|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Cytat:
Butki tez fajne Cytat:
Slicznosci Bylam na zakupach ale nic szczgolnego nie kupilam. Dla Leny rajstopki, papucie i okulary przeciwsloneczne wiem wiem, nie bedzie chciala ich nosic ale nie moglam sie oprzec
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
dzień dobry
ale puuuustki my własnie wróciliśmy ze spaceru ahhh jak ciepło sama paradowałam w bluzce z rękawem 3/4, a Bartosz w bluzie i katanie ![]() Svinecko - Bartek robi dokładnie to co Marcel ... rano o 6 zjadł mleczko /cycuś/ o 9.00 owsiankę z bobofrutem, o 10,30 cycuś i do tej pory NIC ... deserku spróbował 2 łyżeczki, a teraz zupki jedną Napił się tylko troche soczku i tyle ... idę mu dać cyca, bo padnie mi z głodu
|
|
|
|
#1863 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo widzisz o coś takiego mi chodziło śliczności śliczna kurteczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ząbki??Czasy kiedy byłam Panią swojego czasu bezpowrotnie minęły drugiego sierpnia Właśnie piję kawę...tą o której pisałam rano że idę robić My tez jucz po spacerze, nie wiem co małej się stało ale wyła prze pół drogi, tylko na ręce i na ręce..a swoje już waży do tego wózek...nie zrelaksowałam się zbytnio
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angy, a Ty wklejałaś swoje zakupy ? ![]() my już po spacerku, pogoda piękna... teraz muszę się zregenerować ![]() czekam na tyle przesyłek i nic nie przychodzi ... chyba sobie paznokcie pomaluję
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadł cycusia i usnął ... moze jak sie obudzi to mu podejdzie zupka, albo deserek ![]() Obstawiam, ze to ząbki ![]() aaaa własnie dzisiaj sie przebiła druga górna jedynka .. mamy już 6 zębów
|
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() U mnie zaczęło się 7 lat temu, na chwilę miałam "luz", a 8 miesięcy temu znowu ![]() Cytat:
Ząbek się już przebił i moze dlatego jest lepiej. Ale ostatnie 3 dni to identycznie ![]() Marysiu, kruszynka śliczniasta Syla, czasami małe dzieci chodzą w okularach słon., ale bardziej 2 latki ![]() My po spacerku, posiedzieliśmy też troszkę "na trawce". Ale gorąco, chodziłam w krótkim rękawku. Chciałabym, żeby taka pogoda była jutro bo czeka mnie wyprawa do dziadków z dziećmi a potem na zebranie do szkoły. Tata mój będzie się chłopakami zajmował, więc najlepiej byłoby na dworku Idę na obiadek ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html czy Wam też jakieś dziwne rozm. wychodzą?
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczności
![]() Butki mamy takie same ![]() Cytat:
![]() za poprawę apetytu Bartoszka.Gratulujemy kolejnego ząbka ![]() Marica Martynka taka mała a już podrywa kawalerów ![]() Cytat:
![]() Mieszkasz w sumie niedaleko mnie a ja chodziłam w swetrze i kurtce jesiennej no i obowiązkowo rękawiczki ![]() Dziwna ta rozm. Mi wyszło nawet D
|
||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
My wróciłysmy własnie ze spacerku, 2 godzinki nam zeszło, ale mnie nogi bolą
Svi zapomniałam napisać, notebook superowy, zawsze chciałam mieć czerwony, ale póki co mam toschibe czarną i tez mi sie podoba ![]() Dziękujemy za mile opinie dot. zakupów |
|
|
|
#1869 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja mam pytNKO JAK WY UBIERACIE TERAZ SWOJE MALUSZKI??? BO TA POGODA TAKA ZDRADLIWA JA JESZCZE W ZIMOWYM PLASZCZYKU I CZAPIE ZIMOWEJ I KOCEM PRZYKRYWAM A TU WIDZE, ŻE MARYSIA JUZ NA WIOSENNIE UBIERA KURCZE NIE WIEM JAK MAM JĄ UBIERAĆ ŻEBY MI SIE NIE ROZCHOROWAA |
||
|
|
|
#1870 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mi wyszło E ![]() ![]() Cytat:
![]() NO, no Svi baaardzo fajny lapek ![]() Chyba nie będziesz się z nim rozstawała. Na spacery obowiązkowo, żeby podtrzymać frekwencję na wątku
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-03-24 o 18:48 |
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
hello dziewczynki, nic sie tu nie zmienilo, dalej klikacie jak szalone
![]() a ja dalej nie mam czasu niestety widze ze dzieciaczki rosna moja Zuzanka juz slicznie raczkuje i ładnie sama wstaje, dumna jestem z mojego sloneczka marica, co do ubierania Zuzi to ja zakladam jej rajstopki+spodnie, body+ długi rekawek + kurteczka wiosenna (lub taka bluzo-kurteczke materialowa cienka) + czapeczka bawełniana cienka kupilam dzis malej fajowe buciki BEFADO o takie: (nie mam teraz innego zdjecia)
|
#1873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nigdy w was nie watpilam
Cytat:
![]() rano mąż poszedl z mala do sklepu po herbatke a wrocil z róznymi kaszkami i kilkoma puree- beda na czarna godzine A moze ktoras z was robila juz taki obiadek?dobre to? dynie z ziemniakiem mam i ziemniak ze szpinakiem Cytat:
a ja myslalam ze juz dawno masz swojego lapka Cytat:
Pod dł rękaw body bez rękawa, no i kocyk.Cienki, ale uwazam ze jest konieczny. Pierwsze slonko bywa zdradliwe. My jak pchamy wozek to nam cieplo, a dzieciaki jak siedza to mysle ze im chlodniej, a jak juz zasna to w ogole bez kocyka ani rusz. Drugi cieplejszy woze pod wozkiem, bo jak sie u siory zasiedze to poznym popoludniem chlodniej i jak wieje to moge ja bardziej opatulic Cytat:
![]() ja tez dzis takie kupilam zapinane na klamerke.W kocu bedzie miala odejscie, bo w skarpetach na panelach mieli w miejscu Zaliczylysmy dzis 3 spacery. Unholy wg mnie dobra rozmiarówka.Jakby nie patrzec zawsze "a "mi wyjdzie ale do mnie wielkiej miary nie trzeba, moze kiedys...---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- własciwie to sie oddalam chce zaliczyc Na Wspolnej, YCD, no i jeszcze posprzatac conieco do jutra dziewczeta
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1874 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam po raz drugi
![]() Tak myslałam, ze będą pustki... i chyba coraz czesciej sie to bedzie zdarzac Pogoda była dzisiaj wspaniała, zaliczylismy z małym 2 spacerki. Kuba niesamowicie grzeczny a ostatnimi czasy nie lubił w wozku za dlugo siedziec (chyba go stroj krępował). Odkąd ma lżejsze ubranko siedzi wygodnie i z zaciekawieniem ogląda swiat. Bylismy na dworze chyba 4 godziny ![]() Cytat:
Cytat:
dzieci tak szybko wyrastaja... ja mam taką mysl, ze wole kupic dwie a taniej A buty są super Cytat:
![]() Ale z niej slicznotka Cytat:
Jabłuszek tartych z biszkoptem zjadł kilka łyżeczek a kolacji tez nie dojadł. Za to duzo pije herbatki ![]() Cytat:
Kocyk biore taki grubszy.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-24 o 20:20 |
|||||
|
|
|
#1875 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
melduje, że żyje jakby ktoś był ciekawy ![]() Miramejku jak Kubuś po szczepieniu? Marico, ja ubieram podobnie jak dziewczyny tylko, że ja jestem w IE a tutaj wiatry są, więc daje kocyk grubszy.Ale nie zawsze. czuję, że jak będę w Pl to mi się teściowa będzie wtrącać, ale już sobie nie pozwolę. Bartek zaczyna siadać od paru dni, podpiera się rączką i wygląda tak pociesznie No i woła "mama mama" wszędzie go pełno, robi kilka 'kroczków', ale jeszcze nie wie co zrobić z rękami, więc leci na buzie po czym odbija się nogami i przesuwaLecę pod prysznic a potem YCD. Miłej nocki
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
No coraz bardziej tu pusto.
U mnie nie jest jeszcze tak cieplutko jak u Was, ale mała już chodzi w wiosennym płaszczyku. Już marzy mi się zdjąć te kurtki i biegać w samej bluzeczce czy sweterku ![]() Miłego wieczoru ![]() Ciekawe jak Miramej i Kubuś? Zajrzyj do nas na chwilkę i napisz słówko |
|
|
|
#1878 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas z jedzeniem lepiej No tak po swoich dzieciach tak nie widać że rosną,predzej po cudzych Cytat:
dla Tomeczka.Cytat:
żeby to nie była oznaka choroby.A gdzie mierzysz temperaturę?Niby mój lekarz twierdzi,że do 37,5 to nie jest stan podgorączkowy,ani temperatura-mówi że takie dzieci maja nie uregulowany układ termoregulacji.Ale wiadomo różnie to jest![]() Ja bym raczej wzięła cieńszą kurtkę i parę cieplejszych swetrów Do cholerci,przecież zima juz chyba nie wróci? ![]() Cytat:
aby szybko przeszło.
|
|||||||
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pogoda dzisiaj była piękna ale ja spacerku nie zaliczyłam. Mąż poszedł z małym, a ja gotowałam kolejny zapas zupek... Ale za to jutro to nadrobię ![]() Ale te Wasze dzieciaki szaleją... Nie było mnie dzień a tu już nowe zęby i nowe osiągnięcia Zwłaszcza to z klawiszami od laptopa mi się podobało ![]() Chciałam dzisiaj w końcu założyć obrączkę i pierścionek zaręczynowy bo w ciaży tak mi palce spuchły że już w 12 tyg. nie było mowy o tym, żebym je nosiła... A tu lipa... Obrączka na palcu mi się nadal nie mieści a pierścionek zaręczynowy jak była na środkowym palcu tak teraz wchodzi na miejsce obrączki... Gdybym nie schudła to jeszcze bym się nie dziwiła ale ja już ważę mniej niż przed ciażą a tu palce dalej opuchnięte... Trzeba powiekszyć biżuterię ![]() dzisiaj byłam w carrefour i ubyło mi 160 zł na same rzeczy dla małego... Pampersy (promocja teraz jest 120 szt za 85 zł) kaszki, zupki z rybką, herbatka bobovity i krem do pupy... MASAKRA... Nawet nie zaczynam liczyć miesięcznych wydatków na te cele... Myślałam, że pieluszki z Biedronki będą dobre ale mój synuś je przesikuje Więc nie będę oszczędzać na pieluszkach.Cytat:
![]() Z jednej strony cieszę się, że taka piękna pogoda, że wygania Was na dwór bo przynajmniej w miarę szybko mogę nadrabiać to co naklikałyscie
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie ma co czytac
![]() u mnie rewolucji zoladkowej ciag dalszy ![]() ehh dziewczyny znam juz powod nie jedzenia mojego dziecka - pamietacie jak Wam pisalam, ze ma strasznie krotkie wedzidelko pod jezykiem? tak krotkie, ze jak wypycha jezyk do przodu to robi mu sie przerwa na srodku bo to wedzidelko go ciagnie - otoz dzis jak sie smial zauwazylam, ze mu sie naderwalo i dlatego nie chcial jesc bo go bolalo a ja mu wciskalam rozmawialismy dzis z lekarzem - ewentualny zabieg mozna zrobic dopiero po roku, szkoda bo chcialam zeby mial juz to z glowy widze, ze ubieracie dzieci bardzo cienko juz u nas nie ma tak cieplo - to zn w sloncu jest, nawet bardzo, ale jak jest cien i zawieje wiaterek to jest chlodno, Marcel jest ubrany w rajstopy, spodnie, body z dl rekawem, bluzke i kurtke przejsciowa lekko ocieplana, czapeczka juz ciensza i jak jest chlodniej to szalik - ja przewaznie jestem z dziecmi na placu od 15 do 18 nawet a wtedy to juz jest naprawde chlodno, obowiazkowo gruby koc i pokrowiec na nogi, tymbardziej, ze kolo 16 Marci spi
|
|
#1881 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Słodziutka jest Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1882 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby Bartoszkowi wrócił apetyt.Cytat:
Cytat:
ale szybko to u WasCytat:
Cytat:
Rzeczywiście mało Cie tutaj ![]() dla Zuzki za postępy.A my dwa ![]() Cytat:
dla Bartusia.Cytat:
![]() Miramejku napisz choc parę słów .Martwimy się o WasCytat:
O ile się nie mylę,to te wędzidełka chyba podcinają i z tego co wiem,jest to całkiem bezbolesne |
||||||||
|
|
|
#1883 |
|
Ola-Unhola
|
Nie no ja dzisiaj nic ustami już nie robię
![]() Właśnie przedmuchałam 4 jajka ... na wydmuszki Bartkowi do szkoły ![]() Oj nie, mam dosyć... Ale tu pustki, no chyba wieczorami nie chodzicie na spacery ![]() Miramej, jak szczepienie? Svi, biedny Marcelek, A jak się objawia to krótsze wędzidełko. Widać to wyraźnie, czy tylko specjalista to może dojrzeć?
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Niestety szczepienia nie było, bo rano odebraliśmy wynik z posiewu moczu i Kubuś znów ma bakterie . Niby niedużo, bo 1000/ml, ale jest cały czas na podtrzymującej dawce Furaginu, więc dobrze mi to nie wygląda Powtórzymy jutro badanie, ale boję się, że wynik nie będzie wcale lepszy ![]() Z dobrych wieści - Kubuś waży 8030 g (przytył 930 g przez 2 miesiące) i mierzy 71 cm (urósł 3 cm ) Pani doktor powiedziała, że ma piękną skórę - jak aksamit i że widać, że ładnie się rozwija Podobno też z dziąsłami coś się dzieje, są rozpulchnione, co by się zgadzało z marudzeniem ![]() Z rozszerzaniem diety wychodzimy na prostą . Poza tym strasznie wariuje przy jedzeniu , stuka, puka, wymachuje nogami, albo bierze stópkę do buzi między jedną a kolejną łyżeczką . Za pierwszym razem zdjął chociaż skarpetkę, teraz już się nie trudzi ![]() U nas nadal chmury, ale wierzę, że sobie pójdą. Kiedyś. Pozdrawiamy i ściskamy Was mocno
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
A!! zapomniałam napisać
dziewczyny widziałam dzisiaj 2 przelatujące nad moim domem bociany to już naprawdę WIOSNA
|
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie!!!
Dzisiaj miałam w miarę normalny dzień Bartoszek dzisiaj dużo spokojniejszy ![]() Dzisiaj zadzwoniła kuzynka i zapowiedziała się na sobotę(ma przyjechać z chłopakiem,prosić na wesele )Wesele ponoć w czerwcu,tylko daleko Kościan koło Poznania.Na dzień dzisiejszy ciężko powiedzieć,czy się wybierzemy,niby ciepło już będzie,mimo wszystko to kawał drogi![]() Skończyły się dzisiaj rekolekcje,Damian jutro do szkoły-dość laby ![]() Była dzisiaj u mnie koleżanka(jest fizykoterapeutką Dobrej nocki ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Miałam dopisać :Mariolka za Tobą również tęsknimy .Odezwij się |
|
|
|
#1887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
abyście szybko pozbyli sie tych bakterii. ale dużo różności już jecie aby wreszcie wyszło dla Was słonko i żebyś mogła do nas częściej zaglądać![]() Cieszę sie że napisałaś ![]() Zagladaj do nas ![]() Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-24 o 22:09 |
||
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
ciiiiiiiiiiii... na szczęście tylko przelatywały
![]() Bo inaczej bym pogoniła... niech przylecą za 3 lata... nawet im miejsce na gniazdo zrobię
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak ktos moze taki bzdury wygadywac? niech ten kto tak mowi zlapie sie palcami za wedzidelko i uszczypnie, ciekawe co wtedy powienormalnie znieczulenie daja - chyba, ze sie nie chce Cytat:
lekarka tez zauwazyla i lekarz ale oboje powiedzieli, ze narazie sie nic z tym nie robi i zobaczy sie pozniej jak sie rozwinie (to bylo dawno)
|
|
|
#1890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

... rano o 6 zjadł mleczko /cycuś/ o 9.00 owsiankę z bobofrutem, o 10,30 cycuś i do tej pory NIC
... deserku spróbował 2 łyżeczki, a teraz zupki jedną
ząbki??
za poprawę apetytu Bartoszka.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dzieci tak szybko wyrastaja... ja mam taką mysl, ze wole kupic dwie a taniej 

i mierzy 71 cm (urósł 3 cm
. Poza tym strasznie wariuje przy jedzeniu