Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 22:10   #4711
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

gabusin a uzywalas dokladnie z instrukcja??? bo trzeba potrzymac troche ten szampon na wlosach by dac czas na aktywacje skladnkow. w minute to zaden skladnik z nikad nie zadziala i kuracja trwa bodajze 7 dni albo wiecej nie pamietam dokladnie jak jest na ulotce.

co do peelignow a czym maja zaszkodzic? chyba tylko pomoc, skora odswierzona, pobudzona do lepszej pracy i pobudzone naczynka by lepszy byl przeplyw to tez dotleniona lepiej. Jedyne co moze okolice brzucha bym nie masowala bo wiadomo nie zaleca sie zadnych masazy brzucha by nie wywolac skurczy.

kremy mozna uzywac wszystkie w ciazy. Bo tak na prawde ilosc skladnikow jaka moze byc dopuszczalna w kremach jest na tyle znikoma ze nie zaszkodzi a zaden sposob, a poza tym to co z farbami do wlosow krem nie wnika w kroobieg on dziala miejscowo na dany obszar naskorka, nawet glebiej nie wnikaja silniejsz epreparaty nazywane sa juz "leki" i tylko na recepte. Takze to co dostepne w drogeri bez recepty jest stosowane powszechnie i musi byc tak sklad dobrany zeby nie zaszkodzilo w zaden sposob. takie sa wymogi

Gabusin to co pisza o witaminie A to roznie to mozna odczytac. Owszem duze ilosci skladnikow nie sa wskazane ale to pisalam to juz znajduje sie w lekach by mogly one zaszkodzic. Tu wlasnie chodzi o stan skory bardziej. W ciazy skora jest delikatniejsza, zapewne wiekszosc z was zauwazyla ze ma zarozowiona cere i bardziej naczynkowa i tu chodzi glownie o to by jej preparatami ktore posiadaja takie skladniki nie draznic zbytnio bo chyba nikt nie chce chodzic jak burak i z pieczaca skora

boshe ze co antyperspiranty szkodza ? o jesusiu... skad to wziete??? kto niby takie badania robil??? na internecie to jest od groma takich niby "badan" wszystko se moz a napisac nawet podpisac jakims tam badaniami. Nie spotkalam sie nigdy z takim czyms

Prosze was ciaza nie choroba macica i organizm tak funkcjonuje ze chorni dziecko w pewien sposob a pielegnacja skory powinna byc podstawa! przeciez wlasnie teraz skora potrzebuje nawilzenia, natluszczenia odpowiedniej pielegnacji bo zmienia sie jej stan czesto. przeciez sa specjalne zabiegi dla kobiet w ciazy, masaze i inne to nie komuna ze zmywacz do paznokci to byl sa aceton teraz juz malo gdzie mozna spotkac tak drazniace preparaty, wymogi nawet tego zabraniaja. Farby do wlosow tez sa inne nie ma tez co sie spodzieawac ze farba za 5 zl bedzie super bo co mozna wyprodukowac za 5t zl??? lepiej dac te 20 czy isc do fryzjera maja specjalne farby bez amoniaku bez zapachu nawet zbytniego...

takze nie przesadzajcie dbac o siebie trzeba w kazdym stanie
Stary 2010-03-24, 23:23   #4712
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

kremy mozna uzywac wszystkie w ciazy. Bo tak na prawde ilosc skladnikow jaka moze byc dopuszczalna w kremach jest na tyle znikoma ze nie zaszkodzi a zaden sposob, a poza tym to co z farbami do wlosow krem nie wnika w kroobieg on dziala miejscowo na dany obszar naskorka, nawet glebiej nie wnikaja silniejsz epreparaty nazywane sa juz "leki" i tylko na recepte. Takze to co dostepne w drogeri bez recepty jest stosowane powszechnie i musi byc tak sklad dobrany zeby nie zaszkodzilo w zaden sposob. takie sa wymogi
te z retinolem również? Dlaczego są serie "bezpieczne w ciąży"? Niektóre kosmetyki mają informację, że można je bez problemu stosować w tym nie chorobowym, aczkolwiek odmiennym stanie.
Kiedyś uważano, że pewne leki są bezpieczne dla kobiet w ciąży i nie mają żadnego wpływu na płód. A później rodziły się dzieci- setki- z niewykształconymi kończynami...

Ja jestem totalnym laikiem tej kwestii, tak samo- jak w kwestii ciąży Ale wolę się upewniać, niż później czegoś żałować.
Dla mnie nie jest problemem używać w tym szczególnym okresie lżejszych kosmetyków. Bez silnie działających aktywnych składników. Dla własnej świadomości i spokojnego snu.

Co do badań nad antyperspirantami, zagłębiała się w to moja siostra, której były- był laborantem w jednej z amerykańskich korporacji.
Nie twierdzę, że tak jest. Twierdzę natomiast, że my trujemy się ze wszystkich stron- przy pomocy pożywienia, kosmetyków, zanieczyszczenia środowiska, nerwów etc... Na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Trochę zależy od nas.

Haha i nie chodzi mi gabisunku o łażenia w rozciągniętych dresach, wyalienowanie gdzieś na skraj puszczy- bo tam najzdrowsze powietrze. Właśnie dlatego mam "nowe włoski", brewki i masę ciuszków. Chcę się dobrze czuć ze sobą, niezależnie na jakim etapie będę. Ostatnio oglądałam taki program w ang tv (na żywo- coś a'la "jestem jaki jestem"), gdzie kobietce odeszły wody. Poszła ze spokojem pod prysznic, ogoliła nogi. Później wykonała staranny make-up i dopiero pojechała do szpitala. I to mi się podobało.

Ciekawe, czy ja jak się zacznie- dam radę cokolwiek w tej kwestii zdziałać?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:18   #4713
cellaris
Rozeznanie

cześć dziewuszki, chciałam się tylko przywitać przed wyjściem do pracy, ale dziewczyny tak się rozpisały,że też coś "skrobnę" Ja ekspertem nie jestem, ale czasem zastanawiam się, czy te serie kosmetyków typu...dla mam...dla kobiet w ciąży....to nie jest poprostu naciąganie klienta? No nie każda z nas zagłębia się w składniki kremów, a ja tak z ciekawości kiedyś porównałam sobie nasz krem z Bielendy za 14 zł i jakiś hiper nowy z loreal za dwa razy tyle i co? Miały ten sam skład. Może z mamusiowymi kosmetykami też tak jest?
Mam jeszcze pytanko co ile robicie USG ? Ja mam je robione co 3tyg na każdej wizycie, ale teraz w sobotę idę na genetyczne i to już 4USG w ciągu 12 tc będzie, na dodatek ostatnie miałam tydzień temu......hmmm chyba dzidzi nie zaszkodzi?
Stary 2010-03-25, 07:37   #4714
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Helloo- witam z rańca- śliczne słoneczko za oknem ))

DRA- brzusio super, naprade widoczny

Mszu- sukienusie śliczna, faktycznie szkoda, ze czarna, ale może zrób tak jak radza dziewczyny, daj jakieś dodatki, moze czerwone i butki też czerwone jak masz

Nikuś -skoro tyle zmian dokonałaś w swoim wyglądzie to nam się pokaz szatynko

Cellaris- co do usg to ja mialam robione też jakoś co trzy tygodnie, teraz mam przerwe od 8.03 do 7.04 czyli miesiąc i raczej teraz tak będzie. Nie wiem, czy usg co tydzień nie jest szkodliwe, ale raczej nie bo przecież by ci lekarz tak nie robił. Zdaj się na niego
Stary 2010-03-25, 07:54   #4715
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
te z retinolem również? Dlaczego są serie "bezpieczne w ciąży"? Niektóre kosmetyki mają informację, że można je bez problemu stosować w tym nie chorobowym, aczkolwiek odmiennym stanie.
Kiedyś uważano, że pewne leki są bezpieczne dla kobiet w ciąży i nie mają żadnego wpływu na płód. A później rodziły się dzieci- setki- z niewykształconymi kończynami...

Ja jestem totalnym laikiem tej kwestii, tak samo- jak w kwestii ciąży Ale wolę się upewniać, niż później czegoś żałować.
Dla mnie nie jest problemem używać w tym szczególnym okresie lżejszych kosmetyków. Bez silnie działających aktywnych składników. Dla własnej świadomości i spokojnego snu.
dokładnie uważam tak samo. Zreszta kilkanascie stron wstecz napisałam jakie składniki zawarte w powszechnie uzywanych kosmetykach dostępnych w drogeriach są szkodliwe i przenikaja do skory wlasciwej a co za tym idzie do krwioobiegu

Pozatym nie sadze, że każdy peeleing mozna uzywac będąć w ciąży na pewno nie peelingi enzymatyczne
teraz tyle firm kosmetycznych wprowadza na rynek preparaty tzw salon use, które sa juz powszechnie dostępne a stężenie roznych substancji np kwasów maja bardzo wysokie.

Nie mowie, że nie nalezy używać żadnych kosmetyków w ciąży bo wrecz trezba to robic. Ale nie bagatelizowac sprawy i starannie i z rozmyslem wybierac te, które nie szkodza. Ja np uzywam prawie wszystkich tych kosmetyków , które używałam i przed ciążą.Odstawiłam tylko peelingi enzymatyczne.

Cellaris na pewno z wieloma kosmetykami dla mam jest wlasnie tak jak piszesz. Ale wiele z nich nie ma np dodawanych barwników lub nie sa perfumowane bo te składniki bardzo uczulają.

Edytowane przez kasiasiar
Czas edycji: 2010-03-25 o 07:59
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:07   #4716
ninaad
Wtajemniczenie

mszu sukienka bardzo ładna, ale na ślub/wesele raczej nie powinno się zakładać czarnych

Cytat:
te z retinolem również?
również. retinol=witA; no ale mówimy tu raczej o kosmetykach drogeryjnych niż o kosmeceutykach (czyli tych silniej działających, aptecznych). W tych "zwykłych" kosmetykach substancje czynne są naprawdę w niewielkich ilościach
Dlaczego są serie "bezpieczne w ciąży"? Niektóre kosmetyki mają informację, że można je bez problemu stosować w tym nie chorobowym, aczkolwiek odmiennym stanie.
nie wiem- może chwyt marketingowy
ale nie ma tu co porównywać leków i zwykłych kremów do twarzy. Tak jak pisała Ray, w tych kremach jeśli już są jakieś substancje silniej działające, to w niewielkich ilościach. Poza tym kremy działają tylko powierzchniowo. Nie mówiąc już o tym, że szybko się utlenia i traci swoje właściwości i prawdopodobnie jakiś tydzień po otwarciu takiego kremu nie będzie tam już "aktywnego" retinolu

Co do badań nad antyperspirantami, zagłębiała się w to moja siostra, której były- był laborantem w jednej z amerykańskich korporacji.
Nie twierdzę, że tak jest. Twierdzę natomiast, że my trujemy się ze wszystkich stron- przy pomocy pożywienia, kosmetyków, zanieczyszczenia środowiska, nerwów etc... Na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Trochę zależy od nas.
ta...ale patrząc w ten sposób to najlepiej nic nie jeść, myć się i pić tylko w destylowanej wodzie i zamknąć się w jakiejś kosmicznej kapsule chroniącej nas przed światem- przynajmniej na te 9 miesięcy, ale lepiej i wcześniej (na czas planowania ciąży i starania się) i potem- z maluchem.
Nie no dziewczyny - nie popadajmy w jakąś paranoję. Ciąża to nie choroba
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:17   #4717
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

witam porannie.
Kraków słoneczny, ciepły aż się chce spacerować

U mnie leci 11tc i już się doczekać USG nie mogę a mam je 8.04 i to będzie już 13tc Trochę się denerwuje bo będę robić pomiary ale wierze że wszytko będzie ok i jak wrócę od rodziców ze świąt to zaraz mam wizytę.

Co do kosmetyków to po radach moich dwóch sióstr średni te kemy na rozstępy pomagają ja używam tylko oliwki w żelu. Moja Pani Dr też mi o niej mówiłam

Wczoraj się WAS pytałam jak długo was piersi bolały. Ja wróciłam do domu z TŻ i miałam takie uczucie jakby moje sutki płonęły. Zdjęłam szybko stanik i łaziłam goła i dopiero mi przeszło. Nie wiem co to było ale pierwszy raz mi się zdarzyło.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:26   #4718
Maggie1983
Zakorzenienie

Witam Mamusie
U mnie sloneczka ciag dalszy i jak tylko wroce z pracy to zabieram sie za okna
Dzis skonczylismy 13tc i powiem Wam ze coraz czesciej zaczynam czuc ze jestem w ciazy jak leze lub siedze to czasem czuje taki maly slodki ciezar-jakbym miala kamyka w macicy wczoraj mialam szybszy spacer, bo musialam zlozyc pismo w sadzie i pedzilam, zeby zdazyc i wiecie co to juz nie jest takie latwe z powrotem szlam po malu bo mnie brzuszek ciagnal
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Drogie Koleżanki, mam pytanko, moze zadaje je na niewłasciwym forum, ale nie mam pomyslu kogo moglabym zapytac...
Pod koniec maja idziemy na slub i przyjecie weselne do znajomych. Na moje ramiona spadł obowiazek obfootografowania calej uroczystosci, z czego sie niezmiernie ciesze. Ale przejdzmy do sedna, czy wpada na wiosenna impreze zalozyc taka sukienke?
Zdugiej strony wolabym unikac jakiegos koloru rzucajacego sie w oczy, bo mam byc wiekoszosc imprezy blisko pary mlodej, i raczej wolalabym pozostac w ich "cieniu". Co o tym myslicie?
http://www.sesile.pl/product-pol-638...ia-czarna.html
sliczna sukieneczka i jak zalozysz kolorowe dodatki, buty i torebke to bedzie ok. U mnie normalnie dziewzcyny na weselu byly w czarnym i wcale mi to nie przeszkadzalo
ja mam wesele w lipcu i zakochalam sie w tej sukience nr 3 z tym takim jakby wezlem "chantal dress" :
http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:29   #4719
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
u mnie tez wiosna i bylam na spacerku z psem i bratem i padam trzeba odpoczac teraz i zostawiam swój brzuch 15tc
Już pisałam na innym wątku-czadowy brzuchol

A mój jak był,tak go teraz nie ma.Coraz bardziej zaczynamsię martwić.Jedyne wytłumaczenie na to jest takie,że może ten brzuch co miałam do tej pory to były wypchniete jelita,które teraz może znowu się gdzieś przemieściły i brzuch opadł...

Poza tym biorę teraz na noc Lactovaginal.Czy któraś w was też go stosowała?Ja go stosuję pierwszy raz i po pierwszej nocy,rano miałam piżamę przyklejoną do mojej "niewymownej",a dziś w kolei obudziłam się i miałam mokrą plamę na spodenkach...Czy to normalne?
Rany musze chyba na jakąś terapię pójść,bo już sama nie wytrzymuję z tym swoim panikarstwem

P.S. Tak skrobiemy,że za chwilę trzeba będzie zacząć drugą część wątku

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:29   #4720
NIKaP-n
BAN stały

ninaad i dlatego każda z nas ma swój rozum i nim, bądź intuicją się kieruje. Ja staram się żyć zdrowo, zgodnie ze swoim światopoglądem i przekonaniami, a czy to mnie przed czymś uchroni? nie wiem Ważne, że czuję się z tym dobrze

kasiasiar ja właśnie korzystam z salonowym kosmetyków o silnie działających składnikach. Tak się złożyło, że 80% ludzi, którzy mnie otaczają, to kosmetyczki, kosmetolożki i laboranci A ja uwielbiam sera (silne koncentraty) i wszystko, co mocno pachnie i działa . Dlatego się zastanawiam, czy nie są zbyt silne, bo to takie specjalistyczne ampułaski Nie zastanawiam się nad "zwykłymi" kosmetykami typu krem do każdego rodzaju cery. Swoją drogą- nie uważacie, że jeśli coś jest do wszystkiego, to chyba jest do niczego?

Mpiczku mam totalną awarię mojego laptopika i nie mam jak wrzucić fotki fryzu... Korzystam z mężowego komputera, ale to przy moim jak porsche do maluszka i nie bardzo sobie z nim radze
Właśnie objadam się tościkami z serem i ... musztardą. Dziwne, tak mnie nagle na nią wzięło

U mnie Dziewczynki pięęęęękna pogoda: słoneczko, delikatny wiaterek, ćwierkające ptaszki. Ech. Na 11 idę do lekarza i zapewne zobaczę moje Maleństwo, bo będzie je znowu obmierzał.
Dzisiaj mamy 6 dzień 19 wspólnego tygodnia
Stary 2010-03-25, 08:32   #4721
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
sliczna sukieneczka i jak zalozysz kolorowe dodatki, buty i torebke to bedzie ok. U mnie normalnie dziewzcyny na weselu byly w czarnym i wcale mi to nie przeszkadzalo
ja mam wesele w lipcu i zakochalam sie w tej sukience nr 3 z tym takim jakby wezlem "chantal dress" :
http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki
Widzę Maggie że gustujesz w tych ciuszkach co ja. Też podobają mi się te sukienki a weselicho mam w lipcu i tez chce coś kupić. Mam czarną sukienkę ale na lipiec to taka troche przy ciężka, Ale te z happymum bardzo mi się podobają Zresztą chce kupic spodnie eleganckie u nich i jedne nawet w sklepie online w outlecie są fajne.
Stary 2010-03-25, 08:39   #4722
enis84
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze przy naciskaniu, mam dzisiaj wizyte o 17 i do tego czasu chyba oszaleje z nerwów, nie wiem co to może być, nie plamie ale jak naciskam to boli troszke
zwariuje chyba
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:40   #4723
NIKaP-n
BAN stały

jeszcze tak myślę nad Twoją kiecką mszu i sądzę, że "mała czarna" jest tak wpisana w ramy elegancji jako to wytworne i zawsze na miejscu "coś", że nie masz się co zastanawiać, czy wypada ubrać czerń na wesele. Ja się śmiałam z mojej mamy, bo ubrała na nasz ślub cywilny małą czarną, że żałuję, że córkę oddaje i to dlatego. Biedna, tak się przejęła, że zamierzała zmienić plany, ale wyglądała bosko i dobrze się czuła, a to było dla mnie najważniejsze

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Widzę Maggie że gustujesz w tych ciuszkach co ja. Też podobają mi się te sukienki a weselicho mam w lipcu i tez chce coś kupić. Mam czarną sukienkę ale na lipiec to taka troche przy ciężka, Ale te z happymum bardzo mi się podobają Zresztą chce kupic spodnie eleganckie u nich i jedne nawet w sklepie online w outlecie są fajne.

Faktycznie ciekawe te ciuszki i mają sklep w Poznaniu
Stary 2010-03-25, 08:44   #4724
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

No fajne fajne troszkę drogie jak dla mnie ale niestety takie są ciuszki ciążowe a ja już byłam tym sklepie i gatunkowo są dobre ja się właśnie zastanawiam czy nie zamówić sobie przez internet jednych spodni bo są przecenione troszkę
Stary 2010-03-25, 08:45   #4725
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze przy naciskaniu, mam dzisiaj wizyte o 17 i do tego czasu chyba oszaleje z nerwów, nie wiem co to może być, nie plamie ale jak naciskam to boli troszke
zwariuje chyba

Kochana wydaje mi się, że to naturalny ból brzuszka, nie martw się. Mnie czasem tak kłuje 2, 3 dni. Jak byłam w szpitalu, to rozmawiałam na ten temat z panią doktor i mówiła, że jeśli boli podbrzusze, to jest to w ciąży normalne. Gorzej, jakby w innym miejscu brzusio bolał. Niektóre babki mają takie bóle, że podobno ledwo chodzą. Także się nie przejmuj, taki nasz los
Stary 2010-03-25, 08:47   #4726
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

u mnie na weselu 6 czerwca 2009 tez byly dwie cieżarne (obie w 6 mcu) i obie byly na czarno. Jedna miala czarną mini, a dryga czarna tunike i spodnie... koloru nie pamietam.
Z drugiej strony zalezy mi tez na czyms tanim, bo same wiecie, ze takie sukienki zakłada sie raz albo dwa a juz ciązowe to dopiero....
tak jak wspominalam mam byc fotografem Młodych i nie chce odwracac uwagi innych od Mlodej jak bede sie krecic dokooła nich...
happymum ma tez sklep w Warszawie, i sukienki maja naprawde urocze, ale wydaja mi sie bardzo okazjonalne czyt."weselne" ale nic zlego nie mam przez to na mysli. Po prostu jestem typem minimalisty i wole ubrania bardziej uniwersalne.

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-03-25 o 08:51
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:50   #4727
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana wydaje mi się, że to naturalny ból brzuszka, nie martw się. Mnie czasem tak kłuje 2, 3 dni. Jak byłam w szpitalu, to rozmawiałam na ten temat z panią doktor i mówiła, że jeśli boli podbrzusze, to jest to w ciąży normalne. Gorzej, jakby w innym miejscu brzusio bolał. Niektóre babki mają takie bóle, że podobno ledwo chodzą. Także się nie przejmuj, taki nasz los
dzieki za pocieszenie
wiesz po prostu pierwsze dziecko poroniłam w 6 tyg i teraz po prostu schizuje jak coś mnie zaczyna boleć, dobrze że dzisiaj ta wizyta jest jakos do tej 17 wytrzymam
Stary 2010-03-25, 08:56   #4728
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
No fajne fajne troszkę drogie jak dla mnie ale niestety takie są ciuszki ciążowe a ja już byłam tym sklepie i gatunkowo są dobre ja się właśnie zastanawiam czy nie zamówić sobie przez internet jednych spodni bo są przecenione troszkę

Ilonka
ja widuję często jeansy ciążowe po 169 zł, więc jak na sukienkę na weselicho to nie tak źle Widziałam tu tez fajną, co prawda tez czarną, ale za 69zł. Mnie z kolei uwiodła biżuteria Pani, która projektuje m.in. dla właśnie tego sklepu. jest piękna i oryginalna, choc głównie cechuję ją prostota i surowość, co nie do końca do mnie pasuje no i ceny sa tez "nieciekawe". Ale seria oceanik z jej portfolia mrau...
http://www.orska.pl/#portfolio13_184

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
dzieki za pocieszenie
wiesz po prostu pierwsze dziecko poroniłam w 6 tyg i teraz po prostu schizuje jak coś mnie zaczyna boleć, dobrze że dzisiaj ta wizyta jest jakos do tej 17 wytrzymam

Teraz na pewno jest ok. Ale doskonale Cię rozumiem, ja nie miałam tak przykrego zdarzenia, a jednak to tez moja pierwsza dzidzia i wolę dmuchać na zimne
Po za tym, w moim wieku... hehe

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

O rany, ten pierścionek:
http://www.orska.pl/#portfolio13_194

Piękny ale zważywszy, że projektowany dla Kruka, to już widzę jego cenę... Ale na lato, do zwiewnej białej sukienki (lub błękitnej), do delikatnej opalenizny i na spacery po molo...
Stary 2010-03-25, 09:02   #4729
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie Koleżanki, mam pytanko, moze zadaje je na niewłasciwym forum, ale nie mam pomyslu kogo moglabym zapytac...
Pod koniec maja idziemy na slub i przyjecie weselne do znajomych. Na moje ramiona spadł obowiazek obfootografowania calej uroczystosci, z czego sie niezmiernie ciesze. Ale przejdzmy do sedna, czy wpada na wiosenna impreze zalozyc taka sukienke?
Zdugiej strony wolabym unikac jakiegos koloru rzucajacego sie w oczy, bo mam byc wiekoszosc imprezy blisko pary mlodej, i raczej wolalabym pozostac w ich "cieniu". Co o tym myslicie?
http://www.sesile.pl/product-pol-638...ia-czarna.html
ja bym brala u mnie na weselu tez byly w czarnym i mi nieprzeszkadzalo
a piekne kolczyki i duza branzoletka byla ok

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ta...ale patrząc w ten sposób to najlepiej nic nie jeść, myć się i pić tylko w destylowanej wodzie i zamknąć się w jakiejś kosmicznej kapsule chroniącej nas przed światem- przynajmniej na te 9 miesięcy, ale lepiej i wcześniej (na czas planowania ciąży i starania się) i potem- z maluchem.
Nie no dziewczyny - nie popadajmy w jakąś paranoję. Ciąża to nie choroba
popieram

a oj tz wczoraj poczul prawdziwgo kopa ale sie cieszyl
Stary 2010-03-25, 09:04   #4730
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz na pewno jest ok. Ale doskonale Cię rozumiem, ja nie miałam tak przykrego zdarzenia, a jednak to tez moja pierwsza dzidzia i wolę dmuchać na zimne
Po za tym, w moim wieku... hehe
.

heh wiek tu nie gra roli, nie wiem ile masz lat ale na pewno nie aż tyle żeby dziecka nie móc urodzić
Stary 2010-03-25, 09:07   #4731
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
ja widuję często jeansy ciążowe po 169 zł, więc jak na sukienkę na weselicho to nie tak źle Widziałam tu tez fajną, co prawda tez czarną, ale za 69zł. /
Nika ok, ja sama kupilam sobie ciażowe jeansy za 170zł, ale chodze w nich codziennie, bo innych nie mam poki co (btw. moglabys mi podeslac jeszcze raz ten link do tej pani na allegro co sprzedawala te ciązowe komplety?)
Co innego jest jednak wydac 180 zł i zalozyc taka kiecke... raz albo dwa... no chyba, ze sa dziewczyny kotra maja w w zwyczaju na codzien paradowac w takich ciuchach...

Bizuteria rewelacyjna!
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:12   #4732
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam, u nas pogoda tez śliczna. Od rana słoneczko i ciepło Ale co z tego jak siedzi się w pracy do godz. 15 i to jeszcze plecami do okna hehe

Cytat:
Ale przejdzmy do sedna, czy wpada na wiosenna impreze zalozyc taka sukienke?
Mała czarna zawsze jest elegancka i pasuje na każdą okazję. Ja osobiście unikam czerni na weselach, ale zawsze na każdym weselu jest ktoś w czerni i nie uważam, żeby było to niestosowne. W tej sukience jest ozdoba z cyrkoni, wiec możesz dołożyć jakieś błyszczące długie kolczyki. Albo buty i torebkę w kolorze np. srebrne lub czerwone. Z tej strony podoba mi się jeszcze:

też czarna ale rozjaśniona bielą:
http://www.sesile.pl/product-pol-584...ro-czarna.html

i trochę odważniejszy kolor:

http://www.sesile.pl/product-pol-615...ia-fuksja.html

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko co ile robicie USG ? Ja mam je robione co 3tyg na każdej wizycie, ale teraz w sobotę idę na genetyczne i to już 4USG w ciągu 12 tc będzie, na dodatek ostatnie miałam tydzień temu......hmmm chyba dzidzi nie zaszkodzi?
Ja miałam do tej pory 3 x USG w 6,8 i 12 tygodniu. Najbliższe będzie 7.04. w 15 tygodniu. Ale tylko dlatego, że ostatnio nie robił mi zdjęcia bo papier się skończył i obiecał, że zrobi krótkie zdjęcie na pamiątkę. Później będzie diagnostyczne w okolicach 20 tygodnia i pewnie dalej będzie długa przerwa, bo zdaniem lekarza nie ma potrzeby takich częstych USG, raczej będziemy tylko słuchać serducha. No i jakieś diagnostyczne jest chyba 30- którymś tygodniu.

Cytat:
Na 11 idę do lekarza i zapewne zobaczę moje Maleństwo, bo będzie je znowu obmierzał.
Dzisiaj mamy 6 dzień 19 wspólnego tygodnia
To już USG połówkowe? Ale ten czas leci. Kciuki trzymam za udaną wizytę.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:26   #4733
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nika ok, ja sama kupilam sobie ciażowe jeansy za 170zł, ale chodze w nich codziennie, bo innych nie mam poki co (btw. moglabys mi podeslac jeszcze raz ten link do tej pani na allegro co sprzedawala te ciązowe komplety?)
Co innego jest jednak wydac 180 zł i zalozyc taka kiecke... raz albo dwa... no chyba, ze sa dziewczyny kotra maja w w zwyczaju na codzien paradowac w takich ciuchach...

Bizuteria rewelacyjna!

Zgadza się Kochana, to jednorazowy wydatek i niemały. Tylko patrzę na ceny "normalnych" kreacji weselnych i te są większe. Ale cóż, sukienkę najwyżej będziesz zakładać do gotowania, prania, żeby wynosić
W sumie zawsze można ją upchnąć później na alledrogo, ciążowe ciuszki osiągaja tam też niemałe ceny.

proszę tu link do tej Pani:
http://allegro.pl/item959212565_ryba...ka_gratis.html

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Szczęśliwa jeszcze nie połówkowe, teraz się będziemy umawiać na takie, bo mój gin mnie kieruje do jakiegoś profesora z Polnej- ponoć najlepszej kliniki nie tylko w kraju- jeśli chodzi o ciąże, porody etc. |To tam, gdzie ja nie chce rodzić, bo nie podoba mi się ta masówa... Ale fakt faktem, że cały szpital to porodówka, specjaliści, neonatolodzy, wszelkie sprawy hormonalne, patologiczne.
Mnie to usg ma wynieść 100zł.

A mój gin, na prawie każdej wizycie mierzy, bada i sprawdza, gdyż jest przeciwnikiem badania przezierności (która jego zdaniem nie daje żadnej pewności, tylko miesza w głowie) a najważniejsze jest właśnie połówkowe, które pozwala wykryć wady możliwe do leczenia. Dlatego (jak mawia) zawsze sprawdza ile może, żeby kobieta widziała, że maleństwo rośnie, rozwija się.

Powiem szczerze, że póki co nie odczuwam strachu przed tym badaniem jakoś tak sobie zakodowałam, że ma być wszystko ok, że staram się tylko tak myśleć.
A czas, faktycznie leci jak szalony, mamy już prawie połowę za sobą
No i dziękujemy za kciuki

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Spodobała mi się taka sukienka:
http://www.sesile.pl/product-pol-645...wa-Karina.html

i ta :
http://www.sesile.pl/product-pol-348...a-czarny-.html

I właśnie mszu ta Dacja jest fajnie rozweselona dodatkami, ja bym poszła dalej i pasek też skombinowała w takim pomarańczku, czy brzoskwince
Podoba mi się ona

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-03-25 o 09:23
Stary 2010-03-25, 09:28   #4734
abz
Zakorzenienie

starapanna nie strasz już, dobrze, ze wszystko dobrze

Cytat:
dziewczyny a wy tez macie problem z łupieżem???
jak można sie go szybko pozbyć ??
łupieżu nie da sie pozbyć szybko, to musi troszkę potrwać. Ja mam łupież, pojawia sie co jakiś czas. Nie działa na mnie szampon clear, ale za to fructis jest ok zarówno dla mnie jak i dla męża.

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
iii prawdopodobnie nic między nóżkami nie dynda
czyli mamy chyba pierwszą dziewczynkę?

Cytat:
niektore nawet paznokci nie pomaluja ze niby szkodzi
mity powstają chyba tak łatwo jak plotki, ktoś usłyszy, ze nie można do porodu mieć pomalowanych paznokci (bo rozumiem, ze lekarz w razie czego musi widzieć naturalna płytkę) i może stąd mówią, ze w ciąży nie mozna malować? Fakt, ze lakiery śmierdza i jak maluje to sie zastanawiam czy mi to nie szkodzi, no ale ile ja sie tego nawdycham przez taki krótki czas? Maluje i już!

Cytat:
Ładna sukienka, taka prosta elegancja.

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
mówią, że ślub to nie pogrzeb i czarnego nie powinno się zakładać.
a ja uważam, ze czarny zawsze jest elegancki i moze być na wesele. Buty w jaśniejszym kolorze czy biżuteria i bedzie pieknie.

Cytat:
Czy wiecie o tym, że silne antyperspiranty używane we wczesnej ciąży mogą ( nie muszą) zaszkodzic płodowi, jeśli będzie to chłopiec??
Myśle, ze nie dotyczy to antyperspirantów typu rexona, fa czy nivea. Ale może takie jak etiaxil, odaban, antidral moga mieć jakiś wpływ bo mają przecież duze stężenie jakiegoś chlorku czy kwasu (w tej chwili nie pamietam). Ale to tylko moje zdanie, nie wiem jak jest rzeczywiście.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Poza tym biorę teraz na noc Lactovaginal.Czy któraś w was też go stosowała?Ja go stosuję pierwszy raz i po pierwszej nocy,rano miałam piżamę przyklejoną do mojej "niewymownej",a dziś w kolei obudziłam się i miałam mokrą plamę na spodenkach...Czy to normalne?
To normalne, bo wkładasz tą globulkę tam, ona sie rozpuszcza i chcac nie chcąc wypływa potem. Ale te chyba nie są takie złe, najbardziej fuj były dla mnie globulki clotrimazolum, leciało i leciało i ze mnie.

Wracając do kataru....W poprzedni weekend miałam okropny katar, pisałam wam tutaj. I od tego momentu nadal cos mnie trzyma, gardło pobolewa, kaszel, katar - wszystko głównie z rana, ale w ciągu dnie nie mija zupełnie, takze ja myśle, ze to jednak przeziębieniowe coś.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:34   #4735
Ray
Zakorzenienie

echhh nie chce tu pisac calych wykadow ze studiow ale oczyeiscie ze w wiekszosci dziala marketing prseciez dany kosmetyk musi sie sprzedac tak na prawde dziala sugestia napisza dla kobiet w ciazy to jasne ze siegnie ta kobieta po ten niz po zwykly balsam to samo jest z kremami przeciwzmarszczkowymi wystarczy napisac dobra etykietke jak ktos nie zna na skladzie to i tak sie nie polapie

wierz cie mi ja nie raz widzialam kosmetyki za kupe kasy ktore byly zwyklym placebo az moi wykladowcy sie smiali ze ludzie to kupuja, po prostu im wyzsza cena tym kobiety sadza ze sa lepsze, prestizowe itp. A tu po prostu uzyte sa inne skladniki tyle ze drozsze w produkcji ale o takim samym dzialaniu co te tansze. O czywiscie nie ma sie co spodzieqc tez ze krem przecizmarszczkowy bedzie kosztowac 10 zl to nie realne bo same koszty skladnikow tego typu sa wyzsze ale krem przecizmarszczkowy nie musi kosztowac ponad 100 zl jego dzialanie bedzie takie samo jak tego za 50 tu glownie juz chodzi o marke

ja nigdy nie kupuje kosmetykow sugierujac sie etykieta producenta. dla mnie moga nawet napisac tam co im sie zywnie podoba, ja biore kosmetyk przegladam sklad i widze ile to jest warte i czy to jest sens uzywac.

Retinole to jest wyzsza szkola jazdy, i duzo by o tym pisac. Nie mniej jednak w kosmetykach pisalam oglnieodstepnych drogeryjnych ona wystaepuje w na prawde malej ilosci sa normy ktore dopuszczaja tyle i tyle... i nie mozna tego przekroczyc. A taka skala jest tak dobrana wlasnie by nie zaszkodzila

W ciazy generalnie nie poleca sie stosowania nowych kosmetykow z racji obawyprzed uczuleniem, podraznieniem bo skora roznie reaguje

a to ze na allegro mozna kupic kosmetyki na lewo ktore sa tak na prawde dla salonow i profesjonalne to juz inna bajka, wszystko sobie na lewo mozna kupic trzeba wiedziec tylko co to jest i jak tego uzywac.

Wiadomo ze zadna kosmetyczka nie zrobi kobiecie kwasow z ciazy i nie zastosuje kosmetykow z tymi skladnikami a ludzie sobie kupuja na all to juz na wlasna odpowiedzialnosc.

Wyobrazcie sobie ze niektore kosmetyki na ktorych pisze "dla dzieci" do kapieli .. co one maja w skladach to sie w glowie nie miesci. Moj wykladowca sam mowil ze kiedys poszedl zobaczyc taki kosmetyk pieknie zapakowany kolorowy etc. jak zobaczyl sklad to sie zalamal i twierdzil ze on sam by sie tym nie umyl a co dopiero dziecko.
teraz glownie dziala reklama niestety i kasa sie liczy. Rynek jest tak przeladowany ze firmy sie bija a czesto jedna firma jest pod kilkoma nazwami
Mnie jeszcze przeraza czesto jak widze kosmetyki i to najczesciej z tych wyzszych polek ktore maja np date waznosci 5 lat 5 lat? to wyobrazcie sobie ile musza miec konserwantow zeby to dobrze sie trzymalo.

Nie ma sie co dac zwariowac, ja mysle ze na okres ciazy najlepiej stosowac pielegnacje ktora robilo sie dotychczas i ktora dobrze sluzyla i najlepiej tego nie zmieniac chyba ze wymaga tego stan skory. A balsam do ciezarnych hmm no coz wedlug mnie to samo dzialanie bedzie miec zwykla oliwka co i balsam za 100 zl bo tu glownie chodzi o natluszczenie skory i ochrone przed roztepami

a jak ktos ma watpliwosci i nie wie co uzyc to lepiej wybrac sie do dermatologa on wszystko dokladnie wyjasni i poleci co mozna uzyc na dany stan skory lekarz wiec pewnwe zrodlo

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

z tymi pazjokciami to tak prawda do porodu nie kaza miec pomalowane bo w razie czego sinieja pierw wlasnie palce i widoc to pod plytka a jak zwykle mity sie roznosza jak sobie raz na jakis czas pomaluejsz to jasne ze nic sie nie stanie co innego jak sie pracuje w tym non stop i co chwile wdycha sie akryl czy aceton czy lakiery do paznokci chodz i tak kobiety pracuja

juz koniec mojego wykladu (zboeczenie zawodowe)
Stary 2010-03-25, 09:37   #4736
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Mnie jeszcze przeraza czesto jak widze kosmetyki i to najczesciej z tych wyzszych polek ktore maja np date waznosci 5 lat 5 lat? to wyobrazcie sobie ile musza miec konserwantow zeby to dobrze sie trzymalo.

Dokładnie, tak samo uważam. To tak jak soczki i inne rzeczy za grubą kasę (np. dla dzieci) z dopiskiem bez konserwantów i data ważności: 2 lata!!

Nie ma sie co dac zwariowac, ja mysle ze na okres ciazy najlepiej stosowac pielegnacje ktora robilo sie dotychczas i ktora dobrze sluzyla i najlepiej tego nie zmieniac chyba ze wymaga tego stan skory. A balsam do ciezarnych hmm no coz wedlug mnie to samo dzialanie bedzie miec zwykla oliwka co i balsam za 100 zl bo tu glownie chodzi o natluszczenie skory i ochrone przed roztepami

Oj tak I dlatego używamy oliwki rossmanowskiej

a jak ktos ma watpliwosci i nie wie co uzyc to lepiej wybrac sie do dermatologa on wszystko dokladnie wyjasni i poleci co mozna uzyc na dany stan skory lekarz wiec pewnwe zrodlo
Wychodzę z takiego właśnie założenia, że ciąża nie jest czasem dobrym na doświadczenia na sobie. Rozmawiałam z moim lekarzem odnośnie diety, która mam od lat, chciałam poznać jego opinię. To też powiedział, że powinnam odżywiać się tak, jak do tej pory, a nie nagle wprowadzic np. ryby, gdyż byłby to szok dla organizmu
Stary 2010-03-25, 09:37   #4737
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
sliczne te ubranka na tej stronie no i fakt drogawe ale ja sukienki nie zaloze na raz, bo miesiac po porodzie mamy wesele i niestety wiem, ze w sukienki sprzed ciazy na pewno sie nie zmieszcze, dlatego chcialam kupic cos w czym juz obskocze 2 wesela no i taka elegancka a nie typowo weselna sukienke moglabym zalozyc z zakiecikiem na obrone
Cytat:
jeszcze tak myślę nad Twoją kiecką mszu i sądzę, że "mała czarna" jest tak wpisana w ramy elegancji jako to wytworne i zawsze na miejscu "coś", że nie masz się co zastanawiać, czy wypada ubrać czerń na wesele. Ja się śmiałam z mojej mamy, bo ubrała na nasz ślub cywilny małą czarną, że żałuję, że córkę oddaje i to dlatego. Biedna, tak się przejęła, że zamierzała zmienić plany, ale wyglądała bosko i dobrze się czuła, a to było dla mnie najważniejsze

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

dokladnie - mala czarna zawsze jest na czasie

----
Tak wogole to musze sie poskarzyc-moja tesciowa mnie wkurza bo wiecie ja mam beznadziejna sytuacje w pracy i non stop jakies stresy i nerwy i postanowilam, ze po swietach ide na L4, a ta moja tesciowa wie, jak jest i chodzi i powtarza, ze ona to pracowala do konca i jeszcze poszla do pracy w dzien porodu i dopiero po pracy pojechala do szpitala! No dobra, ja tez nie uwazam, ze ciaza to choroba i jakbym miala normalne warunki pracy to bym pracowala ile sie da no i wczoraj znowu ta sama gadka- bo .zapytala kiedy moja przyjaciolka rodzi, wiec powiedzialam ze tp ma na 18.04.10, ale ze moim zdaniem urodzi wczesniej, bo juz zle wyglada i bardzo narzeka i we wtorek na ktg prawie zemdlala i lekarz chcial ja wyslac do szpitala, a moja tesciowa "Ja, nie wiem, takie baby (tu zlozie pewnie o rozmiar chodzilo ) i nie wytrzymaja, ja to bylam kurczak i do konca wytrzymalam i jeszcze w tp w pracy bylam!" normalnie tak mnie wkurza, ze nastepnym razem juz nie wytrzymam zobaczymy, jak bedzie gadac, jak jej coreczka bedzie w ciazy-oj wtedy bede sie pastwic i przypominac jej slowa
----
a po drugie to zjadlabym pomidory ze smietanka
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez Maggie1983
Czas edycji: 2010-03-25 o 09:39
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:47   #4738
NIKaP-n
BAN stały

O jakie fajne rurki- dla dziewczyn, co w ruraskach chodzą

http://allegro.pl/item951512811_rurk...atunek_36.html

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Tak wogole to musze sie poskarzyc-moja tesciowa mnie wkurza bo wiecie ja mam beznadziejna sytuacje w pracy i non stop jakies stresy i nerwy i postanowilam, ze po swietach ide na L4, a ta moja tesciowa wie, jak jest i chodzi i powtarza, ze ona to pracowala do konca i jeszcze poszla do pracy w dzien porodu i dopiero po pracy pojechala do szpitala! No dobra, ja tez nie uwazam, ze ciaza to choroba i jakbym miala normalne warunki pracy to bym pracowala ile sie da no i wczoraj znowu ta sama gadka- bo .zapytala kiedy moja przyjaciolka rodzi, wiec powiedzialam ze tp ma na 18.04.10, ale ze moim zdaniem urodzi wczesniej, bo juz zle wyglada i bardzo narzeka i we wtorek na ktg prawie zemdlala i lekarz chcial ja wyslac do szpitala, a moja tesciowa "Ja, nie wiem, takie baby (tu zlozie pewnie o rozmiar chodzilo ) i nie wytrzymaja, ja to bylam kurczak i do konca wytrzymalam i jeszcze w tp w pracy bylam!" normalnie tak mnie wkurza, ze nastepnym razem juz nie wytrzymam zobaczymy, jak bedzie gadac, jak jej coreczka bedzie w ciazy-oj wtedy bede sie pastwic i przypominac jej slowa
----
a po drugie to zjadlabym pomidory ze smietanka

hmmm pomidory mniaaaaaami, juz wiem, co dzisiaj jemy
A teściową się nie przejmuj, to Twoja ciąża i dziecko, a nie jej.
Ja się przyznam szczerze, że do niedawna jak jakaś kobieta, z którą miałam do czynienia zaszła w ciążę i szła od razu na zwolnienie, to sobie myślałam, no tak. zaciążyła i buch- po co pracować
Po tym, co przeszłam przez ostatnie 3m-ce, przepraszam w myślach wszystkie te, o których w tak niedobry sposób pomyślałam

U mnie w pracy jest tak, że ciężarnej chcą się pozbyć. Bo jak pójdzie na zwolnienie, to można zatrudnić kogoś teoretycznie na jej miejsce. tzn taka osoba jest "przynieś, wynieś, pozamiataj", ale jest i zawsze wyczyści jakieś zaległości. A ciężarna- wiadomo, źle się poczuje i nie przyjdzie.. A po co komu pracownik niedyspozycyjny?
Także ja nie będę sie narażać na stresa.
Stary 2010-03-25, 09:53   #4739
gabisun
Zakorzenienie

Ray dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Tego nizoralu używałam tak jak trzeba i siedziałam z nim na głowie tak długo jak pisało na opakowaniu, i ogólnie byłam wkur... wydałam kupę kasy na maleńką buteleczkę, włosy miałam koszmarne i łupież ani drgnął. Teraz jak tylko coś mi się pojawi tro używam Head przez jakieś 2 tygodnie i dalej wracam do swojego szamponu. Ostatnio po takiej kuracji miałam spokój na rok bo w ciąży znowu wylazł ale już dawno się go pozbyłam. Ten cały nizoral to według mnie przereklamowany

A z tym peelingiem to nie wskazane jest silne tarcie, ale nie pamiętam już czemu no i enzymatycznych to już w ogóle nie można bo jakieś tam enzymy mogą przeniknąć.

W sumie to myślę,że dla naszej skóry i maluszków będzie lepiej jak przejdziemy na łagodniejsze kosmetyki. Zwłaszcza, że pisałaś, że cera robi się często naczynkowa, a przy takiej nie wolno stosować peelingu, prawda

Nikuś ta wypowiedź o kobitkach nie była do Ciebie wybacz jeśli tak zrozumiałaś moje wywody po prostu zaczęłam pisać co mi tam do głowy przyszło nie patrząc,że piszę to dalej w odniesieniu do Ciebie

Ale się wczoraj obżarłam fasolką szparagową normalnie mało nie pękłam, a na koniec pochłonęłam 2 plasterki cytryny, była pycha

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:55   #4740
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ale się wczoraj obżarłam fasolką szparagową normalnie mało nie pękłam, a na koniec pochłonęłam 2 plasterki cytryny, była pycha
aaaaaaa fasolka ale bym zjadla... a mialas mrozona czy jaka opowiadaj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości