|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)
Ewelinko moja kochana no to mnie z ruchami pocieszyłaś dodatkowy stres, chyba naprawde kupie usg i ccodziennie będę sama patrzyła czy wszystko oki
.Muszę ruszyć dupsko , ubrać się i iść do przychodni po odbiór badań, potem jeszcze może do Was wpadnę, a jak nie to dopiero jutro, bo wieczorkiem do gina.Buziaki |
|
|
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Bo on juz siły do mnie nie ma. Po usg 4d trochę się uspokoiłam, ale jeszcze 15 tygodni! Ja też spadam bo lecę do banku a pozniej po wyniki moczu i odezwę się później. Daj znac kochana jak po wizycie i jakie wrażenia po usg. A też mi się tak nie chce wychodzić, że aż mi się coś robi! Buziaczki moje kochane!
|
|
|
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam, a u nas pusto. Dziewczynki chyba zajęte. Nie mam jeszcze wyników, ale mam dzwonić bo mają za jakąś godzinę być. Idę zaraz pomidorówkę robić, a teraz pałaszuję ptysie z budyniem bo jak wracałam z banku to jak zwykle mnie ochota naleciała na coś słodkiego. Jadę po południu do mamusi swojej i też podobnież mam nakupowane tone ciastek, słodyczy i pączków
)))). Kochane moje napiszcie co u Was, a jutro z rana poczytam sobie co porabiałyście w poniedziałek.
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka13 ja już mam 3 fotki maluszka i to mnie tylko uspokaja w dniu kiedy jestem u gina, Ja od wczoraj mam kupiony sernik z czekoladą i orzechami, wczoraj spałaszowałam 2 kawały
, dzisiaj dopiero zjem jak wróce od gina.Odebrałam już wyniki wszystko oki jedynie podwyższone MPV norma jest 6,00-10,00 a ja mam 12,20, ale podwyższone wyniki tego mam od początku ciąży, a gino nic nie mówi to chyba nie jest tak źle. Cieszę się,że nie mam anemi, przy moim niejedzeniu mięsa .Widzę,że u nas na forum faktycznie cisza chyba dziewczyny pracują nad potomkiem Jutro dam znać co i jak po lekarzu |
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Koniecznie daj znać. Kochana a ja zadzwoniłam do laboratorium i przyszły wyniki i kurcze jedna bakteria mi wyszła. Ostatnio były 2, brałam antybiotyk i któraś została jednak. Jestem złaaaaa bo znów mi jakieś leki przepisze na pewno. Kochana bardzo się cieszę, że u Ciebie jest w porządku! Oby tak było do końca! Ja mam 5 fotek z usg 2d, 6 z usg 4d i 6 filmików i dużo z dokładnego badania - mierzenia maluszka na usg 2d. Tyle, że te z mierzenia to są poszczególnych cześci ciałka i niektórych nawet nie wiedzieliśmy co przedstawiają, dobrze, że nam pan doktor powiedział. Na jednym jest na przykład przekrój trójnaczyniowy pępowiny..... Mój Boże skąd ja mam to wiedzieć
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedno usg z serduszkiem i z wykresem jego bicia, a tak to wszystkie te usg dziwne nic nie widać, przynajmniej jak byłam ostatnio u gina w 9 tc, a teraz to już 13 tc czyli może zobaczymy zarys dzidziusia
|
|
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Ojejciu aż mi milutko zrobiło po tym co napisałaś. Już niedługo to przed Tobą, a wtedy Ty mi będziesz opisywała co tam Twój szkrabik mały wyczyniał.
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka13 a my to dzisiaj gorącą linie uskuteczniamy, dziewczyny cały czas nieobecne
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja co byście o mnie nie zapomniały
Sprawy ślubne pochłonęły mnie bez reszty Strasznie miło się czyta Wasze posty o maluszkach, o tym, co w brzuszku wyprawiają i w ogóle... też chcę ![]() Może jednak się powstrzymam troszkę
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek a Ty przed ślubem???to poczekaj trochę i zacznij po tym całym stresie.
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, niestety jak to zwykle bywa przy poniedzialku jestem zalatana, a chcialabym pojsc wieczorkiem na basen. Kurcze wlasnie mi napisala znajoma, ze poronila w 5 tygodniu
Ona tez tak jak ja ma tarczyce i jej endo mowi, ze niestety jest bardziej podatna na poronienia, nie chce nawet o tym myslec, nie dosc ze nie wychodzi to jeszcze jak poronie to naprawde sie odechciewa![]() Ewelinka jutro rano ide do endo, wiec po po sjescie napisze
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w kosciele zotaly: zaplata, spowiedz przedslubna, podanie swiadkow i informacji o tym ze u tzta byly wygłoszone zapowiedzi... on juz jest calkowicie obkupiony, ja na razie mam... buty, strój sie szyje u krawcowej w czwartek mam miec pierwsza przymiarke ![]() a jutro mamy usg ![]() i jutro mam konsultacje na patologii ciazy i mam nadzieje ze dowiem sie co sie dzieje z ta moja szyjka
|
|
#375 | ||
|
Rozeznanie
|
Wczoraj była w gościach i nie miałam jak do wzs zajzec ale za to dzisiaj jestem
Cytat:
Cytat:
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
witam,nie bardzo wiem gdzie napisać,ale może Wy dziewczyny podpowiecie mi co trzeba łykać prócz kwasu foliowego przed zajściem w ciążę?? I w jakim czasie przed planowanym poczęciem należałoby juz brać witaminy??
Będę bardzo wdzięczna Wam za pomoc
|
#377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi na pocztku lekarz zalecił tylko kwsa folowy beż żadnych innych witamin w tabletach do do tego ja osobiście staram się jesc wiecej owosów i warzyw Podobno dobrze go zacząc brać kwas fioliwy już 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciaże
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a któryś kwas foliowy polecacie szczególnie czy to bez różnicy?? czyli żadnych suplementów nie bierzecie typu centrum czy falvit?
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Kwas foliowy lykaj folik 1 tabl. dziennie.Ja osobiscie biore falvit.A ja po tym moim niby @ i dalej pobolewaja mnie jajniki i podbrzusze.Nie wiem co jest grane.
|
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry dziewczyny. Ja regularnie czytam wasz watek, chociaz rzadko sie wypowiadam. Dzisiaj rano moj TZ powiedzial zebym juz wiecej was nieczytala bo w paranoje wpadne a on i tak juz mnie hipohondrykiem nazywa (mam nadzieje ze tak to sie pisze
) Do tej pory nie martwilam sie w zasadzie niczym dopoki nie poczytalam o tym duphastonie i fakt ze go musialam brac. Poza tym juz od 5 ciu tygodni mam kaszel i bol gardla, ktory zadnymi sposobami nie chce minac. Probowalam juz wielu rzeczy, syrop i tabletki przepisane przez gina, herbata z miodem i cytryna, napar z imbiru, syrop z cebuli (ochyda!!!). I prosze od wczoraj sie jeszcze pogorszylo i mam takie napady kaszlu ze az brzuch mnie boli. Przeczytalam gdzies jeszce ze bole kregoslupa nie sa dobra oznaka w pierwszym trymestrze. (przypominam ja jestem w 9tc) W jednej ksiazce jest nawet napisane ze moze to byc oznaka poronienia. Wiec ja teraz spac nie moge, bo kregoslup boli a ja sie martwie czy wszystko ok. Wiecie cos na ten temat? Wiem ze moze niepotrzebnie sie martwie ale oprocz TZa to wlasciwie nie mam z kim pogadac bo rodzina daleko, a ja na innym kontynencie zaszyta jestem. Przepraszam ze tak chaotycznie pisze, nie wiem czy cos z tego zrozumialyscie ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
A jesli chodzi o witaminy to raczej sie nie zaleca brac w ciazy bo mozna przedawkowac z niektorymi (np jest niedobrze jak sie ma za duzo wit A), chyba ze lekarz inaczej zaleci. Ale jesli jeszcze w ciazy nie jestes to na pewno nic zlego sie nie stanie, od jednej tabletki dziennie nikt nie przedawkuje a wlasciwie to raczej ci pomoze, wiec ja bym brala witaminy przed ciaza. |
|
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki! Znów dziś ledwo wstałam! Rano jestem tak zamroczona jakby mnie ktoś w głowę walnął.
Basimko kochana daj znać jak po usg. Principessina Skarbie czekam na wieści od Ciebie i trzymam kciuki za to co powie endo. Monana 27 wybierz się lepiej do lekarza bo jak domowymi środkami kaszel i ból gardła nie chce przejśc, to żeby przypadkiem z tego większa infekcja się nie zrobiła. Duphastonem się nie przejmuj. Na pewno nie zaszkodził dzidzi. Dygotka 8 Dziewczynki dobrze radzą, że możesz brać kwas foliowy. Czasem lekarze zalecają też brac luteine czyli progesteron, ale od kwasu spokojnie możesz zacząć. I do dzieła ;-). Jasiulko i mlm Fm cudne są te sprawy przedslubne.... |
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje po wczorajszym usg spadl mi narazie kamień z serca, serduszko bije, maluszek ma 2 rączki , 2 nóżki, i wszystko jest oki machał do tatusia i mamusi, i trzsymał też paluszka w buzi, moja słodka kochana kruszynka, niestety narazie nie wiemy czy ma jajolki , czy muszelke, ale czy to ważne, zakochałam się w nim na zabój.MA już swój pierwszy nakręcony film i pełno zdjęć
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Basima super Edytowane przez zenia2211 Czas edycji: 2010-03-23 o 15:14 |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
zenia2211 nawet nie wiesz, jak wczoraj się czułam, omało się nie popłakałam, a bicie serca mogłabym słuchać cały czas, kolejna wizyta 15 kwietnia
Aaaa przytyłam 2 kg, gino powiedział,że nie jest źle, ale żeby się pilnować, a jak tu sie pilnować jak wszystko takie smaczne![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
No napewn to jest superasne uczucie
mi az drzy serducho a co dopiero tobie Wazne ze wszystko jest dobrze z dzidzia.A mnie dalej pobolewaja te jajniki.Nie mam pojecia co jest grane |
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
zenia 2211 może idź do gina, może zaziębiłaś się gdzieś, nie możesz tak tego zostawić i czekać co się będzie działo.
|
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Może Ty jednak jesteś w ciąży?Ja miałam takie same objawy myślałam,że dostane okres bolały mnie strasznie jajniki, nawet miałam 1 czy 2 dni plamienia więc myślałam,że to okres, a tu w 4 tyg test wyszedł 2 kreski, a ból jajników miałam do 11 tc
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Lece dziewczynki coś spałaszować na obiadek, niedługo mój mężczyzna przyjdzie. Trzymajcie się przyszłe ciążówki i cieżarówki, wpadnę dzisiaj, albo jutro Edytowane przez Basima Czas edycji: 2010-03-23 o 16:13 |
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane nie czytalam Waszych postow, nadrobie dzis wieczorem, nie jestem w humorze, poroczalam sie dzis jak bobr, nie mam owulacji, mam badac poziom progesteronu przez 3 miesiace siodmego i 23 dnia cyklu, czyli do lipca nici napewno z ciazy a pozniej moze lekarz da w koncu jakies leczenie
|
#390 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

.

. Bo on juz siły do mnie nie ma. Po usg 4d trochę się uspokoiłam, ale jeszcze 15 tygodni!
Ja też spadam bo lecę do banku a pozniej po wyniki moczu 

Ona tez tak jak ja ma tarczyce i jej endo mowi, ze niestety jest bardziej podatna na poronienia, nie chce nawet o tym myslec, nie dosc ze nie wychodzi to jeszcze jak poronie to naprawde sie odechciewa

) Do tej pory nie martwilam sie w zasadzie niczym dopoki nie poczytalam o tym duphastonie i fakt ze go musialam brac. Poza tym juz od 5 ciu tygodni mam kaszel i bol gardla, ktory zadnymi sposobami nie chce minac. Probowalam juz wielu rzeczy, syrop i tabletki przepisane przez gina, herbata z miodem i cytryna, napar z imbiru, syrop z cebuli (ochyda!!!). I prosze od wczoraj sie jeszcze pogorszylo i mam takie napady kaszlu ze az brzuch mnie boli.