|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
![]() ładna taka fajnie prosta... a ja jaką traumę dziś przezyłąm to nie macie pojecia pamietajac ze juz od pazdziernika mam sukienke w domu poszlam dizs do krawcowej i maaaatko nogi sie pode mna ugiely tyle sukien na raz (pamietajcie ze ja kupowalam przez neta i w prawdziwym sklepie - salonie z sukniami spedzilam na zywo moze w sumei godzine) ale zamowilam sobei haleczke jeszcze mam podjechac tylko z obwodem kola na samym dole ... o wlasnie orientuje sie ktos jak to sie mierzy.. znaczy ja wiem ze miarka po obwodzie .. ale wiecie moge miec na dole przy podledze nawet kolo 3 metry jak sie upre tylko czy to nie bedzie zbyt smiesznie wygladac :/ ide na watek ebayowy tam sie dowiem bo tam jest jedna taka madra glowa od halek |
|
|
|
|
#3122 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Zgadzam się z Toba ewo,co do opini sukni dany.
Ja tworze liste gości w wordzie,by potem wysłać liste i projekt zaproszeń,ktory jesteśmy w trkacie szukania/wybierania. ![]() Tak w ogóle mam dylemat odnośnie pewnych gości. Moi rodzice,zwłaszcza mama chce zaprosić teściów mojego brata,a to dlatego bo siostra mojej bratowej zapraszała na ślub/wesele moich rodziców.Nas/my zaproszeni nie bylismy/nie dostaliśmy,bo pewnie powodem tego,że i tak by nas nie było,ze względu że nie mieszkamy w kraju.A ja nie wiem,czy chce ich zapraszac,z tego względu że to ludzi ktorzy uważają się za nieomylnych,którzy pewnie będa komentować a raczej porównywac nasz slub a ich młodszej córki ( siostry bratowej ) Ja już słyszałam,że w sali remizie ( chrzestna tż-ta nas na nia namawiała,w dodatku jak jeszcze byliśmy z tz-tem w poczatkowej fazie związku,dowiedzielismy sie że chrzestan tż-ta i teśc mojego brata to kuzyn-kuzynka=kuzynostwo No właśnie...... Zreszta tu też nie chodzi,że przydrożna,ale nic tam szczególnego/fajnego i nie skomentowałam tego,bo mnie to nie obchodziło,gdzie mają wesele.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-03-23 o 21:46 |
|
|
|
#3123 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
po co robic z igły widły, przeciez pisalam ze nie mam pretensji i ze nie przeszkadza mi jesli ktos wyrazi jasno i szczerze swoje zdanie, nawet jesli jest negatywne. bardziej cenię szczerosc niz sztuczne słodzenie. W dodatku przyznalam, ze sama nie uwazam swojej sukni za ideał i bylam zmuszona do wybrania takiej a nie innej ze wzgledu na dopasowanie do sylwetkimoże zacytuję własną wypowiedź na pokrycie powyższych słow: Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ach, i przez to wszystko zapomnialam jaki temat chciałam poruszyc ![]() wiem ze nie pierwsza i nie ostatnia, ale szukam alternatywnej piosenki na podziekowania dla rodzicow (oczywiscie alternatywnej dla "Cudownych rodzicow mam"). szukalam juz troche w internecie, ale propozycje ktore znalazlam albo brzmia jak disco polo albo są o samej matce. HELP! |
|||
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide spac |
|
|
|
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
to moja suknia. Teoretycznie bo pani w salonie powiedziala ze to nowy model i nie ma w necie. Ale wydaje mi sie ze to ta. Ma tren czego tu nie widac.
A przede wszystkim jest lekka i wygodna http://www.mojeciuchy.pl/dane/414502...bella_635.htmlw sumie po pierwszym salonie odrzucilam falbanki a jednak potem zdecydowalam sie hehe tzta tez urzekla ale nie wie ze jednak ja wybralam bo sie wachalam ktora wybrac. I powiedzialam mu ze wkoncu w innym salonie kupilam, z czerwonymi dodatkami i takie tam i sie biedak nie domysla teraz, ale sie zdziwi |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam nową piosenke do filmu ślubnego Taka http://www.youtube.com/watch?v=ugpjfYA1hZ4a taką tego zespołu juz wczesniej wybrałam http://www.youtube.com/watch?v=kB1DQYh1vCs No i jeszcze ta http://www.youtube.com/watch?v=mxkMlS2nuU8&feature=fvst i jeszcze pare innych mam w zanadrzu A teraz słucham tej http://www.youtube.com/watch?v=fDAiYlZDZKU strasznie ją lubię, chciałabym jechac na koncert do Slane Castle, jakby jeszcze raz tam grali to bym chyba wyciągnęła tżcika![]() Byłam dziś w księgarni, bo była wyprzedaż 25% off I kupiłam "Katedrę w Barcelonie" Ildefonso Falconesa i "Chrystusa z karabinem na ramieniu" Ryszarda Kapuścińskiego Ehhh nie moge się doczekac końca studiów, bo wreszcie będę miała czas na przeczytanie wszystkich książek Aktualnie mam ponad 10 w kolejce No i jak będę miała czas podejde zapisac się do klubu Świata Książki, bo wydają tam na prawdę fajne książki, jeszcze na żadnym tytule od nich się nie zawiodłam.Chciałam kupic mapę Cypru, żeby nam zaplanować traski,a le nie było w dwóch księgarniach...najwyżej kupie przez net. Nie wiem czy Wam mówiłam, ale zamierzam kupić gitarę basową Ale to jak sie odkopię z wszystkich uczelnianych spraw, koniec podyplomówki mam zaraz na poczaku lipca, obrona na mgr to pikuś, więc od wakacji jestem zamężna i intelektualnie wolna I moge się poświęcic innym fajnym zajęciom
|
#3127 |
|
BAN stały
|
agator ładna suknia.
Samoa,do filmu slubnego mi sie podoba piosenka ta: http://qukaczmarczyk.wrzuta.pl/audio...l_-_jason_mraz |
|
|
|
#3128 | |
|
BAN stały
|
no przykro slyszec, bo przeciez nie wesolo. Nic sie nie dzieje przeciez - nie mam prawa napisac "szkoda ze moje sukienka Ci sie nie podoba" ?
nie wklejalam jej zeby sie chwalic urodą sukienki, tylko ktos z forum poprosil o wklejenie zdjec gdy napisalam co juz mam do slubu zalatwione kubusewa, nie mam na celu przepychanek słownych ani żadnych nieprzyjemnych sytuacji na forum. Rozumiem ze jestes ode mnie starsza stażem forumowym (bo jeśli chodzi o wiek to niekoniecznie) i w tym względzie mozesz/powinnaś pewne rzeczy podpowiadac, co jest rzeczą naturalną. uważam jednak, że wyolbrzymiłaś sprawę w swoim poście i niewiele w nim było wyjaśnień, raczej więcej karcenia. PS. sugeruję ponowną lekturę ostatniego zdania z mojego poprzedniego posta Cytat:
(takie, jak wybór sali, obrączki, fotograf i cała masa innych elementów ślubu/wesela, które są tematami rozmów na tym forum) |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widze od razu, ze mamy inne wyobrazenie o filmie Twoja taka spokojniejsza![]() A mnei teraz wzięło na wspomnienia i słucham tego http://www.youtube.com/watch?v=H2jCb...eature=related musze się dokopac do płyt
|
|
#3130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() " a. Wartość jest ujemna z powodu ujemnej średniej kowariancji pomiędzy pozycjami. Narusza to założenia modelu rzetelności. Należy sprawdzić kodowanie pozycji." Takie coś mi wyskoczyło, jak chciałam alfa cronbacha obliczyć. Jak masz czas i ochotę mi z tym pomóc to może podaj maila na pw bo jak tu będziemy tak pisać, to dziewczyny pomyślą, że coś knujemy Cytat:
![]() Cytat:
Ale się rozpisałyście - nadrabiam dalej
|
|||
|
|
|
#3131 |
|
BAN stały
|
fajne piosenki proponujecie, szczegolnie KOL "use somebody" jest taka "plastyczna" jelsi chodzi o klip.
ja sie zastanawiałam czy na samą czołówkę nagrania nie dac muzyki filmowej (samego score, nie piosenki). i zastanawiam się co by pasowało. macie pomysły? jedyny jaki dzis mi wpadł do głowy to fragment pt. "maestro" z filmy The Holiday (ale nie odpoczatku, gdzieś od momentu 1min05sek). nastrojowy ale nie flegmatyczny
|
|
|
|
#3132 | |||
|
Zakorzenienie
|
1200 z bolerkiem, halką, welonem szyta na mnie, ale po ślubie muszę ją oddać
![]() Cytat:
No ale najważniejsze, żeby oczko wyzdrowiało ![]() Cytat:
![]() Skromnie, ale ładnie Chociaż osobiście dodałabym tam trochę koronki, albo innych ozdóbek ![]() Cytat:
Suknia bardzo ładna, ale te gromnice na zdjęciu mnie rozbroiły ![]() I dalej nadrabiam. Zaszalałyście dzisiaj
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-03-23 o 23:17 |
|||
|
|
|
#3133 |
|
BAN stały
|
To fakt,ta piosenka która wkleilam jest wolna,sentymentalna.Zaraz odsłucham te,które Ty Samoa wkleiłas.
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym myśleć, że obrona mgr to pikuś Mnie strasznie stresuje. Za to podyplomówką się wcale nie stresuję ![]() Aaa... i jeszcze jedno... nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale Kubusewa mogłabyś się czasem powstrzymać od złośliwości. Nikt Ci nie broni wypowiadać swojego zdania, ale nie musisz tego robić w ten sposób i odrzucać z góry zdania innych osób, albo krytykować je za to, że piszą to co czują. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Ale tu się cisza zrobiła ![]() A na dole widzę, że dziewczyny podczytują i nic nie piszą ![]() To ja już zmykam spać, bo jutro znów do Poznania jadę. Dobranoc
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-03-23 o 22:59 |
|
|
|
|
#3135 |
|
BAN stały
|
Ja jestem,czytam ale dalej tworze liste gości.
|
|
|
|
#3136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze ten nasz nie bedzie sie wychylal poza przecietna ![]() Cytat:
cena jak dla mnie o wiele za wysoka no ale tak wyszlo zmusili mnie (3890 suknia, 690 welon )Cytat:
z tego co widze to pogode macie jak w banku ![]() Cytat:
tylko przypilnuj zeby Ci dobrze gorset dopasowali, bo widze po laskach w niej, ze chyba lubi sie zsuwac i jakos tak dziwnie miac ![]() Cytat:
mialas jakas skale Likertowska, Guttmana czy cos w tym stylu? (domyslam sie, ze to pretest jakiejs skali ). ewentualnie mogloby sie tak dziac gdybys do testu wrzucala jakies zmienne z poza skali z kompletnie innym kodowaniem, ale az takiego zacmienia to bys chyba nie miala![]() bo w sumie nic wiecej nie przychodzi mi do glowy ![]() nam zawsze powtarzaja - "90% waszej pracy to wyczyszczenia bazy i przygotowanie jej do dzialania, przez kolejne 10% spijacie smietanke" sprawdz ta baze i jesli to nie w niej lezy problem to moze ja rzuce okiem ![]() zaopatrzylismy sie w % na wesele ![]() jednak roznica w cenie miedzy wersja z koncesja, a bez koncesji to zaledwie 2%,wiec w sumie za 0,5l Wyborowej wyszlo 18,65zl ![]() ) okazaly sie nic nie warte, bo jak widac wystarczy wyhaczyc promocje i znajdzie sie wodka we wlasciwej cenie jeszcze patrzylam na szampany, ale u nas to strasznie na nich zdzieraja dlatego kupilismy na sprobowanie winko musujace Jacob's Creek - przy najlblizszym rendez-vous sprobujemy do tego jeszcza zaopatrzylismy sie w rieslinga (tez na sprobowanie) w dosc atrakcyjnej jak na rieslinga cenie (nawet porownujac jego cene na necie w $), wiec jak bedzie dobry to tez sie prawdopodobnie na niego zdecydujemy najwiekszy problem bedzie z winkiem czerwonym, bo tych polwytrawnych jest strasznie maly wybor mozliwe, ze stanie na dobrym, wielokrotnie sprawdzonym Tempranillo no to tyle alkoholowych wiesci z frontu weselnego
Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-03-24 o 00:23 |
|||||
|
|
|
#3137 |
|
BAN stały
|
lain,no to za procenty
![]() Mam fajne zdjęcie bardzo odważnej podwiązki. ![]() A na suwaczku wybiło mi właśnie 6 miesięcy do slubu.
|
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
kubusewa, lain: no to w takim razie damy mu 150zl i niech sie cieszy
hihiihW sumie autokar tez dzisiaj (znaczy wczoraj ...juz ta godzina ![]() ) zalatwilismy.Polecam avatar 3D fajne efekty ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- moniczka2123: na mnie szyja w salonie suknie, dalam 2500 zl plus welon chyba mnie wyjdzie 200zl
|
#3139 |
|
BAN stały
|
Ja też zmykam spać.
Dobranoc.
|
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki
weszłam tu na chwilke żeby życzyć wam miłego dnia i ładnej pogody może którejś z was uda się załatwić coś nowego.mnie czeka ciężki dzień w pracy całe 13 godzin tylko nie piszcie za dużo żebym jutro zdążyła was nadgonic MIŁEGO DNIA
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymac za mnie kciuki
![]() Bo wczoraj zamiast się cały wieczór uczyc to przerandkowałam z TŻtem a dziś kolokwium Ale i tak nie żałuję ![]() Poza tym ustalone wszystko mamy związane z ciastami i tortem, mamy się po niedzieli zgłosic do pani po listę produktów
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Gosia
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
ale znów dziś ładnie ![]() w ogóle tak mi się super dzisiaj spało ze normalnie nie mogłam wyjść z łózka ile bym dała żeby tam jeszcze zostać Wczoraj kolejne zaproszenie daliśmy
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przejrzę jeszcze wszystkie dane jeszcze raz i dam Ci znać co wykombinowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia wszystkim |
|||
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Jak obiecałam podrzucam zdjęcia butów i muszki zakupionej w poniedziałek
![]() Załącznik 2974634 Załącznik 2974635 Załącznik 2974636 Załącznik 2974637 Załącznik 2974638 Mama Tżta była zachwycona butami Jak wczoraj ubrał wszystko(tylko koszulę starą, bo nowej nie możemy znaleźć) to zakochałam się po raz drugi Wygląda super!
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie na Twoim profilu pozostawie to bez komentarza...niech Ci reszta powie dlaczego.. co do omawiania wyborów.. właśnie omawiałyśmy Twoją suknię więc zapodaj coś innego do omawiania.. moje wybory już zaostały przemaglowane na wszystkie strony
Hej PMki miłego wiosennego dnia ![]() Przed chwila uslyszalam ze u mnie ranem moze byc nawet ponizej 0 stopni a ja po wczorajszym goracu znowu wystawilam bazylie na balkon i za pene znowu mi zmarzla.... grrrrrrrrrrrrrrr
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-03-24 o 08:21 |
|
|
|
#3147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A suknia ładna, mimo, że nie przepadam za falbankami to muszę powiedzieć, że ta ma coś w sobie Cytat:
Cześć wszystkim Kolejny ładny dzień u mnie
|
|
#3148 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() życzę Dziadkowi dużo zdrówka! jak tam ostatnie przygotowania? Cytat:
chociażby w tesco ![]() Cytat:
Podoba mi się Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3150 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my teraz jestesmy na etapie szukania mieszkania.. niby umowę wstepną mamy podpisaną na rynku pierwotnym, dzisiaj idziemy oglądać mieszkanie na rynku wtórnycm.. budynek ma 10 lat.. wiecie może jak to jest z tym podatkiem od wzbogacenia czy jakoś tak?? podobno jak kupimy nowe mieszkanie świezo wybudowane, to nie ponosimy kosztów tego podatku, a jak we wtórnym to jakiś się tam płaci podatek, ileś procent wartoście mieszkania?? wie może któraś ??mi się podoba lubię prostotę w sukienkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i po garnitur mielismy jechać w sobotę zobaczyć,a le ja do pracy idę, więc pojedziemy po świętach
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Moi rodzice,zwłaszcza mama chce zaprosić teściów mojego brata,a to dlatego bo siostra mojej bratowej zapraszała na ślub/wesele moich rodziców.Nas/my zaproszeni nie bylismy/nie dostaliśmy,bo pewnie powodem tego,że i tak by nas nie było,ze względu że nie mieszkamy w kraju.A ja nie wiem,czy chce ich zapraszac,z tego względu że to ludzi ktorzy uważają się za nieomylnych,którzy pewnie będa komentować a raczej porównywac nasz slub a ich młodszej córki ( siostry bratowej ) Ja już słyszałam,że w sali remizie ( chrzestna tż-ta nas na nia namawiała,w dodatku jak jeszcze byliśmy z tz-tem w poczatkowej fazie związku,dowiedzielismy sie że chrzestan tż-ta i teśc mojego brata to kuzyn-kuzynka=kuzynostwo
No właśnie......
Zreszta tu też nie chodzi,że przydrożna,ale nic tam szczególnego/fajnego i nie skomentowałam tego,bo mnie to nie obchodziło,gdzie mają wesele.
po co robic z igły widły, przeciez pisalam ze nie mam pretensji i ze nie przeszkadza mi jesli ktos wyrazi jasno i szczerze swoje zdanie, nawet jesli jest negatywne. bardziej cenię szczerosc niz sztuczne słodzenie. W dodatku przyznalam, ze sama nie uwazam swojej sukni za ideał i bylam zmuszona do wybrania takiej a nie innej ze wzgledu na dopasowanie do sylwetki
, ale będę ją jeszcze przerabiać
No i jak będę miała czas podejde zapisac się do klubu Świata Książki, bo wydają tam na prawdę fajne książki, jeszcze na żadnym tytule od nich się nie zawiodłam.

bo jak tu będziemy tak pisać, to dziewczyny pomyślą, że coś knujemy 

). ewentualnie mogloby sie tak dziac gdybys do testu wrzucala jakies zmienne z poza skali z kompletnie innym kodowaniem, ale az takiego zacmienia to bys chyba nie miala

??