|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
![]() ![]() wstawię jak drzwi będą ![]() ![]() ale pamiętliwe jesteście, no! Katarina- ale mała odstrzelona ![]() a mi się nic nie chce ![]() Karenina- ja mojego TZa za nic nie wyciągnę na zakupy, on dostaje duszności na samą myśl o centrum handlowym ![]() Pietrusia- nawet nie było tak źle z tą kaszką ![]() UWAGA:I nid help!! poszukuję krzesełko do karmienia bo jeszcze nie mam,jakie polecacie? macie już?? mi sie to podoba takie: http://allegro.pl/item965002067_krze...a_wys_24h.html myślicie, że jest ok? dziś są Lejdis o 20, widziałam z 4 razy ale nie zaszkodzi raz jeszcze, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Gissh mała jest boska i jakie ma wloski
![]() ![]() Pietrusia dobra robota z tą pierwszą stroną, świetny pomysł, dzieciaczki są boskie ![]() ![]() Dziękuję za komplementy odnośnie mojego dziecka ![]() Mój aniołek zajada już od kilku tygodni kleik kukurydziany i chyba dzięki niemu unormowal nam sie dzien no i noc. wygląda to tak: jemy o 10, 14, 18, 22 potem mala idzie spac, o 2 ją karmie przez sen i spi do 9-10. Zjada tego kleiku tak od 110-150ml. na 150ml mleka modyfikowanego daje 3 miarki od mleka kleiku kukurydzianego. Mała je z butelki (sa specjalne smoczki do kaszek) A co do sloiczkow, to jak jej daje to nastepnego dnia biedna meczy sie z kupka, a bardzo jej smakuja, co prawda je tylko owoce, a zupkami pluje ![]() Ide w przyszlym tygodniu na szczepienie to od razu podpytam pediatry. a wasze maluchy jak sie zachowuja po sloiczkach?? Cos jeszcze mialam napisac, ale zapomnialam ![]()
#123 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale produkujecie
![]() ![]() My dziś mieliśmy szczepienie. Mój syn - mega wrażliwiec zrobił afere na całego, łzy jak grochy leciały po poliszku. Potem wróciliśmy do domu - Adaś wsunął swój ulubiony szpinak z ziemniakiem i poszliśmy na spacer. No i spokoju było 5minut a potem histeria więc leciałam jak na sygnale do domu. Pietrusiu dziękuje za dopisanie mnie do listy ![]() ![]() Brombi mi rehabilitantka też pokazywała taki sposób noszenia. KarmazynowyKamyk - mój synek też się tak wygina i robi tak bo chce się przekręcić na brzuszek, czasem mu się uda a czasem tak leży Anulka - jak czytam Twoje ślunskie posty to japka mi się śmieje bo ja pół ślązaczka jestem i mam sentyment do gwary ![]() Zmykam bo Adaś ma stan podgorączkowy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
witam
![]() przyznam sie ze przeleciałam was ![]() Pietrusia niezła robota ![]() My dziś po szczepieniu- Tomek jak zwykle nie płakał, waży 7kilo i jest zdrowiutki ![]() Ja byłam z wynikami u mojej lekarki rodzinnej i dostałam skierownie do endokrynologa w trybie pilnym- tylko w Bochni nie ma juz terminów do konca roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Raczkowanie
|
Maruda na rękach więc tylko na chwile:
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item952392983_fish...ainforest.html Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |||
Zakorzenienie
|
ale produkujecie
![]() no, ale przynajmniej ja mam domek posprzątany, balkon też, dziś pierwszy raz pranie na dworze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Simpatica ja też gratuluję postępu!
![]() Fajnie, że w przypadku Olci chodziło o przekręcenie się na brzuszek. Wydaje mi się, że u mnie to nie to, bo mój mały tak sobie po prostu leży i się rozgląda, a nie wykonuje żadnych ruchów które by świadczyły o tym, że chce się przekręcić na brzuszek. Ostatnio dwa razy za to przekręcił się z brzuszka na plecy i najpierw robił wielkie oczy ze zdziwienia, a potem się cieszył ![]() Chciałabym się dowiedzieć o jakim klubie piszecie???????? Bo tego jeszcze nie doczytałam. I o co chodzi z tymi statystykami??????????
#128 | ||
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale śmieszne ![]() Dzięki ![]() Domi, ale Pola na fajnego króliczka w avatarze ![]() A ja ide spać. Nie mam siły na nic, a dwa kosze ubrań czekają na wyprasowanie...Dziś zrobie pranie i będzie trzeci kosz...
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-03-19 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
No to mam za swoje.
![]() ![]() Nie mam czasu nawet na czytanie więc nie nadrobiłam do końca a tu nowy wątek i aż 5 stron ![]() Pozwólcie w takim razie że wkleję to co naskrobałam bo Mały płacze i juz nie mam jak na razie pisać. Witam Mamusie i Dzieciaczki ![]() wszystkie dzieciaczki na zdjęciach piękne. ![]() ![]() My musimy się wreszcie poprawić i wstawić zdjęcie. Ciągle brak czasu na komputer. Niestety u nas nadal masakra kolkowa-czy tylko to mi się przytrafiło z taką siłą????? ![]() Utknęłam z nadrabianiem za dalekich stronach-nie mam kiedy dalej czytać. teraz jak sie robi cieplej to staram sie wychodzić na maksymalnie długo-Michaś przez dłuższą chwilkę na spacerze sie uspakaja ale do momentu jak sie nie znudzi i musimy szybko wracać- tak więc mam mało czasu ogólnie na komputer. Martwi mnie, że mimo iz za tydzień kończymy 3 miesiące kolki nie ustepują-a może ja się już czepiam ![]() Ogólnie mam total doła-Mały ciągle chce na rączki a jak poleży chwilkę sam to ma dobry humor ok. 3-5 minut a potem mega lament. Totalnie mam dość ![]() Czuje się przez to również zaniedbana bo nie mam czasu dla siebie. Wszystko robie w mega pędzie jak Michaś łapie 15 minutową drzemkę. Byłam już u 4 lekarzy i oni nie widzą nieprawidłowości-mam szczepienia w przyszłym tygodniu to po raz kolejny zmolestuję pediatrę-niech coś mi wymyśli bo się wykończę ![]() Nie doczytałam jeszcze jaka jest Wasza decyzja w sprawie nowego klubu ale mam nadzieję, że mnie nie zostawicie samej ![]() Samo czytanie Was pozwala na moment poczuć sie wśród "swoich" bo siedząc sama całymi dniami z płaczacym Maluszkiem nie mogę na nic wiecej liczyć-koleżanki maja swoje sprawy w większości odchowane już dzieci (albo jeszcze niestety ich brak) więc nie maja zbytnio czasu. Dobra muszę uciekać bo Mały znowu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Kobitki a można do Was jeszcze dołączyć? Jeśli tak to chętnie podam dane...
![]()
#131 |
Zadomowienie
|
dolaczyc mozna zawsze
![]() ja dzis nie mam weny, tylko czytam. zle mi, jak wielu z nas ![]() w sumie to najmniej chodzi o Malenstwo, bo przez wiekszosc czasu jest cudowna. ale mam duzo problemow w domu rodzinnym, ktore sie ciagna i ciagna...
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
Wrocław melduje temperature +11 stopni ![]() tak wygląda głosowanie na chwile obecną : 1. aktywność na forum mamuś listopadowo-grudniowych * 1) 93.33% [28 osób] jestem mamusią aktywną ( udzielam się na forum ) 2) 6.66% [2 osoby] jestem podglądaczem 2. czy chcesz przenieść się do bardziej prywatnego mamusiowego KLUBU ??? * 1) 43.33% [13 osób] TAK 2) 43.33% [13 osób] opcja forum + klub 3) 13.33% [4 osoby] NIE Jeżeli jeszcze ktoś nie oddał głosu to zapraszam : ANKIETA ---- > http://www.ankietka.pl/ankieta/37090/klubowo-czy-publicznie.html |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam na dane Twoje i zdjecie malenstwa to dopisze cie do listy ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Marchewkowa Karrotka (Karolina-20-Łódź tp. 24.12) ♀ Kinga 27.12 (3250g /53 cm) SN
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co to wszystkie uciekły na LEJDIS ![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. dziękuję za dodanie... ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
heloł Karrotka
![]() ![]() A twoja Kingusia jest śliczna ![]() Dziś tz mi przyrządził na obiad steka ze strusia i bardzo mi smakowało. Do tego napoił winkiem (dziś Sandra dostaje butelkę w nocy ![]() ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-19 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Aleście psozalały jak ja Was nadrobię
![]() Pietrusiu niechcący zdjęcie mojego Piotrusia wylądowało przy Zatoce ![]() ![]() dobra zaczne nadrabiać teraz chyba, że padne ... myśle o piwie jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
upojnej nocy
![]() ps. dziękuję! Wasze dzieciaki też są piękne! ![]()
![]() |
#140 | |||||
Zakorzenienie
|
ło rety ale sie napracowałam zanim moje dziecię zasneło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() -- widzisz Nikoś sie przekręca w drugą str bo z brzuszka na plecy a Ola tak jeszcze nie potrafi ![]() -- a z klubem to chodzi o to zeby założyc klub wzajemnej adoracji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() <><><><><> Pietrusiu nie odp mi na zapytanie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Katarina i Gissh słodkie dzieciaczki
![]() Gucia podajesz butelke w sensie sztuczne mleko czy wczesniej odciagniete Twoje? ![]() marchewkowa karotka (fajny nick) witaj z nami ![]() bogus85 dziekuje ![]() ![]() Malinka trzymam kciuki, zeby ta nadczynnosc sie poprawila ![]() Brombi jak zabki Filusia? ![]() Kropka powiedzialam Tz, ze ta Kropka z wizazu co ma meza tego anglika napisala, ze ja Tz wymeczyl wczoraj...ale sie tym przejal ![]() ![]() Moja ksiezniczka juz sien ie chce przewracac z brzuszka na plecy ![]() ![]() ![]() Byla u nas tesciowa ![]() ![]() ![]() powiedzcie mi jak ja mam ja lubiec??przeciez to bylo chamskie i to nie jest absolutnie moj wymysl ![]() simpatica czemu sie nie zajmujesz Tz, zboku Ty ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-19 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||
Zakorzenienie
|
Simpatica nie ma za co! Super, że linomag pomógł
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Smacznego ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() <><><> Tż zasnął a ja musiałam przyjśc na wizaż. Ale to nic, rozbudzę go tak jak wczoraj ![]() ![]() <><><> ja czcionke mam standardową aby kolor zmieniam. ale nic nie ustawiłam bo nie umiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Hej
o coraz wicej nas Witaj marchewkowa karrotka . Mam pytanie czy zmianiałyście smoczki w butelkach?? Chodzi mi o to ze mój mały zaraz skończy 3 m-ce a smoczki ma od 0-3 m-cy. Więc jak to jest z tym??? aniulka8204 zębolka ![]() po wizycie u pediatry bez zmian diagnoza taka sama :-(, mam termin na wtorek do lekarza od rehabilitacji, ale nie mam skierowania mam nadzieje ze wymyśle coś w poniedziałek. Wyjeźdzam na weekend do Wodzisławia Śląskiego, więc mnie nie będzie aaa własnie się dowiedziałam że Szwagierka przed chwilką urodziła, ale nie znam jeszcze szczegółów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() co do smoków, ja na razie nie zmieniam, bo moja tak łapczliwie je, że większe smoczki powodowały by jeszcze większe u nas problemy z ulewaniem... ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Maja 2950g 51 cm SN moja chrześnica
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mi sie podoba ten fiolecik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() moj Tz jak przyszedl z kuchni to widzial po mojej minie, ze jest cos nie tak...potem mu powiedzialam jak poszla....zreszta on sam wie jacy oni sa falszywi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Aniulko jakos mial 3 miesiace i dzien chyba jak ten zabek sie przebil.
Gisssh ona jest bossska ![]() Domi noo to trzymam kciuki aby tez cie pomeczyl pozadnie ![]() ![]() Simpatica a moj len patentowany nie chce sie za nic w swiecie przeturlac ani z brzucha na plecy ani z pleckow na brzuszek ![]() Pietrusiu kaszka jest pysia ![]() Karotko witaj co to ja jeszcze chcialam... hmmmm.. bylam dzis na fitness i wychodzilam mokra ![]()
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
To co?
Zakładamy klub, zakładamy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.