![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Czemu tak mało? To jest raczej słabe (a nawet bardzo słabe) R, same węgle i słodycze na obiad i kolację. I żadnego ciepłego posiłku... jedynie śniadanie może być, reszty nawet nie będę komentować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
R
śniadanie: owsianka wodna ![]() 4 duże łyżki płatków górskich (jutro sprawdzę w szklance, ile to wychodzi, bo jednak te łyżki to każdego dnia są inne wielkościowo), 2 płaskie łyżki otrębów pszennych (mogą być? czy szukać żytnich?) mandarynka, cynamon II śniadanie: kanapki: 2 kromki chleba żytniego razowego, 2 plastry polędwicy, rzodkiewki, świeży ogórek 250 ml soku pomarańczowego (bardzo lubię ten sok, ale co o nim myślicie? lepiej owocami zastapić?) obiad duży talerz zupy pomidorowej z (niestety) białym makaronem (byłam na uczelni) podwieczorek serek homogenizowany waniliowy (nie lubię naturalnego... może być smakowy czy nie bardzo? naturalne wszystkie smakują tak samo czy może jakbym spróbowała innej firmy to mógłby mi posmakować?) 5 migdałów i 5 orzechów laskowych (mogą być laskowe?) kolacja kompozycja pt. "pan i pani jajko w samochodzie" ![]() 2 jajka na twardo duża papryka czerwona i świeży ogórek Pomożecie? ![]() Byłabym też bardzo wdzięczna za rozwianie kilku moich powyższych wątpliwości, zdaję sprawę, że dużo tych pytań wyszło, więc proszę choćby o szczątkowe odpowiedzi. ![]()
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Jejuś nie było mnie tu rok... Musialam odnaleźć ten wątek bo jakos zawsze trzymał mnie na duchu i wasze jadłospisy pomagały mi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
uuuuuu
ocenicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze i dzisiejsze R
![]() Śn I - owsianka ( płatki owsiane 5 łyżek, 1 łyżka otrąb, 100 ml mleka, 150 ml wody ), grejfrut 300g ŚnII - grahamka 66g, twaróg półtłusty 76g, rzodkiewka 60g, kiwi 60g O - tilapia 100g, warzywa na patelnię 90g, ryż brązowy 50g P- serek homo naturalny 90 g, orzechy włoskie 10g, K- serek wiejski 75g ŚnI - owsianka (100ml mleka, 100 ml wody, 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb), pomarańcza 100g ŚnII - serek wiejski 75 g, jabłko 167g, kanapka z razowca 73g z polędwicą z kurczaka wędzoną 42g, pomidor 50g O- mintaj 80g, ziemniaki 100g, marchewska 50g, 2 ogórki małosolne P- serek wiejski 75g, orzechy 10g K- serek wiejski 100g (dziś dużo wiejskiego, ale jak na złość w sklepach mi zabrakło homo) proszę o ocenę ![]()
#336 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R, ocenicie??
![]() Śn: 2 kromki razowca z wędliną z indyka i pomidorem, jajecznica z 2 jaj II śn: kanapka z razowca z wędliną z indyka, pomidorem,liściem sałaty, wieśniak 3%, pół mandarynki, jabłko Obiad: ryż brązowy 3 łyżki, pierś z kurczaka na oliwie, brokuły, 2 truskawki P: jogurt grecki 0% z migdałami, słonecznikiem i pestkami dyni K: po treningu - białko jajka na twardo, łyżka ryżu białego później - serek wiejski z pomidorem, żółtkiem na twardo i słonecznikiem Oprócz tego 2 litry wody albo i więcej, parę herbat zielonych i białych, parę kaw z mlekiem I jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
Napisane przez ar22
![]() wstawiam moje P...( błaaagam oocenke ![]() I ; [ 7;00] owsianka - uzależnienie mniamciuuu!!![ 4łychy owsianych, 3 łychy otrab pszennych, 1łyżeczka lnu, półszklanki mleka 2 %, 3łyżki homo naturalnego, wciapany banan, garsc orzechów + troche żurawiny, 4łychy bran flakes,cynamon, łyżka granoli owocowej] jabłucho, herbata zielona musialo byc pyszne b.ladnie uczelnia / zakupy II ; [ 11;00] bułka razowaz otrębami, z tartare ziołowym,polędwicąsopocką , rzodkiewką, paczkaLu Go kakaowych ( obrzydliwie słodkie bllleee!), sok pomaranczowy jedniodniowy 330ml ok, ale ja bym dala troche wiecej warzyw powrót do domku/ stepper 30min po co?? III ; [15;30] woreczek kaszy gryczanej, pokrojona wkostkę piers z kuraka z mega ilościa ziół wymieszana z 1/3 warzyw na patelnie,, Bolero" super, ale idealnie byloby z deserem kościół/ rekolekcje IV ; [ 18:00] jogo 300g eko z garscia orzechów przeróżniastych, wkrojone pół banana, jabłucho, kawa z mlekiem skondensowanym ok V ; [ 19;30] tuńczyk w sosie własnym, 2kromki razowegozbenecolemi jajcemna twardo i rzodkiewką, kawa z mlekiem zbożowa ladnie oceni ktosik ![]() ogolnie jest b. ladnie, ale dodaj cos slodkiego ;] jak waga?? m-m-m dziewczyno, ogarnij sie troche! ile Ty masz lat? Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo niszczysz organizm... chcesz kiedys miec rodzine, dzieci? ZDROWE dzieci? no prosze Cie...tyle razy dziewczyny pisaly Ci co jest zle,ze za malo, ze jablko to nie posilek, ale do Ciebie to nie dociera... zdejmij klapki z oczu zanim bedzie za pozno. Kiedys obudzisz sie w szitalu i bedziesz plakala,zniszczysz zycie sobie i najblizszym, chcesz zeby Ci to wypominali?Co z tego ze bedziesz chuda? Beda widoczne kosci, nie bedzie tluszczu. wiem wiem bedziesz "idealna" ale tylko w swoim mniemaniu. Uwierz mi wysmiewanie, obwinianie ze wszelkie domowe problemy, litosciwy, szyderczy wzrok innych, obcych ludzi, lzy w oczach matki, slowa na ulicy "Boze, anorektyczka... fuj!"- to nie jest to o czym marzysz,a wierz lub nie jestes coraz blizej osiagniecia tego stanu... czytam co piszesz, co jesz i mam prosbe... dopoki nie zrozumiesz gdzie lezy problem, nie bedziesznormalnie jadla- nie wklejej tu swojego U na ktorym chudniesz, sorry - na ktorym tracisz miesnie i wode, niszczysz organy wewnetrzne, bo sa tu takie dziewczyny (w tym i ja),ktore sie lecza i chca zyc normalnie,nie chca obwiniac sie bo zjadly chipsy czy batona po kolacji. prosze Cie uszanuj moja prosbe Moje P -> 2 kg na plusie ![]() 1. owsianka na szklance mleka z 3 lyzek musli tropikalnego, 3 lyzek platkow owsianych, lyzeczki kakao, lyzki cukru, lyzki dzemu, garsci rodzynek, garsci suszonych moreli, garsci mieszanki studenckiej, jablka,garsc cookie crisp / kawa z mlekiem 2. drozdzowka z toffi, gruszka,sok Pysio - na zajeciach - talerz roznych salatek i surowek by kolezanki i koledzy z roku 3. ok 80g makaronu przysmazonego na masle czosnkowym z piersia z kurczaka i sosem z wody, przecieru pomidorowego, serka topionego paprykowego, duzej ilosci keczupu Kebab, przypraw do leczo i spagetti, plastrem sera zoltego / podjedzona garsc orzechow w miodzie, pasek czekolady Kasztanki, aa i do obiadu porcja surowki ze sklepu 4. budyn z rodzynkami, orzechami, garsc chipsow, kilka orzechow w czekoladzie i pozniej podjedzone orzeszki w kokosie ![]() 5.duza bulka pszenna: pol z majonezem,pasta z tunczyka, jajkiem na twardo, salata, ogorkiem, pol z maslem, szynka, serem zoltym, pomidorem, keczupem, jablko slicznie prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze P (przd @)
śniadanie: 3 łychy jogurtu naturalnego z mandarynką, 2 łyżkami musli. Herbata. Obiad: talerz pomidorowej z makaronem, gołąbek. Deser: Drozdzówka z serem, 3bit. Podwieczorek: Drozdzowka z jablkiem, kitkat, kilka kruchych ciasteczek. Bułka, serek danio musli. Kolacja: Bułka (obie polowki) z almette śmietankowym i pomidorkiem. Pączek. Jabłko. Kolacja2: Talerz zupy jarzynowej, bułka. Ocenicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
M-m-m, Mikusia, bardzo mi przykro dziewczyny, ale byłam zmuszona przenieść Wasze posty na KZ do odpowiedniego wątku. M-m-m, ja wiem, że póki co wydaje Ci się, że jesteś zdrowa, że wszystko zmierza ku lepszemu, a fakt, że chudniesz, to już w ogóle dodaje Ci skrzydeł. Obawiam się jednak, że niedługo osiągniesz wagę zagrażającą Twojemu zdrowiu i siłą rzeczy zdasz sobie sprawę z tego, że potrzebujesz pomocy. Psychologicznej. Życzę Ci, żebyś jak najszybciej zauważyła problem. Takie osoby jak Ty - które ewidentnie są chore, ale jeszcze temu przeczą - najbardziej szkodzą innym na tym wątku, głosząc swoje chorobowe poglądy i oswajając patologiczne zachowania, budując tym samym przekonanie, że jedzenie poniżej 1000 kcal dziennie oraz waga 46 kg przy wzroście 160, to coś powszechnego i nic złego. Bo przecież dziewczyny z wizażu robią to samo. I tak, dzięki na przykład forum Fitness, uważa się [na wizażu oczywiście], że 50 cm w udzie to już jest sporo. Albo normalnie.
Nie będę się na to godzić i każdy post wskazujący na to, że jego autorka cierpi na ED lub ma baardzo "porąbane" (nie wiem, jakiego słwoa użyć. Rygorystyczne? Ale poszczenie cały dzień, żeby wieczorem móc zjeść pizzę to wg mnie już nie tylko zwykły rygoryzm, ale niezdrowy objaw) poglądy, będę przenosić na KZ. tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2010-03-18 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
ale jesli to jednorazowy to ok. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez airwaves Czas edycji: 2010-03-18 o 08:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ps. wiem, że to dziwne, i pewnie wyda się to Wam jakąś straszną herezją, ale - nie, absolutnie nie chcę mieć dzieci ani rodziny. Iza - masz rację odnośnie wątku i swoich obowiązków jako moderatora. Ale co do mnie kompletnie się mylisz. Tak czy inaczej nie chcę już tutaj robić zamieszania, więc po prostu przestanę się udzielać. Dziękuję tym z Was, które chciały mi jakoś pomóc a wszystkim życzę powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Moje P -> 2 kg na plusie
![]() 1. owsianka na szklance mleka z 3 lyzek musli tropikalnego, 3 lyzek platkow owsianych, lyzeczki kakao, lyzki cukru, lyzki dzemu, garsci rodzynek, garsci suszonych moreli, garsci mieszanki studenckiej, jablka,garsc cookie crisp / kawa z mlekiem 2. drozdzowka z toffi, gruszka,sok Pysio - na zajeciach - talerz roznych salatek i surowek by kolezanki i koledzy z roku 3. ok 80g makaronu przysmazonego na masle czosnkowym z piersia z kurczaka i sosem z wody, przecieru pomidorowego, serka topionego paprykowego, duzej ilosci keczupu Kebab, przypraw do leczo i spagetti, plastrem sera zoltego / podjedzona garsc orzechow w miodzie, pasek czekolady Kasztanki, aa i do obiadu porcja surowki ze sklepu 4. budyn z rodzynkami, orzechami, garsc chipsow, kilka orzechow w czekoladzie i pozniej podjedzone orzeszki w kokosie ![]() 5.duza bulka pszenna: pol z majonezem,pasta z tunczyka, jajkiem na twardo, salata, ogorkiem, pol z maslem, szynka, serem zoltym, pomidorem, keczupem, jablko slicznie prosze o ocene ![]() [/QUOTE] Moja cudowna ![]() ![]() ![]() Może ja z P (waga zagrażająca życiu.) I.miseczka goldflakes(pół paczki) z wkrojonym bananem,dożuconymi rodzynkami,anasem i morelami,posypana płatkami migdałowymi zalana jogurtem wanioliowo-morelowym kroma chleba oblepionego sezamem z masłem,wiejskim,serem żółtym, cebulą i pomidorem (zapieczona z przyprawami w mikrofali) inka (kubek mleka 3,2% łyżka inki tej czarnej 2płaskie łyżeczki miodu) garśc pistacji; II.omlet(2 jaja,mąka,mleko) z kukurydzą,ananasem,piecza rkami,szynką,serem żółtym,sypnięty grubo parmezanem+sos słodko-kwaśny;pół grejfruta III.Danio orzechowy,garść pistacji,mała saszetka granoli orzechowej, pół banana, soczek jednodniowy; IV.łosoś panierowany w sezamie,ryż brązowy w sosie serowo-brokułowym, porcja warzyw na patelnie z jakąś tam przyprawą; V.2 bułki mleczne z masłem orzechowym,miodem, a druga z kremem czekoladowym z preparowanym ryżem, kako (kubek mleka,łyżka kako Dacomoreno,2łyżeczki cukru ![]() VI.niemiałam już na nic ochoty więc serek wiejski wymieszany z parmezanem kukurydzą, ananasem i sosem słodko kwaśnym zapieczony w mikrofali na tortilli wieloziarnistej, cherbatka z miodem i cytrynką. ![]() ![]() ![]()
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przeciez nikt Cie nie wygania z watku czy forum, my tylko chcemy zebys otworzyla oczy. nie przepraszaj mnie tylko przepros sie ze swoja glowa... ![]() popatrz na Paszke16- tez byla w dolku i co? wziela sobie do serca rady dziewczyn i teraz ma jedne z najlepszych U na tym forum... jak sie chce to mozna... dziekujesz "tym ktore chcialy pomoc" - czemu ich nie sluchasz? czemu? to sa darmowe rady. u lekarza za to slono zaplacisza tu masz "ekspertow" ktorzy sami chca Ci pomoc. robia to bezinteresownie czyli chyba jednak z dobrego serca i nia chca zle... nie uciekaj tylko bierz sie w garsc i żryj babo bo Bozego Narodzenia nie dozyjesz ______________________ Moja cudowna ![]() ![]() ![]() Może ja z P (waga zagrażająca życiu.) ruszylo cos Kochana????? I.miseczka goldflakes(pół paczki) z wkrojonym bananem,dożuconymi rodzynkami,anasem i morelami,posypana płatkami migdałowymi zalana jogurtem wanioliowo-morelowym kroma chleba oblepionego sezamem z masłem,wiejskim,serem żółtym, cebulą i pomidorem (zapieczona z przyprawami w mikrofali) inka (kubek mleka 3,2% łyżka inki tej czarnej 2płaskie łyżeczki miodu) garśc pistacji; II.omlet(2 jaja,mąka,mleko) z kukurydzą,ananasem,piecza rkami,szynką,serem żółtym,sypnięty grubo parmezanem+sos słodko-kwaśny;pół grejfruta III.Danio orzechowy,garść pistacji,mała saszetka granoli orzechowej, pół banana, soczek jednodniowy; IV.łosoś panierowany w sezamie,ryż brązowy w sosie serowo-brokułowym, porcja warzyw na patelnie z jakąś tam przyprawą; V.2 bułki mleczne z masłem orzechowym,miodem, a druga z kremem czekoladowym z preparowanym ryżem, kako (kubek mleka,łyżka kako Dacomoreno,2łyżeczki cukru ![]() VI.niemiałam już na nic ochoty więc serek wiejski wymieszany z parmezanem kukurydzą, ananasem i sosem słodko kwaśnym zapieczony w mikrofali na tortilli wieloziarnistej, cherbatka z miodem i cytrynką. ![]() ![]() ![]() Ty moja motywacjo, inspiracji, moj wzorze ![]() AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! !!!!!! Mysza!!!!!! ![]() Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-03-18 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R:
I: jajecznica z 2 jajek, pół kromki posmarowana lekko florą, kromka z serkiem ziarnistym papryką i ogórkiem. II: jogurt naturalny z odrobiną orzechów nerkowca, żurawiną, otrębami. III: kawałki kurczaka podduszone na patelni z przyprawą do gyrosa+ łyżka jogurtu naturalnego zmieszanego z ząbkiem czosnku, dużo fasolki szparagowej, trochę kalafiora i brokuł. IV: serek wiejski z pomidorem i kiełkami rzodkiewki.
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze R (dalej nie wiem czy poprawne bo nikt mi nie komentuje
![]() I. owsianka - 3 czubate łyżki płatków z szklanką mleka, cukrem waniliowym, kilkoma suszonymi śliwkami, połową jabłka i łyżką powideł śliwkowych domowych. II. jogurt Activia śliwkowy jabłko III. ok 100 gram filetów śledziowych w occie, dużo surówki z marchwi i selera, kromka pełnoziarniaka (ok 30 gr.) z masmixem, zółtym serem i ogórkiem. kawka z mlekiem, miodem i cynamonem IV. jajecznica z cebulką i pieczarkami z 2 jaj plus kromka pełnoziarniaka z masmixem, sałatą i ogórkiem. jak? Jestem na R od tygodnia, nie jest ono restrykcyjne ale nie jem słodyczy i ograniczam węgle - ale jak na razie efektów nie widzę ;P
#347 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci bardzo airwaves
![]() Mhm... sok jest niestety z kartonu. Na opakowaniu napisane jest, że nie zawiera cukru, a skład to: woda i naturalny zagęszczony sok pomarańczowy. Ale postaram się ograniczyć jego picie. Jak będę w domku to dorwę się do wyciskarki to będę produkować własny. Ten serek to akurat nie był danio, tylko jakiejś niszowej firmy, ale podejrzewam, że to żadna różnica... Nie wpadłam na pomysł dodawania cynamonu czy kakao do serka homo. Może rzeczywiście w takiej konfiguracji będzie jadalny? Taki "solo" smakował jak przeterminowana śmietana (nie żebym jadła przeterminowaną, po prostu wydaje mi się, ze tak mogłaby smakować ![]() Tego typu obiady (zupy) jestem zmuszona jeść dwa razy w tygodniu, bo cały dzień siedzę na uczelni. I jak chcę zjeść coś ciepłego, to w stołówce mam do wyboru albo zupy, albo frytki, kebaby czy pierogi.
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
Moje R - uśmiecham się o ocenę
![]() I. owsianka z serkiem wiejskim i jabłkiem II. jogurt, jagody z mrożonki, pół kostki czekolady 70%, garść orzechów laskowych III. zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym, wędzona ryba - grenadier (jakieś 100-150 gram), mandarynka IV. mała sałatka: rukola, pomidor, papryka, cebula, jajko V. serek wiejski z warzywami
#349 |
Raczkowanie
|
Rrr.
śniadanie: kromka chleba razowego( naprawdę duży kawałek), sałata, szynka, ogórek, jogurt fantasia . II śniadanie: bułka 'fitness' z bomi (95g), sałata, szynka, ogórek, masło obiad: zupa ogórkowa, mięsko, pół bułki ciemnej z szynką i ogórkiem podwieczorek: orzechy, jabłko kolacja: wiesniak z rzodkiewką i ogórkiem zielonym. dziewczyny i jak ? ![]() ![]()
![]() |
#350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym według mnie trochę za dużo cukrów prostych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________________________ ______________ Cytat:
_________________________ _______________ Cytat:
______________________ dzisiaj bez elaboratów, wszystko jw.
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może ja z P (waga zagrażająca życiu.) I.miseczka goldflakes(pół paczki) z wkrojonym bananem,dożuconymi rodzynkami,anasem i morelami,posypana płatkami migdałowymi zalana jogurtem wanioliowo-morelowym kroma chleba oblepionego sezamem z masłem,wiejskim,serem żółtym, cebulą i pomidorem (zapieczona z przyprawami w mikrofali) inka (kubek mleka 3,2% łyżka inki tej czarnej 2płaskie łyżeczki miodu) garśc pistacji; II.omlet(2 jaja,mąka,mleko) z kukurydzą,ananasem,piecza rkami,szynką,serem żółtym,sypnięty grubo parmezanem+sos słodko-kwaśny;pół grejfruta III.Danio orzechowy,garść pistacji,mała saszetka granoli orzechowej, pół banana, soczek jednodniowy; IV.łosoś panierowany w sezamie,ryż brązowy w sosie serowo-brokułowym, porcja warzyw na patelnie z jakąś tam przyprawą; V.2 bułki mleczne z masłem orzechowym,miodem, a druga z kremem czekoladowym z preparowanym ryżem, kako (kubek mleka,łyżka kako Dacomoreno,2łyżeczki cukru ![]() VI.niemiałam już na nic ochoty więc serek wiejski wymieszany z parmezanem kukurydzą, ananasem i sosem słodko kwaśnym zapieczony w mikrofali na tortilli wieloziarnistej, cherbatka z miodem i cytrynką. ![]() ![]() ![]() wzorze moj ;**** sliczne jadło ![]()
![]() |
#353 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może ja z P (waga zagrażająca życiu.) I.miseczka goldflakes(pół paczki) z wkrojonym bananem,dożuconymi rodzynkami,anasem i morelami,posypana płatkami migdałowymi zalana jogurtem wanioliowo-morelowym kroma chleba oblepionego sezamem z masłem,wiejskim,serem żółtym, cebulą i pomidorem (zapieczona z przyprawami w mikrofali) inka (kubek mleka 3,2% łyżka inki tej czarnej 2płaskie łyżeczki miodu) garśc pistacji; II.omlet(2 jaja,mąka,mleko) z kukurydzą,ananasem,piecza rkami,szynką,serem żółtym,sypnięty grubo parmezanem+sos słodko-kwaśny;pół grejfruta III.Danio orzechowy,garść pistacji,mała saszetka granoli orzechowej, pół banana, soczek jednodniowy; IV.łosoś panierowany w sezamie,ryż brązowy w sosie serowo-brokułowym, porcja warzyw na patelnie z jakąś tam przyprawą; V.2 bułki mleczne z masłem orzechowym,miodem, a druga z kremem czekoladowym z preparowanym ryżem, kako (kubek mleka,łyżka kako Dacomoreno,2łyżeczki cukru ![]() VI.niemiałam już na nic ochoty więc serek wiejski wymieszany z parmezanem kukurydzą, ananasem i sosem słodko kwaśnym zapieczony w mikrofali na tortilli wieloziarnistej, cherbatka z miodem i cytrynką. ![]() ![]() ![]() o raaaannnnyyy!!!!!!!!!!!aa ale cudowny jadłospis!!!!!! ![]() ![]() ![]() tez tak chce.... ogolnie jest b. ladnie, ale dodaj cos slodkiego ;] jak waga?? Kochana Sherrie waga nie wiem...nie waże sie.... ![]() ![]() byłam dzis u gin...okresu niie mam odpaździernika,,,ufff...p ocieszyła mnie że to jest ,, do naprawy" ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() [I]wiec jeszcze wstawie moje P: ( tzn.nie wiem czy tyje...waga usunięta z łazienki ![]() I; [ 6;00] owsianka[ standardowy składzik] uuuwielbiam!!!!!!!!!!!!mn iammmmm!!!! / jabłucho herbata zielona uczelnia/praktyki II ; [ 10:00] bułka razowa z benecolem, pomiodrkiem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, polędwicą, jabłucho, paczka paluszków otrębowych rajd po galerii [ poszukiwania prezentu urodzinowego dla siostry;-) ] III ; [ 13:00] obiad w Pizaa Hut: sałatka Cezar [ sałata zielona, pierś kurakowa grillowana, dressing śmietanowo- musztardowy, 3 kromki pieczywa czosnkowego] herbata zielona powrót do domku zmywanko/ sprzątanko/ stepper 30min IV ; [ 17:00] kawa z mlekiem skondensowanym, jogo eko 300g naturalny i mega garscia orzechów,łyżeczka granoli owocowej, pół banana wkrojone, jabłuszko V ; [ 19:30] wieśniak 150g, kromka razowego z benecolem, jajcem na twardo, rzodkiewką, pomidorkiem, herbata zielona oceni ktos????? IV ;[ [/I] Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-03-18 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
Może ktoś zerknie na mojeU?
I Śniadanie Owsianka (stand.7ł.górskich, łyżka otrębów, trochę wiórków kokosowych) zalane szklanką mleka z 2ł.budyniu; jabłko II Śniadanie Grahamka(100g.) z masłem, wędliną, pekinką, ogórkiem świeżym + koperek; szklanka kefiru III Śniadanie Wieśniak z łyżką kawy, pestkami dyni i rodzynkami Obiad 1) Zupa cebulowa -porowa (z grzankami z razowca) 2) Udko z kurczaka, ryż brązowy, ogrom surówka z czerwonej kapusty i startego jabłka garść orzechów włoskich podjadana w tzw.'międzyczasie' Kolacja Omlet (2 jajka, mleko) posmarowany wieśniakiem, posypany koperkiemmm ![]() ![]() Oczywiście z prośbą o ocenę ![]()
#355 |
Raczkowanie
|
U :
Sn: jajecznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , grahamka z masełkiem : szyneczka , serkiem capresi , salata , pomidorkiem , szczypiorkiem , ogorkiem , herbatka malinowa 2sn: dwie kromki razowca z masełkiem i almette ziolowym , papryka i szczypiorkiem , pomaranczka O: 7 pierogow ruskich ![]() P: jogurt serduszko truskawkowy 315 g , 10 petitkow bez czeko , garsc nerkowcow K: sałatka : salata , papryka , kukurydza , pomidorki , szczypiorek , ogorek , ogorek kiszony , dwie lyzki jogutru naturalnego , grahamka z maselkiem i pasztetem pomidorowym i szczypiorkiem ![]() 2 jabluszka , 3 wafle ryzowe "Musli" z bananem i kokosem ![]() i jak ?
#356 |
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, banan, pół łyżki miodu, 1 jajko, 2 łyżki słonecznika, nerkowce i migdały -w sumie garść) posmarowane 3 łyżkami serka wiejskiego wymieszanego z łyżką słodzonego kakao Przekąska: mandarynka Obiad: duży talerz kapuśniaku (gęstego, właściwie same warzywa) Podwieczorek: 150g jogurtu naturalnego, marchewka Kolacja: 2 wafle ryżowe z 2 jajkami na twardo i łyżeczką musztardy, pół miseczki sałatki (pomidor, cebula, zielony ogórek) Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł ocenić.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2010-03-18 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Konto usunięte
|
bezmleczne, lekkostrawne R
1.glut z siemienia, owsianka z 5lyzek gorkich, 1 lyzka otrab owsianych, 1/2szkl mleka sojowego nat., 4 suszone morelki, starte jablko, truskawki, jagdy, 1 czastka pomelo, 2 figi suszone [nie za duzo wegli?] 2.grahamka z dorszem i kielkami 3.-||- 4.bardzo chuda pomidorowka nie zabielana z 1 lyzka makaronu(nie lubie) po 30min: 2lyzki ryzu, kawalek piersi gotowanej z indyka, gotowany burak i 2 lyzki groszku ![]() 5.szklanka soku pomidorowego, marchewka 6.1/3szkl soku pomidorowego, maly pszenny paluszek z dorszem, kielkami i gotowanym groszkiem[wiem ze powinno byc bez chleba ale nie moge jesc wiesniaka ani nic takiego a z czym jesc rybe wedzona? sama? z warzyw tez mam maly wybor-nie moge papryki, ogorkow, rzodkiewki itp..] i pytanie mam: czy nie jem za duzych posilkow? nie powinnam przeciazac zoladka.. staram sie tlyko jesc bardzo duzo na sniadanie, cyba wtedy moge hehe ![]() Edytowane przez 201703061224 Czas edycji: 2010-03-18 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
BAN stały
|
Cytat:
kompletnie mi się nie podoba. to nie wygląda jak P. sałatka na obiad zjedzona w PizaHut stepper po przyjściu do domu jedna kromka na kolację ![]() przejrzyj na oczy Moja Droga. Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-18 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
R
przed śniadaniem (7)
*jabłko śniadanie (8) *omlet na oliwie (składniki): - 2 jaja , łyżka mąki graham orkiszowej, 4 łyżki mleka, 2 lyżeczki kaszy mannej, garść pokrojonej w kwadraciki papryki czerwonej, pół pomidora, 3/4 (reszte musiałam obkroić bo była troche sucha ![]() * + na omlet: pare łyżek chudego twarogu z ogorkiem,papryka,pomidore m i szynką II śniadanie: *jabłko (11:30) * 2 paczuszki( 60 g) słupków marchewki( jedna - 11:30; druga - 15) * kanapka z 2 kromek chleba z pelnego przemiału z dynią z szynka, twarogiem i wieloma plasterkami ogorka(13:30) obiad (16) * miska pomidorowej (takiej z przecieranych pomidorów - pycha ![]() * pomidor, 3 mniejsze piersi z kurczaka na grillu + łyżka żurawiny później pare łyżek twarogu i jak jadłospis? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.