|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Hej PM-ki
Wróciliśmy niedawno do Krakowa. Czuję się jakby mnie stado tramwajów przejechało, a do tego psychicznie jeszcze gorzej Wczorajszy pogrzeb zrobił na mnie wrażenie. Mnóstwo ludzi, piękne wieńce i kazanie o dziadku Tż-ta. Ksiądz zwrócił uwagę, że dziadkowie przeżyli szczęśliwie 59lat jako małżeństwo i że w obecnym czasie zbyt wiele małżeństw się rozchodzi przy pierwszym kryzysie, że ludzie niedojrzali się pobierają, a potem jedno odchodzi zostawiając drugie poranione ![]() Dla Tż-ta to był pierwszy w życiu pogrzeb, w dodatku tak bliskiej osoby. Widziałam jak bardzo się starał nie rozkleić i było mi strasznie ciężko. Przez cały czas trzymaliśmy się za rękę ![]() Cytat:
Z tym, że okazało się, że są jakby trochę za krótkie i mnie irytowały, więc przy pierwszej wizycie w pokoju je zdjęłam, po czym okazało się, że przez fiszbiny w gorsecie nie jestem w stanie założyć drugiej pary rajstop (z pokoju na salę trzeba było obejść częściowo budynek, a śniegu było ponad kostki, więc piszczałam jak zarzynana dziewica jak mi śnieg dotykał gołych stóp ) Cytat:
![]() Cytat:
Ja staram się sama rozprawiać z muchami (wypuszczam je )zanim futra je dopadną, bo niestety przenoszą pasożyty. A koty i tak odrobaczam co kwartał lub pół roku, bo to ważne dla ich zdrowia, a nawet na butach czy warzywach do umycia możemy przynieść pasożyty
|
|
#3633 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też juz takie koszmary mialam, ponad rok temu I miewam je regularnie. tylko sukienki nie byly na mnie za wielkie, a po prostu nie bylo bialych - i musialam isc np. w bardzo ciemnym kolorze morskim albo bordowej Juz kilka razy mi sie to snilo.---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Za ile kupiłaś i gdzie? - jesli mozna zapytać. Poluję właśnie na jakąś w miarę korzystną cene PT |
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale miałam intensywne ostatnie kilka dni dzisiaj cały dzień jeździliśmy po rodzince i rozdawalismy zaproszenia niedawno wróciłam, a jeszcze muszę zrobić prezentację na zajęcia i się tego nauczyć, bo mam publiczne wystapienie![]() niestety nie mam czasu Was nadrobic zdarzyło się coś fajnego od czwartku??
|
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
21,09 zł za 500ml - kupione w Eurocash Cash & Carry
|
|
#3636 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mówisz,że sezon grillowy otwieracie. Fajnie. ![]() Do sklikania potem.
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
My wczoraj skończyliśmy nauki. Musimy odrobić zaległość i czekają nas jeszcze dwa spotkania w poradni-jedno jutro i jedno za miesiąc i już
Dziś byłam po mszy u księdza i za 2 tygodnie w sobotę mamy się pojawić w kancelarii na spisywanie protokołu Może w tę środę pójdziemy też do urzędu załatwić formalności i zaklepać datę AA!! najważniejsze! Jak nasza grupa dostała na zajęcia księdzem, pokazywał nam i opowiadał o samej ceremonii-jak się odbywa, co mówi ksiądz, na co możemy mieć wpływ, czego unikać, co dopilnować. Ponieważ byliśmy jedyną para mieszaną, ksiądz tez trochę czasu poświęcił aby powiedzieć jak wtedy msza przebiega. I kiedy przyszła część dokładnego przebiegu samej przysięgi, poprosił nas na środek auli, postawił przed sobą, związał dłonie stułą i czytał dokładnie wszystko książki a my musieliśmy powtarzać Tż miał kwestię z :Biorę sobie ciebie", a ja miałam z obrączkami- to było wzruszające, z tego wszystkiego nie wiedziałam co z druga ręką zrobić i na która założyć fikcyjna obrączkę ![]() To było świetne doświadczenie. Cieszyliśmy się że akurat nas wybrał.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-03-28 o 21:38 |
|
|
|
#3638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() a apropos zapraszania, boziu, to boli dziś 3 rodziny, 2 obiady, 3 desery i 7 godzin ![]() masakra na licznku 61 dni, jutro będzie w związku z tym 60 czyli szoook ![]() od jutra 1 miesiąc i 30 dni czy jakoś tak ![]() tżcik padł, nasza psina też padła- bo zapraszała z nami ![]() a no i jedziemy nad morze na całe 4 dni miodowe, jutro rezerwujęz ciastami okazało się, że piec nam będzie siostra cioteczna tżta, i tort też i teściowa wzieła na siebie wysiłek organizacyjny i finansowy![]() odrzuciłam tylko koncepcję figurek na torcie, będą jakieś inne ozdóbki, okazało się też, że muszę sprawdzić kiedy stawiają kwiatki w kościele. Ja wiedziałam ze tak będzie... że wyjdzie kilka spraw na koniec a słuchajcie zapowiedzi to razem trzeba być? czy można oddzielnie?
|
|
#3639 |
|
BAN stały
|
No jestem.Byłam z tz-tem przed chwilą na małym wieczornym spacerze
![]() Dostałam odpowiedz,że na dzieci od lat 3-10 jest 50% zniżka i stwierdziliśmy,że będziemy zapraszać z dziećmi.Dużo ich nie ma i podliczając wyjdzie nam jak za dwie dorosłe osoby. Będzie wesoło.
|
|
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - zamawiacie do Kościoła jakąś oprawę muzyczną czy korzystacie tylko z kościelnego organisty?
|
|
#3641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nareszcie będziemy mogli sami rozmawiać, dyskutować o sprawach naszych i co ważniejsze podejmować decyzje. Co najlepsze, u TŻta w domu wszyscy byli zszokowani, że się w sobotę przeprowadził ![]() Zwłaszcza mamie, która lubi się dopytywac o wszystko. Najpierw mu nie uwierzyli, później myśleli że jedziemy na weekend w Bieszczady do mojej babci. No ale gdy zobaczyli, że zabrał swoje rzeczy...dotarło Cytat:
Cięzkie są chwilę, gdy odchodzi ktoś bliski, bardzo ważny. Przeszłam to, kiedy po długiej chorobie zmarła moja babcia, TŻ bardzo mi wtedy pomógł i wiem, że kochana osoba może zdziałać wiele
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
nadrabiam
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
gospella nie to nie rozbawiło
![]() Cytat:
Ponadto informuję, że nie szukam pasa do pończoch, więc wszelkie linki nie są mi potrzebne
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmmm
![]() widocznie nie wstrzeliłam się w Twoje poczucie humoru, ale nie tylko Ty pisałaś o tym staniku, nie myślałam o Tobie tylko ogólnie żartobliwie o wypowiedziach ale jeśli cię uraziłam - wybacz
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Luz... różnie można interpretować internetowe wypowiedzi
![]() Umawialiście się na spisywanie protokołu z księdzem?
|
#3646 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba sie zdecyduje na ponczochy, bedzie mi wygodniej, te ciazowe rajstopy sa takie sobie ![]() Tez odrobaczam kotke co pol roku, a na jesien to nawet z TŻem sie na wszelki wypadek sami odrobaczylismy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chil my sie nie umawialismy, ale trwa to conajmniej pol godziny wiec trzeba przyjsc troche wczesniej. Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-03-29 o 09:33 |
||||||
|
|
|
#3647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do oprawy muzycznej- chyba się zdecydujemy na śpiew, skrzypce
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
hmm bo u nas chyba właśnie trzeba się umówić wcześniej, itd...
Oczywiście cały weekend u nas padało, a dziś piękne słońće już od rana
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś lekka załamka bo okazało się że kwiatki do kościoła muszę zrobic, buuuuu ale jedziemy nad morze od środy do niedzieli ![]() ![]() ![]() :![]() oczywiście po ślubie
|
|
#3651 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo potem to kto wie![]() Cytat:
bo może dlatego masz wysuszone dłoniegratuluję rozdanych zaproszeń Cytat:
|
|
|
#3652 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() p.s.1. woda, mad koleżanka mi odpisała, że miała załatwiać w ambasadzie, ale dla niej było wygodniej i taniej zrobić to w PL, więc po ślubie złożyła dokumenty, a potem na kolejnym urlopie odebrała nowe. a tak to używała starych jeszcze. więc to chyba mi się coś pomyliło z tą ambasadą, albo któraś inna koleżanka tak załatwiała muszę zrobić wywiad środowiskowy![]() p.s.2. wybieraliśmy z tż wczoraj zdjęcia do albumów dla rodziców (póki co tylko zdjęcia ode mnie) i tż miał niezły ubaw jak widział mnie w wieku ok lat 5-6 bez zębów, rozczochraną, brudną i uchachaną jak nie wiem ale ja się zemszczę, w tym tygodniu robimy nalot na jego fotki
|
|
|
#3653 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo to wlasciwie nie "tradycyjny" organista tylko mlody chlopak o przepięknym głosie. Dodatkowo (i GRATIS) muzycy z zespolu weselnego zgodzili się zagrac na flecie, trąbce i saksofonie. Jeszcze nie wiem na ile to bedzie pasowalo, więc wybiore sobie instrumenty ktore chcę
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeść
co tak mało postów od piątku? ale miły weekend spędziłam... z parapetówki wróciłam na stary czas o 5 czyli na nowy o 6 a teraz mnie łokieć boli i nie mogę go wyprostować |
|
|
|
#3655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak w ogole to w przyszlym roku chyba zloze papiery o obywatelstwo brytyjskie, bo wkurza mnie, ze musze miec do czynienia z ta cala polska biurokracja, tutaj jakos to wszystko latwiejsze, dla ludzi po prostu
|
||
|
|
|
#3656 | ||
|
BAN stały
|
Dziękuje bardzo.
chociaż ty jedna coś napisałaś. Cytat:
![]() To racja,bo tu drogo jest,jesli chcesz załatwiać prawy poprzez Polską abmasade,w Polsce jest taniej.I ja raczej w Polsce będe załatwiać,jeszcze nie wiem jak,pomyśle jak będe w pl. ![]() Cytat:
Ja niewiem czy tż widział,ale ja mam też śmieszne zdjęcie jako paroletni dzieciaczek,bo jestem obcięta na chłopaka. |
||
|
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3658 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale się starałam![]() ![]() Cytat:
(chociaż powiem wam w tajemnicy, że siostra tż kiedyś dała mi kilka zdjęć jak miał tak może z 5-6 lat, ale był sweet )btw ostatnio siedzę u tż z jego mamą i siostrą i tak sobie gadamy i tż nagle wypalił, jak on to się zarąbiście cieszy, że nie będzie tam mieszkał i że w końcu nikt mu się nie będzie wtrącał. na co jego siostra: "a skąd ty wiesz, że my z mamą nie będziemy codziennie do CIEBIE przychodzić?!" a jego mama do mnie: "wy tylko wiedzcie jedno, że jak ja się uprę i się obrażę, to już nie będzie odwrotu" na co ja z ledwością się powstrzymałam od komentarza w stylu: "a pani grozi czy obiecuje?"
|
|
|
#3659 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Pm-ki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3660 |
|
BAN stały
|
marii,ale liczy sie fakt że próbowałaś noi miałaś chęć pomocy,by się dowiedziec.To się liczy.
![]() Moj tż będac dzieckiem,miał bardzo białe włosy-blondyn jednym słowem,a teraz na stare lata
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

A chcieliśmy iśc na spacer. :/

)
a ja sobie wczoraj sprawdziłam ważność mojego paszportu i co? do 26 maja 2010
więc jeśli zdecydujemy się na podróż poślubną to w tym roku będę wyrabiać paszport 2x ??!!
co najwyżej 40/42!
To, że ktoś pisze o rozmiarze nie oznacza, ze jest on prawdziwy i osoba w moim rozmiarze go ubierze
)zanim futra je dopadną, bo niestety przenoszą pasożyty. A koty i tak odrobaczam co kwartał lub pół roku, bo to ważne dla ich zdrowia, a nawet na butach czy warzywach do umycia możemy przynieść pasożyty
I miewam je regularnie. tylko sukienki nie byly na mnie za wielkie, a po prostu nie bylo bialych - i musialam isc np. w bardzo ciemnym kolorze morskim albo bordowej
zdarzyło się coś fajnego od czwartku?? 

ja tez już chce razem zamieszkać 

bo może dlatego masz wysuszone dłonie
Wczoraj było u mnie przemeblowanie i TŻcik się wprowadził
a teraz mnie łokieć boli i nie mogę go wyprostować