Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 16:53   #121
elalank
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ela miala wstawic fotki mieszkania i ci???

wstawię jak drzwi będą bo na razie firanki
ale pamiętliwe jesteście, no!

Katarina- ale mała odstrzelona

a mi się nic nie chce

Karenina- ja mojego TZa za nic nie wyciągnę na zakupy, on dostaje duszności na samą myśl o centrum handlowym

Pietrusia- nawet nie było tak źle z tą kaszką

UWAGA:I nid help!!
poszukuję krzesełko do karmienia bo jeszcze nie mam,jakie polecacie? macie już??
mi sie to podoba takie:

http://allegro.pl/item965002067_krze...a_wys_24h.html

myślicie, że jest ok?

dziś są Lejdis o 20, widziałam z 4 razy ale nie zaszkodzi raz jeszcze, co?

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:07   #122
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Gissh mała jest boska i jakie ma wloski

Pietrusia dobra robota z tą pierwszą stroną, świetny pomysł, dzieciaczki są boskie Trochę się napracowalas co??

Dziękuję za komplementy odnośnie mojego dziecka

Mój aniołek zajada już od kilku tygodni kleik kukurydziany i chyba dzięki niemu unormowal nam sie dzien no i noc.
wygląda to tak: jemy o 10, 14, 18, 22 potem mala idzie spac, o 2 ją karmie przez sen i spi do 9-10.
Zjada tego kleiku tak od 110-150ml. na 150ml mleka modyfikowanego daje 3 miarki od mleka kleiku kukurydzianego. Mała je z butelki (sa specjalne smoczki do kaszek)

A co do sloiczkow, to jak jej daje to nastepnego dnia biedna meczy sie z kupka, a bardzo jej smakuja, co prawda je tylko owoce, a zupkami pluje I nie wiem co mam robic, czy jej podawac, czy moze jeszcze troche poczekac. Jak je samo mleko to mam ze trzy ladne zolte upki przez caly dzien, a jak jej dam to robi jedna, przy ktorej sie nameczy i nasteka, ze ho ho... no i jest zielona, najczesciej pod wieczór.
Ide w przyszlym tygodniu na szczepienie to od razu podpytam pediatry.
a wasze maluchy jak sie zachowuja po sloiczkach??

Cos jeszcze mialam napisac, ale zapomnialam
Stary 2010-03-19, 17:07   #123
karolina84
Raczkowanie

Dziewczyny ale produkujecie Wcześniej jak Was podczytywałam to nie zdawałam sobie sprawy ile dziennie postów trzaskacie

My dziś mieliśmy szczepienie. Mój syn - mega wrażliwiec zrobił afere na całego, łzy jak grochy leciały po poliszku. Potem wróciliśmy do domu - Adaś wsunął swój ulubiony szpinak z ziemniakiem i poszliśmy na spacer. No i spokoju było 5minut a potem histeria więc leciałam jak na sygnale do domu.

Pietrusiu dziękuje za dopisanie mnie do listy A lista super, piękne te Wasze maleństwa! No i zazdroszczę budowy domku i mam taki sam kamień na ścianie w swoim mieszkaniu

Brombi mi rehabilitantka też pokazywała taki sposób noszenia.

KarmazynowyKamyk - mój synek też się tak wygina i robi tak bo chce się przekręcić na brzuszek, czasem mu się uda a czasem tak leży

Anulka - jak czytam Twoje ślunskie posty to japka mi się śmieje bo ja pół ślązaczka jestem i mam sentyment do gwary

Zmykam bo Adaś ma stan podgorączkowy..
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:23   #124
malina81
Zadomowienie

witam
przyznam sie ze przeleciałam was
Pietrusia niezła robota

My dziś po szczepieniu- Tomek jak zwykle nie płakał, waży 7kilo i jest zdrowiutki

Ja byłam z wynikami u mojej lekarki rodzinnej i dostałam skierownie do endokrynologa w trybie pilnym- tylko w Bochni nie ma juz terminów do konca roku wiec jak zwykle trzeba isc prywatnie
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:31   #125
karolina84
Raczkowanie

Maruda na rękach więc tylko na chwile:
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

UWAGA:I nid help!!
poszukuję krzesełko do karmienia bo jeszcze nie mam,jakie polecacie? macie już??
mi sie to podoba takie:

http://allegro.pl/item965002067_krze...a_wys_24h.html

myślicie, że jest ok?

Elalank ja zrobiłam wywiad wśród znajomych i najlepiej jak krzesełko ma regulowane oparcie by nasze maluchy które jeszcze nie siedzą mogły w nim jeść oraz by miały na stałe zamontowany do siedziska ta blokadę między nóżkami - ten taki bolec, nie wiem czy wiecie o co chodzi?! Dlatego moim typem jest krzesełko FisherPrice Rainforest
http://allegro.pl/item952392983_fish...ainforest.html

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
A co do sloiczkow, to jak jej daje to nastepnego dnia biedna meczy sie z kupka, a bardzo jej smakuja, co prawda je tylko owoce, a zupkami pluje I nie wiem co mam robic, czy jej podawac, czy moze jeszcze troche poczekac. Jak je samo mleko to mam ze trzy ladne zolte upki przez caly dzien, a jak jej dam to robi jedna, przy ktorej sie nameczy i nasteka, ze ho ho... no i jest zielona, najczesciej pod wieczór.
Ide w przyszlym tygodniu na szczepienie to od razu podpytam pediatry.
a wasze maluchy jak sie zachowuja po sloiczkach??

Cos jeszcze mialam napisac, ale zapomnialam
Katarina mój synek też męczy się trochę przy kupce. Jemy słoiczki, też dosypuje mu kleiku kukurydzianego a do tego my jeszcze przyjmujemy żelazo więc myśle że kupki mają prawo być gęstsze, przez co nastękać się maluch musi.
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:35   #126
gucia6
Zakorzenienie

ale produkujecie

no, ale przynajmniej ja mam domek posprzątany, balkon też, dziś pierwszy raz pranie na dworze

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj biegam jak wariatka po domu i sprzatam...normalnie wszystko wydaje mi si byc ne ma swoim miejscu...
dziś mam to samo, chyba to to wiosenne powietrze

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
właśnie przed chwilą moja córeczka przekręciła sie sama z plecków na brzuszek i to dwa razy a już od wczoraj ostro próbowała ale cały cas się blokowała na rączce aż do teraz! Jej jaka jestem z niej dumna
gratuluję i poniekąd zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A mój ma dalej z tym problem
Kilka razy mu się udało, ale to dla niego trudna sztuka, lekarz mówił że może mieć właśnie z tym ciężko
a czemu może mieć z tym ciężko? Bo Sandrze też póki co się nie spieszy z obracaniem
Stary 2010-03-19, 18:18   #127
sexy body
Rozeznanie

Simpatica ja też gratuluję postępu!
Fajnie, że w przypadku Olci chodziło o przekręcenie się na brzuszek. Wydaje mi się, że u mnie to nie to, bo mój mały tak sobie po prostu leży i się rozgląda, a nie wykonuje żadnych ruchów które by świadczyły o tym, że chce się przekręcić na brzuszek.

Ostatnio dwa razy za to przekręcił się z brzuszka na plecy i najpierw robił wielkie oczy ze zdziwienia, a potem się cieszył

Chciałabym się dowiedzieć o jakim klubie piszecie????????
Bo tego jeszcze nie doczytałam.
I o co chodzi z tymi statystykami??????????

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 18:20   #128
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Synek uroczy - ale te nasze dzieci szybko rosną...
Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
asioczka, bogus85 śliczne maluszki
Dziękuje bardzo

Cytat:

Boguś jaki TWój synek jest ślicznyyyyyyyyyyyyyyyy!!! ! ja chcę go na zięcia
hihihi a proszę bardzo!
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
kobitki jestem w SZOKU!!!!!

moja 2,5miesięczna Agusia ma ząbek !!!

jestem troche szczęśliwa i troche nie bo jak tak szybko jej powychodzą te ząbki to może mieć je puźniej słabe
Gratuluje! I bardzo fajna ściana w mieszkaniu.
Cytat:
Coś śmiesznego
Kobiecy słownik do użytku męskiego

Ale śmieszne faceci to jednak prości są!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Co ja to jeszcze chciałam
Bogus z Twojego Oliviera to amant
Dzięki

Domi, ale Pola na fajnego króliczka w avatarze Tak słodko razem wyglądają!

A ja ide spać. Nie mam siły na nic, a dwa kosze ubrań czekają na wyprasowanie...Dziś zrobie pranie i będzie trzeci kosz...

Edytowane przez bogus85
Czas edycji: 2010-03-19 o 18:23
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:30   #129
gosik_wwa
Raczkowanie

No to mam za swoje.
Nie mam czasu nawet na czytanie więc nie nadrobiłam do końca a tu nowy wątek i aż 5 stron
Pozwólcie w takim razie że wkleję to co naskrobałam bo Mały płacze i juz nie mam jak na razie pisać.

Witam Mamusie i Dzieciaczki

wszystkie dzieciaczki na zdjęciach piękne.
My musimy się wreszcie poprawić i wstawić zdjęcie. Ciągle brak czasu na komputer.
Niestety u nas nadal masakra kolkowa-czy tylko to mi się przytrafiło z taką siłą?????

Utknęłam z nadrabianiem za dalekich stronach-nie mam kiedy dalej czytać. teraz jak sie robi cieplej to staram sie wychodzić na maksymalnie długo-Michaś przez dłuższą chwilkę na spacerze sie uspakaja ale do momentu jak sie nie znudzi i musimy szybko wracać- tak więc mam mało czasu ogólnie na komputer.
Martwi mnie, że mimo iz za tydzień kończymy 3 miesiące kolki nie ustepują-a może ja się już czepiam
Ogólnie mam total doła-Mały ciągle chce na rączki a jak poleży chwilkę sam to ma dobry humor ok. 3-5 minut a potem mega lament. Totalnie mam dość
Czuje się przez to również zaniedbana bo nie mam czasu dla siebie. Wszystko robie w mega pędzie jak Michaś łapie 15 minutową drzemkę. Byłam już u 4 lekarzy i oni nie widzą nieprawidłowości-mam szczepienia w przyszłym tygodniu to po raz kolejny zmolestuję pediatrę-niech coś mi wymyśli bo się wykończę

Nie doczytałam jeszcze jaka jest Wasza decyzja w sprawie nowego klubu ale mam nadzieję, że mnie nie zostawicie samej
Samo czytanie Was pozwala na moment poczuć sie wśród "swoich" bo siedząc sama całymi dniami z płaczacym Maluszkiem nie mogę na nic wiecej liczyć-koleżanki maja swoje sprawy w większości odchowane już dzieci (albo jeszcze niestety ich brak) więc nie maja zbytnio czasu.

Dobra muszę uciekać bo Mały znowu..... swoje płacze uskutecznia-że mu się nie znudzi Kocham go bardzo ale mam dość
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:56   #130
marchewkowa karrotka
Raczkowanie

GG do marchewkowa karrotka

Kobitki a można do Was jeszcze dołączyć? Jeśli tak to chętnie podam dane...
Stary 2010-03-19, 19:10   #131
asioczka
Zadomowienie

dolaczyc mozna zawsze witamy!
ja dzis nie mam weny, tylko czytam. zle mi, jak wielu z nas
w sumie to najmniej chodzi o Malenstwo, bo przez wiekszosc czasu jest cudowna. ale mam duzo problemow w domu rodzinnym, ktore sie ciagna i ciagna...

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 19:28   #132
xpressja
Zadomowienie

witam wieczorkiem
Wrocław melduje temperature +11 stopni

tak wygląda głosowanie na chwile obecną :

1. aktywność na forum mamuś listopadowo-grudniowych *

1) 93.33% [28 osób] jestem mamusią aktywną ( udzielam się na forum )
2) 6.66% [2 osoby] jestem podglądaczem

2. czy chcesz przenieść się do bardziej prywatnego mamusiowego KLUBU ??? *

1) 43.33% [13 osób] TAK
2) 43.33% [13 osób] opcja forum + klub
3) 13.33% [4 osoby] NIE

Jeżeli jeszcze ktoś nie oddał głosu to zapraszam :

ANKIETA ---- >
http://www.ankietka.pl/ankieta/37090/klubowo-czy-publicznie.html

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:34   #133
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez marchewkowa karrotka Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze mozna witaj kochana

Czekam na dane Twoje i zdjecie malenstwa to dopisze cie do listy

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:39   #134
marchewkowa karrotka
Raczkowanie

Marchewkowa Karrotka (Karolina-20-Łódź tp. 24.12) Kinga 27.12 (3250g /53 cm) SN

Stary 2010-03-19, 19:48   #135
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Marchewkowa Karrotka (Karolina-20-Łódź tp. 24.12) Kinga 27.12 (3250g /53 cm) SN

I juz gotowe A Kinia jest cudna

A co to wszystkie uciekły na LEJDIS ja tez ogladam

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:51   #136
marchewkowa karrotka
Raczkowanie

Cytat:
I juz gotowe A Kinia jest cudna

A co to wszystkie uciekły na LEJDIS ja tez ogladam
ja oglądam czerwonego kapturka

ps. dziękuję za dodanie...
Stary 2010-03-19, 19:56   #137
gucia6
Zakorzenienie

heloł Karrotka im nas więcej tym raźniej
A twoja Kingusia jest śliczna

Dziś tz mi przyrządził na obiad steka ze strusia i bardzo mi smakowało. Do tego napoił winkiem (dziś Sandra dostaje butelkę w nocy ), że aż mi się literki mieszają. A teraz zmykam do wanny, a potem... się zobaczy, może film obejrzymy

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-03-19 o 20:00
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:09   #138
zebra666
Zakorzenienie

Aleście psozalały jak ja Was nadrobię A ja prałam firany, zasłony, myłam okna, prasowałam i jestem z siebie dumna...

Pietrusiu niechcący zdjęcie mojego Piotrusia wylądowało przy Zatoce a to ja prosiłam żeby moje zamienić na to z uśmieszkiem co jest własnie przy Zatoce

dobra zaczne nadrabiać teraz chyba, że padne ... myśle o piwie jeszcze...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:10   #139
marchewkowa karrotka
Raczkowanie

upojnej nocy

ps. dziękuję! Wasze dzieciaki też są piękne! Wszystkie są po prostu do schrupania!
Stary 2010-03-19, 20:10   #140
simpatica
Zakorzenienie

ło rety ale sie napracowałam zanim moje dziecię zasneło zawsze zasypiała po kąpieli przy cycu a dziś coś ja napadło... od 19 do 20.30 nie mogła (lub nie chciała) zasnąc

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

...a kiedy mój Leniuszek takich wyczynów będzie dokonywać...?
nie martw się, to może byc lada dzień
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
A oto i mój mały krzykacz (niech Was nie zmyli ta mina aniolątka )
jaką ma długą grzywkę
Cytat:
ja zerknełam tylko i na wizaż przyszłam
Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Ja byłam z wynikami u mojej lekarki rodzinnej i dostałam skierownie do endokrynologa w trybie pilnym- tylko w Bochni nie ma juz terminów do konca roku wiec jak zwykle trzeba isc prywatnie
normalnie vivat nfz

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Simpatica ja też gratuluję postępu!
Fajnie, że w przypadku Olci chodziło o przekręcenie się na brzuszek. Wydaje mi się, że u mnie to nie to, bo mój mały tak sobie po prostu leży i się rozgląda, a nie wykonuje żadnych ruchów które by świadczyły o tym, że chce się przekręcić na brzuszek.

Ostatnio dwa razy za to przekręcił się z brzuszka na plecy i najpierw robił wielkie oczy ze zdziwienia, a potem się cieszył

Chciałabym się dowiedzieć o jakim klubie piszecie????????
Bo tego jeszcze nie doczytałam.
I o co chodzi z tymi statystykami??????????
ale u nas na początku to też było odchylanie główki i wpatrywanie się w niewiadomo co i to tak mi się Ola skubana odchylała że ubrac jej nie mogłam. i nie to, że się pręzyła czy podnosiła, poprostu głowa na plecy i tyle ale oczywiście jeśli Cię to martwi to najlepiej skonsultowac to z lekarzem
-- widzisz Nikoś sie przekręca w drugą str bo z brzuszka na plecy a Ola tak jeszcze nie potrafi
-- a z klubem to chodzi o to zeby założyc klub wzajemnej adoracji a tak naprawdę to dziewczyny chcą założyc klub w którym będziemy mogły sobie pisac i nikt nie będzie mógł nas czytac a zaczeło się od tego : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397700&page=159 post nr 4764

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
dolaczyc mozna zawsze witamy!
ja dzis nie mam weny, tylko czytam. zle mi, jak wielu z nas
w sumie to najmniej chodzi o Malenstwo, bo przez wiekszosc czasu jest cudowna. ale mam duzo problemow w domu rodzinnym, ktore sie ciagna i ciagna...
wiem że łatwo kogoś pocieszac a trudniej w to uwierzyc jak się ma problemy ale - nie martw się , bedzie lepiej, jeśłi nie jutro to wkrótce napewno
Cytat:
witam i ja kolejną Mame grudniową
<><><><><>
Pietrusiu
nie odp mi na zapytanie

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:17   #141
domi7ks
Zakorzenienie

Katarina i Gissh słodkie dzieciaczki

Gucia podajesz butelke w sensie sztuczne mleko czy wczesniej odciagniete Twoje?

marchewkowa karotka (fajny nick) witaj z nami

bogus85 dziekuje Twoj Szaruczek tez slodziutki, chyba rano wklejalas focie a ja nawet nei wiem czy Ci to napisalam...bo siedzialam wpatrzone i sie zastanawialam czy Malinka by sie nie obrazila jakbym miala dwoch zieciow

Malinka trzymam kciuki, zeby ta nadczynnosc sie poprawila

Brombi jak zabki Filusia?

Kropka powiedzialam Tz, ze ta Kropka z wizazu co ma meza tego anglika napisala, ze ja Tz wymeczyl wczoraj...ale sie tym przejal moj Tz nie moze byc gorszy. Oczywiscie nic nie powiedzial, ale widzialam po jego reakcji potem

Moja ksiezniczka juz sien ie chce przewracac z brzuszka na plecy od kilku dni jest cisza aallleee za to smieje sie coraz dluzej...dzis do Tz tak sie smiala, jakie to bylo slodkie

Byla u nas tesciowa w pewnym momencie zrobila cos takiego (powtorzylo sie to dwa razy) jak trzymala moja corcie na rekach (nie dosc ze źle i widzialam, ze jest jej nei wygodnie tak jakby nie umiala trzymac) ze odwrocila sie cenralnie tylem do mnie!z moim dzieckiem na rekach odwrocila sie plecami...i zaczela chodzic po pokoju...mi łzy stanely w oczach, tz robil w kuchni herbate...myslalam ze mnei trafi
powiedzcie mi jak ja mam ja lubiec??przeciez to bylo chamskie i to nie jest absolutnie moj wymysl poza tym odczulam pod jej "milym" zachowaniem jakis sarkazm i "krzywe patrzenie sie"

simpatica czemu sie nie zajmujesz Tz, zboku Tyjak ustawilas na stale aby miec ten kolor i czcionke ktora masz? Bo ja nie moge tego znaleźć buuu

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-03-19 o 20:21
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:24   #142
zebra666
Zakorzenienie

Simpatica nie ma za co! Super, że linomag pomógł Nam pomaga na wszystko . Kiedyś miał krostki tam gdzie się zapina pampka i co ... po linomagu znikły
Cytat:
kobitki jestem w SZOKU!!!!!

moja 2,5miesięczna Agusia ma ząbek !!!

jestem troche szczęśliwa i troche nie bo jak tak szybko jej powychodzą te ząbki to może mieć je puźniej słabe
Gratuluję! ja musze mojego pooglądać, bo miał na dole na dziąsełkach takie biełe kropki i teraz mam schiza czy to pleśniawki czy nie
Cytat:
Jaki fajny kapielowy slodziak!

Gratuluje zabka!! Nie martw sie, wcale nie musza byc slabe

Coś śmiesznego
Kobiecy słownik do użytku męskiego

1. Tak = Nie
  2. Nie = Tak
  3. Być może = Nie
  4. Żałuję = Pożałujesz
  5. Potrzebujemy = Chce mieć
  6. Rób jak chcesz = Kiedyś mi za to zapłacisz
  7. Musimy porozmawiać = Mam kilka uwag co do twojego zachowania
  8. Jest mi wszystko jedno = Oczywiście, ze mi to przeszkadza, idioto!
  9. Jaki ty jesteś meski = Lepiej byś się ogolił, umył i popsikał dezodorantem.
  10. Ach, jakie piękne kwiaty = Czy ty myślisz wyłącznie o seksie?
  11. Bądź romantyczny i wyłącz światlo = Oczko mi poszło na pończosze.
  12. Ta kuchnia jest niepraktyczna = Chcę się przeprowadzić
  13. Chciałabym kupić jakiś drobiazg do domu = nowe meble, tapety, boazerie...
  14. Kochasz mnie = Zaraz cię poproszę o coś bardzo drogiego.
  15. Naprawdę mnie kochasz = Dziś zrobiłam coś, co ci się na pewno nie spodoba.
  16. Za minutkę będę gotowa = Możesz założyc kapcie, napić się piwa i poszukać ciekawego programu w TV
  17. Musisz się nauczyć komunikowania = Masz się po prostu ze mną zgadzać.
  18. Nic = Wszystko
Słownik męski dla kobiet

1. Jestem głodny = jestem głodny
  2. Chce mi się spać = chce mi się spać
  3. Jestem zmęczony = jestem zmęczony
  4. Może byś do mnie wpadła = Kiedy pójdziemy do łóżka?
  5. Może byśmy poszli razem do restauracji? = Kiedy pójdziemy do łóżka?
  6. Mogę do ciebie zadzwonić? = Kiedy pójdziemy do łóżka?
  7. Zatańczymy? = Kiedy pójdziemy do łóżka?
  8. Nudzi mi się = A może poszlibyśmy do łóżka?
  9. Kocham cię = A może poszlibyśmy do łóżka juz teraz?
  10. Ja też cię kocham = No, skoro już to powiedziałem, to może wreszcie poszlibyśmy do łóżka?
  11. Taak, niezła fryzura = Przedtem było lepiej
  12. Taak, niezła fryzura = I za to zapłaciłas 150 PLN?
  13. (W czasie zakupów) Ta jest niezła = Weź wreszcie którąś z tych cholernych sukienek i wracajmy wreszcie do domu.
Umarłamjakie to prawdziwe
Cytat:
aha Pietrusia sie chwaliła swoimi nowymi fajnymi panelami
to ja pochwale się tą scianą na którą tak Agusia zawsze patrzy

aha sory za bety ale mało kiedy je chowam
Pięknie masz w Waszym gniazdku ściana bajeczna
Cytat:
Nasza pierwsza kaszka
Smacznego

Cytat:
hejka

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:29   #143
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
s
simpatica czemu sie nie zajmujesz Tz, zboku Tyjak ustawilas na stale aby miec ten kolor i czcionke ktora masz? Bo ja nie moge tego znaleźć buuu
tesciową to masz do doopy wiesz? ale nie martw się, nie Ty jedna... niech tylko ten klub powstanie to i ja swoje żale wyleje cos mi sie zdaje
<><><>
Tż zasnął a ja musiałam przyjśc na wizaż. Ale to nic, rozbudzę go tak jak wczoraj on jest taki zabawny jak udaje ze nie chce bo jest zaspany
<><><>
ja czcionke mam standardową aby kolor zmieniam. ale nic nie ustawiłam bo nie umiem poprostu zmieniam za każdym razem tak jak Ty a tak btw to fajnie że masz fiolecik teraz. będzie bardziej kolorowo na wątku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 20:33   #144
moniam85
Raczkowanie

Hej

o coraz wicej nas Witaj marchewkowa karrotka .

Mam pytanie czy zmianiałyście smoczki w butelkach?? Chodzi mi o to ze mój mały zaraz skończy 3 m-ce a smoczki ma od 0-3 m-cy.
Więc jak to jest z tym???

aniulka8204 zębolka no i śliczna ściana..

po wizycie u pediatry bez zmian diagnoza taka sama :-(, mam termin na wtorek do lekarza od rehabilitacji, ale nie mam skierowania mam nadzieje ze wymyśle coś w poniedziałek.
Wyjeźdzam na weekend do Wodzisławia Śląskiego, więc mnie nie będzie

aaa własnie się dowiedziałam że Szwagierka przed chwilką urodziła, ale nie znam jeszcze szczegółów.
Stary 2010-03-19, 20:35   #145
marchewkowa karrotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Katarina i Gissh słodkie dzieciaczki

Gucia podajesz butelke w sensie sztuczne mleko czy wczesniej odciagniete Twoje?

marchewkowa karotka (fajny nick) witaj z nami

bogus85 dziekuje Twoj Szaruczek tez slodziutki, chyba rano wklejalas focie a ja nawet nei wiem czy Ci to napisalam...bo siedzialam wpatrzone i sie zastanawialam czy Malinka by sie nie obrazila jakbym miala dwoch zieciow

Malinka trzymam kciuki, zeby ta nadczynnosc sie poprawila

Brombi jak zabki Filusia?

Kropka powiedzialam Tz, ze ta Kropka z wizazu co ma meza tego anglika napisala, ze ja Tz wymeczyl wczoraj...ale sie tym przejal moj Tz nie moze byc gorszy. Oczywiscie nic nie powiedzial, ale widzialam po jego reakcji potem

Moja ksiezniczka juz sien ie chce przewracac z brzuszka na plecy od kilku dni jest cisza aallleee za to smieje sie coraz dluzej...dzis do Tz tak sie smiala, jakie to bylo slodkie

Byla u nas tesciowa w pewnym momencie zrobila cos takiego (powtorzylo sie to dwa razy) jak trzymala moja corcie na rekach (nie dosc ze źle i widzialam, ze jest jej nei wygodnie tak jakby nie umiala trzymac) ze odwrocila sie cenralnie tylem do mnie!z moim dzieckiem na rekach odwrocila sie plecami...i zaczela chodzic po pokoju...mi łzy stanely w oczach, tz robil w kuchni herbate...myslalam ze mnei trafi
powiedzcie mi jak ja mam ja lubiec??przeciez to bylo chamskie i to nie jest absolutnie moj wymysl poza tym odczulam pod jej "milym" zachowaniem jakis sarkazm i "krzywe patrzenie sie"

nie martw się tak, moja teściowa też święta nie jest, jak tylko, może to mi dogaduje mówiąc mi cały czas, że jak będę się rozstawiać z moim tżtem, to dziecko zostaje z nim (a ja nie mam najmniejszego zamiaru się z nim rozstawać!) , a dziecka nie oddam, za żadne skarby świata! takie są już te teściowe...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Hej

o coraz wicej nas Witaj marchewkowa karrotka .

Mam pytanie czy zmianiałyście smoczki w butelkach?? Chodzi mi o to ze mój mały zaraz skończy 3 m-ce a smoczki ma od 0-3 m-cy.
Więc jak to jest z tym???
witam

co do smoków, ja na razie nie zmieniam, bo moja tak łapczliwie je, że większe smoczki powodowały by jeszcze większe u nas problemy z ulewaniem...
Stary 2010-03-19, 20:37   #146
moniam85
Raczkowanie

Maja 2950g 51 cm SN moja chrześnica
Stary 2010-03-19, 20:43   #147
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
tesciową to masz do doopy wiesz? ale nie martw się, nie Ty jedna... niech tylko ten klub powstanie to i ja swoje żale wyleje cos mi sie zdaje
<><><>
Tż zasnął a ja musiałam przyjśc na wizaż. Ale to nic, rozbudzę go tak jak wczoraj on jest taki zabawny jak udaje ze nie chce bo jest zaspany
<><><>
ja czcionke mam standardową aby kolor zmieniam. ale nic nie ustawiłam bo nie umiem poprostu zmieniam za każdym razem tak jak Ty a tak btw to fajnie że masz fiolecik teraz. będzie bardziej kolorowo na wątku
Ja tez sie klubu nie moge doczekac, napisalabym czasem więcej, ale tutaj lepiej dac czasem na wstrzymanie, bo rozne osoby czytaja...a swiat niestety jest mały
Tez mi sie podoba ten fiolecik w ogole to moj ulubiony kolor ostatnio i nawet zaproszenia mamy z fioletowa kokardka i czcionka
Cytat:
nie martw się tak, moja teściowa też święta nie jest, jak tylko, może to mi dogaduje mówiąc mi cały czas, że jak będę się rozstawiać z moim tżtem, to dziecko zostaje z nim (a ja nie mam najmniejszego zamiaru się z nim rozstawać!) , a dziecka nie oddam, za żadne skarby świata! takie są już te teściowe...

witam

co do smoków, ja na razie nie zmieniam, bo moja tak łapczliwie je, że większe smoczki powodowały by jeszcze większe u nas problemy z ulewaniem...
matko...dziecko jego...ciekawe kiedy dziecko zabieraja matce???ale bezczelne takie gadanie, naprawde...az przykro choc ja sie dzis fatalnie poczulam jak tak sie odwrocila...no kur****a to jest moje dziecko
moj Tz jak przyszedl z kuchni to widzial po mojej minie, ze jest cos nie tak...potem mu powiedzialam jak poszla....zreszta on sam wie jacy oni sa falszywi a teraz ja mam krotke na jezyku...pewnie mnieo obgadywali. Po tym to ja juz siedzialam i sie prawie w ogole nie odzywalam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 20:44   #148
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Aniulko jakos mial 3 miesiace i dzien chyba jak ten zabek sie przebil.

Gisssh ona jest bossska

Domi noo to trzymam kciuki aby tez cie pomeczyl pozadnie

Simpatica a moj len patentowany nie chce sie za nic w swiecie przeturlac ani z brzucha na plecy ani z pleckow na brzuszek

Pietrusiu
kaszka jest pysia

Karotko witaj

co to ja jeszcze chcialam... hmmmm.. bylam dzis na fitness i wychodzilam mokra

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:52   #149
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
co to ja jeszcze chcialam... hmmmm.. bylam dzis na fitness i wychodzilam mokra
to bierz teraz Tż-ta w obroty póki jeszcze nie ostygłaś

Stary 2010-03-19, 20:55   #150
brombusia
Zakorzenienie

To co?
Zakładamy klub, zakładamy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości