|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Cytat:
.Ogólnie to co sądzicie o artykułach tego typu http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/blog/2009/03/c...chudzanie.html ?
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że wszystko jest dla ludzi w rozsądnych granicach A że ja ich nie posiadam [czytaj: kocham czekoladę] to siedzę na dietach.Jak chodziłam do gimnazjum i LO to codziennie prawie miałam ziemniaki [dużo] na obiad z różnymi dodatkami i jakoś nie tyłam a byłam szczupła. Najlepiej sosy zastępować mlekiem, to mnie kcal i tłuszczu. Naukowcy co chwila zmieniają zdanie co badanie, więc za jakiś czas się okaże, że ziemniaki znów są bebe.
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wiele lżej sie czułam na I fazie, juz nie wspomne o tym ze regularnie chodzilam do toalety a z tym miewam czasem problemy, moze duza ilosc blonnika w warzywach? bo jesli chodzi o wyproznianie wiem, jak duza role odgrywa tu blonnik, a odstawilam na I fazie owsianke, ktora uwazalam za niesamowity wspomagacz w tych sprawach ![]() teraz zastanawiam sie, czy to po owsiance moj brzuch nie jest taki wydety. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Teraz nie moge tego zrzucic ale wychodowalam sobie sadlo chociaz wizualnie szczupla jestem i jeszcze sie wciskam w 36 chyba zaczne sadzic ze mam brzuch piwny na studiach mi sie zrobil
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinnaś się cieszyć ;p
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doła mam ![]() miłego wieczora
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
na 2 fazie można chleb słonecznikowy
? w rozsądnej ilośc oczywiście, jedna kromka na dzień?
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mialam do niego 2 podejscia - najdluzsze trwalo 3 dni a dlaczego? dlatego, ze tam sa dni na samym bialku, podczas ktorych po prostu mdlalam. Poza tym Dukan to dieta baaardzo restrykcyjna. Fakt, ladnie sie chudnie, ale waga sie trzyma tylko jesli przeprowadzisz ja od poczatku do konca, a wiele osob nie daje rady i na III fazie sobie folguje i jest jojo. Dodam, ze ksiazki Dukana przeczytalam obie. Poza tym jest to dieta, ktora moze rozwalic nerki, dlatego trzeba uwazac.Cytat:
jem 2, max 3 duze posilki dziennie i to nieregularnie
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||
|
|
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Kilogramy pewnie niedługo polecą w dół, ale najpierw muszę naprawić swoją przemianę materii aby waga ruszyła - nie poddaję się. Dzisiaj na podwieczorek zjadłam jedną kromkę chleba słonecznikowego z kawałkiem chudej wędliny i paroma łyżeczkami surówki z czerwonej kapusty - zastanawiam się czy ten chleb jest odpowiedni na drugą fazę , wie ktoś może?
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
tzn ja staram sie nie jesc codziennie i jak jem chcleb to zawsze patrze czy nie zawiera maki przennej. Ale ostatnio zgrzeszylam biala buleczka nawet
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie to ja nie mam nadwagi, mam normalną sylwetkę (rozmiar 38) - ważę 60 kg przy wzrosie 165 - wszyscy mówią mi że mam normalną figurę i że nie muszę się odchudzać, ale co z tego skoro ja źle się czuje w takim ciele
? Co do chleba to jak ja mam sprawdzić czy zawiera mąkę pszenną ? I jaki chleb mam prosić w piekarniach abym nie wyszła na idiotkę ?
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie waga stoi w miejscu ale centymetry spadają więc jest dobrze
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
to zdanie doskonale mnie określa
taka jestem zadowolona!
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja dawno 36 nie nosiłam... z 6 lat już...
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ogólnie to kiedy ugryzłam dzisiaj kawałek to myślałam, że się rozpłynę . 2 tygodnie bez chleba, mój rekord!
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jestem klepsydrą, a w 36 się jeszcze czasem wciskam...
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam się zebrać od pół roku, jak nie dłużej, żeby do Was dziewuszki wrócić.
I w końcu doszłam do siebie i uprzytomniłam sobie,że podjadać całe życie nie można, tak samo jak obiecywać sobie,że będzie lepiej i powtarzać jak mantrę słowa "od jutra sumienna dieta". W pewnym momencie połapałam się, że jest to tak nieświadome,że folguję sobie i mówię to na głos przy ludziach. Więc...Zamiast wychodzić na dzikuskę, nieokrzesanego obżartucha i bezwstydnika w jednym ciele postanawiam wracać czym prędzej na kocyk. Starsze Plażowiczki, może jakimś cudem pamiętają mnie jak przez mgłe. Tylko błagam nie pozwólcie mi się po raz kolejny poddać, co bym nie wróciła z uśmiechem na twarzy do foremki z jabłecznikiem babcinej roboty i łyżką w gotowości do użycia w dłoni ! Oficjalny początek - 30.03.2010 !
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miałam tak samo - zbierałam się do diety ładne kilka miesięcy, aż w końcu przypomniałam sobie ile dobrego słyszałam o SB. Pierwszy raz w życiu jestem na diecie (zawsze ograniczało się to do np. nie jedzenia czekolady albo nie jedzenia ziemniaków) więc jestem z siebie dumna . Dziewczyny, jeżeli będę chciała się poddać, również liczę na wsparcie !
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
C&A dzisiaj mierzylam tunike nawet xs ale tuniki to wiadomo jak sie kupuje, legginsy rurki to 36 biore, spodniczka c&a tez 36, az z ciekawosci zerknelam ![]() bluzki wszystkie mam 36, drobna na gorze jestem, a spodnie 38 za duze a 36 opiete wiec chce spasc z centymetrow zeby akurat 36 bylo ![]() az mi sie chlebek teraz zamarzyl ale zrobie zawijaska ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po to tu jestesmy dziewczyny
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do Telika:
robiłam hummus z Twojego przepisu (http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=205), aley wyszedł mi w stanie stałym... Co zrobić, żeby był rzadszy? ![]() (robiłam z cieciorki suchej, którą gotowałam...)
|
|
#4701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja waze ok58-59 przy wzroscie 167 ![]() ale od jakiegos czasu wiem ze nie o kg walcze a o jakość ciałka to jest o rozmiary, o jedrną skórę, maląilość tkanki tłuszcowej itd dlatego wiem ze bardziej musze skupiac sie na fitnessie Cytat:
a do najchudszych nie naleze Cytat:
to dopiero smak!!!! Cytat:
|
|
#4702 | |||
|
Rozeznanie
|
hmmm ja powiem wiecej... u mnie waga o 1 kg w gore ale cm spadaja
ale tez mysle ze jest dobrze bo nie chodze z wypisana waga na czole ![]() Cytat:
ja to chyba wszystkie chleby juz przestudiowalam i naprawde nie zlalazlam idealnego ze sklepu bo jak nie wieksza zawartosc maki pszennej zwyklej to jakies zageszczacze ziemniaczane albo cukier naprawde nie znalazlam czystego chleba razowego albo pelnoziarnistego... no chyba tylko z nazwy ![]() polecam Ci moj ostatni chlebek http://stanki-naslodko.blogspot.com/...k-pszenny.html nie musisz dodawac ziaren na pierwszy raz i nie ma wyjscia!!!!! udaje sie za kazdym razem i kazdemu!!!! a jaki smak Cytat:
witaj Fancy ja tez po pol roku z podkulonym ogonem wrocilam... i wstyd mi jak nei wiem co ze zdradzilam... kilka razy Effa interweniowala prywatnie a ja dalej zylam w grzechu, ale powiedzialam sobie dosc!!! trza wrocic! i wrocilam i wierze w to ze juz nie odejde! ![]() Cytat:
no to dzien dobry! ![]() dziewczyny a jakie macie plany kulinarne na swieta? co robicie? jakie ciasta? ja na pewno zajadac sie bede jajkami ![]() z ciast na pewno robie ta babke Telika z waniliowym lukrem i jakis sernik. a Wy? |
|||
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już pytałam co kto na święta zamierza robić, ale chyba nikt pytania nie zauważył
Ja na pewno kilka rodzajów faszerowanych jajek, z surmi, awokado, lazurem. Robię też pasztet z fasoli (nie jem mięsa) Rybkę w zalewie pomidorowej (fantastyczna). Z ciast to na pewno sernik. Nie będzie nas dużo na święta, więc może tylko przy serniku zostanę. Sałatka będzie na pewno tradycyjna bo mama lubi. Nie będę sobie odmawiać bo też lubię a raz na rok można Zresztą my malutko ziemniaczków dajemy. Może dwa małe. Chciałam też zrobić sałatkę z koprem włoskim ale nie mogę kopru nigdzie znaleźć
|
|
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Laurko podaj przepis na ten pasztet
![]() ja robie taki tradycyjny dla domownikow ale dla siebie tez bym jakis zrobila mam gdzies przepis na pasztet brokulowy to jutro podam ![]() dziewczyny a co sadzicie o brain sync? jako pomoc w odchudzaniu?
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2010-03-30 o 09:35 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna rodzynki na I i II ?
|
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
na I nie, na II sporadycznie raczej
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tylko ja dietuję, więc nie będę zmuszała rodziny do wyrzeczeń. sb ciasta mi nie smakują więc będzie niestety cukier i mąka. ale jakoś mnie nie ciągnie do słodkości (bardzo zmieniły mi się smaki). ja pewnie pozostanę przy jajach (bezkarnie ), chudym mięsku i sałatce. na boże narodzenie miałabym problem, bo tam stół ugina się od przysmaków. wielkanoc jakoś mniej kusi
|
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaja nadziewane łososiem pasztetmiesny z grzybami sernik zpoltłustego twarogu sałatka sledziowa moze pieczen z indyka wiecej nie moge szykować bo my z Tz we dwoje i tak pewnie tego nie zjemy i do rodziców trzeba na sniadanko isc
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zerknij sobie na kwestie smaku, tam sa swietne i bardzo smaczne przepisy na jajka faszerowane, o ktore pytalas ja pisalam, ze u mnie swieta u tesciowej wg diety Montiniaca - cokolwiek to oznacza ![]() a potem do rodzicow - szyneczka w wlasnej wedzarni, duzo jajeczek, jakis schabik pieczony ze sliweczka i sernik ziemniakow u moich rodzicow sie raczej nie jada, bo tata tez na diecie, ale za to na pewno bedzie pyszny domowy pasztet, wiec nawet omine salatke z ziemniakami tyle bedzie pysznosci
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

dokładnie o równych porach codziennie
?

dla mnei to bez sensu i dziewczyny mnie z tego znaja 

a dlaczego? dlatego, ze tam sa dni na samym bialku, podczas ktorych po prostu mdlalam. Poza tym Dukan to dieta baaardzo restrykcyjna. Fakt, ladnie sie chudnie, ale waga sie trzyma tylko jesli przeprowadzisz ja od poczatku do konca, a wiele osob nie daje rady i na III fazie sobie folguje i jest jojo. Dodam, ze ksiazki Dukana przeczytalam obie. Poza tym jest to dieta, ktora moze rozwalic nerki, dlatego trzeba uwazac.
jem 2, max 3 duze posilki dziennie i to nieregularnie

?

naprawde nie znalazlam czystego chleba razowego albo pelnoziarnistego... no chyba tylko z nazwy