|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
ja też tak coś koło tego
![]() Ja tam nie mam problemu z kim czy z tżtem czy nie bo tżta brak
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Nawet Was nie cytuje bo Wy tu o mieszkaniu z TŻ rozprawiacie a mnie to w najmniejszym stopniu nie dotyczy i zapewne w najbliższym czasie dotyczyc nie będzie
Zbieram się do pisania na tym forum, ale nie mam czasu Odwołałam dzisiaj korki z bioli ale wyglądam strasznie, oczy czerwone i napuchnięte od tego czytania, no ale coś za coś ) Tak swoją drogą chyba nie może do mnie dotrzec to, że to co jest tam opisane to nie jest fikcja... I chyba nie do końca dobrze mi z tym, że nie mogę tego przyjąc do wiadomości bo urodziłam się w takich a nie innych czasach i to co się wtedy działo to kompletna i niewyobrażalna abstrakcja... Nigdy nie pojmę jak człowiek może tak traktowac innego człowieka...Dobra bo mi się na filozofowanie zebrało. Idę zrobię jeszcze zadania na angielski, wskoczę do wanny i w końcu sen bo padam. Tyle dobrze, że jutro skrócone lekcje bo mamy rekolekcje, no ale robic i tak będe miała co:P To kolorowych snów Żbiczysławy
|
|
#1113 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobryyy ;***
ogarnęłam mniej więcej o czym pisałyście wcześniej ale nie mam siły cytować. Justyna- przykro mi z powodu smierci tej dziewczyny ![]() Martyna(star) -jak chciałabyś jeszcze pogadac o Twojej sytuacji to pisz na pw ![]() tak wspomniałyście o Waszych relacjach z rodzicami. ja szczerze nigdy nie miałam z nimi dobrego kontaktu(może to przez wydarzenia z przeszłości ) ale teraz znacznie się poprawiło. znacznie. cieszę się,ale tak naprawdę to troszkę mi tego wszystkiego żal,że z mamą nie potrafię szczerze pogadać i w ogóle.ehh. jeśli chodzi o przyszłość to nie wiem jak to będzie. czy mam się zdecydować na akademik czy na mieszkanie. z moich bliższych koleżanek tylko dwie będą studiować w Gd także ciężko. z resztą zobaczymy co to będzie. z pracą też nie wiem. miałam propozycję żeby w moim mieście sprzedawać lody ale zrezygnowałam , bo obiecałam przyjaciółce że razem coś znajdziemy,nie chciałam jej zostawić,a po za tym planuję wyjechać z tego miasta. mam mało czasu,ale jeszcze dzisiaj przejrzę jakieś ogłoszenia.i jeszcze mam dzisiaj spr. z mapy Polski na której będzie wszystkooooooo co tylko możliwe , a ja się nie douczyłam. dlatego że wczoraj znowu się zdołowałam po rozmowie z bratową.no ale to nic., miłego dnia Żbiki ;* edit: aaaa Martyna pytałaś o te Targi. otóż w mojej szkole są co roku organizowane. przyjeżdżają uczelnie głównie z Pomorza,choć w tym roku ma być ich 24 i nawet jedna z Warszawy także zobaczymy w piątek.
Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-03-25 o 09:54 |
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Znowu męczy mnie bezsenność. Chodzę spać o 1-1.30. ![]() Oglądałam wczoraj drugą część studniówki do 0.30. Ale już obejrzałam wszystko, można zająć się nauką. ![]() Cytat:
Ja np. nie potrafię być w związku, bo nigdy nie miałam okazji przyjrzeć się jak on wygląda, tak naprawdę. Moi rodzice kłócili się od zawsze, a od 3 roku życia nie mieszkam z ojcem, co nie znaczy, że nie miałam z nim kontaktu. Miałam, ale było to w stylu 'przynieś, wynieś, pozamiataj'. Traktował mnie jak pomoc domową i nic więcej. Na każdą cholerną złotówkę musiałam zasłużyć, jak pies. Jak miałam 16 lat postawiłam się i powiedziałam, że nie jestem panią na posyłki. Przez 2 lata nie mieliśmy w ogóle kontaktu, a po tym czasie poszłam do niego, bo była mi potrzebna większa kwota pieniędzy. Wiem, że chamskie, ale nie miałam oporów skoro mnie tak traktował. Tydzień temu wygarnęłam mu jeszcze bardziej i sądzę, że to już koniec mojego kontaktu z nim. A wiecie co najbardziej boli? Że on się wszystkiego wypiera, jakby tego nie było. Uważa się za idealnego ojca i twierdzi, że nigdy nie skrzywdził mojej mamy, że to ona jest winna. Ten człowiek się nie zmieni. Nigdy. On jest naprawdę bez uczuć i nic go nie obchodzi. Powiedziałam mu, że jest dla mnie niemalże jak obcy człowiek. Powiedziałam to choć nie powinnam. Przez chwilę nawet żałowałam, że to zrobiłam, ale wiecie co? On się nawet tym nie przejął. Ja się pierwsza nie odezwę, a myślę, że on tego nie zrobi, więc cóż, 'przykro'.Właśnie miałam ostatnio Ci napisać, że nie zrobiłaś mi analizy.
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeść
Ja tylko na momencik, bo właśnie poczułam wenę do pisania prezentacji maturalnej później mam angielski. Jutro za to kolejny etap konkursu z angielskiego, nie wiem co to będzie, bo w ogóle się do tego nie przygotowywałam Nawet nie wiecie jak chcę żeby już było po tej maturze, żebym wiedziała na czym stoję, co mogę a czego nie. To oczekiwanie jest po prostu najgorsze, a już wole nie myśleć o okresie od maja do lipca Ale dobra już nie narzekam Have fun A ja powracam do mojej prezentacji (i 1000 wersji wstępu )Ciao
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Żbiki;*
a mnie dzisiaj znowu dopadło zwątpienie co do drogi, którą obrałam. ja nie wiem, co mi już odbija. Chyba bardziej nastawiam się na geodezję jako kierunek przewodni. ![]() albo może oceanografia ? na targach wiele pozytywów tego wychwyciłam, tzn. to na pewno ciekawe studia no i trochę chemii, którą lubię ![]() a z drugiej strony, po politechnice tytuł inżyniera ![]() Ala, ja też już bym chciała żeby był 15 lipca, żebym już wiedziała na czym stoję, czy się dostałam, czy nie jeżu.
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Żbiki
Martyna - to chyba dotyczy większości osób... Ja niby nadal trwam przy mojej psychologii, ale inni mają naprawdę poważne wątpliwości co do kierunków. Wychowawczyni nam dzisiaj powiedziała, że "teraz się uczcie, a wątpliwości co do kierunku zostaną rozwiane po maturze'. Ktoś się pytał o psychologię, czy warto studiować. Według mnie - takkk! Mnie osobiście nie interesuje typowa psych. społeczna, tylko ta najgorsza (jeśli tak można powiedzieć) - kliniczna. Mam całą masę encyklopedii, czytam psychologiczne książki/gazety, chociaż studentką jeszcze nie jestem . Po prostu wiem, że to dla mnie, że nigdzie indziej się nie odnajdę, że każdy inny kierunek będzie mnie nudził. No. Mam nadzieję, że niedługo przedstawię się wam jako studentka psychologii. ![]() Pisałyście o stosunkach z rodzicami. Beata - to musi być przykre. Mój tato, pomimo choroby, o której już wiecie, jest dla mnie dobry i wiem, że mam w nim oparcie. To dziwne, że ma do ciebie taki stosunek... A z mamą dogaduję się świetnie. Mamy podobne poczucie humory, wspólne zainteresowania. Zawsze dawała mi dużo luzu, z którego i tak nigdy nie korzystałam (mam na myśli jakieś szalone imprezy itd) Oddali nam angielski rozszerzony (standaryzację). Martyna, doczytałam, że chyba też to pisałaś ( miałaś w listeningu coś o Ann Bancroft ? ). Dostałam 89% ![]() Przepraszam, że was zaniedbuję. Postaram się częściej pisać.
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Żbiki ;**
Nie mam siły cytować.. Jutro mamy próbną z matmy, pewnie dadzą nam zadania z kosmosu i połowa nie zda W ogóle mamy teraz rekolekcje no i są na 12.30 i w mojej szkole skrócili lekcje, tak, żeby żadna nie przepadła, więc 7ma lekcja kończy się o 12.20 Zaczęłam się intensywnie uczyć biologi, wczoraj powtarzałam tkanki i układ krwionośny, no i zrobiłam dwa arkusze Jak na mnie to dużo. ![]() Uciekam porobić zadania z matmy ![]() Jak myślicie ubrać się na tą próbną na galowo? Nic w sumie nie mówili, ale wiecie
|
#1119 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeeeej.
taka śliczna pogoda... że aż CHCE się coś robić. od razu czas mi wolniej płynie. mieliśmy dziś tą próbną z biol, między innymi były zadania z tej matury, którą ostatnio robiłam ![]() a oprócz tego miliardy tabelek i wykresów, pewnie połowe mam źle ![]() ale cóż, okaże się. Cytat:
![]() no nie pisałaś, ale też nie chodziło mi o to, że u Ciebie, tylko jest fajnym tatą, a nie człowiekiem. chyba nasi tatowie ( ) są podobni ![]() jaka mama Cytat:
![]() i jak czytałam opowiadania Borowskiego Ludzie, którzy szli to miałam te same przemyślenia. Czasem to dla mnie taka fikcja, nie jestem w stanie pojąć, że coś takiego NA PRAWDE miało miejsce. Cytat:
nie lubię takiego zwalania winy na jedną rzecz, bo powodów tego może być wiele. a Twoja sytuacja z tata jest okropna, może kiedyś przejrzy na oczy? bo pewnie w głebi troszke Ci na tym zalezy mimo wszystko? a to, że się tym nie przejął powinno Ci tylko uświadomić, że nie powinnaś z Jego powodu cierpieć i nie powinnaś brać do siebie tego, jak Cie traktował. może on nigdy nie dorósł do tego, żeby być ojcem. może niektórzy ludzie po prostu tacy już są... Cytat:
wiedzieć już na czym stoję... mam ten sam problem Cytat:
mam teraz te same problemy co Ty... milion pomysłów na minutę... powiem wam, że ja wychodzę z założenia, że każdy kto chce, znajdzie w koncu swoja drogę, to, czym powinien sie zajmowac, co studiować. byle tylko zrozumiec to szybciej niz pozniej. Cytat:
brawo ![]() ja bym się nie ubrała na galowo
|
||||||
|
|
|
#1120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow. Brawo. ![]() Cytat:
![]() Jeśli lubisz na galowo to idź na galowo, a jeśli nie to nie. U nas już przestali zwracać na to uwagę [w sumie pewnie dlatego, że mamy lekcje w tym samym dniu. ]Cytat:
No cóż... Ależ ja nie biorę niczego do siebie. Wiem, że nie jest wart moich łez. Gdyby potrafił się chociaż przyznać do błędu, przeprosić, ale nie, ciągle twierdzi, że jest niewinny, a winy szuka w innych. Kiedyś ktoś mi powiedział, żeby zawsze szukać winy najpierw w sobie. Mądre słowa.
|
|
|
#1121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Bambosze. ;**
Cytat:
oni zazwyczaj nie lubią dużo gadać, że kocham, itepe, tylko wolą to okazywać. Cytat:
w kwestii imprez-domówek u nas w domu na pewno się dogadamy, bo każde z nas ceni spokój domowych pieleszy ( ), a i od czasu do czasu poimprezowanie. Zresztą co tu ukrywać, zaczynam nowy, fajny etap w życiu - studia, poznam nowych ludzi, nawiążę nowe przyjaźnie i ani mi się śni robić z siebie ograniczonej kurki domowej. Zresztą TŻ też w Warszawie ma swoich znajomych ze studiów, z którymi zapewne będzie chciał się spotykać, niekoniecznie zawsze biorąc mnie na te spotkania (sama zresztą nawet bym nie chciała nieustannie mu towarzyszyć.)Uważam, że zdrowa atmosfera w związku jest wtedy, gdy każde ma swoje życie, swoje pasje, coś swojego, gdy można usiąść razem wieczorem na kanapie,przytuić się i opowiedzieć drugiemu, co mnie ciekawego dziś spotkało, co dziś robiłam. Nie chciałabym mieć przy sobie TŻa 24 h/dobę, przecież związek nie oznacza,że złączamy się nagle pępowiną i jesteśmy jednością, to nadal dwie autonomiczne jednostki.. Skoro będziesz miała potrzebę wychodzenia, to po prostu wychodź - TŻ z czasem przywyknie. Jasne, że kocham. ![]() Cytat:
i póki co nie zamierzamy ich z tej słodkiej niewiedzy wyciągać, bo TŻ musiałby się nieźle w domu nasłuchać. I tak postawimy na swoim, chociaż oboje wiemy, że będą temu przeciwni.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
--- Ale jest pięknie i słonecznie. Miałam dziś rekolekcje, byłam na wykładach na sali - prowadziła grupa rekolekcyjna, w kościele.. wyspowiadałam się, ksiądz mi nieźle nagadał, wzięłam to do siebie i trochę poddałam refleksji.. miał rację. Powiedział mi, że zaniedbuję swoje życie duchowe, że nie dbam o siebie, że piękno to nie tylko wygląd zewnętrzny. Ja naprawdę zaniedbałam kwestie wiary.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-25 o 17:08 |
||||||
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze dzisiaj taki nieciekawy dzień. Koleżanki przybrany tata jest w stanie krytycznym, lekarze dają mu 20 % życia. Chorował długo na nerki, a teraz pękła mu aorta i miał wylew. aż się popłakałam na lekcji, bo tak żal mi jej i jej rodziny, wyobrażam sobie co muszą przechodzić. W ogóle nasza polonista to jej mamy siostra, czyli jej ciocia. Wyglądała fatalnie. Przyszła tylko po to by spr. nam konspekty. Jak zaczął dzwonić telefon od razu miała ściśnięte miała gardło i powstrzymywała się od łez. Weszła do klasy, usiadła i zaczęła płakać. Strasznie to wyglądało. Ledwo co nam to sprawdziła....idę do angielskiego.
|
|
#1123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też nienawidzę obrażania się za nieodpisywanie na smsa (bo może zwyczajnie nie mam na to ochoty?) itp. rzeczy, i wkurza mnie, jesli podobne zdarzenia mają miejsce, a mają. ale należę do osób, które niewiele sobie z tego robią. ot co ![]() mądre ![]() ale po prostu tak jest najłatwiej... ![]() Cytat:
![]() hm, ja też zaniedbałam, ale, nie jest mi z tym źle ![]() Cytat:
pewnie zbyt dobrze rozumiesz, co ona czuje. |
|||
|
|
|
#1124 | ||
|
Zadomowienie
|
hejo;*
przepraszam, że nie cytuję, ale TŻ jest u mnie i już mnie woła, bo kanapeczki zrobił. mamy rekolekcje więc troszkę luzu jest. Martyny ( ) poszukuję dla Was kartek, bo pamiętam, że kiedyś były z mojej miejscowości, ale byłam wczoraj na poczcie i Pani powiedziała, że ich nie produkują już dawno. mama miała iść dzisiaj przed pracą zapytać koleżanki w urzędzie gminy, może coś takiego mają.a jak nie to muszę kupić z mieściny obok o ile są. ale chciałam żebyście miały z mojej miejscowości, bÓ. mieszkam tuż przy Górze Kamieńsk(Bełchatów jak to niektórzy mówią) i widoki są super. szczególnie, że z okna widzę, jak za tą górą zachodzi słońce ![]() także przepraszam, że jeszcze nie wysłałam ;* mama mówiła, że mogę jeszcze coś w Bełchatowie kupić, żebyście miały do kolekcji. także uciekam, bo M. już się złości P.S.nie było mnie tyle czasu, ponieważ znów nie miałam internetu, bo jakieś przebudowy, remonty miał mój dostawca w swoim oddziale. dopiero co włączyli.chyba zerwę umową i przejdę do Netii P.S.2. gram w farmerów, ale nie na facebook'u. jeśli ktoś zainteresowany to mogę przesłać linka ![]() (tak wiem Beato, miałam się nie wciągać, ale to przez moją klasę i TŻta )---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
aż mi łzy poleciały ![]() dobra idę, bo nie dostanę kanapeczek.
|
|
#1125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w listeningu miałam coś o architektach i o jakimś Dejwidzie aktorze.w ogóle moją szkołę wybrali na te testy standaryzacyjne z chemii, bo 60 osób zdaje rozszerzoną chemię jest to ponoć jakiś fenomen na skalę Polski Cytat:
wiem. akurat w temacie uczuć jestem bardzo męska. a mój Tż bardzo damski - potrzebuje poczucia miłości, bliskości, trzeba mu mówić, że się kocha i tęskni, bo zaczyna dopytywać o to, no,ale w sumie mu się nie dziwię, skrzywdziłam go już w tym temacie, więc ma prawo się o to martwić. ja juz się nie będę powtarzać zobaczymy za jakiś czas jak to będzie u nas wszystkich ![]() po prostu napisałam o swoich obawach i mam nadzieję, że się nie wypełnią moje wizje ![]() ja nie idę do spowiedzi, nie uznaję. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
haha smacznego.i czekam na kartkę
|
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stwierdziłam, że nie idę na galowo. ![]() Zrobiłam muffiny bo brat chciał i uciekam do matmy. Paa ;*
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.Mój tata zaginął 5 lat temu. Już chyba bym wolała żeby umarł. Na pewno wiele osób powiedziałoby mi, że jestem głupia, bo przecież zawsze mam jakąś nadzieję, że wróci. Wielkie dzięki za taką nadzieję. W tej sytuacji nie ma żadnej nadziei. Jest tylko wieczna niepewność, i ciągłe zadawanie sobie tych samych pytań. Dlaczego? Czy nas zostawił? Jeśli zostawił, to czy kiedykolwiek faktycznie kochał? A może nie żyje? A może ktoś mu groził i chciał nas chronić? A może został zamordowany i zakopany w lesie, i patrzy z góry, jak jego żona wyrzuca jego ubrania i zrzuca na niego winę za wszystkie trudności, z jakimi boryka się samotna matka? A może... a może... Naprawdę wolałabym dowiedzieć się, że umarł, niż żeby wrócił. Gdyby wrócił to znaczyłoby, że naprawdę od nas odszedł. Ale wiem, że na pytanie, co się stało, nigdy nie dostanę odpowiedzi. Przepraszam! Przepraszam Was wszystkie wychodzi na to, że przysiądę nad tym dopiero po maturach, bo póki co... nie ogarniam.A z fenomenologii w końcu nie odpowiadałam. Odwołali filozofię. A już zaczynałam ją rozumieć!
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mnie ciary przeszły.
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1130 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A już nie skandynawistyka? ![]() Cytat:
super wynik jakby był ten arkusz gdzieś dostępny to daj znać ![]() Cytat:
Cytat:
Czy u Was 3/4 klas to jakieś chemiczne? bo u mnie na nie wiem ilu maturzystów, to raczej wszystko rozłożyło się proporcjonalnie ![]() Cytat:
żyć w takiej niewiedzy i niepewności.. jeny.
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Alee się rozleniwiłam ostatnio
Ja juz chcę tą maturę miec z głowy, więcej przygotowań niż samej matury. "bunt" i jakos mnie dzisiaj smutek przyłapał, brak kasy nie mam na nic ochoty, a jutro klasówa z bioli. Ja chcę juz wakacje i słoneczko
|
#1132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja prezentacja leży i kwiczy...Cytat:
![]() U mnie w tamtym roku były jakieś standaryzacyjne. Teraz se dali spokój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale sytuacji z tatą współczuje ![]() Cytat:
jeju, to straszne... Cyba rzeczywiście, byłoby dla Was łatwiejsze, jakby umarł, a nie taka niepewność ![]() --------- Jutro jest pogrzeb Dzisiaj zamawiałam wiązankę od klasy, jutro chyba z Tżtem zwolnimy z ostatniej lekcji, żeby ją odebrać, dosłownie babka miała tyle zamówień skrócą nam lekcje, żeby każdy kto chce mógł iść... ![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że dosłownie połowa mojej klasy chce iść na budownictwo wiadomo, tysiaczek kusi w tym roku dostała połowy przyjętych... Ale już widzę te progi Zrobiłam arkusz na jutrzejszą fizykę (teraz będziemy głównie arkusze robili...), 18 zadań z ciągów, jeszcze tylko dwa wypracowanka z polskiego |
|||||
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
Czijo przeczytałam i nie mogę myśleć o niczym. Straszne. Bardzo Ci współczuję
;*
|
|
|
|
#1134 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.w mojej miejscowości pewne małżeństwo trafiło tej samej nocy do szpitala. kobieta miała chyba wylew,nie jestem pewna,ale jest sparaliżowana,nieprzytomn a,dają jej 1% życia.z kolei jej mąż miał krwotok,z nim jest lepiej,ale dzisiaj przewieźli go do innego szpitala. smutne to wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
smutne. i wcale nie jesteś głupia,bo też bym wolała żeby umarł niż ciągłe pytania bez odpowiedziwiosna,wiosna idzie a mi energii brak.jak na złość. edit: zapomniałam przywitać się z nowymi dziewczynami . także witajcie ![]() i jeszcze chciałam napisać że Beata przykro mi z powodu taty.być może nie dojrzał do roli ojca,tak jak napisała Martyna,ale nie skreślaj go.mimo wszystko. teraz jesteś zła,masz prawo do tego,bo ojciec nie zachowuje się fair.ale uwierz mi ludzie się zmieniają. naprawdę. Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-03-25 o 19:58 |
|||||
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale smutno . aż mam łzy w oczach, współczuję jej przyjaciółce, to straszne stracić przyjaciela w taki sposób.czijo przykro mi, aż nie wiem co powiedzieć. ![]() wiecie, starałam sobie nigdy nie uświadamiać tego, ale... niektórzy ludzie mają na prawdę powazne problemy i ich życie nie jest łatwe... tysiaczek na studiach, a co potem ![]() o Boże ![]() miałam dziś zebranie, tata poszedł. znowu przyszła pani od polskiego, tym razem także pani od chemii. wiecie, że sa u mnie w kl. osoby, która zdają z chemii R, a miały 0% z klasówki? albo kilka marnych punktów? wsród nich jest dziewczyna, która ma korki z na prawdę świetną babką i która chce iść na farmację... heh. z polskiego wiele osób nie zdało w ogóle tej matury, co pisaliśmy ją ostatnio... ![]() po biologii dziś jedna z tych 0-procentowych osób mówiła, że modli się o te 30% ![]() czasem zastanawiam się, co się z tymi ludzmi stało, bo przynajmniej niektórzy tacy nie byli. byli dobrzy, pilni, jedni z lepszych... gdzie ich zapał? teraz wychodzą z założenia, że pójdą na jakąs dietetykę, bo i tak w zawodzie nie będą pracować. a może na prywatne pójdą? tylko po co? dla papierka? chyba tak... bo po prywatnej uczelni, w dużym mieście pracy nie znajdą... taki już jest ten świat, no ale... im zalezy tylko na papierku chyba. smutne. w ogóle klasa maturalna jest dość specyficzna... dużo się zmienia. mam wrażenie, że niektórzy cofają się ... ze swoimi celami i ambicjami. |
|
|
|
|
#1136 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję, kanapeczki dostałam aż tak bardzo się nie sfochował teraz się leni, drzemie.Cytat:
![]() mój tata żyje i ma się dobrze, całe szczęście . z mamą są rozwiedzeni, już koło 6-7 lat. mój tata nie umie siedzieć w jednym miejscu. odkąd się urodziłam pracował przez chwilę w Rumunii, przez rok w Iranie, przed dobre 3 lata w stoczni w Gdyni. oczywiście przyjeżdżał do domu bardzo często, chciał po prostu zrobić wszystko, żebyśmy miały jak najlepiej. jednak trudno utrzymać mu było 4 kobiety, uwielbiał nas rozpieszczać. obecnie jest w UK, mieszka w tym samym mieście co moja siostra z chłopakiem, ale nie razem. (dwie moje starsze siostry nie są jego córkami biologicznymi, są z poprzedniego małżeństwa mojej mamy. jej 1. mąż zmarł, ale poznała mojego tatę i jestem ja ).mój tata przez najbliższe 5 lat jeszcze musi być w UK, bo chce mieć tą angielską emeryturę(trzeba mieć obywatelstwo angielskie i przepracowane 10 lat tam). nawet zastanawia się, czy nie osiąść tam na stałe. ogółem moje życie i mojej mamy toczy się między PL a UK, a kiedyś między domem tu, a w Gdyni, gdzie był tata. rodzice często po rozwodzie do siebie wracali, mój tata zawsze był uległy mamie i to jednak chyba jej nie pasowało. widać, że bardzo ją kocha. jednak ona teraz kogoś ma(jako tako się z nim dogaduję), ale i tak zawsze BARDZO WAŻNY będzie mój tato ![]() dużo z tatą rozmawiamy. ostatnio wywnioskowałam po rozmowie z nim, że chyba kogoś ma. ważne, żeby mama i tato byli szczęśliwi, jeśli nie ze sobą, bo nie jest im to pisane - trudno. ale się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() coś na poprawę humorów ![]() http://demotywatory.pl/1295209/Za***istym http://demotywatory.pl/949558/Pojedynek-gigantow (wcale nie prawda no nie ? )http://demotywatory.pl/1295118/Nie-martw-sie-mamo raczej motywator ![]() http://demotywatory.pl/1295545/Porzadek-musi-byc http://demotywatory.pl/1267427/Zmienili fosio! aaaa, widziałyście to? http://www.papilot.pl/article/8010/R...E-ZDJECIA.html smutne
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
idę na spacer, bo nie wiem czemu nagle chce mi się ryczeć.
![]()
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam, Dziewczyny
W sumie powiem Wam, że z czasem to boli coraz mniej. Jakkolwiek to brzmi strasznie, to człowiek się uodparnia, robi bardziej obojętny. Są takie dni, kiedy w ogóle o tym nie myślę. Jest mi tylko smutno, kiedy nagle ktoś mi uświadomi, że czegoś mi brakuje. Proste "A mój tata..." i już znowu pamiętam, że moja rodzina nie jest "normalna". Najtrudniejsze w tym wszystkim było nagłe wylądowanie z mamą. Znaczy, ja z nią nigdy nie miałam dobrego kontaktu, i nie czułam takiej potrzeby. Tata dbał o moją edukację, kształtował mnie jako człowieka. Nagle go zabrakło, a ona naczytała się poradników i poczuła się w obowiązku rozmawiania ze mną. "Bo w gazecie napisali, że jak rodzice nie jedzą z dziećmi przy jednym stole, to dzieci popadają w nałogi". Wiem, że się stara. Ale wychodzi jak wychodzi. Czyli wcale. Ona mnie po prostu nie zna, i nawet nie stara się poznać. Chciałaby po prostu jakoś zmusić mnie, żebym upodobniła się do niej. Ale już jest na to za późno. Przegapiła ten czas, kiedy odpowiedzi na różne pytania szukałam w naszej kuchni. Kiedy tata przestał przesiadywać tam z książką, także ja przestałam tam chodzić. |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzę twoją i BeaS sytuację to cieszę się że z moimi rodzicami w sumie mam dobry kontakt ![]() Przed studniówką miałam mega złą sytuację z Ojcem. Specjalnie do 3 klasowej w tym roku zasiadł żeby mógł być na mojej 100.I przez całe 2 miesiące mnie dręczył że będzie mnie kamerował non stop , zdjęcia robił i wogle . I tak w kółko przez całe 2 miechy
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciągle tak,ale myślę, czy nie lepiej zacząć od geodezji, a skandynawistykę tak hobbistycznie od kolejnego roku? ![]() nie wiem sama. nie, mamy mat-fiz-chem i biol-chem. w każdej po 20 osób ![]() + moja mat-geo (20os) i human (30os) z mojej klasy 3 osoby zdają R chemię, z humana połowa klasy, no i mat-fiz-chem cały, i biol-chem też cały .
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Odwołałam dzisiaj korki z bioli

Ja się pierwsza nie odezwę, a myślę, że on tego nie zrobi, więc cóż, 'przykro'.

Koleżanki przybrany tata jest w stanie krytycznym, lekarze dają mu 20 % życia. Chorował długo na nerki, a teraz pękła mu aorta i miał wylew. 
dopiero co włączyli.
wychodzi na to, że przysiądę nad tym dopiero po maturach, bo póki co... nie ogarniam.
aż tak bardzo się nie sfochował