|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Cytat:
Ale kocham też morze. Brakuje mi mojej rodziny i rodziców, przyjaciół, a z 3miasta bym miała do nich zdecydowanie bliżej. A w ogóle to chciałabym mieszkać w Ustce, mieć tyle pieniędzy, żeby nie musieć pracować i tylko kursować pomiędzy moimi ukochanymi miejscami. A tak serio to ja się bardzo przywiązuję do miejsc i może to dla niektórych nienormalne, ale jak myślę, że będę opuszczać Kraków to mi się łzy cisną do oczu...
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Naj nie jestem aż taka otwarta,bo oprócz forum to wiedzą o tym 3 osoby.Rodzice+ jedna koleżanka. No ale Wy to co innego
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja czasem myślę, że chciałabym podróżować po prostu, imać się różnych prac i zwiedzać świat, a potem myślę sobie, że kocham Tychy i nie chciałabym z nich nigdy wyjechać na stałe taki nasz urok! Cytat:
też tak mam Jakbyście wiedziały jak ja wczoraj z tą moją bestfrend gadałam |
|||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Tragikomedią to podobno jest ten wątek
![]()
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele crozee już nie wiem który raz piszę że chodzi o fakt ABORCJI a nie zabicia biegającego małego gnojka którego urodzenie już stało się faktem.
Po drugie, sytuacja podana była w zarysie, jako przykład czegoś co mnie mogłoby skłonić do usunięcia więc zejdź z tematu M. Po trzecie- dla mnie MATKA to ktoś kto przede wszystkim CHCE MIEĆ DZIECKO, KOCHA JE i nie rozważa czy usunąć czy nie. Po czwarte- owszem, użyłam słowa dziecko bo zazwyczaj nazywam rzeczy po imieniu i się nie zasłaniam tym że to tylko zapłodniona komórka jajowa. I dla jasności powtórzę jeszcze raz: Tak- usunęłabym ciążę/ zabiłabym dziecko któremu wraz z seksualnym partnerem dałam coś co nazywacie życiem jeśli tylko uważałabym że mam ku temu powody. Czy teraz możemy zejść z tego tematu? |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Olka, rozumiem Twoje uniesienie, ale tym tekstem o matce mogłaś urazić Gwiazdkę. Masz prawo mieć takie zdanie, jasne, ale czasem można pewne rzeczy przemilczeć (jak ta, że matka nie zastanawia się, czy usunąć, czy nie), bo można kogoś niechcący zranić.
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozmawiamy o tym, co ja bym zrobiła w momencie kiedy jestem w zupełności świadoma. I argument że matka oddałaby życie za dziecko do mnie w tym momencie nie trafia, bo uważam że relacje matka-dziecko tworzą się bardzo długo, nie tylko podczas ciąży. Niektórzy to że mają "matkę" zauważają po 30 latach swojego zycia i tak samo matki. Można się czuć matką kilka lat przed poczeciem dziecka, a można się nią nie czuć nawet jak się odchowa 10 dzieci. |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu jestem superhiperbohaterką i stanęłam w obronie nieobecnej
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mi smutno. Ubrałam się dziś i umalowałam, żeby nie witać Tż-ta w dresie tak jak ostatnimi czasy. Wbiłam się w miniówkę a on nawet słowa nie powiedział. |
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypowiedź była skrótowa bo ileż można wciąż to samo pisać? A że ja nerwus jestem to mnie denerwuje taki ton wypowiedzi typu "cooo??? jak możesz coś takiego mówić?! przecież to niemoralne!". Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-03-25 o 19:37 |
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec w ramach zawarcia pokoju wypijmy meliske i juz sie wiecej nie unos.
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pytał bo nie zauważył.
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
crozee nie zauważyłam, po prostu wymieniałyśmy zdania, bez "oh jej jak tak można" itp. A akurat Twoja wypowiedź odnośnie "matki" mnie wkurzyła bo zabrzmiała tak jakbyś mówiła "mój Boże, przecież jesteś matką tego dziecka, jak możesz być takim potworem?".
Tak żeby nie było niedomówień, ja uważam, że matką jest się "psychicznie" a nie od momentu spłodzenia dziecka. |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
to kim jestes w momencie poczecia?? Nosicielka??
|
#1821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja lubię obserwować jak M. siusia Cytat:
Cytat:
![]() my byliśmy na placu zabaw wyjaśnił mi do końca tą sprawę z kolegowaniem się z innymi. Rozumiem, że mogą mu się podobać fizycznie inne ale to ja jestem jedyną |
|||||
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Widzę, że poważna dyskusja na wątku była...ech jeśli chodzi o mnie to...wczoraj miałam zajęcia z psychologii rozwoju, omawiamy teraz okres prenatalny - i babka przyniosła nam modele, jak wygląda dzieciątko w różnych tygodniach ciąży...powiem Wam, że bardzo to działa na wyobraźnię Ja nie wyobrażam sobie, bym mogła usunąć dziecko, ponieważ to dar Boga, i tak jak niektóre z Was powiedziały - to nie jest decydowanie tylko o sobie, ale o życiu odrębnej istotki...Co do ciąży to nawet gdyby mi się przydarzyła w najbliższym czasie to wiem, że bardzo bym się cieszyła. Chociaż konsekwencje tego dla mnie pewnie mogłyby być trochę ciężkie - studia, plany, finanse... ale jak się chce, to wszystko można pogodzić Nie jesteśmy tu na ziemi tylko dla siebie, ale żyjemy też dla innych i by dawać życie - takie jest moje skromne zdanie.W każdym razie kiedyś już robiłam test ciążowy, ręce mi się tak trzęsły jak nie wiem:P Ptem napisałam do Tż coś w stylu "Zrobiłam właśnie test i...", no i potem mówił, że jak zobaczył początek sms-a to myślał że wynik był pozytywny i nawet się ucieszył ![]() Co do obecności Tż przy porodzie to ostatnio gdzieś w tv oglądaliśmy scenę porodu i pytam go, czy by chciał przy tym być, a on stwierdził, że tak. Oczywiście tak, żeby nie patrzył w niepowołane miejsca ![]() Jeśli chodzi o to skrępowanie fizjologią to u nas nie ma go chyba zbyt wiele czasem jak on jest w łazience i bierze prysznic, to wchodzę i robię siku i odwrotnie, ale zwykle staramy się wychodzić raczej swobodnie gadamy o takich rzeczachPagka, jak już się sprowadzicie do Trójmiasta to przynajmniej jakąś Zazdrośnicę bym miała blisko zapraszamEee muszę się brać do pracy, bo mam tego kolosa i nic sie jeszcze nie uczyłam...nie wspominając o zrobieniu raportu z badań Madzia, help![]() Chcę wyjść za mąż hie hie
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
na gmail.com
hasło i login jak na naszej poczcie. zakładka: dokumenty. Fajnie, że miło spędziliście dzień ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- jejku, muszę zacząć pisać magisterkę - większość z mojego seminarium już oddała 1. rozdział, a ja jestem w d... |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa nie bzdurz:P Mam większą wadę niż Ty i nie oznacza to od razu CC. Robią specjalne badania właśnie siatkówki-jeśli są przeciwskazania to wtedy dają zalecenie do cc.
Ślepota nie oznacza od razu,że przy porodzie odklei się siatkówka. Hmm a tak w związku z tą dyskusją... A co powiecie na przypadek,że kobieta po prostu nie chce mieć dzieci NIGDY? Bierze pigułki,a mimo to zachodzi w ciążę?I chce usunąć? Co z takimi kobietami?Mają całe życie nie uprawiać seksu?
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
uwazam, ze jesli kobieta nie chce miec dzieci na 100%, bo ich po prostu nienawidzi, to niech sobie podwiaze jajniki i nie daje szanse na ich poczęcie. niestety, seks i stosowanie jakiejkowiek antykoncepcji zawsze wiażą sie z tym, ze dziecko może sie począć.
nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji... nie wiem, co powinna zrobic ta kobieta..(zakładam, ze jesli nie chce miec dzieci, to pewnie bierze pod uwage aborcje i tak pewnie postapi)
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mimo to jest ciąża - oddaj do adopcji. |
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że wygrywa Warszawa bo nie mam pracy jeszcze i nie zarobię sobie na nią, ale i na Poznań przyjdzie czas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony to okulistka mi kiedyś zabroniła intensywnych ćwiczeń, więc może jednak mnie to i tak dotyczy...? :/ Cytat:
Natura lubi wygrywać |
||
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Dziewczyny kiedyś tylko za wadę dawali cc i nie pozwalali na za wielki wysiłęk. A moja okulistka mi mówiła,że teraz już tak nie robią,bo wada nie ma nic do tego. Bada się stan siatkówki. Ilsa a myślisz,że cc to nie ból?To operacja i po niej długo dochodzi się do siebie.Boli Cię ciągle rana,bo miałaś przecięte MIĘŚNIE i to jest parszywy ból. Crozee dziewczyny pisały,że to jest nielegalne w Pl.
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze nielegalne, ale robi sie...tak samo jak aborcje. wg mnie mniejszym złem jest to podwiazanie. ;-)
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

a jak chcecie w Trójmieście, to pomyśl, że do Krk będziecie wpadać w weekendy 

ja czasem myślę, że chciałabym podróżować po prostu, imać się różnych prac i zwiedzać świat, a potem myślę sobie, że kocham Tychy i nie chciałabym z nich nigdy wyjechać na stałe

13.03.2008
Ja nie wyobrażam sobie, bym mogła usunąć dziecko, ponieważ to dar Boga, i tak jak niektóre z Was powiedziały - to nie jest decydowanie tylko o sobie, ale o życiu odrębnej istotki...
Madzia, help