Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 11:48   #3661
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
o matko, a cóż ty robiłaś że cię łokieć boli?!
wiecie... te tańce wygibańce nawet policja która przybyła koło 12 nie zepsuła nam zabawy

Cytat:
btw ostatnio siedzę u tż z jego mamą i siostrą i tak sobie gadamy i tż nagle wypalił, jak on to się zarąbiście cieszy, że nie będzie tam mieszkał i że w końcu nikt mu się nie będzie wtrącał. na co jego siostra: "a skąd ty wiesz, że my z mamą nie będziemy codziennie do CIEBIE przychodzić?!" a jego mama do mnie: "wy tylko wiedzcie jedno, że jak ja się uprę i się obrażę, to już nie będzie odwrotu" na co ja z ledwością się powstrzymałam od komentarza w stylu: "a pani grozi czy obiecuje?"
o jeny...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:50   #3662
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

hello po weekendziku

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:50   #3663
madmuazelle
BAN stały

marii,co do siostry i teściowej i ich słow,to nieźle-omg.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:55   #3664
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

a co do zdjęć, to na prawdę można się uśmiać, już się nie mogę doczekać zdjęć malutkiego tżcika (chociaż powiem wam w tajemnicy, że siostra tż kiedyś dała mi kilka zdjęć jak miał tak może z 5-6 lat, ale był sweet )

btw ostatnio siedzę u tż z jego mamą i siostrą i tak sobie gadamy i tż nagle wypalił, jak on to się zarąbiście cieszy, że nie będzie tam mieszkał i że w końcu nikt mu się nie będzie wtrącał. na co jego siostra: "a skąd ty wiesz, że my z mamą nie będziemy codziennie do CIEBIE przychodzić?!" a jego mama do mnie: "wy tylko wiedzcie jedno, że jak ja się uprę i się obrażę, to już nie będzie odwrotu" na co ja z ledwością się powstrzymałam od komentarza w stylu: "a pani grozi czy obiecuje?"
O maj gad Ciekawe jak zareagowałaby Twoja teściowa gdybyś jej takie pytanie zadała A propos wyprowadzek Wczoraj pytam TŻta, o której wróci dzisiaj, bo po pracy ma jeszcze wstąpić po resztę swoich rzeczy (w sobotę tak się spieszył, że wziął niewiele hihi) i mówię że pewnie dopiero wieczorem, a on mi na to, że nie, że jak najszybciej bo on w domu siedział nie będzie tylko spakuje swoje rzeczy i jedzie
Chyba mu fajnie ze mną
Stary 2010-03-29, 11:56   #3665
madmuazelle
BAN stały

asiulku,no baaa musi mu być dobrze,wkońcu żeni się z Tobą.
Stary 2010-03-29, 12:00   #3666
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
wiecie... te tańce wygibańce nawet policja która przybyła koło 12 nie zepsuła nam zabawy

o jeny...
oj, to pewnie działo się działo
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hello po weekendziku
hej ho!
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
dokładnie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:04   #3667
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
A bo ja siebie nie doceniam
Stary 2010-03-29, 12:08   #3668
madmuazelle
BAN stały

Angry Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
A bo ja siebie nie doceniam
Oj,to nie ładnie siebie nie doceniać.

marii,twój post ma koncowke satanistyczną-666 albo odwrócone plemniki.
Stary 2010-03-29, 12:15   #3669
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do niedoceniania, jeszcze nie tak dawno temu miałam z tym ogromny problem, nie wspominam tego dobrze...Ogólnie rzecz ujmując nie wierzyłam w siebie, uważałam że jestem beznadziejna - po prostu siebie nie lubiłam. Ale swoją ciężką pracą, nad sobą samą udało mi się wiele zmienić- z czego jestem dumna- więc teraz mogę sobie pozwolić na humorystyczne ujęcie tematu pt: "niedoceniam siebie"
Stary 2010-03-29, 12:15   #3670
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:

nawet bym nie zauważyła
(zaraziłaś mnie )

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 12:17   #3671
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny - zamawiacie do Kościoła jakąś oprawę muzyczną czy korzystacie tylko z kościelnego organisty?
U mnie organistka (super ma głos) + znajoma będzie Ave Maria śpiewać.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Luz... różnie można interpretować internetowe wypowiedzi

Umawialiście się na spisywanie protokołu z księdzem?
My tak bo była kancelaria zamknięta bo to było w trakcie kolend.

[QUOTE=caprica6;18205908]Przykro mi z powodu niemilych przezyc Dobrze ze bylas caly czas przy TŻecie
Ja chyba sie zdecyduje na ponczochy, bedzie mi wygodniej, te ciazowe rajstopy sa takie sobie
Tez odrobaczam kotke co pol roku, a na jesien to nawet z TŻem sie na wszelki wypadek sami odrobaczylismy

Wlasnie sie zastanawiam, przydaloby sie gdyby ktos ladnie zaspiewal ave maria
[QUOTE=Aaś;18207390]czeeeść

No u nas włąsnie dodatkowo tylko Ave bedzie..i saksofon na wejście na salę.

a ja mam jeszcze takie pytanie Gdzie jest słońce??????????????? bo u mnie nie!

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-03-29 o 12:23
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:20   #3672
mariiasia
Zadomowienie

Mad, looknij teraz pod mojego avatarka trzy bałwanki bulinki muszę zwiększyć tempo postów, co by je roztopić

p.s. słońce jest u mnie jakby co

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 12:20   #3673
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Zwazywszy na to, ze masz wlasny biznes to naprawde super, ze uda wam sie wyjechac. A nad Biale czasem jezdzicie?

no zważywszy ale super na wakacjach nie byłam od kilku lat

nad Krasne jeździmy, własnie w drugi dzień Świąt się wybieramy

Mariissa Asiulku mój tż po jakimś czasei stwierdził, że ze mną mu fajnie mieszkać a z mamusią to było tragicznie, także wolność to wolność
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-03-29 o 12:25
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:33   #3674
madmuazelle
BAN stały

Cytat:

Co do niedoceniania, jeszcze nie tak dawno temu miałam z tym ogromny problem, nie wspominam tego dobrze...Ogólnie rzecz ujmując nie wierzyłam w siebie, uważałam że jestem beznadziejna - po prostu siebie nie lubiłam. Ale swoją ciężką pracą, nad sobą samą udało mi się wiele zmienić- z czego jestem dumna- więc teraz mogę sobie pozwolić na humorystyczne ujęcie tematu pt: "niedoceniam siebie"
Śmiej się śmiej,to jak fatum.
Co do niedoceniania siebie,to super że to zwalczyłaś i z uśmiechem teraz do tego podchodzisz.

Cytat:
nawet bym nie zauważyła
(zaraziłaś mnie )
No widzisz,to cię uświadomiłam.
Wiem,jestem jak zaraza.

Cytat:
Mad, looknij teraz pod mojego avatarka trzy bałwanki bulinki muszę zwiększyć tempo postów, co by je roztopić
A no faktycznie masz/miałaś 3 bałwanki. Koniecznie roztop je/przegoń ,bo zimy już macie pewnie dość.
Stary 2010-03-29, 12:33   #3675
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Śmiej się śmiej,to jak fatum.
Co do niedoceniania siebie,to super że to zwalczyłaś i z uśmiechem teraz do tego podchodzisz.
Faktycznie jak fatum ale i zaraźliwe, bo zaczęłam zerkać na liczbę swoich postów
Czasami trzeba coś zwalczyć, przychodzi moment kiedy mamy czegoś tam dośc i zaczynamy działać
Stary 2010-03-29, 12:38   #3676
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Faktycznie jak fatum ale i zaraźliwe, bo zaczęłam zerkać na liczbę swoich postów
Ups,to faktycznie zaraźliwe,oby to się nie przerodzilo w fobie.

Cytat:
Czasami trzeba coś zwalczyć, przychodzi moment kiedy mamy czegoś tam dośc i zaczynamy działać
To fakt,ja czasami musze walczyć ze swoim lenistwem.

No nic musze spadać.Do potem
Stary 2010-03-29, 12:40   #3677
mariiasia
Zadomowienie

dobra, z jednego bałwanka został już tylko wątły plemniczek

właśnie kominuję nad kompozycją albumu dla rodziców i teściów. nie znacie może jakiejś stronki gdzie mogłabym znaleźć jakieś fajne pomysły co umieścić w takim albumie?
na mojej liście póki co mam tyle:
1. wiersz z podziękowaniami
2. wspomnienie ślubu rodziców
3. nasze narodziny/dzieciństwo
4. wartość i znaczenie rodziny
5. znaczenie imion naszych
6. znaki zodiaku nasze
7. historia naszej znajomości (bez szczegółów których znać nie powinni )
8. nasze najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa
9. - II - z narzeczenstwa
10. Nasz ślub
11. jakieś cytaty

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 12:42   #3678
mmmmmm
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
czeeeść

U nas jest Zapraszam Mogę Wam podesłać pod warunkiem, że zgodzi sie rozdwoić

Cytat:

Coś mi om tym wiadomo. Ale ważne, że już wiesz, że jestes fantastyczna

Mariiasia masakra z tą teściową, będę jeszcze bardziej wychwalać moją po tych historiach Te jej słowa bym raczej potraktowała jako obietnicę chociaż pewno miała nadzieję, że dla Was to będzie groźba
Stary 2010-03-29, 12:44   #3679
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć
No to zabieram się za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
u mnie na suwaczku rowno 20 dni wczoraj mialam kolejnego koszmara slubnego
Jak mi tyle zostanie, to chyba nie będę wcale mogła spać

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem już domu
Super

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
łooo matko ile tam czesci calkiem skomplikowana maszyna
moja mama ma takiego wariata Boscha http://www.electro.pl/produkt-BOSCH_...39146,138.html i myslalam, ze sobie kupimy takiego samego, bo jest z niego baaardzo zadowolona, a ja juz liznelam nawet troche obslugi . no ale w sumie moze rzeczywiscie na razie poslucham TZa i kupimy jakis zgrabny blenderek, a na robota zdecydujemy sie jak stwierdze, ze blender to za malo
No sporo części ma Ale w obsłudze całkiem prosty: wkładasz michę, odpowiednią końcówkę, wrzucasz towar, zamykasz pokrywę i przekręcasz pokrętło. Reszta robi się sama
A widzę, że w tym, który ma Twoja mama jest też maszynka do mielenia mięsa, której u mnie nie ma

Cytat:
Noi byliśmy ponownie w Debenhamsie,noi tż zakupił garniak,kamizelke i spinki. Kupił/liśmy ten garniak co go wczoraj tż mierzył. A jak tż zobaczyłam to mmmm.
za kupno gangu i reszty Fajne spinki

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
nie cierpię tego robić muszę mieć takie coś koniecznie
ale to dopiero jak własnej kuchni się dorobię, choć pewnie jak to nastąpi to już wymyślą coś takiego ze ziemniaki się będą same obierały, kroiły, ścierały i smażyły
W zasadzie już są urządzenia do obierania ziemniaków, ten mój robot kroi pyrki w słupki, albo w plasterki i uciera też. Tylko z tym smażeniem może być problem

Cytat:
Wczoraj było u mnie przemeblowanie i TŻcik się wprowadził Także nareszcie jestem happy
Ale superowo Gratulacje Życzę miłego wspólnego mieszkania (chociaż na początku może nie być łatwo - u nas były drobne zgrzyty zanim się "dotarliśmy" )

Nadrabiam dalej
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:47   #3680
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Witam

U nas jest Zapraszam Mogę Wam podesłać pod warunkiem, że zgodzi sie rozdwoić

Coś mi om tym wiadomo. Ale ważne, że już wiesz, że jestes fantastyczna

Mariiasia masakra z tą teściową, będę jeszcze bardziej wychwalać moją po tych historiach Te jej słowa bym raczej potraktowała jako obietnicę chociaż pewno miała nadzieję, że dla Was to będzie groźba
wiesz, ja nie mówię że moja teściowa jest zła czy coś. lubię ją i szanuję, w wielu rzeczach nam pomogła, ale to jest taka pomoc jak się przekonaliśmy nie bezinteresowna niestety. w niektórych kwestiach po prostu szału dostaję jak słyszę co mowi albo widzę co robi czasem jest pięknie ładnie, ale jak potem z czymś wyskoczy to normalnie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 12:51   #3681
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja nie mówię że moja teściowa jest zła czy coś. lubię ją i szanuję, w wielu rzeczach nam pomogła, ale to jest taka pomoc jak się przekonaliśmy nie bezinteresowna niestety. w niektórych kwestiach po prostu szału dostaję jak słyszę co mowi albo widzę co robi czasem jest pięknie ładnie, ale jak potem z czymś wyskoczy to normalnie
Rozumiem. Może chce Cię teraz tak troche "wychować" po swojemu ( bo myśli, że wtedy będzie mogła ingerować w Wasz związek), a po ślubie się uspokoi i zrozumie, że musi sie czasem usunąć na bok
Stary 2010-03-29, 12:59   #3682
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
(z pokoju na salę trzeba było obejść częściowo budynek, a śniegu było ponad kostki, więc piszczałam jak zarzynana dziewica jak mi śnieg dotykał gołych stóp)

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Może w tę środę pójdziemy też do urzędu załatwić formalności i zaklepać datę Okazało się że kilka par z kursu naszego też postanowiło z różnych powodów-najczęściej urzędowo-formalnych- wziąć ślub cywilny na miesiąc,dwa wcześniej.
AA!! najważniejsze!
Jak nasza grupa dostała na zajęcia księdzem, pokazywał nam i opowiadał o samej ceremonii-jak się odbywa, co mówi ksiądz, na co możemy mieć wpływ, czego unikać, co dopilnować. Ponieważ byliśmy jedyną para mieszaną, ksiądz tez trochę czasu poświęcił aby powiedzieć jak wtedy msza przebiega. I kiedy przyszła część dokładnego przebiegu samej przysięgi, poprosił nas na środek auli, postawił przed sobą, związał dłonie stułą i czytał dokładnie wszystko książki a my musieliśmy powtarzać
Tż miał kwestię z :Biorę sobie ciebie", a ja miałam z obrączkami- to było wzruszające, z tego wszystkiego nie wiedziałam co z druga ręką zrobić i na która założyć fikcyjna obrączkę Tz patrzyła na mnie i powtarzał "Biorę sobie Ciebie za żonę i ślubuje..." a ja świeczki w oczach To było świetne doświadczenie. Cieszyliśmy się że akurat nas wybrał.
Ale super

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
a apropos zapraszania, boziu, to boli dziś 3 rodziny, 2 obiady, 3 desery i 7 godzin
O matko ... Nie strasz... Bo i tak jak sobie pomyślę o tym zapraszaniu, to mi się niedobrze robi

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga;18203650z
Dziewczyny - zamawiacie do Kościoła jakąś oprawę muzyczną czy korzystacie tylko z kościelnego organisty?
My mamy zespół: 2 wokalistki (jedna gra też na keyboardzie), małą skrzypaczkę, 2 facetów z gitarami (1 z nich też śpiewa). Tu można posłuchać jak śpiewają: http://jolentinum.pl/nmuzyka.html

Cytat:
cześć!
nadrabiam
Strasznie mnie śmieszy ten emotek

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Umawialiście się na spisywanie protokołu z księdzem?
U nas trzeba się wcześniej umawiać osobiście lub telefonicznie

Cytat:
p.s.2. wybieraliśmy z tż wczoraj zdjęcia do albumów dla rodziców (póki co tylko zdjęcia ode mnie) i tż miał niezły ubaw jak widział mnie w wieku ok lat 5-6 bez zębów, rozczochraną, brudną i uchachaną jak nie wiem albo w wannie, cała z piany z rogami na głowie i wywalonym jęzorem
ale ja się zemszczę, w tym tygodniu robimy nalot na jego fotki
My też jesteśmy na tym etapie Wybraliśmy fotki z dzieciństwa i dziś jadę do rodziców je zeskanować (pod pretekstem, że są to fotki do wstępu do filmu ze ślubu ), a później będziemy musieli przejrzeć nasze wspólne fotki, ale te na szczęście mamy na płytach, więc nie trzeba ich skanować
Stary 2010-03-29, 13:05   #3683
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Rozumiem. Może chce Cię teraz tak troche "wychować" po swojemu ( bo myśli, że wtedy będzie mogła ingerować w Wasz związek), a po ślubie się uspokoi i zrozumie, że musi sie czasem usunąć na bok
raczej niech na to nie liczy, że będę pod jej dyktando. zresztą ja już wyraźnie zaznaczyłam całej rodzinie tż że jestem indywidualistką i nie cierpię jak mi się ktoś wtrąca. i tż to potwierdził i też już sobie z mamą pogadał, tylko widzisz jak to wygląda, że ona wielce się obraża. ale cóż, ja mam jedno życie i nie będę go marnować na kłotnie z teściową czy przeżywanie non stop tego co ona mówi. dlatego idziemy na swoje i niech się nie wtrąca. wiadomo, że po ślubie i tak pewnie zamieszkamy w tym domu babci póki nasz nie będzie gotów, ale to będzie inna świadomość, że za niedlługo na swoim, a nie że musimy się całe życie męczyć

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
(...)
Strasznie mnie śmieszy ten emotek

(...)
My też jesteśmy na tym etapie Wybraliśmy fotki z dzieciństwa i dziś jadę do rodziców je zeskanować (pod pretekstem, że są to fotki do wstępu do filmu ze ślubu ), a później będziemy musieli przejrzeć nasze wspólne fotki, ale te na szczęście mamy na płytach, więc nie trzeba ich skanować
co do emotka, to mnie też uwielbiam go

a co do albumu, to dokładnie taki sam pretekst my mamy
a powiedz/napisz mi jak Ty będziesz ten album robić, tzn masz gotową bazę, czy sama robisz okladkę itd. albo inaczej;proszę o dokładny opis strony technicznej oraz merytorycznej albumu p.s. żeby nie było, że to nie temat na ten wątek, to możesz napisać na pw proszę proszę proszę

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 13:12   #3684
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go nie ukradłam, bo u mnie też go nie ma

Cytat:
p.s. słońce jest u mnie jakby co
Aaa... no i się znalazło słoneczko Oddawaj je natychmiast

Cytat:
właśnie kominuję nad kompozycją albumu dla rodziców i teściów. nie znacie może jakiejś stronki gdzie mogłabym znaleźć jakieś fajne pomysły co umieścić w takim albumie?
6. znaki zodiaku nasze
10. Nasz ślub
11. jakieś cytaty
Ale fajny pomysł U nas będą zwyczajnie fotki od dzieciństwa do teraz (bo my fotoksiążkę robimy), na pierwszej stronie tekst podziękowania (jakby co to mam książkę z życzeniami i tam są też podziękowania, więc jak by się to komuś przydało, to mogę przepisać i Wam wrzucić) i teraz tak sobie pomyślałam, że może zostawimy ostatnią stronę pustą, żeby dokleić tam później zdjęcie ze ślubu

Nadrobiłam Zmykam na autobus i jadę do rodziców. Jak wrócę to znów będę musiała nadrabiać

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
a co do albumu, to dokładnie taki sam pretekst my mamy
a powiedz/napisz mi jak Ty będziesz ten album robić, tzn masz gotową bazę, czy sama robisz okladkę itd. albo inaczej;proszę o dokładny opis strony technicznej oraz merytorycznej albumu p.s. żeby nie było, że to nie temat na ten wątek, to możesz napisać na pw proszę proszę proszę
Przewidziałam Twoje pytanie i już napisałam, że robimy to w formie fotoksiążki. Tylko jeszcze nie wiem czy w empiku zamówimy, czy u innego fotografa i nie mam pojęcia czy to się samemu taką kompozycję układa, czy wysyła się im tylko zdjęcia a oni robią projekt Może wieczorem to sprawdzę, to wtedy dam Ci znać. Kumpela miała taką fotoksiążkę ze zdjęciami ślubnymi i tam było tak, że na okładce też było ich zdjęcie i tłem każdej strony też były ich zdjęcia, a na nich takie mniejsze fotki różnie rozmieszczone.
Jak sobie wpiszesz w google "fotoksiążka" i klikniesz na grafikę, to tam Ci się przykładowe zdjęcia wyświetlą.

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-03-29 o 13:13
Stary 2010-03-29, 13:17   #3685
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Ja go nie ukradłam, bo u mnie też go nie ma

Aaa... no i się znalazło słoneczko Oddawaj je natychmiast

Ale fajny pomysł U nas będą zwyczajnie fotki od dzieciństwa do teraz (bo my fotoksiążkę robimy), na pierwszej stronie tekst podziękowania (jakby co to mam książkę z życzeniami i tam są też podziękowania, więc jak by się to komuś przydało, to mogę przepisać i Wam wrzucić) i teraz tak sobie pomyślałam, że może zostawimy ostatnią stronę pustą, żeby dokleić tam później zdjęcie ze ślubu

Nadrobiłam Zmykam na autobus i jadę do rodziców. Jak wrócę to znów będę musiała nadrabiać
słońca nie oddam! ale możecie się pofatygować do mnie, to trochę ze słoneczka skorzystacie

a co do fotoksiążki, to szkoda, że nie album, bo może podrzuciłabyś jakiś fajny pomysł a wiersze bardzo chętnie przyjmę w każdej ilości więc jak tylko będziesz miała odrobinę czasu i chęci to wrzuć na neta

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
(...)
Przewidziałam Twoje pytanie i już napisałam, że robimy to w formie fotoksiążki. Tylko jeszcze nie wiem czy w empiku zamówimy, czy u innego fotografa i nie mam pojęcia czy to się samemu taką kompozycję układa, czy wysyła się im tylko zdjęcia a oni robią projekt Może wieczorem to sprawdzę, to wtedy dam Ci znać. Kumpela miała taką fotoksiążkę ze zdjęciami ślubnymi i tam było tak, że na okładce też było ich zdjęcie i tłem każdej strony też były ich zdjęcia, a na nich takie mniejsze fotki różnie rozmieszczone.
Jak sobie wpiszesz w google "fotoksiążka" i klikniesz na grafikę, to tam Ci się przykładowe zdjęcia wyświetlą.
wiem, że fotoksiążki można zamawiać nawet przez neta albo w drukarni, wg twojego wzoru, czyli sama wszystko sobie komponujesz, ew. potem Ci mówią co możnaby było zmienić czy coś i wykonują Ci gotową fotoksiążkę
ja jednak pozostaję przy tradycyjnym albumie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 13:18   #3686
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
no zważywszy ale super na wakacjach nie byłam od kilku lat

nad Krasne jeździmy, własnie w drugi dzień Świąt się wybieramy
Moi rodzice nad bialym maja domek, wiec przez to nigdy nad polskim morzem nie bylam, tylko zawsze do Okuninki jechalismy.

Co do tesciow, bo ten temat powraca jak bumerang, to ja wczoraj powiedzialam TZowi, ze zaproponowalam znajomym w Wielkanoc grilla (a wiem, ze gdyby nie bylo takiej propozycji to pewnie bysmy do tesciow na obiad jechali, na co nie bardzo mam ochote). TZ na poczatku powiedzial, ze zazwyczaj do nich jedziemy, ale jak chce to mozemy tego grilla urzadzic, jak bedzie oczywiscie ladna pogoda. Fajny ten moj Bond, nie zmusza mnie do kontaktow, na ktore nie mam ochoty, jest kochany i wyrozumialy

A na dzisiaj zaplanowalam sobie malowanie bramy i co? I oczywiscie pada
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:25   #3687
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moi rodzice nad bialym maja domek, wiec przez to nigdy nad polskim morzem nie bylam, tylko zawsze do Okuninki jechalismy.

no my też mamy domek, ale jakoś udało się pojeździć, my tak weekendowo nad jeziorko bardziej
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:29   #3688
lain
Zakorzenienie

Joł

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
my korzystamy z koscielnego organisty (bo jak Mendelssohn to tylko organy z reszta w tym kosciele sa super zabytkowe wieeelkie organy), a do tego mamy kobietke do spiewania z nia juz mamy ustalony repertuar, ktory przekazemy organiscie jak kiedys do niego skoczymy (moze przy spisywanie prokolu).

Cytat:
a czy jak jesteś na siłowni to używasz talku do rąk, żeby się nie ślizgały na sztandze?? bo może dlatego masz wysuszone dłonie

do sztang ubieram rekawiczki takie jak rowerowe bez palcow z zelowa podsciolka

Cytat:
p.s.2. wybieraliśmy z tż wczoraj zdjęcia do albumów dla rodziców (póki co tylko zdjęcia ode mnie) i tż miał niezły ubaw jak widział mnie w wieku ok lat 5-6 bez zębów, rozczochraną, brudną i uchachaną jak nie wiem albo w wannie, cała z piany z rogami na głowie i wywalonym jęzorem
ale ja się zemszczę, w tym tygodniu robimy nalot na jego fotki
nooo takie stare rodzinne zdjecia z dziecinstwa sa superowe my juz kiedys sobie razem ogladalismy (w sumie tak bez okazji) i smiechu bylo co niemiara kiedys trzeba bedzie jeszcze zebrac rodzinke i zrobic wspolne ogladanie starych zdjec, bo bardzo duzo zdjec jeszcze mamy na takich oprawionych slajdach do projektora mozna sobie ogladac jak w kinie (na scianie )

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18209036]
a ja mam jeszcze takie pytanie Gdzie jest słońce??????????????? bo u mnie nie![/QUOTE]

u mnie jest duuuzo slonca i niebiesciutkie niebo z bialymi obloczkami gdzieniegdzie wiosna pelna geba nawet zaliczylam dzis troche przymusowy wiosenny spacerek (bo nagle cos grzmotnelo pod tramwajem i motorniczy stwierdzil, ze koniec wycieczki wiec trzy przystanki pokonalam z buta )

Cytat:
A widzę, że w tym, który ma Twoja mama jest też maszynka do mielenia mięsa, której u mnie nie ma
dla mojej mamy ta maszynka do miesa byla jednym z priorytetow, bo sama miesko mieli (niewiadomo co wrzucaja w sklepach do tego mielonego )

bylismy wczoraj na "Wyspie tajemnic". R-E-W-E-L-A-C-J-A fajnie trzyma w napieciu, momentami moze rzeczywiscie mozna by go gdzieniegdzie skrocic, ale nie wiem czy jest to az tak konieczne generalnie od wyjscia z sali przez cala droge do domu i jeszcze w domu prowadzilismy z TZem debate o tym filmie (o zakonczeniu ), a to sie zdarza tylko przy bardzo dobrych filmach (jak jest kiepski to czasem komentarz konczy sie na jednym slowie ) no i ta muzyka... idealnie pasuje jeszcze bardziej wpedza czlowieka w niepokoj i Leo tez fajnie zagral wiec ogolnie bardzo polecam
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:30   #3689
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra, z jednego bałwanka został już tylko wątły plemniczek

6. znaki zodiaku nasze
10. Nasz ślub
11. jakieś cytaty
Jeśli album ma być wręczony juz po ślubie, to proponuję:
- zdjęcia plus tekst z błogosławieństwa przez rodziców
- witanie chlebem i solą młodych (zwykle rodzice biorą w tym udział, choć spotkałąm się też z tym, że robiła to właścicielka sali)
- jakieś zdjęcia i tekst z podziękowań dla rodziców
Stary 2010-03-29, 13:32   #3690
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
bylismy wczoraj na "Wyspie tajemnic". R-E-W-E-L-A-C-J-A fajnie trzyma w napieciu, momentami moze rzeczywiscie mozna by go gdzieniegdzie skrocic, ale nie wiem czy jest to az tak konieczne generalnie od wyjscia z sali przez cala droge do domu i jeszcze w domu prowadzilismy z TZem debate o tym filmie (o zakonczeniu ), a to sie zdarza tylko przy bardzo dobrych filmach (jak jest kiepski to czasem komentarz konczy sie na jednym slowie ) no i ta muzyka... idealnie pasuje jeszcze bardziej wpedza czlowieka w niepokoj i Leo tez fajnie zagral wiec ogolnie bardzo polecam
Mnie sam trailer przestraszył więc na film raczej się nie wybiorę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości