|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
!!!WIELGACHNE GRATULACJE!!!
Piękna jest! |
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.f1style.pl/produkt/3/101_...uber_2009.html i mamy autografy Roberta na czapkach , koszulkach . a formułe to widziałam na zywca tylko na pit lane park ale co się odwlecze wydarzy się później he he . pojedziemy z dziećmi kiedyś Cytat:
![]() Miłej nocy
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!!! Tylko pozazdrościć takiego wieczoru ![]() No to ... ekhem ... czekam na mms'a
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
49h??
Podziwiam Cię i gratuluję!Ale Twoja córa ma ciemną karnacje. Cytat:
![]() Też mam nadzieję na dziecko proste w obsłudze jak Twój Szymek ![]() Ufff zakupy z allegro porobione, jeszcze tylko jakiś zapasik pieluch i rzeczy z apteki i finał (chyba). Ale siostra Tża mi dziś pisała że po pensji chce coś dla małej kupić więc może ją na takie praktyczne zakupy namówię. Na cholerę mi kolejny misiek jak w coś trzeba srać
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
mezatka07
GRATULACJE!!! Ale śliczna córeczka! I też Hanna ![]() Ehhh rozmarzyłam się... |
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
mezatka mega wielkie gratulacje!!!! Hania jest przecudna i te czarne włoski
Tak czułam że już jesteś PO Ja już 2 tygodnie bez pessara śmigam (podobnie jak Ty) i nadal cisza
|
#2227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz już tylko w krytycznych chwilach używam i na chwilę, może jak już mi się laktacja unormuje to zobaczymy co dalej. Póki co strasznie się bronię... Cytat:
![]() mezatka GRATULACJE!!!! współczuje porodu, ale teraz już wszystko będzie pięknie Hannah jest śliczna
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi właśnie sobie zapisałam numer do Ciebie więc jak coś to ode mnie też się wieści możesz spodziewać
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tyle wygodniej że mój synuś do końca czerwca jeszcze do przedszkola chodzi
, i z tatą na 7 jedzie---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
. Więc pierwsze dni z dzieckiem w domu nie były łatwe, tym bardziej że do SR nie chodziłam żeby ktoś mi coś pokazał.Jak mnie rodzice przywieźli z dzieckiem ze szpitala(tam w inkubatorze leżał)i sobie od razu poszli, to ja najpierw instrukcję z Pampków czytałam jak dziecko przewinąć ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- A tak wogle to Dzień dobry , ale trzeba co jakiś czas kontrolować.A właśnie Wy tak na pocztę narzekacie, a mnie wczoraj takie coś spotkało: Dzwonię do firmy gdzie byłam przez kilka mc zatrudniona dodatkowo na umowę zlecenie, że do dnia dzisiejszego nie otrzymałam PITów, to pani mnie powiadomiła że zostały wysłane, ale jak się okazało na mój stary adres(od lipca inny), zwrot do nich nie wrócił to pewnie jest jeszcze na poczcie. Wiec pojechałam odebrać. A pani mnie powiadamia że zostało już odebrane, że może ktoś z rodziny odebrał, tylko zapomniał mi powiedzieć. Tak, ale tamto mieszkanie to było moje służbowe, i od lipca puste stoi . To ona mi na to że pewnie jakiś sąsiad odebrał, co wiedział że już nie mieszkam tam . Moje Pity, moje dane, a dla niej to zabawne. Ku..a polecony. I co z tym fantem zrobić. Firma przyśle mi nowy na aktualny adres, tylko co z tamtym![]() Sorki za żalenie , ale Poczta to normalnie państwo w państwie
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda slonko pieknie swieci ale tez strasznie wieje mialam isc do ogrodu ale sobie odpuszcze dzisiaj jade po tuje by posadzic je pod plotem mam nadzieje ze w wekend bedzie ladna pogoda co do poczty to szkoda slow ja wczoraj wyslaalm do siostry priorytet i znajac zycie zas bedzie szedl dwa tygodnie rece opadaja a jelsi moge ci cos poradzic to idz na poczte i zglos skarge listy polecone powinny byc doreczane do osoby dla ktorej sa przeznaczone i listonosz nie ma prawa zostawic u sasiadow wiec jedyne co zostaje to skarga na listonosza zlozona na poczcie
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Ja właśnie wróciłam z badań. dziś udało mi się dowieźć siuśki
Nie zagubiłam po drodze ![]() Piękna pogoda, aż chce sie żyć. Wracałam w rozpiętej kurtce wiosennej. Pięknie... Mężatka- GRATULACJE!! Piękna Hanna Cytat:
Ale wiesz, ja nie z tych zagorzałych bo ja przyjezdna. Mieszkam tu zaledwie od ponad 3 lat a prędzej niewiele miałam z żużlem wspolnego. Troche mnie tu nakręcili, wprowadzili ale nie żyję tym aż tak bardzo jak większość rodowitych Torunian. Np. mój mąż Ale kocham tą atmosferę na stadionie i... zapach Nie wspomnę już teraz, jak mamy nowy piękny full wypas stadion
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas też pięknie słońko świeci i jest cieplutko. Wczoraj z mężem od 16 siedzieliśmy na dworku,on rąbał drzewo,a ja się kręciłam,tak po 18 weszliśmy do domku i przez te ponad 2 godziny nic,a nic nie zmarzłam-fajnie już ciepło. Dzisiaj też poczekam do 12 wezmę lapka i na tarasie sobie w słońcu posiedzę. A teraz robie sernik mniam... Dzisiaj zaczynamy 36<hura> mężatka gratuluje,córcia śliczna
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuchatki
![]() Ja znowu pół nocy miałam skurcze żartownisie, które jakoś po drugiej ucichły Mam nadzieję że jak się zacznie na serio to mi wody odejdą bo te skurcze w konia mnie robią i nie wiem czy alarmować Tżta Co tam Baobabku u Ciebie i Kubusia??
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() U mnie dziś wiosenne słonko,ale ja dosłownie padam po dzisiejszej nocy..no przez te bolące biodra nie mogę dosłownie spać kręcę się z boku na bok i tak przez całą noc,na dodatek ok.6ej zupełnie nie mogę nawet przysnąć-już któryś dzień z rzędu..i weź się kobieto wyśpij na zapas jak radzą inni![]() anakazar chęci mi na sernik narobiłaś tak wielkiej, że nie wiem czy się za robotę dziś nie wezmę ![]() mezatka07 - WIELKIE GRATULACJE!!! ![]() Twoje 49h mnie przeraziło ,ale jak widać wszystko da się przeżyć..Dziewczyny głowy do góry - damy radę
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziś słabo wyspana, bo mój tż wrócil z pracy o 1 w nocy i był tak rozbudzony, że nie mógl zasnąć wiec ja też sie męczyłam. No a dzis rano na krewkę szłam. też mam problem ze znalezieniem miejsca. Co ja bym dała, zeby móc połozyć się na brzuchu
A na zapas nie da się wyspać, nie ma takiej opcji nawet jakbyśmy spały po 12 godzin na dobę
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
tam tez bedziesz rodzila ??
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
WItam!
Przyłączam się do gratulacji dla dzielnej Mężatki, wymęczyłaś się dziewczyno ale dobrze , że już córcia jest na świecie i to taka śliczna!! U mnie też dzisiaj słonecznie ale wiatr taki, że głowę chce urwać. Wczoraj było cudnie, parę godzin spędziłam spacerując po ogrodzie i szkółce, aż się pracownicy śmiali, że ich nadzoruję. Na wtorkowej wizycie dowiedziałam się, że mam już 1 cm rozwarcia, szyjka jest skrócona, miękka i elastyczna czyli wszystko gotowe. Dzidziuś ma się dobrze, serduszko ładnie bije, wyniki mam dobre więc pozostaje czekać aż się mały zdecyduje. Mam tylko zwracać uwagę na ruchy i w razie jakichkolwiek wątpliwości jechać do szpitala na KTG. Mam już chyba nerwicę od tego wczuwania się w ruchy, na szczęście póki co dzieciątko jest dość aktywne. Wczoraj jak wystawiłam brzuszek do słonka to to myślałam, że zaraz wyskoczy. Muszę się zebrać w sobie i trochę posprzątać i przygotowac pokój gościnny bo mi się na weekend teściowie zapowiedzieli. Szczerze mówiąc miałam nadzieję, że się wstrzymają z wizytą aż urodzę. Ech...no ale przecież nie powiem im żeby nie przyjeżdżali bo tżowi byłoby przykro. Jakoś trzeba przecierpieć. No i do tego dzisiaj znowu na urzędy, mam nadzieję, że ostatni raz. Trzymajcie kciuki pliiiis.
La_wenda Edytowane przez la_wenda Czas edycji: 2010-03-25 o 10:04 |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem
Znajoma urodziła w Świdnicy dziś w nocy SN i jest zadowolona ... ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Mężatka07
![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-03-25 o 10:21 |
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od weekendu - jak zaczną się ok. 20-ej, tak po 23-ej zanikają....niestety ale od wczoraj mam śluz z takimi paseczkami krwi jakby...więc coś już więcej się dzieje ![]() tak bym już chciała - na wczoraj miałam I-y termin z OM
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jednak zostaje przy swiebodzicach z checia bym juz poszla no ale moja szyjka nie chce sie zrobic elastyczna ani mieciutka rozwarcie jest krotka tez jest ale skubana nadal twarda i nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekac bo przed terminem nic nie zrobimy nawet prosby nie pomagaly wczoraj na wizycie
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie wyczytałam:
Cienkie różowe „niteczki” w śluzie to efekt pękania pojedynczych naczynek krwionośnych – proces naturalny podczas skracania i rozwierania się szyjki macicy. Oznacza, że już tylko godziny dzielą cię od porodu. Jeśli jednak drobinki krwi pojawiły się po stosunku seksualnym czy badaniu ginekologicznym, oczekiwanie może się przedłużyć. ja mam tak od wczoraj i co
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...
|
|
#2246 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też do SR nie chodziłam bo mnie odstraszyli od tego pomysłu. No ale jakoś trzeba dać radę. Mam nadzieję, że w szpitalu zrobią jakiś przyspieszony kurs co i jak![]() Cytat:
![]() Z tą poczta to Cię fajnie załatwili, że też byle komu dają, wolno im dać tylko innej osobie zameldowanej pod tym samym adresem. Nie zapeszając moja listonoszka po zebraniu opierd*** i po złożeniu skargi zrobiła się cholernie milutka i przynosi wszystko bez gadania. Nawet paczkę z UK dała mimo, że nie trzeba było jej kwitować więc mogła sobie wziąć teoretycznie ![]() No właśnie podobno ma być brzydko. Cytat:
![]() Cytat:
A na Apatorka to mogę powyzywać na stadionie Stadion faktycznie Wam dopieścili, była od nas ekipa (znajomych) w tym roku i im się podobało bardzo. Ale i tak nasze Lwy mają najlepszych kibiców
|
|
|
#2247 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam cieplutko
![]() Ale dzisiaj sie fajnie czuje,prawie sie wyspalam,zmiękłam,bo o 2 wzielam malego do naszego łóżka i jak sie budzil to tylko cyca podstawilam i dalej spac-jaka różnica-czuje sie jakbym cala noc spala a tak to czlowiek sie wybudza,bierze z lóżeczka,1h karmienia póxniej odłozyc,polozyc sie i jeszcze kilka razy wstac bo dziecko cos sobie marudzi albo sie wybudza.... i tak chociaz ze 2,3 razy to czlowiek caly dzen nieprzytomny chodzi.Cytat:
co do bioderek,wlasnie musze wypytac pediatry jak bede teraz na szczepieniach,bo to usg to dostaja dzieci tylko ze wskazaniem czy kazde powinno miec zrobione? Cytat:
![]() na spacerek tez mu dawalam smoczek,myslalam ze przez to sie tak powietrza nie nałyka. urocza Twoja Amelka Cytat:
![]() musze sie koniecznie zapisac do gina tylko czekam na pieniazki bo juz ponad miesiac nic z zusu nie przyszlo ![]() Cytat:
ale dobre i to![]() Cytat:
ładnie to tak sie chwalic kolezankom,którym nic niewolno i jeszcze daleko do morza mają???no ładnie???![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Simuerte?? Bo przecież miała takie cyrki...
Wiadomo coś?? Bo może przeoczyłam?? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Hmmm... no niech Ci będzie
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
witam
a ja mam dzisiaj super humorek pewnie bede zagladac podczytywac ale czasu malo bo mężuś ma urlopik teraz mam chwilke bo poszedl zanieść babci listwy na działke Pogoda jest przecudna zero wiatru, sloneczko... Obowoazki podzielone- ja sprzatam pokoj, małżuś łazienke a pozniej idziemy na spacerek nad rzeczke i moze W KONCU jakies fotki z brzuchem bede miala:P a teraz uciekam, trzymajcie sie cieplutko
|
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaaa , widzisz dzidzia tak zwleka, bo fotki chce jeszcze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Piękna jest! 
:brzydal :
, no chyba że nawał gości
Podziwiam Cię i gratuluję!
teraz już tylko w krytycznych chwilach używam i na chwilę, może jak już mi się laktacja unormuje to zobaczymy co dalej. Póki co strasznie się bronię... 

, ale trzeba co jakiś czas kontrolować.
. Moje Pity, moje dane, a dla niej to zabawne. Ku..a polecony. I co z tym fantem zrobić. Firma przyśle mi nowy na aktualny adres, tylko co z tamtym
mialam isc do ogrodu ale sobie odpuszcze dzisiaj jade po tuje by posadzic je pod plotem 

...