|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
najlepiej miec jakeigos takiego wyprobowanego ... co w naszych czasach sie rzadko zdarza ale w sumie moze macie kogos takiego
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Czesc
nawet nie mowcie mi o spowiedzi to bedzie koszmar u TZa kiedys byl podobno w kosciele taki ksiadz ktory posluchal, zadal pokute i puk puk ale TZ nie wie czy on tam jeszcze jest przydaloby sie ![]() Cytat:
![]() ale dzis grzeje sloneczko (choc na razie prognozy sa srednie ) uwielbiam ogniska ![]()
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to w tym momencie mnie wystraszyłaś, to ja już nie mam alternatywy
|
|
|
|
|
#3184 |
|
BAN stały
|
Cześc
![]() No to oficjalnie dziś napisze,że wybija równe 6 miesięcy do slubu. ![]() Miałam głupi sen,że musiałam skoczyć na jakąs nakładke,która pływała na wodzie.Miało to potem związek,taki że znalazłam się na promie.No,ale to śnią się chyba moje lęki związane z płynięciem promem. ![]() Ok,dalej Was nadrabiam bo jestem w trakcie.Zostały mi 2 strony do nadrobienia. |
|
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3186 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tyle załatwionych spraw Faktycznie dużą liczbę gości będziecie mieli, wydaje mi się, że ostatnimi czasy (przynajmniej w moim regionie) takie duże wesela to rzadkość. Ale cóż i takie się zdarzają jesli ma się bardzo dużą rodzinę. Ale na pewno będzie to dla Was niezapomniane przeżycieCytat:
Cytat:
Niekiedy taki starszy ksiądz potrafi zaskoczyć luzem, normalnym podejściem do wielu spraw i zrozumieniem dla ludzi młodych.Ale produkujecie udało mi się nadrobić Tylko przemeblowanie zrobimy, a malowanie to juz po świętach
|
|
#3187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisząc o tym co zaproponował Tż, myślałam właśnie o tobie i moich rodzicach. Przeciez jeszcze nie tak dawno brało sie dwa i nikt nie mówił, że jest to umniejszanie dnia czy zbędne procedury. Wczoraj pisząc dziewczynom o tym, sądziłam że Tż tak tylko sobie powiedział i po komentarzach dziewczyn w sumie już nie chciałam do tego wracać. Ale okazało się że Tż mówił poważnie! Wczoraj z ciekawości po dyskusji z dziewczynami zadzwoniłam do urzędu i okazało się że jest wolny termin na 1.07- w rocznice naszych zaręczyn. Ja mam aktu urodzenia w domu, a Tz dostanie od ręki bo jego rocznik jest już w systemie elektronicznym, za 22zł. Po ceremoni dostalibyśmy już dokumenty do ręki i moglibyśmy od razu wyrobić dokumenty. Moja przyjaciółka, która pomaga mi w przygotowaniach stwierdziła, że ten pomysł nie jest zły bo przez ten miesiąc na spokojnie pozałatwiamy sprawy papierkowe i po ślubie kościelnym miesiąc później będę już miała wszystko z głowy. Wtedy tylko odpoczynek i radość z tego że jesteśmy małżeństwem już ![]() Jak się nad tym zastanowić to nie jest taki zły pomysł. I co jeszcze jest zaletą-możemy wybrać innych świadków. Ja miałam dwoje kandydatów, Tż też. Biorąc cywilny moglibyśmy wyróżnić i jednych i drugich. Z ubraniami ie będzie problemu. Tylko pomysł o tajemnicy oczywiście nie wchodzi w grę. Moga z nami być rodzice, rodzeństwo i świadkowie. Jak się temu bliżej przyjżeć to nie jest taki zły pomysł. Jeszcze nikomu o tym nie mówiliśmy, ale nie sądzę żeby rodzice mieli coś przeciwko. Przeciez miesiąc później i tak mamy kościelny. Cywilny możemy potraktować jako coś dla Tżta, a kościelny dla mnie. I z głupeigo pomysłu okazało się to całkiem realnym planem oczywiście z modyfikacjami.Myślę, że dla nas byłoby to bardzo dobre rozwiązanie. Gratulacje pozałatwianych spraw ![]() Dodatkowo jeszcze sprawdziliśmy że na uczelni mogłabym zmienić dokumenty bo możliwość jest do końca lipca. No i w pracy oczywiście. Jestem koordynatorem więc czeka mnie powiadomienie wszystkich partnerów, zmiana pieczątek, dokumentów... myślę że fajnie byłoby zrobić to jeszcze przed urlopem.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-03-24 o 12:21 |
|
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2010-03-24 o 12:18 |
|
|
|
|
#3189 | ||
|
BAN stały
|
Nadrobiłam,dwie odpowiedzi zacytuje na reszte odpowiem to co mam napisane na kartce.
To po kolei i w miare możliwości będe odpisywać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to, ze mimo, ze wszyscy krytykowali, a macie zamiar sie na to zdecydowac. Czasem nie moge wyjsc z podziwu jaki wplyw na zycie niektorych ludzi ma "a co ludzie powiedza?" (regularne powiedzonko mojej babciEdytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-03-24 o 12:29 |
|
|
|
|
#3191 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ok nadrabiam dalej. ![]() Gosica,trzymam kciuki ![]() ultra :oklaski: za klejne rozdanie zaproszenie/a.
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o inne tematy to zapodałam: - szukam alternatywnej piosenki dla "Cudownych rodziców mam" ![]() - rozważam jakąś muzykę filmową na początek nagrania video (ale jeszcze nie wiem jaką) - wysilam się na wymyślenie własnego tekstu do zaproszeń Może doradzisz w którejś kwestii? czy któraś z Was w ogóle wymyślała własny tekst czy raczej wszystkie korzystacie z szablonów tekstowych w zaproszeniach?
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a wlasnie wpadlam na pomysl, zeby jako "nagrody" w zabawach oczepinowych (pamiątki) dla gości ze ślubu zrobic jakies gadzety (koszulki lub kubki) z naszym zdjeciem, ale zmontowanym zabawnie. np. para z obrazu "american gothic" albo bonnie & clyde z naszymi twarzami To chyba fajniejsze niż butelka wódki w nagrodePS. juz kilka razy sie zbierałam zeby napisac: gosica502, avatar chwytający za serce
Edytowane przez Anouk. Czas edycji: 2010-03-24 o 12:50 |
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
„...- Ludzie zapomnieli o tej prawdzie - rzekł lis - lecz Tobie nie wolno zapomnieć. Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś. Jesteś odpowiedzialny za swoją różę. - Jestem odpowiedzialny za moją różę - powtórzył Mały Książę, aby zapamiętać... ” „Mały Książę” Antoine de Saint – Exupery ......................... ............... i ......................... .............. wraz z Rodzicami mają zaszczyt zaprosić Sz. P. na uroczystość Zaślubin, która odbędzie się dnia 31 lipca 2010 roku o godzinie 16.00 w ......................... ......................... .......... Po uroczystości miło nam będzie gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym, które odbędzie się w ......................... ......................... ......................... ...... Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 15 czerwca 2010 r. (imie, nr telefonu) (imie, nr telefonu) czyli najnormalniej w swiecie
chcialam cos przykombinowac, ale stwierdzilam, ze nie mam pomyslu i nie chce mi sie wysilac Cytat:
o ile kubek jeszcze ok to nie wiem co mialabym zrobic z koszulka z twarzami znajomych ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-03-24 o 12:51 |
||
|
|
|
#3197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co przeprowadzki to już w ogóle jestem happyCytat:
Tak myślę, że tylko nam to na dobre wyjdzie Choć mam pewne obawy, ponieważ mój TŻ pracuje 5 min drogi od domu rodzinnego, a aktualnie jego rodzina nie posiada swojego auta, tylko wszędzie wożą się TŻtowym, nawet nie pytając czy można, tylko uważając że się im to należy, więc domyślam się, że auto mu z pracy będą zabierać i on po pracy będzie musiał chodzić po nie do domu, tak zapewne będzie musiał posiedzieć, bo teściowa jak zwykle będzie ciekawa wszystkiego w związku z czym do NAS będzie wracał nie wiadomo kiedy a mnie się to podobać nie będzie
|
|
#3198 |
|
BAN stały
|
Zajrzałam do profilu anouk i szczerze powiedziawszy nie rozumiem ewy przytyku odnośnie wieku.
No,ale mniejsza z tym.
|
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tym bardziej nie rozumiem tych potyczek słownych i złośliwości-bo ja tak to odbieram. Chyba, że ja jakaś przewrażliwiona jestem ![]() Aha, któraś z nowoprzybyłych PMek pytała o ceny sukni. Moja, nowa, szyta na miarę kosztuje 1800zł, plus bolerko 100zł a dodatki (welon, buty, biżu) jeszcze nie wiem ile mnie skrobnie
|
|
#3200 | |
|
BAN stały
|
Asiu,to się ciesze że ty się cieszysz.
![]() Odpisuje dalej na posty z rana: Elinka,bardzo ładne buty tż-ta i fajna mucha. ![]() Chilanes,marii,Aaś,can't dziękuje za opinie odnoście zaporszenie teściów mojego brata.I macie racje to nie moja rodzina więc to że moi rodzice ( i tak nie poszli ,no ale to szczegół ) byli zaproszeni na ślub siostry bratowej nie oznacza odrazu,że ja ich musze zapraszać na ich slub.Zadecydowałam,że ewentualnie zaprosze ich na poprawiny. ![]() Cytat:
Lekkie scysje były,no ale nie wracajmy juz do tego.
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rada zalezy jak dla kogo.. wszystko zlezy od księdza.. w niektórych kościołach spowiadać zaczynają 30 min przed mszą, jak się zacyzna msza to kończą, niezaleznie od tego czy jest kolejka.. |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
już jestem!
miara zdjęta, pierwsza przymiarka w czerwcu i do tego czasu mam przykaz zakupienia biustonosza i butków![]() woda gratuluję pozałatwianych spraw (i jeszcze chyba sylwia załatwiła dużo, więc też gratki )asiulek cieszę się razem z Tobą ![]() lain bardzo mi się podoba cytat z Małego Księcia (tak jak pomysł z biedronkami, które btw już zakupiłam, w dodatku na tej stronce o której wtedy pisałaś i będą podziękowania dla gości z biedronką na szczęście tak więc dziękuję za podrzucenie kilku trafionych pomysłów
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak to trwa. A to nie jest kwestia tylko rodziców, tylko również starszej siostry i jej męża, młodszej sis i młodszego brata, bo razem mieszkają. A prym tam wiedzie teściowa, teść jest ok, nie ma prawie nic do powiedzenia. Potrzebuję mnóstwa cierpliwości...Już zapowiedziałam TŻ, że po ślubie swoje auto kupujemy i koniec.mariiasia kciuki się przydadzą ![]()
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2010-03-24 o 13:12 |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Mad co do tych "znajomych" to już prędzej niż na same poprawiny ja bym ich zaprosiła na sam ślub
ale to moje zdanie
|
|
#3207 |
|
BAN stały
|
syrwia,woda gratuluje załatwionych spraw ślubno-weselnych.
angluka,ja cię pamiętam. ![]() To było na tyle z nadrabiania postów. Jestem z posstami nabierząco.
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i lain też dziękuję za gratki
|
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cięzka sprawa..po slubie niech TŻ zabierze samochód, nie wiem jak daleko będziecie mieszkać od teściów, bo czytam tak po łebkach ![]() u mnie sytuacja jest troszke podobna, tylko z tą róznicą że teściowa nie ma prawa jazdy i TŻ musi ją wszędzie zawozić, jakby nie miała innych dzieci.. i mi nie chodzi o to żeby od czasu do czasu gdzies teściówkę wziać, ale ona nie dość że TŻ ją zawozi, to ona ciągle z nami wszędzie jeździ.. wrr Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale mam nadzieję ze po ślubie to ty przejmiesz prym nad swoim TŻ i nie straszna ci będzie teściowa
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

jak mogę mieszkać z tż-em itd itp i na koniec powiedział, że nie powinnam rozgrzeszenia dostać ale z dobrej woli daje mi to rozgrzeszenie
myślałam, że go tam rozerwę 
to bedzie koszmar
ale TZ nie wie czy on tam jeszcze jest
przydaloby sie
(choc na razie prognozy sa srednie

za tyle załatwionych spraw 

No,ale mniejsza z tym.
I tak to trwa. A to nie jest kwestia tylko rodziców, tylko również starszej siostry i jej męża, młodszej sis i młodszego brata, bo razem mieszkają. A prym tam wiedzie teściowa, teść jest ok, nie ma prawie nic do powiedzenia. Potrzebuję mnóstwa cierpliwości...Już zapowiedziałam TŻ, że po ślubie swoje auto kupujemy i koniec.