|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
U mnie to jest w ogóle wszystko otwarte, bo mam koleżankę, która ma zamiar studiować tam gdzie ja... no i tak sobie planowałyśmy ostatnio co i jak, no i gdybyśmy razem się dostały to mogłybyśmy ewentualnie czegoś szukać do wynajęcia, albo razem do tego akademika (a tak chcemy), bo wątpię czy sama bym pobiegła do DS. No, ale matura i życie wszystko zweryfikuje .Eee, jak ktoś się bawi całą noc i wraca dopiero nad ranem - żaden problem . Akurat można przyjść na otwarcie .
Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 18:50 |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
) .. ale chciałabym coś bliżej swojej potencjalnej uczelni, dzisiaj nawet już z Kamilą (Reg) rozmawiałyśmy na ten temat
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wynajmuj. W Krakowie są po.je.bani ludzie to co robią tym biednym studentom to masakra, zdzierają mnóstwo kasy za byle co.Polecam miasteczko AGH ![]() ---- PIERWSZY MILION! |
|
|
|
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
Milion, milion
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak reszta pytań, bo nie widziałam całego odcinka.. ale pytanie za milion po prostu... ach, szkoda gadać. chyba każdy, nawet ktoś, kto się muzyką nie interesuje, znałby odpowiedź na to pytanie ![]() przecież dwa lata temu tak głośno o Czesławie było, ze to nie sposób nie wiedzieć
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jeszcze wspólne wynajęcie z koleżanką, ale też będzie ciężko. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
. Przynajmniej większość . Oprócz wiedzy miał dużo szczęścia.
Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 19:08 |
||
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka mieszka gdzieś w okolicach Rynku w Krk, ma 5 minut piechotą na uczelnię (studiuje historię na UJ), mieszka z dwoma kolegami i płacą po 500zł/os.
nie wiem jakim cudem tak tanio im się udało coś znaleźć.
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
We Wrocławiu ceny mieszkań też są straszne
![]() Akademika bym raczej nie dostała, a szkoda
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
z DS-em zawsze można próbowac.. w sumie jesteśmy w niżu demograficznym, poza tym mija moda na akademiki, coraz więcej osób decyduje się na stancje, gdyż i ceny są porównywalne.. więc może jest szansa?
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już z góry założyłam, że im bliżej rynku tym droższe mieszkania, bo przecież tak jest, więc szukałam gdzieś dalej. A tu jak widać można znaleźć .Moja koleżanka znalazła mieszkanie za 400zł/os. no, ale gdzieś na jakimś zad****. Ja z centrum do głównej uczelni miałabym tramwajem 10 min. A do samego wydziału trochę dalej. Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 19:21 |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czytałam na cke, że tydzień przed egzaminem, a u nas w szkole tak mieszają, że już nie wiadomo
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bibliografię teoretycznie mogę oddać po świętach - 7 kwietnia, i to jest niby ostateczny termin, ale praktycznie ma być gotowa na jutro. Widzę, że co szkoła to inne terminy. Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 19:29 |
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- pokażę wam jak to jest u mnie : Plan prezentacji Temat: Mitologia skandynawska we współczesnej kulturze. Omów zagadnienie na przykładzie wybranych tekstów kultury. I. Wstęp: 1. Omówienie świata w mitologii skandynawskiej. 2. Postawienie tezy, że mitlogia skandynawska inspiruje współczesnych twórców. II. Rozwinięcie: 1. Motyw ragnaröku we fragmencie dźwiękowym Amon Amarth „Twilight of the Thunder God”. 2. Kreacja Jotunhein w powieści Nancy Farmer pt. „Morze Trolli”. 3. Nawiązania do mitów skandynawskich oraz motyw ragnaröku w powieści Marcina Mortki pt. „Ragnarok 1940” . 4. Gra komputerowa Tomb Rider: Underworld jako wizualizacja wydarzeń mitologicznych. III. Wnioski: 1. Różne sposoby realizacji motywu ragnaröku w tekstach współczesnej kultury. 2. Mitologia skandynawska jako inspiracja dla współczesnych twórców. IV. Materiały pomocnicze: prezentacja multimedialna, mapy, zdjęcia. V. Środki dydaktyczne: Komputer z programem Power Point, projektor multimedialny. Bibliografia Temat: Mitologia skandynawska we współczesnej kulturze. Omów zagadnienie na przykładzie wybranych tekstów kultury. I Literatura podmiotu: 1. Amon Amarth: Twilight of the Thunder God. W: Twilight of the Thunder God [płyta CD], Mystic 2008. 2. Farmer Nancy: Morze trolli, Jaguar, Warszawa 2005. 3. Mortka Marcin: Ragnarok 1940, tom I, fabrykasłów, Lublin 2007. II Lietratura przedmiotu: 1. Maciszewski Marcin: Mity skandynawskie, DiG, Warszawa 2004. 2. Margul Tadeusz: Mity z pięciu części świata, Wiedza powszechna, Warszawa 1989. Bogowie skandynawskiej Północy, s.202-223 3. Szrejter Artur: Mitologia Germańska. Opowieści o bogach mroźnej Północy, L&L, Warszawa 2006. GENESIS, s.49-68 4. World of Tomb Rider - Pełny Obraz Wydarzeń [online]. Ostatnia aktualizacja 29.10.2002. [dostęp: 10 lutego 2010]. Dostępny w World Wide Web: http://www.laracroft.pl/tr8/index.html III Środki dydaktyczne: komputer z programem Power Point, projektor multimedialny.
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-03-28 o 19:36 |
||
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie bibliografia niby miała być oddana na miesiąc przed polskim pisemnym, ale z tego co wiem jest przesunięte. Jutro się dopytam - mam nadzieję, że będzie można oddać po Świętach, bo się nie wyrobię.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle, weszłam tu, żeby wam coś pokazać.
obczajcie - idealny kandydat na męża ![]() http://ogloszenia.trojmiasto.pl/spot...gl2393375.html
|
#1307 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle bilet semestralny dla studentów kosztuje 200 zł z kawałkiem na wszystkie linie miejskie i aglomeracyjne, więc jeśli chodzi o kwestie finansowe, to nie stanowi on problemu. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie bym się z nim SPODKAŁA. ![]() (ale czy to ma coś wspólnego ze spodkami? )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() Dawno mnie tutaj nie było, ale to ze względu na brak czasu. Już tak mało czasu zostało, a ja nadal czuję, że nic nie wiem. Ale prezentacje mam przynajmniej prawie gotową. Wybaczcie, iż nie zacytuję ale nie mam na to siły już. ![]() Także odezwę się znowu za jakiś czas
|
|
#1310 | ||||
|
Konto usunięte
|
rzeczywiscie smiesznie to brzmi
na mojego kumpla tak wołają ![]() Cytat:
ciesz się ciesz i oddaj go nam Cytat:
Cytat:
zapomniałam oglądać. a jakie było pytanie ?? Cytat:
|
||||
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio słyszę tylko teksty: Twoim zakwaterowaniem będziemy się martwić jak się dostaniesz. Eh... Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2010-03-28 o 20:09 |
|
|
|
|
#1312 | ||||
|
Zadomowienie
|
podzieliłam na dwa posty, bo pewnie emotek będzie ponad 20
![]() pokaż! ja na nowo przebijam sobie uszy chyba, więc muszę kupić nowe kolczyki, chociaż i tak ich mam dużo, ale nie noszę bo dziurki mi zarosły ![]() Cytat:
maturzyści nie mają co robić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam ją, świetna jest ! Cytat:
jeśli nie znajdę pracy, to myślę czy nie zostać przedstawicielem handlowym, np. coca-coli. uwielbiam te kwiatowe toyoty cdn..
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, kto chce roiboosa pomarańcz-cynamon?
częstuję.
|
|
|
#1314 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeśćć!
![]() Cytat:
i stanowią jeden z pokarmów żółwii, ale mojego nigdy nimi nie karmiłam na szczęście, bo w ogóle i tak ma dobrze, bo od wczoraj je krewetki ![]() Cytat:
Tak samo jak z ang., kiedy na dodatkowe lekcje piszę rozprawki, piękne zdania i w ogóle, a potem mam je powiedzieć to... no po prostu wszystko jest inaczej.Cytat:
![]() Nie tak niedługo.. no dobra żart ![]() Cytat:
![]() Zmobilizujemy Cię ![]() DO NAUKI ! ![]() Najłatwiejsze w uczeniu się do matury jest planowanie tej nauki ![]() Cytat:
Byle 30%, nie mam co do niej wymagań ![]() Cytat:
Jest to dobre, na krótką metę no i też by mi go nie przydzielili. ale nie uważam, żeby mieszkanie oznaczało jakieś odizolowanie, bo mam zamiar mieszkać z 5 koleżankami (jeśli się wszystkie dostaniemy ofc) i dość tłoczno będzie, ale i mieszkanie, które mamy niemal pewne jest dość spore. W centrum Krakowa, naprawdę świetnie. Cytat:
![]() kupuje kraty tyskiego i będzie sprzedawał ![]() W ogóle to możecie być ze mnie dumne, bo już mam prawie 2 strony prezentacji ... narzuciłam tempo jak nic Wczoraj po raz 5 oglądałam film ze studniówki, już mam chyba dość.
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
ja chcę
![]() Martyny, kartki wyślę jutro ![]() weszłam Was pocytować i idę, dopiero co wróciłam od TŻta.. nie robię nic pożytecznego, jestem wielkim leniem ![]() nie zdam matury. 36 dni do matury a ja się lenie. za tydzień urodziny, potem biorę się do powtórek. może. ![]() dawno Karoliny nie było widać ani słychać
|
#1316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18197257]rzeczywiscie smiesznie to brzmi
na mojego kumpla tak wołają ![]() ale fajnie by było ,gdybysmy razem zamieszkały zapomniałam oglądać. a jakie było pytanie ?? [/QUOTE] nie mogę fajnie !? za-je-bi-ście ! ![]() na jakim instrumencie śmiga Czesiek Mozil? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy trudno się dostać do takiej pracy ![]() ja ! ja ! Cytat:
![]() no właśnie, minus DSów to, że tam ciągle impreza, że tylko dwa dni przed sesją cisza. ![]() chociaż niektórym to pasuje. ja bym nie dała rady. poza tym jestem mało pijąca i mało imprezowa raczej też. no i nie umiem mieszkać z kimś w pokoju. ale jak to ? będzie tak stał i pytał czy ktoś kupi? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
spoko,spoko, nie ma sprawy czekam ! ![]() pewnie farmę oporządza od rana do nocy
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi z matmy też wystarczy 30%, liczy się jako 5% w mojej rekrutacji, przeżyję. Byleby zdać. ![]() Cytat:
zaczęłam sobie wmawiać, dziecko szczęścia.No to serwuję herbatę - <serwuje> ![]() No nie? sama jadłam ze 2 razy w życiu, a tu proszę ; p
||
|
|
|
#1318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle te pudełko tych krewetek kosztuje całe 6 zł, to chyba jednak nie jest takie wyjątkowe, dla porównania japońskie pałeczki o różnych smakach kosztują 17 zł! ![]() Ja też bym nie dała rady, to nie dla mnie Jeszcze większość akademików jest w wątpliwym stanie, nie chciałabym mieszkać gdzieś, gdzie jest szafka, łóżko i stół. ![]() Cytat:
dziekuje dziekuje
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
No jak mi te 5% zadecyduje, czy się dostanę czy nie, to chyba sobie wyrobię pozwolenie na broń i zabawię się w terrorystkę.
![]() Ale wolę nie dopuszczać do myśli takich czarnych scenariuszy.
|
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

praktycznie nie słyszałam nic w nocy, kiedy to na korytarzu była mega impreza - rano jak wyszłam z pokoju to widziałam jedynie : rozwalony na podłodze monitor, roztrzaskane szkło, butelki, pełno puszek po piwie, jakieś ubrania.. 

)
zapomniałam oglądać.
) 

narzuciłam tempo jak nic