Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 22:56   #2071
Sweet_21
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

wpadam na momencik

Bartek po drugiej drzemce obudził się z gorączką 38.2, miał wypieki, pokładał się i 'przelewał' przez ręce, dałam calpol, ale gorączka nie spadała i o 6 było 38.5, więc zabrałam go do lekarza, bo do tego kasłał i kichał od rana.na szczęście gorączka spadła, a gardełko-uszka-płuca czyste.
Okazuje się, że idzie górna dwójka
Ale mi żal było go, taki 'nieswój'.Jestem spokojniejsza.

Spokojnej nocki

Svi, współczuję tacie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 23:14   #2072
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
wpadam na momencik

Bartek po drugiej drzemce obudził się z gorączką 38.2, miał wypieki, pokładał się i 'przelewał' przez ręce, dałam calpol, ale gorączka nie spadała i o 6 było 38.5, więc zabrałam go do lekarza, bo do tego kasłał i kichał od rana.na szczęście gorączka spadła, a gardełko-uszka-płuca czyste.
biedny Bartuś i aby gorączki już nie było.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 23:22   #2073
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a wpadlam jeszcze na chwile

mialam napisac.....marica wspolczuje Ci strasznie to musi byc okropne, kurcze skoro 3 tyg Cie boli to rodzinny musi dac skierowanie do laryngologa
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 23:47   #2074
UnholyOne
Ola-Unhola

Wpadłam tylko napisać, że nowy człowieczek na świecie.
Moja psiapsiółka o 20.15 urodziła Amelkę.
Stary 2010-03-27, 02:32   #2075
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
wpadam na momencik

biedny Bartek
Oby goraczka poszla precz!
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, znaczy, że mogę się na coś przydać?

Cudowne nowiny

Ja też pękam z dumy, chociaż inne wątkowe dzieciaczki, nawet młodsze, są dużo "dalej" niż Kubuś
Jeszcze pytasz?

Miramejku, w koncu to nie zawody , cieszmy sie, ze mamy zdrowe, piekne dzieci, ktore ida sobie wlasnym tempem
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

pewnie ma temperament po tatusiu co

Szanowny malzonek podobno byl diablatkiem wrodzonym jako male dziecko
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
dla Antonia.
No widzisz Mariolka, Antoś jest jak motor napędowy,który przywraca dobry nastrój mamusiOn też na pewno bardzo Cię kocha

Po prostu zawsze powoduje, ze musze sie usmiechnac, gdy go widze. Jest taki slodki i ma takie pogodne, radosne usposobienie, ze
Stary 2010-03-27, 06:59   #2076
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla Marysi, rośnij ku pociesz rodziców

To sobie poczytałam

Dzień dobry. Witam się zwarta i gotowa do pracy...jasne. Chętnie bym pospała

Dzisiaj mamy dwa święta małe i duże
Wojtusiu, Sylko Bartusia ucałuję jak tylko wstanie od Cioć . To już jego drugie urodziny z Wizazem

No to zabieram się do pracy.

Miłego dnia

Ps. Kasiu, jak tylko coś się dowiem o przelewach za cichobiegi, dam znać
Stary 2010-03-27, 07:29   #2077
Tulipfever
Rozeznanie

Serdeczne zyczenia dla solenizantow wczorajszych:Nataniela, Zuzi, Bartka oraz dzisiejszych: Marysi, Antosia i Bartka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zapomnialam wam napisac, ze ostatnio zaliczamy po kolei ponownie wszystkie konsultacje, ale jak na razie wyniki- wszystkie - sa wzorowe i oby tak dalej. Jeszcze nam zostal okulista za 2 tygodnie. Tak w ogole to taka jestem dumna z mojego synka, bo tak sobie swietnie radzi, ze prawie pekam z tej dumy . Z kazdym dniem robi sie coraz fajniejszy, o ile to mozliwe zeby byl jeszcze fajnieszy i tak kocham tego mojego Malutka, ze szok
Broi za to do potegi... Po tatusiu to ma oczywiscie...
Wspaniale, wyobrazam sobie, jak sie cieszysz

Cytat:
Ale zajrzałam jeszcze z innego powodu - przypomniało mi się, że Małż ściągnął z linku na Wikipedii świergot kosa, ja znalazłam jeszcze słowika i włączam Kubie - bardzo Mu się podoba , cieszy się jak szalony , jutro poszukam jeszcze jakichś innych śpiewów. Polecam
Jaki piekny pomysl Tez tak zrobie
A gdy Aneczka bedzie troche wieksza, chce zdobyc atlas ptakow, roslin- i chodzic z coreczka do lasu i uczyc sie rozpoznawania przyrody

Cytat:
Uff, dobrze, ze sie wyjasnilo. Mam nadzieje, ze zabek szybko sie przebije!

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Gratuluje!

Przyszlam sie tylko przywitac i lece do coreczki. A potem na pociag . Dobrego dnia mamusie
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 07:30   #2078
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Ile Laura mierzy, że już główka Jej wystaje z fotelika?
jeszcze nikt nigdy mi jej nie mierzyl, ani ja sama, ale zrobie to dzis dla ciebie
Cytat:
nie pisalam wam ze moje dziecko boi sie odkurzacza jak jest wlaczony to cala sie trzesie i bardzo mocno mnie trzyma
a dzisiaj zapelzala pod okno i tam odkurzacz w kacie zobaczyla a ja jej powiedzialam tylko"odkurzacz" i ona w ryk-biedaczka sie przestraszyla przeze mnie

a ja pije browara
u nas to samo
kiedys moglam jezdzic w kolo niej i jeszcze sie cieszyla
pozniej okropny placz, a teraz zalezy w jaki nastroj trafie.Zdarza sie ze uda mi sie odkurzyc bez łez

Tez wczoraj na redsika sie skusilam mniam

Cytat:
wpadam na momencik

łooo matko kaszel i katar na zeby
nie wpadlabym na to sama, choc Laury 2mc młodszy kolega tez mial takie objawy

Cytat:
wow, gratuluje dziewczynki psapsiolce

Cytat:

Ps. Kasiu, jak tylko coś się dowiem o przelewach za cichobiegi, dam znać
mile to z twojej strony

Laura pila mleczko cos przed 4, więc spalysmy do 7, ale mi tez cos malo, jeszcze z godzinke i byloby dobrze
Jaka dzis pogoda u was?
musze isc ja przebrac z pizamy i puscic na podloge bo pies jej sie rozklada pod lezakiem, chce go siegnac i kombinacje alpejskie tworzy, raz z reszta udaloby jej sie wyswobodzic z zapiecia w pasy...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 07:32   #2079
skierka1981
BAN stały

Unholy dla Bartusia

Kasiu kolor może być wywiedz siie co trzeba i daj znac

my wczoraj 2 spacerki zaliczylysmy jeden od 12.30 do 14 i potem wyszlysmy ok 19 - piękna pogoda była. a dziś pada
Amelka zrobiła pobudkę o 4 rano, zaraz wrócił mąż bo na noc pojechał do pracy i średnio wyspana jestem...
wczoraj w necie sklep znalazłam dino i tam są foteiki wyglądaja na ok, tylko muszę poczytac o nich trochę zaraz linka wstawię i moze wy coś podpowiecie bardziej oblatane jestescie

http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-ca...is-p-6915.html taki
http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-ca...is-p-6922.html albo taki

http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-co...is-p-1080.html ten jest do 36 kg ale nie wiem czy to dobry pomysł kupowac taki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 08:24   #2080
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Serdeczne zyczenia dla solenizantow wczorajszych:Nataniela, Zuzi, Bartka oraz dzisiejszych: Marysi, Antosia i Bartka

Przyszlam sie tylko przywitac i lece do coreczki. A potem na pociag Dobrego dnia mamusie
Antoś z Bartusiem dziękują
Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

mile to z twojej strony

Laura pila mleczko cos przed 4, więc spalysmy do 7, ale mi tez cos malo, jeszcze z godzinke i byloby dobrze
Jaka dzis pogoda u was?
musze isc ja przebrac z pizamy i puscic na podloge bo pies jej sie rozklada pod lezakiem, chce go siegnac i kombinacje alpejskie tworzy, raz z reszta udaloby jej sie wyswobodzic z zapiecia w pasy...
Przecież to żaden problem

U nas dzisiaj deszcz i wieje. I tak na spacer nie pójdziemy, także może w sumie lepiej, że taka - nie żal mi, że nie skorzystamy ze słoneczka

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Unholy dla Bartusia

Kasiu kolor może być wywiedz siie co trzeba i daj znac

my wczoraj 2 spacerki zaliczylysmy jeden od 12.30 do 14 i potem wyszlysmy ok 19 - piękna pogoda była. a dziś pada
Amelka zrobiła pobudkę o 4 rano, zaraz wrócił mąż bo na noc pojechał do pracy i średnio wyspana jestem...
wczoraj w necie sklep znalazłam dino i tam są foteiki wyglądaja na ok, tylko muszę poczytac o nich trochę zaraz linka wstawię i moze wy coś podpowiecie bardziej oblatane jestescie

http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-co...is-p-1080.html ten jest do 36 kg ale nie wiem czy to dobry pomysł kupowac taki
Bartuś dziękuje

JA bym nie kupowała tego do 36kg.
Po pierwsze dlatego, ze tak jak wklejała morska, fotelik zmienia się co max 5 lat, a ten starczyłby Wam dużo dłużej.
Po drugie, to nie jest jeszcze wygodna pozycja dla naszych dzieci, nawet jeżeli jest podany odpowiedni przedział wagowy
Zdecydowanie patrz na 9-18

Co do tych dwóch pierwszych fajne, ale pamiętaj, żeby wyglądem kierować się na końcu. Poczytaj przede wszystkim o atestach

Sałatka z tuńczykiem gotowa, teraz czas na jaja faszerowane
Stary 2010-03-27, 08:38   #2081
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
wpadam na momencik

Dobrze, że to "tylko" ząbki , jak się dzisiaj Bartuś miewa?

Cytat:
Miramejku, w koncu to nie zawody , cieszmy sie, ze mamy zdrowe, piekne dzieci, ktore ida sobie wlasnym tempem
Wiem, że to nie zawody, ale nie da się uniknąć porównań (ja mam z tym kłopot), bardzo się cieszę, że mam Kubę i akceptuję Go i kocham najbardziej na świecie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Jaki piekny pomysl Tez tak zrobie
A gdy Aneczka bedzie troche wieksza, chce zdobyc atlas ptakow, roslin- i chodzic z coreczka do lasu i uczyc sie rozpoznawania przyrody
, Twój pomysł też fajny

Cytat:
jeszcze nikt nigdy mi jej nie mierzyl, ani ja sama, ale zrobie to dzis dla ciebie
Nigdy lekarz Jej nie mierzył?

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

A one mają jakieś oceny co do bezpieczeństwa? Bo atest chyba muszą mieć, co?

Dziewczyny, po 10-ej będą wyniki posiewu , trzymajcie kciuki

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i radości dla Marysi , Antosia i Bartusia (7 lat, poważny wiek )

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 08:41   #2082
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
we wtorek tata bedzie mial operacje

kuzwa teraz mnie dopadla migrena, umieram
Wojtusia zauwazylam, ze jakos tak wypada, ze zawsze mam dzien po Tobie
ojj współczuję. mi czasem pomaga apap extra, kiedys pomagal mi ibuprom ten mocniejszy, ale pozniej mialam po nim alergie.
bede cie uprzedzała jak dostane migrene, to moze ty jakos zapobiegniesz swojej
mam nadzieje ze juz dzisiaj dobrze sie czujesz

Cytat:
kolejny kochany dzieciaczek na świecie

Oliwka zjadła, ale jaka marudna jest, leży sobie na kocyku i ogląda reklamy. nawet bajki jej tak nie ciekawią jak reklamy. ide po kawe i biore sie za prasowanie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 08:54   #2083
gorgulek
Zakorzenienie

Mariolu strasznie cieszę się z wieści. Antoś rozwija się pięknie

Svi za operację taty. Pójdzie wszystko dobrze

Marico, z uchem nie ma żartów Pójdź koniecznie do laryngologa

Sto latek dla Marysi, Antosia i Bartusia Spełnienia marzeń i duuużo zdrówka

Cytat:
zaciśnięte z całych sił.

Dzień dobry
Nocka ładnie znów przespana. Wstałyśmy o 7.15, ale ja jeszcze bym pospała A teraz znów idę sprzątać

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 08:54   #2084
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, fajnie, ze jestes , widzisz jak swoim pytaniem rozbujalas watek

Wredna Afrodyto, mam nadzieje, ze z TZ pouklada sie jakos
Wspolczuje choroby Maluszka , moj tez tak wymiotuje flegma, jak tylko ma troche kataru, czasami jak sie zakaszle, to tez potrafi zwymiotowac (ale ja tez, wiec co sie dziwic )

Marica, wspolczuje problemow uszno-zebowych . Mam nadzieje, ze wkrotce to sie skonczy

Zapomnialam wam napisac, ze ostatnio zaliczamy po kolei ponownie wszystkie konsultacje, ale jak na razie wyniki- wszystkie - sa wzorowe i oby tak dalej. Jeszcze nam zostal okulista za 2 tygodnie. Tak w ogole to taka jestem dumna z mojego synka, bo tak sobie swietnie radzi, ze prawie pekam z tej dumy . Z kazdym dniem robi sie coraz fajniejszy, o ile to mozliwe zeby byl jeszcze fajnieszy i tak kocham tego mojego Malutka, ze szok

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
no w końcu uwierzyłam, że boli mnie ten zą, ale to nic strconego i tak mialam go wyrwać ale w innym terminie, juz taki ból miałam, że nie wiedzial czy to zab od ucha czy ucho od zeba bo mi mowili, że moge miec zapalenie kanałowe czy cos takiego i że to groźne to sie przestarszyłam i poszlam wyrwac, ale teraz czuje ze to jednak zab od ucha bolał a nadziwniejsze bylo, że jak mi pukal to zaden nie bolał tylko tak jakos wewnętrznie, no nie potrafię twgo bólu opisac taki przeraxliwy jest.
chyba, że tak

Cytat:

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i radości dla Marysi , Antosia i Bartusia (7 lat, poważny wiek )
trzymamy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 09:13   #2085
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
zaciśnięte z całych sił.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
trzymamy

Dziewczyny, widziałyście materiał o seksuologu z Poznania, profesorze Gapiku?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 09:14   #2086
Wojtusia
Zakorzenienie

mialam prasować, ale swierdzilam, ze popracuje troszke na kompie. moze na jakies buciki nowe zarobie

Ostatnio chciałam sobie kupic spodnie, wrangler, levi's albo cos w tym stylu, lubie je bo są dobre jakościowo. ale ceny mnie przeraziły, za nową kolekcję 370 zł?? o matko, w ciaży ostatnio kupowałam w H&M, a wczesniej w Lee, wranglerze, ale nie przypominam sobie takich cen!
Stary 2010-03-27, 09:16   #2087
p4w
Zakorzenienie

Svi, ja Cię przepraszam za tego PW wczoraj
mój małż zwariował przez te zakupy z A&F i nie daje mi żyć i powiedziałam mu że nie można terroryzować organizatorek (bo on to bym gg i pw wszystkich słał), więc żeby go trochę przystopować zaproponowałam, że do Ciebie napiszę, bo Ty to się chyba nie pogniewasz za to

w każdym razie na wątku A&F to mój mąż urzęduje i nie chce sobie profilu zakładać, bo 'przecież nie będę zaczynać od 1 posta
chyba ja sobie nowe konto założę tylko jakiś fajny nick muszę wymyślić
jak pojawi się ktoś nowy z kilkoma postami to to będę ja

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-27, 09:28   #2088
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc
u nas dzisiaj chlodno ale nie pada jak narazie

po wczorajszej wyprawie mam obtarta piete skora juz zeszla i teraz dupa nigdzie nie wyjde dopiero jak sie zagoi bo zadnych butow nie zaloze no chyba ze klapki
chocby nie wiem jak schodzone buty to za kazdym razem jak zakladam po dlugiej przerwie to potem mam pecherze na stopach

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

byłam u rodzinnego bo on musi dac skierowanie do laryngologa a cymbał mi nie chce dac i chyba po niedz uderze prywatnie, tylko musze sie dow gdzie u nas w okolicy jest jakis dobry, bo terz jestem pewna że to ucho, a przed wyrwaniem miałaa watpliwości czy ucho czy ząb
kurcze jak tyle czasu cie boli to powinien dac ci to skierowanie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Wercia nie jest w tym odosobniona,bo Bartosz (przedstawiciel płci przeciwnej)też się boi.Dawniej się nie bał,a teraz na płacz się mu zbiera i też się trzęsie

a myslalam juz ze tylko moje dziecko takie strachliwe
Cytat:
wpadam na momencik

Spokojnej nocki

Svi, współczuję tacie
a jak dzisiaj Bartus?? mam nadzieje ze nie ma goraczki

Cytat:

Cytat:

Szanowny malzonek podobno byl diablatkiem wrodzonym jako male dziecko
w razie jak maly bedzie broil to wiesz po kim to ma hehe
Cytat:

u nas to samo
kiedys moglam jezdzic w kolo niej i jeszcze sie cieszyla
pozniej okropny placz, a teraz zalezy w jaki nastroj trafie.Zdarza sie ze uda mi sie odkurzyc bez łez

.
wlasnie mojej kiedys kiedys nie przeszkadzalo to wrecz sie cieszyla a teraz to mama musi ja brac do siebie jak ja chce poodkurzac

Cytat:

Wszystkiego naj maluszki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 09:32   #2089
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
U nas nocka tez ok, chociaz rowniez jeszcze troszke bym pospala.

Miramej trzymam kciuki za wyniki posiewu
Sweet mam nadzieje, ze Bartus ma sie dzisiaj lepiej. No i niech zabki szybko wyjda.

Ja mam dzisiaj duzo do zrobienia wiec wypadaloby sie juz ruszyc
Przychodza do nas znajomi , wiec trzeba domek ogarnac i cos do jedzonka przyszykowac. Milego dzionka zycze!!!

Ach no i bym zapomniala Najlepsze zyczonka dla Marysii, Antosia i Bartusia !

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 09:39   #2090
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

po wczorajszej wyprawie mam obtarta piete skora juz zeszla i teraz dupa nigdzie nie wyjde dopiero jak sie zagoi bo zadnych butow nie zaloze no chyba ze klapki
chocby nie wiem jak schodzone buty to za kazdym razem jak zakladam po dlugiej przerwie to potem mam pecherze na stopach
zawsze tak mam, bo po zimie noga przyzwyczaja się do luźniejszych butów, a potem zakłada się na obcasie i robią się otarcia

Na randke ze mną możesz przyjść i w klapkach nie przeszkadza mi

Doradźcie mi, bo nie wiem co zrobic ze swoimi pazurkami. Mam swoje ładne w zasadzie mocne, nie łamią się, tylko strasznie nie chce mi się ich malować, bo lakier i tak szybko odpada przy codziennym zmywaniu sprzątaniu itd.

Czy zrobić sobie akryl, czy zel? czym to się różni? no i jak, bo długich nie chce miec, bo niewygodnie, raczej krótkie bym chciała mieć, to da się tak? bedzie to ładnie wyglądało? jakis french czy jak....ja nigdy nie mialam robionych paznokci tak i normalnie w swiecie boje sie tego co nieznane a jak mi sie nie spodobają, albo znudzą to da sie ściągnać to? podpowiedzcie mi, albo jakąś sensowną lekturę podeślijcie
Svi ty w temacie sie orientujesz.... plizz podpowiedz coś
Stary 2010-03-27, 09:50   #2091
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy lekarz Jej nie mierzył?
tylko od razu po porodzie, a na szczepieniu tylko glowke jej mierzyli a wzdłuz nie
Cytat:
Svi, ja Cię przepraszam za tego PW wczoraj
mój małż zwariował przez te zakupy z A&F i nie daje mi żyć
i powiedziałam mu że nie można terroryzować organizatorek (bo on to bym gg i pw wszystkich słał), więc żeby go trochę przystopować zaproponowałam, że do Ciebie napiszę, bo Ty to się chyba nie pogniewasz za to

w każdym razie na wątku A&F to mój mąż urzęduje i nie chce sobie profilu zakładać, bo 'przecież nie będę zaczynać od 1 posta
chyba ja sobie nowe konto założę tylko jakiś fajny nick muszę wymyślić
jak pojawi się ktoś nowy z kilkoma postami to to będę ja
wow, facet zakupoholik heh

Mala od rana jeszcze nie zasnela, mimo ze bardzo jej sie chce.
Mąż dzis zdepnął bobodent choc niewiele go zostalo to jeszcze bym jej wyskrobala do czasu kupna nowego
Dalam jej w koncu nurofen, bo ucho prawe w srodku cale czerwone i za platkiem uszka tez czerwowno,tarmosi strasznie to ucho i nie pozwala/nie chce zeby ją glaskac po buzi-widocznie to czule bardzo-tak mysle.

Stary 2010-03-27, 09:51   #2092
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

cześć

Dużo zdrówka dla dzisiejszych solenizantów : cmok:

Jak zwykle nadrobiłam wszystko Ale nie mam siły cytować...
W ogóle chyba @ mi isę zbliża bo nastrój od wczoraj mam taki, że masakra. Do tego znowu złapały mnie korzonki...

A jakby tego było mało, to i u nas zaczęła się akcja "ząbkowanie" już na całego i od wczoraj Przemek nie dość, że ma sporo mniejszy apetyt (wszystko mu wciskam na siłę) to jeszcze jest marudny... standard...

No i mamy kolejne osiągnięcie
Wczoraj rano się budzę a Przemek leży w poprzek łózeczka na brzuszku i patrzy na nas... Wstałam obróciłam go na plecy a on fryk i z powroten jest na brzuszku W końcu zaczał się obracać... Ale rano potrafił tylko w jedną stronę...
Za to wieczorem oglądałam Majkę a on leżał obok mnie na sofie...
Ja się patrzę a on z pleców na brzuszek i z brzuska na plecy i tak się obracał
W końcu jakieś postępy

To jest racja, że dziecko potrafi długo nic nie zrobić a potem idzie na całość

Ale mi sie dzisiaj chce spać
Stary 2010-03-27, 09:59   #2093
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam

ale pogoda, leje za oknem

migrena na szczescie przeszla, Wojtusiu dziekuje

jedziemy zaraz obejrzec kojce, otworzyli nowa hurtownie wiec chcemy tam zajrzec (tesciowa powiedziala, ze kupi nam kojec)

p4w nic sie nie stalo, ale ja narazie nie bede nic robic nie ma na co liczyc

Wojtusia co do pazurkow....jesli chcesz krotkie to zazeluj swoje, lub poloz akryl, najlepiej jak dla mnie na krotkich wyglada french, ale oczywiscie jesli jest dobrze zrobiony wiec warto isc do kogos poleconego, jezeli Ci sie nie spodoba to da sie sciagnac ale ciezko sie to robi i raczej paznokcie nie sa w najlepszej kondycji, latwiej sciaga sie akryl bo wystarczy moczyc go w acetonie i po jakims czasie ladnie odchodzi

ide sie szykowac i w droge

aha
wszystkiego najlepszego dla Marysi, Antosia, no i naszego kawalerrrraa Brtosza
Stary 2010-03-27, 10:03   #2094
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
zawsze tak mam, bo po zimie noga przyzwyczaja się do luźniejszych butów, a potem zakłada się na obcasie i robią się otarcia

Na randke ze mną możesz przyjść i w klapkach nie przeszkadza mi

Doradźcie mi, bo nie wiem co zrobic ze swoimi pazurkami. Mam swoje ładne w zasadzie mocne, nie łamią się, tylko strasznie nie chce mi się ich malować, bo lakier i tak szybko odpada przy codziennym zmywaniu sprzątaniu itd.

Czy zrobić sobie akryl, czy zel? czym to się różni? no i jak, bo długich nie chce miec, bo niewygodnie, raczej krótkie bym chciała mieć, to da się tak? bedzie to ładnie wyglądało? jakis french czy jak....ja nigdy nie mialam robionych paznokci tak i normalnie w swiecie boje sie tego co nieznane a jak mi sie nie spodobają, albo znudzą to da sie ściągnać to? podpowiedzcie mi, albo jakąś sensowną lekturę podeślijcie
Svi ty w temacie sie orientujesz.... plizz podpowiedz coś
ja nie Svi, ale robiłam sobie pazurki dość długo (tzn. nie sama sobie ) i ja zawsze robiłam króciutkiego frencha , bo w pracy mi przeszkadzały
i wiem z doświadczenia, ze krótkie jest trudniej zrobić niż długie
ale nieważne co chcesz zrobić akryl czy żel musisz mieć kogos polecanego, bo łatwo jest zrobić krzywdę swoim paznokciom, o estetyce nie wspomnę...
z tego co się orientuję to akryl od żelu nie bardzo różni się w użytkowaniu (choć zdania są podzielone, jak zawsze), różnica jest tylko w nakładaniu - żel utwardzasz w lampie, a akryl się utwardza chemicznie przez zmieszanie proszku i liquidu i akryl śmierdzi w czasie nakładania i podobno jest trudniejszy w nakładaniu
ja nie miałam przedłużanych na tipsie (doklejanym plastiku) tylko przedłużałam na formie (papierek podkładany pod Twój paznokieć i na tym się buduje paznokieć) albo utwardzałam swoje paznokcie, które utwardzone rosły do takiej długości jaką chciałam bez ryzyka złamania

generalnie fajna sprawa, bo poświęcasz 2 godziny co 3 tygodnie i masz ładne paznokcie idelanie pomalowane i wszystkie tej samej długości, ale warunek jest jeden masz kogoś polecanego, kto starannie i poprawnie wszystko zrobi (najlepiej żebyś obejrzała jego prace u kogoś na rękach)

ja po zdjęciu akryli miałam mniej twarde paznokcie, ale nie bolały i nie były nadwrażliwe - nie było w każdym razie źle, ale na pewno po zdjęciu zeli czy akryli nie bedziesz miała paznokci jakby nigdy zel ich nie dotknął, ale nie muszą być też papierowe i bolesne

a się rozpisałam

Cytat:
tylko od razu po porodzie, a na szczepieniu tylko glowke jej mierzyli a wzdłuz nie

wow, facet zakupoholik heh
facet zakupoholik to koszmar

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-27, 10:04   #2095
katarzynka00
Zakorzenienie

to byl strzal w 10, juz spi
teraz wlaczam 5 bieg i biore sie za porzadek

Skierko, mialam ci dopisac ze fotelika nie ma na srzedaz bo ma 2 dzieci i corka jezdzi jeszcze w foteliku.

Myslimy nad zmiana auta.Mi zawsze podobaly sie jeepy, ale jakos męza nie umialam przekonac, a teraz jak pogadal z gosciem(ten co umowe podpisywal) to lampka mu sie zapalila, i sam widze ze lata po alle itp.
Plus bylby taki ze sprzedajac obecne duzo (pojecie wzgledne) by zostalo... w chwili przejscia na wychowawczy sianko sie przyda.

Miarmej

macie juz wyniki?

Stary 2010-03-27, 10:06   #2096
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
witam

ale pogoda, leje za oknem
W Krakowie póki co nie pada... nawet słonko co jakiś czas wychodzi zza chmur Ale i tak mi dzisiaj to wisi bo do 20 siedze w pracy...

Cytat:
jedziemy zaraz obejrzec kojce, otworzyli nowa hurtownie wiec chcemy tam zajrzec (tesciowa powiedziala, ze kupi nam kojec)
Sponsorzy są fajni też coś wiem na ten temat

Moja teściowa ma dzisiaj urodziny... 51
Co tu jej zakupić
Stary 2010-03-27, 10:08   #2097
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

A jakby tego było mało, to i u nas zaczęła się akcja "ząbkowanie" już na całego i od wczoraj Przemek nie dość, że ma sporo mniejszy apetyt (wszystko mu wciskam na siłę) to jeszcze jest marudny... standard...

No i mamy kolejne osiągnięcie
podajmy sobie rece

U nas na topie teraz siadanie w lozeczku
Ja ja odkladam i wychodze a ona siada i zaczyna sie bawic heh

Cytat:

wszystkiego najlepszego dla Marysi, Antosia, no i naszego kawalerrrraa Brtosza
ja sie tez podpinam pod zyczenia

Stary 2010-03-27, 10:09   #2098
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja nie Svi, ale robiłam sobie pazurki dość długo (tzn. nie sama sobie ) i ja zawsze robiłam króciutkiego frencha , bo w pracy mi przeszkadzały
ale nieważne co chcesz zrobić akryl czy żel musisz mieć kogos polecanego, bo łatwo jest zrobić krzywdę swoim paznokciom, o estetyce nie wspomnę...
z tego co się orientuję to akryl od żelu nie bardzo różni się w użytkowaniu (choć zdania są podzielone, jak zawsze), różnica jest tylko w nakładaniu - żel utwardzasz w lampie, a akryl się utwardza chemicznie przez zmieszanie proszku i liquidu i akryl śmierdzi w czasie nakładania i podobno jest trudniejszy w nakładaniu
padlam

po czym wnosisz? i z jakiego doswiadczenia skoro sama ich nie robisz?
prosze Cie, moze Twojej stylistce jest trudniej, mi i moim znajomym nie sprawia to najmniejszego problemu, nie pisz prosze takich rzeczy bo jestem przeczulona na udzielanie nieprawdziwych informacji w tym temacie
Stary 2010-03-27, 10:29   #2099
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest tak samo, na szczepieniu mierzą główkę, a długości nigdy

Cytat:
Wojtusia co do pazurkow....jesli chcesz krotkie to zazeluj swoje, lub poloz akryl, najlepiej jak dla mnie na krotkich wyglada french, ale oczywiscie jesli jest dobrze zrobiony wiec warto isc do kogos poleconego, jezeli Ci sie nie spodoba to da sie sciagnac ale ciezko sie to robi i raczej paznokcie nie sa w najlepszej kondycji, latwiej sciaga sie akryl bo wystarczy moczyc go w acetonie i po jakims czasie ladnie odchodzi
dziękuje no wlasnie polecały mi kolezanki jedną dziewczynę, musze tylko pooglądać jej prace

Cytat:
ja nie miałam przedłużanych na tipsie (doklejanym plastiku) tylko przedłużałam na formie (papierek podkładany pod Twój paznokieć i na tym się buduje paznokieć) albo utwardzałam swoje paznokcie, które utwardzone rosły do takiej długości jaką chciałam bez ryzyka złamania

generalnie fajna sprawa, bo poświęcasz 2 godziny co 3 tygodnie i masz ładne paznokcie idelanie pomalowane i wszystkie tej samej długości, ale warunek jest jeden masz kogoś polecanego, kto starannie i poprawnie wszystko zrobi (najlepiej żebyś obejrzała jego prace u kogoś na rękach)

ja po zdjęciu akryli miałam mniej twarde paznokcie, ale nie bolały i nie były nadwrażliwe - nie było w każdym razie źle, ale na pewno po zdjęciu zeli czy akryli nie bedziesz miała paznokci jakby nigdy zel ich nie dotknął, ale nie muszą być też papierowe i bolesne

a się rozpisałam
facet zakupoholik to koszmar
wlasnie o to chodzi, ze zrobisz i nie musisz co kilka dni malować mi sie nie chce i nie mam czasu na to. tylko zawsze balam sie troche tych zniszczonych paznokci po zdjęciu. ale jak piszesz, nie zawsze tak musi być. co osoba to inna opinia, jedne mówią, ze zniszczone będą, inne koleżanki ze nie i wez tu bądź mądry

Cytat:
padlam

po czym wnosisz? i z jakiego doswiadczenia skoro sama ich nie robisz?
prosze Cie, moze Twojej stylistce jest trudniej, mi i moim znajomym nie sprawia to najmniejszego problemu, nie pisz prosze takich rzeczy bo jestem przeczulona na udzielanie nieprawdziwych informacji w tym temacie
Svi spokojnie kochanie
Stary 2010-03-27, 10:30   #2100
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka mamuski
Wpadłam sie przywitac. Jestem w tracie prasowania i musze sie uwinąć poki mały spi.

Cytat:
nie pisalam wam ze moje dziecko boi sie odkurzacza jak jest wlaczony to cala sie trzesie i bardzo mocno mnie trzyma
a dzisiaj zapelzala pod okno i tam odkurzacz w kacie zobaczyla a ja jej powiedzialam tylko"odkurzacz" i ona w ryk-biedaczka sie przestraszyla przeze mnie

aaa juz wiem jaka.......Wercia tez ma i tam sa kulki
ale do buzki nie daje jej tylko bada paluszkiem
A moj wprost uwielbia odkurzacz. Dzisiaj TŻ odkurzał to mały łaził za nim, wdrapywał sie na odkurzacz i miał niezłą zabawę.

My tez mamy takie grzechotki ale maja duze kółka i do buzi sie nie zmieszczą (chyba).

Cytat:
Super bardzo sie ciesze. Ja od zawsze wiedziałam, ze Antos to super chłopak

Cytat:
Ale zajrzałam jeszcze z innego powodu - przypomniało mi się, że Małż ściągnął z linku na Wikipedii świergot kosa, ja znalazłam jeszcze słowika i włączam Kubie - bardzo Mu się podoba , cieszy się jak szalony , jutro poszukam jeszcze jakichś innych śpiewów. Polecam
Moj mały tez uwielbia ptaszki. Obok nas, na takiej polance zamieszkał jakis ptaszek i tak głosno spiewa (cos podobne do słowika) i Kuba zawsze otwiera buzie i słucha.

Cytat:
wpadam na momencik

Oj jak dobrze, ze to tylko ząbek a nie cos gorszego
Aby ten ząbek wyszedł jak najszybciej

Cytat:
Gratulacje!

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości