|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
Pan Tadek też dobry, ale ma szeroką szyjkę, a to ułatwia rozlewanie wódki po obrusie |
|
|
|
|
#2852 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Aaa przypomniało mi się co do garniaka,a zwłaszcza ściągania.Widziałam,że była dyskusja na ten temat,więc i ja się wypowiem.
![]() Otóż jest tego zdania,że owszem na początku,tż będzie cały czas miał,ale potem jak zrobi mu się goraco,to po co ma się dusić niechaj ściagnie.
|
|
|
|
#2853 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Musiałam znaleźc cos co mnie nie pogrubiZałącznik 2972095 Załącznik 2972096 A co do zaproszeń, do ja też jestem teraz na tym etapie. Przejrzałam zaproszenia na Allegro ale jakoś średnio mi się podobają. Chyba będę zamawiać z drukarni www.zaproszenia-slubne.com, ale gdzieś w filii na miejscu - lepiej zobaczyć osobiście jak to wygląda. No i ambitnie postanowiłam sama wymyślić jakiś oryginalny tekst wewnątrz zaproszenia zamiast brać gotowy... ale coś nie mam weny
|
|
|
|
|
#2854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie firma od zaproszen jeszcze raz je wyslala na swoj koszt i tym razem doszly dzis dostalam polecony z Wawki, ktory szedl 6 dni - chyba troche dlugo ![]() Cytat:
noo tez mi sie strasznie podobaja ALE chyba jednak wygoda gora raz, ze kiepsko bym sie czula bez zapiecia, bo niestety mam bardzo szczupla stopy i zeby mi tego typu buty nie spadaly to musze je od srodka dobrze obkleic zelowymi wkladkami zeby wypelnialy wolna przestrzen po miescie moge tak smigac, ale chyba idac do oltarza nie chcialabym sie zastanawiac czy mi po drodze but nie spadnie na codzien pomykam na 5-8cm, wiec nie wiem czy na 10cm bylabym w stanie przetanczyc intensywnie cala noc... pewnie skonczyloby sie to zmasakrowaniem stop ![]() dlatego jestem zmuszona je sobie darowac pocieszam sie tym, ze butow spod sukni praktycznie w ogole nie widac ![]() Cytat:
mi sie z serialami raczej scianka wspinaczkowa i bieganie kojarzy ![]() haha tez mam taka fobie z ta pilka w twarz kiedys tak dostalam prosto miedzy oczy na wf-ie podczas gry w pilke reczna... az mnie zwalilo do tylu z nog i zobaczylam gwiazdy no to fajna lokalizacje macie do wiekszosci miejsc z buta mozecie dotrzec w takim razie milego pobytu zycze![]() my dzis po spinningu bylismy na spacerku z aparatem bulwarami. polecam! ![]() Załącznik 2972159 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale meska czesc rodziny (ojciec, tesciu i TZ) stwierdzili po pertraktacjach kto co lubi, a czego nie lubi, ze bedzie Wyborowa w sumie tez ma calkiem calkiem ta butelke, wiec niech im juz bedzie...podobno Pan Tadziu za gorzki... ehhh ja tam i tak winko bede pic ![]() my sie jutro wybieramy po wodke do Selgrosa, bo jest fajna promocja i w sumie z rozeznania, ktore robimy od jakiegos czasu wyszloby najtaniej
|
||||||
|
|
|
#2855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
ale wczoraj była superowa pogoda a rano myślałam ze zjadę dzisiaj schodzę o 6 rano do auta widzę szron i chce go drapać a mój kochany TŻ stwierdził w sobotę gdy mył mój samochodzik ze drapaczka mi się już nie przyda i schował ją w garażu ![]() Cytat:
z koncesją oczywiście jak najbardziej się opłaca róznica np. sobieski 14,49 z koncesją a bez 18,90 zł![]() Cytat:
![]() a tak w ogole dzisiaj idziemy z kolejnymi zaproszeniami
|
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!
My mamy kolejne sprawy załatwione ![]() Wczoraj pojechaliśmy do factory i kupiliśmy Tżtowi buty ślubne i muszkę. Niestety nie mamy koszuli bo on ma rozmiar 38 i nie było nigdzie takiego. Ale jeszcze będziemy szukać. Trudniej będzie bo to musi byc koszula do muszki. Dziś zrobię zdjęcia w świetle dziennym i pokażę ![]() Do tego zastanawiamy się nad ewentualnym wyjazdem choć na tydzień gdzieś w ciepłe miejsce. Gdyby tylko zostało nam pieniędzy na tyle-pojedziemy. Jeśli nam się "impreza" zwróci, zostanie na następny semestr studiów to wtedy na last minut się załapiemy. Tylko jest problem-nie mam paszportu... W podstawówce zmieniałam imię. Mój ojciec uparł się przy rejestracji w urzędzie, że nie wyjdzie dopóki nie zapiszą że mam na imię OLA-nie ALEKSANDRA bo i tak nikt tak nie będzie na mnie mówił. I męczył ich tak długo, że w końcu dali za wygraną, a ja miałam same kłopoty bo wszędzie i tak wpisywali Aleksandra albo Olga. Paszport wtedy tez miałam na Ola. Pod koniec gimnazjum zmieniłam na Aleksandra bo wiedziałam ze im dalej tym będzie trudniej więc teraz mam nie ważny paszport. I teraz najważniejsze: żeby pojechać gdzieś gdzie potrzebny jest paszport musiałabym go przed ślubem wyrobić-ale po ślubie kolejny raz bym musiała żeby zmienić na taki z nowym nazwiskiem więc to dwa razy te same koszty! Wiem, że do krajów strefy nie trzeba mieć ale nie wszędzie na dowód się da. Tż wpadł na pomysł, żeby wziąć miesiąc wcześniej ślub cywilny, zmienić dokumenty i pojechać na nowych Wtedy jakbysmy trafili coś nie na dowód na last minut to nie bylibyśmy w stresie.Ile może potrwać wyrobienie nowych dokumentów po ślubie cywilnym? Tż wpadł na pomysł żeby tylko świadków zabrać i nie powiedzieć nic nikomu Taki nasz mały sekret
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam tutaj nic Ale podczytywac podczytywałam, przyznaję się bez bicia ![]() Co do tematów poruszanych to powiem tak... Mój TŻ będzie miał ślubną kamizelkę, wszyscy u nas mają więc nie będziemy się wyłamywac I tej kamizelki raczej nie będzie ściągał A ile wytrwa w marynarce to tylko od niego zależy. Podejrzewam że bardzo szybko ją zdejmie bo to gorący chłopak jest hahaWódkę jak już kilkakrotnie pisałam mamy wyborową, z hurtowni ![]() Dzięki dziewczyny za uświadomienie mnie co do papierkologii z USC. Myślałam że to zaświadczenie to kożdy ze swojego wybiera a tu się okazuje że zaświadczenie wybierzemy z mojego ![]() AHa... w zeszłym tygodniu odebrałam nasze obrączki A dziś jedziemy do pani od placków ustalac wszystko, żeby nam zrobiła listę produktów
|
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie tez mam ten sam problem
mam nie ważny paszport od roku a chcielibyśmy z TZ wyjechać gdzieś w ciepłe kraje na podroż poślubną ale tam trzeba mieć paszport z tego co wiem na paszport się czeka max 2 miesiące ale po co mam teraz wyrabiać jak i tak we wrześniu czy w sierpniu będzie nie wazne ?? no i nie wiem jak teraz to rozgryż
|
#2859 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068560]Wyjełam pranie i krzyczę o kur..... Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..." Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się nieźle ubawiłam wybierając zdjęcia ![]() Cytat:
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
u mnie to nie przejdzie bo ja mam nie ważny-zmieniłam imię i mam inne w dowodzie a inne w paszporcie. A na paszport czeka się pewnie z 4 tygodnie.
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny powyjeżdżały, wróciły i głowy im nie urwano
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj odebrałam obrączki i normalnie są takie piękne,że już chciałabym swoją nosić I kupiłam buty, ale nie wiem czy nie przesadziłam z obcasem ![]() Wyjdzie w praniu ![]() Miłego dzionka życzę |
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odebralam w zeszlym tygodniu swoj paszport .. czekalam 2 tygodnie. a jesli bierzecie slub w wakacje no to powiem CI ze mozesz miec problem oile dobrze kojarze wymiana paszportu za wzgledu na zmiane nazwiska czy tam czegos musisz miec akt slubu z urzedu zaswiadcenie z urzedu miasta badz gminy o tym ze zmieniasz dowod i oplata bodaj 14 zl a dowod to chyba za darmo wymianiaja ale ile sie czeka to ci nie powiem ale tez pewnie ze 4 tygodnie (na swistku od paszportumasz napisane ze czeka sie 4 tygodnie ale dostajesz tez nr sprawy ktora mozesz sobie pilnowac w internecie i ja pilnujac mialam paszport po 2 tygodniach) |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo dół jest ładny. Cytat:
![]() Cześć wszystkim Ja dzisiaj robię z mamą rajd po sklepach, bo ma urlop
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ktoś może nie chcieć hucznego wesela ale w takim razie po co się godził na nie in the first place. Poza tym skoro tak bardzo chcieliscie zacelebrowac rocznice zareczyn to trzeba bylo sobie termin pierwotnie zamowic na ten dzien a jesli chcesz sie ohajtac tylko to po by miec juz na podrozy poslubnej papiery z nazwiskiem meza no to wg mnei to jest malo wystarczajacy powod. rozumiem podniecac sie tym wsyzstkimale po co sobie dokaldac emocji roboty i ujmowac waznosci tego dnia weselnego.. ale to twoj wybor |
|
|
|
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
przyznam, ze dla mnie też jest to dziwne, w podróż poślubną można się wybrać i pół roku po ślubie, niekoniecznie musi to być na drugi dzień
A skoro ma sie ustaloną datę, itd... to nei widzę sensu takiego kombinowania i rozmieniania na drobne z powodu tygodniowego odpoczynku
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym cywilnym to taki szalony pomysł. Moglibysmy wtedy szybciej dostać dokumenty i pojechac gdzie byśmy chcieli i po slubie kościelnym czakałabym na nie krócej. Ale też nie jest powiedziane, żę to zrobimy. Po prostu po kupnie pieknych ślubnych butów, Tz się rozczulił i wpadłna szalony pomysł ślubu w tajemnicy Tylko my i świadkowie. Dokumenty już będziemy miec więc nie trzeba będzie nowych. Do kościelnego ważne są 6 meisięcy. Dokumenty do wyjazdu to drugorzędna sprawa-po prostu pozytywny efekt uboczny jego szalonego pomysłu. Czasami jest szalony Tak tylko zapytałam co myślicie. Pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-03-23 o 09:27 |
|
|
|
|
#2876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
ale dzis ladnie Cytat:
od dzisiaj w Selgrosie Wyborowa jest za 18,29 jesli oplata za brak koncesji wynosilaby 2% to ostateczna cena byloby 18,65, a to jak na Wyborowa jest super cena ![]() Cytat:
![]() a jak Wam koniecznie zalezy na podrozy po slubie to taniej bedzie wyrobic teraz ten paszport niz robic wczesniej slub cwyilny, ktory tez swoje kosztuje, bo przeciez w jeansach nie pojdziecie ![]() ja w zeszlym roku w lutym czekalam na paszport 2 tygodnie ale im blizej wakacji tym dluzej sie czeka ![]() Cytat:
moja siostra i szwagier sa ateistami, a ich wesele bylo jedno z huczniejszych na jakich bylam ![]() Cytat:
)
|
||||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wez juz kobieto nie kombinuj bo to tylko dodatkowy stres a slub bierzecie w kosciele ??? bo jak tak to ta gadka o niewierzacym tz i dbaniu o jego dobre samopoczucie to jakas totalna hipokryzja a na pewno schizofrenia. wg mnie jesli juz tak koniecznie chcesz dbac o samopoczucie calej rodziny to zrob ten slub cywilny wczesniej a zrezygnuj z koscielnego.. sama zobacz odpadna ci opalty koscielne i ten stres i ceremonia bedzie szybsza ( u mnie w usc sluby sa co pol godziny a msza trwa 1 godzine) wg mnie za bardzo chcesz wszystkim dogodzic i taka totalna schizofrenia ci wychodzi.. przystopuj bo wyfikniesz szybciej niz szanowny tatus |
|
|
|
|
#2878 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
płacilismy coś chyba 18 zł, nie za droga, a podobno smaczna.. ja się tam nie znam bo nie piję zbytnio na sylwestra strzelilismy sobie litrową finlandię![]() Cytat:
![]() My zamawiamy ciasto u takiej pani co piecze w domu i płacimy za gotowe ciasto ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
Witam koleżanki
Czy któras z Was była na weenekdowym kursie przedmałażeńskim? Mój TŻ po kursie stał sie aniołem
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że gdyby po jakimś zcasie rodzice dowiedzieli się co zrobiliście, to byłoby im przykro ;/ Jakos nie widzą mi się śluby w tajemnicy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

ściagnie.

po miescie moge tak smigac, ale chyba idac do oltarza nie chcialabym sie zastanawiac czy mi po drodze but nie spadnie
na codzien pomykam na 5-8cm, wiec nie wiem czy na 10cm bylabym w stanie przetanczyc intensywnie cala noc... pewnie skonczyloby sie to zmasakrowaniem stop 
z koncesją oczywiście jak najbardziej się opłaca róznica np. sobieski 14,49 z koncesją a bez 18,90 zł

mam nie ważny paszport od roku a chcielibyśmy z TZ wyjechać gdzieś w ciepłe kraje na podroż poślubną ale tam trzeba mieć paszport