Koty - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 12:35   #2071
marea
Wtajemniczenie

Dot.: Koty

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
a to jeszcze ja się może zapytam... mam kociaka 3 miesięcznego, a dokładniej kotkę i tak się zastanawiam, że chyba na tą akcję marcową jeszcze za wcześnie, a z kolej w następną, to chyba będzie za późno?
No za młoda jeszcze dla kotki idealny wiek to ok 6-7 m-cy podobniez zreszta dla kocurka podobnie...
a skoro kotka jeszcze młoda to odkładaj co miesiac jakas sumke na poczet przyszej sterylki jesli te powiedzmy 150 zl w normalnej cenie to dla ciebie duzo

Cytat:
Napisane przez holika Pokaż wiadomość
Byliśmy na kontroli,i z kotkiem już ok,no i myślę,żeby go wykastrować.Wydaje mi się,ze zaczął znaczyć,wczoraj zlał mi się na siatkę z ziemniakami -myślałam,ze padne ze smrodu no i wyje niemilosiernie.A tak poza tym to planujemy wkrótce wziac jeszcze jednego,i tu mam pytanie,jakie towarzystwo lepsze dla kocura?Drugi kocur,a moze kotka?
Ojc, jak znaczy to pedem sie umawiaj do weta na 'jutro' bo jak mu wejdzie w nawyk to bedzie dramat ja mojego ciachlam jak mial 6 m-cy, jego mocz jeszcze nie zaczal pachniec kocurem ale wolalam za wczasu zabieg ten 'odpykac' i nigdy nic nie oznaczyl jak dotad, teraz ma 9 m-cy. A czy do kocurka lepiej kotke czy drugiego kocura....pytanie ciezkie bo to zalezy od kocurka jaki ma charakter itp, ja do kotki dobralam kocurka i jest ok ale moja kotka b ugodowa, taka dupa wołowa z niej i ona kazdego zwierzaka by przyjeła do domu, bardziej bałam sie ze nowy kot ja zdominuje i musial byc to kot w miare nie napastliwy, moj mlody ma duzo energi i glupawek ale jest w miare grzeczny, nie napastliwy, nie ma w sobie agresji...ale...z tego co czytam na innych forach jesli kocurek jets przyjacielski to czesciej przyjaznie wystepuja miedzy 2ma kocurami aniezeli mieszane czy kotkowe wejdz na miau.pl i zaloz watek ze szukasz kotka, w domach tymczasowych jest duzo kotkow do adopcji i domy te wiedza jaki jest charakter danego kota a w razie wielkich dramatow i walk na smierc i zycie zawsze moze kotek nowy wrocic do poprzedniego domu

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2010-03-17 o 12:38
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:57   #2072
avivi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
No za młoda jeszcze dla kotki idealny wiek to ok 6-7 m-cy podobniez zreszta dla kocurka podobnie...
a skoro kotka jeszcze młoda to odkładaj co miesiac jakas sumke na poczet przyszej sterylki jesli te powiedzmy 150 zl w normalnej cenie to dla ciebie duzo
Jest coś takiego jak wczesna sterylizacja, która przeprowadza się do 12 tygodnia życia kotka.

avivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:51   #2073
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avivi Pokaż wiadomość
Jest coś takiego jak wczesna sterylizacja, która przeprowadza się do 12 tygodnia życia kotka.
Ktora w praktyce malo który wet przeprowadza, niestety
Stary 2010-03-17, 15:35   #2074
łubu_dubu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Tutaj masz wątek z miau z opiniami o lecznicach - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=22&t=78227
Ja za moje kocurki płaciłam po 80zł, szwy rozpuszczalne, antybiotyk i p-bólowy, mieszkam w okolicach Lublina.
Dziękuję na link
Też jestem z okolic, ale chyba jednak do mojego miasta pójdę, bo też zabieg kosztuje ok.80-100 pln, poza tym są dobre vetki
Już nie będę na siłę oszczędzać
łubu_dubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:59   #2075
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira81 Pokaż wiadomość
Dzięki Esfira, ale na razie lekarz nam powiedział, że nie jest to konieczne, bo kocica poza tym, że często odwiedzała kuwetę i sikała na różowo nie miała żadnych innych objawów. Po tych zastrzykach przeszło - wygląda, że już jest ok. Aczkolwiek jeśli takie coś się powtórzy to pierwsze co zrobimy badanie moczu i krwi.
Wielkie dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi. jesteście wielkie
Nie słuchaj weta tylko złap kotu mocz i oddaj do badania. To koszt ok. 20zł więc nie dużo, a przynajmniej będziesz miała pewność. Nigdy bez badania nie można stwierdzić co kotu dolega- należy najpierw wykluczyć chorobę, a dopiero później zastanawiać się co to może być.

Jeżeli kot sika na różowo to coś jest nie tak, a kompetencji tego weterynarza wolałabym już nie komentować
Jestem zdania, że lepiej wydać 20zł zapobiegawczo niż później kilkaset na leczenie (lub co gorsza stracić pupila).

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:04   #2076
holika
Raczkowanie

Cytat:

Ojc, jak znaczy to pedem sie umawiaj do weta na 'jutro' bo jak mu wejdzie w nawyk to bedzie dramat ja mojego ciachlam jak mial 6 m-cy, jego mocz jeszcze nie zaczal pachniec kocurem ale wolalam za wczasu zabieg ten 'odpykac' i nigdy nic nie oznaczyl jak dotad, teraz ma 9 m-cy. A czy do kocurka lepiej kotke czy drugiego kocura....pytanie ciezkie bo to zalezy od kocurka jaki ma charakter itp, ja do kotki dobralam kocurka i jest ok ale moja kotka b ugodowa, taka dupa wołowa z niej i ona kazdego zwierzaka by przyjeła do domu, bardziej bałam sie ze nowy kot ja zdominuje i musial byc to kot w miare nie napastliwy, moj mlody ma duzo energi i glupawek ale jest w miare grzeczny, nie napastliwy, nie ma w sobie agresji...ale...z tego co czytam na innych forach jesli kocurek jets przyjacielski to czesciej przyjaznie wystepuja miedzy 2ma kocurami aniezeli mieszane czy kotkowe wejdz na miau.pl i zaloz watek ze szukasz kotka, w domach tymczasowych jest duzo kotkow do adopcji i domy te wiedza jaki jest charakter danego kota a w razie wielkich dramatow i walk na smierc i zycie zawsze moze kotek nowy wrocic do poprzedniego domu
Nastraszylas mnie nie ma co,obdzwonilam chyba wszystkie lecznice w moim miescie +okolice i ceny kastracji wahaja sie od 50 do 120zl.Tak wiec jestesmy umowieni na sobote na 9 rano no i tak czy owak boje sie troche tego jak bedzie juz po
holika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:09   #2077
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nastraszylas mnie nie ma co,obdzwonilam chyba wszystkie lecznice w moim miescie +okolice i ceny kastracji wahaja sie od 50 do 120zl.Tak wiec jestesmy umowieni na sobote na 9 rano no i tak czy owak boje sie troche tego jak bedzie juz po
Kastracja jest zabiegiem łatwiejszym niż sterylizacja kot babci TŻ doszedł do siebie bardzo, bardzo szybko

trzymam kciuki
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:30   #2078
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi, nie strasze tylko mowie co wiem i co moze sie ewentualnie przydarzyc A kastracji sie nie boj, jesli wszytsko bedzie ok a zabieg w godzinach przedpoludniowych kot wieczorem powinien juz byc ok
Popros tylko weta by przetrzymal kota po zabiegu do momentu az bedzie w pełni wybudzony( minimum 3 - 4 h), bo niektorzy weci wydaja kota np 1.5 po przyniesieniu go na zabieg, kota ktory jeszcze sie nie wybudzil a przy wybudzaniu moga czasem zajsc jakies komplikacje i lepiej by odbywalo sie to pod okiem specjalisty, i jesli dlugo np ponad dobe kot bedzie senny i b osowialy to tez musi wrocic do weta bo mogla na niego zle narkoza zadzialac...napewno nic takiego sie nie przytrafi ale na wszelki wielki mowie zebys wiedziala kiedy reagowac i w jakis sytuacjach, weci tez mowia ze kocur nie powinien sobie wylizywac ranki, ktora zazwyczaj na zewn. nie jest nawet zszyta, ale ja mojego zostawilam w spokoju pomimo ze lizał 'tam' sobie, nie babrała mu sie ranka, nie było wycieków czy opuchlizny wiec darowałam mu kołnierze, kubraczki itp rzeczy
Ufff rozpisalam sie

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2010-03-17 o 21:32
Stary 2010-03-18, 22:40   #2079
wika82
Zakorzenienie

Myślicie, że jeśli kot jest niewychodzący, to jest szczęśliwy..? Wiem, że milion razy wałkowane, ale dziś taka cudowna pogoda, wiosna się budzi, aż przyjemnie wyjść, a nasz kić cały czas w domu.
Nawet nie chodzi o to, czy warto ją wypuszczać, bo nie mam takiej możliwości, (10 piętro), tylko, czy ona naprawdę nie odczuwa braku wychodzenia na zewnątrz?
W sumie nie znam normalnego posiadacza kota, każdy dostaje fioła na punkcie futrzaka, i ja z TŻ, siostra, znajomi, koty są traktowane jak księżniczki i książątka , niejednokrotnie lepiej od niektórych dzieci, ale na pewno niczego im nie brak?
Niby czytałam, że te niewychodzące nie odczuwają zainteresowania światem na zewnątrz, ale jak patrzę, jak ona "poluje" na ptaki, to mnie coś ściska.
Wiem, wiem, kolejna nienormalna..
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:15   #2080
klaudens
Zakorzenienie

Wika- czesto podobnie myślę jak Ty, żal mi mojego Zuzia czasem, dlatego w oknie górnym załozylismy taka kratkę otwieramy mu i siedzi sobie i wciąga powietrze, jak bedzie cieplej to na balkon na smyczy i spacerki na smyczy, chos to straszny tchorz jest A dodatkowo mnie ściska bo biologiem jestem no prawie biologiem, bo jeszcze studentką biologii.
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:42   #2081
marea
Wtajemniczenie

Osiatkuj balkon porządnie, posadz na balkonie trawke dla kota i kwiatki do wachania moze jakies drewienka do drapania, bedzie tez szczesliwy swieze powietrze sloneczko i bedzie bezpieczny...moja kota ktora kiedys byla wychodząca, teraz ma tylko balkon badz klatke schodowa do dyspozycji, i co rano czeka by ja na klatke wypuscic, bo ona poprostu lubi z 4ch scian sie wyswobodzic i polezec na wycieraczce

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Myślicie, że jeśli kot jest niewychodzący, to jest szczęśliwy..? Wiem, że milion razy wałkowane, ale dziś taka cudowna pogoda, wiosna się budzi, aż przyjemnie wyjść, a nasz kić cały czas w domu.
Nawet nie chodzi o to, czy warto ją wypuszczać, bo nie mam takiej możliwości, (10 piętro), tylko, czy ona naprawdę nie odczuwa braku wychodzenia na zewnątrz?
W sumie nie znam normalnego posiadacza kota, każdy dostaje fioła na punkcie futrzaka, i ja z TŻ, siostra, znajomi, koty są traktowane jak księżniczki i książątka , niejednokrotnie lepiej od niektórych dzieci, ale na pewno niczego im nie brak?
Niby czytałam, że te niewychodzące nie odczuwają zainteresowania światem na zewnątrz, ale jak patrzę, jak ona "poluje" na ptaki, to mnie coś ściska.
Wiem, wiem, kolejna nienormalna..
Stary 2010-03-19, 08:45   #2082
ktsw
Zakorzenienie

ja tez myslac po czlowieczemu mysle ze zamkniecie dla kota nie jest dobre. Ale to tez zalezy, u mnie jedna kotka swoje w zyciu przeszła i nawet nie patrzy co jest za oknem, drzwi wyjsciowe dla niej nie istnieją. Druga natomiast kilka razy dziennie wisi na klamce (posiada umiejetność otwierania sobie drzwi i trzeba pilnowac zeby byly zamkniete na zamek ) i chce wyjsc. Ja jej wtedy mowie, zeby sobie przypomniala jak fajnie bylo w schronisku i sie uspokaja
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:37   #2083
danioman
Raczkowanie

czesc jestem nowy na forum tez mam kota nazywa sie sumo jest bardzo grubiutki
mam go od malego widzialem nawet jak sie rodzil

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja tez myslac po czlowieczemu mysle ze zamkniecie dla kota nie jest dobre. Ale to tez zalezy, u mnie jedna kotka swoje w zyciu przeszła i nawet nie patrzy co jest za oknem, drzwi wyjsciowe dla niej nie istnieją. Druga natomiast kilka razy dziennie wisi na klamce (posiada umiejetność otwierania sobie drzwi i trzeba pilnowac zeby byly zamkniete na zamek ) i chce wyjsc. Ja jej wtedy mowie, zeby sobie przypomniala jak fajnie bylo w schronisku i sie uspokaja

muj sumo tez umie otwierac drzwi
danioman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:05   #2084
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
Niewdziecznca jedna
Stary 2010-03-19, 11:18   #2085
bzyczka1
Zakorzenienie

Moja też na klamkę skacze, wczoraj tż nie zamknął drzwi i już prawie kotka wyskoczyła, a mnie wtedy samej przyszłoby jej szukać po ciemnej nocy bo tż zapowiedział, że nie będzie francy szukał bo budzi nas codziennie w nocy i ściemnia że chce wyjść z pokoju, tż się martwi że może do kuwety chce (z powodów ogrzewania zamykamy pokój na noc, musimy ogrzać mieszkanie jednym piecem kaflowym bo w drugim pokoju komin jest nieczynny a spółdzielnia czeka aż się ociepli żeby coś zrobić ) i tż wstaje a ona zamiast do kuwety to myszkuje w zlewie albo po meblach łazi i szuka smakołyków

Do tego ona chyba cierpi na nadmiar energii, a nei możemy sobie pozowlić na drugiego kota. Tzn ja bym chciała drugiego, ale tż już nie. A nie mogę zrobić tego wbrew jego woli bo to on utrzymuje kota.
Mieszkam przy ulicy na której auto pojawia się średnio co 2 godziny i jedzie raczej powoli bo jest wąsko. Plącze się tu sporo kotów i psów ale jeszcze nie spotkałam żadnego zabitego. I to jest argument tż żeby kotkę wypuszczać. A ja sięboję że ona nie wróci do domu bo nie trafi

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:33   #2086
illuvies
Wtajemniczenie

Bzyczka, nawet jeśli mieszkacie przy spokojnej ulicy, to przecież kocica może zawędrować dalej, gdzie już nie jest tak bezpiecznie. No i obce psy, które mogą jej zrobić krzywdę. Nie warto wypuszczać.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 13:49   #2087
danioman
Raczkowanie

BZYCZKA a jaka rase ma twoj kot??????????????????????
danioman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 22:36   #2088
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Osiatkuj balkon porządnie, posadz na balkonie trawke dla kota i kwiatki do wachania moze jakies drewienka do drapania, bedzie tez szczesliwy swieze powietrze sloneczko i bedzie bezpieczny...moja kota ktora kiedys byla wychodząca, teraz ma tylko balkon badz klatke schodowa do dyspozycji, i co rano czeka by ja na klatke wypuscic, bo ona poprostu lubi z 4ch scian sie wyswobodzic i polezec na wycieraczce
Nie mam balkonu ;((((
Gdybym miała, na pewno bym go osiatkowała, ale mam tylko, hm.. nie wiem, jak to nazwać, "rzygownik", obrzydliwe określenie, ale chyba najbardziej adekwatne.
Właśnie, dlatego mam takie rozterki i wyrzuty sumienia.
Myślałam o spacerach, ale znowu super regularnie bym nie śmigała z kiciem, zresztą nawet ciężko mi sobie wyobrazić gdzie znalazłabym miejsce do spacerów - bez psów..
Biedna kicia. (
Stary 2010-03-20, 08:41   #2089
holika
Raczkowanie

zbieramy sie wlasnie do weta wykastrowac naszego kicolka,trzymajcie kciuki
Stary 2010-03-20, 10:50   #2090
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
zbieramy sie wlasnie do weta wykastrowac naszego kicolka,trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Dziewczęta, też znam ten ból

Mam 2 kocury niewychodzące i tak mnie korci, żeby choć na chwilę z nimi wyjść na ogródek, żeby położyły się na zielonej trawce i ogrzały w cudownych promieniach słońca...

Ale musi im wystarczyć parapet

Nie, u mnie nie da się wypuścić kota na dwór.
Niby mieszkam na wsi, ale od północnej strony budynki mam ulicę, w okresie letnim bardzo ruchliwą. Poza tym kierowcy jeżdżą pod moim blokiem jak debile ( o, o wilku mowa ). Ludzie boją się tędy iść, a co dopiero zwierzęta...
Poza tym, jak już pisałam sporo razy, moja sąsiadka z dołu ma co wiosnę masę kotów, bo ona zostawia wszystkie koty po każdej kotce...
Koty mają świerzba, glisty, pchły, koci katar... Większość z nich nie dożywa do zimy.

A miałam kiedyś kotkę, którą brałam na ogródek wiosna- lato zanim dostała pierwszą rujkę.
Później, po drugiej zimie, koteczka wyskoczyła z I p. przez okno i siedziała na ogródku.
Wyskoczyła 4 maja, a 7 lipca wydała na świat 4 kocięta...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 11:12   #2091
bzyczka1
Zakorzenienie

danioman kotka to zwykły "dachowiec", a co to ma do rzeczy??
Kotka jest bojaźliwa taka i nawet jak nam nieraz uciekła z domu (my wchodzimy a ona między nogami czmych) to uciekała tylko na podwórko, raz się skierowała w stronę ulicy ale chyba asfalt ją przeraził i uciekła do bramy

Nasz skarb
Stary 2010-03-20, 11:22   #2092
holika
Raczkowanie

Uff juz po wszystkimTeraz spi.Wet powiedzial,ze nasz pupil pomimo swoich 7 m-cy byl bardzo hojnie obdarzony przez nature
Stary 2010-03-20, 11:36   #2093
bzyczka1
Zakorzenienie

Holika wyśpi się i zobaczysz że nic mu nie jest
U mnie wet po sterylce jak byłam u niego na drugi dzień jak kocica wylizała szwy żeby zobaczył czy trzeba coś z tym robić (rana była już zasklepiona i wyglądała na kilkudniową) powiedział że chciałby mieć więcej takich pacjentów jak moja kotka, że na drugi dzień już była w pełni sił i rana zasklepiona. Narobiła tylko zamieszania przy podawaniu znieczulenia, wydrapała mnie i panią która robiła zastrzyk i miała z tego powodu zakładane szwy rozpuszczane wszystkie, a początkowo miała mieć zwykłe na wierzchu.

Nasz skarb
Stary 2010-03-20, 12:25   #2094
EwelinaMM
Przyczajenie

GG do EwelinaMM

Moja kicia też była spokojna(z tym,że z zastrzykiem też problem jakiś tam był)
Niestety już odeszła,prawdopodobnie wpadła pod samochód,bo zginęła,szukaliśmy jej,daliśmy ołoszenia,ale znależliśmy ją dopiero po jakimś czasie.Najgorsze to,że cały czs była u nas w ogrodzie!
Najgłebiej jak tylko można byłó,pod tarasem
nie wiem,jak to sie stało
EwelinaMM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 12:32   #2095
wika82
Zakorzenienie

Myślę, że może faktycznie, gdyby miała towarzystwo, to bym nie miała takich wyrzutów, że nie wychodzi..
Nie miał człowiek problemów, to sobie wziął kotka i teraz przeżywa jakby miał małe dziecko.
Planujemy teraz porobić ograniczniki na okna otwierane uchylnie, żeby kicia wdychała świeże powietrze nawet, jak nas nie ma.
Stary 2010-03-20, 13:49   #2096
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Uff juz po wszystkimTeraz spi.Wet powiedzial,ze nasz pupil pomimo swoich 7 m-cy byl bardzo hojnie obdarzony przez nature
Moj tez miał 7mies. i tez tak nam powiedzieli
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:50   #2097
holika
Raczkowanie

juz jest chyba ok,zjadl troche(zaopatrzylam sie u weta w karme dla kastratow,na razie wzielam troche na sprobowanie).Ranka wyglada dobrze,caly czas sobie tam wylizuje,no i jest jeszcze taki skolowany.
Stary 2010-03-20, 17:56   #2098
marryme21
Zakorzenienie

Mam małego kotka,ma ok. pół roku.
Od dwóch dni ma ciągle wystawiony język i nie może domknąć pyszczka.
Mały jest bardzo ruchliwy,nie mogę go obejrzeć dokładnie.
Nie wygląda na chorego-jest wesoły,normalnie je,itd.
Zauważyłam,że jeden ząb ma wykrzywiony w bok.
Czy to może być przyczyna?
Nie wiem co mógło się stać,to chyba niezbyt normalne aby ząb w ciągu jednego dnia się przekrzywił.

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2010-03-20 o 17:58
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 18:57   #2099
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Mam małego kotka,ma ok. pół roku.
Od dwóch dni ma ciągle wystawiony język i nie może domknąć pyszczka.
Mały jest bardzo ruchliwy,nie mogę go obejrzeć dokładnie.
Nie wygląda na chorego-jest wesoły,normalnie je,itd.
Zauważyłam,że jeden ząb ma wykrzywiony w bok.
Czy to może być przyczyna?
Nie wiem co mógło się stać,to chyba niezbyt normalne aby ząb w ciągu jednego dnia się przekrzywił.
Przyczyn moze byc sporo, moze wymieniac zabki na nowe, moze miec jakies zapalenie dziasel, nadzerki w pyszczku, najlepiej podjedz z nim do lekarza, szczególnie jesli marudzi ostatnio przy jedzeniu suchego, moze uderzyl sie ?
Stary 2010-03-20, 19:15   #2100
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Przyczyn moze byc sporo, moze wymieniac zabki na nowe, moze miec jakies zapalenie dziasel, nadzerki w pyszczku, najlepiej podjedz z nim do lekarza, szczególnie jesli marudzi ostatnio przy jedzeniu suchego, moze uderzyl sie ?

W poniedziałek zabiorę go do weta.
Mógł się uderzyć,bo jest ruchliwy,wszędzie go pełno.
Niestraszne mu najwyższe szafy i przedmioty.
Ale jeżeli,to od ,,wypadku'',to co z tym przekrzywionym kłem?
Może to jeszcze mleczak i się ,,rusza''?
Kurcze,martwię się o niego.
Je normalnie,suchą karmę w szczególności uwielbia.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości