|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Zebra Piotruś jak zwykle słodki, nawet we fiolecie mu ładnie
![]() Bella rzeczywiście straszne przeżycie, ale na szczęście nic się nie stało. Ja ostatnio też przeżyłam chwilę grozy, bo mi w sypialni lampa z sufitu spadła na podłogę, a właściwie sam klosz (taka zwykła okrągła lampa ze szklanym kloszem, który na 3 śrubki jest przykręcony) Spadła na brzeg łózka i zsunęła się na podłogę. A ja zawsze rano jak młody się obudzi to tam siadam i go karmię centralnie pod tą lampą i jak nawet teraz sobie pomyślę co by było gdyby ten klosz mu spadł na głowę to normalnie mam ciarki na plecach Brombi ten drugi poziom łóżeczka to chyba do czasu aż dziecko samo zacznie siadać albo się podciągać Boguś u nas mały od początku śpi w swoim łóżeczku i nigdy nie było z tym problemu. Ja się po prostu boję wziąć go do siebie do łózka, boję się że zasnę, przydusze go czy coś. I u mnie jest tak, że po karmieniu najczęściej jest drzemka lub spanie, a aktywność jak się obudzi, no chyba że nie zaśnie po jedzeniu. A w przesypianiu nocki pomaga nam późniejsza kąpiel ok. 20.30, potem karmienie i spanie jest praktycznie od razu. Do 5-6 jest cisza. Trochę mi to rozwala cały wieczór, ale przynajmniej w nocy się wysypiam. Ale jak wprowadzę trochę kaszki czy kleiku do ostatniej porcji mleka to spróbuje go zacząć kąpać wcześniej. A o 4 godzinnych przerwach w karmieniu to mogę sobie pomarzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Mój mały uparciuch woli mniej a częściej... zjada od 0 do 90 i nawet jak zdarzy mu się przespać wiecej w dzień(4h) to nie zjada więcej... od święta zje 120... ale kiedyś wcześniej zjadał po 100 a czasem np po kąpieli 150... jak chce go przetrymywać, oszukiwać to zamiast lepiej robi się gorzej.... Ciesze się, że w nocy nie jest tragicznie... Choć czekam z nadzieją aż nie obudzi się o 3...
Kamilla dziękujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() Coś ostatnio czasu mało! Robimy teraz sobei dłuższe spacerki, jezdże do większego, ale bardziej oddalonego parku i od razu zżera to lwią część naszego 'dopołudnia"/ A wczoraj Tż urwal sie z pracy i pojechaliśmy na zakupy... duuuuuze zakupy, a potem jeszcze park ![]() Cytat:
![]() Moje ulubione danie to makaron rurki z sosem szpinakowym i łososiem ![]() Cytat:
Cytat:
jejku,, ile to jescze czeka na nas taki chwil grozy w życiu... dobrze ze poszłas do tej lekarki od razu Cytat:
My byliśmy wczoraj. No po prostu musieliśmy jeszcze pare rzeczy kupic do chrztu, tż buty, aparat foto, a w przyszlym tyg moze nie być na to czasu i pojechaliśmy.Maly od razu zostal ubrany tak zeby go tam łatwo troszkę rozebrac i jakoś laziliśmy. W miedzyczasie karmilam go raz i przewinęłam. My byliśmy akurat wczoraj dopoludnia, wić było stosunkowo pustawo, nie wyobrażam sobie jechac w sobote czy niedziele jak jest tłok. I tak jest tam głosno, gra muzyka, jest nadmiar bodźców. Mały byl pobudzony, o spaniu w wozku nie bylo mowy. Nawet jak byl zmęczony to oczko mu sie przymykało, a za chwile coś zobaczyl i znowu szerko otwieral. Tak że ja mialam wyrzuty sumienia za wczorajszy dzień i nawet zabaweczki ktore mu kupiliśmy (książeczka i kostka z Canpola, gryzak) ciuszki (piżamka, bodziaki i dwie czapeczki z Cocodrillo) ich nie zagluszyły i nie mam zamiaru zbyt często stosowac tego procederu zaupowego... AStaś taki kochany i cierpliwy był. Moze lepiej byloby gdzyby sie wydzieral i ryczal to by rodzice tego tak nie wykorzystywali i szbciej do domu wracali... a tak haj lajf....... Cytat:
Staś od poczatku miał apetyt wiec pojadł, a potem zasypial od razu w lożeczku, albo wczesiej na ramieniu jak go nosilam do odbicia. U nas zdarza si co 3-4. Czasem zje co 3, ale czasem jak go przystawiam to widze ze sie wierci i rozgląda, 1000 rzeczy go interesuje czyli po prostu nie jest jeszcze glodny. Cytat:
![]() I nie opowiem o tym Tż bo jeszcze jak łożeczko malego stało u nas w sypialni to jak go potem przestawilismy zeby głowka lezal w drugą stonę to lampe miał centalnie nad sobą... i Posprzeczalam sie wtedy z Tż bo on chcial to łożeczko odsuwac a ja powiedzialam, ze jest przewrażliwiony...
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dziś cierpię. Już jakiś czas temu zaczęła mi wyłazić na dłoniach egzema, ale jakoś sobie radziłam. Jednak dziś jest makabrycznie. Swędzi potwornie i jak tylko wycieram ręce, albo mam pieluszkę tetrową, to szoruję tym materiałem między palcami. Tylko, że nie bardzo to pomaga na leczenie ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Sandra właśnie delektuje się nogą papugi ![]()
![]() |
#695 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
wszystkiego naj dla nastepnych małych jubilatów z okazji następnych pełnych miesięcy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zaproponowałabym czwartek po swiętach po południu moze gdzies nad zalewem? we wtroek po swietach wracam do pracy a w srodę mam sprawe w sadzie słuzbowo i nie wiem jak to bedzie z moja kondycją psychiczna - w tej pracy mam do czynienia z roznymi ludzmi Cytat:
Cytat:
Cytat:
najwazniejsze ze jest dobrze Cytat:
Cytat:
![]() no i musze skończyc bo Grzes wyprodukował cos w pieluche ![]() a juz Wam kiedys pisałąm ze małego sypneło po słoiczku - zupka jarzynowa i dałąm mu z tej firmy jabłuszko i tez go sypneło, po innych go nie sypie - a pisza bez koserwantów itd to sdlaczego go sypie po jednej firmie????????? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() bardzo ulewała i bałam się ją zostawić w łóżeczku bo mogłaby się udusic a o przyduszenie jej to się nie bałam ona spała calutka na takiej wielkiej poduszce a ja o wiele niżej na drugiej poduszce więc nawet głową bym jej nieprzydusiła, ale od 4 czy 5 dni spi w swoim łóżeczku ![]() tylko że taszcze te łóżeczko obok mojego łóżka bo jakos sie nieumię przyzwyczaić bez niej i muszę ja mieć blisko ![]() a łóżeczko jest na takich kółeczkach to nie mam problemu z przejazdem ![]() i strasznie mi żal tego mojego małego czupurka bo ten drugi ząbek wychodzi i ją to musi już mocniej bolec od 2 dni jest bardzo zmierzła chociaż moja mama mówi że jest mimo wszysstko grzeczniutka
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Magdziu, generalnie aż taką przeciwniczką smocka nie jestem. Chodzi tylko o to, żeby Sandra nauczyła się zasypiać bez, aby móc uniknąć tych sytuacji, że się wybudza tylko dlatego, że jej smoczek wypadł. I na razie też pozwalam jej rączki do buzi wkładać jak i wszystko inne. Ale tego chyba nie da się uniknąć. Zrestą te rączki, to ona ni ssie, tylko raczej liże i gada jak ma coś w buzi
![]() A tak to muszę powiedzieć, że jest mały sukces. Dziś potrzebowałam już tylko 10 minut, żeby mała zasnęła. Trochę tylko pomarudziła, pomruczała, postękała i zasnęła ![]()
#698 |
Wtajemniczenie
|
a ja pochwalę się znów moją niunią
![]() w klubie za długo mi idzie wstawianie tych zdjęc więc ja wstawie tutaj ![]() i tak Agusia pije herbatke ![]() ![]()
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
lece sobie postawić warzywa na sałatke tą taką tradycyjną warzywną bo straszny smak mi przyszedł tylko że najgorsze że potem mam po niej mocne gazy
![]() ![]() aha dziewczyny co dajecie w razie gorączki maluchom? bo chyba mała dostaje gorączki przy tych ząbkach musze zmierzyć znów i nie wiem co akurat najlepiej dać
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-26 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzien dobry tak w ogóle My dzis po pieknej nocy jak maly zasnal o 22 tak wstal o 6 na papku no i dostal trzymalam go do odbicia i nie odbil dopiero po 10 min tak delikatnie wiec polozylam go po jakoims czasie slysze ze ulewa tak dosc sporo,przebralam go polozylam potrzymalam jeszcze do odbicia i tez odbil drugi raz porzadnie wiec go dalej polozylam po godzinie snu slysze znowu chlust a pozniej znowu trzecie raz,kurde czy to moze przez to ze slabo odbil czy moze jakas wirusowka az nie chce myslec ze cos zlapal ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||
Zakorzenienie
|
Kurcze, widze, ze mi polowe cytatow ucielo...
![]() Cytat:
Hmm...ja nie pomoge, bo moj po prostu po tej 19 to pada...co by sie nie dzialo w sumie... ![]() Nie prowade pamietnika a szczegoliki to juz zapomnialam... ![]() Kochana, wszystko sie dobrze skonczylo i na pewno nic malutkiemu nie jest ![]() I nawet nie mysl, ze jestes niedobra mama, po prostu sie zdarzylo ![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]() ![]() ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-26 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
całkiem zapomniałam
![]() Brombi, 100 całusów dla Filusia z okazji 5 miesięcy ![]() ![]()
#703 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja też się przyłączam do życzeń dla małego Brombusia ![]() I spóźnione życzenia dla Tomka Malinki ![]() U nas noc ja zwykle, czyli mała spała ładnie od 20 do 3.30 kiedy to obudziła się na cyca... Potem trochę się powściekała w łóżeczku zanim zasnęła, no i 6.30 było kolejne cycanie... Ale i tak była dziś dla mnie łaskawa bo mi jeszcze potem rano zasnęła na godzinkę tak że w sumie wstałyśmy o 8 ![]() ![]() Dobra, uciekam, straszny dzień dziś przede mną bo czeka mnie wizyta u dentysty... Taka nieplanowana... Od kilku dni mam problem z ósemką, a właściwie z dziąsłem w jej okolicy - strasznie zapuchło i boli ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mimo to trzymajcie kciuki... ![]()
#704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mój ssak dopiero usnął. obudziła się dzisiaj o 5:30 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wprowadzam łatwego planu, Zosia zasypia przy cycu (wtedy więcej i dłużej je) miziam ją tylko po policzku by jak najdłużej jadła świadomie. Cyca daję co 2,5 h nie wcześniej, a 4 się trafiają jak śpi. Wszystko dlatego, że mało przybiera. Cytat:
![]() Przyznam, że całej ulotki nie przeczytałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Filusia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taka piękna pogoda a my w domku siedzimy i czekamy na serwisantów do kranu ![]() ![]() Do którego miesiąca należy wrzątkiem przelewać smoczek, łyżeczkę i miseczkę do karmienia no i butelkę?
Zosia ![]() Edytowane przez zatoka Czas edycji: 2010-03-26 o 11:00 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() próbowałam was przelecieć ale za dużo tego ![]() Dziekujemy wszystkim za życzenia ![]() ![]() ![]() My cały czas spacerujemy alebo siedzimy na ogrodzie- nawet teraz Tomuś spi w wózku przed domem, a ja zeszłam z laptopem bo juz sie stęskniłam za wami ![]() Wczoraj kupiliśmy Tomkowi spacerówkę bo potrzebowałam czegoś lekkiego żeby móc samej wybrac sie z Tomkiem na "wycieczke" srodkami komunikacji miejskiej- no i w sumie maiłam kupić maclarena a kupiłam zupełnie inny wózek... Zobaczymy jak sie sprawdzi...Moze w deszczowy weekend uda mi sie z wami dłuzej posiedzieć i pozałanczam jakies zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za komentarze no i za gratulacje dla ząbka od magdy
![]() przyszliśmy właśnie od lekarza no i pani doktor sie bardzo zdziwiła że mamy już ząbek i az wyskoczyła z fotela żeby go szybko zobaczyć powiedziała że niemożliwe i sie śmiała ![]() i o dziwo jakie ćwiczenie pokazała nam bo widzi że Agusia jest juz dość silna i prawie że ja posadziła a tak śmiesznie wyglądała bo akurat była w samym pampersiaku ![]() usadziła ją prawie na siedząco i podtrzymywała ją rękami pod paszkami i próbowała ją pochylac do tylu a ta stwora mała podciągała sie z powrotem do siedzenia aż się zdziwiłam co ta moja niunia umi he he i moge już tak śmiało z nią ćwiczyć no i w poniedziałek idziemy oddać mocz i krew by sprawdzić tą niedokrwistość bo jak bedzie ok to można odstawić te ferrum bo zabki mogą troszke zżółknąc bo sie ich na razie niemyje ale osad podobno schodzi jak się zacznie szczotkowac ząbki ![]() NO I SŁODKOŚCI CZUŁOŚCI CAŁUSKI DLA MAŁYCH JUBILATÓW ![]() gapa oczywiscie nienapisała i się znów spuźniłam ![]()
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() TŻ sobie spacerkuje a ja okna myję, właśnie sobie zrobiłam "cygaret-pauzę" tyle że bez papierosa ![]() Dziękuję ślicznie za życzenia w imieniu solenizanta ![]() Bogus, jasne że mi przysypiał na cycku, ale go wtedy budziłam, masowałam rączki, nóżki, podnosiłam do pionu i w końcu się nauczył, żę cycek jest do jedzenia a nie do spania. Światło ma wyłączone, ale ja mam drzwi z szybami więc jakies świat,ło z mieszkania i tak dociera do sypialni i całkowita ciemnica nie jest ![]() Je co mniej więcej 3,5 - 4 godziny, po jedzeniu jest aktywny prze co najmniej 2 godziny, potem śpi 1,5 - 2 godziny, więc to samo jakoś wychodzi, ale jak marudzi i widzę że chce jeść to mu dam wcześniej, przecież nie będę go głodzić ![]() Malinko jaką spacerówkę w końcu kupiłaś ? ![]()
#709 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj nie zazdroszcze swędzenia... Życzę pobycia się paskudztwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy za komenatrze ![]() Mieliśmy sapacerek 2 gdzinki i było fajowo... Teraz mały znowu śpi i jest grzeczny(tfu tfu) nie marudzi tyle...a i daje mu od dzisiaj Dicoflor ![]() ![]() ![]() 100 latek dla Filusia ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() 100 lat z okazji 5 miesięcy dla Filusia ![]() Aniulka i Zebra zdjęcia super ![]() ![]() ![]() Ja od rana albo piorę albo myje okna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale sobie cisnienie podnioslam...
![]() http://www.youtube.com/watch?v=1wy8m...layer_embedded ...nigdy nie bede miala nani dla mojego synka!
#712 |
Zakorzenienie
|
O rany, aż mam ciarki
![]() Dobrze, że ja niani póki co potrzebować nie będę ![]()
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja muszę zatrudnić nianię bo chce wrócić do pracy i sen z powiek spędza mi fakt że będzie to obca osoba, która będzie tyle czasu spędzała z moim synkiem, że będzie widziała więcej niż ja. Jedyne co to przesiedzę z nią miesiąc w domu razem by zobaczyć czy naprawdę sie nadaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Boże jaka fran.. a najlepsze, że to dzieciątko nic takiego nei robi a ona się wyżywa... Mam nadzieję nigdy nie korzystać z pomocy niańki... Ja nawet swojej siostry bym nie zostawiła z małym, bo wiem, że to okropna nerwuska i furiatka. Oczywiście ja czasami nie mam siły już do małego jak marudzi i marudzi albo wymusza wzięcie na rączki... Ale staram sie wziąść głębokie oddechy albo wkładam do leżaczka i bujam nogą, bo można ześwirować...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Postanowione na bank zainstalujemy kamerkę ![]() I jeszcze pytanko dziewczyny, ja daję od lutego żelazo i wit C i tak: najpierw hemoglobina wynosiła 11,6 a żelazo 53 po 6 tyg. hemoglobina 11,5 a żelazo 61. Ja myślałam, że chodzi tylko o ten poziom żelaza a nie o hemoglobinę więc się nie dopytałam a z tego co piszecie to ona też powinna podskoczyć a u nas minimalnie ale spadła. O co w tym chodzi ![]() -------------- Już co nieco sobie poczytałam na ten temat ![]()
Zosia ![]() Edytowane przez zatoka Czas edycji: 2010-03-26 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
ja pierdziele!!! ja bym tą babe zatrzasła chyba, ciągle to mam przed oczami i normalnie mi sie wierzyć nie chce jak tak można, też czasami mam nerwy ale tak jak juz zeberka pisała to przecież idzie sie powstrzymać dasz zabawke albo pobawisz sie albo w bujaczku pobujasz czy zagadasz i robisz dalej swoje mówiąc do dziecka
a tym bardziej że te dziecko na tym filmie było spokojne no normalnie dalej mi ręce drżą ile to na tym świecie jest krzywdy, które przechodzą bezbronne dzieci aż sie płakać chce
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Brombi sto lat dla Filusia
![]() ![]() ![]() ten filmik dzis po wizazu krazy, bo juz widzialam na innym watku...a ta s***ke bym zabila, tylko wczesniej maltretowala tak, jak ona dziecko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |||
Zadomowienie
|
belladonna- biedna musiałaś się nieźle zestresować. ale najważniejsze, że małemu nic się nie stało
Cytat:
![]() do fryzjera małej bym nie zabrała, bo za bardzo tam śmierdzi farbami, natomiast u kosmetyczki byłam 2 razy z Olką. Tylko to jest moja znajoma i ma swój własny gabinet i prowadzi go sama. Cytat:
a Olka je srednio co 4 h czasem co 4,5. Cytat:
bossssszzze zaczęłam tego posta pisać ok 10:30 poszłam na spacer i dopiero wróciłam, a jest już 17:28 (byłam u kumpeli) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- oczywiście sto lat dla Filusia i spóźnione dla Tomcia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze wiem w jakie rece oddaje dziecko,wiem ze siostra krzywdy mu nie zrobi Brombi najlepszego dla Filusia i spoznione dla Malinkowego Kubicy
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-03-26 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
O masakra jaki film, aż mi się słabo zrobiło! Naprawde współczuje wszystkim, którzy są zmuszeni zatrudnić nianie.
Dzięki za odpowiedzi na moje pytania ![]() ![]() Gratulacje dla FILUSIA i TOMKA Malinki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.