|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Co Wy tak o tym piwie?
Ja nie lubię, chociaż parę razy mi się zdarzyło ![]() Ale to wtedy duuuużżżoooo soku musi być ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() dla dzielnej Alusi. A jak do przodu wysunięta?? Twoja córa też preferuje jedną stronę? Powodzenia z testami ![]() A kiedy będziesz miała wyniki z tego egzaminu językowego? ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Mam na coś ochotę, a w domu nic ciekawego do jedzenia nie ma ![]() W sumie dobrze, ale mnie męczy
|
|
#4712 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Cytat:
sprawdziłam moja Foka jest najlepsza na świecie, najukochańsza i najprzystojniejsza jak dla mnie ![]() i też by mi złoił, ale nie wie, że zamieściłam zdjęcie
|
||
|
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej mam nadzieje że lekarz powie że tam sie nic niedzieje i że z główką sie unormuje ale to jest chyba bardzo mało widoczne bo na zdjęciach nic niewidać
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
brombi to wszystko przez ta impreze wczorajsza! bo ja zamiast z Wami balowac, to poszlam sie zdrzemnac przed karmieniem na spiocha. zlapalam smaka i nie chce mi przejsc;]
a moja gwiazdka oczywiscie sie zrobila okropnie marudna, przez to, ze ominela drzemke. nie moglismy sobie dac rady, tak plakala (brzydka sie wtedy robi jak nie wiem- maly Gremlin doslownie , w koncu zamotalysmy sie w chuste i zaraz sie uspokoila i usnela. moze to skok i potrzebowala "do mamy"? ostatnio jej w chuscie nie nosilam, bo odkad sie zrobila bardziej mobilna i zainteresowana swiatem, to wolala sie bawic, niz byc w "kokonie"
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Oł noł, rzeczywiście jest. A w moim cytacie ni ma
No co Ty? Ze złotowłosej królewny zamienia się w gremlina? Musisz koniecznie fotkę zrobić W sumie mój też gremliniasto wygląda i jak wrzeszczy ze złości to mnie nie rusza, dopiero jak zrobi podkówkę to mi się ciężko na sercu robi
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
rawenne a tobie lekarz sam zwrócił uwagę na główkę czy sama zapytałaś? bo ja juz mam trzeciego lekarza i żaden nic mi niemówił o główce, leżałyśmy też przecież tydzień czasu w szpitalu i tez nikt nic nienapomknął na ten temat i sama teraz niewiem jak to ma wyglądać ale wydaje mi się że mała ma równą główkę
|
|
#4717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Preferowała, ale to raczej nie miało wpływu, ona urodziła się z dużymi szwami (takie dziury pomiędzy płatami czaszki) i spłaszczoną główką od górnej strony, przez to, że nie miała miejsca już u mnie w brzuchu. Sam poród też był długi. Na zdjęciach tego nie widać, widać to w lustrze i jak się patrzy z góry. Ortopeda powiedział, że do półtora roku cała główka się kształtuje, więc myślę, że jeszcze jest czas żeby wszystko się unormowało. Najważniejsze, że już jest ta różnica mniejsza, a teraz tylko jak się bardzo przyjrzę to widać. Zobaczymy jakie będzie zdanie neurologa. Jak by co to będzie nosiła grzywkę USG główki miała robione dwa razy i wszystko było OK, więc to mnie uspokaja.A wyniki mam dopiero 30 kwietnia Aniulka ja sama o tym mówiłam za każdym razem, ale wszyscy mówili, że zobaczymy jak to będzie po 4 miesiącu.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2010-03-17 o 16:11 |
|
|
|
|
#4718 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Lenka tez z tych mniejszych - 2685g w dniu narodzin wiec moze taka ich specyfika ![]() A i Asioczka widze, ze mamy podobne gusta ![]() Cytat:
A Kujawiaka tez nie lubie choć kujawianka ze mnie - tymczasowo zawieruszona w Siedlcach ![]() Mam nadzieje ze mój sie nie dowie bo czeka mnie to samo ![]() Cytat:
My szczepienie mamy w piatek i bardzo sie boje jak Lenka rota wypije....
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Rav ja w przyszłym tygodniu idę na usg główki, mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie
![]() Rany, ale mam lenia dzisiaj, ledwo obiad zrobiłam, a sterta prania jak leżała tak leży, jak wyrzut sumienia
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
Heloł
Spóźnione życzenia dla wszystkich małych uroczych jubilatów Widzę, że mnie tu wczoraj impreza ominęła, a mogłam się przyłączyć bo wczoraj sobie Karmi obaliłam, ale niestety jakoś nie pomaga ono na moją laktację Ela ja tam Fortunę znam i lubię na studiach to fortunę najczęściej w dejavu piliśmy![]() Kolanosia u mnie na razie chyba daleko jeszcze do 4 godzinnych przerw między karmieniami a młody też nie dość, że zaczął się budzić w nocy, to jeszcze też przed jedzeniem wydziwia. Czasami zaczyna się taki ryk że hej, a uspokaja się dopiero przy cycu albo na rekach. Trochę to mi podchodzi pod takie wymuszanie żeby go na rączki wziąć bo wtedy od razu jest cisza no nie wiem nie wiem....Domi co ty zrobiłaś, że mleka masz więcej? Jaką masz herbę na laktację i ile jej pijesz? Ja ostatnie trzy noce chyba 3 razy Kubę karmiłam, ale jakąś średnią poprawę widzę. Oj coś czarno to widzę A dzisiaj byłam w rossmanie i kupiłam sobie tzn. małemu książeczkę, miałam szczęście bo ostatnia była a odżywka którą kupiłam ostatnio w tesco po 14,99 tu była po 11,99 Co do tż-ów to mój jest też dla mnie jedyny i niepowtzrzalny i nie zamieniałabym go na żadnego Brada Pita ale ostatnio tak mnie wku****** własnie przez to moje karmienie, bo młody zaczął sie częściej budzic w nocy więc tż stwierdził, że to z głodu i trzeba go zacząć dokarmiać, bo widocznie mam "złe mleko" No myślałam, że go normalnie![]() To było w nocy więc mam nadzieję, że nie był do końca świadomy co mówi. No to się poskarżyłam, a co!
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila uspokoilam sie przede wszystkim. Tz tez juz mnie nie wkurza
pije herbatke z Hippa, ale od kilku dni przestalam. Ale za to codziennie dwie kawy zbozowe INKI. I nie wiem czy one nie maja wplywu na laktacje przypadkiem. Bo w zeszłym tygodniu skonczyla mi sie (jakos tak w poniedz) wiec robilam sobie rozpuszczalna kawe z mlekiem. I wtedy mialam mniej mleka. Potem "kryzys" z Tz od czwartku do soboty (wiec juz calkiem cyce miekkie byly). A w miedzy czasie Tz mi kupil Inke i teraz znow ja pije. Nie wiem czy ona ma taki wplyw, ale wydaje mi sie, ze tak. Bo zawsze jak ja pije to w ciagu dni przeciekam. I czuje jak to mleko mi naplywa No i jak karmie w nocy lub odciagam to tego mleka jest tez wiecejMoze sprobuj z kawa zbożowa. Konspiracja pisala raz o Anatol, ale mi ona osobiscie nie bardzo smakuje
|
|
|
|
#4722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś 3 prania zrobiłam i pomidorową ugotowałam, czyli dużo prawda? ![]() Cytat:
). super klimata dla TZ
|
||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Nie bylo mnie caly dzien bo my z Tz-tem na budowie pracowali a Kamilka byla z babcia. Pozniej was nadrobie wpadla tylko powiedziec ze Kamilka dzis konczy 4 miesiace
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Domi
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny moja Agusia własnie nieje 4 godzinę
i niechce bo mi sie wyrywa od tej butelki, ale wypiła herbatke bo herbatki niewypluwa i przy niej jest spokojna niewiem co robić a teraz sobie leży na łóżku na boczku obok leży żyrafka i sobie tak po cichutku na nią patrzy
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
i właśnie usnęła nie wiem czy na długo ale tak długo niejadła mam dziwne uczucie że biedna jest głodna a nieumi zjeść mleczka
|
|
#4727 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane podajcie propozycje na tytuł kolejnej czesci watku
|
#4729 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Także mega wyspana i szczęśliwa jestem Zadzwoniłam do pediatry i ona powiedziała żę jak karmię piersią to takie kupy się mogą zdarzać i mam się nie przejmować ( ja i się nie przejmować![]() I jeszcze mnie tżt wkurzył bo powiedział że nie możemy kupić Wikemu tej spacerówki którą ja wybrałam bo jest za droga, kiedy ja się w niej zakochałam i nie widzę syna w niczym innym Faceci są bez serca, muszę coś wymyśleć i nazbierać trochę kaski na tą spacerówkę żeby wyszło tyle samo co za taką tańszą. TYlko jak ja nazbieram jak macierzyński dobiega końca a ja do pracy nie wracam![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4730 | |||||
|
Zadomowienie
|
owoce to wiesz może jakieś chemiczne są
![]() Cytat:
Cytat:
a co do tżta to my dziś byliśy w supermarkecie i ja mówię: weźmy coś do kawy, a on: ja nie chce nic do kawy ja chce do domu i zjeść w końcu porządny obiad że niby sama zupa to jest jakieś byle co![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I JESZCZE PYTANIE CZY ORGANIZATORKA TEGO POSTA Z PODPISAMI I ZDJĘCIAMI MA FOTKĘ MOJEGO WIKIEGO BO NIE CHCE MIEĆ CZARNEJ DZIURY OBOK IMIENIA ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- I Zatoka WIELKIE dzięki za wiadomość z hasłem i linkiem do albumiku |
|||||
|
|
|
#4731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Brombi a kiedy Ty do pracy wracasz?? Bo Ty tez pracujesz w szkole i nlezya ci sie jeszcze ferie... Cytat:
|
|
#4732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście nie od razu bo wtedy to mam ochotę tylko żeby go ale np teraz - jesteśmy "w nienajlepszych realcjach" i on do mnie podchodzi tak blisko że czuję jego oddech na uchu i już mam ochotę go przysięgam że jeszcze dziś go wykorzystam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() <><><><><><><><> dziewczyny mam pytanie - otóż Ola od kilku dni zachowuje się tak jakby chciała usiąść , wystarczy, że wezmę ją za rączki a ona sie podciąga i normalnie prawie siedzi. To normalne? Boję się żeby sobie czegoś nie naciągnęła ![]() <><><><><><> Konspi wracając jeszcze do dady - Oli zrobiły się takie krosteczki na cipunce, małe czerwone na początku nie wiedziałam że to od tego ale jak było ich coraz więcej to zaczelismy zakładać znowu pampersy i się wygoiło. Ale w końcu i tą resztę dady chcieliśmy zuzyć i znowu się zrobiły <><><><><><> dziewczyny jeszcze jedno pyt. czym mam smarować lub sypać w pachwinkach? bo Ola ma taką jakby przetartą skórę i nic nie pomaga - próbowałam - penatenem, bepanthenem, sudocremem, pudrem nivea i maką ziemniaczaną ale mam wrażenie że jest tylko gorzej. już nawet delikatne ślady krwi się pojawiają przy wycieraniu
|
||||||
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba to normalne ![]() ja widze, ze z Ciebie zbok jest |
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Kurde ale zasuwacie z tymi postami
![]() Dziewczyny nareszcie wiosna idzie ![]() Moja mała ma takie włoski po kąpaniu normalnie loczki jej się robią to chyba ma po mamie bo tata ma poste. Niestety pod czapką robią się oklapłe i są w tedy proste ![]() Moja teraz zwarjowała z karmieniem piersi je bezprzerwy a w nocy jest to samo więc jest gorzej jak na początku. Nie wiem czy to że robi się większa i więcej potrzebuje czy ma takie widzimisie![]() Idziemy kąpać niunie ![]() śliczne te nasze bobaski są każde jedne piękne
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
swój swojego wyczai nie Domi?
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- taaaa. u mnie dziś taki snieg sypał że wiosne zasypał ![]() a my już po Ola śpi
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro mowa o piwach, to mi się marzy Fortuna Chociaż przyznam szczerze, że niemieckie piwa są też bardzo dobre ![]() No i widzę, że dziś wieczór wykorzystywania tztów Mój dziś jest na spotkaniu z kuplami, Sandra śpi, więc matka może się wydepilować na bóstwo No i jakoś przeleciałam poprzednie strony i oczywiście wszystkie dzieciaczki cudowne, tylko schrupać
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja solenizantka
|
#4738 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz z samego rana zyczonka skladalam klask i:Cytat:
Cytat:
ja dzis nie wytrzymalam i polecialam zobaczyc jakie sa sloiczki w "stokrotce". dosc duzy wybor roznych firm i na hippa promocja 2,19 zl za sloiczek np. dyni z ziemniakami (po 4 miesiacu), marchewki i kremu szpinakowego z ziemniakami. wiec chyba dobra cena?tez nie mam zaufania do warzyw i owocow "sklepowych". czekam na wiosne i lato- zarowno rodzice, jak i tesciowie maja ogrodki dzialkowe, wiec bedziemy mogli zaszalec z jedzonkiem ![]() Cytat:
a jak to takie przetarte i brzydkie sie robi, to moze wazelinka? natlusci i ochroni? albo moze konsekwentnie jeden specyfik przez kilka dni i bedzie poprawa? a gorzej tzn- zaczelo sie "ślimaczyc" czy raczej suche i bardziej podraznione? ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- aniulka8204 ale slodzizna! pietrusia sliczna solenizantaka! gucia6 dzieki za odpowiedz kusi mnie i kusi, wiec sobie zamowie i to chyba dwie albo trzy te kiecki. bo szykuja sie chrzciny, wesela. trzeba jakos wygladac.Zeberko pytalas wczesniej o to jakie jedzonko dobrze wplywa na kupki- w poradniku zywieniowym hippa jest to wyszczególnione, i tak: owoce: jablka, jablka + gruszki, brzoskwinie, morele, sliwki, jablka z bananami i brzoskwiniami- dzialanie ROZLUZNIAJACE czarne jagody z jablkami, banany z morelami, jablka z bananami - dzialanie NORMALIZUJACE marchewka z jablkiem, banany, banany z brzoskwiniami - dzialanie ZESTALAJĄCE warzywa: krem ze szpinaku z ziemniakami - ROZLUŹNIAJĄCE dynia z ziemniakami, zupka jarzynowa- krem - NORMALIZUJACE mloda marchew i mloda marchew z ziemniakami- ZESTALAJĄCE te sloiczki sa oznaczone jako PO 4 MIESIACU
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 20:13 |
||||
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje i najlepsze życzenia dla ślicznej Kamilki
Asioczko ![]() Czyli jutro do sklepu po marchewkę pomykam ![]() Ostatnio układam Młodego na boczku do spania i wczoraj tak się martwiłam, żeby się nie przewrócił na twarz itd. wchodzę do sypialni i patrzę, a on znowu na pleckach Ale chociaż główka w dobrą stronę
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
jaka śliczniusia
no i wszystkiego najlepszego dla solenizantki a moja Agusia dalej śpi a ostatni raz jadła o 13.30 a o 17.30 herbatka i dalej chrapoli a okąpać ją jeszcze trzeba ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
czasami sama ją kładę na boczku jak sie wierci na pleckach a czasami sama sie jakoś powierci i położy na boczku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

dla dzielnej Alusi. 
ale z tego co widze na ich stronce, to nie ma dystrybucji u nas w wojewodztwie. a Perla z lubelszczyzny, wiec do Was tez pewnie nie przywożą.

Chociaż przyznam szczerze, że niemieckie piwa są też bardzo dobre
klask i: