Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 13:55   #1861
syla39
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
kurteczka 99 zł podoba mi się, bo jest z odpinaną podszewką i odpinanym kapturkiem, no i ma taki wiosenny kolor

czapeczka 18 zł kupiłam z daszkiem, bo Oliwka nie lubi jak jej słoneczko w oczka swieci

moje buty 129 zł w koncu znalazlam takie jak chcialam. bylam w ccc, bacie, ryłko, aldo i innych i nic tam nie znalazlam, w koncu w tally weijl trafiły się, chociaż nie lubie tego sklepu okropnie, to cos mnie podkusiło i wstapiłam tam. No i mam butki

no i poza tym kupilam jeszcze smoczki, mate antyposlizgową do wanienki Oliwki, ksiązeczke do kąpieli ( uwielbia je gryźć) i jakąś jeszcze piramidke.
Swietne zakupy

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Różowe "pip tolki" te co svinecka jako pierwsza zamawiała, a martyni w ccc takie trmpuszko-adidaski no i gratis martynia jak zaczepia kuzyna

wiecie co ostatnio nie mama czasu ani chęci na nic kompletnie, jeszcze to pierdzielone ucho non stop boli...no i tak cieplutko to tylko wracam z pracy zaraz na spacerek dłuuuuuuuuuuuuuuugi i tak przez to zaniedbuje was, ale widze, że sama nie jestem w tym wiosennym amoku
Sliczna jest
Butki tez fajne

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!
Wreszcie mamy piękną wiosnę aż żyć się chce
Dawno nie zaglądałam do Was, ale wiecie jak to jest. W pracy zamieszanie na nic czasem nie ma czasu, po pracy jadę szybko po małą w domu obiad jakieś sprzątanie jak się wyrobię to lecimy na szybki popołudniowy spacer.
W końcu ustaliliśmy datę chrztu na 18 kwietnia Przyjęcie robimy w restauracji. Stwierdziliśmy, że nie chce się nam z tym wszystkim babrać w domu, zresztą mamy za mało miejsca.
A to jest moja kruszynka na wczorajszym spacerku

Slicznosci I bardzo ladna ma kurteczke

Bylam na zakupach ale nic szczgolnego nie kupilam. Dla Leny rajstopki, papucie i okulary przeciwsloneczne wiem wiem, nie bedzie chciala ich nosic ale nie moglam sie oprzec

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:03   #1862
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

dzień dobry

ale puuuustki
my własnie wróciliśmy ze spaceru ahhh jak ciepło sama paradowałam w bluzce z rękawem 3/4, a Bartosz w bluzie i katanie

Svinecko - Bartek robi dokładnie to co Marcel ... rano o 6 zjadł mleczko /cycuś/ o 9.00 owsiankę z bobofrutem, o 10,30 cycuś i do tej pory NIC ... deserku spróbował 2 łyżeczki, a teraz zupki jedną
Napił się tylko troche soczku i tyle ... idę mu dać cyca, bo padnie mi z głodu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:25   #1863
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
My mamy takie włochate, są fajne bo się nie zsuwają. Na spacery akurat
http://www.allegro.pl/item966227423_..._80_86_cm.html

oo widzisz o coś takiego mi chodziło

Cytat:
śliczności śliczna kurteczka

Cytat:
hehe, tylko uważaj zeby Martynka nie zjadła ci klawiszy od kompa.

Mi kiedyś Oliwka wyjęła z notebooka jeden klawisz, strzałkę konkretnie, na szczescie w pore zobaczyłam. Od tamtej pory nie siedzi ze mną przy lapku. A zawsze myślałam, że z mojego lapka nie da sie powyciągać klawiszy

no widzisz jak dziecko poszerza horyzonty

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Bylam na zakupach ale nic szczgolnego nie kupilam. Dla Leny rajstopki, papucie i okulary przeciwsloneczne wiem wiem, nie bedzie chciala ich nosic ale nie moglam sie oprzec

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

ale puuuustki
my własnie wróciliśmy ze spaceru ahhh jak ciepło sama paradowałam w bluzce z rękawem 3/4, a Bartosz w bluzie i katanie

Svinecko - Bartek robi dokładnie to co Marcel ... rano o 6 zjadł mleczko /cycuś/ o 9.00 owsiankę z bobofrutem, o 10,30 cycuś i do tej pory NIC ... deserku spróbował 2 łyżeczki, a teraz zupki jedną
kurcze co te wasze dzieciaki takie niejadki?? ząbki??

Czasy kiedy byłam Panią swojego czasu bezpowrotnie minęły drugiego sierpnia Właśnie piję kawę...tą o której pisałam rano że idę robić

My tez jucz po spacerze, nie wiem co małej się stało ale wyła prze pół drogi, tylko na ręce i na ręce..a swoje już waży do tego wózek...nie zrelaksowałam się zbytnio

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:29   #1864
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
profilaktyczne z Bartka - one tyle kosztuja

na watku real sa fotki na nodze zrobione przeze mnie

aaaaaaaa dziewczyny TZ wlasnie napisal, ze w piatek kupuje mi takiego laptopa
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...4pl-w7hp.bhtml
ładny, kobiecy

Angy, a Ty wklejałaś swoje zakupy ?

my już po spacerku, pogoda piękna... teraz muszę się zregenerować

czekam na tyle przesyłek i nic nie przychodzi ... chyba sobie paznokcie pomaluję

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 15:42   #1865
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie!
Dawno nie zaglądałam do Was, ale wiecie jak to jest. W pracy zamieszanie na nic czasem nie ma czasu, po pracy jadę szybko po małą w domu obiad jakieś sprzątanie jak się wyrobię to lecimy na szybki popołudniowy spacer.
W końcu ustaliliśmy datę chrztu na 18 kwietnia Przyjęcie robimy w restauracji. Stwierdziliśmy, że nie chce się nam z tym wszystkim babrać w domu, zresztą mamy za mało miejsca.
moja synowa

zjadł cycusia i usnął ... moze jak sie obudzi to mu podejdzie zupka, albo deserek
Obstawiam, ze to ząbki
aaaa własnie dzisiaj sie przebiła druga górna jedynka .. mamy już 6 zębów

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 16:26   #1866
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Czasy kiedy byłam Panią swojego czasu bezpowrotnie minęły drugiego sierpnia Właśnie piję kawę...tą o której pisałam rano że idę robić

My tez jucz po spacerze, nie wiem co małej się stało ale wyła prze pół drogi, tylko na ręce i na ręce..a swoje już waży do tego wózek...nie zrelaksowałam się zbytnio
No tak jest
U mnie zaczęło się 7 lat temu, na chwilę miałam "luz", a 8 miesięcy temu znowu

Cytat:
moja synowa

zjadł cycusia i usnął ... moze jak sie obudzi to mu podejdzie zupka, albo deserek
Obstawiam, ze to ząbki
Na pewno. Antek też tak je (chociaż dzisiaj zjadł 220 ml zupy i jogurcik).
Ząbek się już przebił i moze dlatego jest lepiej. Ale ostatnie 3 dni to identycznie

Marysiu, kruszynka śliczniasta

Syla, czasami małe dzieci chodzą w okularach słon., ale bardziej 2 latki

My po spacerku, posiedzieliśmy też troszkę "na trawce".
Ale gorąco, chodziłam w krótkim rękawku.
Chciałabym, żeby taka pogoda była jutro bo czeka mnie wyprawa do dziadków z dziećmi a potem na zebranie do szkoły. Tata mój będzie się chłopakami zajmował, więc najlepiej byłoby na dworku

Idę na obiadek

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
czy Wam też jakieś dziwne rozm. wychodzą?
Stary 2010-03-24, 16:50   #1867
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczności
Butki mamy takie same

Cytat:
ale puuuustki

za poprawę apetytu Bartoszka.

Gratulujemy kolejnego ząbka

Marica Martynka taka mała a już podrywa kawalerów

Cytat:
My po spacerku, posiedzieliśmy też troszkę "na trawce".
Ale gorąco, chodziłam w krótkim rękawku.
Chciałabym, żeby taka pogoda była jutro bo czeka mnie wyprawa do dziadków z dziećmi a potem na zebranie do szkoły. Tata mój będzie się chłopakami zajmował, więc najlepiej byłoby na dworku

Idę na obiadek

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
czy Wam też jakieś dziwne rozm. wychodzą?

Mieszkasz w sumie niedaleko mnie a ja chodziłam w swetrze i kurtce jesiennej no i obowiązkowo rękawiczki

Dziwna ta rozm. Mi wyszło nawet D
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 16:57   #1868
Wojtusia
Zakorzenienie

My wróciłysmy własnie ze spacerku, 2 godzinki nam zeszło, ale mnie nogi bolą

Svi
zapomniałam napisać, notebook superowy, zawsze chciałam mieć czerwony, ale póki co mam toschibe czarną i tez mi sie podoba

Dziękujemy za mile opinie dot. zakupów
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:11   #1869
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Cześć mamusie!
ale slodka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Śliczności
Butki mamy takie same

Mieszkasz w sumie niedaleko mnie a ja chodziłam w swetrze i kurtce jesiennej no i obowiązkowo rękawiczki

to tylko kuzyn to na nic więcej im nie pozwalamy

Dziewczyny ja mam pytNKO JAK WY UBIERACIE TERAZ SWOJE MALUSZKI??? BO TA POGODA TAKA ZDRADLIWA JA JESZCZE W ZIMOWYM PLASZCZYKU I CZAPIE ZIMOWEJ I KOCEM PRZYKRYWAM A TU WIDZE, ŻE MARYSIA JUZ NA WIOSENNIE UBIERA KURCZE NIE WIEM JAK MAM JĄ UBIERAĆ ŻEBY MI SIE NIE ROZCHOROWAA
Stary 2010-03-24, 17:13   #1870
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Śliczności
Butki mamy takie same

Mi gorąco było
Mi wyszło E

Cytat:
My wróciłysmy własnie ze spacerku, 2 godzinki nam zeszło, ale mnie nogi bolą

Svi
zapomniałam napisać, notebook superowy, zawsze chciałam mieć czerwony, ale póki co mam toschibe czarną i tez mi sie podoba

Dziękujemy za mile opinie dot. zakupów
Mnie też bola, bo w obcasach głupia wyszłam

NO, no Svi baaardzo fajny lapek
Chyba nie będziesz się z nim rozstawała. Na spacery obowiązkowo, żeby podtrzymać frekwencję na wątku
Stary 2010-03-24, 18:43   #1871
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

dubel

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-03-24 o 18:48
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:46   #1872
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

hello dziewczynki, nic sie tu nie zmienilo, dalej klikacie jak szalone
a ja dalej nie mam czasu niestety

widze ze dzieciaczki rosna

moja Zuzanka juz slicznie raczkuje i ładnie sama wstaje, dumna jestem z mojego sloneczka

marica, co do ubierania Zuzi to ja zakladam jej rajstopki+spodnie, body+ długi rekawek + kurteczka wiosenna (lub taka bluzo-kurteczke materialowa cienka) + czapeczka bawełniana cienka

kupilam dzis malej fajowe buciki BEFADO o takie:
(nie mam teraz innego zdjecia)
Stary 2010-03-24, 19:40   #1873
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
bo my czarownice jesteśmy i mamy taką moc
nigdy w was nie watpilam

Cytat:
Super i tak trzymac

Dzisiaj się nie wysilałam i dostał marchew z dynią i cielęcinką...ze słoiczka

rano mąż poszedl z mala do sklepu po herbatke a wrocil z róznymi kaszkami i kilkoma puree- beda na czarna godzine
A moze ktoras z was robila juz taki obiadek?dobre to?
dynie z ziemniakiem mam i ziemniak ze szpinakiem
Cytat:
sliczny
a ja myslalam ze juz dawno masz swojego lapka
Cytat:
Dziewczyny ja mam pytNKO JAK WY UBIERACIE TERAZ SWOJE MALUSZKI??? BO TA POGODA TAKA ZDRADLIWA JA JESZCZE W ZIMOWYM PLASZCZYKU I CZAPIE ZIMOWEJ I KOCEM PRZYKRYWAM A TU WIDZE, ŻE MARYSIA JUZ NA WIOSENNIE UBIERA KURCZE NIE WIEM JAK MAM JĄ UBIERAĆ ŻEBY MI SIE NIE ROZCHOROWAA
ja ubieram podobnie jak Mayaha
Pod dł rękaw body bez rękawa, no i kocyk.Cienki, ale uwazam ze jest konieczny.
Pierwsze slonko bywa zdradliwe.
My jak pchamy wozek to nam cieplo, a dzieciaki jak siedza to mysle ze im chlodniej, a jak juz zasna to w ogole bez kocyka ani rusz.
Drugi cieplejszy woze pod wozkiem, bo jak sie u siory zasiedze to poznym popoludniem chlodniej i jak wieje to moge ja bardziej opatulic

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
moja Zuzanka juz slicznie raczkuje i ładnie sama wstaje, dumna jestem z mojego sloneczka

witaj

ja tez dzis takie kupilam
zapinane na klamerke.W kocu bedzie miala odejscie, bo w skarpetach na panelach mieli w miejscu

Zaliczylysmy dzis 3 spacery.

Unholy
wg mnie dobra rozmiarówka.Jakby nie patrzec zawsze "a "mi wyjdzie ale do mnie wielkiej miary nie trzeba, moze kiedys...

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

własciwie to sie oddalam

chce zaliczyc Na Wspolnej, YCD, no i jeszcze posprzatac conieco

do jutra dziewczeta
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:18   #1874
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam po raz drugi
Tak myslałam, ze będą pustki... i chyba coraz czesciej sie to bedzie zdarzac Pogoda była dzisiaj wspaniała, zaliczylismy z małym 2 spacerki. Kuba niesamowicie grzeczny a ostatnimi czasy nie lubił w wozku za dlugo siedziec (chyba go stroj krępował).
Odkąd ma lżejsze ubranko siedzi wygodnie i z zaciekawieniem ogląda swiat. Bylismy na dworze chyba 4 godziny

Cytat:
Cass, dzieki za odpowiedź
A te mandarynki to puszka taka jak np. do kukurydzy czy taka duża jak brzoskwinie?
Nie ma za co. Puszki to takie małe

Cytat:
kurteczka 99 zł podoba mi się, bo jest z odpinaną podszewką i odpinanym kapturkiem, no i ma taki wiosenny kolor

czapeczka 18 zł kupiłam z daszkiem, bo Oliwka nie lubi jak jej słoneczko w oczka swieci

moje buty 129 zł w koncu znalazlam takie jak chcialam. bylam w ccc, bacie, ryłko, aldo i innych i nic tam nie znalazlam, w koncu w tally weijl trafiły się, chociaż nie lubie tego sklepu okropnie, to cos mnie podkusiło i wstapiłam tam. No i mam butki

no i poza tym kupilam jeszcze smoczki, mate antyposlizgową do wanienki Oliwki, ksiązeczke do kąpieli ( uwielbia je gryźć) i jakąś jeszcze piramidke.
Bardzo ładne zakupki Kurteczka bardzo mi sie podoba ale troche za droga dzieci tak szybko wyrastaja... ja mam taką mysl, ze wole kupic dwie a taniej

A buty są super

Cytat:
Cześć mamusie!
Czyli chrzest juz niedlugo. Córcia ma juz ubranko?

Ale z niej slicznotka i jak pieknie ubrana.

Cytat:
U nas tez dzisiaj niejadkowy dzien. Rano jeszcze nawet sporo zjadł ale obiadku tylko pol słoika, potem moja mama dała mu kawałek bułki i za duzy był dla niego no i ta zupe zwrocił.
Jabłuszek tartych z biszkoptem zjadł kilka łyżeczek a kolacji tez nie dojadł. Za to duzo pije herbatki

Cytat:
Ja ubieram tak: Pod spodem body z długim, na to koszulka z krotkim (lub jak body z krotkim to koszulka z długim) na to sweterek, kurteczka. Rajstopki, spodnie dzinsowe albo dresowe, grubsze skarpetki, buciki. Oczywiscie czapka ale juz taka ciensza i jak wieje wiaterek to jeszcze szaliczek.
Kocyk biore taki grubszy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-03-24 o 20:20
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:41   #1875
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

marica, co do ubierania Zuzi to ja zakladam jej rajstopki+spodnie, body+ długi rekawek + kurteczka wiosenna (lub taka bluzo-kurteczke materialowa cienka) + czapeczka bawełniana cienka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
nigdy w was nie watpilam

rano mąż poszedl z mala do sklepu po herbatke a wrocil z róznymi kaszkami i kilkoma puree- beda na czarna godzine
A moze ktoras z was robila juz taki obiadek?dobre to?
dynie z ziemniakiem mam i ziemniak ze szpinakiem

sliczny
a ja myslalam ze juz dawno masz swojego lapka

ja ubieram podobnie jak Mayaha
Pod dł rękaw body bez rękawa, no i kocyk.Cienki, ale uwazam ze jest konieczny.
Pierwsze slonko bywa zdradliwe.
My jak pchamy wozek to nam cieplo, a dzieciaki jak siedza to mysle ze im chlodniej, a jak juz zasna to w ogole bez kocyka ani rusz.
Drugi cieplejszy woze pod wozkiem, bo jak sie u siory zasiedze to poznym popoludniem chlodniej i jak wieje to moge ja bardziej opatulic

witaj

ja tez dzis takie kupilam
zapinane na klamerke.W kocu bedzie miala odejscie, bo w skarpetach na panelach mieli w miejscu

Unholy
wg mnie dobra rozmiarówka.Jakby nie patrzec zawsze "a "mi wyjdzie ale do mnie wielkiej miary nie trzeba, moze kiedys...

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

własciwie to sie oddalam

chce zaliczyc Na Wspolnej, YCD, no i jeszcze posprzatac conieco

do jutra dziewczeta
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam po raz drugi
Tak myslałam, ze będą pustki... i chyba coraz czesciej sie to bedzie zdarzac Pogoda była dzisiaj wspaniała, zaliczylismy z małym 2 spacerki. Kuba niesamowicie grzeczny a ostatnimi czasy nie lubił w wozku za dlugo siedziec (chyba go stroj krępował).
Odkąd ma lżejsze ubranko siedzi wygodnie i z zaciekawieniem ogląda swiat. Bylismy na dworze chyba 4 godziny

Nie ma za co. Puszki to takie małe

Bardzo ładne zakupki Kurteczka bardzo mi sie podoba ale troche za droga dzieci tak szybko wyrastaja... ja mam taką mysl, ze wole kupic dwie a taniej

A buty są super

Czyli chrzest juz niedlugo. Córcia ma juz ubranko?

Ale z niej slicznotka i jak pieknie ubrana.

U nas tez dzisiaj niejadkowy dzien. Rano jeszcze nawet sporo zjadł ale obiadku tylko pol słoika, potem moja mama dała mu kawałek bułki i za duzy był dla niego no i ta zupe zwrocił.
Jabłuszek tartych z biszkoptem zjadł kilka łyżeczek a kolacji tez nie dojadł. Za to duzo pije herbatki

Ja ubieram tak: Pod spodem body z długim, na to koszulka z krotkim (lub jak body z krotkim to koszulka z długim) na to sweterek, kurteczka. Rajstopki, spodnie dzinsowe albo dresowe, grubsze skarpetki, buciki. Oczywiscie czapka ale juz taka ciensza i jak wieje wiaterek to jeszcze szaliczek.
Kocyk biore taki grubszy.
dziękuje pięknie za informacje, i muszę pokazać mojej mamie bo się ciągle ze mną kluci że jeszcze zimową kurtkę i czapkę a kurcze jak ją później rozbiermam to cala spocona, to nie mam sie czego obawiać i pakować mala w wiosenna kurteluche, bo body z dl. i na bluzeczkę, rajstopki i spodenki skarpeluchy i buciki to też tak ubieram a moja mama body z dl i na gruby polar i na to zimowy plaszczyk i czape taka grubą od środka taka misowata i ona uwaza ze to dobrze
no ale jak przegadać matkom przecuiez one nas wychowaly i wszystko wiedza lepiej
Stary 2010-03-24, 20:48   #1876
Sweet_21
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

melduje, że żyje jakby ktoś był ciekawy

Miramejku jak Kubuś po szczepieniu?

Marico, ja ubieram podobnie jak dziewczyny tylko, że ja jestem w IE a tutaj wiatry są, więc daje kocyk grubszy.Ale nie zawsze. czuję, że jak będę w Pl to mi się teściowa będzie wtrącać, ale już sobie nie pozwolę.
Bartek zaczyna siadać od paru dni, podpiera się rączką i wygląda tak pociesznie No i woła "mama mama" wszędzie go pełno, robi kilka 'kroczków', ale jeszcze nie wie co zrobić z rękami, więc leci na buzie po czym odbija się nogami i przesuwa i ciągnie go do kwiatków,nie mam gdzie już ich przestawiać.Dzisiaj podziwiał 'ćwirka' za oknem i wołał "ba, ba".Z każdym dniem nasze dzieciaczki uczą się czegoś nowego, niesamowite.

Lecę pod prysznic a potem YCD.

Miłej nocki

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:52   #1877
gorgulek
Zakorzenienie

No coraz bardziej tu pusto.
U mnie nie jest jeszcze tak cieplutko jak u Was, ale mała już chodzi w wiosennym płaszczyku. Już marzy mi się zdjąć te kurtki i biegać w samej bluzeczce czy sweterku

Miłego wieczoru

Ciekawe jak Miramej i Kubuś? Zajrzyj do nas na chwilkę i napisz słówko
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 20:58   #1878
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
mamy wiosnę!!
Zbuntowałam się i dzisiaj mam przerwę w świątecznych porządkach, ogarne tylko trochę, przygotuję obiad i zmykamy na spacer Musze jeszcze po południu po to zaświadczenie od ginekologa jechać a tak mi się nie chce...wezmę małą ze sobą to może położna wepchnie mnie bez kolejki Rany..a niedawno jeszcze z brzuszkiem tam jeździłam
Hehh,ja też często wspominam te czasy

Cytat:
dobry wieczór

potem wędrowalismy po sklepach i jeszcze wdepnęłam do mojej drugiej babci - ale jej się już tak wszystko miesza ... pyta mnie czy ten drugi Bartus śpi w domu? nie wiedziałam o co jej chodzi, a ciocia mi mówi, ze babcia rozmawia ze zdjeciem, które dostała na "dzień babci" i bartuś się do niej śmieje i nawet juz zaczyna gaworzyć
biedna babcia.Tak to już jest,że z wiekiem różne przypadłości nękają.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Wczoraj zauwazylam, ze Aneczce idzie nowy zabek- gorna jedynka Jest przy tym taka dzielna, w ogole nie placze, chociaz uzbroilam sie z Dentinox na wszelki wypadek. Jedyne co zauwazylam, to ze nie chce teraz jesc zadnych grudek. Zrobilam Jej wczoraj marchewke z jablkiem, to zjadla kilka lyzeczek. Dopiero gdy otworzylam awaryjny sloiczek z indykiem zmielonym na gladko- zjadla wszystko
kolejny ząbek i brawa dla Aneczki,że tak pięknie znosi ząbkowanie.

Cytat:
dalej mnie goni caly czas do toalety, nie wiem co mi jest

u nas brak apetytu ciag dalszy - maly jak zjadl wczoraj o 18 pol deserku tak juz byl koniec, przed spaniem nie tknal mleka, wiec nie jadl juz tyle godzin, ze hoho, przed 4 nad ranem obudzilismy go, zeby wcisnac mu mleko bo przeciez przesada tyle godzin nic nie jesc, wypil 180ml
i teraz nie dawno znow zrobilam mu butle i musialam mu wciskac bo nie chcial - zjadl tylko ze 100ml
pozniej bede mu wpychac kasze ale nie wiem co z tego wyjdzie

zaraz przyjedzie TZ i jade na poczte i wymienic wczorajsze rzeczy bo kupilam Erykowi kurtke w rekids na 134cm i jest na styk i musze wziac na 140 i czapke na 6-8 lat i jest ciasna musze wymienic na 8-11
masakra kiedy to moje dziecko tak uroslo
Może jakiegoś wirusa załapałaś?

U nas z jedzeniem lepiej ale jak wyżynał się pierwszy ząbek,to też było gorzej nawet cyca za bardzo nie chciał jeść

No tak po swoich dzieciach tak nie widać że rosną,predzej po cudzych

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
właśnie moje dziecko z pozycji na brzuchu usiadło, a mama zajęta wizażem nie widziała jak ???
dla Tomeczka.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Lena od wczoraj ma podwyzszona temperature 37,5 st. poza tym wszystko w porzadku. Moze jeszcze tylko czesciej marudzi i na rece chce ze moze zeby ale patrze na dziasla i nic nie widze

I jeszcze pytanko... Jakie ciuchy mam wziasc do Pl Wystarczy mi skorkowa kurtka czy mam brac puchowa???
żeby to nie była oznaka choroby.A gdzie mierzysz temperaturę?Niby mój lekarz twierdzi,że do 37,5 to nie jest stan podgorączkowy,ani temperatura-mówi że takie dzieci maja nie uregulowany układ termoregulacji.Ale wiadomo różnie to jest

Ja bym raczej wzięła cieńszą kurtkę i parę cieplejszych swetrów
Do cholerci,przecież zima juz chyba nie wróci?

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Biedactwo

Dzień doberek

Piękny poranek dziś mamy!! Słoneczko i wogóle... Od razu mam więcej energii. Wczoraj nagotowałam obiadu chyba na dwa dni. Zrobiłam krem z jarzyn z żółtym serem i jeszcze tylko dzisiaj brokuły musze dorzucić. No i ruskie naleśniki Nie mogę się doczekać obiadu

Zosia tradycyjnie wstała o 6 (dokładnie o 6.15), ćwierkająca jak skowronekUwielbiam jak jest taka radosna
Ja za to od wczoraj mam "awarie"-źle spałam czy coś i nie mogę obracać głową No tak boli, że szok. Dzisiaj przy przewracaniu się w nocy musiałam jęczeć, bo jak się obudziłam to mąż stał nade mną i cicho zapytał: "Żyjesz...?" W sumie dobrze, że się o mnie martwi

Może Cię gdzieś zawiało?
aby szybko przeszło.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:00   #1879
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej

Pogoda dzisiaj była piękna ale ja spacerku nie zaliczyłam. Mąż poszedł z małym, a ja gotowałam kolejny zapas zupek...
Ale za to jutro to nadrobię

Ale te Wasze dzieciaki szaleją... Nie było mnie dzień a tu już nowe zęby i nowe osiągnięcia Zwłaszcza to z klawiszami od laptopa mi się podobało

Chciałam dzisiaj w końcu założyć obrączkę i pierścionek zaręczynowy bo w ciaży tak mi palce spuchły że już w 12 tyg. nie było mowy o tym, żebym je nosiła... A tu lipa... Obrączka na palcu mi się nadal nie mieści a pierścionek zaręczynowy jak była na środkowym palcu tak teraz wchodzi na miejsce obrączki...

Gdybym nie schudła to jeszcze bym się nie dziwiła ale ja już ważę mniej niż przed ciażą a tu palce dalej opuchnięte...
Trzeba powiekszyć biżuterię

dzisiaj byłam w carrefour i ubyło mi 160 zł na same rzeczy dla małego... Pampersy (promocja teraz jest 120 szt za 85 zł) kaszki, zupki z rybką, herbatka bobovity i krem do pupy... MASAKRA...
Nawet nie zaczynam liczyć miesięcznych wydatków na te cele...

Myślałam, że pieluszki z Biedronki będą dobre ale mój synuś je przesikuje Więc nie będę oszczędzać na pieluszkach.

Cytat:
ale piękny po cichu zazdroszczę

Z jednej strony cieszę się, że taka piękna pogoda, że wygania Was na dwór bo przynajmniej w miarę szybko mogę nadrabiać to co naklikałyscie
Stary 2010-03-24, 21:12   #1880
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie ma co czytac

u mnie rewolucji zoladkowej ciag dalszy

ehh dziewczyny znam juz powod nie jedzenia mojego dziecka - pamietacie jak Wam pisalam, ze ma strasznie krotkie wedzidelko pod jezykiem? tak krotkie, ze jak wypycha jezyk do przodu to robi mu sie przerwa na srodku bo to wedzidelko go ciagnie - otoz dzis jak sie smial zauwazylam, ze mu sie naderwalo
i dlatego nie chcial jesc bo go bolalo a ja mu wciskalam
rozmawialismy dzis z lekarzem - ewentualny zabieg mozna zrobic dopiero po roku, szkoda bo chcialam zeby mial juz to z glowy

widze, ze ubieracie dzieci bardzo cienko juz u nas nie ma tak cieplo - to zn w sloncu jest, nawet bardzo, ale jak jest cien i zawieje wiaterek to jest chlodno, Marcel jest ubrany w rajstopy, spodnie, body z dl rekawem, bluzke i kurtke przejsciowa lekko ocieplana, czapeczka juz ciensza i jak jest chlodniej to szalik - ja przewaznie jestem z dziecmi na placu od 15 do 18 nawet a wtedy to juz jest naprawde chlodno, obowiazkowo gruby koc i pokrowiec na nogi, tymbardziej, ze kolo 16 Marci spi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:18   #1881
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ten mój Antoś to żarłok, dzisiaj na drugie śniadanie jadł ziemię z doniczki...
Szkoda, ze tak obiadków nie trąbi jak takich dziwnych smakołyków..To już drugi w ostatnich dniach
Ale z Antosia smakosz

Cytat:

Wojtusia zakupki super i Twoje i Oliwci

Cytat:
tak, tak kobitki
pogoda i slonko w duzej mierze mnie tak nastraja
wczoraj w koncu dokonczylismy rozmowe zamykajac temat na 4 spusty

wszystko zaczyna sie ukladac,tak jak obiecywalyscie
Cieszę się że lepiej się czujesz i wrócił dobry nastrójTak trzymaj

Cytat:
Różowe "pip tolki" te co svinecka jako pierwsza zamawiała, a martyni w ccc takie trmpuszko-adidaski no i gratis martynia jak zaczepia kuzyna
Martynia urocza.Duża z niej dziewczynka

Cytat:
butki od Svi świetne te dziecięce jak dla mnie za pstrokate... Zastanawiałam się nad butkami ze sławnej w klubie stronki ale dobrze że jednak nie kupiłam...ulubionym zajęciem małej na dzień dzisiejszy jest ściąganie butów w czasie spaceru kiedyś akurat pojedzie samochód i będzie po nich...muszę jej chyba na razie jakieś grube skarpety kupić bo jak jej ściągnę butki to potem w stópki zimno
Bartosz robi to samo,tylko z butkami na rzepki bo z sznorówkami już gorzej

Cytat:
Słodziutka jest

Cytat:
Fajny

Stary 2010-03-24, 21:45   #1882
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

aby Bartoszkowi wrócił apetyt.

Cytat:

Cytat:
ale szybko to u Was

Cytat:

Ja też podobnie jak dziewczyny:body z długim rękawkiem,bluzeczkę,cieńs zą kurteczkę,rajstopki,spodn ie,skarpetki i buciki,no i oczywiście cieńsza czapka.Kocyk we wózku mam zawsze z tym,że ostatnio nie przykrywałam,bo spacerujemy raczej w tych cieplejszych godzinach między 11 i najpóźniej do 14.Czasem jak się zdarzy później,wtedy kocyk obowiazkowo.

Cytat:

Witaj
Rzeczywiście mało Cie tutaj
dla Zuzki za postępy.

Cytat:
A my dwa

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Bartek zaczyna siadać od paru dni, podpiera się rączką i wygląda tak pociesznie No i woła "mama mama" wszędzie go pełno, robi kilka 'kroczków', ale jeszcze nie wie co zrobić z rękami, więc leci na buzie po czym odbija się nogami i przesuwa i ciągnie go do kwiatków,nie mam gdzie już ich przestawiać.Dzisiaj podziwiał 'ćwirka' za oknem i wołał "ba, ba".Z każdym dniem nasze dzieciaczki uczą się czegoś nowego, niesamowite.

Lecę pod prysznic a potem YCD.

Miłej nocki
dla Bartusia.

Cytat:
No coraz bardziej tu pusto.
U mnie nie jest jeszcze tak cieplutko jak u Was, ale mała już chodzi w wiosennym płaszczyku. Już marzy mi się zdjąć te kurtki i biegać w samej bluzeczce czy sweterku

Miłego wieczoru

Ciekawe jak Miramej i Kubuś? Zajrzyj do nas na chwilkę i napisz słówko
Właśnie czytałam i myślałam,kiedy dojdę do wiadomości od Miramejka?A tu cisza
Miramejku napisz choc parę słów.Martwimy się o Was

Cytat:
nie ma co czytac

u mnie rewolucji zoladkowej ciag dalszy

ehh dziewczyny znam juz powod nie jedzenia mojego dziecka - pamietacie jak Wam pisalam, ze ma strasznie krotkie wedzidelko pod jezykiem? tak krotkie, ze jak wypycha jezyk do przodu to robi mu sie przerwa na srodku bo to wedzidelko go ciagnie - otoz dzis jak sie smial zauwazylam, ze mu sie naderwalo
i dlatego nie chcial jesc bo go bolalo a ja mu wciskalam
rozmawialismy dzis z lekarzem - ewentualny zabieg mozna zrobic dopiero po roku, szkoda bo chcialam zeby mial juz to z glowy

Biedny Marcelek to już znasz przyczynę.
O ile się nie mylę,to te wędzidełka chyba podcinają i z tego co wiem,jest to całkiem bezbolesne

Stary 2010-03-24, 21:54   #1883
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie no ja dzisiaj nic ustami już nie robię
Właśnie przedmuchałam 4 jajka ... na wydmuszki Bartkowi do szkoły
Oj nie, mam dosyć...

Ale tu pustki, no chyba wieczorami nie chodzicie na spacery

Miramej, jak szczepienie?
Svi, biedny Marcelek,
A jak się objawia to krótsze wędzidełko. Widać to wyraźnie, czy tylko specjalista to może dojrzeć?
Stary 2010-03-24, 21:57   #1884
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Niestety szczepienia nie było, bo rano odebraliśmy wynik z posiewu moczu i Kubuś znów ma bakterie . Niby niedużo, bo 1000/ml, ale jest cały czas na podtrzymującej dawce Furaginu, więc dobrze mi to nie wygląda Powtórzymy jutro badanie, ale boję się, że wynik nie będzie wcale lepszy

Z dobrych wieści - Kubuś waży 8030 g (przytył 930 g przez 2 miesiące) i mierzy 71 cm (urósł 3 cm ) Pani doktor powiedziała, że ma piękną skórę - jak aksamit i że widać, że ładnie się rozwija Podobno też z dziąsłami coś się dzieje, są rozpulchnione, co by się zgadzało z marudzeniem

Z rozszerzaniem diety wychodzimy na prostą - Kubuś je warzywa, owoce, mięso, kaszki i kleik, niedawno wprowadziliśmy żółtko, a od poniedziałku ruszamy z glutenem. Mój Krasnoludek ładnie je, chociaż od kilku dni grymasi, może to przez swędzące dziąsełka . Poza tym strasznie wariuje przy jedzeniu , stuka, puka, wymachuje nogami, albo bierze stópkę do buzi między jedną a kolejną łyżeczką . Za pierwszym razem zdjął chociaż skarpetkę, teraz już się nie trudzi

U nas nadal chmury, ale wierzę, że sobie pójdą. Kiedyś.

Pozdrawiamy i ściskamy Was mocno

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 21:57   #1885
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

A!! zapomniałam napisać dziewczyny widziałam dzisiaj 2 przelatujące nad moim domem bociany to już naprawdę WIOSNA
Stary 2010-03-24, 22:00   #1886
sylka79
Wtajemniczenie

Witam się wieczornie!!!
Dzisiaj miałam w miarę normalny dzień
Bartoszek dzisiaj dużo spokojniejszy zaliczyliśmy dwa porządne spacery
Dzisiaj zadzwoniła kuzynka i zapowiedziała się na sobotę(ma przyjechać z chłopakiem,prosić na wesele)Wesele ponoć w czerwcu,tylko daleko Kościan koło Poznania.Na dzień dzisiejszy ciężko powiedzieć,czy się wybierzemy,niby ciepło już będzie,mimo wszystko to kawał drogi

Skończyły się dzisiaj rekolekcje,Damian jutro do szkoły-dość laby

Była dzisiaj u mnie koleżanka(jest fizykoterapeutką) pokazała mi formę ćwiczeń-masażu na tą cierpnącą rękę.SpróbujęW poniedziałek mam iść po skierowanie.

Dobrej nocki

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Miałam dopisaćskleroza nie boli:
Mariolka za Tobą również tęsknimy.Odezwij się

Stary 2010-03-24, 22:08   #1887
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Niestety szczepienia nie było, bo rano odebraliśmy wynik z posiewu moczu i Kubuś znów ma bakterie . Niby niedużo, bo 1000/ml, ale jest cały czas na podtrzymującej dawce Furaginu, więc dobrze mi to nie wygląda Powtórzymy jutro badanie, ale boję się, że wynik nie będzie wcale lepszy

Z dobrych wieści - Kubuś waży 8030 g (przytył 930 g przez 2 miesiące) i mierzy 71 cm (urósł 3 cm ) Pani doktor powiedziała, że ma piękną skórę - jak aksamit i że widać, że ładnie się rozwija Podobno też z dziąsłami coś się dzieje, są rozpulchnione, co by się zgadzało z marudzeniem

Z rozszerzaniem diety wychodzimy na prostą - Kubuś je warzywa, owoce, mięso, kaszki i kleik, niedawno wprowadziliśmy żółtko, a od poniedziałku ruszamy z glutenem. Mój Krasnoludek ładnie je, chociaż od kilku dni grymasi, może to przez swędzące dziąsełka . Poza tym strasznie wariuje przy jedzeniu , stuka, puka, wymachuje nogami, albo bierze stópkę do buzi między jedną a kolejną łyżeczką . Za pierwszym razem zdjął chociaż skarpetkę, teraz już się nie trudzi

U nas nadal chmury, ale wierzę, że sobie pójdą. Kiedyś.

Pozdrawiamy i ściskamy Was mocno

biedny Kubuś abyście szybko pozbyli sie tych bakterii.

pięknie przybrał Kubuś.

ale dużo różności już jecie

aby wreszcie wyszło dla Was słonko i żebyś mogła do nas częściej zaglądać

Cieszę sie że napisałaśTeż Cię mocno ściskamy
Zagladaj do nas

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
A!! zapomniałam napisać dziewczyny widziałam dzisiaj 2 przelatujące nad moim domem bociany to już naprawdę WIOSNA
A wiesz co wróżą takie bociany?

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-24 o 22:09
Stary 2010-03-24, 22:12   #1888
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

A wiesz co wróżą takie bociany?
ciiiiiiiiiiii... na szczęście tylko przelatywały
Bo inaczej bym pogoniła... niech przylecą za 3 lata... nawet im miejsce na gniazdo zrobię
Stary 2010-03-24, 22:13   #1889
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Biedny Marcelek to już znasz przyczynę.
O ile się nie mylę,to te wędzidełka chyba podcinają i z tego co wiem,jest to całkiem bezbolesne
no slyszalam, ze to nie boli bardzo ale, ze bezbolesne jak ktos moze taki bzdury wygadywac? niech ten kto tak mowi zlapie sie palcami za wedzidelko i uszczypnie, ciekawe co wtedy powie

normalnie znieczulenie daja - chyba, ze sie nie chce
Cytat:
Svi, biedny Marcelek,
A jak się objawia to krótsze wędzidełko. Widać to wyraźnie, czy tylko specjalista to może dojrzeć?
od poczatku widzielismy, ze jest krotkie, bardzo krotkie, jak podnosil jezyczek to bardzo malutki kawalek tego wedzidelka byl, jest tak krociotkie, ze jak wypycha jezyk do przodu to robi mu sie wglebienie po srodku bo wedzidelko go ciagnie

lekarka tez zauwazyla i lekarz ale oboje powiedzieli, ze narazie sie nic z tym nie robi i zobaczy sie pozniej jak sie rozwinie (to bylo dawno)
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 22:24   #1890
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
ciiiiiiiiiiii... na szczęście tylko przelatywały
Bo inaczej bym pogoniła... niech przylecą za 3 lata... nawet im miejsce na gniazdo zrobię

Cytat:
no slyszalam, ze to nie boli bardzo ale, ze bezbolesne jak ktos moze taki bzdury wygadywac? niech ten kto tak mowi zlapie sie palcami za wedzidelko i uszczypnie, ciekawe co wtedy powie

normalnie znieczulenie daja - chyba, ze sie nie chce
Przynajmniej tak mówiła moja sąsiadkajej synek miał to robione jak miał dwa latka,wcześniej nie wiedziała,że ma przyrośniete to wędzidełko,cały czas zastanawiała się dlaczego Maksek długo nie mówił i miał problemy z wypowiadaniem wyrazów,aż w koncu któryś doskonały lekarz,wpadł na to,że to może byc przyczyną.Z tego co opisywała nie mieli przy tym znieczulenia,trwało to tylko chwilę i Maks nawet nie pisnął,ale krwi trochę poleciało.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości