etorebka cz.VII, już mamy wiosenną kolekcję!! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-27, 10:45   #1621
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Dot.: etorebka cz.VII, już mamy wiosenną kolekcję!!

Cytat:
Napisane przez singermarla87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś z Was kupiła ciemną Alice?

Zastanawia mnie jej kolor, czy to granat, czy może taki czarny lekko wpadający w granat? Na etorebce nie ma słowa o kolorze, poza próbką

A w ogóle tak mi się skojarzyło, kiedyś były w Top Secrecie takie lakierowane torby w kolorze bordo + kamel i one miały dokładnie takie sam kształt jak Alice :p Spróbuje wyszperać ją w necie i Wam pokaże
Miejska torba o prostokątnym kształcie, wykonana z miękkiej eko-skóry w kolorze ciemno-niebieskim

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 10:45   #1622
sarong
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
z mojej wiedzy wynika, że w roku możesz zarobić bez opodatkowania lekko ponad 3 tysiące PLN
Zarobić na umowie o pracę lub dzieło, a nie z niezarejestrowanej działalności gospodarczej. I trzeba to wykazać w zeznaniu rocznym.

sarong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 10:46   #1623
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam torebkę z Top Secretu Trochę się różnią, ale jakieś podobieństwo jest

Pamiętacie jakie było szaleństwo na tę z Top Secretu? Niczym na beżową Flavię
ja pamietam jak ja za nia szalałąm niestety nie udalo mi sie jej kupic dla mnie nie sa podobne

Zakochana
Stary 2010-03-27, 10:49   #1624
singermarla87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
Miejska torba o prostokątnym kształcie, wykonana z miękkiej eko-skóry w kolorze ciemno-niebieskim
Jestem ślepa Chyba, że bardzo chciałam sobie wmówić, że ona jest czarna z odcieniem granatu, dlatego zakodowałam się, że nie wspomnieli o kolorze
Stary 2010-03-27, 10:52   #1625
justytynka
Zadomowienie

polecam swój kod rabatowy
Stary 2010-03-27, 10:53   #1626
kali765
Zakorzenienie

Dzisiaj premierę będzie miała moja Chanelka

Jak się sprawdza w użytkowaniu ?
Stary 2010-03-27, 10:58   #1627
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Dzisiaj premierę będzie miała moja Chanelka

Jak się sprawdza w użytkowaniu ?
no wlasnie jak? moja dzis wieczorem bedzie miala

Zakochana
Stary 2010-03-27, 10:58   #1628
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Myślałam nad tym na początku, by kwiaty dać w intensywnym odcieniu.. fuksja, fiolet... ale teraz coraz bardziej zaczynam uważać, że jednak białe kwiaty to byłby strzał w 10tkę. A jaka bizuteria? wierzę w Was...
To zależy czy lubisz chodzić " na bogato" czy tak bardziej minimalistycznie Bo sukienka ma już wzór, nie jest gładka, więc moim zdaniem biżuteria powinna być skromniejsza, bez wielkich kamieni na przykład. Białe złoto lub srebro ale to zależy od Twoich upodobań, Ty masz się czuć dobrze, bo w końcu to jest bardzo wazny dzień.

Cytat:
Napisane przez aluzja Pokaż wiadomość
zdjęcia MABEL
jest bardzo zgrabną torebką, kolor prześliczny, dodatki/sprzączki/zamek matowy, nie błyszczy się. Skórkę ma trochę podobną do dewi i cassi. Jak to ktoś określił, Mabel przypomina mi trochę emilkę ze względu na te zagięcie, z resztą sami oceńcie. Mi się podoba
Piękny kolor Na Twoich fotkach jest jakiś ciemniejszy, głębszy. A torebka bardzo ładna, podoba mi się.

Cytat:
polecam jeszcze zdjęcia Noel
Noel podoba mi się już od jakiegoś czasu, ze względu na ten kolor

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
Ale u mnie to już jest jakaś obsesja ... moja matka dzisiaj nazwała mnie psycholką, cały czas po mnie jeździ. Jak coś zrobię np. pranie (czyli można powiedzieć ją wyręczę z obowiązków domowych) to na mnie krzyczy bo rzeczy wyschną i trzeba będzie wyprasować.
Mój brat ma 25 lat i jeszcze nigdy nie miał dziewczyny, nie może znaleźć pracy i już go wysyła do psychologa. Natomiast ja chyba 3 tygodnie temu zapytałam się jej czy w pakiecie ubezpieczenia mamy psychologa to od razu zaczęła na mnie wrzeszczeć, że nie chce się uczyć angielskiego (chodziło o to, że tak się denerwowałam przez tym gadaniem po angielsku, że nie mogłam spać, miałam roztrój żołądka, musiałam kupić sobie proszki na uspokojenie bo już nie dawałam sobie rady ) . To jest jakaś chora sytuacja i w ogóle nie mogę sobie z nią poradzić. Nie czuje w niej w ogóle żadnego oparcia, nie mogę opowiedzieć o swoich problemach bo ona słucha tylko jego i tylko jego chwali za byle co. Dzisiaj przed tą całą awanturą opowiedziałam jej, że nawet jakoś mi idzie ten angielski i powoli się otwieram, a ona nic.... siedziała jak kłoda i nie wydusiła z siebie żadnego słowa tak jakby ją to w ogóle nie obchodziło. Liczyłam chociaż na głupie "to dobrze" .
Jestem załamana

Przepraszam za ten offtop, ale musiałam się komuś wygadać....
Iduś bardzo mi przykro. Niestety ja nie pierwszy raz spotykam się z faworyzowaniem synków, nie wiem skąd się to bierze I w ogóle nie tyle synków co mężczyzn, zwłaszcza przez starsze kobiety. Ok, ja rozumiem, że tak je wychowano, ale mnie to strasznie denerwuje A obserwuje to przy każdej rodzinnej uroczystości.

Cytat:
Napisane przez aniulkaa88 Pokaż wiadomość
zdjęcia Sissi

Mam nadzieję, że wszystko wyraźnie widać
Bardzo ładna.
Cytat:
Napisane przez annah33 Pokaż wiadomość
Proszę,fotki Flavii.O wiele ładniejsze i kolor taki jak w rzeczywistości ,czyli turkus to czy nie turkus???
Super fotki Fajnie prezentuje się ta turkusowa Flavia.

Bardzo ładnie proszę o korzystanie z mojego kodu

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 10:59   #1629
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:

oj tak tej z Top Secret tyle szukałam, ale nici a jest piękna i do tego ten kolor
ale.. jak zobaczyłam teraz to zdjęcie Alice na modelce to ja nie wiem czy wytrzymam i ją kiedyś kupię
tylko który kolor ? wszystkie mi się podobaja
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 10:59   #1630
bejbi19
BAN stały

GG do bejbi19

Annah33 dziękuję za zdjęcia Flavii

jaka ona duża b. ładny kolor

Zdecydowałam że zamawiam turkusową Flavię i fioletową Mabel po Świętach hehe już od kilku lat na każde urodziny i Święta dostaję torebki teraz stuknie mi 22
bejbi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:10   #1631
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
bierz wszystkie, które Ci się podobają, a co!
Gdybym mogła to byłoby super A tu jeszcze jakies buty trzeba kupić, bo przyszły pierwsze ciepłe dni, a ja zdałam sobie sprawę, że mam praktycznie same kozaki i sandały/klapki
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 11:13   #1632
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia Sissi

Widać Bardzo ładna torebka - fason i wielkość świetne Szkoda tyko że tak mało kolorów Białych torebek nie noszę a ta zieleń - nie jestem pewna czy nie jest zbyt "jaskrawa" Może ktoś się skusi na zieloną Sissi i pokaże nam zdjęcia ?
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:14   #1633
aluzja
Rozeznanie

GG do aluzja

Cytat:
Napisane przez maggie82 Pokaż wiadomość
Śliczna jest Właśnie takiej szukam - tylko w kolorze morskim ale dzięki Twoim zdjęciom wiem że ta morska też będzie śliczna To w takim razie zamawiam w weekend, tylko przemyślę co do zamówienia dołożyć jeszcze
Kochana, koniecznie kto wie może tym razem ja zainspiruję się Twoimi fotkami i też ją wezmę. Ten turkus Mabel mi się podoba, ale trochę boję się ryzykować
Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Średnia torebka by się przydała, a skoro nie dali żadnej na pasku, to niech już będzie z rączkami, trudno
Im dłużej siedzę na tym wątku, tym więcej torebek z nowej kolekcji mi się podoba
Obawiam się tylko, że Mabel będzie niepraktyczna przez tę górę, tak jak Emilka. Poczekam, aż więcej osób ją zamówi, trochę ją ponosi, to będę miała więcej informacji
Kolor super, ostatnio polubiłam takie śliwkowe odcienie.
Ja bym ją poleciła mimo tej góry, a tak swoją drogą to ona przypomina mi fasonem trochę torebkę bodajże z diversa (nie wiem czy nie mylę sklepu). Wiszą tam identyczne torebki z taką półokrągłą górą jak w Mabel. Jeśli chcesz się upewnić co do jej zakupu, może przejdź się i przekonaj, czy będzie Ci pasowała...
Cytat:
Mi jak na razie 2 w porywach do 3.

O rany miałam taki fajny dzień, a kończy się fatalnie, a wszystko przez ukochaną matkę .
Jak kiedyś nie pojawie się na tym wątku to będzie znaczyło, że się pochlastałam bo faworyzowania mojego brata przez całe życie znieść już nie mogę
Iduś spółczuję Ci Twojej historii może Twoja mama nie chce źle, może nie widzi jaką wyrządza Tobie krzywdę... Mam nadzięję, że jeszcze wszystko się ułoży. Trzymaj się ciepło

Cytat:
zdjęcia Sissi

bardzo wyraźnie, jest świetna

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość

ładna teraz ona mi sie zaczela bardziej podobac niz sissi. zrobisz fotke w rece? ona jest taka duza jak emilka czy jak np. andi?
Teraz juz mam totalny metlik w glowie, nie wiem co zamówić
Zrobię jak aparat dojdzie do siebie, jeszcze się biedak ładuje Teraz właśnie wyrzuciłam wszystkie etorebki i zaczęłam tą Mabel porównywać, to tak:
1. Mabel z postawioną, jak i zgiętą górą jest na wysokość taka sama jak Emilka, ale z długości jest krotsza, co myślę, że to plus
2. Mabel jest taka sama jak Cassia na wielkość, niemal identyczne
3. Mabel jest trochę większa jeśli chodzi o porównanie do tego czerwonego/granatowego kuferka ala miu miu (nie wiem jak z nazwą, wypadło mi z głowy) ale maggie82 powinna kojarzyć nazwę, bo wiem że również go posiada
4. Mabel jest mniejsza od Any
...

Lonely ATGCATG would like to pair up with congenial TACGTAC.
aluzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:15   #1634
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annah33 Pokaż wiadomość
Proszę,fotki Flavii.O wiele ładniejsze i kolor taki jak w rzeczywistości ,czyli turkus to czy nie turkus???
Śliczny ten kolor aż mi się Flavia zaczęła podobać bo tak jak pisałam ten fason mnie nie do końca przekonuje ... ale po tych zdjęciach zaczynam mieć watpliwości czy by mi się Flavia jednak nie przydała

Może jakieś kolejne fotki będą ... Teraz mam dylemat Mabel turkusowa czy Flavia ? Bo po co mi dwie turkusowe torebki ?
Stary 2010-03-27, 11:20   #1635
aluzja
Rozeznanie

GG do aluzja

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
Noel podoba mi się już od jakiegoś czasu, ze względu na ten kolor
no i cena też ładna
Cytat:
Śliczny ten kolor aż mi się Flavia zaczęła podobać bo tak jak pisałam ten fason mnie nie do końca przekonuje ... ale po tych zdjęciach zaczynam mieć watpliwości czy by mi się Flavia jednak nie przydała

Może jakieś kolejne fotki będą ... Teraz mam dylemat Mabel turkusowa czy Flavia ? Bo po co mi dwie turkusowe torebki ?
ja stawiam na turkus Mabel Zgadnijcie czemu A tak szczerze to Flavia bardziej podobała mi się w beżu, a turkus jakoś tak mi czegoś w nim brakuje...

Lonely ATGCATG would like to pair up with congenial TACGTAC.
aluzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:20   #1636
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale u mnie to już jest jakaś obsesja ... moja matka dzisiaj nazwała mnie psycholką, cały czas po mnie jeździ. Jak coś zrobię np. pranie (czyli można powiedzieć ją wyręczę z obowiązków domowych) to na mnie krzyczy bo rzeczy wyschną i trzeba będzie wyprasować.
Mój brat ma 25 lat i jeszcze nigdy nie miał dziewczyny, nie może znaleźć pracy i już go wysyła do psychologa. Natomiast ja chyba 3 tygodnie temu zapytałam się jej czy w pakiecie ubezpieczenia mamy psychologa to od razu zaczęła na mnie wrzeszczeć, że nie chce się uczyć angielskiego (chodziło o to, że tak się denerwowałam przez tym gadaniem po angielsku, że nie mogłam spać, miałam roztrój żołądka, musiałam kupić sobie proszki na uspokojenie bo już nie dawałam sobie rady ) . To jest jakaś chora sytuacja i w ogóle nie mogę sobie z nią poradzić. Nie czuje w niej w ogóle żadnego oparcia, nie mogę opowiedzieć o swoich problemach bo ona słucha tylko jego i tylko jego chwali za byle co. Dzisiaj przed tą całą awanturą opowiedziałam jej, że nawet jakoś mi idzie ten angielski i powoli się otwieram, a ona nic.... siedziała jak kłoda i nie wydusiła z siebie żadnego słowa tak jakby ją to w ogóle nie obchodziło. Liczyłam chociaż na głupie "to dobrze" .
Jestem załamana
Przepraszam za ten offtop, ale musiałam się komuś wygadać....
Och kochana ja ci powiem co mówiła w takich sytuacjach jedna kobietka "polej sie oliwą, będziesz śliska to po Tobie spłynie" i chyba ma w tym dużo racji nic więcej nie dasz rady zrobić.
Stary 2010-03-27, 11:21   #1637
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wam tez podoba sie ta sukieneczka w kwiatki z kokardka na modelce czy tylko mi:P
Bardzo mi się podoba - świetna sukienka ciekawe skąd i za ile?
Stary 2010-03-27, 11:25   #1638
Danula
Zakorzenienie

Cytat:

Ej tam przecież to dwa różne fasony, co z tego, że mają podobne kolory?

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:28   #1639
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
Iduś bardzo mi przykro. Niestety ja nie pierwszy raz spotykam się z faworyzowaniem synków, nie wiem skąd się to bierze I w ogóle nie tyle synków co mężczyzn, zwłaszcza przez starsze kobiety. Ok, ja rozumiem, że tak je wychowano, ale mnie to strasznie denerwuje A obserwuje to przy każdej rodzinnej uroczystości.

Bardzo ładnie proszę o korzystanie z mojego kodu
Ja także to obserwuje. Przykład? Chociażby babcia. Co nas odwiedzi to: jak tam (tu pada zdrobniałe imię mojego starszego brata)?, co tam u niego? Jak wychodzi to też zawsze: do widzenia (tu znów zdrobniałe imię), tak jakby mnie w ogóle nie było

Dziewczyny jak przyjdzie moja allegrowa chanelka to dać zdjęcia? Czy teraz tylko etorebkowa robi furorę? Jest na pewno większa niż ta, którą ja zamówiłam. Zobaczymy czy nie będę żałowała, że nie poczekałam paru dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 11:30   #1640
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:

No może trochę są podobne ale z etorebki mniejsza w sensie niższa
A ta z Top Secret to rozeszła się błyskawicznie - pamiętam jak ją w sklepie online próbowałam zamówić i mimo tego że dodałam do koszyka to okazało się że model już jest wyprzedany tak więc zraziłam się do tego sklepu ...
Stary 2010-03-27, 11:30   #1641
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
najgorsze, że w większości przypadków, gdy mamy dzieci to popełniamy na nich te same błędy, które nasi rodzice robili z nami. choc większosć ludzi zarzeka sie, że na pewno będzie innym rodzicem, to jednak prędzej czy pźniej okazuje się, że robimy to samo co nasza mama/tata.
(nie chce uogólniać, ale b.często tak jest)
No właśnie. Ona zawsze się zarzekała, że nie chce być taka jak moja babcia. Moja babcia zawsze faworyzowała brata mojej mamy. Zawsze moja mama to była ta zła i zawsze musiała sobie sama radzić. Mój wujek do tej pory mieszka z babcią - a ma 53 lata.

I ja tutaj widzę ten sam mechanizm. Ja jestem ta zła. Po prostu zawsze tak było. Zawsze mama więcej czasu poświęcała jemu niż mi, on miał korepetycje ze wszystkich przedmiotów, a ja z niczego nie musiałam ich brać bo jakoś sobie zawsze w liceum poradziłam.
Najlepsze było jak byłam w klasie maturalnej. Mój angielski był na poziomie no ... beznadziejnym bo nigdy nie rozmawiałam po angielsku, nigdy nie pisałam listów, notatek, znałam bardzo mało słów. Miałam angielski przez 7 miesięcy bo wiedziałam, że inaczej go nie zdam. I co ? ... przychodzi matura, a tu z ustnego dostałam 15 pkt ! .... jaaa ? byłam w totalnym szoku bo nawet moja nauczycielka od angielskiego szacowała, że dostanę z 10/12. Powiedziałam jej - była zadowolona, a przed pójściem nastudia mi powiedziała, że beznadziejnie zdałam angielski i córka koleżanki zdała lepiej..... to już jest chore bo mimo jej gadania byłam z siebie dumna - pierwszy raz chyba ! (pisemny 76 %) ....
Dodam jeszcze, że syneczek w ogóle języka nie potrafi i jakoś żadnego złego słowa nie usłyszał. Na maturze mimo, że miał korki przez 4 lata po 2 godziny w tygodniu miał 2 ... i co ? i nic ... i tak jest najlepszy

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:31   #1642
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika9725 Pokaż wiadomość
zaczęła mnie kusić Alexa. Zastanawiam się jaką ma skórkę? czy taką porowatą jak Emilka czy gładką jak Pheby czy Saphire..

miałam wymianiać Cherry na Alice granatową, ale nie wiem jak rozwiązać różnicę w cenie jak miałam mały rabat? na Alexę łatwiej mi będzie wymianić. Jaki jest Wasz typ? i który kolor Alexy fajniejszy?
Najbardziej mi się Alice podoba granatowa ale z tych dwóch to wzięłabym różową Alexę - ciekawszy kolor
Stary 2010-03-27, 11:33   #1643
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia Sissi

Śliczna jest

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:33   #1644
harajuku-fish
Zakorzenienie

Im dłużej oglądam te wszystkie torebki na stronce etorebki i oglądam ich zdjęcia w realu, tym moja lista wish robi się coraz dłuższa teraz się powstrzymuję od Mabel i Simone...już nie wspomnę o Emilce i Anie......nosz kurde-co Wy z człowiekiem robicie zatracam swój zdrowy rozsądek i znowu popadam w wir torebkozakupów......przes tańcie!! proooszę powiedzcie, że to złe i niedobre: D

Iduś...ja wiem że łatwo nie jest się nie przejmować..ale to jedyne wyjście....mój Tż ma taką dziwną sytuację w domu-jego młodszy brat jest faworyzowany przez mamusię i to odbija się bardzo zarówno na moim D. jak i na średnim bracie. Mały (18l.) potrafi siedzieć w łazience 6 godzin i wtedy nie ma do niej wejścia....mój Tż musi się po pracy porządnie wykąpać i jak ten siedzi przez 6 h w łazience to się nie da....szybciej by do mnie zajechał, wykąpał się i jeszcze zdrzemnął i wrócił niż doczekał zwolnienia łazienki....mama nie widzi problemu i zawsze broni małego.
jedyny sposób aby nie stracić zdrowia to olać sytuację... będzie dobrze

harajuku-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:38   #1645
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, koniecznie kto wie może tym razem ja zainspiruję się Twoimi fotkami i też ją wezmę. Ten turkus Mabel mi się podoba, ale trochę boję się ryzykować

Ja bym ją poleciła mimo tej góry, a tak swoją drogą to ona przypomina mi fasonem trochę torebkę bodajże z diversa (nie wiem czy nie mylę sklepu). Wiszą tam identyczne torebki z taką półokrągłą górą jak w Mabel. Jeśli chcesz się upewnić co do jej zakupu, może przejdź się i przekonaj, czy będzie Ci pasowała...

Iduś spółczuję Ci Twojej historii może Twoja mama nie chce źle, może nie widzi jaką wyrządza Tobie krzywdę... Mam nadzięję, że jeszcze wszystko się ułoży. Trzymaj się ciepło

Zrobię jak aparat dojdzie do siebie, jeszcze się biedak ładuje Teraz właśnie wyrzuciłam wszystkie etorebki i zaczęłam tą Mabel porównywać, to tak:
1. Mabel z postawioną, jak i zgiętą górą jest na wysokość taka sama jak Emilka, ale z długości jest krotsza, co myślę, że to plus
3. Mabel jest trochę większa jeśli chodzi o porównanie do tego czerwonego/granatowego kuferka ala miu miu (nie wiem jak z nazwą, wypadło mi z głowy) ale maggie82 powinna kojarzyć nazwę, bo wiem że również go posiada
...
Ten kuferek z punktu 3 to Milla - mam czerwoną

Ale masz dobrą pamięć

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Ej tam przecież to dwa różne fasony, co z tego, że mają podobne kolory?
No w sumie ale wolałabym jednak coś co zupełnie się różni - nie tylko fasonem ale i kolorem Lecę pooglądać katalog real fotek bo dawno nie byłam tam Myślę jeszcze nad Simon jasną ...
Stary 2010-03-27, 11:44   #1646
aniulkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość

Ładna ale wolałabym ją w zieleni
też wolałabym ją w innym kolorze, ale już nie będe wymieniała, biała też się przyda...szkoda że tylko na lato

Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Jejku ja też chce Sissi. Świetna jest. Na ramię widzę, że się nie zmieści, tak? Jest typowo do ręki. To fajnie. A4 te mieści. A jak wygląda na długim pasku? Tak samo jak większość torebek, czyli nie za dobrze? Też się odkształca?

Zapraszam do korzystania z mojego kodzika Zaczynam akcję "wspomóż zakup Sissi"
no niestety na ramie nie wejdzie tylko do ręki. A4 mieści i jeszcze miejsce zostaje. Powiem Ci, że nawet nie jest źle na długim pasku, nic tam przynajmniej nie zauważyłam żeby gorzej wyglądała

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Ja też
Baaardzo ładna, ale ja bym w zieleni chciała Jak z jej pojemnością? Na ramię da się założyć?

Jest zielona
jest pojemna, więc można coś tam sobie więcej napchać. Nie da się, ma za krótkie rączki

Cytat:
Widać Bardzo ładna torebka - fason i wielkość świetne Szkoda tyko że tak mało kolorów Białych torebek nie noszę a ta zieleń - nie jestem pewna czy nie jest zbyt "jaskrawa" Może ktoś się skusi na zieloną Sissi i pokaże nam zdjęcia ?
To dobrze jak widać
Stary 2010-03-27, 11:45   #1647
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Ona zawsze się zarzekała, że nie chce być taka jak moja babcia. Moja babcia zawsze faworyzowała brata mojej mamy. Zawsze moja mama to była ta zła i zawsze musiała sobie sama radzić. Mój wujek do tej pory mieszka z babcią - a ma 53 lata.

I ja tutaj widzę ten sam mechanizm. Ja jestem ta zła. Po prostu zawsze tak było. Zawsze mama więcej czasu poświęcała jemu niż mi, on miał korepetycje ze wszystkich przedmiotów, a ja z niczego nie musiałam ich brać bo jakoś sobie zawsze w liceum poradziłam.
Najlepsze było jak byłam w klasie maturalnej. Mój angielski był na poziomie no ... beznadziejnym bo nigdy nie rozmawiałam po angielsku, nigdy nie pisałam listów, notatek, znałam bardzo mało słów. Miałam angielski przez 7 miesięcy bo wiedziałam, że inaczej go nie zdam. I co ? ... przychodzi matura, a tu z ustnego dostałam 15 pkt ! .... jaaa ? byłam w totalnym szoku bo nawet moja nauczycielka od angielskiego szacowała, że dostanę z 10/12. Powiedziałam jej - była zadowolona, a przed pójściem nastudia mi powiedziała, że beznadziejnie zdałam angielski i córka koleżanki zdała lepiej..... to już jest chore bo mimo jej gadania byłam z siebie dumna - pierwszy raz chyba ! (pisemny 76 %) ....
Dodam jeszcze, że syneczek w ogóle języka nie potrafi i jakoś żadnego złego słowa nie usłyszał. Na maturze mimo, że miał korki przez 4 lata po 2 godziny w tygodniu miał 2 ... i co ? i nic ... i tak jest najlepszy
Iduś nie możesz się tym przejmować, wiem że to bardzo trudne ale to Ty na tym najwięcej cierpisz ... Postaraj się to "olewać" - po prostu ze swoich problemów wygadaj się zawsze komuś życzliwemu - Tż-towi lub przyjaciółce i zostaw te problemy za sobą ... Inaczej będziesz ciągle przygnębiona i smutna Pamiętaj, że to jest Twoje życie - po studiach pewnie się wyprowadzisz z domu, znajdziesz pracę i wtedy może być tak że relację z mamą się poprawią bo po prostu za Tobą zatęskni
A co do brata - to mama robi mu największą szkodę, bo tak jak piszesz nie jest wogóle samodzielny, nie potrafi sam nic zrobić, nie ma pracy ... Przykre to ale może zostać starym kawalerem i mieszkać cały czas z mamą
Tobie życzę żebyś była szczęśliwa i cieszyła się wszystkimi swoimi sukcesami Nie warto się zadręczać i przejmować - szkoda życia
Stary 2010-03-27, 11:47   #1648
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Ja także to obserwuje. Przykład? Chociażby babcia. Co nas odwiedzi to: jak tam (tu pada zdrobniałe imię mojego starszego brata)?, co tam u niego? Jak wychodzi to też zawsze: do widzenia (tu znów zdrobniałe imię), tak jakby mnie w ogóle nie było

Dziewczyny jak przyjdzie moja allegrowa chanelka to dać zdjęcia? Czy teraz tylko etorebkowa robi furorę? Jest na pewno większa niż ta, którą ja zamówiłam. Zobaczymy czy nie będę żałowała, że nie poczekałam paru dni
Dokładnie Mam wiele okazji żeby to obserwować, bo w mojej rodzinie jest przewaga mężczyzn. Niedługo święta, więc znowu będzie to samo W każde święta po kościele przychodzimy do babci ( ja do kościoła prawie nie chodze, więc u babci jestem wcześniej i staram się wszystko przygotować). Wchodzi cała rodzina, stół zastawiony przysmakami, ale najpierw jemy coś na ciepło. I co? Oczywiście moja babcia dyryguje w kuchni i tylko słychać: szybko, bo chłopy głodne. No to co, że są głodni? Bez przesady, każdy jest głodny, z resztą można poczekać chyba te pare minut. Ale oczywiście nie, oni muszą dostać jeść najszybciej, bo jeszcze im się coś stanie No ludzie Już pomijam to, że w mojej rodzinie mężczyźni traktowani są jak święte krowy i nic nie robią, a jak coś powiem, że może by mój ojciec łaskawie pozmywał skoro cały dzień siedzi sam w domu i tylko on brudzi, to jest wojna Bo on nie lubi tego robić, a ktoś się pyta czy ja to lubię? eh, zostali tak nauczeni i tyle a teraz trzeba się z nimi męczyć. Ja to w ogóle sobie nie wyobrażam tego, nie chcę czegoś takiego w moim domu w przyszłości.
Przepraszam za off top, ale takie frustracje nasilają mi się przed świętami, kiedy to żeńska część mojej rodziny zasuwa od rana do nocy, a męska rozwala tyłek przed TV.

Wrzuć zdjęcia koniecznie

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 11:56   #1649
a*a*a*
Ania

Cytat:
też wolałabym ją w innym kolorze, ale już nie będe wymieniała, biała też się przyda...szkoda że tylko na lato

no niestety na ramie nie wejdzie tylko do ręki. A4 mieści i jeszcze miejsce zostaje. Powiem Ci, że nawet nie jest źle na długim pasku, nic tam przynajmniej nie zauważyłam żeby gorzej wyglądała

jest pojemna, więc można coś tam sobie więcej napchać. Nie da się, ma za krótkie rączki
A mogę mieć do Ciebie prośbę żebyś w wolnej chwili zrobiła zdjęcie jak wygląda na długim pasku taka przewieszona przez ramię? Nie musi być teraz
Stary 2010-03-27, 12:01   #1650
bejbi19
BAN stały

GG do bejbi19

Cytat:

...
To ja jeszcze poczekam na zdjęcia na zgięciu łokcia i jak będzie fajnie wyglądała to klikam
bejbi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości