|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Aleks
no ale co na rozmowie nie poszło?---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- a cio Ty kowal jesteś? ![]() Cytat:
|
|
|
#2102 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Niee, na stre-etcomie wybrali mnie do testowania, zostałam ambasadorką
testowałam już play'a i kawę mk cafe dwa razy ![]() Antii co do tego, że jestem szczęściarą, to muszę powiedzieć, że swego czasu wymiatałam w konkursach w esce, bo miałam refleks i wg nich fajną gadkę Ale odkąd wprowadzili tylko konkursy smsowe, to już nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaz gacie Cytat:
co za.... mam nadzieję, że Tz sobie z nim porządnie pogada, bo takie gadanie jest rzeczywiście nie na miejscu. Nie musiałabyć "w ciemno lecieć za tż" gdyby on nie zachował się jak prostak, zresztą to przecież nie było wcale tak, że poleciałaś za nim w ciemno ![]() Cytat:
Cytat:
, mam hopla na tym punkcie zdolna TyyyyyyyyyyyyyyA tak poza tym to chcesz kopa za to, że nie chcesz pszczół? Toż się chyba zabiję, jeśli wyginą ((Jedziemy dziś w końcu obejrzeć te zaproszenia, ileż to się człowiek musiał nawkurzać, zanim w końcu jedziemy. Hope, że się nie pożremy dziś i będzie dobrze, bo tak jak wiele z Was też jestem dziś w wyjątkowo dobrym humorze
|
|||||
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a historie za to ja jestem superbohaterką, bo moja mama spaliła garnek (dosłownie się stopił) i było zaczadzone całe mieszkanie, wszyscy spali (mama zapomniała wyłączyć), a moją mamę budziłam ponad 5 minut!!! na szczęście pojechaliśmy na pogotowie i nic jej nie było. ale w domu było tyle dymu i smrodu...! oj no, to taki skrót ![]() właśnie aleks, co się stanęło na tej rozmowie, że aż tak załamana jesteś...? ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Claris, dzięęęęki ![]() co do pszczół, to dla mnie możesz zostać tylko TY! i powodzenia w wyborze tych zaproszeń jak dobrze, że luby znalazł czas przed końcem kwietnia A jedyny też mi się podoba
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
aleks, zła passa się odwróci, zobaczysz
![]() Gadacie, ze jesteście takie antytalencia, o naleśnikach też, a co wy na to, ze ja nie potrafię usmażyć naleśników?? Jeszcze jakieś pytania? |
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łaaaa, Claris, uwielbiam Cię - właśnie mnie wyleczyłaś z kompleksu, bo ja też mam tego hopla i spotykam się z totalnym niezrozumieniem wśród znajomych |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć tak w ogóle
Coś ostatnio nie mam ochoty na jedzenie - w sensie nie chce mi się zbyt dużo jeść. Dzisiaj zjadłam pół pizzy (takiej małej mrożonki z serem), mały kawałek ananasa świeżego, bułeczkę, kilka winogron i pół litra soku z wodą I chce faceta przekonać na kupno mu rolek - znalazłam tu takie na aluminium, ABEC 7, duże kółka za 35 euro. A on mi się buntuje :/ A przecież to on chciał, żebyśmy mieli wspólne pasje :/
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze wspólne gotowanie, które uwielbiamy, polega na tym, że ja przygotowuję, jak więcej roboty, to on ze mną, a potem on smaży/wsadza do piekarnika (boję się buchającego gorąca )co do perfum - to jest jeszcze mały pikuś - moi znajomi mają ze mną naprawdę przekichane, jak im poprawiam ”tą” na ”tę” itp. ale to tylko do tych, co wiem, że się nie pogniewają, że im się język poprawia no i wykładowcom tak robię, bo sorry, ale jak DOKTOR POLONISTYKI mówi ”w każdym bądź razie” albo ”wziąść” to.... grrrr!!!
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Byliśmy też raz na łyżwach i było bardzo śmiesznie . Tak słodko i nieporadnie wyglądał ... Ale oboje lubimy rower, więc chociaż to.
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy ta dziewczyna ma na imię Agata i 3 miesiące temu wyszła za mąż |
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chcę je kupić, no i są masakrycznie tanie jak na jakość i parametry
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowa jak rozmowa. Baba mało przyjemna i trochę oskarżycielskim tonem zadawała pytania. Tylko się zdołowałam myślą, że jak się produkuję i martwię czy mnie zatrudnią za marne grosze i w pracy, która nie da mi możliwości rozwoju. A jak patrzę na znajomych, ich za***iste kariery, poukładane życie to czuję się jak nieudacznik.
Do tego tż pojechał na wyjazdową imprezę firmową a ja siedzę sama w domu . Kolejny weekend z rzędu. No ale w sumie nie mogę narzekać, bo wiedząc, że mam zły humor wrócił z pracy z kwiatami. 2 razy w ciągu miesiąca to rekord. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-03-26 o 18:37 |
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest tylko kopią, ale uwielbiam go ponad wszystko Pochwal się jak już kupisz.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Naj, o właśnie! Kiedy się mówi "tą" a kiedy "tę" ??? Na mój babski rozum, to jak rzeczownik kończy się na "ę" to mówimy "tę" np. tę torebkę, tę książkę itp. Dobrze myślę? Zawsze mam z tym problem...
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-03-26 o 18:53 Powód: o ja głupia! |
||
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 46 minut zajęć, echh...
A ten sam wykład trwa od 14:00 ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Aleks może jakoś to będzie, ja też już nie mam siły do pracy itd
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po polonistycznemu: - ”tę”, kiedy masz rzeczownik w bierniku (czyli odpowiada na pyt. kogo? co?), np. tę ciekawą książkę (nie ”tą ciekawą książkę” bo zaimek ten podporządkowujesz rzeczownikowi), ale też: tę pościel, tę miłość itp. Po normalnemu: - ”tą” - tylko wtedy, kiedy rzeczownik się kończy na ”ą” (narzędnik: tą książką jestem zainteresowana), a ”ę” w każdym innym przypadku wątpliwości (czyli: ”tę nową książkę uwielbiam”, ”tę rzodkiew zasadziłam”, ”tę miłość poczułam”) mam nadzieję, że da się zrozumieć. aleks, ja Cię dobrze rozumiem... ale z drugiej strony, masz swojego faceta, kochacie się, mieszkacie razem to najwazniejsze kariera przyjdzie z czasem, jak się chce, to się zrobi (ja mam doła najczęściej dlatego, że nie chcę Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-03-26 o 19:04 |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny,klub
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
a juz nic
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nawet nie zastanawiam czy chcę pracować czy zajmować się domem. TŻ powiedział mi jasno, że jak myślę o wspólnym życiu to mam pracować, bo żony zajmującej się domem i dziećmi sobie nie życzy.
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jakbym nie musiała, tobym nie pracowała. Owszem, ta praca nie jest zła, nie męczy mnie i jest ogólnie w porządku, ale jakbym nie musiała, to przez myśl by mi nie przeszło, by pracować. No chyba żeby robić jakieś fajne rzeczy, typu zarabiać na tym, że chodzę na zakupy, kiedy chcę także tego... moim zdaniem dziś ciężko jest po prostu nie pracować. |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na prawdę to ten tekst padł przed ostatnimi rozmowami. Jak jeszcze było, że kiedyś weźmiemy ślub.
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
mama tżta nigdy nie pracowała i dobrze im się powodzi, pobudowali dom, niczego sobie nie odmawiają, latają na wakacje... No ale to taki wyjątek
ja osobiście nie mogłabym nie pracować, bo wtedy nie miałabym znajomych, siedziałabym w domu sama, bym zdziczała chyba. Ja muszę mieć kontakt z ludźmi
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym najchętniej miała jakąś małą przytulną kawiarnię z domowymi wypiekami. Ale życie jest brutalne i trzeba pracować nawet, jeżeli do końca nie realizujemy się w tej pracy... Poza tym lubię kontakt z ludźmi i nie wytrzymałabym w domu sama. No i muszę mieć swoje pieniądze, to dla mnie BARDZO ważne, żeby nie prosić o każdy grosz...
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała bar własny
albo TŻ żeby miał ![]() A ja bym chciała w dziale zakupów pracować, łącząc przyjemne z pożytecznym |
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama nigdy nie pracowała. Na 5 roku studiów urodziła mnie, a potem jeszcze 3 rodzeństwa. Powoli dorobili się z ojcem szeregówki. Cudów nigdy nie było ale biedy też nie cierpieliśmy. A w domu obiad czekał jak się wracało ze szkoły. Czy ja bym tak chciała? Chyba nie bo lubię czasem zobaczyć żywego człowieka.
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mów tak![]() Cytat:
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
aleks, ale teraz jesteś konkubiną, więc musisz libacje organizować, to Twoja praca
a tak serio, to ja musiałabym być obrzydliwie bogata, ale wtedy pewnie otworzyłabym jakąś fundację czy coś w ten deseń, a to też czas zajmuje. Ludzie z pracy - u mnie są średni i nie widuję się raczej z nimi poza nią (poza psiapsiółą). Tzn. nie narzekam, ale ja się potrafię raczej dostosować, o ile mi ktoś za skórę nie zalezie a znajomych mam i tak, więc akurat to mnie by nie martwiło. Ja myślę, że spełniłabym się w domu, jako mama i kucharka ale z drugiej strony - niby nie mam fizia na punkcie pieniędzy, nie dzielimy ”to moje - to Twoje”, no ale wiecie... tak np. zarabiać po to, by mieć na przyjemności i całą wypłatę na to przepuszczać |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mogę żubruweczkę zaproponować
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sałatkę gyros. Ma któraś z Was ochotę ?
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Naj 4 U http://www.youtube.com/watch?v=y1HGtL0syo8 |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaaaaaaa ![]() aleks... nie podchodź tak do tego - jesteś super zdolną osóbką.... ja też nie mam pracy choć znajomi pracująi tez robią karierę.... ie uwierz nie jesteśmy nieudacznikami poradzimy sobie kochana
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

no ale co na rozmowie nie poszło?

a, no i raz wstawiłam mleko do w garnuszku (do cappuccino), po 2h widząc dym myślałam że ktoś w domu pali 

testowałam już play'a i kawę mk cafe dwa razy 

po 30 minutach czuć już było tylko mydłem...
jak dobrze, że luby znalazł czas przed końcem kwietnia 

A możesz powiedzieć, skąd? Może to nie ta sama