Ciaza i porod w UK - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-27, 23:52   #1621
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kobitki. Jestem a wlasciwe jestesmy z Alexem
wciaz w szpitalu niestety ale jutro prawdopodobnie wychodzimy.
Alexander urodzony w 38tc - 25.03.10 - 3.6kg.
Ogolnei wszystko pomnyslnie, tylko jak nas uprzedzali to po cesarce zwlaszcza przed 39tyg moze miec Dziecko problem z oddychaniem, bo przez naturalny porod wszelie wody z pluc sa wyciskane , a przez cesarke niestety nie, wiec Maly chrzakal wciaz tymi wodami tuz po urodzeniu i wydawal dziwne dzwieki, dlatego wzieli go na obserwacje, dali antybiotyk, nastepnego dnia juz mi go ddali do mojego pokoju, tuz po porodzie robili mu jakies wyniki po to zeby sprawdzic czy ma jakas infekcje i nie doszly jeszcze, jutro powinny byc, bo jak tylko przyjda i sie okaze, ze wszystk ok to odstawiaja natybiotyk i jutro wychodzimy, ale generalnie wszystko cacy, bo Malego oddali mi nastepnego dnia. Niesamowite przezycie, ogolnie czuje sie strasznie bezradnie, choc z kazdym dniem lepiej to wszystko wychodzi, on jest taki malutki. Ursull mialas racje - pieluszki - jedynki sa nawet spore na niego narazie sie ucze go karmic, nawet klepac, zeby mu sie dobrze dobilo , Alex jest z kazdym dniem spokojniejszy i spi, musial sie ustabilizowacpozatym ma duzo wloso i jest sliczno - sliczny. cesarka to wlasciwie nie porod, bo poszlo bez bolowo, najgorszy moemnt to jedynie podanie epiduralu i to bylo dla mnie najbardziej bolesne, pozatym rana sie goi dosc dobrze, chodze juz praktycznie normalnie choc ciezko sie wciaz podniesc, ale nie jest zle. Jedynie co jest wada to to, ze dla oddzialowych, poloznych etc tutaj kobieta po cesarce to rzecz normalna i nie pomagaja bardziej, a przydalaby sie pomoc, bo ciezko zwlaszcza wczoraj bylo mi go przewinac czy przebrac jak sie przy zmianie pieluszi osikal - cholerne siusiaki
Strasznie chce do domu. Napisze cos wiecej, narazie korzystam z tego ze Alex spi, ogolnie jest bardzo grzeczny, prawie nie placze ale bardziej marudzi zanim zasnie, wrzak robi maksymalny jedynie jezeli chce sie dobrac do jego pieluszki troche odpoczne, napisze Dziewczyny na dniach. Mam nadzieje, ze sie macie dobrze. Dziecko to prawdziwy Skarb, jest taki bezbronny i jakze potrzebuje duzo milosci.
Super,gratuluję: oklaski:
Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
1985ewa nową? jeśli tak to np. w Ikei są fajne
W sumie to obojętnie mi czy nowa czy używana,właśnie widziałam w Ikei tylko trochę daleko ten sklep a my nie mamy samochodu P.S.Wiecie dziewczyny że dziś w nocy zmieniamy czas na wiosenny?

Edytowane przez 1985ewa
Czas edycji: 2010-03-27 o 23:54
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 01:28   #1622
sparkly
Raczkowanie

Melduje się, ze jestem jeszcze w trojpaku choć już mam czasem dość. Przeprowadzka zakończona, ale nie mamy jeszcze netu stad moja nieobecność.
Samopoczucie srednie, strasznie puchna mi nogi i skoczylo mi ciśnienie (podejrzenie gestozy ;/ ) Czy ja muszę złapać każde ciazowe cholerstwo?

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i odezwe się jak tylko zostanę przylaczona do sieci
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 12:48   #1623
hanjah
Zakorzenienie

A mój tż poszedł dziś do nowej pracy. Nic szczególnego-sprzątanie apartamentów, ale przynajmniej cały etat (ja mam 3/4), jak dobrze pójdzie i szybko dostanie umowę, to rozejrzymy się za mieszkaniem z dwiema sypialniami Mam nadzieję, że da sobie radę, bo wiem że housekeeping to ciężka robota i że w końcu staniemy na nogi. Dodatkowy dochód bardzo dużo zmieni
No i spędzam sobie samotnie niedzielę... Święta też pewnie będą takie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 16:14   #1624
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kobitki. Jestem a wlasciwe jestesmy z Alexem
wciaz w szpitalu niestety ale jutro prawdopodobnie wychodzimy.
Alexander urodzony w 38tc - 25.03.10 - 3.6kg.
Ogolnei wszystko pomnyslnie, tylko jak nas uprzedzali to po cesarce zwlaszcza przed 39tyg moze miec Dziecko problem z oddychaniem, bo przez naturalny porod wszelie wody z pluc sa wyciskane , a przez cesarke niestety nie, wiec Maly chrzakal wciaz tymi wodami tuz po urodzeniu i wydawal dziwne dzwieki, dlatego wzieli go na obserwacje, dali antybiotyk, nastepnego dnia juz mi go ddali do mojego pokoju, tuz po porodzie robili mu jakies wyniki po to zeby sprawdzic czy ma jakas infekcje i nie doszly jeszcze, jutro powinny byc, bo jak tylko przyjda i sie okaze, ze wszystk ok to odstawiaja natybiotyk i jutro wychodzimy, ale generalnie wszystko cacy, bo Malego oddali mi nastepnego dnia. Niesamowite przezycie, ogolnie czuje sie strasznie bezradnie, choc z kazdym dniem lepiej to wszystko wychodzi, on jest taki malutki. Ursull mialas racje - pieluszki - jedynki sa nawet spore na niego narazie sie ucze go karmic, nawet klepac, zeby mu sie dobrze dobilo , Alex jest z kazdym dniem spokojniejszy i spi, musial sie ustabilizowacpozatym ma duzo wloso i jest sliczno - sliczny. cesarka to wlasciwie nie porod, bo poszlo bez bolowo, najgorszy moemnt to jedynie podanie epiduralu i to bylo dla mnie najbardziej bolesne, pozatym rana sie goi dosc dobrze, chodze juz praktycznie normalnie choc ciezko sie wciaz podniesc, ale nie jest zle. Jedynie co jest wada to to, ze dla oddzialowych, poloznych etc tutaj kobieta po cesarce to rzecz normalna i nie pomagaja bardziej, a przydalaby sie pomoc, bo ciezko zwlaszcza wczoraj bylo mi go przewinac czy przebrac jak sie przy zmianie pieluszi osikal - cholerne siusiaki
Strasznie chce do domu. Napisze cos wiecej, narazie korzystam z tego ze Alex spi, ogolnie jest bardzo grzeczny, prawie nie placze ale bardziej marudzi zanim zasnie, wrzak robi maksymalny jedynie jezeli chce sie dobrac do jego pieluszki troche odpoczne, napisze Dziewczyny na dniach. Mam nadzieje, ze sie macie dobrze. Dziecko to prawdziwy Skarb, jest taki bezbronny i jakze potrzebuje duzo milosci.
Kasiu cudnie Ogromne gratulacje Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Melduje się, ze jestem jeszcze w trojpaku choć już mam czasem dość. Przeprowadzka zakończona, ale nie mamy jeszcze netu stad moja nieobecność.
Samopoczucie srednie, strasznie puchna mi nogi i skoczylo mi ciśnienie (podejrzenie gestozy ;/ ) Czy ja muszę złapać każde ciazowe cholerstwo?

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i odezwe się jak tylko zostanę przylaczona do sieci
Oj kochana podziwiam Cię z tą przeprowadzką,ja chyba nie miałabym już siły...
Odpoczywaj teraz już i dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A mój tż poszedł dziś do nowej pracy. Nic szczególnego-sprzątanie apartamentów, ale przynajmniej cały etat (ja mam 3/4), jak dobrze pójdzie i szybko dostanie umowę, to rozejrzymy się za mieszkaniem z dwiema sypialniami Mam nadzieję, że da sobie radę, bo wiem że housekeeping to ciężka robota i że w końcu staniemy na nogi. Dodatkowy dochód bardzo dużo zmieni
No i spędzam sobie samotnie niedzielę... Święta też pewnie będą takie
Niestety coś za coś... Gratuluję TŻ nowej pracki Mam nadzieję,że się Wam powiedzie

Tak kochane dziś przestawiliśmy zegarki I jutro pewnie ciężko będzie wstać do pracy....

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 16:58   #1625
thebestme82
Raczkowanie

Doczytałam odnosnie SMP i Maternity Allowance to dosc ważne jest ile zarabiasz, bo jest powiedziane, że dostaniesz 123funty albo 90% pensji co nizsze.
Z tego rozumiem, ze jesli w tygodniach w których wyliczali czy nalezy sie SMP miało sie dosc małe zarobki to nie dostanie się 123 funtów tylko te 90% zarobków. Trzeba więc zarabiac ok 150 tygodniowo by dostac pełne SMP.

f you qualify for SMP, it is paid:
  • for the first six weeks at 90 per cent of your average gross weekly earnings with no upper limit
  • for the remaining 33 weeks at the lower of either the standard rate of £123.06, or 90 per cent of your average gross weekly earnings

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 17:25   #1626
Vedma
Zadomowienie

Kasiowa - gratulacje!!!
Ciesze sie, ze dobrze sie czujesz i wszystko przeszlo bez komplikacji Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej wypuscili Was do domku.

Sparkly - wspolczuje ciazowych dolegliwosci i jak tylko podlacza Was do sieci - odzywaj sie czesciej

Ewa - a moze jakis sklep internetowy, wtedy nie musialabys sie martwic dostawa. Normalnie polecilabym e-bay, ale zwykle trzeba samemu odebrac zamowiona rzecz.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 17:41   #1627
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Kasiu cieszę się, że wszystko ok.

Ja dziś byłam w pracy i odczulam tą brakującą godzinę niestety.Całą dniówkę ziewałam.
No ale jutro ostatni dzień i 2 tyg wolnego.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 17:47   #1628
hanjah
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze tydzień wolnego, także zdążę się wyspać przed powrotem do pracy
Stary 2010-03-28, 18:18   #1629
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Kasiu cieszę się, że wszystko ok.

Ja dziś byłam w pracy i odczulam tą brakującą godzinę niestety.Całą dniówkę ziewałam.
No ale jutro ostatni dzień i 2 tyg wolnego.
Cytat:
Ja mam jeszcze tydzień wolnego, także zdążę się wyspać przed powrotem do pracy
Szczęściary
Ja już nie mogę doczekać się kiedy zakończę pracę... Ale już niedługo...za miesiąc przejdę na zasłużony odpoczynek

Stary 2010-03-28, 19:08   #1630
Awika
Raczkowanie

KASIOWA gratuluje

Juz sie nie moge doczekac swojego
Awika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:46   #1631
zocha23
Przyczajenie

KASIOWA GRATULACJE DLA WAS!!!!!
zocha23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:38   #1632
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Szczęściary
Ja już nie mogę doczekać się kiedy zakończę pracę... Ale już niedługo...za miesiąc przejdę na zasłużony odpoczynek
No dokladnie, szczesciary! Ja planuje pracowac do samego konca - tzn zobaczymy, do kiedy wytrzymam. Na razie to dopiero poczatek 6 miesiaca i czuje sie rewelacyjnie, wiec nie ma co kombbinowac, tylko trzeba grzecznie chodzic do pracy
Stary 2010-03-29, 15:40   #1633
hanjah
Zakorzenienie

Mnie po urlopie zostanie jeszcze półtora miesiąca do macierzyńskiego

Tż miał jutro pacować ale jednak dostał wolne-cieszę się, bo jakby pracował to musiałabym sama pójść do położnej, a wolę iść z nim żeby na pewno się dogadać...
Stary 2010-03-29, 15:48   #1634
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

dzien dobry
ja nowa
tzn od czasu do czasu was poczytuje
nie wiem czy juz sie z wami nie witalam na poczatku ciazy
ale ten czas tak szybko leci a pregnancy brain mnie nie omija wiec...

Mam na imie Aneta
miszkam w Swindon
termin 11 sierpien - obecnie 21 tydzien
scan w zeszlym tyg wykazal ze bedzie dziewczynka
Michalina Amielia

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:58   #1635
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja nowa

Mam na imie Aneta
miszkam w Swindon
Michalina Amielia
Witamy
Gratuluję córeczki-my też czekamy na dziewczynkę
Stary 2010-03-29, 16:11   #1636
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry
ja nowa

Mam na imie Aneta
miszkam w Swindon
Michalina Amielia
Witamy i gratulujemy córeczki

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:25   #1637
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Mam na imie Aneta
miszkam w Swindon
Michalina Amielia
Witaj, ja tez pol ciazy czekalam na moja Amelke - a tu psikus: okazalo sie, ze zamiast Amelki bedzie Adas

Wlasnie przelecialam sie po miescie, jeden bank, drugi, apteka, pasty shop i Camp Hopson (sliczne buty maja na sezon wiosenny, mowie Wam!). Wszystko na obcasach, wiec teraz wyciagam pod biurkiem nogi, pije herbatke i odpoczywam
Stary 2010-03-29, 16:26   #1638
Diari
Rozeznanie

Potty witam

Byłam u GP dzisiaj, pyta jak się czuję i co tam u mnie, no to mówię mu, że wszyscy się mnie pytają, co ja mam taki mały brzuch, powiedział, żebym się nie przejmowała, bo jedni mają większy inni mniejszy, ok. no to spoko. Zaczyna mi badać brzuch i widzę, że ma jakąś taką niewyraźną minę. Po badaniu nic nie powiedział tylko zadzwonił do mojego szpitala zapytać się czy nie można przyspieszyć mojej wizyty, ale powiedzieli mu, że mam w środę i czy zależy mu żeby była jeszcze wcześniej, stwierdził, że środa ok. On nie jest panikarzem, powiem nawet, że czasami miałam wrażenie, że za bardzo na luzie do wszystkiego podchodzi, a tu ten telefon o przyspieszenie wizyty. Powiedział tylko żebym się nie martwiła, że w szpitalu sprawdzą czy wszystko ok., że powinni mi zrobić usg i będzie wiadomo czy dziecko nie jest za małe. Napisał jeszcze skrótami informację dla położnej i kurcze nie mogę odczytać, bo tak niewyraźnie (Coś tam jest napisane o macicy i o ułożeniu dziecka i pełno znaków zapytania)
No nic, byle do środy
Stary 2010-03-29, 16:44   #1639
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

o raaaanyyy Diari... tulimy

na pewno bedzie ok bo jakby mialo byc inaczej
ja natomiast sie martwie ze moja midwife bedzie miala dopiero konkretne wyniki ze scanu i ona mnie dopiero postraszy jakby co....
ehhhh jak sie nia martwilam na poczatku tak teraz mam obbawy

Vedma - ja pol ciazy czekalam na Benka... a bedzie Miska

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-03-29 o 16:45
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:02   #1640
indiria
Raczkowanie

Na razie ograniczę się do informacji, że Lidka przyszła na świat o 14.57 w sobotę 27.03.2010. Urodziła się po 35 godzinach od odejścia wód przez sn z wagą 3,790. Dziś wyszłyśmy ze szpitala, muszę ochłonąc, potem zdam relację.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:07   #1641
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Na razie ograniczę się do informacji, że Lidka przyszła na świat o 14.57 w sobotę 27.03.2010. Urodziła się po 35 godzinach od odejścia wód przez sn z wagą 3,790. Dziś wyszłyśmy ze szpitala, muszę ochłonąc, potem zdam relację.

Gratulacje Indiria! Super, ze dlas rade (jakbys miala wybor, hehe ). No ale wiesz o co chodzi - obylo sie bez cc.

Diari nie martw sie na zapas. Wszystko bedzie dobrze.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:12   #1642
hanjah
Zakorzenienie

Indiria gratulacje !!!

Ja jutro też zapytam położną, czy nie mam za małego brzucha... ale koleżanki mówią, że może mi bardziej wyskoczyć dopiero pod koniec... ale wolałabym wiedzieć, że wszystko ok... a teraz po tym co napisała Diari to się martwię... (choć 6 tygodni temu GP mówiła, że wszystko ok).
Stary 2010-03-29, 17:22   #1643
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Pogoda pod psem i tak sie zaczął mój urlopik.

Cytat:
Super.
Gratulacje i caluski dla mamy i małej księzniczki

A ja się w konia zrobiłam.Czekałam jak głupia do 28 tc bo miałam wysłać formularz na Heatly in Pregnancy Grant.Miałam w domu jakis formularz i dałam do podpisania położnej i okazalo sie po fakcie, że to formularz na jakieś vouchery na mleko,warzywa.Też sie sprzyda ale kolejną wizyte mam za 2 tyg i dopiero wtedy poprosze o formularz na Heatly Grant. Myślałam, że położna sama powinna mi dać ten formularz.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:23   #1644
thebestme82
Raczkowanie

Indiria gratulacje!!!!

Potty witaj w naszym gronie!

Diari trzymam kciuki aby wszystko było ok.

Coraz więcej rozpakowanych mam na naszym wątku. Ja już też chcę!!! Jeszcze tylko 8 tygodni do terminu!!!

Stary 2010-03-29, 18:27   #1645
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Mnie po urlopie zostanie jeszcze półtora miesiąca do macierzyńskiego

Tż miał jutro pacować ale jednak dostał wolne-cieszę się, bo jakby pracował to musiałabym sama pójść do położnej, a wolę iść z nim żeby na pewno się dogadać...
Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
No dokladnie, szczesciary! Ja planuje pracowac do samego konca - tzn zobaczymy, do kiedy wytrzymam. Na razie to dopiero poczatek 6 miesiaca i czuje sie rewelacyjnie, wiec nie ma co kombbinowac, tylko trzeba grzecznie chodzic do pracy
No właśnie ja też będę jakby pracować do końca Tylko przed macierzyńskim,który rozpoczyna się dokładnie w terminie porodu wybieram cały mój urlop za ten rok Wolałam się przemęczyć bez urlopu parę miesięcy, w całości zachować go i wykorzystać przed samiutkim macierzyńskim

Cytat:
dzien dobry
ja nowa

Mam na imie Aneta
miszkam w Swindon
Michalina Amielia
Witam Gratuluję córci

Cytat:
Potty witam

Byłam u GP dzisiaj, pyta jak się czuję i co tam u mnie, no to mówię mu, że wszyscy się mnie pytają, co ja mam taki mały brzuch, powiedział, żebym się nie przejmowała, bo jedni mają większy inni mniejszy, ok. no to spoko. Zaczyna mi badać brzuch i widzę, że ma jakąś taką niewyraźną minę. Po badaniu nic nie powiedział tylko zadzwonił do mojego szpitala zapytać się czy nie można przyspieszyć mojej wizyty, ale powiedzieli mu, że mam w środę i czy zależy mu żeby była jeszcze wcześniej, stwierdził, że środa ok. On nie jest panikarzem, powiem nawet, że czasami miałam wrażenie, że za bardzo na luzie do wszystkiego podchodzi, a tu ten telefon o przyspieszenie wizyty. Powiedział tylko żebym się nie martwiła, że w szpitalu sprawdzą czy wszystko ok., że powinni mi zrobić usg i będzie wiadomo czy dziecko nie jest za małe. Napisał jeszcze skrótami informację dla położnej i kurcze nie mogę odczytać, bo tak niewyraźnie (Coś tam jest napisane o macicy i o ułożeniu dziecka i pełno znaków zapytania)
No nic, byle do środy
Kochana nie stresuj się na zapas. Trzymam aby wszystko było dobrze

Cytat:
Wielkie gratulacje
Spora Twoja córcia Dużo,dużo zdrówka dla Was obu

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Indiria gratulacje!!!!

Potty witaj w naszym gronie!

Diari trzymam kciuki aby wszystko było ok.

Coraz więcej rozpakowanych mam na naszym wątku. Ja już też chcę!!! Jeszcze tylko 8 tygodni do terminu!!!

Ja też już chcę U mnie jeszcze 9 tygodni,czyli będę się rozpakowywać tydzień po Tobie Zobaczysz,szybciutko zleci....

Stary 2010-03-29, 18:45   #1646
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też będę jakby pracować do końca Tylko przed macierzyńskim,który rozpoczyna się dokładnie w terminie porodu wybieram cały mój urlop za ten rok Wolałam się przemęczyć bez urlopu parę miesięcy, w całości zachować go i wykorzystać przed samiutkim macierzyńskim
A ja właśnie teraz wykorzystuję urlop-u nas trzeba go wybrać do końca marca...
A po macierzyńskim wybiorę urlop za następny rok podatkowy (ten co się zaczyna 6 kwietnia), dzięki czemu będę mieć miesiąc dłużej wolne

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A ja się w konia zrobiłam.Czekałam jak głupia do 28 tc bo miałam wysłać formularz na Heatly in Pregnancy Grant.Miałam w domu jakis formularz i dałam do podpisania położnej i okazalo sie po fakcie, że to formularz na jakieś vouchery na mleko,warzywa.Też sie sprzyda ale kolejną wizyte mam za 2 tyg i dopiero wtedy poprosze o formularz na Heatly Grant. Myślałam, że położna sama powinna mi dać ten formularz.
Ja właśnie jutro muszę pamiętać żeby zapytać o ten formularz.
Stary 2010-03-29, 18:53   #1647
Diari
Rozeznanie

Indiria GRATULACJE

Ja dostałam formularz na Heatly in Pregnancy Grant już w 25 tyg., wysłałam i myślałam, że będę długo czekać, a oni po kilku dniach mi odpisali, że do 7 dni powinny być pieniądze na koncie, a jak nie to żebym dała im znać
Stary 2010-03-29, 20:21   #1648
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
A ja właśnie teraz wykorzystuję urlop-u nas trzeba go wybrać do końca marca...
A po macierzyńskim wybiorę urlop za następny rok podatkowy (ten co się zaczyna 6 kwietnia), dzięki czemu będę mieć miesiąc dłużej wolne

Ja właśnie jutro muszę pamiętać żeby zapytać o ten formularz
Też fajnie,dłużej sobie pózniej z córcią w domku posiedzisz

Cytat:
Indiria GRATULACJE

Ja dostałam formularz na Heatly in Pregnancy Grant już w 25 tyg., wysłałam i myślałam, że będę długo czekać, a oni po kilku dniach mi odpisali, że do 7 dni powinny być pieniądze na koncie, a jak nie to żebym dała im znać
Ja też dostałam ten formularz w 25 tc na szczęście moje położne same tego pilnowały i pieniążki też szybciutko na koncie były

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Kochane ja zaczynam myśleć już o tym,co będzie potrzebne mi do szpitala... No i zastanawiam się czy dostaniemy jakąś listę od położnych

Stary 2010-03-29, 21:07   #1649
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Kochane ja zaczynam myśleć już o tym,co będzie potrzebne mi do szpitala... No i zastanawiam się czy dostaniemy jakąś listę od położnych
[/QUOTE]
Ja tez już o tym myslę, miałam własnie zamiar spytać położnej w srodę, ale może któras z was wie?!

Stary 2010-03-29, 21:19   #1650
Diari
Rozeznanie

Ja dostałam na pierwszej wizycie taki Informator szpitalny i tam miedzy innymi jest napisane, co potrzebne jest dla mnie i co dla dziecka, jak chcecie to mogę później wam napisać listę rzeczy, ale nie wiem czy nie jest tak, że co szpital to inna lista

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości