Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 07:18   #631
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Cieszę się ze wszystkich udanych wizyt u lekarza!

Katarinko, ja tez kiedyś chciałam się wybrać do fryzjera z małą ale mama kazała mi sie puknąć w główkę bo przecież u fryzjera tyle tej chemii - lakiery, farby do włosów, itp....

ten temat był już poruszany
nam wychodziły bardzo często (zwłaszcza po nocy) ale wzięłam się na sposób i teraz zmieniam małej pieluchę w nocy, i rano przed pierwszym strzałem ( a robi ich zawsze ze 3) o ile zdążę, a potem po każdym strzale zmieniam natychmiast bo 2 się w pieluszce nie zmieszczą :P
no i zmieniłam pieluszki na noc na Huggies bo one maja z tyłu taką gumeczkę
tarasiu unas kupa wyglada identycznie!
3 strzały z okazjonalnym wylewem na plecy
a huggisów my nie lubimy bo wtedy wylewa sie bokami

sama nie wiem co gorsze

gucia, twoja mała spi w rożku ? pamietam jak byłam u pani neurolog mówiła zeby absolutnie nie zawijać dziecka w rożek, mówiła też aby w bujaczkach, leżaczkach dziecko do 3 m-ca nie przebywało dłużej niz 15 min dziennie, że to blokuje swobodne ruchy itp, dla pewności jak poszłam do ortopedy na usg bioderek potwierdził że nie jest za owijaniem dzieci w rożki, chyba ze niemowlęta przez krótki czas.

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-25 o 07:22
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:18   #632
zatoka
Raczkowanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Hejka

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
No właśnie wyczuć ten moment jest bardzo trudno, już sama nie wiem co jest lepsze :/ Ale i tak podziwiam za determinację, ja muszę przemyśleć czy i jak się do tego zabrać. Od mojego TŻ-ta tylko słyszę "drugie dziecko nie zobaczy smoczka na oczy", zobaczymy jak będzie w praktyce
My mieliśmy taki szczytny plan i wytrzymaliśmy 2,5 m-ca Mieliśmy straszny problem z usypianiem (tylko na rękach albo przy cycu), Zosia się wybudzała przy najmniejszczym szeleście kapci o podłogę smoczek nam bardzo pomógł. Na początku był używany tylko w łózeczku do usypiania i po 5 min. snu był wyciągany. Teraz jej go daję też jak płacze podczas ubierania na dwór no i jak czasmi płacze na spacerze ale wtedy jak tylko się uspokja to jej go zabieram. Na szczęście nie jest do niego strasznie przywiązana bo jak go sobie wyciągnie to nie płacze tylko ciumka paluszki
Stary 2010-03-25, 07:34   #633
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina i po tej marcheweczce ze słoiczka nie zapiera małego? Bo mam marchewki z gerbera i jabłuszka... chciałam najpierw jabłuszka potem marcheweczki...

No wlasnie ku mojemun zdziwieniu, po jabluszku André caly czas mial zaparcia a po pierwszej marchewce od razu poszla kupka! I jest ok...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

a wiecie że moja córka ma już pierwszego pieprzyka?
A gdzie??

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
a ja w ogole nie wiem o co chodzi z ta parasolka?? wytlumaczy ktos czarnej masie?

Ja tez nie bardzo wiem o co chodzi, tylko slyszalam, ze w parasolce dziecko nie ma cos plecow uszywtnionych i dlatego raczej wolalabym nie-parasolke...ale tyyyyle fajnych parasolek jest w sumie...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, to Sandra mi dziś numer zrobiła. Położyłam ją sobie na ramieniu do karmienia, a ta mi się podniosła do pozycji siedzącej I potem zrobiła tak jeszcze kilka razy. Oczywiści potem zaczęła się denerwować, bo tylko jak się trochę zrelaksowała, to opadała do pozycji leżącej, bo nie mogła jeszcze utrzymać się w pionie

Cytat:
ja tak sobie myślę, że drugie dziecko nie zobaczy smoczka do spania Ale fakt faktem, co będzie to się zobzczy

Hehehe...jakbym siebie slyszala...przed porodem...

Dzien doberek

moje dziecie jeszcze spi!!

Ja troche niewyspana, bo malz mnie wczoraj uwiodl kolo polnocy i dopiero po 1 poszlismy spac...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:59   #634
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
no dziewczyny co do smoczkow
Adriana oduczylam jak mial 2 lata.. wiecie tak mi go bylo szkoda..a to zabki mu rosna i go denerwuja, a to cos tam i w sumie przyznam ze Adi byl uzalezniony od smoka. bardzo go kochal a ja sie nam zdazylo kilka razy zgubic to nastepowal armagedon.
Tomek smoczka poprostu nie chcial. kupilam chyba 7 roznych smoczkow i zaden mu sie nie podoba. najsmaczniejszy jest wskazujacy paluszek..

KAchulko boj ty sie boga dziewczyno. gdzies ty sie podziewala??

MAdziu i Simpatico sie nei moge doczekac
Kropciu jestem jestem caly czas podczytuje ale jakos nie mialam weny zeby pisac i tak jak juz w klubie pisalam na troszke wypadlam z pisania a pozniej juz nie chcialam sie wtryniac w Wasze dyskusje

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ja troche niewyspana, bo malz mnie wczoraj uwiodl kolo polnocy i dopiero po 1 poszlismy spac...
No ja tez nie wyspana bo u nas to ja uwiodłam tz a rano tzn o 7 w przerwie miedzy praca wpadl tz do domu ze swiezutkimi buleczkami i mnie obudzil ale wybaczam mu bo sniadanko było pycha

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:02   #635
elalank
Zadomowienie

heloł

moje dziecie kurde dziś obudziło się o 3 40 na jedzenie! szłam jak zombi po nią do jej pokoju tak mnie odzwyczaiła od nocnego wstawania, a teraz sobie jaja robi z matki?

chyba zapomniałam napisać, ale Brombi za to 7 piętro. szacun normalnie

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA stukałam, pukałam ... łyżeczką w paszczce Adzika i słychować zęba na dole
super!!brawa dla tego pana!!

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Mam pytanie czy waszym dzieciom kupka też wychodzi plecami
Moja jak zrobi kupke to całe plecy brudne
czasem tak, ale ostatnio tfu tfu się nie przytrafiło, odkąd używamy hugisów (wcześniej pampersy)

karolina- fakt, samotni rodzicie mają podwójnie trudno. ciężko mi sobie wyobrazić, gdybym miała być całkiem sama.

zebra- ja nie daję soczków, jedynie herbatkę

Cytat:
A właśnie jakie pieluszki używacie i jak się Wam sprawdzają? Bo my do tej pory Pampersów( i są super) ale rozmyślam nad przejściem na jakieś tańsze... Myslałam nad Huggisami albo Bella Happy
ja uzywam na przemian pampersy i huggisy (zalezy jaka promocja jest w sklepie ) Bella używaliśmy w szpitalu, i tych jednak nie polecam, jak dla mnie były za sztywne.

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Sie robi

a ja w ogole nie wiem o co chodzi z ta parasolka?? wytlumaczy ktos czarnej masie?

nie chce wam sie chwalic ale jak moje dziecko zasnelo wczoraj o 20 tak obudzilo sie dzisiaj o 8 rano i w nocy nie wstawal do jedzenia ale ja oczywiscie wydziwiam i dalej jestem nie wyspana..;p i musialam sie drzemnac jeszcze w dzien godzinke i napic kawy bo nie moglam oczu otworzyc;p a Filip nauczyl sie krzyczec piszczec i wierciii sie tak bardzoo ze normalnie nie mozna go utrzymac;p
dzięki, od razu lepiej
dzięki za zaproszenie na NK,specjalnie załozyłam sobie konto Fajna z Was parka, powalcz jeszcze Aguś o wasze małżeństwo, u mnie z TZ też nie było zawsze kolorowo, ale troszkę dojrzeliśmy i do pewnych spraw podchodzimy zupełnie inaczej niż kiedyś.

nie masz za dobrze z Synkiem,hę??

co jest,mojedziecko chodzi spać ok 21 30-22?! wcześniej to ni hu hu! Jak Wy to robicie???????

Zaproście mnie dziewczyny na NK, chcEM Was oglądać

Karenina- mój TZ się wczoraj poddał, chyba też nie miał siły na przytulanki
Napisz coś więcej o Waszych??

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kropciu jestem jestem caly czas podczytuje ale jakos nie mialam weny zeby pisac i tak jak juz w klubie pisalam na troszke wypadlam z pisania a pozniej juz nie chcialam sie wtryniac w Wasze dyskusje
że co to za bzdury??

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:04   #636
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez nie bardzo wiem o co chodzi, tylko slyszalam, ze w parasolce dziecko nie ma cos plecow uszywtnionych i dlatego raczej wolalabym nie-parasolke...ale tyyyyle fajnych parasolek jest w sumie...

kareninko, to chyba zalezy od parasolki, wiem ze Maclaren techno ma sztywne oparcie dla plecków i jest rozkładany do pozycji leżącej

http://www.allegro.pl/item970747078_...e.html#gallery

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
:conf used:
kachula!
no!

Stary 2010-03-25, 08:05   #637
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

Zaproście mnie dziewczyny na NK, chcEM Was oglądać

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

że co to za bzdury??

No dobra nadstawaim tyłka i lej:brz ydal:obiecuje ze bede wiecej pisac

Daj namiary na pw to Cie zaprosze na nk

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 08:11   #638
zebra666
Zakorzenienie

O teraz nie wiem od czego zaczne... z tą dietą...

Mega mam stresa, bo mam zadzwonić do chirurga i dowiem się co z zabiegiem...

Elalank mnie też poślij namiary to wyślę zaproszenie

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-03-25 o 08:12
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:26   #639
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjjj nastawiaj tego bo nalezy sie za takie gadanie

Cytat:
No ja tez nie wyspana bo u nas to ja uwiodłam tz a rano tzn o 7 w przerwie miedzy praca wpadl tz do domu ze swiezutkimi buleczkami i mnie obudzil ale wybaczam mu bo sniadanko było pycha

Noooo, ja tam nie bede juz tak sie rozdrabniala kto kogo uwiodl...ja w kazdym razie spalam i zostalam obudzona... ale tz mowi, ze go prowokowalam, bo biegalam na pol-rozebrana po kapieli...

Cytat:
nie masz za dobrze z Synkiem,hę??

co jest,mojedziecko chodzi spać ok 21 30-22?! wcześniej to ni hu hu! Jak Wy to robicie???????

Daje rade wiesz...

Moj chodzi spac od 18.30 do maxymalnie 19.30, ale po 19 to juz jest totalnie padniety i ledwo je nawet...

Cytat:
Karenina- mój TZ się wczoraj poddał, chyba też nie miał siły na przytulanki
Napisz coś więcej o Waszych??
A coooo konkretnie..?

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
kareninko, to chyba zalezy od parasolki, wiem ze Maclaren techno ma sztywne oparcie dla plecków i jest rozkładany do pozycji leżącej

http://www.allegro.pl/item970747078_...e.html#gallery

No dobra, tylko dlaczego ta ze sztywnym oparciem musi kosztowac taki majatek??

Stary 2010-03-25, 08:30   #640
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

też mnie to zastanawia?!
przecie to parasolka

Stary 2010-03-25, 08:34   #641
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
też mnie to zastanawia?!
przecie to parasolka

No wlasnie... nie dam ponad 1000 zl za wozek, do ktorego wszystkie inne podobne kosztuja kolo 200-300 zl...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 08:42   #642
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
gucia, twoja mała spi w rożku ? pamietam jak byłam u pani neurolog mówiła zeby absolutnie nie zawijać dziecka w rożek, mówiła też aby w bujaczkach, leżaczkach dziecko do 3 m-ca nie przebywało dłużej niz 15 min dziennie, że to blokuje swobodne ruchy itp, dla pewności jak poszłam do ortopedy na usg bioderek potwierdził że nie jest za owijaniem dzieci w rożki, chyba ze niemowlęta przez krótki czas.
no ja rozumiem, ale jak ją zostawiam a ona jest zmęczona, to zaczyna bawić się rączkami, jak się znudzi to zaczyna marudzić bo jest zmięczona i wtedy zaczyna się. Ręce jak wiatraki latają i albo się po buzi bije, albo zadrapie, to ją rozbudzia jeszcze bardziej i jeszcze bardziej się denerwuje. I w sumie to zawijam ją tylko jak jest bardzo poddenerwowana i do zaśnięcia a potem rozwijam

W sumie nie korzystamy ze smoczka w ciągu aktywności, tylko urzywaliśmy do spania. I z jednej strony łatwiej odzwyczaić dziecko od smoczka niż ssania palca, ale z drugiej strony jakoś teemu dziecku trzeba pomóc w nauczeniu się zasypiania bez smoczka
Stary 2010-03-25, 08:52   #643
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dzin dobry mamusie wpadlam sie tylko zameldowac, zaczelam was nadrabiac ale juz z tym nie wyrabiam strasznie produkujecie a Kamilka juz wstala wiec koniec ze siedzeniem przy kompie trzeba nakramic dziecko i zaboerac sie za obiad

Moze pozniej mi sie uda was nadrobic chociaz troszke

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 08:59   #644
xpressja
Zadomowienie

ODDAM DLA MAŁEGO ŁOBUZA

dziewczyny chce któraś dla swojego łobuza taki zestawik
HM brązowy rozm 62
jak coś to adres na PW

Stary 2010-03-25, 09:07   #645
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
tarasiu unas kupa wyglada identycznie!
3 strzały z okazjonalnym wylewem na plecy
a huggisów my nie lubimy bo wtedy wylewa sie bokami

sama nie wiem co gorsze

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:08   #646
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie nie korzystamy ze smoczka w ciągu aktywności, tylko urzywaliśmy do spania. I z jednej strony łatwiej odzwyczaić dziecko od smoczka niż ssania palca, ale z drugiej strony jakoś teemu dziecku trzeba pomóc w nauczeniu się zasypiania bez smoczka

My mamy wlasnie ten problem, ze André jak nie ma smoczka to pakuje palucha albo najlepiej CALA raczke do buzi...to juz wole smoczka mu dac...

Stary 2010-03-25, 09:13   #647
karolina84
Raczkowanie

Witam,

Słonko pięknie świeci aż żyć się chce

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

a wiecie że moja córka ma już pierwszego pieprzyka?
Mój synek urodził się z pieprzykiem a właściwie ze znamieniem barwnikowym bo w brzuszku pieprzyki sie nie tworzą. Ma je na szyjce i jak mi je pokazali po porodzie to cieszyłam się że przynajmniej nikt mi dziecka nie podmieni . Nie mniej jednak jest oznaczony na całe życie, ma to po moim Tżcie tyle że on ma mniejsze znamię.

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
ZEBERKO no ja już kupiłam drugie opakowanie dicofloru a miałyśmy 30tabl czyli miesiąc już przyjmujemy, no i powiem Ci że kupke robi sobie juz fajnie fakt że nie jest rzadka jest troche taka twardsza no taki klocuszek hihi ale nie męczy sie czasami sobie stęknie zaczerwieni ale robi już sama bo wcześniej ciągle był masaż brzuszka i dociskałam nóżki do brzuszka a teraz sama juz robi no a ferrum podaje tylko raz dziennie po 2ml niewiem czy nie za mało ale daję

a co do pampersów to wiesz co ostatnio paczke huggisów zużyłam i teraz mam drugą a zawsze miałam "pampers"no i w jednej pachwince tak jakby sie maluśkie banieczki zrobiły i przy delikatnym starciu popękały niepłakała ale kurde zaparzyła się czy co przecież zmieniam często pampersy a czasem chyba za często bo nie chce żeby siedziała w mokrym no i chyba sie zaparzyła albo uczuliła bo któraś z Was juz też pisała o tych huggisach
i powiedzcie mi jak smarujecie kremem pachwinki bo ja pudru nieużywam i teraz tym sudokremem smaruje ale tak grubiej czy cienką warstwę mam smarować bo cięzko się go troche zmywa
Ilość ferrum lek wylicza się na podstawie wagi. My dajemy 2x 1,5ml a ważymy 8kg.
Mój synek po ferrum ma problemy by zrobić kupkę, kosztuje go to mnóstwo wysiłku - robi się bordowy i stęka. Ostatnio było dramatycznie bo musiałam mu pomóc czopkiem glicerynowym

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
Już kiedyś pisałam, ale my podajemy 1,5 ml Ferrum lek i u nas nie ma to żadnego wpływu na kupki a podajemy jakieś 7-8 tygodni. Może Piotruś teraz inaczej zareagować bo jest juz starszy i moze będzie mu lżej. Mam nadzieję, ze do czasu kiedy wyjdzie pierwszy ząbek żelazo już nie będzie potrzebne bo inaczej to ząbki nie będą bielusie tylko żółte :-/

Jeśli chodzi o witaminę D to ilość kropel jest ustalana dla każdego dziecka indywidualnie. My podajemy 1.

My używalismy: Pampersów (kilka paczek, troszke przeciekały w nocy), Huggisów Classic (jedna paczka, nie polecam nie mają gumki i tez przeciekają w nocy), Wickie (kilka paczek, też przeciekają w nocy), Babydream Sensitive (2-3 sztuki, chyba tak się nazywają, prawdopodobnie Zosię uczulają, ale zrobimy jeszcze jedno podejście), Bella Happy (jedna sztuka przeciekła w środku dnia jak Zosia leżała na brzuszku)
Ferrum lek nie powoduje zmiany zabarwienia zębów - tak podaje producent leku na ulotce. To żelazo które było podawane kiedyś powodowało takie problemy, teraz żelazo jest bezpieczne dla ząbków.

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
ZEBERKO ja własciwie dicoflor zaczęłam podawać razem z ferrum jednocześnie jakos tak wyszło więc nie mam porównania jak było bez dicofloru ale na początku to właśnie i tak miała ciężko z kupką może dopiero jak dicoflor zaczął działać to teraz te kupki ma lepsze, czasami też pociśnie postęka ale robi sama a jak u innych mamuś? też mają maluszki czasami ciężej z kupką że sie muszą troche wysilić?

ja tych kremow już mam masa: sudocrem kupiłam, penaten dostałam, nivea na odparzenia w próbce, bepanthen też mam i ponoć też może być używany na odparzenia, i teraz jeszcze mam kupić linomag, mój tż mnie zatrzaśnie tyle kremów a żadnego prawie wcale nieużywam

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Agusia ma narazie bialusienki ten ząbek ale on dopiero wyszedł no i wiadomo że jest go tylko troszke i mam nadzieję że nie zżółknie po tym ferrum
Nie martw się, ząbek nie zżółknie.
A co do kupek to pisałam wyżej.

Cytat:

Ja właśnie sie zastanawiam czy taka spacerówka za 200-300zł przetrwa jakieś 2lata, czyli min. 2sezony. A Maclaren ma dożywotnią gwarancję na materiały.
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:16   #648
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość
Ja właśnie sie zastanawiam czy taka spacerówka za 200-300zł przetrwa jakieś 2lata, czyli min. 2sezony. A Maclaren ma dożywotnią gwarancję na materiały.

Przetrwa przetrwa Moja kolezanka ma wlasnie Baby desing i teraz druga pociecha w niej jezdzi...

Stary 2010-03-25, 09:22   #649
karolina84
Raczkowanie

Cytat:
Przetrwa przetrwa Moja kolezanka ma wlasnie Baby desing i teraz druga pociecha w niej jezdzi...
Ooo to super, w takim razie i ja porozglądam się za tymi wózkami
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:30   #650
carolans
Zadomowienie

moja juz od niedzieli nie robiła kupki, pierwszy raz tak długo... muszę przejrzec wątek i poczytac jak u was było.

i ciągle ulewa i pewnie przez to tak mało przybrała, też muszę tu poszperać bo wiem że niektóre z was tez mają problem z przybieraniem i zagęszczalyscie jedzonko albo coś przeciw ulewaniu dawalyscie.

ja jak narazie kupie spacerówke z mutsy tzn dokupie sobie siedzisko bo jest kolorówka na 2010 i baardzo mi sie podoba team purple. mysle nad kupnem maclaren volo, nie jest droga a bardzo lekka bo 3,9 kg

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2010-03-25 o 09:34
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 09:49   #651
xpressja
Zadomowienie

dziewczyny na szybko potrzebuje kupić łóżeczko turystyczne bo na świeta jedziemy do mojej mamy i zamierzam zostać tam jakieś 2 tygodnie
macie jakies typy ???

chce zeby miało 2 poziomy

help

Stary 2010-03-25, 10:04   #652
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
ja jak narazie kupie spacerówke z mutsy tzn dokupie sobie siedzisko bo jest kolorówka na 2010 i baardzo mi sie podoba team purple. mysle nad kupnem maclaren volo, nie jest droga a bardzo lekka bo 3,9 kg

Ale w Maclaren volo nie ma regulacji oparcia...
I kosz tez maly...

Cytat:
dziewczyny na szybko potrzebuje kupić łóżeczko turystyczne bo na świeta jedziemy do mojej mamy i zamierzam zostać tam jakieś 2 tygodnie
macie jakies typy ???

chce zeby miało 2 poziomy

Nie pomoge, bo my juz mamy, ale takie zwykle, ktore tez sluzy za kojec no i ma jeden poziom...

Stary 2010-03-25, 11:37   #653
suonko2
Rozeznanie

Jej, ale produkcja postów!!! Nie było mnie 2 dni i tyle do nadrobienia . Że nie wspomnę o klubie - tam jeszcze mi się nie udało nic ani przeczytać ani udzielić (dziękuję za zaproszenie), ale wieczorem postaram się to zmienić. Ostatnio miałam zalatane dni. Wczoraj byłyśmy na rehabilitacji i uwaga - Lenka nie ma już asymetrii , wystarczył tydzień ćwiczeń w domciu .
Potem byłyśmy na dłuuugim spacerku, a po spacerku chciałam umyć okna, ale przyjechała moja mama z bratową i bratanicami i dopiero ok 18 mi się udało. Także na wizaż nie było czasu.
pozdrowionka
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:44   #654
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

A my wlasniw wrociły z 2 godzinnego spacerku kamilka odrazu zasnela i spala jak suseł dobra uciekam robic obiad

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:58   #655
domi7ks
Zakorzenienie

hej
Cytat:
O teraz nie wiem od czego zaczne... z tą dietą...

Mega mam stresa, bo mam zadzwonić do chirurga i dowiem się co z zabiegiem...

Elalank mnie też poślij namiary to wyślę zaproszenie

no i jak z tym zabiegiem???
trzymam kciuki

Ja czekam na Tz i znow idziemy na dlugo spacerek...a propo wozkow tez sie rozgladam, jeszcze troszke pojezdzimy z gondoli i mysle, ze za 2 miesiacie zmienmy na spacerowke. Mimo, ze juz mamy te z TAKO, to na lato kupimy jakas leciutko, bo jednak 15 kg dźwigac...to nie dla mnie
teraz jest problem, bo ja sama na spacer nie moge wyjsc przez ten ciezar wozka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 13:00   #656
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć śliczne mamuśki

bylismy dzisiaj z małą na targu w wodzisławiu ale ludzi masakra na szczeście szybko weszliśmy z wózkiem zrobiliśmy zakupy i szybko wyszliśmy, nie lubię chodzic z wózkiem w tak tłocznych miejscach a i te uliczki jeszcze takie ciasne ale musiałam wziąść małą bo nie mieliśmy jej gdzie zostawić a po drugie jakbym miała to tylko z moją mamą a ona akurat fryzurke se szła strzelic

ale jestem szczęśliwa bo mój tż do taki dresiarz jeden cholerny, nawet w zimę chodzi w dresach, żeby go ubrać w dżinsy to muszę się naprodukować że hej no i kurtki żadnej nie miał bo same bluzowat ale wkoncu dał się namówic na bardzo ciemne dzinsy i sportowo-elegancką kurtkę ale za***iście wyglądał od 12lat go takiego nie widziałam hehe niestety w garnitur to wogóle nie da się ubrać no i nie wiem jak to będzie ze ślubem
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 13:05   #657
domi7ks
Zakorzenienie

Aniulka kiedy bierzecie slub?

do naszego zostalo lekko ponad 2 miesiace

Stary 2010-03-25, 13:20   #658
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Aniulka kiedy bierzecie slub?

do naszego zostalo lekko ponad 2 miesiace
oooo to wy juz niedługo super

my tak dopiero na jesień bo ja ten zabieg prawdopodobnie bede mieć no i musimy jeszcze dom wyremontować troche dużo roboty tam jest więc chcemy najpierw się wprowadzić do domku a potem dopiero ślub no i nie będzie chucznie bo już kasy idzie nam na budowe a po drugie jesteśmy już 12lat razem to tak choby stare dobre małżeństwo
zrobimy tak troche po cichu ja sie to godo
Stary 2010-03-25, 13:25   #659
domi7ks
Zakorzenienie

A cywilny czy koscielny?
My teraz koscielny. Przedwczoraj bylismy spisac protokol i okazuje sie, ze skoro mieszkamy w innym miejscu niz wtedy kiedy zalatwialismy slub to musimy isc po zgode do tego proboszcza, ktory urzeduje na terenie parafii nalezacej do naszego miejsca zamieszkania...
I tak od wczoraj podczas spacerku chodzimy i zalatwiamy brakujace dokumenty:/ czyli teoretycznie powinnysmy wziac slub w kosciele do ktoergo rzekomo teraz nalezymy...

Stary 2010-03-25, 13:26   #660
aniulka8204
Wtajemniczenie

ide jeszcze na krótki spacerek znowu bo skikne do mamy ją obejrzec jak se te włosy zrobiła miłego dzionka dziewczyny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości