|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
niestety W mniejszym lub większym stopniu ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Wyślę Ci dzisiaj zdjęcia skrzyni Robię ostatnie poprawki
|
||
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
ola_k11 witaj również
![]() hd kategorycznie zabraniam zamartwiania Ci się jak przetrwałaś już do 4tego miesiąca to już teraz z górki, wierz w to a a tak będzie i nie przejmuj się, bo być może niepotrzebnie Lilka___ zapisałam ja mam 'm' niby ![]() karolcia228 to jest właśnie wózek który mi się marzy i muszę go mieć a ja teraz wróciłam z zakupów. kupiłam sobie wreszcie dresy na targu, i 2 tuniki (jedna bardziej na potem, na większy brzuch, bo wyglądam jak w worku )A zaraz jadę do nowego gina na wizytę. jak wrócę od razu Wam dam znać co i jak...
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
alutka78, hd2005, eleonoremio, papeteria Dziękuję
![]() [QUOTE=Misiulka1;17988791]Cześć dziewczynki ja dzisuaj na pazurki ide do kosmetyczki to się troszkę odstresuję, ostatnio nie mogę się z M dogadać chodzi przybity i bez noża nie podchodz bo gryzie, zrezygnował z zakuu butów a doła ma bo wkrótce musimy wydać całe nasze oszczędności i martwi się bo zostaniemy bez kaski i wogóle boi sie tego wszystkiego. "dzidziadziumdzia jaki brzusio już duż no no i jakie fajne "Ale ten brzusio to nie ciąża. Jak byłam w podobnym stanie wagowo przed ciążą, to też ludzie myśleli, że jestem i mi w autobusie miejsca ustępowali :P. A jeśli chodzi o oszczędności- my mamy podobnie. Zwłaszcza, że właśnie 2000 wydaliśmy na komputer, bo tamten się spalił . Ale jakoś to będzie.Cytat:
Cytat:
Anuszka dawałam linka do sprzedawcy wczoraj wieczorem. Witajcie Dziewczynki. Ja dziś znowu garowałam do 12, a czas się zbierać, bo jedziemy do Bydgoszczy.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-03-19 o 12:27 |
||
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję nastawiłam się bojowo.Miałam 1 dzień załamania (prosto po badaniach) i bardzo się cieszę, że mogłam się Wam wygadać !!! ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
A bardzo dziekujemy
chyba sie zdrzemne troszke, czytam gazete i mnie jakos znuzylo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczesniej to ewentualnie mtv i bujanie sie w rytm muzyki hd ja sie nie gniewam no co ty Tylko tak jak mowie wkurzylam sie wczoraj ,a dzis juz ok. ,niby powinnam byc przyzwyczajona do rozstepow bo mam mase na biodrach (z okresu dojrzewania) i nie zwracam na nie dzisiaj uwagi,ale tak staralam sie zapobiec zeby nie powstaly na brzuchu,a tu d... No dobra teraz bede pracowala nad tym zeby zniknely,moze nie jest za pozno. Ponawiam pytanie ..jaka cena za wieszaczek z misiami?
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam już
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądam się co rano z nadzieją, że świat jest piękny i mnie to ominie ![]() Zobaczymy Misie -nie doczytałam. Wyślę info na pw |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro proszę trzymać kciuki, bo mam poprawkę egzaminu!!
tzn. na pierwszy termin wcale nie przyszłam, bo moja mama była w szpitalu. Mam nadzieję, że dziadek mi zaliczy ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Przyszła moja bluzka z allegro. O ta: http://allegro.pl/item946381665_slic...producent.html no cóż, do śmietnika, bo za mała... |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja we wtorek byłam u lekarza po L4, on spojrzał na mój przyrost wagi i nakazał dietę bezsolną. Stwierdził, że 5 kilo na 2 tygodnie to za dużo tym bardziej, że ograniczyłam żarełko (nie głodzę się ale nie jem już "świństw") i że to pewnie obrzęki. Powiedziałam, że zauważyłam, że mi nogi puchną, po reszcie ciała trudno stwierdzić czy to woda zatrzymana czy tłuszcz :/
No i jakby nie było mam już 18 kilo więcej niż przed ciążą. Ja to będę słoniątko.. a własciwie już jestem bo mam 9 kilo żywej wagi ![]() Własnie szkoda, że w domu nie mam wagi bo bym to jakoś kontrolowała a tak to ciężko stwierdzić ile się rozrosłam na tydzień czy ileśtam czasu. Kurde i zapomniałam do czego zmierzam... aha! a rozstępów nie ma nowych, jedynie stare z okresu dojrzewania i mam nadzieję, że się tfu tfu nie pojawią ![]() A nie smaruję się niczym, jedynie wcześniej oliwką od czasu do czasu, i raz na tydzień ziajką mamma mia. Nigdy nie pamiętam o tym smarowaniu ale chyba muszę kartkę w łazience sobie na lustrze przykleić bo jak mnie zacznie targać to będę jak tygrys :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-03-19 o 13:34 |
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki kolor? Wymiary ma takie jak podane są na aukcji? I czemu za mała? Nie pomierzyłaś się wcześniej czy ta rozmiarówka jest jakaś kulawa? O kutfa... w cycach mam 115 bez stanika, więc chyba odpada O_o
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-03-19 o 13:39 |
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
ZESTAW Z MISIAMI
zostały tylko obrazki ![]() Załącznik 2961889Załącznik 2961890 |
|
|
|
#2625 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze nic straconego! Kup krem Mustela Intensive Action - jesli dopiero je zauwazylas, to pedz do sklepu i smaruj sie tym ![]() Cytat:
Cytat:
A bluzke bym odkupila, tylko z wysylka do mnie bylby maly problem. A jaki kolor? jaszczka jak tam spedzasz czas z mama? kasandra co u Ciebie ostatnio? Wczesnie dzis wstalam, bo mala domagala sie jedzonka Wlasnie ide zrobic sobie kolejna kanapeczke
|
|||
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja rodziłam na Wyspie i teraz też tam chcę bo byłam bardzo zadowolona i na nic nie mogłam narzekać, poza samotnością w pokoju, cały duży pokój gdzie stały 4 czy 5 łóżek miałam do własnej dyspozycji, śmiałam się że nawet nie musiałam opłacać pokoju żeby mieć sama dla siebie bo rodziłam 1 listopada ( Wszystkich Świętych) i bardzo mało osób było na Oddziale A co do tej położnej to tak jak pisałam jeszcze kilka miesięcy temu koleżanka płaciła i miała swoją, widocznie wprowadzili zmiany pod tym kontem ![]() Dobrze że z Twoją dzidzią wszystko w porządku, duże to Twoje "maleństwo" Szkoda że terminy mamy takie rozbieżne bo spotkałybyśmy się w szpitalu ale mam nadzieję że na jakiś spacerek po Żarach się umówimy
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor bluzeczki turkus. ogólnie fajna, szkoda, że za ciasna.---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- tak z innej beczki, dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent dla dziewczynki na I komunię?? Nic drogiego, do 200zł... Ja kompletnie nie mam pojęcia! To już 1 maja więc muszę się rozglądać... |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi sie ta tuniczka, ale ja nosze rozmiar XS-S, no i wysylka by mnie za duzo wyniosla. Szkoda....Ale ktos inny na pewno sie znajdzie anuszka A prezent na komunie - hm...ladny, porzadny zegarek; lancuszek z medalikiem; tanszy aparat cyfrowy... |
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam zalecone ograniczenie soli ...i to już drugi miesiąc choć na ostatniej wizycie gin powiedziała że przytyłam tylko 1 kg w ciągu miesiąca ale diety kazała dalej przestrzegać
|
|
|
|
|
#2631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak sie umawiamy z przesylka i kaska? moze wyslesz za pobraniem ?Cytat:
- srebrny lancuszek z medalikiem (bo na zloty raczej nie starczy) - obrazek srebrzony "pamiatka pierwszej komunii" - u jubilera sprzedaja z roznymi motywami np. aniolkiem i dalabym do wygrawerowania np. date i jakis zapis np. "chrzestna Ani" czy "ciocia naszemu aniołkowi" itp. - zegarek - |
|||
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wstalam o 14 drzemka dobrze robi, w miedzyczasie jechowe zawitaly![]() I jak tak pospalam to mnie noga boli...oj...obiad wstawilam, dzis piatek ale nie post bo jozefa, wiec palki pieczone z ziemniakami i salta ze smietana, a teraz jej jabuszko i bananka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także jak chcesz to moge poczekac na Ciebie heheheh...Ja tam nie mam zamiaru bawic sie w wynajmowanie sali i inne cuda, koleżanka wynajęła salę i stwierdziła ze niby bardziej latały obok niej.. ale ja nie chcę byc sama, wolę powymieniac doswiadczenia z innymi mamuśkami, a raczej nabyć doświadczenie, bo ja sama o tym wszystkim to mam nikłe A na spacerek polecimy, owszem jak tylko urządzę mieszkanko bo to wtedy będzie najwazniejsze, no poza dzidzią
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(jak to brzmi![]() Siala_bala Chyba mialam podobny problem. Polecam truskawki ,jezeli to woda zatrzymala Ci sie w organizmie to wysiusiacz z kilka kilogramow Na poczatku ciazy strasznie tylam ,mialam chyba z 6-7 kg ,przepadalam za sola ,a wczesniej nic prawie nie solilam. Teraz odstawilam sol ,wcinam truskawki i inne owoce ,nie wiem ,ktore jeszcze maja dzialanie moczopedne, w kazdym badz razie moja waga stanela w miejscu ,a nawet lekko spadla od kiedy pozbylam sie nadmiaru wody z organizmu.
|
|
|
#2636 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widze ze zdominowal cie kolor niebieski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wozek to moj typ ja bede kupowala na 100% boldera 4Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzisiaj rano o 7 pojechalam z mezem do domku i sprzatalam wrocilismy o 1 i bylam tak padnieta ze poszlam spac ale cieszy mnie to ze mam firanki powieszone okna pomyte a ciezko je bylo doszorowac bo kiedys tz malowal pokoj i nie zakryl parapetow i bylo mnustwo takich malych kropeczek czerwonych od farby i sie naszorowalam ale sa czysciutkie wiec na swieta juz nie bede musiala isc myc ![]() a teraz jestem smutna... bo tz pojechal do holandii co prawka jutro lub pojutrze wraca ale jakos raz ze sie przyzwyczailam do jego obecnosci a dwa ze chcialam jechac z nim a nie moglam bo pieska nie bylo gdzie zostawic a wiem ze juz nie bede mogla wiecej w ciagku kilku najblizszych lat jechac raz ze w III trymestrze ciazy juz nie pojade bo za duze ryzyko przedwczesnego porodu a dwa ze z maluszkiem tez nie bede tyle godzin sie ciagnela ech szkoda gadac a chcialam tyla fajnych *******ek pokupowac do domku no trudno a teraz jade zawiezc babcie i brata na zakupy
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy nabytek
![]() Co do odchudzania, moge byc specjalistka...schudlam 30kg, a teraz przytylam do 22 tyg 4kg...wiec wszystko jest mozliwe
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-19 o 14:54 |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
karolcia fantastyczna ta bluzka ,moj kolor
Jak schudlas 30 kilogramow? Jestem pod wrazeniem!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

niestety
Robię ostatnie poprawki

i nie przejmuj się, bo być może niepotrzebnie

i jakie fajne "

(jak to brzmi
Na poczatku ciazy strasznie tylam ,mialam chyba z 6-7 kg ,przepadalam za sola ,a wczesniej nic prawie nie solilam. Teraz odstawilam sol ,wcinam truskawki i inne owoce ,nie wiem ,ktore jeszcze maja dzialanie moczopedne, w kazdym badz razie moja waga stanela w miejscu ,a nawet lekko spadla od kiedy pozbylam sie nadmiaru wody z organizmu.