|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
gabusin a uzywalas dokladnie z instrukcja??? bo trzeba potrzymac troche ten szampon na wlosach by dac czas na aktywacje skladnkow. w minute to zaden skladnik z nikad nie zadziala
i kuracja trwa bodajze 7 dni albo wiecej nie pamietam dokladnie jak jest na ulotce.co do peelignow a czym maja zaszkodzic? chyba tylko pomoc, skora odswierzona, pobudzona do lepszej pracy i pobudzone naczynka by lepszy byl przeplyw to tez dotleniona lepiej. Jedyne co moze okolice brzucha bym nie masowala bo wiadomo nie zaleca sie zadnych masazy brzucha by nie wywolac skurczy.kremy mozna uzywac wszystkie w ciazy. Bo tak na prawde ilosc skladnikow jaka moze byc dopuszczalna w kremach jest na tyle znikoma ze nie zaszkodzi a zaden sposob, a poza tym to co z farbami do wlosow krem nie wnika w kroobieg on dziala miejscowo na dany obszar naskorka, nawet glebiej nie wnikaja silniejsz epreparaty nazywane sa juz "leki" i tylko na recepte. Takze to co dostepne w drogeri bez recepty jest stosowane powszechnie i musi byc tak sklad dobrany zeby nie zaszkodzilo w zaden sposob. takie sa wymogiGabusin to co pisza o witaminie A to roznie to mozna odczytac. Owszem duze ilosci skladnikow nie sa wskazane ale to pisalam to juz znajduje sie w lekach by mogly one zaszkodzic. Tu wlasnie chodzi o stan skory bardziej. W ciazy skora jest delikatniejsza, zapewne wiekszosc z was zauwazyla ze ma zarozowiona cere i bardziej naczynkowa i tu chodzi glownie o to by jej preparatami ktore posiadaja takie skladniki nie draznic zbytnio bo chyba nikt nie chce chodzic jak burak i z pieczaca skora ![]() boshe ze co antyperspiranty szkodza ? o jesusiu... skad to wziete??? kto niby takie badania robil??? na internecie to jest od groma takich niby "badan" wszystko se moz a napisac nawet podpisac jakims tam badaniami. Nie spotkalam sie nigdy z takim czyms ![]() Prosze was ciaza nie choroba macica i organizm tak funkcjonuje ze chorni dziecko w pewien sposob a pielegnacja skory powinna byc podstawa! przeciez wlasnie teraz skora potrzebuje nawilzenia, natluszczenia odpowiedniej pielegnacji bo zmienia sie jej stan czesto. przeciez sa specjalne zabiegi dla kobiet w ciazy, masaze i inne to nie komuna ze zmywacz do paznokci to byl sa aceton teraz juz malo gdzie mozna spotkac tak drazniace preparaty, wymogi nawet tego zabraniaja. Farby do wlosow tez sa inne nie ma tez co sie spodzieawac ze farba za 5 zl bedzie super bo co mozna wyprodukowac za 5t zl??? lepiej dac te 20 czy isc do fryzjera maja specjalne farby bez amoniaku bez zapachu nawet zbytniego... takze nie przesadzajcie dbac o siebie trzeba w kazdym stanie
|
#4712 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Kiedyś uważano, że pewne leki są bezpieczne dla kobiet w ciąży i nie mają żadnego wpływu na płód. A później rodziły się dzieci- setki- z niewykształconymi kończynami... Ja jestem totalnym laikiem tej kwestii, tak samo- jak w kwestii ciąży Ale wolę się upewniać, niż później czegoś żałować.Dla mnie nie jest problemem używać w tym szczególnym okresie lżejszych kosmetyków. Bez silnie działających aktywnych składników. Dla własnej świadomości i spokojnego snu. Co do badań nad antyperspirantami, zagłębiała się w to moja siostra, której były- był laborantem w jednej z amerykańskich korporacji. Nie twierdzę, że tak jest. Twierdzę natomiast, że my trujemy się ze wszystkich stron- przy pomocy pożywienia, kosmetyków, zanieczyszczenia środowiska, nerwów etc... Na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Trochę zależy od nas. Haha i nie chodzi mi gabisunku o łażenia w rozciągniętych dresach, wyalienowanie gdzieś na skraj puszczy- bo tam najzdrowsze powietrze. Właśnie dlatego mam "nowe włoski", brewki i masę ciuszków. Chcę się dobrze czuć ze sobą, niezależnie na jakim etapie będę. Ostatnio oglądałam taki program w ang tv (na żywo- coś a'la "jestem jaki jestem"), gdzie kobietce odeszły wody. Poszła ze spokojem pod prysznic, ogoliła nogi. Później wykonała staranny make-up i dopiero pojechała do szpitala. I to mi się podobało. ![]() Ciekawe, czy ja jak się zacznie- dam radę cokolwiek w tej kwestii zdziałać ?
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewuszki, chciałam się tylko przywitać przed wyjściem do pracy, ale dziewczyny tak się rozpisały,że też coś "skrobnę"
Ja ekspertem nie jestem, ale czasem zastanawiam się, czy te serie kosmetyków typu...dla mam...dla kobiet w ciąży....to nie jest poprostu naciąganie klienta? No nie każda z nas zagłębia się w składniki kremów, a ja tak z ciekawości kiedyś porównałam sobie nasz krem z Bielendy za 14 zł i jakiś hiper nowy z loreal za dwa razy tyle i co? Miały ten sam skład. Może z mamusiowymi kosmetykami też tak jest? Mam jeszcze pytanko co ile robicie USG ? Ja mam je robione co 3tyg na każdej wizycie, ale teraz w sobotę idę na genetyczne i to już 4USG w ciągu 12 tc będzie, na dodatek ostatnie miałam tydzień temu......hmmm chyba dzidzi nie zaszkodzi?
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
))DRA- brzusio super, naprade widoczny ![]() Mszu- sukienusie śliczna, faktycznie szkoda, ze czarna, ale może zrób tak jak radza dziewczyny, daj jakieś dodatki, moze czerwone i butki też czerwone jak masz ![]() ![]() Nikuś -skoro tyle zmian dokonałaś w swoim wyglądzie to nam się pokaz szatynko ![]() ![]() Cellaris- co do usg to ja mialam robione też jakoś co trzy tygodnie, teraz mam przerwe od 8.03 do 7.04 czyli miesiąc i raczej teraz tak będzie. Nie wiem, czy usg co tydzień nie jest szkodliwe, ale raczej nie bo przecież by ci lekarz tak nie robił. Zdaj się na niego
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozatym nie sadze, że każdy peeleing mozna uzywac będąć w ciąży teraz tyle firm kosmetycznych wprowadza na rynek preparaty tzw salon use, które sa juz powszechnie dostępne a stężenie roznych substancji np kwasów maja bardzo wysokie. Nie mowie, że nie nalezy używać żadnych kosmetyków w ciąży bo wrecz trezba to robic. Ale nie bagatelizowac sprawy i starannie i z rozmyslem wybierac te, które nie szkodza. Ja np uzywam prawie wszystkich tych kosmetyków , które używałam i przed ciążą.Odstawiłam tylko peelingi enzymatyczne. Cellaris na pewno z wieloma kosmetykami dla mam jest wlasnie tak jak piszesz. Ale wiele z nich nie ma np dodawanych barwników lub nie sa perfumowane bo te składniki bardzo uczulają. Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2010-03-25 o 07:59 |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
mszu sukienka bardzo ładna, ale na ślub/wesele raczej nie powinno się zakładać czarnych
Cytat:
Nie no dziewczyny - nie popadajmy w jakąś paranoję. Ciąża to nie choroba
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
witam porannie.
Kraków słoneczny, ciepły aż się chce spacerować ![]() U mnie leci 11tc i już się doczekać USG nie mogę a mam je 8.04 i to będzie już 13tc Trochę się denerwuje bo będę robić pomiary ale wierze że wszytko będzie ok i jak wrócę od rodziców ze świąt to zaraz mam wizytę. Co do kosmetyków to po radach moich dwóch sióstr średni te kemy na rozstępy pomagają ja używam tylko oliwki w żelu. Moja Pani Dr też mi o niej mówiłam Wczoraj się WAS pytałam jak długo was piersi bolały. Ja wróciłam do domu z TŻ i miałam takie uczucie jakby moje sutki płonęły. Zdjęłam szybko stanik i łaziłam goła i dopiero mi przeszło. Nie wiem co to było ale pierwszy raz mi się zdarzyło. |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
U mnie sloneczka ciag dalszy i jak tylko wroce z pracy to zabieram sie za okna ![]() Dzis skonczylismy 13tc jak leze lub siedze to czasem czuje taki maly slodki ciezar-jakbym miala kamyka w macicy z powrotem szlam po malu bo mnie brzuszek ciagnal ![]() Cytat:
ja mam wesele w lipcu i zakochalam sie w tej sukience nr 3 z tym takim jakby wezlem "chantal dress" http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój jak był,tak go teraz nie ma.Coraz bardziej zaczynamsię martwić.Jedyne wytłumaczenie na to jest takie,że może ten brzuch co miałam do tej pory to były wypchniete jelita,które teraz może znowu się gdzieś przemieściły i brzuch opadł... Poza tym biorę teraz na noc Lactovaginal.Czy któraś w was też go stosowała?Ja go stosuję pierwszy raz i po pierwszej nocy,rano miałam piżamę przyklejoną do mojej "niewymownej",a dziś w kolei obudziłam się i miałam mokrą plamę na spodenkach...Czy to normalne? Rany musze chyba na jakąś terapię pójść,bo już sama nie wytrzymuję z tym swoim panikarstwem ![]() ![]() ![]() P.S. Tak skrobiemy,że za chwilę trzeba będzie zacząć drugą część wątku
|
|
#4720 |
|
BAN stały
|
ninaad i dlatego każda z nas ma swój rozum i nim, bądź intuicją się kieruje. Ja staram się żyć zdrowo, zgodnie ze swoim światopoglądem i przekonaniami, a czy to mnie przed czymś uchroni? nie wiem
![]() kasiasiar ja właśnie korzystam z salonowym kosmetyków o silnie działających składnikach. Tak się złożyło, że 80% ludzi, którzy mnie otaczają, to kosmetyczki, kosmetolożki i laboranci A ja uwielbiam sera (silne koncentraty) i wszystko, co mocno pachnie i działa Nie zastanawiam się nad "zwykłymi" kosmetykami typu krem do każdego rodzaju cery. Swoją drogą- nie uważacie, że jeśli coś jest do wszystkiego, to chyba jest do niczego? Mpiczku mam totalną awarię mojego laptopika i nie mam jak wrzucić fotki fryzu... Korzystam z mężowego komputera, ale to przy moim jak porsche do maluszka i nie bardzo sobie z nim radze ![]() Właśnie objadam się tościkami z serem i ... musztardą. Dziwne, tak mnie nagle na nią wzięło ![]() U mnie Dziewczynki pięęęęękna pogoda: słoneczko, delikatny wiaterek, ćwierkające ptaszki. Ech. Na 11 idę do lekarza i zapewne zobaczę moje Maleństwo, bo będzie je znowu obmierzał. Dzisiaj mamy 6 dzień 19 wspólnego tygodnia
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze przy naciskaniu, mam dzisiaj wizyte o 17 i do tego czasu chyba oszaleje z nerwów, nie wiem co to może być, nie plamie ale jak naciskam to boli troszke ![]() ![]() zwariuje chyba |
|
|
|
#4723 | |
|
BAN stały
|
jeszcze tak myślę nad Twoją kiecką mszu
i sądzę, że "mała czarna" jest tak wpisana w ramy elegancji jako to wytworne i zawsze na miejscu "coś", że nie masz się co zastanawiać, czy wypada ubrać czerń na wesele. Ja się śmiałam z mojej mamy, bo ubrała na nasz ślub cywilny małą czarną, że żałuję, że córkę oddaje i to dlatego. Biedna, tak się przejęła, że zamierzała zmienić plany, ale wyglądała bosko---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Faktycznie ciekawe te ciuszki
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
No fajne fajne troszkę drogie jak dla mnie ale niestety takie są ciuszki ciążowe a ja już byłam tym sklepie i gatunkowo są dobre ja się właśnie zastanawiam czy nie zamówić sobie przez internet jednych spodni bo są przecenione troszkę
|
|
|
|
#4725 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana wydaje mi się, że to naturalny ból brzuszka, nie martw się. Mnie czasem tak kłuje 2, 3 dni. Jak byłam w szpitalu, to rozmawiałam na ten temat z panią doktor i mówiła, że jeśli boli podbrzusze, to jest to w ciąży normalne. Gorzej, jakby w innym miejscu brzusio bolał. Niektóre babki mają takie bóle, że podobno ledwo chodzą. Także się nie przejmuj, taki nasz los |
|
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
u mnie na weselu 6 czerwca 2009 tez byly dwie cieżarne (obie w 6 mcu) i obie byly na czarno. Jedna miala czarną mini, a dryga czarna tunike i spodnie... koloru nie pamietam.
Z drugiej strony zalezy mi tez na czyms tanim, bo same wiecie, ze takie sukienki zakłada sie raz albo dwa a juz ciązowe to dopiero.... tak jak wspominalam mam byc fotografem Młodych i nie chce odwracac uwagi innych od Mlodej jak bede sie krecic dokooła nich... happymum ma tez sklep w Warszawie, i sukienki maja naprawde urocze, ale wydaja mi sie bardzo okazjonalne czyt."weselne" ale nic zlego nie mam przez to na mysli. Po prostu jestem typem minimalisty i wole ubrania bardziej uniwersalne. Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-03-25 o 08:51 |
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz po prostu pierwsze dziecko poroniłam w 6 tyg i teraz po prostu schizuje jak coś mnie zaczyna boleć, dobrze że dzisiaj ta wizyta jest jakos do tej 17 wytrzymam |
|
|
|
|
#4728 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ilonka ja widuję często jeansy ciążowe po 169 zł, więc jak na sukienkę na weselicho to nie tak źle Widziałam tu tez fajną, co prawda tez czarną, ale za 69zł. Mnie z kolei uwiodła biżuteria Pani, która projektuje m.in. dla właśnie tego sklepu. jest piękna i oryginalna, choc głównie cechuję ją prostota i surowość, co nie do końca do mnie pasuje no i ceny sa tez "nieciekawe". Ale seria oceanik z jej portfolia mrau...http://www.orska.pl/#portfolio13_184 ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Teraz na pewno jest ok. Ale doskonale Cię rozumiem, ja nie miałam tak przykrego zdarzenia, a jednak to tez moja pierwsza dzidzia i wolę dmuchać na zimne Po za tym, w moim wieku... ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- O rany, ten pierścionek: http://www.orska.pl/#portfolio13_194 Piękny ale zważywszy, że projektowany dla Kruka, to już widzę jego cenę... Ale na lato, do zwiewnej białej sukienki (lub błękitnej), do delikatnej opalenizny i na spacery po molo...
|
||
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na weselu tez byly w czarnym i mi nieprzeszkadzalo![]() ![]() a piekne kolczyki i duza branzoletka byla ok![]() ![]() Cytat:
![]() a oj tz wczoraj poczul prawdziwgo kopa ale sie cieszyl ![]()
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh wiek tu nie gra roli, nie wiem ile masz lat ale na pewno nie aż tyle żeby dziecka nie móc urodzić |
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co innego jest jednak wydac 180 zł i zalozyc taka kiecke... raz albo dwa... no chyba, ze sa dziewczyny kotra maja w w zwyczaju na codzien paradowac w takich ciuchach... Bizuteria rewelacyjna! |
|
|
|
|
#4732 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam, u nas pogoda tez śliczna. Od rana słoneczko i ciepło
Ale co z tego jak siedzi się w pracy do godz. 15 i to jeszcze plecami do okna hehe ![]() Cytat:
też czarna ale rozjaśniona bielą: http://www.sesile.pl/product-pol-584...ro-czarna.html i trochę odważniejszy kolor: http://www.sesile.pl/product-pol-615...ia-fuksja.html Cytat:
To już USG połówkowe? Ale ten czas leci. Kciuki trzymam za udaną wizytę.
|
|
#4733 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zgadza się Kochana, to jednorazowy wydatek i niemały. Tylko patrzę na ceny "normalnych" kreacji weselnych i te są większe. Ale cóż, sukienkę najwyżej będziesz zakładać do gotowania, prania, żeby wynosić W sumie zawsze można ją upchnąć później na alledrogo, ciążowe ciuszki osiągaja tam też niemałe ceny. proszę http://allegro.pl/item959212565_ryba...ka_gratis.html ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Szczęśliwa jeszcze nie połówkowe, teraz się będziemy umawiać na takie, bo mój gin mnie kieruje do jakiegoś profesora z Polnej- ponoć najlepszej kliniki nie tylko w kraju- jeśli chodzi o ciąże, porody etc. |To tam, gdzie ja nie chce rodzić Mnie to usg ma wynieść 100zł. A mój gin, na prawie każdej wizycie mierzy, bada i sprawdza, gdyż jest przeciwnikiem badania przezierności (która jego zdaniem nie daje żadnej pewności, tylko miesza w głowie) a najważniejsze jest właśnie połówkowe, które pozwala wykryć wady możliwe do leczenia. Dlatego (jak mawia) zawsze sprawdza ile może, żeby kobieta widziała, że maleństwo rośnie, rozwija się. Powiem szczerze, że póki co nie odczuwam strachu przed tym badaniem jakoś tak sobie zakodowałam, że ma być wszystko ok, że staram się tylko tak myśleć.A czas, faktycznie leci jak szalony, mamy już prawie połowę za sobą ![]() No i dziękujemy za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Spodobała mi się taka sukienka: http://www.sesile.pl/product-pol-645...wa-Karina.html i ta : http://www.sesile.pl/product-pol-348...a-czarny-.html I właśnie mszu ta Dacja jest fajnie rozweselona dodatkami, ja bym poszła dalej i pasek też skombinowała w takim pomarańczku, czy brzoskwince ![]() Podoba mi się ona
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-03-25 o 09:23 |
|
|
|
|
#4734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
starapanna nie strasz już, dobrze, ze wszystko dobrze
![]() Cytat:
czyli mamy chyba pierwszą dziewczynkę? mity powstają chyba tak łatwo jak plotki, ktoś usłyszy, ze nie można do porodu mieć pomalowanych paznokci (bo rozumiem, ze lekarz w razie czego musi widzieć naturalna płytkę) i może stąd mówią, ze w ciąży nie mozna malować? Fakt, ze lakiery śmierdza i jak maluje to sie zastanawiam czy mi to nie szkodzi, no ale ile ja sie tego nawdycham przez taki krótki czas? Maluje i już! ![]() Cytat:
a ja uważam, ze czarny zawsze jest elegancki i moze być na wesele. Buty w jaśniejszym kolorze czy biżuteria i bedzie pieknie. Cytat:
Cytat:
Wracając do kataru....W poprzedni weekend miałam okropny katar, pisałam wam tutaj. I od tego momentu nadal cos mnie trzyma, gardło pobolewa, kaszel, katar - wszystko głównie z rana, ale w ciągu dnie nie mija zupełnie, takze ja myśle, ze to jednak przeziębieniowe coś.
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
echhh
nie chce tu pisac calych wykadow ze studiow ale oczyeiscie ze w wiekszosci dziala marketing prseciez dany kosmetyk musi sie sprzedac tak na prawde dziala sugestia napisza dla kobiet w ciazy to jasne ze siegnie ta kobieta po ten niz po zwykly balsam to samo jest z kremami przeciwzmarszczkowymi wystarczy napisac dobra etykietke jak ktos nie zna na skladzie to i tak sie nie polapie ![]() wierz cie mi ja nie raz widzialam kosmetyki za kupe kasy ktore byly zwyklym placebo az moi wykladowcy sie smiali ze ludzie to kupuja, po prostu im wyzsza cena tym kobiety sadza ze sa lepsze, prestizowe itp. A tu po prostu uzyte sa inne skladniki tyle ze drozsze w produkcji ale o takim samym dzialaniu co te tansze. O czywiscie nie ma sie co spodzieqc tez ze krem przecizmarszczkowy bedzie kosztowac 10 zl to nie realne bo same koszty skladnikow tego typu sa wyzsze ale krem przecizmarszczkowy nie musi kosztowac ponad 100 zl jego dzialanie bedzie takie samo jak tego za 50 tu glownie juz chodzi o marke ![]() ja nigdy nie kupuje kosmetykow sugierujac sie etykieta producenta. dla mnie moga nawet napisac tam co im sie zywnie podoba, ja biore kosmetyk przegladam sklad i widze ile to jest warte i czy to jest sens uzywac. Retinole to jest wyzsza szkola jazdy, i duzo by o tym pisac. Nie mniej jednak w kosmetykach pisalam oglnieodstepnych drogeryjnych ona wystaepuje w na prawde malej ilosci sa normy ktore dopuszczaja tyle i tyle... i nie mozna tego przekroczyc. A taka skala jest tak dobrana wlasnie by nie zaszkodzila W ciazy generalnie nie poleca sie stosowania nowych kosmetykow z racji obawyprzed uczuleniem, podraznieniem bo skora roznie reaguje a to ze na allegro mozna kupic kosmetyki na lewo ktore sa tak na prawde dla salonow i profesjonalne to juz inna bajka, wszystko sobie na lewo mozna kupic trzeba wiedziec tylko co to jest i jak tego uzywac. Wiadomo ze zadna kosmetyczka nie zrobi kobiecie kwasow z ciazy i nie zastosuje kosmetykow z tymi skladnikami a ludzie sobie kupuja na all to juz na wlasna odpowiedzialnosc. Wyobrazcie sobie ze niektore kosmetyki na ktorych pisze "dla dzieci" do kapieli .. co one maja w skladach to sie w glowie nie miesci. Moj wykladowca sam mowil ze kiedys poszedl zobaczyc taki kosmetyk pieknie zapakowany kolorowy etc. jak zobaczyl sklad to sie zalamal i twierdzil ze on sam by sie tym nie umyl a co dopiero dziecko. teraz glownie dziala reklama niestety i kasa sie liczy. Rynek jest tak przeladowany ze firmy sie bija a czesto jedna firma jest pod kilkoma nazwami Mnie jeszcze przeraza czesto jak widze kosmetyki i to najczesciej z tych wyzszych polek ktore maja np date waznosci 5 lat 5 lat? to wyobrazcie sobie ile musza miec konserwantow zeby to dobrze sie trzymalo. Nie ma sie co dac zwariowac, ja mysle ze na okres ciazy najlepiej stosowac pielegnacje ktora robilo sie dotychczas i ktora dobrze sluzyla i najlepiej tego nie zmieniac chyba ze wymaga tego stan skory. A balsam do ciezarnych hmm no coz wedlug mnie to samo dzialanie bedzie miec zwykla oliwka co i balsam za 100 zl bo tu glownie chodzi o natluszczenie skory i ochrone przed roztepami a jak ktos ma watpliwosci i nie wie co uzyc to lepiej wybrac sie do dermatologa on wszystko dokladnie wyjasni i poleci co mozna uzyc na dany stan skory lekarz wiec pewnwe zrodlo ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- z tymi pazjokciami to tak prawda do porodu nie kaza miec pomalowane bo w razie czego sinieja pierw wlasnie palce i widoc to pod plytka a jak zwykle mity sie roznosza jak sobie raz na jakis czas pomaluejsz to jasne ze nic sie nie stanie co innego jak sie pracuje w tym non stop i co chwile wdycha sie akryl czy aceton czy lakiery do paznokci chodz i tak kobiety pracuja juz koniec mojego wykladu (zboeczenie zawodowe)
|
#4736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja sukienki nie zaloze na raz, bo miesiac po porodzie mamy wesele i niestety wiem, ze w sukienki sprzed ciazy na pewno sie nie zmieszcze, dlatego chcialam kupic cos w czym juz obskocze 2 wesela Cytat:
---- Tak wogole to musze sie poskarzyc-moja tesciowa mnie wkurza bo wiecie ja mam beznadziejna sytuacje w pracy i non stop jakies stresy i nerwy i postanowilam, ze po swietach ide na L4, a ta moja tesciowa wie, jak jest i chodzi i powtarza, ze ona to pracowala do konca i jeszcze poszla do pracy w dzien porodu i dopiero po pracy pojechala do szpitala! No dobra, ja tez nie uwazam, ze ciaza to choroba i jakbym miala normalne warunki pracy to bym pracowala ile sie da no i wczoraj znowu ta sama gadka- bo .zapytala kiedy moja przyjaciolka rodzi, wiec powiedzialam ze tp ma na 18.04.10, ale ze moim zdaniem urodzi wczesniej, bo juz zle wyglada i bardzo narzeka i we wtorek na ktg prawie zemdlala i lekarz chcial ja wyslac do szpitala, a moja tesciowa "Ja, nie wiem, takie baby (tu zlozie pewnie o rozmiar chodzilo zobaczymy, jak bedzie gadac, jak jej coreczka bedzie w ciazy-oj wtedy bede sie pastwic i przypominac jej slowa ---- a po drugie to zjadlabym pomidory ze smietanka
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2010-03-25 o 09:39 |
||
|
|
|
#4738 | |
|
BAN stały
|
O jakie fajne rurki- dla dziewczyn, co w ruraskach chodzą
![]() http://allegro.pl/item951512811_rurk...atunek_36.html ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
hmmm pomidory mniaaaaaami, juz wiem, co dzisiaj jemy ![]() A teściową się nie przejmuj, to Twoja ciąża i dziecko, a nie jej. Ja się przyznam szczerze, że do niedawna jak jakaś kobieta, z którą miałam do czynienia zaszła w ciążę i szła od razu na zwolnienie, to sobie myślałam, no tak. zaciążyła i buch- po co pracować ![]() Po tym, co przeszłam przez ostatnie 3m-ce, przepraszam w myślach wszystkie te, o których w tak niedobry sposób pomyślałam ![]() U mnie w pracy jest tak, że ciężarnej chcą się pozbyć. Bo jak pójdzie na zwolnienie, to można zatrudnić kogoś teoretycznie na jej miejsce. tzn taka osoba jest "przynieś, wynieś, pozamiataj", ale jest i zawsze wyczyści jakieś zaległości. A ciężarna- wiadomo, źle się poczuje i nie przyjdzie.. A po co komu pracownik niedyspozycyjny? Także ja nie będę sie narażać na stresa. |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Ray dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
![]() A z tym peelingiem to nie wskazane jest silne tarcie, ale nie pamiętam już czemu no i enzymatycznych to już w ogóle nie można bo jakieś tam enzymy mogą przeniknąć. W sumie to myślę,że dla naszej skóry i maluszków będzie lepiej jak przejdziemy na łagodniejsze kosmetyki. Zwłaszcza, że pisałaś, że cera robi się często naczynkowa, a przy takiej nie wolno stosować peelingu, prawda ![]() Nikuś ta wypowiedź o kobitkach nie była do Ciebie ![]() Ale się wczoraj obżarłam fasolką szparagową normalnie mało nie pękłam, a na koniec pochłonęłam 2 plasterki cytryny, była pycha
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

i kuracja trwa bodajze 7 dni albo wiecej nie pamietam dokladnie jak jest na ulotce.
o jesusiu... skad to wziete??? kto niby takie badania robil??? na internecie to jest od groma takich niby "badan" wszystko se moz a napisac nawet podpisac jakims tam badaniami. Nie spotkalam sie nigdy z takim czyms 
teraz juz malo gdzie mozna spotkac tak drazniace preparaty, wymogi nawet tego zabraniaja. Farby do wlosow tez sa inne nie ma tez co sie spodzieawac ze farba za 5 zl bedzie super bo co mozna wyprodukowac za 5t zl??? lepiej dac te 20 czy isc do fryzjera maja specjalne farby bez amoniaku bez zapachu nawet zbytniego... 

?

z powrotem szlam po malu bo mnie brzuszek ciagnal
mam totalną awarię mojego laptopika 

bo wiecie ja mam beznadziejna sytuacje w pracy