Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 20:48   #2041
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

mala byla taka zmeczona po spacerku ze zasnela zaraz po mleczku w moich ramionach-uwielbiam jak sie tak przytula

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
  • zmieliłam polędwiczkę z indyka, uformowałam kuleczki malutkie i ugotowałam na parze (przy okazji i dla siebie większe, przyprawione zrobiłam),
  • ziemniaczka ugotowałam normalnie,
  • na sosik do garnka włożyłam marcheweczki kawałek, trochę pietruszki i selerka i jak się ugotowało to zmiażdżyłam widelcem, dodałam odrobinę przecieru ( nota bene eko, mały słoik 4,30 zł ) i zagotowałam jeszcze raz,
nałożyłam jej do miseczki jak dorosłemu polałam sosikiem i rozgniatałam tylko większe grudki przed podaniem, mięsko było zmielone więc samo rozdrabniało się bez problemu

a przy okazji, unholly, krupniczek pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

A ja w srode wracam do pracy...strasznie mi sie nie chce. Niby na piec godzin dziennie ale w popoludniowych godzinach ( 2-7) , ze pewnie bedzie mi sie wydawac , ze jestem tam dluzej.No ale coz kaska z nieba nie spadnie .
mam nadzieje ze Danielek dobrze zniesie rozlake z mamusia

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Przypomniała mi sie pewna sytuacja. To było ok 1,5 lat temu. Byłam u znajomej i jej siostra przyjechała z synkiem, miał pewnie ok 9 miesiecy.
I tego chłopczyka babcia posadziła na kanapie, dała zabawki i poszła cos robic w kuchni. W pewnej chwili mały zaczał płakac, podbiegamy do niego a on włozył do buzi takie kółko od grzechotki i nie mógł wyjac. Matki tego dziecka nie było tylko siostra, zaczeła grzebac mu w buzi, dziecko juz sie dusi. Nie mogła wyciagnac bo miała długie tipsy. Babcia juz prawie zasłabła (bo to ona nie dopilnowała dziecka). Wiec szybko podbiegłam wsadzaiłam dwa palce do buzi i jakos to kółko przekreciłam tak ze wyszło. Dobrze, ze mam małe palce i krotkie paznokcie bo jeszcze chwila i dziecko by sie udusiło.
Po tym incydencie długo nie mogłam dojsc do siebie, trzesłam sie jak galareta

jaka to byla grzechotka?? przeciez takie zabawki powinny byc bezpieczne bo wiadomo ze dzieci biora je do buzi

nie dziwie ci sie ze ta sytuacja cie wystraszyla
smutne to

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:01   #2042
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

we wtorek tata bedzie mial operacje

kuzwa teraz mnie dopadla migrena, umieram
Wojtusia zauwazylam, ze jakos tak wypada, ze zawsze mam dzien po Tobie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny

Trochę Was znów zaniedbałam.....Ale wszystko zwalilo mi się naraz na głowe.

Tomek dostał takie kataru,że wczoraj w nocy aż wymiotował flegmąTak strasznie to wyglądało że aż chcieliśmy jechac na pogotowie,ale Mały zwymiotował 3 razy i się uśmiecha i gada, więc uznaliśmy ze zobaczymy jak będzie rano i pójdziemy do lekarza.Ale było duzo lepiej i zdrowieje na szczęście Malutek. Ale strachu się najadłam, trzęsłam się dosłownie jak galareta. Ja nie mam w ogóle opanowania w takich sytuacjach

No i jeszcze mam troche problemow w szkole, no i z Tż nie układa się najlepeij. Ogólnie do jest
wspolczuje
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
. Sam fotelik gwarantuje optymalne bezpieczeństwo przez ok. 5 lat, potem w związku z częstą eksploatacją i wynikającym z niej zużyciem i zmęczeniem materiałów należy wymienić fotelik na nowy!
a widzisz.....dzis bylam w hurtowni i kupilam Erykowi wlasnie nowy fotelik
upolowalam Graco za 150zl

kupilam jeszcze czapeczke Marcelkowi i buciki
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

U nas dalej walka z zapaleniem oskrzeli. W poniedziałek znów wylądowaliśmy na oddziale inhalacje itd. Na szczęście udało mi się przekonać lekarzy i dojeżdżamy do szpitala dwa razy dziennie. Bałam się zostawić tam Amelki bo znów by się czymś zaraziła.
zdrowka

nie rozpisuje sie bo mi glowa peka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:01   #2043
morska
Zadomowienie

Sylko, ale ze mnie gapa
Wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Bartoszka!

Cytat:
Co do zdrowej żywności dla dziecka to ja się już nie ukrywam poddaję...nie mogę wiecznie tylko słoików jej dawać a "zdrowego" mięsa nie mam gdzie dostać, gotuję więc od czasu do czasu ze zwykłych składników..no trudno
Jak nie masz gdzie dostać, to co zrobić Ja też nigdzie mięsa - poza sklepem - nie dostanę i mówi się trudno.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, a Tymek na tych spacerach nadal śpi?

Mnie i fryzjer raczej nie pomoże
Hm, jeszcze niedawno pisałam, że śpi, a teraz jak są dwa, to stwierdził, że na obu spał nie będzie Śpi albo na jednym albo na drugim Ale dzisiaj na przykład nie spał na żadnym, więc drzemał więcej w domu. Także te plany dnia to ja mogę sobie wsadzić w ... Stałe będą jedynie pory spacerów i obiadek w międzyczasie, a reszta jest do dyspozycji Pana Hrabiego

Nie pomoże, bo masz włosy bardzo dobre

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-03-26 o 21:08
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:03   #2044
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

Wojtusia zauwazylam, ze jakos tak wypada, ze zawsze mam dzien po Tobie
trzymam kciuki za tate
a masz jakies leki na migrene?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-26, 21:06   #2045
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, jeszcze niedawno pisałam, że śpi, a teraz jak są dwa, to stwierdził, że na obu spał nie będzie Śpi albo na jednym albo na drugim Ale dzisiaj na przykład nie spał na żadnym, więc drzemał więcej w domu. Także te plany dnia to ja mogę sobie wsadzić w ... Stałe będą jedynie pory spacerów i obiadek w międzyczasie, a reszta jest do dyspozycji Pana Hrabiego

Nie pomoże, bo masz włosy bardzo dobre
Niestety też mam takie odczucia (co do swoich planów, żeby było jasne )

mam bardzo słabe, cienkie włosy. I na dodatek 5 na krzyż. Plus ta sama fryzura od 30 lat No załamałam się, bo znów mi się to przypomniało

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:12   #2046
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wspolczuje tych migren

ups mialo byc szynka

a tam od 2 czekoladek sie nie tyje

Cytat:
Dzień dobry
U mnie iście letnia pogoda - termometr za oknem (w cieniu) wskazuje 22 stopnie Sporo osób spaceruje w krótkim rękawku Z resztą ja też - dopiero teraz zaczyna jakiś wietrzyk się zrywać

Używany tylko, gdy kupujesz od naprawdę bliskich znajomych/rodziny i masz 100% pewność, że nie brał udziału w żadnym wypadku, nawet lekkim. W innym razie bezwzględnie wybrałabym nowy tani.
W używanych pokolizyjnych mogą być jakieś uszkodzenia konstrukcji, których nie widać "gołym" okiem i w razie czego (tfu, tfu) mogą narobić więcej szkody niż pożytku. A wiadomo, że każdy będzie wciskał, że bezwypadkowy.

Np.: "(...) Bezpieczeństwo kosztuje
Nie oszukujmy się! Dobry fotelik, jak dobry samochód, kosmetyk czy ciuch, musi kosztować. Są rzeczy, których nigdy nie kupilibyśmy z tzw. drugiej ręki: bielizna, łóżko, smoczek ..każdy z nas ma swoje uprzedzenia.
Fotelik samochodowy jest sprzętem szczególnego przeznaczenia , został stworzony z myślą o ochronie zdrowia i życia dziecka. Szkoda, że tak często rodzice zapominają o jego przeznaczeniu kupując fotelik używany, o nieznanej przeszłości, przez internet, w komisie – bezgranicznie ufając zdjęciu i temu, co obcy człowiek napisał lub powiedział przez telefon.
W imię źle rozumianej oszczędności powierzają los swojego dziecka niepewnym objęciom zużytego plastiku.
Warto wiedzieć, że producent nie bez powodu daje gwarancję tylko pierwotnemu właścicielowi fotelika. Sam fotelik gwarantuje optymalne bezpieczeństwo przez ok. 5 lat, potem w związku z częstą eksploatacją i wynikającym z niej zużyciem i zmęczeniem materiałów należy wymienić fotelik na nowy!
Dobry fotelik musi być drogi ,bo kosztowne są zastosowane w nim zabezpieczenia i rozwiązania techniczne, kosztuje gwarancja ich prawidłowego doboru, co potwierdzają równie kosztowne testy i certyfikaty.
Ktoś, kto kupuje tani , używany fotelik, mając możliwość kupna nowego, świadomie naraża zdrowie i życie swojego dziecka.
A gdy coś nam się na drodze przytrafi?
Jak żyć ze świadomością, że mogliśmy zapobiec cierpieniom, kalectwu?
Ile warte jest dla nas zdrowie i życie naszego dziecka?

Wiosna, przyroda budzi się do życia, a my wraz z nią snujemy plany z myślą o nadchodzących ciepłych dniach . Niech w tym czasie radości i nadziei, podczas podejmowania ważnych decyzji nie dopadnie nas niefrasobliwość!

Czy wiesz,
że w Niemczech policjant obetnie końcówki szelek w foteliku, który brał udział w wypadku?
W ten sposób uniemożliwia jego dalszą odsprzedaż. Polscy policjanci tego nie robią."
(źródło)

ale świetnie napisane, powinno się przecinać te pasy - taki prosty sposób, a jaki skuteczny

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:13   #2047
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Kasiu wstaw zdjątka jakieś jak masz tego wózka - zobaczę czy mąż dostanie wiecej kaski za ten m-c i już mu zapowiedziałam że jeśli tak to kupujemy spacerówkę (apropo ona ma parasolkę moze??) i fotelik

co do fotelika to poproszę was o radę. będę mogła przeznaczyć na niego jakieś 200 ze to mało, ale tak mnie stać i więcej nie wykombinuję chcę was prosić o radę - lepiej kupić używany np maxi cosi czy nowy jakiś tani??
kurcze, nie wiem czy ma w zestawie parasolke, ale mysle ze tak
Bylam dzis u niej, ale jeszcze wizazu nie mialam nadrobionego, wiec nie zapytalam, firma to chyba baby design.Tylko jeszcze pytanko czy kolor niebieski cie urzadza?
wszystkiego sie dowiem i ci napisze a fotke przesle mms, jak sie namyslicie to dasz znac.

Cytat:
Dziewczyny, możecie mi napisać, jak wyglądają teraz Wasze plany dnia? Kiedy pobudka, kiedy jakie jedzonko, kiedy drzemka i kiedy spacer? Widzę, że musimy dokonać modyfikacji chociażby ze względu na pogodę i szukam inspiracji
6 pobudka

8-9 drzemka

do 10zabawa i II sniadanko

i wychodzimy z domku-spacerkiem do sisterki

12 deserek

do14 zabawa i spacer do domu

15 obiad i krotka drzemka

do18:30 zabawa, Majka I kąpiel

Cytat:
Dziewczyny wy kupujecie foteliki bo maluchy już naprawdę wyrastają? My jeszcze spory zapas mamy i nie myślałam o tym ale muszę przyznać że wasze zakupy troszkę mnie zaniepokoiły
moja juz sie niemiesci
wyglada w nim smiesznie
Nóżki juz na kanapie trzyma i głowka sporo wystaje.Malo tego buntuje sie w pozycji lezacej i chce siadac

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Tomek dostał takie kataru,że wczoraj w nocy aż wymiotował flegmąTak strasznie to wyglądało że aż chcieliśmy jechac na pogotowie,ale Mały zwymiotował 3 razy i się uśmiecha i gada, więc uznaliśmy ze zobaczymy jak będzie rano i pójdziemy do lekarza.Ale było duzo lepiej i zdrowieje na szczęście Malutek. Ale strachu się najadłam, trzęsłam się dosłownie jak galareta. Ja nie mam w ogóle opanowania w takich sytuacjach

No i jeszcze mam troche problemow w szkole, no i z Tż nie układa się najlepeij. Ogólnie do jest
uuuu
przechodzilismy to juz 2x
sporo tego katarku musi byc zedo gardelka splywa
Ja dla spokojnosci wolalbym zeby lekarz oblookla dziecko.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki śpią już z poduszką w łóżeczku? do moja dalej na płasko i nie wiem czy podłożyć jej taką cieniutką jakąś.
od 4miesiaca jej jakos wsadzilam
Cytat:
No i po Onz... bylam u znajomej i skusilam sie na rybe po grecku a potem na cos slodkiego no to wytrzymala jestem piec dni... no ale chociazte 1,5 kilo poszlo w dol , mam nadzieje ze nie bedzie efektu jojo.

A ja w srode wracam do pracy...strasznie mi sie nie chce. Niby na piec godzin dziennie ale w popoludniowych godzinach ( 2-7) , ze pewnie bedzie mi sie wydawac , ze jestem tam dluzej.No ale coz kaska z nieba nie spadnie .
ja po 2 turach efektu jojo nie mam do teraz a zdarza sie ze grzesze

Nikt za mna nie tesknil ...hmmmm
ale jakos niepodrodze mialam do kompa

Cale dnie spedzam z mala na dworze.Sezon ogrodowy juz otwarty.Mala po zabawie na hustawce, w piaskownicy z siostrzenica, na zjezdalni z mlodsza siorka jest tak szczesliwa i radosna
ze potem pada w locie ze zmecznia i wrazen

Wczoraj pralam ciuchy no i kolezanka "ulubiona" wleciala na kawe... od12-17 ale wykorzystalam ja na maxa, bo mialam kupe prania i porzadkow to zajmowala sie mala , a wieczorem byla parka podpisac umowe

Dzis tez caly dzien na dworku.Piasek wytrzepywalam z rajstopek
Mala tez zadowolona na maxa, az milo patrzec jak dziecko TAAAAK sie cieszy, az mialam wrazenie ze jakby tylko mogla to biegala by po nozkach

Dzisiejsze popoludnie mniej kolorowe po super zabawie obudzila sie placzem z drzemki i plakala,plakala i plakala... zel, nurofen i viburcol pomogly,ale co godzine plakala i krzyczala to jej
Na to panowie przyjechali po szafe i nie mogli jej zniesc wiec wciagneli mi ja do kuchni i robierali na czesci pierwsze
Mala zdazyla sie wyciszyc, ale musiala byc na lapkach co juz mniej sie podobalo.
Po kapieli musialam sie wyrobic z obiadem bo mąż nabral apetytu na gulasz z podrobow, wiec smrodu w chacie pelno, fujjjj

Teraz juz ide do kapieli i do lozeczka
Jutro zapowiadaja srednia pogode a szkoda
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:21   #2048
morska
Zadomowienie

Cytat:

a widzisz.....dzis bylam w hurtowni i kupilam Erykowi wlasnie nowy fotelik
upolowalam Graco za 150zl
To jednak nie było dobrze z tą ręką? Będziemy trzymać kciuki

No proszę, jaki z Ciebie myśliwy

Cytat:
Niestety też mam takie odczucia (co do swoich planów, żeby było jasne )

mam bardzo słabe, cienkie włosy. I na dodatek 5 na krzyż. Plus ta sama fryzura od 30 lat No załamałam się, bo znów mi się to przypomniało
()

Przynajmniej masz 5, bo ja mam 3 na krzyż Ale chyba się jednak pomyliłaś w obliczeniach Pamiętam, że na zdjęciu nie wyglądało to na 5 Aksamitkowi i Jego Tacie się Twoja fryzura podoba, więc już sobie tak nie przypominaj

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ale świetnie napisane, powinno się przecinać te pasy - taki prosty sposób, a jaki skuteczny
Mi też się ten pomysł bardzo podoba Ale u nas pewnie szybko na to nie wpadną

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-03-26 o 21:24
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:21   #2049
katarzynka00
Zakorzenienie

Svi... za tate

Jeszcze chcialam cie zapytac, jak jestes na placu to Marci spokojnie w spaceroweczce siedzi i patrzy ?

Mala posadzilam na folii i polarze w piaskownicy i smoczka do buzi dostala bo wszystko musialaby sprobowac organoleptycznie
A tak w male piąstki piachu nabierala, drugą rączką go wygrzebywala, trzaskala foremkami, a potem doszla ze fajnie sie wspinac i wstawac na nozki w piaskownicy hustajac pupa, wiec ja razem z nia w tej piaskownicy siedzialam i nadzorowalam glupiutką zabawe

Stary 2010-03-26, 21:29   #2050
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
trzymam kciuki za tate
a masz jakies leki na migrene?
nie bylam nawet u lekarza
Cytat:
To jednak nie było dobrze z tą ręką? Będziemy trzymać kciuki

No proszę, jaki z Ciebie myśliwy
no nie najlepiej

nooo mysliwy, ze hoho
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svi... za tate

Jeszcze chcialam cie zapytac, jak jestes na placu to Marci spokojnie w spaceroweczce siedzi i patrzy ?
no wlasnie o dziwo tak ten moj maruda Marci taki grzeczny na dworzu
przyjezdzamy na plac, on sobie siedzi w wozku patrzy, zje jakiegos chrupka, napije sie, pobawi zabawka i dalej patrzy, potem robi sie senny, robimy kolko w kolo placu i zasypia na dobra godzinke, jak sie obudzi to czasem dam mu deserek i dalej siedzi sobie i sie patrzy, troche do niego ciotki pogadaja a potem zbieramy sie do domku

ani razu jeszcze nie musialam go wyciagac na rece

tfu tfu zeby nie zapeszyc
Stary 2010-03-26, 21:31   #2051
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jeszcze nie spie, obejrzałam 5 odcinek Klubu szalonych dziewic

Cytat:
jaka to byla grzechotka?? przeciez takie zabawki powinny byc bezpieczne bo wiadomo ze dzieci biora je do buzi

nie dziwie ci sie ze ta sytuacja cie wystraszyla
smutne to
Taka dluga grzechotka co sie do wozka czepia. I o wział do buzi ten jeden fragment, taką kulkę.

Teraz juz naprawde lece spac.
Do jutra.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:34   #2052
Texasik
Rozeznanie

Gorgulku ale sie napracowalas dla Ciebie .

Czeko ja tez uwielbiam jak Danielek usypia mi w ramionach , bo tak fajnie sie wtedy tuli, ale nie zdarza sie to za czesto , woli swoje lozeczko, smok i pieluszke .

Kasiu oczywiscie , ze za Toba tesknilysmy . Ja jeszcze nie bylam z Danielkiem na placu zabaw musze sie jutro wybrac.

Svi mam nadzieje , ze po operacji Tata nie bedzie juz tak cierpial i wszystko sie ladnie zrosnie i zagoi .

A ja sobie wineczko popijam .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:37   #2053
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Hej. wpadlam Wam powiedziec, że tak strasznie mnie juz to ucho bolało i zęby, ze sie wkurzyłam i poszłam dziś wyrwać zęb od którego myślałam, że mnie boli i powiem wam że dooopa nadal boli a teraz na dodatek mam gorączke i ta dziura po zębie boli masakra, przepraszam ale nie dam rady ponadrabiać , zmykam do wyrka bo sił m juz brak na to wszystko ;(
dzisiejszym solenizanto 100 lat i buziaki
Stary 2010-03-26, 21:44   #2054
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Moc uścisków i buziaków dla Nataniela , Zuzi i Bartoszka
.[/QUOTE]

Cytat:

Cytat:
Przypomniała mi sie pewna sytuacja. To było ok 1,5 lat temu. Byłam u znajomej i jej siostra przyjechała z synkiem, miał pewnie ok 9 miesiecy.
I tego chłopczyka babcia posadziła na kanapie, dała zabawki i poszła cos robic w kuchni. W pewnej chwili mały zaczał płakac, podbiegamy do niego a on włozył do buzi takie kółko od grzechotki i nie mógł wyjac. Matki tego dziecka nie było tylko siostra, zaczeła grzebac mu w buzi, dziecko juz sie dusi. Nie mogła wyciagnac bo miała długie tipsy. Babcia juz prawie zasłabła (bo to ona nie dopilnowała dziecka). Wiec szybko podbiegłam wsadzaiłam dwa palce do buzi i jakos to kółko przekreciłam tak ze wyszło. Dobrze, ze mam małe palce i krotkie paznokcie bo jeszcze chwila i dziecko by sie udusiło.
Po tym incydencie długo nie mogłam dojsc do siebie, trzesłam sie jak galareta

dobrze,że szybko ogarnęłaś sytuację

Cytat:
Dużo zdrówka, uśmiechu i radości dla Zuzinki, Nataniela i Bartusia

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na moment.
Jestem padnięta. Pomyłam okna, posprzątałam w szafie naszej - posegregowałam ciuchy, buty, powyrzucałam co nie potrzebne, popakowałam już kurtki zimowe i buty, przy okazji u Zuzi zrobiłam porządek. Matko ile tego było No i jeszcze w szafkach w kuchni sprzątnęłam. Nie mam mocy
ale z Ciebie pracuś

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:48   #2055
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

sto lat dla solenizantow

dziekuje za kciuki za tate wszystkim

ja ide sie kapac i do lozka bo zaraz umre
moze namowie TZ zeby po winko poszedl to moze sie ululam

dobranoc
Stary 2010-03-26, 21:51   #2056
UnholyOne
Ola-Unhola

Wy do łóżek idziecie, a ja do garów. Łososia muszę zrobić - roladki i zupę miałam mandarynkową, ale Mąłż z mojej kartki 4 rozczytał jako 1 i tym sposobem mam 1 puszkę mandarynek O świcie czeka mnie bieg do sklepu

Marico, kuruj się. Co z tym Twoim uchem???

Svi, kciuki za tatę
Jak będziesz miała chwilkę zmierz wkładkę w okach w rozm. 37. Chyba się zapłaczę jak będą za małe.......

Lecę do garów
Dobrej nocki
Stary 2010-03-26, 21:57   #2057
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

No własnie nie mam pojęcia, antybiotyk nic nie dał, byłam na kontroli to on nic groźnego nie boli zatkac watą i antybiotyk brać, ale kurde już 3 tydzień mnie napierdziela, no to już w końcu uznałam, że to ząb bo miałam takiebo błeeeee i poszlam go wyrwać, i teraz mam ból ucha, ból po zebie, goraczka głowa mnie boli i na dodatek cos w krzyżu oj mówie wam masakra a jutro do szkoły ale tylko na 1 ćw jade i w dooopke, do domu sie kurować juz kurcze nie wiem co na to ucho robic
Stary 2010-03-26, 21:58   #2058
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Hej. wpadlam Wam powiedziec, że tak strasznie mnie juz to ucho bolało i zęby, ze sie wkurzyłam i poszłam dziś wyrwać zęb od którego myślałam, że mnie boli i powiem wam że dooopa nadal boli a teraz na dodatek mam gorączke i ta dziura po zębie boli masakra, przepraszam ale nie dam rady ponadrabiać , zmykam do wyrka bo sił m juz brak na to wszystko ;(

ale nie wierze, ze dałaś sobie wyrwać zęba bez pewności, ze to on jest przyczyną bólu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 21:59   #2059
katarzynka00
Zakorzenienie

Marico, ale hardcore...wsólczuje

Marci niesamowity
,a moja panienka robi sie niesforna, nie usiedzi w miejscu, wszystko ją tak bardzo interesuje...Od kilku dni wydaje mi sie taka "dorosła i kumata "

Unholy, widze ze jestesmy w jednym zamowieniu na cichobiegi.(jakby byla prosba o wplate to szepniesz mi slowko? bo nie chce trafic na czarna liste, a boje sie ze nie w pore tam lookne )
Tez zaklepalam wiekszy rozmiwar ze wzgledu na skarpetke.Z reszta po ciazy wieksze mam stopy
39 skarpety sa idealne, na styk, moze gdybym miala do wyboru i mozliwosc zmierzenia skłonilabym sie ku 40
Wczoraj i dzis w nich urzedowalam robiąc furore heh

teraz juz sie naprawde zwijam
Maz zapatrzony na film na tvn, mala blisko, niemal obok niego lezy kompletnie odkryta a on gały wlepione w tv, ehhh faceci

Stary 2010-03-26, 22:01   #2060
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
6 pobudka

8-9 drzemka

do 10zabawa i II sniadanko

i wychodzimy z domku-spacerkiem do sisterki

12 deserek

do14 zabawa i spacer do domu

15 obiad i krotka drzemka

do18:30 zabawa, Majka I kąpiel

moja juz sie niemiesci
wyglada w nim smiesznie
Nóżki juz na kanapie trzyma i głowka sporo wystaje.Malo tego buntuje sie w pozycji lezacej i chce siadac

Ile Laura mierzy, że już główka Jej wystaje z fotelika?

Cytat:
Przynajmniej masz 5, bo ja mam 3 na krzyż Ale chyba się jednak pomyliłaś w obliczeniach Pamiętam, że na zdjęciu nie wyglądało to na 5 Aksamitkowi i Jego Tacie się Twoja fryzura podoba, więc już sobie tak nie przypominaj
Hehe, czyli mam 2 więcej Nie pomyliłam się, kręcą się, to się maskuję , ale teraz są w gorszej kondycji.
Lubię nowe określenie mojego Kubaska

Cytat:
Mala posadzilam na folii i polarze w piaskownicy i smoczka do buzi dostala bo wszystko musialaby sprobowac organoleptycznie
A tak w male piąstki piachu nabierala, drugą rączką go wygrzebywala, trzaskala foremkami, a potem doszla ze fajnie sie wspinac i wstawac na nozki w piaskownicy hustajac pupa, wiec ja razem z nia w tej piaskownicy siedzialam i nadzorowalam glupiutką zabawe
Jak słodko

Cytat:
Kurczę, żeby coś gorszego z tego nie wyszło . Zdrówka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wy do łóżek idziecie, a ja do garów. Łososia muszę zrobić - roladki i zupę miałam mandarynkową, ale Mąłż z mojej kartki 4 rozczytał jako 1 i tym sposobem mam 1 puszkę mandarynek O świcie czeka mnie bieg do sklepu
Trzeba było wyraźnie pisać

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-26, 22:10   #2061
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

nie pisalam wam ze moje dziecko boi sie odkurzacza jak jest wlaczony to cala sie trzesie i bardzo mocno mnie trzyma
a dzisiaj zapelzala pod okno i tam odkurzacz w kacie zobaczyla a ja jej powiedzialam tylko"odkurzacz" i ona w ryk-biedaczka sie przestraszyla przeze mnie

Cytat:

a czemu nie zmienilas??

Cytat:
nie bylam nawet u lekarza
a w dupke chcesz??
do lekarza idz z tym babo -da ci leki to pomoga
Cytat:
J

Taka dluga grzechotka co sie do wozka czepia. I o wział do buzi ten jeden fragment, taką kulkę.

Teraz juz naprawde lece spac.
Do jutra.
aaa juz wiem jaka.......Wercia tez ma i tam sa kulki
ale do buzki nie daje jej tylko bada paluszkiem

Cytat:

Czeko ja tez uwielbiam jak Danielek usypia mi w ramionach , bo tak fajnie sie wtedy tuli, ale nie zdarza sie to za czesto , woli swoje lozeczko, smok i pieluszke .
oo to moja dama czesto sie tuli do mnie wtedy wiem ze jest spiaca, poklada glowke na moim ramieniu i taka zmeczona jest to klade ja wtedy do lozeczka i zasypia

Cytat:

Cytat:

ja ide sie kapac i do lozka bo zaraz umre
moze namowie TZ zeby po winko poszedl to moze sie ululam

dobranoc
a ja pije browara

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
No własnie nie mam pojęcia, antybiotyk nic nie dał, byłam na kontroli to on nic groźnego nie boli zatkac watą i antybiotyk brać, ale kurde już 3 tydzień mnie napierdziela, no to już w końcu uznałam, że to ząb bo miałam takiebo błeeeee i poszlam go wyrwać, i teraz mam ból ucha, ból po zebie, goraczka głowa mnie boli i na dodatek cos w krzyżu oj mówie wam masakra a jutro do szkoły ale tylko na 1 ćw jade i w dooopke, do domu sie kurować juz kurcze nie wiem co na to ucho robic
a bylas u rodzinnego czy u laryngologa??

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-26, 22:12   #2062
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie pisalam wam ze moje dziecko boi sie odkurzacza jak jest wlaczony to cala sie trzesie i bardzo mocno mnie trzyma
a dzisiaj zapelzala pod okno i tam odkurzacz w kacie zobaczyla a ja jej powiedzialam tylko"odkurzacz" i ona w ryk-biedaczka sie przestraszyla przeze mnie

a czemu nie zmienilas??
O dziwo, mój Dzieć, który ogólnie jest strachliwy, odkurzacza się nie boi

A widziałaś moje włosy? Mogę mieć krótsze albo dłuższe i tyle można z nimi zrobić

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-26, 22:17   #2063
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
O dziwo, mój Dzieć, który ogólnie jest strachliwy, odkurzacza się nie boi

A widziałaś moje włosy? Mogę mieć krótsze albo dłuższe i tyle można z nimi zrobić
Wercia kiedys sie nie bala bo nawet jej nie przeszkadzalo jak byl wlaczony jak spala a teraz

masz fajne loki a prostowalas kiedys czy caly czas loki nosisz?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-26, 22:20   #2064
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia kiedys sie nie bala bo nawet jej nie przeszkadzalo jak byl wlaczony jak spala a teraz

masz fajne loki a prostowalas kiedys czy caly czas loki nosisz?
Zmieniają się te nasze dzieciaczki

Był taki moment, że prostowałam, ale z perspektywy czasu uważam, że to nie był zbyt dobry pomysł

Uciekam poczytać, dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-03-26, 22:20   #2065
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, fajnie, ze jestes , widzisz jak swoim pytaniem rozbujalas watek

Wredna Afrodyto, mam nadzieje, ze z TZ pouklada sie jakos
Wspolczuje choroby Maluszka , moj tez tak wymiotuje flegma, jak tylko ma troche kataru, czasami jak sie zakaszle, to tez potrafi zwymiotowac (ale ja tez, wiec co sie dziwic )

Marica, wspolczuje problemow uszno-zebowych . Mam nadzieje, ze wkrotce to sie skonczy

Zapomnialam wam napisac, ze ostatnio zaliczamy po kolei ponownie wszystkie konsultacje, ale jak na razie wyniki- wszystkie - sa wzorowe i oby tak dalej. Jeszcze nam zostal okulista za 2 tygodnie. Tak w ogole to taka jestem dumna z mojego synka, bo tak sobie swietnie radzi, ze prawie pekam z tej dumy . Z kazdym dniem robi sie coraz fajniejszy, o ile to mozliwe zeby byl jeszcze fajnieszy i tak kocham tego mojego Malutka, ze szok
Broi za to do potegi... Po tatusiu to ma oczywiscie...
Stary 2010-03-26, 22:26   #2066
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Zapomnialam wam napisac, ze ostatnio zaliczamy po kolei ponownie wszystkie konsultacje, ale jak na razie wyniki- wszystkie - sa wzorowe i oby tak dalej. Jeszcze nam zostal okulista za 2 tygodnie. Tak w ogole to taka jestem dumna z mojego synka, bo tak sobie swietnie radzi, ze prawie pekam z tej dumy . Z kazdym dniem robi sie coraz fajniejszy, o ile to mozliwe zeby byl jeszcze fajnieszy i tak kocham tego mojego Malutka, ze szok

pewnie ma temperament po tatusiu co

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-26, 22:29   #2067
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, fajnie, ze jestes , widzisz jak swoim pytaniem rozbujalas watek
(...)
, znaczy, że mogę się na coś przydać?

Cudowne nowiny

Ja też pękam z dumy, chociaż inne wątkowe dzieciaczki, nawet młodsze, są dużo "dalej" niż Kubuś

Ale zajrzałam jeszcze z innego powodu - przypomniało mi się, że Małż ściągnął z linku na Wikipedii świergot kosa, ja znalazłam jeszcze słowika i włączam Kubie - bardzo Mu się podoba , cieszy się jak szalony , jutro poszukam jeszcze jakichś innych śpiewów. Polecam

Teraz już naprawdę idę

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-03-26 o 22:31
Stary 2010-03-26, 22:35   #2068
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ale nie wierze, ze dałaś sobie wyrwać zęba bez pewności, ze to on jest przyczyną bólu
no w końcu uwierzyłam, że boli mnie ten zą, ale to nic strconego i tak mialam go wyrwać ale w innym terminie, juz taki ból miałam, że nie wiedzial czy to zab od ucha czy ucho od zeba bo mi mowili, że moge miec zapalenie kanałowe czy cos takiego i że to groźne to sie przestarszyłam i poszlam wyrwac, ale teraz czuje ze to jednak zab od ucha bolał a nadziwniejsze bylo, że jak mi pukal to zaden nie bolał tylko tak jakos wewnętrznie, no nie potrafię twgo bólu opisac taki przeraxliwy jest.

Cytat:

a czemu nie zmienilas??

a w dupke chcesz??
do lekarza idz z tym babo -da ci leki to pomoga

aaa juz wiem jaka.......Wercia tez ma i tam sa kulki
ale do buzki nie daje jej tylko bada paluszkiem

oo to moja dama czesto sie tuli do mnie wtedy wiem ze jest spiaca, poklada glowke na moim ramieniu i taka zmeczona jest to klade ja wtedy do lozeczka i zasypia

a ja pije browara

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

a bylas u rodzinnego czy u laryngologa??
byłam u rodzinnego bo on musi dac skierowanie do laryngologa a cymbał mi nie chce dac i chyba po niedz uderze prywatnie, tylko musze sie dow gdzie u nas w okolicy jest jakis dobry, bo terz jestem pewna że to ucho, a przed wyrwaniem miałaa watpliwości czy ucho czy ząb

dziekuje wam za cieple słowa i oby sie spełniły bo w wariatkowie wyladuje

to ja już mówię dobranos i spływam(chwilowo mnie nie boli ale to pewnie dzieki tabletce przeciwbólowej) milej nocki
Stary 2010-03-26, 22:38   #2069
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

za operację,przykro mi,że wogóle jest potrzebna

migrenowego bólu głowy nie zazdroszczę.

Cytat:
Sylko, ale ze mnie gapa
Wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Bartoszka!

Jaka tam gapaprzecież pamiętałaś

Cytat:
Ja odkąd pamiętam(czyt.od małości) też mam długie włosy,jakoś mi się wydaje,że w krótszych wyglądałabym jakoś nie tegoś.
Ale nie to chciałam,popieram Morską,widziałam Twoje włoski,wydaje się że wcale nie masz ich tak mało jak piszesz i są całkiem normalne

Cytat:
Dzisiejsze popoludnie mniej kolorowe po super zabawie obudzila sie placzem z drzemki i plakala,plakala i plakala... zel, nurofen i viburcol pomogly,ale co godzine plakala i krzyczala to jej
Na to panowie przyjechali po szafe i nie mogli jej zniesc wiec wciagneli mi ja do kuchni i robierali na czesci pierwsze
Mala zdazyla sie wyciszyc, ale musiala byc na lapkach co juz mniej sie podobalo.
Po kapieli musialam sie wyrobic z obiadem bo mąż nabral apetytu na gulasz z podrobow, wiec smrodu w chacie pelno, fujjjj

;glasiu: biedna Laurka.

Cytat:
Marica Ty z tym uchem to powinnaś wybrać się do jakiegoś dobrego lekarza,już tak długo Cię boli.Antobiotyk powinnaś brać 10-14 dni,a nie jak uprzednio kilka dni.Poczytaj sobie o powikłaniach po niedoleczonym zap.ucha

za życzenia.

Dobry wieczór mamusie!!!
Zrobiłam dzisiaj porządne zakupy jedzenioweMam męża jutro w domu więc będę działać w kuchni.Z rana muszę upiec placek i obiad muszę uszykować na 13(między innymi kurczaka Sweet) bo ma przyjechać ta kuzynka z Kościana i od nas zaczynają prosić na wesele.Całe szczęście,że na noc mają jechać do moich rodziców,mniej zamieszania.
Drugiego spacerku nie zaliczyliśmy dzisiaj,bo tak wiało,że głowy chciało pourywać
Bartosz robi się straszny cycuś,juz nawet z Damianem na chwilkę za bardzo chetnie nie zostanie,bo mama wychodzi i od razu jest płacz.Damian sie musi nieźle nagimnastykować,żeby go czymś zająć.Mam nadzieję,że to przejściowe

Dziekujemy jeszcze raz ciociom za życzeniaTak bezpowrotnie przeleciało 8 miesięcy.Jak szybko dzieci rosną,w szczególności te malutkie

Dobrej nocki

Stary 2010-03-26, 22:55   #2070
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
sto lat dla solenizantow

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hehh,ja jeszcze nie idę,pomogłabym Ci,ale chyba wirtualnie

A tak swoją drogą to:dużo zdróweczka,radości,dobryc h stopni w szkole,uśmieszku na twarzyczce dla Bartusia:roza :

Cytat:

Wercia nie jest w tym odosobniona,bo Bartosz (przedstawiciel płci przeciwnej)też się boi.Dawniej się nie bał,a teraz na płacz się mu zbiera i też się trzęsie

Cytat:
dla Antonia.
No widzisz Mariolka, Antoś jest jak motor napędowy,który przywraca dobry nastrój mamusiOn też na pewno bardzo Cię kocha

Cytat:
Ja też pękam z dumy, chociaż inne wątkowe dzieciaczki, nawet młodsze, są dużo "dalej" niż Kubuś

Ale zajrzałam jeszcze z innego powodu - przypomniało mi się, że Małż ściągnął z linku na Wikipedii świergot kosa, ja znalazłam jeszcze słowika i włączam Kubie - bardzo Mu się podoba , cieszy się jak szalony , jutro poszukam jeszcze jakichś innych śpiewów. Polecam

Teraz już naprawdę idę

Tak to już jest,jedne dzieci uczą się szybciej,drugie wolniej,jedne mniej,inne wiecej.Najważniejsze,że są zdrowe i że je mamy

Jak tak polecasz,to może też spróbuję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości