Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 21:13   #2191
chansons
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość

Agulack
a powiedz jak się kształtuje cena tych fotografów??zainteresowan a jestem zwłaszcza Styczniami??
też się zastanawiam ile sobie liczą za sam plener..?

wiem, że Zimmer za cały pakiet zażyczył sobie (z tego co pamiętam) 2200 i to bez albumu, z albumem 400 zł więcej. Moim zdaniem za dużo zwłaszcza jak na kogoś kto profesjonalnie robi zdjęcia od 2 lat
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:16   #2192
aaaneczkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Ja się mogę wypowiedzieć co do Styczniów, bo ich mamy- 2200 za cały reportaż.
wow...nie spodziewałam się, że to tak drogo...
aaaneczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:21   #2193
eninka84
Zadomowienie

Też mam wesele w Eliocie, Byłam tam 3 razy na weselach, za każdym razem było świetnie, a jesli o opinie chodzi, to nie znajdziie sie sali która nie bedzie miała negatywów. poza tym, w większość na forach wypowiadają sie Ci którzy są niezadowoleni, chcą wyrazic swoje zdanie bo są żli....natomiast Ci którzy się nie odzywają po prostu nie mieli zastrzezen

wiewi, ile wczesniej musimy zarezerwowac pokoje? byłaś juz moze w Eliocie niedawno?
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:31   #2194
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
też się zastanawiam ile sobie liczą za sam plener..?

wiem, że Zimmer za cały pakiet zażyczył sobie (z tego co pamiętam) 2200 i to bez albumu, z albumem 400 zł więcej. Moim zdaniem za dużo zwłaszcza jak na kogoś kto profesjonalnie robi zdjęcia od 2 lat
A czy to ważne ile lat robi zdjęcia - przecież fotografa wybiera się ze względu na zdjęcia a nie doświadczenia zawodowe.
Gdyby ten fotograf nie miał klientów to obniżył by cenę - proste zasady rynku rządzą ceną czyli podaż i popyt.

P.S. Jeden z najsłabszych fotografów ślubnych jakiego znam ma ponad 20 letnie doświadczenie.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:35   #2195
eninka84
Zadomowienie

ja mam Zimmera,wg mnie zdjęcia- swietne, a oglądając takie studio Kamyk które na rynku jest juz 100 lat ....porazka totalna, nie ucza sie niczego. Zdjęcia każdy czy teraz, czy 10 lat temu ma identyczne. W tych samych miejscach, bez odrobiny spontaniczności. A cenią się też nazbyt wysoko...
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 21:38   #2196
carmen84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia2417 Pokaż wiadomość
W jedną strone płacisz 200 i zpowrotem też 200 czyli razem masz 400? Czy po 100 w jedną?? Bo ja płace za kurs jakieś 35 km - 300 zł, czyli z poprawinami wyjdzie mi 1200 i to jest troszke lepszy autokar więc mam nadzieję że nieprzepłaciłam tak bardzo, a pozatym mam znajomego który jeździ busami i powiedział mi że za moją trase 1200zł to nie jest wcale dużo, więc już sama niewiem

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

A ja mam tylko teściową, jak narazie jest bardzo kochana, mam nadzieję że to się nigdy nie zmieni, chociaż różnie to bywa

Co do obrączek Lowczyni najbardziej podobają mi się te drugie, ale cena pewnie też taka ładna jak i one
Czy mogłabym poprosić od Ciebie namiary na autokar ??? 1200 to nie dużo,mi mówili nawet 1500zł

carmen84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 22:02   #2197
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
A czy to ważne ile lat robi zdjęcia - przecież fotografa wybiera się ze względu na zdjęcia a nie doświadczenia zawodowe.
Gdyby ten fotograf nie miał klientów to obniżył by cenę - proste zasady rynku rządzą ceną czyli podaż i popyt.

P.S. Jeden z najsłabszych fotografów ślubnych jakiego znam ma ponad 20 letnie doświadczenie.
Masz rację, ważniejszy jest talent, pokłóciłam się nawet o to z mężem raz, ale w przypadku Zimmera jakoś to pytanie samo się nasunęło - jakie ma doświadczenie w tym co robi. Pokazał nam jeden album, w którym przewijały się zdjęcia tylko 4 czy 5 par. No i do tego w ciągu roku mocno podskoczył z ceną. Dlatego zrezygnowaliśmy.

Acha, i żeby nie było, że go szkaluję - zdjęcia to on robi dłużej, ale wcześniej zajmował się tym hobbystycznie, a za pieniążki dopiero od niedawna. tak nam powiedział
06.2011
05.2014

Edytowane przez chansons
Czas edycji: 2010-03-25 o 22:04
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 22:25   #2198
olga 23
Przyczajenie

Co do fotografa to mieliśmy mieć tylko kamerzystę (wybrałam pro studio), ale od sierpnia z kamerzystami ma być także fotograf na przyuczeniu i ma być to nieodpłatnie. Więc się pouczy
A tak poza tematem to ile biorą kamerzyści ?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

A właśnie eninka84 i wiewi jak tam w Eliocie wygląda cenowo nocleg dla gości, bo jestem trochę zielona w tym temacie? I czy dają pokój dla młodych czy samemu trzeba zapłacić?
Stary 2010-03-25, 22:38   #2199
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Masz rację, ważniejszy jest talent, pokłóciłam się nawet o to z mężem raz, ale w przypadku Zimmera jakoś to pytanie samo się nasunęło - jakie ma doświadczenie w tym co robi. Pokazał nam jeden album, w którym przewijały się zdjęcia tylko 4 czy 5 par. No i do tego w ciągu roku mocno podskoczył z ceną. Dlatego zrezygnowaliśmy.

Acha, i żeby nie było, że go szkaluję - zdjęcia to on robi dłużej, ale wcześniej zajmował się tym hobbystycznie, a za pieniążki dopiero od niedawna. tak nam powiedział
W sumie to najlepszy jest album z 1 parą czyli taki album jaki dostali PM. Dlatego, że pokazuje on rzeczywiste umiejętności fotografa widać cały reportaż a nie wybrane najlepsze ujęcia różnych par.
Ja na ten moment mam 1 album ze 100 zdjęciami jednej pary(identyczny oddałem PM) oraz jeden z plenerem poślubnym 40 zdjęć 2 par (20 zdjęć na 1 parę)
Niedługo będę robił następny album do prezentacji ze 100 zdjęciami 1 pary(sezon 2010) żeby klienci mogli ocenić progres mojego warsztatu.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-03-25 o 22:39
Stary 2010-03-25, 22:43   #2200
mroweczka21
Raczkowanie

Ja mam Bieńka i płacę 2000zł za zdjęcia z przygotowań wesela i pleneru poślubnego a także dostanę album i 500zdjęć na płycie. Uważam ze to całkiem nieźle a zdjęcia ma piękne. Swoja droga jak u niego byłam to pokazał mi i Tż chyba ze 4 albumy różnych par a także inne ujęcia. Warto wybrać dobrego fotografa. Choć przez jeden dzień poczuć się jak gwiazda i mieć piękne zdjęcia zeby za 10 lat zajrzeć i pomyśleć "kurcze jaka jabyłam piękna w dniu slubu"..koniec tyrady
Stary 2010-03-25, 22:49   #2201
agunia2417
Raczkowanie

GG do agunia2417

Cytat:
Napisane przez carmen84 Pokaż wiadomość
Czy mogłabym poprosić od Ciebie namiary na autokar ??? 1200 to nie dużo,mi mówili nawet 1500zł
Poszło na priv

...Zawsze chciałam cię zrozumieć
Gdy w twych oczach były łzy
Ale kochać trzeba umieć
Bez miłości trudno żyć
...
agunia2417 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:12   #2202
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość
Na razie odpisał mi tylko Zimmer 1100 zł za sesję poślubną. Z facetem z Dwóch Wież rozmawiałam przez tel i powiedział 900 zł. Jak odpiszą Styczniowie to dam znać. Chyba Zimmer i Styczniowie są na tą chwilę moimi faworytami. A wy jak sądzicie? Ponawiam pytanie
Styczniowie biorą 1300 zł za sesje i po raz kolejny juz ich polecam

W ten pakiet wchodzi:
Pakiet Srebrny: 1300zł
- zdjęcia w plenerowe
- 20 zdjęć wywołanychw formacie 15x21
- przepiękny album ślubny w mieniącej satynowej oprawie. Jest to album tradycyjny. Posiada 20 czarnych stron poprzekładanych pergaminem
- płyta DVD zawierająca ok. 70 zdjęć w postaci cyfrowej – przygotowanych w programie graficznym do samodzielnego wywołania
- płyta DVD zawierająca prezentację multimedialną z dowolnie wybranym przez Państwa podkładem muzycznym
Obie płyty znajdują się w specjalnie przygotowanym pudełku, z indywidualną okładką.

Edytowane przez moniiikaaa89
Czas edycji: 2010-03-26 o 09:15
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:15   #2203
alamig
Zakorzenienie

Dziewczynki, doradźcie proszę która wersja naszyjnika ładniej komponuje się z tymi kolczykami?

Wstawiam jeszcze zdjęcie sukni dla lepszego zobrazowania sobie całości

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-03-26 o 09:35
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:17   #2204
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, doradźcie proszę która wersja naszyjnika ładniej komponuje się z tymi kolczykami?
Mi się podoba bardziej ta druga wersja
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:21   #2205
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
ta druga
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:42   #2206
ewelinap5
Raczkowanie

zdecydowanie druga
Stary 2010-03-26, 09:56   #2207
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość
Kurcze ale się wkręciłam z tymi fotografami. Szukałam dla koleżanki fotografa i sama przez to już teraz chce wybrać kogoś na mój plener poślubny. Z terminami nie ma problemu bo to nie weekend ale nie mogę się zdecydować. Pomóżcie: Bieniek, Zimmer czy Styczniowe? Aaa i jeszcze Dwie wieże. Straszny mam mętlik w głowie po obejrzeniu zdjęć. Podobają mi się wszystkie
Ja mam Dwie Wieże więc ich polecam

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość
a za sesję ślubną i poślubną??w sensie przygotowania, ślub, wesele i kiedyś tam plener, ktoś się orientuje jakie mogą być ceny??
Mój foto - Dwie Wieże - bierze:
1900 fotoksiega
za plener w inny dzień...zabij mnie nie pamiętam chyba 900 zł
Za każdą stronę extra do fotoksięgi 90 zł

Cytat:

Nie będę oryginalna - druga wersja

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 09:58   #2208
efson
Raczkowanie

witam
chciałabym zapytac czy może ktos wie w którym miejscu na karczówce odbywa się kurs przedmałuzeńskim co sie jutro wybieram na 9.00 prosze o informacje
Stary 2010-03-26, 10:00   #2209
margaret82
Zadomowienie

Cytat:

A ja będę inna i mi się podoba pierwsza W tej drugiej te perełki są takie zbite i nachodzą jedne na drugie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:11   #2210
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
ta druga
Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
zdecydowanie druga
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie będę oryginalna - druga wersja
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
A ja będę inna i mi się podoba pierwsza W tej drugiej te perełki są takie zbite i nachodzą jedne na drugie
Dziękuję za opinie
Ja tak jak Margaret bardziej skłaniałam się do pierwszej wersji, ale w sumie to już sama nie wiem Szkoda, że na żywo nie mogę ich zobaczyć, bo wtedy na pewno lepiej byłoby mi zdecydować
Stary 2010-03-26, 10:14   #2211
srubka87
Zadomowienie

Hihi ja też obstawiam za pierwszym naszyjnikiem

Ja mam na plener S. Zimmera i płacę 900 zł(zamawialiśmy w grudniu). Uważam, że jego prace są świetne i dlatego tak się ceni. Dla mnie to nieważne czy to jest jego hobby czy praca, robi zdjęcia i robi to dobrze, ba świetnie...Ja nie chciałam pleneru, bo wychodziłam z założenia, że po co mi coś tak pozowanego i jeszcze tyle kasy..ale jak zobaczyłam zdjęcia Crazzy, której właśnie robił zdjęcia to oniemiałam i zmieniłam zdanie
Stary 2010-03-26, 10:21   #2212
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

mnie też bardziej podoba się pierwszy naszyjnik

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 10:57   #2213
gosi5
Raczkowanie

...a ja mam już dość całego tego wesela.... i moich szurniętych gości z ich kretyńskimi wykrętami....
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:03   #2214
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Ja mam na beżowej podeszwie zobacz sama https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1128 a są typowo ślubne.
te Twoje są bardzo ładne, faktycznie nie widać tej beżowej podeszwy, ale przynajmniej obcas biały a nie tak jak w tym sklepie na Małej beżowo-brązowy w paski jak zebra

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Salon jest na Sienkiewce. Ponad teatrem, ale po drugiej stronie pod Małą czy Dużą - zawsze mi się mylą ale ja ostatnią parę upolowałam
na wszelki wypadek tam zajrzę, może mają już coś nowego

Cytat:
Szczerze, to nie widziałam butów z białą podeszwą (albo nie zwróciłam na to uwagi ) Zanim dojdziesz do Kościoła to ona już biała nie będzie. Poza tym kto Ci będzie oglądał podeszwę? Obcasa też niewiele widać spod długiej sukni, więc spokojnie może być beżowy.
a może ja się też nie bardzo przyglądałam i te podeszwy są faktycznie beżowe ale przy białym obcasie to się tak nie rzuca w oczy. gdyby obcas był jasny beżowy to bym wzięła ale z paskami brązowymi już nie wygląda ładnie

Cytat:
Napisane przez oliffka2 Pokaż wiadomość
Co do sklepow tanecznych - buty robione sa na miare, dopasowane do Twojej stopy i to za to musisz tyle zaplacic ;/ podajesz dlugosc stopy, tegosc, obwod kostki itd, mozesz wybrac podeszwe (typowo taneczna - skorzana czy taka "do chodzenia" - poligumowa czy jakas taka), srodek skorzany, wkladka antyposlizgowa, roznego rodzaju klamerki i ozdobki sama komponujesz posiadam takie butki i jestem bardzo zadowolona, ale fakt faktem nie wiem czy sie zdecyduje zby zamawiac slubne, ktore zaloze byc moze raz za taka kase namiary na sklep, w ktorym zamawialam moge podac na priv
proszę o te namiary

Cytat:
pierwsza

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
dokładnie tak

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:04   #2215
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosi5 Pokaż wiadomość
...a ja mam już dość całego tego wesela.... i moich szurniętych gości z ich kretyńskimi wykrętami....
Nie ma się co przejmować. Przynajmniej będziecie mieli przy sobie w tym dniu tych którym naprawdę na Was zależy.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 11:05   #2216
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Ci zaleźli za skórę Co wymyślili?
Stary 2010-03-26, 11:05   #2217
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
dziewczynki, doradźcie proszę która wersja naszyjnika ładniej komponuje się z tymi kolczykami?

wstawiam jeszcze zdjęcie sukni dla lepszego zobrazowania sobie całości
druga na bank
Stary 2010-03-26, 11:13   #2218
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Czym się przejmujesz to normalne

Ja z racji wykonywanego zawodu mam już dość wesel więc chodzę tylko na wybrane. W tym roku wśród rodziny i przyjaciół będą 4 wesela na które będę wraz z żoną zaproszony a pójdziemy tylko na jedne
Stary 2010-03-26, 11:49   #2219
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
oj dziewczyno... ja od przyjaciolki dowiedzialam sie takeigo rownania
z zaproszonych gosci.. na dzien dobry (czyli rpzy informowaniu o weselu lub jakis krotki czas po informacji - lub zaproszeniu) zrezygnuje ci 10% przewidzianych gosci...
przed samym weselem czyli tuz po okresie potwierdzania rezygnuje kolejne 10%. takze tym ze ktos Ci zrezygnowla to sie nie przejmuj.. b oto tylko wyjdize twojemu portfelowi na dobre.. no chyba ze masz sale na ktorej masz powiedziane tak jak np ja .. ze od 120 + bede miala jakies dodatkowe atrakcje w cenie wesela.. w przeciwnym wypadku musze za nei osobno zaplacic
Stary 2010-03-26, 12:06   #2220
sjoanna
Zakorzenienie

Ostatnio w rozmowie telefonicznez z ciotką z północy Polski usłyszałam że ona boi się teraz podróżować na takich dalekich trasach!
Wie już o ślubie ale jeszcze nie ma zaproszenia.
A co najśmieszniejsze - jej córka mieszka w UK. ciekawe czy do niej też nie pojedzie?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości