN stały
|
ja tylko na szybkiego posta:
http://www.allegro.pl/item962774003_...aczki_pas.html Kupuję u tej babeczki, jestem zadowolona ![]() Co prawda to taki cieniutki a'la jeans, ale mega wygodny. Jak macie problem z rozmiarem, to wymierzcie się dokładnie, i jeśli rozmiar się waha- lepiej wziąć ten mniejszy. Aha, pisałam do Niej i mi wszystko doradzała co i jak, za przesyłkę się nie płaci, a zawsze można odesłać, to wymieni. Widziałam, że ma jakies spódnice na lato w niebieskie kwiaty |
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
w 9 tygodniu
własnie wróciłam od nowego gina, babeczka jest naprawde super i jednak tutaj bede chodzić dostałam torecan czopki na moje straszne wymioty, a jak po nich dziś nie przejdzie do skierowanie do szpitala mam
|
#4219 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Jestem tu nową wrześniową mamusią .Moje maleństwo ma jak na razie 16 tygodni, rośnie sobie spokojnie w brzusiu. Do tej pory strasznie cierpiałam na wymioty i inne cudowne dolegliwości stanu błogosławionego, teraz jest trochę lepiej i moję sobie poczytać i poszperać w poszukiwaniu potrzebnych rzeczy dla mojego maluszka. Super do Was dołączyć. |
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Ale swietne te spodnie ....ale ja nie odwarzyłabym sie kupic na all bo ja strasznie niewymiarowa jestem, a rozmiar rozmiarowi nierówny. Moga bys giga -S i malusienkie S poza tym malutka jestem 158cm i ciezko mi cos dobrać.
Mam trzy pary z poprzedniej ciązy ale jak je dzis przeglądałam to troszke znoszone już są. Tak to jest jak przez pół roku na okrągło chodziło w jednych portkach ![]() Koncówka ciąży przypadała mi na zimę więc nie mogłam sobie rybaczków czy leginsów ubrać. Teraz sie troszke boje tej końcówki letniej.... bo upalne lato może dać popalic kobiecie w ciąży. Widziaąłm bratową jak męczyła się w upały... całą popuchnięta była ![]() ![]() Współczuje wam mdłości i bólu głowy.... mnie ból w sobote dopadł a musieliśmy na urodziny jechać. Proponowano mi tabletki ale odmawiałąm mówiąc że juz brałąm i nie pomogło.... wypiłam dwa kubki herbaty i pomogło...... Ja mam takie delikatne mdłości, dziś mnie cały dzien trzymają. Taka klucha łaskocząca w gardle siedzi ...... Czy wy tez podjadacie??? no bo ja normalnie non stop musze cos w buzi miec. Obojętnie co. mamuśka się dzre że ciągle w kuchni siedze i dłubie jedzenie...... ![]() Kupiłam sobie w końcu gumy do żucia bo juz przeginałam z tym jedzeniem. Jak mam jakies zachcianki to guma miętowa pomaga. A.... ostatnio mam smaka na gołabki i krokiety!!!!! :slin a:
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GIBSUN a czy te spodnie obcisłe są w udach czy takie bardziej luźne???
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zadowolona. No i widzę, że NIKaP-n też u tej osoby kupowała ![]() Na pewno może wystawić wstecz natomiast nie pamiętam ile, wydaje mi się że 3 dni ![]() Ja wróciłam już od lekarza. Wszystko jest ok. Maleństwo ma 4,6 cm i fajnie już wszystko widać (dziś 11 tyd. 3 dni- termin OM i USG równy co do dnia od samego początku) Obejrzałam główkę, rączki, nóżki, i duuużą stopę ![]() ![]() Serducho bije mocno, posłuchaliśmy na głośniku i widziałam wykres bijącego serca. Oglądaliśmy płynącą krew (widoczna była na czerwono, po przełączeniu czegoś na usg). Przezierność w normie 1,2. Kość nosowa też widoczna. Tak naprawdę to kamień z serca, bo trochę się tą wizytą stresowałam.Tak sobie myślę, że w końcu tak naprawdę ta ciąża do mnie dotarła. Leci 12 tydzień więc już zaczął się bezpieczny okres. Maleństwo już takie "duże" i fajne. Niestety nie mam zdjęć bo papier w USG się skończył :-( Kicha, troszkę byłam zła. 130zł wizyta nawet nie ma zdjęcia, żeby rodzicom się pochwalić. Od początku 13 tygodnia mam zamienić Feminatal 800 na Feminatal 400. Ktoś to bierze?
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz dostałam polecenie brac właśnie feminatal 800
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ja biore ale ten feminatal n a co do dawek to to 800 jest do 12tc,a od 13tc juz ten 400
a co do allegro wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy dlatego ja zawsze patrze dokładnie na wymiary długość spodni,szerokosc w biodrach w pasie itd nigdy nie patrze na S M czy L bo nieraz nosze XS a nieraz L wiec na to nie patrze tylko prosze o wymiary sprzedajacego jeżeli nie podaje na aukcji i nigdy sie nie zraziłam jeszcze,a ja mam problem z doborem spodni mam 168 biodra waski,za to zawsze ten brzuch wystajacy i zawsze problem w brzuchu dobre to za krótkie w długosci,a jak za duże w brzuchu to dobre nogawki i jak mam beznadziejnie przymierzac to wole posiedziec na allegro i poszukac,ale kazda robi jak uważa,ale jak któras sie kiedys odwazy kupowac to nie patrzec na rozmiary typu S M L czy 34 36 38 tylko sprawdzac długosc szerokosc... xxSHINeexx tak daja czopki lekarze,ale musisz wymiotowac mniej wiecej 6-8razy dziennie i nie przybierasz w wadze wtedy daja,ja teraz akurat nie,ale wczesnie wymiotowałam 1,2 razy dziennie waga stoi raz w weekend,ze od rana do wieczora,ale przeszlo i lekarz powiedzial,ze 1,2,czy 3 to normalne i czopków mi nie da,ale pewnie zalezy od lekarza bo moj nawet w I trymestrze byl przeciwny nospie,mialam brac gdy bol jest mocny,tylko mowil ze I najwazniejszy i ze mam nic nie brac nawet apapu,a teraz jak weszłam w II to moge,ale zeby nie przesadzac
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne, u nas jest tak, ze czopki sie daje, jesli tylko wystepuja wymioty. Np. Raz dziennie itd. Zeby sie nie meczyc.
|
|
|
|
#4228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i też nie dostałam zdjęcia Chamstwo. Ale pocieszam się, że za 6 tygodni pójdę na usg połówkowe 4d i będę miała full wypas ^^Aha, moja dzidzi znowu się źle ułożyła, raz na pleckach, raz na brzuszku, ale boczkiem za nic nie chciała. Dopiero po 15-20 min szturchania i trącania fiknęła tak, że na sekundkę było widać ją z boku. Gin na szczęście dała radę to spauzować i zmierzyć przeziernośc: 0,14cm Kość nosowa też jest, więc wszystko ok. Mężuś zrobił mi niespodziankę i zwolnił się z pracy i był ze mną Marudził trochę, że on to chciał zobaczyć czy jest penisek czy nie, ale widziałam jaki wzruszony był patrząc na machające rączkami i nóżkami dzieciątko Termin mam na 21 września. Z OM, jestem teraz w 13t2d, a z pomiarów wyszło, że 13t6d, tak więc bobasek nadrabia zaległości a nawet więcej ^^ A jutro idę już do mojej gin (na NFZ), z wynikami. Ale tu już na 90% usg nie będzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczesniej co bylam u babki,ale nie chodze do niej,bo zaufania nie mam ona co bys chciala da ci wszystko wiec każdy lekarz inaczej podchodzi,ale warto sie pytac i może coś da jak nie to najwyzej,ja sie pytałam,a ze mam dac rade to dam
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mnie dziś boli głowa, dopadła mnie chyba migrena.. do tego okropna zgaga! Lodów mi się zachciało, to mam za swoje Zdziwiłam się, bo piszecie o braniu witamin, a mój lekarz powiedział, że zacznę je brać dopiero za 4 tyg., czyli od 18 tc. Dziwne ;/ ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Chyba 1,4mm???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

ale i to mi sie juz powoli nudzi 
Każda z nas musi przez to przejść i tyle ale będzie coraz lepiej przynajmniej do 3 trymestru

Ja coś czuję, ze na kolację sobie coś wykombinuję dobrego
Przynajmniej w moim przypadku
I tak pozwoliłam sobie na tą dżinsówkę...