|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XVII
ale nie pytaj dlaczego Ci na to pozwoliłam..
i znowu nadeszły ciche dni, chwile furii i desperacji. muszę to przeczekać, przespać, przeczekać. Rzut okiem na Ciebie nie chcę więcej już mi styka.. już nie zadaję sobie pytań dlaczego znowu ja, nie zadręczam się wyrzutami, że zrobiłam coś źle, że Ty miałeś dobre intencje, a ja tego nie doceniałam. już nie siedzę po nocach na oknie z paczką chusteczek, a kakao jednak ma taki sam smak jak niegdyś. to nie to, że już mi nie zależy, że moja miłość straciła na sile... Ja po prostu cierpliwie na Ciebie poczekam. a teraz, chciałabym wiedzieć, co to wszystko znaczy?! z chwilą, kiedy uznajemy naszą winę, zdobywamy częściowo przebaczenie. Możliwe, że Cię ukarzę, ale bądź spokojny przebaczam Ci z całego serca. przyznasz, że sytuacja, w której się teraz znalazłam, jest nie do pozazdroszczenia.
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Love_HateYOU - kradnij, kradnij ; )
nie można tęsknić za czymś co nie wróci,
może tylko tego czegoś brakować.. ciężko jest zapomnieć o drugim człowieku, jeszcze gorzej, gdy darzy się go miłością.. |
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
Zamknijcię najlepiej ten wątek taka propozycja mała. Mało co się udzielam i zaliczam się do tych "nowych" ale akurat ten wątek śledzę codziennie. I takie małe sprostowanie. Do tych co mówią że o powtarzają się . bla bla . Sory bardzo ale wszystkich opisów nie da się zapamiętać . Ile tego już było w końcu to jest już 17 część . Najlepiej jakby opiekun tego wątku usuwał posty takie w którym są inne formy wypowiedzi niż opisy czy podziękowania itp . Ale te co piszą cały czas "to było dwie strony temu" po co to pisać? Nie rozumiem po prostu Kiedyś fajnie się czytało przyznam ale teraz to jest jakaś masakra. Wiadomo że najlepiej jak się dodaję opisy od siebie . Ale niektóre po prostu są do siebie podobne bo wpadają na taki sam pomysł . I te co KOPIUJĄ to nie oznacza od razu że to NOWE kopiują . Bo u STARYCH też są powtórki . Więc nie naskakujcie na nowe. Żeby się nie udzielały się .Od tego jest w końcu forum =,,=.
-____________________- Batonik w polewie czekoladowej, a w środku mus przypominający smak Twych ust
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pier.dole !! Sory dziewczyny ale coś we mnie już pękło. !! Co się tu dzieje ? ;/ maadziaa_lsm, seventh heaven - do cho.lery !!TinyCinderella nie skopiowała opisów od was.. i z resztą one nie są wasze ! wzięłyście je ze strony www.moblo.pl tak jak ona . kiedyś to forum było zupełnie milsze.. ;/ nie chce robić hałasu jak to ujęła jedna z was, ale ODCHODZĘ i nie będę owijać w bawełnę, przez was ! przez te wielkie TALENCIARY które w rzeczywistości nie wymyśliły ani jednego cytatu.. proszę, możecie mnie zbezcześcić, co tam chcecie, ale musiałam to napisać !! JESTEŚCIE ŻAŁOSNE, WSZYSTKIE TE KTÓRE UWAŻAJĄ SIĘ ZA NIE WIADOMO CO .
TinyCinderella & uwielbiaj & dreams_x3 & marikab & z innej bajki & __Fallen Angel__ & czii & Toogether93 - Kocham Was . ( za błąd w nicku przepraszam ) . A żeby nie było że robię offy czy coś to macie : . Ceni się to, co nie przychodzi bez trudu.. Za szybko popadam w nałogi. Zwłaszcza takie, które powodują uśmiech na mojej twarzy. Wystarczyła jedna dawka, a ja już chce więcej. Ale nie martw się. Podobno od wszystkiego można przejść na odwyk. Od miłości pewnie też. Edytowane przez BananowaDelma Czas edycji: 2010-03-22 o 15:30 |
|
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
Poczułam chłód, przeszywający chłód
Myślałam,że to otwarte okno sprawia,że cała drże |
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
Jest godzina dwudziesta trzecia czternaście . Za oknami widzę ciemność... Nawet osiedlowe latarnie wyglądają zupełnie tak, jakby chciały powiedzieć dobranoc , a Ty wciąż milczysz.
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
_mandarynka
Czy ktoś w ogóle liczy się z moim zdaniem? Żyję z celem, choć często stoję na krawędzi.
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
witam po krótkiej i niezauważalnej przerwie
![]() dziękuję za pochwały które gdzieś tam mi mignęły Nie odbiło mi. Po prostu od dziesięciu lat mam bardzo zły humor. najgorsze, są chwilę, gdy myślimy, że jest już lepiej, a nawet dobrze. a później, los, pokazuje, nam jak bardzo się myliliśmy wypijmy za nas , nas których nie ma. Powiesiłam płaszcz na wieszaku i usiadłam na krawędzi łóżka. Wzięłam do ręki kolorowe pismo i przewertowałam kilka stron. Łza spłynęła mi po policzku, za nią następna i kolejne. Przetarłam oczy i próbowałam czytać, ale po chwili obraz zupełnie się rozmazał. Ogarnęła mnie złość. Miałam ochotę czymś rzucić, czymkolwiek, wyładować frustrację, która gromadziła się we mnie już od dawna. Jak to możliwe, że nic, dokładnie nic mi nie wychodzi? Za co się wezmę, porażka. Czego nie dotknę, plajta. Dlaczego zdradziecka natura obdarzyła mnie pragnieniem twórczego życia, kiedy do niczego, absolutnie do niczego się nie nadaję?! Chciałabym być najważniejszą kobietą w Twoim życiu , chociaż raz , jeden pieprzony dzień. Wszystko wygląda jak każde miejsce, każda osoba, którą poznaliśmy, każdy dźwięk, każdy smak, przypomina mi Ciebie. Myślałam, że to minie, ale to wciąż jest tak silne. Kontynuuję zatem czekanie, co jeszcze mogę zrobić? - aż tak jej na mnie zależało ? - aż tak. ![]() ![]() ![]()
|
#2829 |
|
Rozeznanie
|
opanujcie w cholerę
strzelcie sobie po ''jajach'' jak nie macie co innego do roboty niech szlag jasny trafi ten burdel .co to niby jest?! bo nie ogarniam wy nowe się tak nie rządźcie bo całe gówno wiecie tak jak i każda na początku . CZYTAJCIE REGULAMINY!! bo przez wasze robienie syfu odchodzą najlepsze a jak będzie jeszcze gorzej to niestety odejdę i ja dziękuje do widzenia ! słodkie dzięki za pochwały koty Niewłaściwie ulokowane zaufanie, wierność dźgnięta w brzuch Zainteresowana w chromowanych marzeniach stoję na szczycie w koszulce tego świata który ją nosi Widzę świat poprzez brudną samotną mieszankę myśli Mogliśmy ukraść auto i słuchać gwiazd i dławić się nimi 'Lubiłam swój towarzyski grób, sama go sobie wykopałam i z radością się w nim położyłam.' Edytowane przez grise Czas edycji: 2010-03-22 o 15:43 |
|
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie mowil kochanie, ani tez moja sliczna. Nie szeptal kocham.
Nie blagal "zostan" Może się już nie spotkamy, może zginie twój ślad, więc nie zapomnij, że ty, to cały mój świat Panie Boże. dlaczego stawiasz mi go na drodze, skoro wiesz, że nie pozwolisz nam być razem? Umieram z chęci by Cię pocałować. Bo to jest taki typ chłopaka w stylko "Mamo zabrali mi lizaka" Chce ci napisać co u mnie słychać ze tak mi ciężko bez Ciebie oddychać. - Cześć mała. Co robisz? - Pocę się jak świnia, a Ty? - Świetny sposób by zdobyć faceta. `iskierki obojętności w twoich niebieskich oczach <33` Jak mi napiszesz sms'a, żebym wpadła do Ciebie na kawę, to przyjdę wcześniej niż raport. - Mogę Cię przytulić? - A jak chcesz zjeść obiad, to pytasz widelca, czy możesz na niego nadziać ziemniaka? Taa .. jasne, to ja ku*wa mam jakieś inne te ulice! |
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
serce nie sługa rozumu nie posłucha.
pozytywne wibracje Don't worry be stupid ![]() Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil... :rolley es:I biegne i gonie życie swoje. Szczęścia na bazie czyjejś porażki nie buduje. Anioły istnieją,często nie mają skrzydeł,nazywamy je wiec przyjaciółmi. Więc chodź ze mną pokaże Ci lepszy świat. `pukajcie ze mną w niemalowane drewno bo czasami szczescie trwa tylko chwile dwie ` ![]() Wbij tu na rejon gdzie nie ma typów emo ! |
|
|
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam bardzo, ale np jak Nowe się nie RZĄDZĄ a jak odchodzą najlepsze no to chyba ich sprawa bo równie dobrze mogą ignorować tego typu wiadomości. Forum jest dla wszystkich a nie tlyko dla STARYCH (NAJLEPSZYCH). Moim zdaniem jak jest admin to powinien tego typu posty kasować żeby nie było syfu. I zostawiać tylko te co są z opisami. _________________________ _ zamykam oczy, nie chce widzieć nic.
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Kolejne niebo bez wschodu słońca
![]() Jeszcze jedna rana i nie będzie już bólu Samotne serce często jest zdesperowane Sprzeda cały świat za kołysankę
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Batonik w polewie czekoladowej, a w środku mus przypominający smak Twych ust
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą... Puściliśmy całą naszą beznadziejność w odosobnienie. przestałam słodzić herbatę. zazwyczaj, płakałam nad kubkiem jak opętana. łzy, zastąpiły mi cukier. przestań powtarzać "walcz o to co kocham" bo zwątpiłam. Popieprzone to, to jest, aż za nadto! Objemuję Cię spojrzeniem. milczenie, którego nigdy między nami miało nie być. hej, hej, to z Ciebie śmieję się. o tak , Ty wiesz lepiej jak ja żyje. |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie potrafię żyć nadzieją... Nie umiem jej już zaufać.. Miała być moją przyjaciółką , wspierać mnie a tylko zadawała mi ból i cierpienie... Miała mnie nigdy nie opuszczać , nie zostawiać samej z tymi wszystkimi problemami.. Tylko dzięki niej żyłam, póki ona była przy mnie miałam po co żyć, pomagała mi wierzyć że on przyjdzie , przytuli ,pokocha ze wszystkimi wadami i zaletami ale Ona... tak po prostu zaczęła się ode mnie oddalać... Co raz rzadziej mnie wspierała czułam że coś jest nie tak... Zaczęłam tracić z nią kontakt.. ;( Co raz mniej jej - co raz mniej mnie ;(( Nie chcę być sama... Kiedyś miała ją a teraz .? ;(` ale ona mnie opuściła.. i to w najgorszym momencie mojego życia kiedy jej najbardziej potrzebowałam.. zostawiła mnie tak po prostu.. Może nie miała siły patrzeć na moje bezsensowne życie pełne bólu , łez i głuchej ciszy , która tylko potrafi odpowiedzieć na moje wołanie o pomoc.? Przegrała z moimi lękami , fobiami , bólem .? A może chciała nauczyć mnie samodzielności .? Nauczyć mnie walki o niego , o uczucia o marzenia... O to co mi się należy.? Ale jeśli chciała mnie czegoś nauczyć to powinna być przy mnie... Dawać wskazówki, podnosić na duchu po każdej porażce... Rozpromieniać dzień uśmiechem i nauczyć mnie śmiać się , cieszyć... Nauczyć mnie odwzajemniać uczucia... Ale ona tak po prostu odeszła... ;( A razem z nią odeszła wiara... One były niczym papużki-nierozłączki.. Wszędzie razem.. Jak odeszła jedna tak i druga poszła w jej ślady.. ;( | przepraszam że takie długie ale jak zaczęłam pisać to nie mogłam skończyć ![]() pa
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() _________________ Zróbmy to. Niech miłość zwali nas z nóg.
Lubię rozmawiać, przyglądać się ruchom dłoni i ust. Lubię słuchać szeptów i przekazywać moje potoki słowne. Lubię żyć. Boję się moich snów i moich paranoi. Bóg gdzieś tam patrzy na mnie z góry i uśmiecha się, a może śmieje do rozpuku z tego co robię i co sobie myślę. Mam ochotę na altruizm, na wiosenne uśmiechy, drganie serc. Na patrzenie komuś w oczy godzinami. Tak pięknie patrzysz, gdy się mną bawisz. Piękne magiczne oczy, pełne usta, delikatne dłonie, pachnące włosy. Brzydkie myśli. Mam to co każdy - wnętrzności, trochę zszarganą psychikę, złamane serce.
|
|
#2837 |
|
Przyczajenie
|
Tak dla jasności, większość dodanych opisów nie jest moja... ; )
" Santa Maria, prega per noi..." ( Święta Maryjo, módl się za nami...) " Lubiła tańczyć, pełna radości tak, ciągle goniła wiatr..." Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie... Odchodzę, a wraz ze mną wszystko to co istniało... Widzisz? Tak wygląda zranione serce! Ty nigdy nie pozwoliłeś mi poczuć się kobietą! "Dzięki Niemu życie cudem jest..." "My hands are searching for you My arms are outstretched towards you I feel you on my fingertips My tongue dances behind my lips for you.." ( Moje ręce szukają Ciebie Moje ramiona są wyciągnięte wobec Ciebie Czuję cię na swoich koniuszkach palca Moje tańce języka za moimi wargami są dla ciebie ) |
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Ciśnienie na wódkę rozsadza mi głowę,ciśnienie na Ciebie rozsadza mi serce...
|
|
|
|
#2839 |
|
Raczkowanie
|
Żyć pełnią życia, albo na dystansie.. Młoda jestem szarość życia tłamszę.. Życie różnie się układa, tak jak karty w pasjansie, dlatego na baczności mam się. Kiedy sobie odpuścić ryzykiem nie zawsze zyskam... Wykorzystać szansę i osiągnąĆ swój cel Każdy krok jest dla mnie awansem, na Ciebie gościu patrzę z dystansem.__________ yeah |
|
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
z innej bajki - każdy twój opis ma w sobie coś takiego, co mi się po prostu podoba
![]() grise, Nienor_malna ... - okradłam ![]() `Lubiła stać w deszczu i czuć wiatr we włosach. `Prowadź mnie przez przyszłość nieznaną.. Nie opuszczaj, bądź zawsze przy mnie. `Aksamitne usta, diamentowe spojrzenie... `To jeszcze nie twój czas dziewczynko.. `Zawsze- przysięga na całe życie.. `Uciekło, zniknęło... tak po prostu. I to nazywałeś miłością.?
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
chocapic,Margaretta_1,gri se,papergirl,czii,snowball, seventh heaven,dreams_x33 - okradłam
OPISY: - Ludzkość schodzi na psy. - powiedziała głaszcząc po łbie psa,po czym posłała mu przepraszające spojrzenie.
- Wybacz... już psy są wyżej w hierarchii w stosunku do tego co się dzieje na świecie. - Masz kogoś ? - Nie. - Stara panna ... - Singielka i niech tak zostanie.Jak będę chciała pocierpieć to przytrzasnę sobie rękę drzwiami. - Kocham Cię i zawsze kochałem. - Za późno o tym pomyślałeś.To koniec.Koniec wielkiego 'love story' i mojego uganiania się za Tobą.Było pomyśleć,było przejąć inicjatywę. - Ależ jesteśmy dla siebie stworzeni ! - Strażnicy mego serca,wyprowadzić go ! Drugi raz nie wpakuję się w to bagno ! Przytul.Pocałuj.Powiedz że kochasz.- To oficjalny nakaz potwierdzony przez sąd najwyższy.Już mi się nie wywiniesz. Sex.Kasa.Praca.Sex.Kasa.P raca.Sex... Błędne koło,a ja się pytam: 'Gdzie tu jest do cholery miejsce na miłość ?' Będę zakonnicą,będę żyła w celibacie i będę spędzać 24 h na dobę,7 dni w tygodniu modląc się do Boga.Modląc się do Boga,o drugą seksmisję. On jest mym aniołem i diabłem zarazem.Aniołem o czarnych skrzydłach i diabłem,na którego rogach spoczywa płonąca aureola.W każdym razie kim by nie był,jest mój.Zaklepany !
'- Czy z czasem bycie tak uczciwym się nudzi? - Przestaje być nudne w obecności psychopatów. - Zraniłaś uczucia tego psychopaty.' Edytowane przez Love_HateYOU Czas edycji: 2010-03-22 o 16:41 |
|
|
|
#2842 |
|
Rozeznanie
|
Clean out the reds in my eyes to get by security lines. | Obmyj moje czerwone oczy, aż nie będą wzbudzać podejrzeń.
Maybe i'll build my house on your cloud ? | Może zbuduję mój dom na twojej chmurze ? There's no love for me, no more. | Nie ma już dla mnie miłości, nigdy więcej. Please, don't tell him that I've been meaning to miss him, because I don't. | Proszę, nie mów mu, że będę za nim tęskniła, bo nie będę. With a mouth full of air, he let me down and doubt, came out, until the now became later. | Z ustami pełnymi powietrza, pozwolił mi upaść i mieć wątpiliwości, zanim prawda wyjdzie na jaw, zanim "teraz" stanie się przeszłością. _mandarynka takie dzieci zakładają sobie konto i dodają tutaj opisy tylko dlatego, żeby je chwalono. a jakbyście w ogóle nie zwracały na takie osoby uwagi to by się dzieciom znudziło i by poszły w pi zdu. dziękuję Mycha z pochwałę. ![]() z innej bajki ej to Ty jesteś moim cudem. <3maadziaa_lsm dziękuję serdecznie. ![]()
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2010-03-22 o 16:42 |
|
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
1. Zaczarowany świat rozpada się jak domek z kart... wystarczy tylko lekki podmuch wiatru
2. Ta któtka chwila był tajemnicza niczym zaczarowana- właśnie była 3. myśli zawieszone między rzeczywistością a marzeniami 4. A mniędzy nami nicość......
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Jogurt pitny o smaku niespełnionych marzeń.
To zapach Twoich perfum, czy moja wyobraźnia że jesteś w pobliżu? Obiecał że Jej nigdy nie zostawi, słowa nie dotrzymał jak każda typowa świnia, marki mężczyzna. Chciałabym aby słowa ABRAKADABRA były prawdziwe. Pomyślałabym sobie abyś zniknął. Po prostu wypier*****.
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę Was nie kłóćcie się już... bez off... Nauczę Cie życ tak jak ja... Nie będziesz chciał nigdy przestać... ![]() Pokaż mi świat Twoich rąk, zamknij bramę swego serca i już nigdy nie wypuszczaj mnie z tego raju...
Edytowane przez Czarny_Aniolek Czas edycji: 2010-03-22 o 17:06 |
|
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Love_HateYOU - ojejusieńku, dziękuję bardzo! *;
________ i ta aromatycznie czekoladowa otoczka wokół lodów, i to automatycznie przywołane wspomnienie o tobie. |
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
K***a mać! Z wątku się zrobił jeden wielki syf przez kilka biednych dziewczynek i tyle. Teraz powiedzcie: czy takie pisanie coś da? One mają dzięki temu jeszcze większą satysfakcję. Siedzą przed komputerem i robią zaciesz do monitora. Niech będzie pozdrowiona głupota! ![]() snowball, papergirl, ciiri - _______________ Jego zapach tak bezczelnie zawładnął jej zmysłami.. Marzyła o tym, aby ktoś jej kiedyś sprezentował pakiet "dodatkowych dób", aby dzień był dłuższy.. Prowokujesz skutecznie.. ...
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2010-03-22 o 17:12 |
|
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Zgłaszam się na ochotniczkę !
starałam się być miła (dla wszystkich) ale mnie też już powoli szlak trafia! i nie pozwole na to żeby nasz cudowny wątek rozpadł się przez takie kretynki ! damy rade złotko ![]() ___________________
wiosna - zmysłowa radość otulona promieniami słońca. Przy rozkwicie kwiatów unosi się zapach melodii. i to właśnie jest magia! Liście opuszczały zziębnięte drzewa, pozostawiając na ich gałązkach wszelaki smutek. Szarość zawładnęła lasem. a drzewa zamieniły się w mroczne demony. Doprowadził ją do stanu goryczy jej melancholijna rozpacz wprawiała wszystkich w obłęd. A najbardziej jej serce `-nie chce cię stracić?! -nie stracsz mnie!` - to chyba najbardziej popieprzony dialog w historii ludzkości! z tych słów aż wycieka kłamstwo, podłe cholerne kłamstwo którego wysłuchuje połowa z nas. codziennie. od nowa wsiąkamy aromat trucizny. I za nic w świecie nie chcemy przestać! i mogę szczerze powiedzieć jesteś w mej pamięci od kiedy, wrześniowego wieczoru wyznałeś mi miłość.
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej odejść, bo tak łatwiej, tak dziewczyny? ; ( chcę latać, ale czasami czuję się tak, jakbym bała się upaść. chcę płakać, ale oczy mi nie pozwolą, nie mam żadnych łez.
chcę biec i ukryć wszystko w środku, może będzie dobrze. ..ale może też nie.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' Edytowane przez nieliczylamwcalesie Czas edycji: 2010-03-22 o 17:22 |
|
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
..
nie wnikam w kłótnie . ale to się robi chore ..
wypie.rdalaj ze swoją gumką z mojego świata !
Bo z losem nie należy dyskutować . ostre krawędzie Najpiękniejsze kobiety mają najmniejsze szanse zdobycia wartościowego chłopaka dziecka entuzjazm. Teraźniejszość... słodka jak czekoladka..i ostra jak wódka Będziesz o mnie walczyć? A co to ja k*rwa, zamek w Malborku nie do zdobycia ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

( za błąd w nicku przepraszam ) . 

:rolley es:

Kiedy sobie odpuścić ryzykiem nie zawsze zyskam...