|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Hej
![]() U nas pobudka o 4.30 (kurcze, zeby tak przetrzymac Polcie do tej 6:/). Ale i tak wstalam o 4 bo musialam mleko odciagnac, juz mi przeszkadzalo. jest coraz lepiej, bo z jednej cycy 140 ml, a z drugiej tak samo pelnej nakarmilam ![]() Ale dzis chwile prawdyz: szczepienie i ważenie ![]() Ja sie boje tego wazenia ![]() Cytat:
![]() ![]() masz racje co do podczytujących, bo to wygląda jakbyśmy stanowiły jakąs atrakcje ![]() Tylko z drugiej strony to jest forum publiczne i znów bedzie, ze nie puszczamy nikogo poza nasz krąg (tak jak kiedys z Bravurką) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie odezwała się juz jakis czas ![]() Cytat:
tak jak napisała Brombi wyżej: oł fak ![]() ![]() ![]() Współczuje Ci, baba sobie za duzo pozwala ![]() A swoją drogą co tak wszyscy każą dawać butelkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
![]() u nas dziś noc nawet superaśna ![]() potem karmienie na spiocha o 1.30 następnie o 5.10 i herbatka 6.30 no i nieśpi aż do teraz ![]()
![]() |
#4773 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() o soczkach, napojach i nektarach, tez pisza w tym poradniku Hippa: herbatka z kopru wl. z sokiem jabl. - REGULUJACE herbatka z dzikiej rozy z sokiem z czerwonych owocow - REGULUJACE sok ze slodkich jablek, sok jabl.- winogronowy, sok gruszkowy, nektar dyniowo- jabl., nektar sliwkowy, nektar brzoskwiniowy i napoj brzoskwiniowo- ananasowy - ROZLUZNIAJACE sok jabl.- marchwiowy, sok z jabl. i czerwonych owocow, napoj morelowy, nektar bananowy- NORMALIZUJACE napoj z czystej marchwi- ZESTALAJACE ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tesciowa niezla, ja bym ją chyba ![]() a Synuś ladnie waży przeciez! wytrwalosci i cierpliwosci! ![]() tez sie dolaczam do zyczen! Guciu wszystkiego naj naj dla Sandruni, nasze gwiazdki dzis koncza 4 msc! ![]() i z tej okazji moja krolewna wstala dzis o 7!!! ![]() ![]() ![]() ![]() a tu taki przedsmak Gremlina: (moje dziecko ZIEWA na tym zdjeciu ![]() ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-18 o 07:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Jakby co tłumaczę tekst Aniulki ![]() chaja- awantura futrować - tuczyć ![]()
#4776 | |||
Zadomowienie
|
hej mamusie, coś ostatnio nie mam weny na pisanie i tylko was podczytuje.
Nie wiem czy to na mnie tak działa zima która nie chce odejść ? Czuje jakiś spadek formy, brak energii ... co do wizażowych podglądaczy.... tez to zauważyłam! i bardzo baaardzo mi się to nie podoba! Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=iLRzNKMxMW4 Cytat:
dokładnie ![]() dlatego też skasowałam konto na naszej klasie, więcej tam było podglądaczy niż prawdziwych przyjaciół ! Cytat:
a można tak?! to ja jestem za! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MALUTKICH JUBILATÓW
![]() ![]() ![]() KROPKA I OCZYWIŚCIE DLA CIEBIE RÓWNIEŻ 100 LAT I DUŻO UCIECHY Z POCIECHY ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żem się kapła ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NALEPSZEGO Z OKAZJI UKONCZENIA 4 MIESIĘCY DLA SANDRY ORAZ MAJI ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
a i ja składam życzonka dla małych i dużych solenizantów !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Bogus Ty wiesz, że nie o Ciebie chodziło i jeśli kiedyś dojdzie do tego, że założymy klub, to na pewno dostaniesz zaproszenie
![]() Co do Teściowej, to ja rozumiem, że ona z innej szerokości geograficznej i pewnie w Indiach tak dzieci karmią, ale musisz jej dać do zrozumienia, że Twój synuś jest w połowie Polakiem, a my mamy delikatniejsze żołądki ![]() Ryż bym zrozumiała, ale ugotowany ( właściwie rozgotowany) my też dzieciom dajemy przecież kleik ryżowy, a co do oleju, to jeśli to oliwa z oliwek to jak najbardziej, ale jakiś olej słonecznikowy czy coś w tym stylu to już nie za bardzo ![]() I pogadaj z mężem, bo to skandal, żeby wszystko było na Twojej głowie, jak Ty chodzisz spać nad ranem ![]() Asioczka zdjęcie boskie ![]() Kropeczko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka, szczęścia i miłości, żeby Twoi chłopcy zawsze sprawiali Ci tyle radości i żebyś zawsze mogła liczyć na swojego TŻ, pięknego ślubu, bo to już blisko, spełnienia wszelkich marzeń i w sercu zawsze wiosny ![]() Dla Sandruni i Majeczki sto lat z okazji 4 miesiączków ![]() ![]() ![]() ![]()
#4781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() postaram sie juz tak niepisać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
dzieki laseczki za pamiec
![]() normalnie dzis to tak tz zmolestuje na te okolicznosc ze zapomni jak sie nazywa ![]() ja mysle ze pomysl z klubem nie jest zly ale wtedy nowe mamusie moga do nas nie trafic.. Brombi dzieki za tlumaczenie. futrowania to bym w zyciu nie zgadla co znaczy ![]() ![]() ![]() Bogus hmmm.. to ze ryz to ja jeszcze rozumiem ale ze smazony to nie.. kurcze oczy trzeba miec dookola glowy.. moja tesciowa by sie nie odwazyla mi szklanek w szafce poprzestawiac a co dopiero dziecko mi karmic czymkolwiek bez pytania
#4783 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o klub to zakłada go jedna osob i rozsyła zaproszenia lub też same sie praszamy, ale musi nas zaakcpetowac. Więc napewno wszytskie mamusie zostana poinformowane
![]() Tam bedziemy mogly pisac o prywatnych sprawach a tutaj tak ogólnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Można
![]() Tak zrobiły Mamusie wrześniowo-październikowe i dlatego nie ma ich w ogóle na Odchowalni ![]() Ja rozumiem, że różne osoby to czytają, przecież to forum publiczne, ja też jak wejdę na Odchowalnię i nic się u nas nie dzieje, to często podczytuję co tam u innych Mamuś, często trafiam na jakąś dobrą radę ![]() I pewnie inne Mamusie robią tak samo, bardziej mi chodzi o osoby, które się w ogóle na Wizażu czy mamusiowych nie udzielają, tylko podczytują. Jak tak zerkam na pasek, to mi się często przewijają nicki zzonka, afufek, deep red ![]() ![]() Kiedyś jeszcze Zatoka, ale ta w końcu postanowiła do nas dołączyć i bardzo dobrze ![]() Możemy zrobić tak, jak zdaje się Mamusie lipcowo-sierpniowe, ze piszą na wątku normalnie, a jak chcą coś bardziej osobistego napisać to w klubie ( tak przynajmniej wynika z tego co tam czasem je podglądnę ![]()
#4785 |
Zadomowienie
|
a ja też myślę że te mamusie które chciały do nas dołączyć to już dołączyły, a w trakcie to chyba tez można "dodawać" nowych klubowiczów tak ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
czyli idziemy do klubu
![]() Brombi mi tez chodzi o osoby z zerowa iloscia postow a zarejesrtowane kilka lat temu.. jesli zastanawiala was Anessa to jest to moja znajoma z watku o zwiazkach z obcokrajowcami ![]()
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż teraz młodzież, przynajmniej w szkole gdzie uczę, mówi tak na narkotyki ![]() Tak mi się wydaje, że futrowanie to od tego, że się kiedyś tuczyło króliki czyli zwierzęta futerkowe, często kiedyś tu hodowane. Koniec wykładu ![]() Możemy założyć klub, ale nie przenośmy się tam całkiem, bo zawsze jakaś Mamusia szukająca porad będzie mogła przeczytać u nas co i jak ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Przypominam tym Mamusiom, które się jeszcze nie rozliczyły z podatku, jeśli nie mają innych celów, to bardzo proszę oddać swój 1% na Tadzia ![]() Link w podpisie ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Co tu tak cicho się zrobiło ? Zakłada któraś ten klub czy jak ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-18 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
ja tam liczę na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie kiepska szefowa
![]() Na wątku jak widzisz, lista leży odłogiem, dobrze że następną część przejmie Pietrusia ![]()
#4790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może ktoś się zgłosi na ochotnika.... ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zadomowienie
|
klub fajny pomysl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje za zyczonka dla Majuchny. a Kareninka miala dac zdjatka Andre!!! i gdzie jest Madzia??? martwie sie, mam nadzieje, ze z dzieciaczkami wszystko ok... Aniulka- ja futrowac wiedzialam co znaczy, mam przyszywana ciotke z dabrowy gorniczej. ale chaja to juz nie ![]() Kropeczka- zmolestuj, zmolestuj ![]() a u nas jakos 14ego-15ego minal rok odkad Maja jest z nami ![]() ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-18 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Zakładamy klub, zakładamy
![]() ![]() ![]() Alem się podekscytowała ![]()
#4793 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja należe do takich osób o których piszecie - podczytuje Was od jakiegoś czasu i do tej pory nie miałam odwagi się włączyć. Ale rozumiem czemu Wam się nie podoba że ktoś Was podgląda bo kto to lubi ![]() A że już odważyłam się napisać to się przedstawie - jestem mamusią listopadową - 1.11.2009 urodziłam synka Adasia, 3280g, 53cm. Mam na imię Karolina i mam 25lat, mieszkam w Warszawie. Adasia karmiłam przez 3,5miesiąca piersią, po czym miałam problemy ze zdrowiem - byłam w szpitalu i jesteśmy już tylko na sztucznym, przez co mój synek od 2tygodni zajada już słoiczki. Oprócz tego miał niewielką anemię i przyjmujemy żelazo (ferrum lek), a jutro czeka nas 3 szczepienie i 2ga dawka rotarixu. No i mój synek to niezły klocek bo waży już 7780g ![]() Chciałbym nadal móc Was czytać bo uważam że bardzo fajne z Was mamuśki i tyle rad ile wyczytałam na Waszym forum nie znajde w żadnej książce. I przepraszam że byłam takim podglądaczem ![]() A w załączniku ja i mój synek |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Boska jesteś
![]() Cieszę się, że w końcu więcej z nami piszesz bo mi bardzo odpowiada Twoje poczucie humoru ![]() Też myślałam o Madzi , bo ona zawsze rano cos pisała ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Witaj ![]() Jaka śliczna Mama i słodki synuś ![]() Cieszę się, że postanowiłaś się dać poznać ![]() Pisz jak masz ochotę, wiadomo, że nie każdy siedzi pół dnia na Wizażu ![]() Ale jak się odezwiesz czasem to będzie nam bardzo miło ![]()
#4795 |
Raczkowanie
|
Hej
wiem wiem znów mnie dawno nie było, ale normalnie nie mam czasu... Pamiętacie jak mówiłam że Dominik jest leniwy i główki nie podnosi, ani zabawek nie trzyma. otóż NIE JEST LENIWY!!! Diagnoza: WZMOŻONE NAPIĘCIE MIĘŚNIOWE W OBSZARZE PASA BARKOWEGO :CRY: czeka nas teraz rehabilitacja no i szukamy czego na już bo terminy są okropne, jutro idziemy do innej pediatry (znajomej) i zobacze co ona powie o Dominiku niech go jeszcze raz zbada.... Mam strasznego doła, i ryczeć mi sie chce. Myslałam ze Domiś jest leniwy i zaniedbałam to ![]() Wszystkiego Naj dla Jubilatów... Przelece Was na szybko ale napewno nie wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Brombi
![]() ![]() a, bo wczesniej to pisalam "z pewna taka niesmialoscia" (pamietacie ten teskt z reklamy alwaysów? ![]() ![]() i widzicie, wystarczylo postraszyc klubem i juz mamy Mamusie złapaną! ![]() ![]() ![]() ![]() i musze napisac, ze synek boski, mnie w ogole zachwycaja wszelki fałdki i pucułki. ![]() ![]() ![]() ![]() a Mamusia niezla laska fiu fiu ![]() moniam85 bedzie dobrze! u takich maluszkow postepy i poprawe widac z dnia na dzien! trzymam kciuki, zebyscie sie uporali z tym szybciutko ![]() i nie martw sie kochana, wazne, ze jest diagnoza i mozna to skorygowac cwiczonkami ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-18 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
brawooooo! za odwagę! ![]() i witamy w naszym gronie! p.s. mały rajstopek BOSKI ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Moniam kajś Ty się podziewała ?
![]() Nie martw się, mój też miał niby coś tam z pasem barkowym, a teraz lekarka od rehabilitacji stwierdziła, że już nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego. I nic nie zaniedbałaś, skąd miałaś wiedzieć, jak lekarz nie zauważy to niedoświadczona młoda matka skąd ma wiedzieć, że coś jest nie tak. Moniam, a na osiedle Odrodzenia masz daleko? Bo tam jest fajny ośrodek przy stowarzyszeniu i płaci się tylko w ramach swojego uznania. A jest na miejscu lekarz, który kieruje na rehabilitację. Moja znajoma tam pracuje, gdyby nie to, że musiałabym jechać dwoma autobusami to sama bym tam z Filusiem jeździła ![]() Jakby co to dam Ci namiary na PW.
#4799 |
Raczkowanie
|
Na os. Odrodzenia to ja rodziłam Dominika,
Ale na Giszowcu też jest ośrodek rehabilitacyjno edukacyjno wychowawczy i tam mam znajomości i też lekarz na miejscu, więc mam nadzieje ze to szybko pochytam... Bromi - jak miał lekarz zdiagnozować jak ja z małym do niego nie chodze... tylko na szczepienie, bo narazie nic mu nie było a skąd mogłam wiedzieć, na moje oko było wszystko ok. Widać z oczami to mam duże problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak położna do mnie pierwszy raz przyszła, to zaraz mnie umówiła na pierwszą wizytę, Mały miał 3 tygodnie . A potem przed każdym szczepieniem najpierw wizyta u lekarza na zdrowej stronie ![]() Swoją drogą, mój też przeoczył niesymetryczność Filusia ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Zakładamy ten klub czy nie ![]() Załóżmy, załóżmy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.