|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
tełoretycznie
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
A tu, jak zwykle w weekendy, pustawo...
Umyłam sedes (dziewczyny, czym Wy myjecie? Domestos to chyba nie jest najlepszy przyjaciel ciężarnych? ), ostrzygłam męża, poodkurzałam po strzyżeniu i chyba niedługo będę się wybierać do łózka. Zmęczona jakaś jestem i głowa mnie pobolewa, a na dodatek śpimy dziś godzinę krócej ![]() Dobrej nocy więc życzę i znikam
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
![]() Ale miałam dziś dzień leniwy, obijaliśmy się z mężem za wszystkie czasy ![]() Dziewczyny, bardzo dziękuję za komplementy dotyczące brzuszka, aż się zarumieniłam Obejrzałam wszystkie domki, które wkleiłyście i normalnie mnie kusicie, nieszczęsną, bo tez mi się marzy domek, a dopiero co kupiliśmy mieszkanie Tity, jeszcze jest nadzieja, plamienie tez miałam w dniu @, a już w ciąży byłam. Ciągle trzymam kciuki Kretencjo, myję kibelek cały czas Domestosem i mały dobrze się rozwija, mi akurat zapach nie przeszkadzał. A co do objawów - pamiętasz, jak ja narzekałam, że nie mam? I zostałam pokarana Scio, na weterankach w tym roku już dwie z policystycznymi jajnikami zaszły Miłego wieczoru, oby pogoda jutro była ładniejsza
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, super domki!
Scio, 3mam kciuki! Weronia, za Ciebie również! ![]() Starlet, oczywiście, że nie wyrzucimy, co więcej - masz do nas zaglądać regularnie, a staranek nie przekładaj zbyt długo .Kretencjo, postaraj się cieszyć tą ciążą, Ty tyle się martwisz... Tity, i jak na uczelni? Aldi, jaka ona słodka!! Hej laseczki. Ja wczoraj wzięłam się za wiosenne porządku, umyłam okna, uprałam i wyprasowałam firany, które później powiesił TŻet, posprzątałam na balkonie itd. Potem korkowałam, a po korkach wybraliśmy się na pokaz slajdów/wernisaż fotografii 'Rumunia w obiektywie - bardzo fajny! A dziś, jak zwykle w sobotę, ruszyliśmy w miasto, gdzie TŻet popełnił kardynalny błąd - zabrał mnie do księgarni, empiku i antykwariatu. I mam.... 11 nowych książek . TŻet dokupił jeszcze kilka i kupił też grę - jenga, może znacie? A na zakończenie udanych łowów poszliśmy na naleśniki . Także kaska na ciuchy i kosmetyczkę poszła się bujać. Podobnie chyba filmy, które zgromadziłam na swoim PCecie (polowałam ostatnio na kino azjatyckie). Mam teraz przykazanie od TŻeta: czytaj! (również dlatego, że wypożyczam już w bibliotece książki na jego konto - na swoim mam full ).I jeszcze jedna dobra wiadomość - wygląda na to, że jedna sprawa teściów - o podział już za nami Idę czytać .Miłego weekendu!
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś dzień zaczęliśmy leniwie... W południe zabraliśmy się za porządki... Potem obiadek i ciacho... A ok 18 nawał goście - brat Tz-a z rodziną (ich zapraszał Tz rano) i moja siostra z mężem i córką (zadzwonili, że przyjadą bo mają problem z kompem) Siostra pojechała dopiero po 22 i jestem padnięta... Ogarnęłam szybciutko chatkę i pod prysznic (ze strzyżeniem a to w 8mc już trwaaaa) i już prawie północ. Rano muszę Tz-a zawieźć do pracy a dziś godzinę krócej śpimy
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kretencjo, nie obraź się, ale widzę, ze popadasz w paranoje, rozumiem, ze po tylu miesiącach czekania tak jest. (sama się tego boję), ale staraj się żyć normalnie. |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny,
Zgadzam się, że przesadzam ![]() Ale naprawdę tak bardzo się boję, że coś pójdzie nie tak. Że ta wyczekana ciąża okaże się nieprawdą, że w jakiś głupi sposób ją stracę... Myślę, że trochę się uspokoję, jak lekarz powie, że wszystko idzie dobrze... Zastanawia mnie ciągle wydzielina - bardzo niewielka ilość, ale jest żółtawa albo żółtawo-beżowa, raczej nie ma nieprzyjemnego zapachu. Więc tym bardziej się cieszę, że mnie lekarz za dwa dni obejrzy, żeby wykluczyć jakiś stan zapalny... Pogoda dziś w Łodzi piękna, ale ma padać podobno potem. Jedziemy na obiad do Rodziców, na razie nic nie będziemy mówić, chcę poczekać na "po lekarzu". A wieczorem przyjadą do nas przyjaciele, przywieźć zaproszenie na swój ślub
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda faktycznie cudowna w Łodzi... na 11.30 do Kościoła idziemy z TŻ , później pewnie obiad i może do lasu?
no i o 17 jedziemy do mojego chrzestnego dać zaproszenie..![]() kretencja a kiedy mają ślub? Miłego dnia
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, 22 maja. Ciekawe, czy już będzie coś po mnie widać
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo ja doskonale Cię rozumiem, jak się długo czeka na ciąże i w końcu się udaję, to potem strach cokolwiek zrobić, żeby tego nie utracić. Kochana będzie dobrze
A my dziś idziemy na chrzciny
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
scio te cele , które masz w podpisie się ruszają coś do przodu
? z ciekawości pytam
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale od poniedziałku ruszam od nowa.
|
|
|
|
|
#3104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sloneczko555xxx;181 60582 z przytulania nici bo TZ po pracy zmęczony już chrapie..... i jak ja mam zostać mamą ???
[/QUOTE]proponuję gwałt na śpiacym mężu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kretencja ty sie objawami nie martw bo masz jeszcze na nie czas A KAŻDA CIĄŻA JEST INNA. Cytat:
Cytat:
Poza tym dużo nie czytam tak naprawdę.U mnie od rana pogoda pochmurna, ale chyba jeszcze nie padało, chociaż na słońce to pewnie nie ma co liczyć. Wyciagam dziś męża do galerii poszukać prezentów dla dzieciaczków na święta i moze jeszcze buty pooglądam, moze jakieś letnie już póki są rozmiary. Potem do koscioła, do teściów na kawę i na takie przedstawienie misterium meki Pańskiej (na świeżym powietrzu), mam nadzieję, ze nie będzie lało i wiało.
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Abz jasne, nawet jest to wskazane. Gdzie wyczytałam, ze ok. 40 % kobiet z PCO zachodzi w ciąże sama z siebie.
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja ja zawsze wlewam domestos i cif, zostawiam na 30 min,splukuje i pozniej myje juz tylko cifem.
Scio ma racje - postaraj sie zyc normalnie Virginia Scio mam nadzieje,ze bedziesz w tych 40% Ostatnio bedac z Lu na spacerku, w 5 min kupilam sukienke (lacznie z przymierzaniem ).Oczywiscie ze sklepu wychodzilysmy juz z orkiestra Lu strasznie nie lubi jak jest na spacerku,a wozek dluzsza chwilke stoi w miejscu.Swoja droga ciekawe skad ona to wie przez sen ?! ![]() U mnie pogoda nieco ladniejsza niz wczoraj,ale nadal nie zacheca do spaceru.Nie wiem czy dzis wyjdziemy |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też używam cifu, domestosa, breffa... Na początku Tz mył wc ale potem jakoś znów ja zaczęłam to robić...
Dziewczyny, napiszcie jakie macie pralki i jakie są ich plusy i minusy Na co zwracać uwagę? Chcę kupić i to chyba jeszcze w tym tyg, stara jeszcze działa ale pewnie długo już nie pochodzi... Jednego jestem na razie pewna że musi być ładowana od góry... No i cena przyzwoita, ale z resztą to jestem w lesie...
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki
u mnie pogoda jak na razie fajna....... a co do gwałtu na mężu to raczej na się do tego nie naddaję
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoja Lu to bardzo sptytna dziewczyna od razu wyczuwa kiedy mama przestaje hustac wózeczkiem Ja dziś byłam na 11:30 w kościele a że probosz prowadzil msze to tak tuż przed 13 skończył Potem się trochę przespacerowałam i jak tylko pojwiłam się w domku Myk kopmuter i na Wizaż normalnie jakiś nałóg
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczynki
Ja tez wczoraj tak porządnie posprzątałam, łącznie z umyciem okien itd. a dziś dopiero wieczorem idę do kościoła, jeszcze muszę trochę popracować teraz po południu, bo do południa się leniłam ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Jaka czarna chmura nadeszła, chyba zaraz lunie deszcz i nigdzie nie wyjdę
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze Wam powiem jak poszłam robić test to czekałam na pojawienie się I kreski bo na nic więcej nie liczyłam. A tu taka mega niespodzianka... Do czyszczenia WC używam Domestosu lub Merida Super Sanitin (w przeźroczystej butelce różowy płyn). A tak w ogóle to witam wszystkich
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ah to piękne zakupy zrobiłaś. Widzę, że pochłaniasz książki...mi jakoś zapał zniknął odkąd studiuję....wstyd normalnie. A na uczelni dobrze, napisaliśmy dzisiejszą kartkówkę i teraz mamy spokój na miesiąc od uczelni aldii uśmiałam się z orkiestry Lu jeszcze parę lat i nie będzie chciała wychodzić z takiego sklepu Cytat:
![]() Wczoraj zmieniliśmy sobie wieczorem czas na komórkach, budzik męża zadzwonił....ciemno....ok azało się, że telefon sam się przestawia i w końcu wstaliśmy o 4 rano ![]() Scio możesz mi wpisać @ 28.03. |
||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.U mnie dziś niedziela jak niedziela. Wstaliśmy późno (biorąc pod uwagę przestawienie czasu), coś tam porobiliśmy i zaraz wybraliśmy się do rodziców. Potem jeszcze wyciągnęłam ich na spacer i poszłam z mamą do kościoła na 16. A potem przez 2 godz. pakowałam książki na w/w wymianki ![]() . Teraz piszę do Was i zaraz śmigam chyba coś obejrzeć (mam kilka fajnych filmów na kompie) albo poczytać.Jutro od rana lecę na pocztę, do energetyki opłacić nasz rachunek - gigant , na basen a od 13 zaczynam korki i potem kursy do 20. Nie wiem czy i kiedy do Was jutro zajrzę.A w ogóle to bolą mnie ręce i nie wiem od czego - albo od nordica (bo dziś z rodzicami chodziłam z kijkami) albo od tego pakowania, ale chyba nie... . A może dopiero porządki dają o sobie znać? Ja chwilowo przystopowałam, zostało tego jeszcze trochę, ale to w zasadzie raczej dla TŻeta niż dla mnie No i tyle ode mnie. Zmykam, miłego wieczorku!
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aldi dziękuje heloł Właśnie wróciliśmy z chrzcin. Malutka słodziutka, wynosiłam się ją ![]() Ale przejadłam się jak cholera, ale jedzonko było pyszne, ze też głupia musiałam tyle zjeść A Julka super grzeczna, w kościele w ogóle nie płakała, do wszytskich się garnęła. |
|||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pralkę ładowaną od przodu, tylko cienką - 45 cm, bo szczerze mówiąc nie potrafiłam się przyzwyczaić do takiej ładowanej od góry - miałam taką na mieszkaniu studenckim. Jestem bardzo zadowolona - opcja "szybkie pranie" jest szalenie przydatna
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
ja najczęściej używam opcji szybkiego prania - ustawienie prania na super - czyli tylko lekko zabrudzone... z dodatkowym płukaniem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

!
), ostrzygłam męża, poodkurzałam po strzyżeniu i chyba niedługo będę się wybierać do łózka. Zmęczona jakaś jestem i głowa mnie pobolewa, a na dodatek śpimy dziś godzinę krócej 
.
. TŻet dokupił jeszcze kilka i kupił też grę - jenga, może znacie? A na zakończenie udanych łowów poszliśmy na naleśniki
. Także kaska na ciuchy i kosmetyczkę poszła się bujać. Podobnie chyba filmy, które zgromadziłam na swoim PCecie (polowałam ostatnio na kino azjatyckie). Mam teraz przykazanie od TŻeta: czytaj!
).

dać zaproszenie..

[/QUOTE]
Na co zwracać uwagę? Chcę kupić i to chyba jeszcze w tym tyg, stara jeszcze działa ale pewnie długo już nie pochodzi... Jednego jestem na razie pewna że musi być ładowana od góry... No i cena przyzwoita, ale z resztą to jestem w lesie...

. A może dopiero porządki dają o sobie znać? Ja chwilowo przystopowałam, zostało tego jeszcze trochę, ale to w zasadzie raczej dla TŻeta niż dla mnie