Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-27, 14:28   #2251
mroweczka21
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Hej dziewczyny słyszałam dziś taka opinię że sukienki które są szyte do salonu na manekina są bardzo dobrze uszyte a te które odbierają PMki to sie rozłażą w szwach..najbardziej w Paryżance i Ms Modzie.. i Panie umawiają żeby tak żeby sukienki odbierać tydzień przed ślubem i nie móc poprawiać.. nie wyobrażam sobie że odbieram sukienkę a tu ozdoby nie doszyte i nitki sterczą i coś się fałduje.. podobno nie jedna taka opinia krąży wsród matek które wydały już córki za mąż.. słyszałyście takie opinie??
Stary 2010-03-27, 15:18   #2252
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroweczka21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny słyszałam dziś taka opinię że sukienki które są szyte do salonu na manekina są bardzo dobrze uszyte a te które odbierają PMki to sie rozłażą w szwach..najbardziej w Paryżance i Ms Modzie.. i Panie umawiają żeby tak żeby sukienki odbierać tydzień przed ślubem i nie móc poprawiać.. nie wyobrażam sobie że odbieram sukienkę a tu ozdoby nie doszyte i nitki sterczą i coś się fałduje.. podobno nie jedna taka opinia krąży wsród matek które wydały już córki za mąż.. słyszałyście takie opinie??
Nie spotkałam sie z taką opinią, ale co do terminów odbioru - moja znajoma w Paryżance odbierała sukienkę dzień przed weselem i choc była ciut ciasna nie było juz czasu na poprawki, inna PM swoją sukienkę z MS Mody strasznie zmasakrowała w tańcu - urwała jej sie koronka (ale to chyba wina deptajacych tancerzy), a potem wyszła fiszbina z halki - cieżko powiedzieć czy to słabo uszyta sukienka, czy tylko żywiołowa PM - ale przynajmniej sie dziewczyna wybawiła, sukienka i tak do szafy. Jednak za nim zaplacimy całość trzeba sobie po prostu porządnie obejrzec sukienkę i być upierdliwym do bólu, jelsi coś jest nie tak, w końcu nie płacimy za to 5 ZŁ!

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-27 o 15:20
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 16:22   #2253
moniiikaaa89
Rozeznanie

Dziewczyny jak tam po dzisiejszym kursie? Zadowolone? Ja mialam isc teraz, ale niestety jestem chora i nie moglam
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 16:58   #2254
sjoanna
Zakorzenienie

Ja też się wybierałam ale jestem chora więc zobaczymy się chyba za miesiąc

Jeśli chodzi o sukienki. Jesteśmy tak rozemocjonowane szukaniem, przymierzaniem i wybieraniem tych najpiękniejszych że chciałybyśmy aby były perfekcyjne.
Może ktoś bardziej doświadczony - np ubiegłoroczne PM-ki mogą dać nam parę rad na co zwracać uwagę podczas przymiarek i odbierania gotowych sukni?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 17:15   #2255
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Co do szpitali to zgadzam się ze niektórzy wielcy lekarze mają znieczulicę.... byłam na czarnowie miesiąc na praktykach i mi się szkoda robiło tych ludzi....

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 17:21   #2256
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniiikaaa89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam po dzisiejszym kursie? Zadowolone? Ja mialam isc teraz, ale niestety jestem chora i nie moglam
No coż, ksiądz Jan bardzo fajny człowiek, a reszta troszkę przynudzała.... Dużo było osób, byłam tym zaskoczona ogólnie było ok, choć można było w niektórych momentach usnąć. Najbardziej podobało mi się jak ksiądz wziął nas do Kościoła i pokazał jak będzie wyglądać ślub. Kurs skończył się po 14 godzinie.
Stary 2010-03-27, 17:54   #2257
srubka87
Zadomowienie

Ja nie wierze w to, że sukienki na manekina są szyte lepiej niż inne.Mnie panie przy zamawianiu sukni zapytały kiedy chcę odebrać suknię, ile przed ślubem...powiedziałam, że kilka dni wcześniej(no bo gdzie ja ją będę trzymała), one powiedziały, że to b. dobrze, bo jeszcze tydzień przed radzą przyjść na przymiarkę, bo często zdarza się, że PM chudnie przed ślubem i trzeba nieco poprawić suknię tu i tam.
Na ilu bym weselach nie była to na każdym coś się dzieje z suknią PM, ale to wynika z tego, że albo ktoś nadepnie, albo ciocia obcasem rozerwie koronkę itd. nie czarujmy się,przy takich tańcach całonocnych suknia ma prawo się uszkodzić tu i tam Jak byłam na studniówce w długiej sukni to zdarzyło mi się przy wchodzeniu po schodach podczas poloneza, że dziewczyna za mną nadepnęła mi...na szczęście nic się nie stało, ale inni mieli poniszczone suknie. Dlatego na wesela zawsze wybieram coś krótkiego bo to wygodne i praktyczne.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-27 o 17:57
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 18:30   #2258
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
No coż, ksiądz Jan bardzo fajny człowiek, a reszta troszkę przynudzała.... Dużo było osób, byłam tym zaskoczona ogólnie było ok, choć można było w niektórych momentach usnąć. Najbardziej podobało mi się jak ksiądz wziął nas do Kościoła i pokazał jak będzie wyglądać ślub. Kurs skończył się po 14 godzinie.
Widzę że mamy identyczne zdanie też dzisiaj byliśmy. Ksiądz Jan jest świetny, podobało nam się też jak na koniec gdy ks. Adam przynudzał otworzył drzwi i dał sygnał żeby już kończył. A ludzi to faktycznie było sporo.
Stary 2010-03-27, 19:42   #2259
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Widzę że mamy identyczne zdanie też dzisiaj byliśmy. Ksiądz Jan jest świetny, podobało nam się też jak na koniec gdy ks. Adam przynudzał otworzył drzwi i dał sygnał żeby już kończył. A ludzi to faktycznie było sporo.
My też dziś dotarliśmy na Karczówkę mimo że spaliśmy 4godz i wstaliśmy o 6 rano(no bo trzeba było trochę porozmawiac z Tż i przypomniec sobie jak to jest we dwoje...)! Ksiądz Jan to po prostu prze- wspaniały, pogodny człowiek. Jak mówił to czas jakoś tak szybciej płynął... czego niestety nie mogę powiedziec o ks. Adamie. Owszem starał się, ale nie za bardzo mu szło... Jeśli ktoś chce przekazac informacje to nie może mówic jednym tonem głosu bo słuchacze najzwyczajniej usypiają!!! Bardzo mi się podobał wykład ks. Jana w kościele na temat samej ceremonii. No przyznawac się dziewczynki która dzisiaj była i która mnie zidentyfikowała???
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 19:59   #2260
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Ja mam dla Was jedną radę-przy przymiarce ruszajcie się-nie stójcie. Kucajcie,siadajcie,chodźc ie. To jest bardzo ważne. Poskaczcie trochę,zobaczcie,czy nie spada to tu,to tam. I nie prawda,że kiecka jest gorzej uszyta. Moja się trzymała super-oczywiście logiczne jest to,że po całej nocy,tiul u dołu mi się oberwał. Ale jak 3/4 nocy miałam do czynienia z nieumiejącymi tańczyc panami,którzy są porządnie wstawieni to się nie ma co dziwic. Nawet miałam gałąź z wiejskiego stołu między halkami.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 20:08   #2261
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
My też dziś dotarliśmy na Karczówkę mimo że spaliśmy 4godz i wstaliśmy o 6 rano(no bo trzeba było trochę porozmawiac z Tż i przypomniec sobie jak to jest we dwoje...)! Ksiądz Jan to po prostu prze- wspaniały, pogodny człowiek. Jak mówił to czas jakoś tak szybciej płynął... czego niestety nie mogę powiedziec o ks. Adamie. Owszem starał się, ale nie za bardzo mu szło... Jeśli ktoś chce przekazac informacje to nie może mówic jednym tonem głosu bo słuchacze najzwyczajniej usypiają!!! Bardzo mi się podobał wykład ks. Jana w kościele na temat samej ceremonii. No przyznawac się dziewczynki która dzisiaj była i która mnie zidentyfikowała???
Tak sie zastanawiam czy nie siedziałaś niedaleko mnie, naprzeciwko drzwi pod oknem niedaleko końca stołu ?

Co do ks Adama to mówił ciekawie ale właśnie strasznie monotonie.
Stary 2010-03-27, 20:31   #2262
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Tak sie zastanawiam czy nie siedziałaś niedaleko mnie, naprzeciwko drzwi pod oknem niedaleko końca stołu ?

Co do ks Adama to mówił ciekawie ale właśnie strasznie monotonie.
He he ja siedziałam tyłem do drzwi którymi wychodziliśmy wieszac kurtki, bliżej stołu z napojami. Dokładnie to byłam w czarnym sztruksowym żakiecie i czerwonej bluzce.
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 20:54   #2263
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
He he ja siedziałam tyłem do drzwi którymi wychodziliśmy wieszac kurtki, bliżej stołu z napojami. Dokładnie to byłam w czarnym sztruksowym żakiecie i czerwonej bluzce.
No to nie zgadłam.
A tak się rozglądałam i zastanawiałam które to Wizażanki a mój TŻ na to że pewnie 1/4 to z Wizazu.

Ja siedziałam u szczytu stołu właśnie od strony okien. Bo troszkę później zawitaliśmy i tylko tam mogliśmy postawić krzesła.
Stary 2010-03-27, 21:48   #2264
justynao
Raczkowanie

Czesc dziewczyny ja tez dzis bylam na tym kursie i podzielam wasze uwagi
madziastanczyk hmmm tez probowalam cie namierzyc ale w czerwonej bluzce,,,?? nie widzialam

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

a dziewczyny czy moze ktos zapytał ksiedza gdzie ewentualnie mozna zrobic poradnie?
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 21:53   #2265
BLACKrose24
Raczkowanie

GG do BLACKrose24

Dziękuje dziewczyny za opinie odnośnie Kościuszki ... mam nadzieje że wszystko będzie oki ....
bo jak nie to ich tam

Razem od : 11.03.2008
Zaręczyny : 31.08.2008
Ślub cywilny : 14.02.2009
Ślub kościelny : 10.09.2011

BLACKrose24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 10:09   #2266
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
No to nie zgadłam.
A tak się rozglądałam i zastanawiałam które to Wizażanki a mój TŻ na to że pewnie 1/4 to z Wizazu.

Ja siedziałam u szczytu stołu właśnie od strony okien. Bo troszkę później zawitaliśmy i tylko tam mogliśmy postawić krzesła.
Haha ja też siedziałam na szczycie stołu tylko tego koło drzwi, taka blondynka w szarym sweterku Mój TŻ miał takie samo podejście jak twój najlepiej trzeba było umówić się w konkretnym miejscu i zrobić zjazd wizażu
No nic kochane lecę na spacer, nie mam zamiaru siedzieć w domu w tak piękny dzień buziaki., miłego dnia.
Stary 2010-03-28, 11:28   #2267
aga_o2021
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Też mam wesele w Eliocie, Byłam tam 3 razy na weselach, za każdym razem było świetnie, a jesli o opinie chodzi, to nie znajdziie sie sali która nie bedzie miała negatywów. poza tym, w większość na forach wypowiadają sie Ci którzy są niezadowoleni, chcą wyrazic swoje zdanie bo są żli....natomiast Ci którzy się nie odzywają po prostu nie mieli zastrzezen

wiewi, ile wczesniej musimy zarezerwowac pokoje? byłaś juz moze w Eliocie niedawno?
Dziewczynki tez mam wesele w eliocie w tym roku orientujecie się w jakich kolorach jest dekoracja w yum roku w Biesiadniku??
Stary 2010-03-28, 13:04   #2268
srubka87
Zadomowienie

Hello! Właśnie wróciłam z kościoła...nie wiecie co się stało..zakochaliśmy się w głosie Pani, która śpiewała na mszy..Zaśpiewała jedną pieśń podczas komunii i z każdego wycisnęła łzy...Spijrzeliśmy z Tż-em na siebie i wiedzieliśmy, że musi u Nas na ślubie zaśpiewać(choć wcześniej nie planowaliśmy takiej oprawy mszy). Po mszy zapytaliśmy czy mogłaby i ile kosztuje taka usługa i wstępnie się zgodziła... Powiedziała, że mamy zadzwonić jeszcze na początku lipca to nam powie dokładnie czy będzie mogła. Ale jezscze jutro przypomnę jej się, bo caly czas w rozmowie z nami myliła datę i godzinę a tak bardzo bym chciała, żeby się udało. Wiem, że wtedy na bank będę płakała( mój Tż też mówi, że chyba się popłacze jak usłyszy ją na naszym ślubie) , ale będzie to piękne dopełnienie naszego ślubu
Stary 2010-03-28, 13:12   #2269
gosi5
Raczkowanie

srubka87 - fajnie ze wam sie taka śpiewaczka trafiła, na pewno bedzie to piekna oprawa...
nie wiem czy to normalne, ale ja mam aktualnie dosc własnego wesela i wszelkich przygotowań, nic mi sie nie chce już robić, a winietki i zawieszki czekaja na klejenie
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 17:14   #2270
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

srubka87 a jaką cenę Wam powiedziała za śpiewanie na Waszym ślubie?
Stary 2010-03-28, 19:49   #2271
milam
Raczkowanie

Cytat:
madzia to ja! przyznaję się i wiewi też zwróciłaś moją uwagę bo jesteś strasznie podobna do mojej siostry ciotecznej
Stary 2010-03-28, 20:47   #2272
agulack
Raczkowanie

Styczniowe odpisali odnośnie sesji poślubnej. O 100 zł drożej niż Zimmer i o połowę zdjęć mniej. Myślę że zdecydujemy się na Zimmera.

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:22   #2273
oliffka2
Raczkowanie

My mamy Wiktora Taszlowa tylko nie powiem wam dokladnie ile placimy, bo umowa u TŻ ;/ chyba cos kolo 2000 bez pleneru
Stary 2010-03-29, 08:34   #2274
Emir1994
Zakorzenienie

Jestem pierwszy dzisiaj

To się pożalę zagipsowali mnie(od kostki po pachwinę) zwichnąłem rzepkę kolanową.
Pojechałem do Krakowa na szkolenie z edycji zdjęć i chciałem przy tej okazji umówić się z kumplem na piwo ale zamiast na piwo namówił mnie na piłkę halową. Wszedłem na boisko bez rozgrzewki i po 2 min. leżałem jak kłoda. Jedyny plus to że poczułem jak to jest być na haju dostałem 100 fentanylu(karetka) i 100 tramalu(szpital) w żyłę
Miałem szczęście bo była możliwość złamania lub zerwania wiązadeł a wtedy 6 mc wyjętych z życiorysu.

Na szkoleniu byłem o kulasach
Co byście powiedziały gdyby fotograf na Wasze wesele przyszedł o 1 kuli?

Mi na szczęście gips zdejmą przed 1 zleceniem(10 kwietnia) właściwie nie gips tylko stabilizator. W tym tygodniu mają mi zdjąć gips i włożyć nogę w stabilizator.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:52   #2275
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Emir1994, ja mam taką malutką prośbę, przed moim weselem pilnuj się :P

Masz szczęście
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:56   #2276
Lowczyni
Zakorzenienie

Emir1994 ja na pewno nie miałabym nic przeciwko,. nieszczęścia chodzą po ludziach (a bardziej bezmyślność). Zona powinna dać ci nieźle w tyłek iść na piłkę halową bez rozgrzewki, ręce opadają
Radzę Ci w trakcie tych 2 tygodni ćwiczyć mięśnie nogi, najlepiej ćwiczenia izometryczne, o wiele szybciej wrócisz do zdrowia i oczywiście chodzenie o kuli (jeśli wogóle możesz się poruszać) po stronie zdrowej nogi.
Stary 2010-03-29, 09:02   #2277
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Jestem pierwszy dzisiaj

To się pożalę zagipsowali mnie(od kostki po pachwinę) zwichnąłem rzepkę kolanową.
Pojechałem do Krakowa na szkolenie z edycji zdjęć i chciałem przy tej okazji umówić się z kumplem na piwo ale zamiast na piwo namówił mnie na piłkę halową. Wszedłem na boisko bez rozgrzewki i po 2 min. leżałem jak kłoda. Jedyny plus to że poczułem jak to jest być na haju dostałem 100 fentanylu(karetka) i 100 tramalu(szpital) w żyłę
Miałem szczęście bo była możliwość złamania lub zerwania wiązadeł a wtedy 6 mc wyjętych z życiorysu.

Na szkoleniu byłem o kulasach
Co byście powiedziały gdyby fotograf na Wasze wesele przyszedł o 1 kuli?

Mi na szczęście gips zdejmą przed 1 zleceniem(10 kwietnia) właściwie nie gips tylko stabilizator. W tym tygodniu mają mi zdjąć gips i włożyć nogę w stabilizator.
Jako przyszłą żona piłkarza gratuluję braku wyobraźni...
a co do fotografowania o kulach... jesli tylko fotograf bylby w stanie dokicac za mna i TZ w wazne dla nas momenty .. bez robienia zbednego zamieszania to ja nie widze przeszkód.. ale ... nawet z moja bujna wyobraznia.. jest to malo prawdopodbne... wiec chlopaku modl siezeby Ci ten stabilizator pomogl bo stracisz bardzo wiele... Co innego gdyby to byla kostka albo bo wiem.. achilles ale kolano.. jestes unieruchomiony beznadziejnie
Stary 2010-03-29, 09:06   #2278
mysiaedysia
Raczkowanie

Dziewczyny napiszcie ile przed slubem macie pierwsza przymiarke sukni? Pytam szczegolnie te dziewczyny, ktore zamawiaja suknie w salonie Paryzanka.
Moze zle zapamietalam, ale wydaje mi sie, ze pani mowila mi, ze przymiarka bedzie 2 tyg przed slubem... Zaznaczam, ze mam slub w sierpniu a wiec w sezonie.
Czy to nie za pozno?
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:23   #2279
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Jako przyszłą żona piłkarza gratuluję braku wyobraźni...
a co do fotografowania o kulach... jesli tylko fotograf bylby w stanie dokicac za mna i TZ w wazne dla nas momenty .. bez robienia zbednego zamieszania to ja nie widze przeszkód.. ale ... nawet z moja bujna wyobraznia.. jest to malo prawdopodbne... wiec chlopaku modl siezeby Ci ten stabilizator pomogl bo stracisz bardzo wiele... Co innego gdyby to byla kostka albo bo wiem.. achilles ale kolano.. jestes unieruchomiony beznadziejnie
Spoko, mój przyjaciel jest trenerem ekstraklasy.Kiedyś nawet miałem epizod bycia kierownikiem drużyny Cracovii(zastępstwo) więc mogę powiedzieć, że zawodnicy mają znacznie mniej wyobraźni szczególnie jak "gwiazdorzą"
Zwichnięcie rzepki to nic groźnego zdaniem lekarza ale wolałem to z kumplem skonsultować i potwierdził

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Emir1994 ja na pewno nie miałabym nic przeciwko,. nieszczęścia chodzą po ludziach (a bardziej bezmyślność).iść na piłkę halową bez rozgrzewki, ręce opadają Zona powinna dać ci nieźle w tyłek
Radzę Ci w trakcie tych 2 tygodni ćwiczyć mięśnie nogi, najlepiej ćwiczenia izometryczne, o wiele szybciej wrócisz do zdrowia i oczywiście chodzenie o kuli (jeśli wogóle możesz się poruszać) po stronie zdrowej nogi.
Bo się ponad 1 h spóźniłem musiałem córkę uśpić a potem szkoły nie mogłem znaleźć. Chłopaki mnie poganiały żebym wchodził bo szkoda czasu. I jakoś tak miałem grać na bramce żeby się rozgrzać ale mnie do ataku wysłali
Na krótkich dystansach to nawet bez kuli przykuśtykam i oprócz tego ćwiczę(napinam) mięśnie bo gips na nic innego nie pozwala.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-03-29 o 09:33
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:44   #2280
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie ile przed slubem macie pierwsza przymiarke sukni? Pytam szczegolnie te dziewczyny, ktore zamawiaja suknie w salonie Paryzanka.
Moze zle zapamietalam, ale wydaje mi sie, ze pani mowila mi, ze przymiarka bedzie 2 tyg przed slubem... Zaznaczam, ze mam slub w sierpniu a wiec w sezonie.
Czy to nie za pozno?
Ja zamawiałam suknie w Paryżance i pierwszą przymiarkę mam mieć na początku maja(ślub 26 czerwca), także chyba źle zapamiętałaś

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości